Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Felkelek, egy táborban vagyok. Körbenézek, sehol senki. Egyszercsak bejön egy tiszt és mondja:
-A kurvaédesanyjátmagarohadtpatkány AZONNAL TAKARODJON KIFELÉ EZ PARANCS!
Nem tudom mi a baja. Kimegyek. Kint, látom mindenki rohan és fekvőzik. Nem tudom mi ez de nem is izgat. Megkérdezem a parancsnokot. Mondja:
-Ez a büntetőtábor, Moszkvától 20 kilóméterre.
-Mi? De a zóna! Meg a társak! Mi van velük?
-Hehe! Kiszállították a Zónából! Maga mostantól itt fog kuksolni.!
-Mennyi a büntetésem?
-40 év.
-Mennyi?
-40 év. Itt fog megrohadni. Most jöjjön a beavatás. Nikolai! A beavatás kezdetét veszi!
Elkezd felém jönni. A kézeimet lefogják. Elém jön és rálök egy asztalra. Megroppantja a kezeit és mondja:
-Ez a legjobb rész hehe!
Én a lábamat meglendítem, állon rúgom amitől hátracsapódik és kitörik a nyaka. Mondom:
-Ezt én is szerettem!
Felpattanok és lecsapom a két őrt akik lefogtak. Elkezdek rohanni a főépületbe. Ott hárman fegyvert fognak rám és ordítják:
-Feküdj le! MONDOM FEKÜDJ LE!
Lefekszem. Ekkor a következő dolog amivel találkozok egy acélbetétes 45-ös bakancs a képembe a többire nem emlékszem.

Miután kialudtam magam, elszívtam egy szivart. Megreggeliztem, és elindultam tennivalót keresni magamnak.
Sok kétely volt a fejemben. Hogy fogok kommunikálni? Épphogy csak pár szót tudok ukránul, ami két nap alatt rám ragadt. A tábortűz mellett azonban rájöttem, nem vagyok egyedül, és elég sokan beszélik az angolt. Egy csöppet töröm a németet is, így biztos voltam vele, hogy elboldogulok a továbbiakban.
A sztalkerektől megtudtam, hogy a helyi górétól, Farkastól lehet feladatokat kapni csekély jutalom ellenében.
Odamentem, és kicsit zavartan, angolul szólítottam meg.
- Heló. Hallom, te tudsz nekem adni munkát.
Hál' istennek tökéletes nyelvtannal válaszolt.
- Üdv, Farkas vagyok. Igen, tudok. Újonc vagy, mi? Ír... Lenne itt egy feladat egy igazán keményöklű fickó számára. Nem igényel komoly felkészülést, de légy résen.
- Érdekel.
- Örülök neki. Nos, acca' ide a PDA-d. A térképeden bejelöltem a helyet. Egy egyszintes parasztház, benne néhány bandita. Az egyikőjük megsebesítette az egyik sztalkert, aki egy fontos műtárgyat szállított volna le nekem. Ugye tudod, mi az a műtárgy?
- Nem.
- Tényleg!?
- Nem.
- Ne szórakozz. Szóval szerezd meg a műtárgyat. A sztalker nem érdekes, de ha él, mindenképp hozd ide. Látom, fegyvered nincs - szólt, majd a fogai között sziszegni kezdett -. Á, legyen. Fogd ezt a revolvert. Másnak szántam, de megér ennyit. Adok két doboz lőszert. Sok sikert, és térj vissza sötétedés előtt.
- Meglesz.
Elraktam a fegyvert, és a PDA-n jelzett pont felé keltem útra. Nem volt messze, úgy fél kilóra feküdt a tábortól. Már messziről láttam, ahogy
az egyik bandita a ház előtt ül egy széken, és alszik. Őt egyszerűen kikerültem, nem akartam fölöslegesen vért ontani.
Belestem az ablakon; bent még két bandita állt. Benyitottam az ajtón, mire mindketten rám néztek. Nem volt náluk fegyver.
Az elsőt lendületből arccsonton ütöttem a revolverem markolatával, aki azonnal meghalt. A második közben felkapta a pisztolyát az asztalról, és lelőtt volna, ha nem sütöm el a revolvert. Kintről zajt hallottam, majd láttam, ahogy a
szundító bandita berohan az ajtón, majd ijedten mered rám. A maradék öt töltényt a mellkasába eresztettem.
A relikvia az egyikük hátizsákjában volt. Benéztem az épület másik szobájába, ahol egy megcsonkított sztalker hullájára bukkantam.
Lecsuktam a halottak szemhéját, majd visszafelé vettem az irányt.
Az úton gyalogoltam végig, mikor a távolban egy közeledő dzsipet vettem észre. Nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget egészen addig,
amíg a jármű le nem fékezett mellettem.
Hat katona volt a kocsira zsúfolva, akik most kiszálltak és félkör alakban bekerítettek. Vezetőjük, egy barettsapkás nyomorult előrelépett,
majd a táskám oldalán fityegő műtárgyra mutatott:
- Azt add ide, fiacskám.
- Kapd be a farkam tövig, mocsadék.
- Szedjétek el tőle - parancsolt, majd intett két katonájának.
A két kutya felém közeledett, ám az egyiket mellkason könyököltem. Ez irtózatos reccsenéssel járt, és az illető hátratántorodott.
A másik reflexből felém suhintott, de egy rövid hárítás után az öklöm állcsúcson találta.
A másikat egy vetődésem után a levegőből érte az ökölcsapás.
- Bravó. Ír vagy, nemdebár? Ide hallatszik azon a 'zaros kiejtéseden. Most megbánod hogy nem váltál meg önként attól a kavicstól. MEGÖLNI!
A vezényszóra megindultam, és ádámcsutkán vertem a legközelebb álló katonát, aki hörögve bukott fel.
A másik megpróbált lefogni, de kikerültem a szorításából és térdkalácson rúgtam. Erre három másik katona rohant rám, és lefogtak.
Legnagyobb meglepetésemre lövések zaját hallottam, és az egyik engem szorító baka holtan esett össze. A többi elengedett, egy kivételével, akinek kitekertem a nyakát. Egy sztalker állt az út szélén, és pár másodperc alatt
megtisztította a környéket.
A revolverem előrántottam hogy én legyek az első, és egyszerre lőttük át a csodálkozó (mocsadék brit) tiszt fejét.
Ezután egymásra fogtuk fegyverünk.
- Nem hagyok szemtanúkat. - szólt ridegen.
- Én pedig nem tűröm, ha fegyvert fognak rám. - válaszoltam. - Mi a neved?
- Kísértet. És a tiéd?
- Hangzatos. Az én nevem... az Ír.
- Jól harcolsz. Szerintem eltekinthetünk egymás megölésétől. - majd elrakta a fegyvert.
- Én is így gondoltam. - az övembe dugtam a revolvert -.
- Esetleg... miért is ne? Tarts velem, sztalker.

hmpf... hehehehe....
Röhögő göcsben törtem ki..
Mi van? kérdez felém Herceg kicsit félve...
Lehet kicsit ideg összeroppant... Mondta Holló...
Nem.... neemmm... nem roppantam össze idegileg... csupán annyira vicces az egész!
Mi?
az hogy elsőnek a csapatomba felvettem, majd mikor találkoztam az irányítóval, és a hírek szerint meghaltam, akkor kilépet... elment a szabad csapatokhoz, ott utána mentem, és "beszéltem" vele. aztán nem sokkal később hogy újra felfedtem magam, hogy nem haltam meg, feltűnik Dirvij, és közli velem hogy a képességeim amit az Irányító a fejedelem átadott nekem most vissza kéri...
De még kiderül az is hogy ő maga volt a másik kísérleti alany aki nem működött együtt.. és Sors fintora képpen ugyan annak a sejtnek ellensége ami nekem, nektek....
Hát ez Röhej!
Nem... szerintem ez megdöbbentő... Felelte holló.
Miért is?
Miért nem? túl sok a közös... mintha maga a sors is azt akarná hogy vállvetve harcoljatok a sejt ellen! És visszatérve a kérdéseidre fantom... a második Csernobili robbanás elött óta tudunk a sejtekről... miután hogy többségünk akkortájt szabadult... és a te kísérleteiddel kapcsolatban ennyit tudtunk meg összesen... hogy amikor a tudós újra akarta kezdeni a kísérletet, mert megtalálták az alanyt, aki mellesleg már nemigazán akart együttműködni... és ez okon elpusztult a fél sejt...
aki pedig a kutatást vezette?... hm... egy igazi koponya pont mint Krüger... csak ő maga inkább a "nyers erő" kutatást részesítette előnyben míg Krüger az elmét.... így utólag Krüger kutatása látszik "hasznosabbnak".
bár ami azt illeti az új kutatás alatt te nyertél magadnak nem csekély mennyiségű új fajta erőt!
és most hogy bent vagyok ebben az "ellenállásban" mi a tervetek? Kérdeztem.
egyenlőre meghúzzuk magunkat... a sejt és a katonaság elég nagy erőkkel fog keresni téged az elkövetkező napokban, és őrizni fogják a zónahatárt hogy még véletlen se szökhess vissza... elvégre ott nagyobb a szabadságod. Felelte holló.
Hol a harmadik társam?
a katona? Kérdezte a pocakos csávó aki a gépeknél ült.
Igen...
Őt kivonták a zónából, Büntető táborba került a Kijevtől 20 kilométerre lévő volt katonai kiképzőn....
hm... Nem volna egyszerű kihozni onnan Jeff! felelte herceg...
Nah jah... de miattam van ebben a szarban felelősségem kihozni!
Ma már késő este van, Holnap talán jobban elmélyülhetünk ezekben a dolgokban! Mondta Jack.
Mi?
Nézd, ma menjünk aludni, Holnap utána nézünk annak a tábornak... Ígérem! Tette hozzá.
jól van!
Ezután oszló mozgásba kezdtünk, és befeküdt mindenki a maga saját kis bunker ágyába.
nem olyan komfortos mint az ágyam volt a szolgálat bázisán... de már szökevény vagyok... azzal kell beérnem ami van...

Érdekes volt ez a találkozás az Írrel. Be kell vallanom, hogy valóban jó harcos, de egy revolver nem elég. A ruházatán látom, hogy már tényleg nincs veszteni valója. A nyakában lóg egy háromlevelű lóhere, az arca pedig már elég borostás. A nyakamat rá, hogy IRA-s a fickó.Mindketten leengedtük a fegyvereinket. A kakast vissza pattintottam nyugalmi állapotba a Waltheren.
-Honnan jöttél ?- kérdezem ukránul.
Kérdő tekintettel néz rám.
-Ah..Látom nem érted a helyieket, nem tudom mit akarsz, de úgy nem húzod sokáig, hogyha nem beszéled az itteni nyelvet, bár máris megszerettetted magadat a hadsereggel. Kutassuk át a testeket és ragadj meg egy puskát.- váltottam angolra.
-Rendben...
Felvett egy közeli AK-74u-t és az egyik katona, vélhetőleg a szanitéc hátizsákjából kipakolt mindent és átrakta a sajátjába. Kötszerek, elsősegélycsomagok, étel, de akad itt lőszer is. Én addig a parancsnok PDA-jából nyerem ki az információkat, majd kikapom a lokalizálót és az én flashemről újra rakom az operációs rendszert, ez nem katonai, de legalább működik és angol nyelven neki, majd ennek a célpontnak is levágtam a mutatóujját.
-Hé Ír !
Felfigyel.
-Kapd el !
Odahajítom a PDA-t.
-Ez micsoda ?
-A Zónában a PDA az egyik legjobb barátod. GPS, kalkulátor, üzenetküldő, sőt némely még Geiger-számláló is, egy tárgyból szenvedünk hiányt, gázmaszkból, majd a faluban utánna nézünk.
A katonák kizsebelése után befolyt annyi lé, hogy elég legyen gázmaszkra, kivettem egy üres műanyag flakont és beleborítottam némi benzint az UAZ-on lévő kannából.
-Tűzgyújtásra, és robbanóanyagra.
-Ahhoz nekem is kell.-szólt.
-Ha értesz hozzá, akkor csak nyugodtan.-átnyújtottam neki az összes flakont.
Maradt a kannában épp elég, behordtuk a kocsiba a testeket, az egyikről lerángatta a terepgatyát, a kendőjét, és a taktikai mellényt, a szakadt farmerét, meg bedobta a járgányba, végborítottam mindent a kocsiban benzinnel és kívülről is. A halott katonák bűzlöttek a benzintől, majd előhúztam a gyufát, az Ír vetett egy keresztet és meggyújtottam a kocsit.
-Na induljunk.-mondtam.
Felkapta a cuccait és vissza ballagtunk komótosan a faluba. Ott odaadta Farkasnak a relikviát, az pedig átadott most csak simán egy marok pénzt, minden különösebb formaság nélkül. A mostani megbízóm egy félig összedölt házban várt a falu végén, az ujj átadása után én is kaptam egy 5000 rubelt tartalmazó borítékot. Az Ír már a tűznél állt szótlanul, odamentem.
-Gyere, szerzünk gázmaszkot.
Van egy sztalker akinek az egyik pincében kifejezetten túlélő felszerelés boltja van, ami Szidorovicsnak nem kis fejtörést okoz. Lemegyünk.
-Üdv ! Gázmaszk kéne és egy légzőrendszer.
Kipakolta a portékáit.
-Ez a kettő maradt. Egy finn M61-es és egy orosz MM1-es.
Megvizsgáltam a finnt és jónak találtam, majd az oroszt is, és bólintottam az írnek, hogy ez jó.
Kitett még egy zárt légzőrendszert is, aztán mondta.
-Szükségem van egy AK74u-ra, az egyik kuncsaft azért van oda, itt van ez az MP5-ös, ezt és a légzőrendszert odaadom az AK-ért és egy ezresért. Átnéztem az MP5-öst. Ez egy másolat förmedtem rá ideges tekintettel.
-Nyugalom ! Ez egy "félig" finn, félig orosz MP5-ös. Egyedi. Egy híres sztalkeré volt, de már sajnos nincs köztünk. Van benne egy darab relikvia állítólag, ami megnöveli az erejét.
-Rendben, de, ha átversz, akkor ne találkozzunk !
Kiraktam az AK-t, a tárakat és a pénzt, ő meg a tárakat külön hozzá járó tokban, a fegyvert és a légzőrendszert, majd eltettük az eszközöket. Utánna az ír is ledobta az ezrest, mikor látta, hogy annyi az ára.
-A barátod elég hallgatag. Valami baja van ?
-Semmi közöd hozzá, viszlát !
Némán nézte, ahogy lelépünk.
-Mi volt ez ? -kérdezte.
-Gyanús ez a pali, kicsit túl kíváncsi...
Röhej, hogy, ha csak két órája ismerlek, de máris mintha fél éve együtt dolgoznánk.-gondolom magamban.
Valamiért rokonszenves. A dombon kell átmennünk, a sinek mentén, hogy eljussunk a táborunkhoz.
-Figyelj, most visszamegyünk a társaimhoz és akármi lesz ne köss beléjük.-szóltam.
Bólintott.
Betáraztam az MP5-öst és lassan vissza indultunk. Szerencsére nincs mutáns időszak. Ilyenkor nem nagyon bújnak elő azok a mocskok.
-Honnan jöttél ?-kérdezte megtörve a csendet.
-Eredetileg Németországból, de már Európa minden országában kipróbáltam magam, most itt keresem a szerencsémet.
-Te ?
-Belfastból, Észak-Írországból, eddig megpróbáltam a hazát szolgálni, de már sajnos nem szolgálhatom, nincs veszteni valóm...
-IRA ?
Kis csend következett.
-..Igen...-mondta halkan.
Állj ! Megnövekedett a mérőeszköz szerint a radioaktív por koncentrációja. Kitörés lesz ! Maszkot fel és gyerünk. Felcsavartuk a légszűrőket és a maszkokat felvettük.
-Gyere, nem érünk rá !
Futni kezdtünk.
A vasúti alagútnál már Zombi ott integetett.
-Mi az Istent csináltál eddig és ki ez a f*sz ?!
Dühösen nézett rá az ír, de most jobban siettünk. Levettük a maszkokat és belűl fegyverek csövei szegeződtek ránk.
-Kísértet ez mit jelentsen ?! -jön oda az ősz szakállas Vologya.
-Ő itt Ír, megmentette az életemet a katonáktól, köszönettel tartozok neki.
-Ha valóban így van, akkor légy üdvözölve Ír.-nyújtotta a kezét.
-Greetings !
-Nem beszél ukránul ?
-Csak angolul.
-Király, akkor mindig tolmács kell mellé !!-vágta földhöz a gázmaszkját Zombi.
-Elég Zombi !! Ha az megpusztul, akkor te is megfogsz !!! Vedd fel azonnal !!-förmedt rá Vologya.
-Kísértet ! Mától te felelsz érte, ha vége a kitörésnek, akkor tovább állunk, ha valamit elszúr, vagy véletlenül miatta hal meg valaki, akkor mindketten követitek !
-Értem főnök.
-Adj enni ennek a szerencsétlennek.
-Gyere !-mondom neki.
-Mit mondott ?-nézett rám kicsit megszeppenve.
-Csak azt, hogy mostantól bizonyítanod kell, de úgy látom van benned kurázsi, na gyere.
Ott fort a csajkában a leves a tűznél, raktam bele egy kanalat és odaadtam neki.
-A bajnokok vacsorája.
Hamar hozzá is látott, közben én is rágyújtottam és a vodkát előkaparva próbáltam oldódni a tűz mellett, míg eszik.
-Nem épp Whiskey, de nesze !
Odadotam a kozák vodkát és egy jó nagyot húzott belőle.
Végzett a levessel, megtörölte a vörös, zsíros száját.
-Kösz !
Elővett ő is egy szivart és kicsit töprengve üldögéltünk, míg kint a kitörés tombolt.
....
-Mi ez az izé ?-szólal meg negyed óra múlva.
-Kitörés. A helyi természeti "katasztrófa", a felgyülemlett energia okozza a tudósok szerint. Nagyon veszélyes ! Ha ilyet észlelsz az időjárás gyors változásából, akkor keress egy betonból, vagy téglából épült masszív óvóhelyet, amilyen gyorsan csak lehet, mert az idegrendszeredet ez kiégeti.
-Nem semmi ez a hely...
-A viharnak vége !-szól a főnök.
-Szedelőzködjetek, mert indulunk a Bárba !

Reggel viszonylag korán keltem, nem sok ember volt fent... Holló, Jack és Nikolai.
Holló éppen a Drága jó "barátommal"" beszélget, rögtön éreztem ahogy az agyamba másznak a tudatukkal amikor a látóterükbe kerültem...
Reggelt! Köszöntem, majd tovább mentem.
Jack felém nyújtott egy fém poharat.. kávé! tette hozzá.
Elvettem, mjad nekidőltem egy stoc nagy lőszeres ládának amiből legalább 4-5 volt a szobában.
nem halottam miről beszélgeta két nagyon okos, így inkább Jackkel kezdtem el beszélgetni:
És te, hogy kerültél ide?
4éve hogy megszöktem egy földalatti laborból...
ez rövid Sztori... de mi a..
Mi a hosszú? Hm... az tényleg hosszú!
van időnk nem?
de! mondta, majd lehúzta a kávéját.
Holló! Elmegyünk, megnézzük azt a tábort!
Csak óvatosan!
Kicsit hümmögött Jack a mondatra, mintha mindig elővigyázatos lenne...
Menjetek. tette hozzá holló.
ittam még egy kortyot a kávéból, majd elindultam Jack után.
felmentünk a pincéből, kivett két nagykabátot, egy nagy dobozból, az egyiket felém dobta.
Felvettem a kabátot... méretes, tipikus orosz téli kabát...
Ott van pár bakancs! mutatott egy cipős szekrény felé. Gondolom nem cipőben akarsz jönni... kint elég nagy hó van!
Odamentem a Szekrényhez, kivettem pár bakancsot.. 37, 39... 42.. 45... még mindig nem jó... 46 sem a tökéletes, de nagyobb nem volt...
Szép nagy 15 soros a bakancs... egy ideig tartott míg befűztem...
majd kimentem, Kint már járatta a motort Jack...
egy Lada níva épp olyan katonai zöld mint a hadseregé, csak nem volt rajta a jelzés...
Beszálltam mellé, az anyósra, majd elindultunk...
Szóval, irány a büntető tábor! Mondta Jack, majd elindultunk...
Kicsit csúszott a havas úton a terepjáró, de egész jól haladtunk, kerültük a forgalmas utakat, a kihaltabb mellékutakon közlekedtünk...
a kocsiban egész kellemes idő volt szerencsére volt fűtés a kocsiban, és még szigetelt is volt...
Szóval mi is a hosszú sztori?
Jack elmosolyodott... nem adod fel mi?
Én már csak ilyen kitartó fickó vagyok!
hát jó...
kb 17 évvel ezelött deszantos voltam... Útkereső...
a híres delta egységnek térképeztem fel az utat... hol is... hm... asszem Indonéziában... jah ott...
ám a kis vietkongok telibe trafáltak... és kis híján megnyomorodva haltam meg... ám az egység kimentett... fél évig veterán kórházakban kezeltek semmi eredménnyel... nyaktól lefele lebénultam... tökéletes ellentéte voltam az agyhalottaknak... gépek tartottak életben, de nem az agyam miatt, hanem a szerveim miatt....
majd kezdtek lemondani rólam... ekkor feltűnt a színen egy orosz korporáció, és a felgyógyulás ígéretével kecsegtettek, naná hogy belementem! Életem legrosszabb döntése volt...
3évig dolgoztak rajtam... valóban helyrehoztak... de megváltoztattak...
Hogyan? kérdeztem közbe...
onnan indultak ki hogy a bénulás agyi eredetű, így stimulálni kezdték az agyamat, míg ugyan helyre is jött a dolog, de helyenként más részeket is stimuláltak...
Végeredményben Megvakultam...
na ezen még 1 évig dolgoztak helyrehozták a látásomat is, de elértek még 1 dolgot.... a látásomat megváltoztatták... hogy is fejezzem ki magam... olyan dolgokat látok amit más nem... átlátok a falon az acélon, ólmon, mindenen, ezen kívül látom a földön a nyomokat...
ezt jelentettem az egyik orvosnak, aki hát igen mint várható volt tovább adta... jóhiszeműen azt hittem helyrehozzák, ehelyett bekerültem egy katonai kutatás projektbe ahonnan a 2ik Csernobili robbanás miatt sikerült megszöknöm...
mint kiderült a Csernobil alatti labor volt... valami X labor... a számra nem emlékszem.
a látás megmaradt... amit azóta kamatoztattam is...
Jah.. és mielőtt kérdeznéd.. a nevem azért Jack mert nem orosz vagyok... hanem Amerikai...
egy igazi Detroiti fenegyerek...
hmpf.... érdekes történet... jegyeztem meg...
az... az bizony... Mondta kicsit letörten...
Éreztem rajta hogy jobban szeretett volna meghalni akkor amikor lenyomorodott...
És neked mi a Sztorid? Hm? te hogy lettél "Mutáns-Ember"?
na az még egy érdekes dolog... jegyeztem meg...
na halljuk!
Úgy egy évvel ezelött civil pilóta voltam...
jó munkám volt... légi fuvar a gazdag gyökereknek...
És mi történt?
Kipróbáltam egy két alkalommal kisebb furfangokat a helikopterrel... nos ez utóbbi nem sikerült... összetörtem a helikoptert, és az újgazdag fickó 1760as Chevy camaroját... ő maga nem sérült meg... de nekem a nyakamba akasztottak több millió dolláros pert, így elmenekültem....
be a zónába... és úgy tűnik itt magasabbra léptem eredeti hatáskörömnél... először is egy stalkerrel találkoztam a mostani bár területénél, akivel a hadsereghez mentünk, és megalapítottuk a szolgálatot mi ketten a stalker oldalról, a többit a sereg állta... rengeteget tettem a szolgálatért... és a másik stalker is ő vezetésével épült ki a bár... én addig azokat a stalkereket gyepáltam akik ellenezték a szolgálatot...
és a kommunistákat banditákat, vissza szorítottam, mikor kiépült, akkkor a bevetési osztag vezetője lettem rendkívül fanatikus hozzáállásom miatt, elküldtek északra egy maroknyi emberrel hogy védjem a sereg seggét akik visszafoglalták a régi katonai bázist és újra akarják építeni, addig mi tartsuk fel a mutáns hordát... az az a mutánshorda megváltoztatott...
az emberek nagy része elesett... Sulikov, aki akkor alattam szolgálat... Dirvij is, és a barátom, elmenekültek, amikor látták hogy a fejedelem elkapott...
akkora fejedelem átadta az erejét, és az elmémbe égetett valamit, mint most már tudom a kísérleteket, de sajnos nem értem... pedig rengeteg álmom volt... de egyet se értettem...
De ami a legszebb hogy nem csak az erejét adta át.. hanem egy "testőrt" is...
Testőrt?
Egy vérszívót...
egy mit?
egy mutánst!
hm... az igen...
miután visszakerültem a szolgálat bázisára tudomást szereztem Dirvij "árulásáról" utána mentem az éppen betelepült szabadsági csapatokhoz... hazafele egy Kriméra majdnem megölt...
Onnantól kezdve rejtve maradtam... mindenki úgy tudta hogy a szolgálat első bevetési parancsnoka meghalt a mutáns határvédelemben...
Ez egészen addig volt míg sulikov és egy zsoldos össze nem csaptak vadterületen ami egy köpésre volt a bártól, a harc után át mentem fegyver vételezésre... Egyszerűen nem bírtam tovább bent egy szobában...
Megértem... mondta Jack.
ám hasznos volt az elzártság... sikerült elsajátítanom, és és gyakorolnom a képességeim.
tényleg képesség.. te neked miféle van? Kérdezte Jack.
Tele kinetikus és Telepatikus
az igen... akkor tudod osztani az áldást!
Nem egészen... nem az agyamra tervezték, ha erőteljesen használnám a képességem bele is halhatok akár!
ijj... az nem jó...
Nem valóban nem az... mondtam... Jut eszembe nem kéne már ott lennünk?
Pill! mondta, majd elvette a PDA-t, és nézte a térképet.
Pár pillanat múlva letette a PDA-t majd, a következő kereszteződésnél, elkanyarodott balra ott 500 méter után egy domb volt, a domb elött megálltunk.
Itt vagyunk! a domb mögött van a kiképző!
Kiszálltam a kocsiból, majd felmentünk a dombra, szerencsére fenyves volt felőlünk, és a domb is eléggé meg volt tűzdelve fenyővel, így nem szúrhatnak minket ki egy könnyen.
szép kis bázis tárult a szemünk elé...
Jack elővett egy távcsövet, majd belenézve kémleli a helyet...
a kapu problémás... 2 géppuskás erősen homokzsákok közt... őrtornyok 50 méterenként... AK74esek vannak az őrtornyokban... a kerítés elektromos...
Utóbbival nem lesz baj! mondtam.
Miért is? kérdezi, miután elveszi a távcsövet.
700méterre jobbra látod a trafót!
hm....
Kiütjük a trafót, a kerítésben megszűnik az áram...
az őröket kiszedheti a csapat mesterlövésze is Jack. mondtam
az leeht, én nem is e-miat aggódok, hanem hogy rádióznak!
Amint ki van ütve az áram nem hiszem!
de, szerintem van külön generátoruk a főépületnél! Mondja a távcsőbe nézve.
Miből gondolod?
Nézd csak! a fő épülettől jobbra Fémbódé!
hm... valószínű hogy nem csak melegedő bódé...
mennyire teszed a katonai létszámot? kérdeztem jacktől.
az nem számít Mikró majd kikeresi a az adatokat.
Akkor minek jöttünk? kérdeztem nem értve.
Kellet egy terep szemle a bevetés elött... a számadat nem elég!
ahha... értem.... feleltem.
na mind 1 menjünk innen! Mondta Jack, majd elkezdtünk visszafele ballagni a kocsihoz.
háromnegyed órás úttal vissza értünk a kis házikóhoz, lementünk, Jack elmondta a többieknek a részleteket, Mikró rákeresett a bázisra talált műholdas képeket, és adatokat is...
kb 90 ember van a bázison, nappal 74 van őrségben, a többi 16 éjjel van őrségben vagyis elég kevés őrtoronyban lesz őrség éjjel... ilyen isten háta mögötti fogolytáborban nem számítanak rajtaütésre...
ez lesz a vesztük... ma éjjel rajtuk ütünk!

Újra itt :D
Név: Jarina Sergeievich
Kor: 20
Külső: Rövid, nyakig érő fekete haja van, és érdekes, sárgás szeme. 160-165 cm magas, karcsú alkatú.
Előélet: A szüleit nem ismerte. Mióta emlékezik, Kijev utcáin próbál túlélni. Megelégelte ezt a gyatra életet és elhatározta, hogy a kevéske pénzéből felszerelkezik és a Zónába megy. Az első hónapja lassan telt. Az utcai élet megtanította őt a nélkülözésre, ezért könnyedén átvészelte az első, kritikus heteket. Bárban telepedett le, ahol a részeg sztalkerek kizsebeléséből kereste kenyerét, amit a csapos nem díjazott. Így indult egy napja is...

A szükség nagy úr. Elvehet, és adhat is életet. Engem megtanított arra, hogyan kell túlélni.
Itt, a Zónában, nem nehéz. Vannak itt gazdagok úgy, mint szegények, és a tulajdonnak is egész egyedi értelmezése él itt.
Itt lakom én, a Bárban, ahol a Zóna söpredéke és elitje gyűlik össze, hogy együtt csontrészegre igyák magukat. Miközben én dolgozom.
Egy részeg sztalker éktelen ordítására keltem fel. Kimentem a csapos raktárából, ahol csekélyke rubel fejében alhattam, persze
miután felvettem ruhám, és az az alá rejtett mini-uzimat. Ez utóbbi nagyon hatékony fegyvernek bizonyult, bár még nem kellett
emberi élet kioltására használnom. Szerencsére.
Az alak egy asztalon állt és ordítozott, szimatszatyorja a földön hevert. Mindenki az éneklő fickóra figyelt, így én
észrevétlenül leülhettem egy székre, és a lábammal magamhoz húzhattam a táskát. Belenyúltam, kivettem belőle egy marék tárgyat.
A kezemben volt egy pénztárca, egy "Aranka, szeretlek!" feliratú óra, egy fél szelet csokoládé és egy fogpiszkáló.
A fogpiszkáló és az óra kivételével zsebre tettem a holmikat. Elindultam a sarokba, hogy átnézzem a pénztárcát. Mikor az asztal mellett elmentem,
a sztalker előbb leugrott, majd magához ölelt és a fülembe ordította, hogy "ARANKA ÉDESEM, DE RÉG LÁTTALAK", de én ellöktem magamtól.
Leültem egy székre, és kinyitottam a tárcát. 3500 rubel volt benne 500 magyar forint és egy "TESCO" feliratú műanyag, kék csíkos korong mellett.
Ekkor egy csapat lépett be a pincébe. Hatan voltak. Öt sima sztalkerruhában, egy pedig félig katonai öltözetben baktatott le a kis lépcsőn.
Az egyik a csaposhoz lépett, a többiek pedig leültek, és iszogatni kezdtek. Az egyikőjük lazán a széke háttámlájára akasztotta a táskáját.
Könnyű prédának tűnt. Mögé sétáltam, és egy mozdulattal lefejtettem a székről, majd - gondolván, hogy túl sokat tettem már a reggel - elindultam fel a lépcsőn.
Ekkor egy hang harsant mögöttem:
- Stop right 'ere, ya' feckin' thief!
Rohanni kezdtem, és rohanó léptek zaját hallottam mögöttem.
Átvágtam a 100rads előtti udvaron, és az egyik hangárba futottam. Ekkor a csapos hangját hallottam a hangszórókból:
- Add ide azt a... elég volt! Mindenki! Tolvaj a bárban! Fogjátok el azt a nőt, nem hagyom hogy tönkretegye az üzletem! 5000 rubel jutalom!
A közelben békésen gitározgató sztalkerek varázsütésre rám figyeltek, és felálltak... én pedig futottam tovább. Kirohantam jobbra
lévő ajtón, majd le a lépcsőn, jobbra, jobbra... és zsákutcába futottam.
Az angolul beszélő fickó megállt, majd utolérte őt a másik öt is.
- Give back my bag! - kiáltott, majd a táskámra mutatott.
- Your accent is ridiculous. Get out of there, irish scum... The girl is mine. - szólalt meg egy zsoldos, aki csak most ért ide.
A sztalker ökle görcsbe rándult, majd hátrafordult és sziszegve ezt mondta:
- I gonna kill ya', english fecker...
Futva megtett pár lépést, majd ugrott, és egy erőteljes jobb egyenest vitt be a hátráló zsoldos arcába, félretaszítva annak védekező kezeit.
A zsoldos hanyatt esett, bucskázott párat... és nem mozdult többé.
- Te idióta! - kiáltotta az egyik sztalker - Most minket is megölnek!
A katonai ruhás sztalker leköpte a zsoldos holttestét, majd felém közeledett. Kinyújtottam a táskát, minél messzebb magamtól.
Szinte kitépte a kezemből, úgy vette el.
- Remélem most boldog vagy. Ha meglátják a hulláját, a nyakunkon lesz a fél bár. - szólalt meg egy újabb sztalker.
A csapat elindult, de én utánuk kiáltottam:
- Állj! - idenéztek - Hagy menjek veletek! Engem megölnek, ha itt maradok!
- Miért engednénk? Egy tolvajt? - kérdezte az egyik.
- Láttuk, mire képes. Ha nem fut zsákutcába, megszökik előlünk. Ügyes a lány.
- Ugyan, kísértet. Keresik, nem jöhet velünk.
- Kevesen vagyunk, jól jöhet még!
- I agree - bökött "kísértet" felé a fejével a másik.
"Legyen..." - egyeztek végül bele mindnyájan. Felvettem egy gázálarcot és egy esőkabátot, hogy ne szúrjanak ki, csak így tarthattam velük.

Én is beszállok de csak hétvégéken fogok írni.
Név: "Stealth" (27)
Előélet: Kordoni helyőrségnél volt rádiótechnikus. Bármilyen kódolt adatot vittek neki előbb utóbb feltörte. Kiváló megfigyelő és rejtőzködő. A sebeket megfelelően el tudja látni, viszont alig tud célba lőni és harcolni
Meggyanúsították hogy információkat szivárogtatott ki és hadbíróság elé akarták vinni, ezért dezertált, de a zónát nem hagyta el. Sztalker létének ideje óta semleges a frakcióháborútól. Viszont kopaszfaluban hírnevet szerzett. Szinte mindenki hozzá viszi a talált PDAkat hogy feltörje.
Felszerelés: Stalker ruha, Taktikai sisak (dezertáláskor lopta), PB1s hangtompítós pisztoly, integrált hangtompítós Viper 5, egy csomó rádiótechnikai eszköz és alapanyag illetve az ezekből összerakott eszközök és néhány konzerv és kötszer

Szeméttelep 02:27

A nyomomban van a katonaság. Ha átérek sötét völgybe hátha feladják. Már csak az a nyavalyás helikopter hiányzott. Hirtelen bekapcsolják a reflektort. Majd egy lövés és a földön voltam. Nem fájt viszont mozdulni se tudtam. Ostoba kábítólövedék. Földobtak a helikopterre.
Amikor fölébredtem az ezredes állt előttem. Már reggel volt. A nap beszűrődött az ablakon.
-Na újra a jó öreg helyőrségen mi? A lényegre térve.. -Dögölj meg, visztek a hadbíróságra. gondoltam- .. Elengedünk minden felszereléseddel, de adunk egy feladatot. Megpróbálsz minél többet kideríteni a zsoldosokról. Megbízásaikról, embereik hivatalos kilétéről bármiről amihez közük van. Átnéztük a cuccát egy árva Rubele sincs. Itt van 5000 kezdőalapnak. Este elvisszük helikopterrel bárba. A szolgálat örömmel együttműködne magával. Viszlát.
Kiment és becsapta az ajtót majd bezárta. Még mindig jobb mint a hadbíróság. Estére kipihenem magam.

Micsoda egy szituáció..Még azt hittem, hogy sikerül valami jó üzletet nyélbe ütni, helyette bűnrészesek vagyunk egy zsoldos meggyilkolásában, azok pedig bosszúállóak. Nem tehetek róla. Ír gyűlöli a briteket és épp erre téved egy, Európa hónajában ? Kész röhej. Ráadásul magam sem értem miért, de egy tolvajt dédelgetek. Látom mire képes, nagyon gyors, dehát nő, a sorsára pedig nem hagyhatom. Megölnék a szolgálatosok, és az is elvészne, ami lelkemből megmaradt az évek alatt. Gyorsan odadobtam neki a gázmaszkomat és letakartam esőkabáttal, Ír pedig a fejére húzta az ő maszkját, miután ráordítottam. Írek..., annyi önérzet van benne, hogy simán felvállalta volna a gyilkosságot és ő is gyolyót kapott volna, egyúttal mi is a Szolgálat acélos törvényei miatt. Most itt baktat szótlanul mellettem, lassan kiérünk a Szolgálat területéről, csak az őrökön kell átjutni. Van egy ötletem is.
-Őrség ! Őrség ! Arra menekült a gyilkos !
-Honnan tudjuk, hogy nem hazudtok, ha így volna, akkor bizonyára megölnétek !
-Ti hárman velem jöttök, te pedig tartod itt maradsz.-szólt oda Zombiéknak.
Ez nem jött be..
Vologya rám nézett és bólintott, ez a harc jele.
Megindultam a közeledő katona felé és egy dobozt dobbantónak használva ráugrottam és a becsapódás egy jól irányzott jobb egyenessel kiütöttem. Mivel a legközelebbi embere nem mert lőni hát puskatussal jött. Megsuhintotta, de kitértem előle és megragadva a kezét visszavezettem és egy nagy roppanás jelezte, hogy kiment a válla, ordítva feküdt ki. Felnéztem és láttam, ahogy a lány egy karatemestert megszégyenítő levegőből leadott rúgással teríti le a döbbenettől ledermedt, tapasztalatlan szolgálatost. A többiek meg már rég a késüket szegezték a szolgálatosok torkának.Csak Ír üt egyszerre két szolgálatost még, azok pedig már rég ájultak, de vér már dől a szájukból. Ez most sikerült, mázli..
-Kísértet ! Hozd el a parancsnok rádióját, azt a vergődő pöcst pedig hallgattasd el !-mutatott rá a kifordult vállú emberre.
Elvettem a parancsnok rádióját, a vergődő ürgét pedig arcon rúgtam, amitől elájult.
-Merre most főnök ?- kérdezi Zombi.
-Szerencsére munkát még időben kaptunk. Szóval a cél ezúttal Agroprom, van ott egy falkányi vadkan, amiket ki kell iktatnunk, egy másik megbízás szerint meg egy bizonyos banditát is, ha megtaláljuk. Érdekesség, hogy nekik élve kéne 3000-ért, ha meghal, akkor a feje 1500.
-A lány bebizonyíthatja mit tud, mert éjszaka fogunk rajtuk ütni és előtte valakinek el kell lopnia a PDA-ját, mert az információ fele, amit tud az azon van.
-Ez túl veszélyes ! Én megyek !-szóltam, közben a vállamra akasztottam az MP5-öst.
-Nem, én ezt vállalom, megmentettetek és megmutatom, hogy hasznos emberetek leszek.
Nem tetszett az ötlet. Még képzett gyilkosokkal nem volt dolga, csak azokkal a lelkekkel, akik betértek a 100 Rad-ba inni és részegen kizsebelte őket.
-Helyes, végre hasznunkra is leszel.-szólalt meg Zombi.
-Elég a dumából, most sipirc ! Ír, téged pedig csak az mentett meg, hogy senki se halt meg itt az őrségből, vagy közüllünk, mert most Kísértettel együtt a falhoz állnátok.
Kérdően néz rám, hogy mit mondott a parancsnok ír, közben a csapat eleje elindult.
-Mit mondott ?
-Csak uralkodj magadon, mert legközelebb mindketten meghalunk.
-Menjünk !

OFF (bocsi nem tudok offolni)
Én is beszállok mert ajánlották.
karakter: Jopka Dvaranyin
előélet:
született:Oroszország , Moszkva
2001-ben hallott a zónáról és elhatározta, hogy egyszer elmegy oda.
2004-ben letartóztatták többszörös gyilkosságért és életfogytiglan börtönre ítélték.
2008-ban megszökött és aztán nem lehetett hallani felőle.
felszerelés: stalker ruha, AK/47 +távcső, kötszerek,elsősegélycsomag, töltény, Makarov pisztoly.
rövid jellemzés: mélyhangú, 180cm magas, csapatjátékos.

Végre bent voltam a zónában. Itt már nem kellett félnem a rendőrségtől. Nem sokat tudtam a helyről, hát
igyekeztem óvatosan, lassan, csendesen menni. Egyszercsak fényt láttam. Egy kis falu volt az.
Voltak ott egy páran és nem az volt az első dolguk, hogy kinyírjanak, hát bementem.
-Üdv stalker!
-Ha, ki szól.
-Hát én.
Odanéztem és ey kis ,itugrász alak szólított meg.
-Ki vagy te?
-Ahoz neked semmi közöd!
-Nyugi ember! Itt senki se akar téged piszkálni de azért legalább a nevedet áruld el.
-A nevem Dvaranyin.
A kisember elment, én pedig lepihentem. Másnap reggel jobban körülnéztem.

Lemegyünk a panel tetejéről, az utcák mostmár korántsem olyan kihaltak, mint amilyenek voltak.Egy zombi hümmög valamit a közösköltségről a panel aljában, három golyóval széjjel lett loccsantva a feje.Bezony, ilyen időket élünk.Megyünk,egy kisebb csapatnyi rendőrszerkós snork felkerget egy játszótéri mászóka tetejére, onnét sorozom őket, de az egyik Titusz módszerrel leránt, egy másik belé is mar a vállamba, a nyakamba akart, de a mozdulat közepén látszottak rajta az ellentétes érzelmek(?) inkább szándékok, a nyakamat akarta volna.Aztán Társam a csúszda tetejéről felborzolt szőrrel lángoló szemekkel elküldi őket a p.csába, el is mennek.Fertőtlenítem a sebet, be is kötözöm, elvánszorgok egy buszmegállóig, egy kicsit kifújom magam, egy fél üvegnyi vodkát felhajtok, mert fáj.Nincs mit tenni, de lelkemnek is jólesik.Lehet, hogy a fizikai fájdalom csak önigazolás, de ami elkeserít az az, hogy eddig nem volt önigazolásra szükségem.Romlik a színvonalam.Hajajj, na mindegy, tovább az úton, akkor is, ha nem a lenini.
Megyek szépen az út közepén, egyre erősödő mosogatólészagot érzek, Társam is grimaszol.Egyszer csak az egyik paneltömb mögül 50 es testes háziasszonyok csoportja süvít felém melegítő fölött otthonkában, elérett műanyagpapucsban, koszlott fehér műanyagszárnyakon.Elkezdnek rajzani körülöttem, és bökdösnek partfis illetve seprőnyelekel, közben rekedt hangon rikácsolnak, még Társamat is bezavarják egy Moszkvics alá, bevallom én is ordítottam ilyedtemben.Egy ideig szaladok, de felbotlok, aztán már laposkúszásban folyamatos ütlegelések és döfködések közeette és is bekúszok egy kocsi alá.
Egy ideig itt nyugtom van, de még a kocsi alá i be-be szúrkodnak a parfisnyelekkel.Lődözök ki a kolcsi alól rendesen, majd kigurítok egy gránátot, erre a rikácsolás erősödik, majd meghazudtolva a súlyukat légies könnyedséggel fellibbennek és galamb módjára sorban feltelepednek a közeli villanyvezetékre, mi előmászunk a kocsik aló társammal, de ők még azért kárognak ránk a rekedt hangukon.Feléjük eresztek egy tárat, mire fellibbennek, és egy távolibb vezetékre helyezkednek, az egyik még hozzámvágja a kőolajszármazékok legnemesebbikéből öntött papucsát.Anyázok feléjük azok meg visszapampognak, na mindegy, tovább az úton.Már kezdek elbambulni, a vodka is kezd beütni, amikor egy sorozaz pattog el mellettem a betonon.
Én-hátra arc-sprint-bal. ford-kocsi mögé.
Valaki1:-Ájjá meg!
Én-fut gyors.-fél-be lépcsőház.
Valaki2.Ájjá meg!
Én:Ba.zd meg!
Puff puskatussal gyomorszájon, aztán bakancsal tarkón.Nem, nem én őt, ő engem.

Agropromba mentünk. Még sosem jártam ott. A terület érdekes, a Zóna egyik részére sem hasonlít. Csendes vidék, ahol kevés ember
és talán annál is kevesebb mutáns él. A föld alatti katakombákról rengeteg rémtörténetet hallottam már a tábortüzek mellett, és nem szerettem
volna átélni őket.
Az új csapat kapott egy feladatot. Meg kell ölni pár vadkant, és el kell fogni egy sztalkert.
Megegyeztünk, hogy amíg ők elintézik a disznókat, addig én ellopom az illető PDA-ját. Méltó feladat. Letáboroztunk két nagyobb darab szikla között,
és a többiek napnyugtakor elindultak a közeli mocsár felé. Én bevártam az éjjelt, majd ettem, és a közeli banditatábor felé vettem az utam.
A tábortűz körül ültek, és hangosan énekelték a különböző lady gaga számok feldolgozásait.
Miután a PDA-ja alapján megállapítottam hogy ki a célszemély, és gondolkoztam egy kicsit, akcióba lendültem.
Kiszúrtam egy őrt, aki az egyik sátor mellett posztolt. Olyan két méterre mellélopakodtam, majd felegyenesedtem és megszólítottam:
- Hé, szépfiú! Pszt!
Idefigyelt, és felcsukta a lámpát, majd hátranézett. Valószínűleg riasztani akart.
- Ne szólj a többieknek! Nekem csak te kellesz - suttogtam, majd kuncogtam egyet.
Elmosolyodott, majd lecsukta a lámpáját, rántott egyet az övén és felém indult a sötétben.
A rúgásom egyenesen homlokon találta, a bandita még hallatott egy nyögést, majd orra esett. Felkaptam a kabátját és a símaszkját,
majd elindultam a táborba. A célpontom magányosan cigizett. A PDA-ja a tokjában az övén. Ez érdekes lesz.
Elővettem egy szál cigit a frissen szerzett kabátom zsebéből és mellé álltam. Meggyújtottam a cigarettát, majd a számhoz emeltem
és beleszívtam...
Hirtelen könnyezni kezdett a szemem, minden elhomályosult, és köhögnöm kellett. Ez nem jött össze. Összegörnyedve próbáltam
levegőért kapkodni, amikor a mellettem lévő férfi lerántotta rólam a símaszkot, hogy levegőhöz jussak...
- Micsoda?! - kérdezte meglepetten.
Többet nem szólhatott mert egy ütés egyenesen torkon találta, majd letepertem, két lábam közé fettem a fejét és elkezdtem szorítani
a torkát.... Egy perc... másfél perc... és elengedtem. A bandita arca teljesen piros volt, még élt. Valószínűleg pár óráig nem tér majd magához. Mázli... Ekkor egy ordítás hasított a csendbe:
- Behatoló! Elkapta Grigorijt, megölni!
Elkaptam a bandita kezét, és a közeli aknafedélhez húztam... Felemeltem a tetőt, majd a rám zúduló golyózápor előtt sikerült magammal rántanom a mélybe.
Olyan öt métert zuhantam, és megreccsent a vállam. Felordítottam a fájdalomtól. Felülről hangokat hallottam.
- Hagyjuk lent őket. A csaj megmurdel reggelre, majd akkor lemegyünk Grigorijért.
Félelem fogott el. Annyi történetet hallottam már erről a helyről... A szellemektől, melyek rád ijesztenek és az őrületbe kergetnek,
a vérszopók melyek az utolsó csepp vért is kiszívják belőled, és az óriási mutánsok, amik gyorsabbak nálad és falakat áttörve üldöznek...
Nem akarom ezt.
Az adrenalintól feltüzelve a hátamra vettem a banditát és rohantam vele a PDA-mon jelzett legközelebbi kijáratig.
Ekkor egy sötét alak sziluettje bontakozott ki előttem a homályban...
Megfagyott bennem a vér. A lény a folyosó végén állt, és felém nézett. Aránytalanul hosszú karjai, és két és fél méteres magassága
volt. Nem volt nálam fegyver... Ekkor azonban a lény megfordult és elsétált.
Lassan követtem őt... Úgy száz méterrel arrébb mintha láttam volna, ahogy kikukucskál egy szobából majd vissza.
A szobában viszont semmi sem volt. A sírógörcs kerülgetett a halálfélelemtől. Most már lassan gyalogoltam, félig a félelemtől,
félig a fáradtságtól.
Ekkor azonban földöntúli ordítást hallottam mögülem, aztán még egyet és még egyet... Hátranéztem, és láttam, ahogy több tucat szempár mered rám. Rohantam, majd elejtettem egy gránátot, amit a foglyom táskájában találtam.
Hamar a létrához értem, ami felfelé vezetett. Magam után vonszolva a testet próbáltam felkapaszkodni rajta, és sikerült is kiérnem..
Lezártam a zsilipet, de még percekig hallottam a hörgések zaját.
Ismét a hátamra vettem a banditát, majd a táborunk felé vettem az utat. Fél óra múlva oda is értem.
Leraktam az ájultat, megkötöztem, majd lefeküdtem aludni...

Úgy döntöttem, hogy tovább megyek. Szidorovics nem volt valami kedves velem. A maradék pénzemet további felszerelésre költöttem. Mikor elértem egy buszmegállóig, Kétfelé lehetett menni. Vagy tovább
az úton, vagy tovább, egy földes úton, egy épület felé. Úgy döntöttem, hogy az épületet nézem meg élőször.Üres volt. Tűzharc nyomait lehetett találni, és a hullákat valaki egyhelyre gyűjtötte. Ekkor beszédet hallottam.Elővettem a fegyvert és óvatosan odamentem. Két stalker ült a tűz körül.
-Üdv ember. Mi járatban erre?
-Csak körül néztem itt. Hátha van valami jó cucc.
-Á, ne reménykedj. Ezt a helyet már rég kipucolták.
-Hát jó, akkor tovább megyek.
Tovább mentem, de mikor a hídhoz érkeztem, 5 katona fogadott.
-Megálj! Itt nem mész át, hacsak nem perkálsz 500 rubelt.
-Örülhetek, ha maradt kábé 200 rubelem. Nemhogy még neketek is adjak.
-Akkor jobban teszed, ha visszafordulsz ember.
Rögtön lelőttem egyet. A többi már nem volt ilyen egyszerű. Fedezékbe bújtam és végül őket is sikerült kinyírni. A cuccaikkal elmentem Szidorovicshoz. A nálam lévő 186 rubelből 2500 lett. Azonkívül értesültem arról, hogy 2 területre érdemses lenne elmenni. Az egyik Agroprom, a másik Sötétvölgy.
Sötétvolgyről már hallottam, de nem akartam oda menni. Veszéjesnek tartootam. Hát úgy döntöttem, hogy agropromba megyek. ( bocsi nem majmolásból RENIgade ) A Szemétdombon lassan mentem, nehogy valaki felfigyeljen rám. Semmi kedvem nem volt se banditákkal, se mutánsokkal, se stalkerekkel találkozni ott. Már a határon voltam, mikor egy stalker megszóólított.
-Héj, te. Addj egy kis kötszert, mert mindjárt elvérzek.
Odamentem, és hát tényleg egy vérző ember feküdt ott. Eláttam, aztán ő megköszönte és elindult a hangár felé. Sötét volt mikor odaértem Agropromba, hát kerestem egy biztonságos helyet, és megpróbáltam elaludni. Olyan sok zajt hallottam: távolról lövöldözést, nem is olyan távolról pedig kutyákat.
De én jól elrejtőztem, hát nem találhattak meg. Végül bevettem egy altatót, és elaludtam.

Kb este 10 óráig vártunk, már kellően sötét volt... az akcióhoz mikor, Jackben vizualizálódott a kép, és elmondta a tervet:
Szása te a dombon leszel, és fedezel minket, kezdésnek lelövöd ez és ezt az őrt! mutatott a térképre.
miután meg vagy rádiózol nekem, mi jeff, ez alatt bedrótozzuk a trafót, de nem robbantjuk fel.
odamegyünk a kerítéshez, Mikró intéz egy 5 perces áramszünetet nekünk, ezt kihasználva átjutunk a kerítésen szépen csendben, Mint kiderült az újoncot a D4es külön zárkába tették, ezért oda vesszük az irányt, ha meg van a csomag és minden tiszta akkor rádiózunk Szása, vissza mész a kocsihoz. Mi pedig kimegyünk ott ahol bejöttünk, ha nem tiszta felrobbantjuk a trafót, te Szása kilövöd a két géppuskaállást kapuban, majd fogod a rakétavetőt és odaküldesz egy rakétát, utána vissza a kocsihoz, és irány a betolási pontunk felé, kerülve az ellenséget. felveszel minket és kész!
Minek robbantjuk be a főkaput? kérdeztem.
Azért, mert az megzavarja őket, azt fogják hinni hogy a főkapunk akarunk elegánsan távozni... ehelyett ugyan ott megyünk ki ahol bejöttünk, de remélem hogy nem lesz nagy galiba, és simán kijöhetünk vérfürdő nélkül is.
Akkor hajrá! Mondtam
Elindultunk kifele, a hó nagy pelyhekben esett és még a szél is fújt. beszálltunk a kocsiba, majd visszamentünk a katonai támaszponthoz, pont oda ahova dél elött mentünk.
Kiszálltunk, és kivettük a csomagtartóból a felszerelést.
Szása kapott egy M24est, és egy nagy OLiva zöld fegyverládát, amit én meg Jack vittünk fel ketten a dombra... ebben van a rakéta vető...
Visszamentünk, és felvettük a magunk felszerelését is, hangtompítós M4esek holosightal és taktikai markolattal.
Honnan vannak ijen fegyvereitek? kérdeztem miközben betáraztam az M4est.
Holló szerzi be őket, nagyon hasznos tagja a rezisztenciának... az információ jó pénzt kóstál, és ő a legprofibb, jó kapcsolatai vannak, és ezeket kihasználva szerzünk fegyvereket, és ellátmányt, nem is ezzel van a gond...
Hanem mivel?
van pénz, és van fegyver, csak a legfontosabb erőforrásból szenvedünk hiányt! a társakból.
nehéz lojális társakat találni!
Hát igen... ez érthető mondtam, majd a vállamra vettem a fegyvert.
Tessék! Szólt Jack, majd felém dobott valamit, elkapva láttam mi az... egy éjjel látó...
Szükséged lesz rá! Mondta.
És neked? Kérdeztem...
Nekem elég éles a látásom e nélkül is... mondta kuncogva...
Hátramentünk a Trafók felé, mikor odaértünk Jack elővett 2 adag C4est a táskájából, és átdobta nekem, majd Jack a rádióhoz nyúl: Szása akció indul!
Felraktuk a C4esekeet a trafóhoz, majd vártunk egy ideig.
kis idő múlva nyugtázta Szása angolul ugyan, de érezhető orosz nyelvi beütéssel: Path is Clear
Elindultunk a kerítés felé, Hirtelen lássuk hogy pár lámpa villódzani kezd, majd elalszik ez volt a jel, hogy mikró meghekkelte az áram ellátást.
Sietősra vettük a lépteinket, majd mikor odaértünk a Drótkerítéshez, Jack elővett egy kis Sprés flakont, majd Fújt egy méretesrészt a kerítésen, majd megfogta azt, és kitörte a részt...
Miután bent voltunk, csak annyit mondott: Hidrogén...
Az első barakksor mellett mentünk, Közben Jack folyamatosan irányított, mintha tökéletesen látna mindent a bázison sikeresen elkerültük az őrjáratokat, és elértük a D4es épületet.
Bementünk, Kicsit nyikorgott a rozsdás fémzsanéros ajtó.
egy őr fel is figyelt, de el is hallgatott örökre, mert jack egy sorozatot engedett felé.
Közelebb érve láttuk hogy a térfigyelő kamerás őr az.
Jack egy kicsit filózott, majd kikapcsolta a kamerákat a szektorban.
Oké induljunk! mondta, miután az útolsó kamera képe is elsötétült.
Hátramentünk a legutolsó ajtóhoz mentünk, kilőttem a zárat, és kihoztam a töpszlit.
Kik vagytok? nézett felén értetlen...
Nem is csodálkozok rajta... nem éppen megszokott látvány vagyunk így nyakig beöltözve téli álcaruhába.
mellesleg egyikünk arca se látszik a Bacalava miatt, és csak így kirángassuk a sötét zárkából...
Nyugi ember mi vagyunk!
KiK?
Erre most nincs idő, a lényeg hogy a jó fiúk! Mondta Jack, majd elindult.
Igaz is, Mozgás Töpszli!
Hogy mi? kérdezett... hangjában a felismerést fedeztem fel...
Jeff? De hogy?
Erre nincs idő, ha kijutottunk elmondok mindent! mondtam, majd kicsit szabadjára engedtem a töpszlit... volt rajta erős verés nyom, de biztam benne hogy megáll még a saját lábán...
Szerencsére meg állít még, és tudott is járni... na jó inkább csak bicegett, de nem adta fel!
Ezért soroztam be... nem a legprofibb ember, de soha nem adja fel.
Gyerünk már! Sürgetett minket Jack, aki már az ajtóban volt.
Ekkor egy Idegen hang törte meg a csendet, az ajtón kívülről.
Kostya! itt a váltás!
Jack, egy hosszabb sorozatot lőtt a faajtóra.
egy tompa puffanást halottunk utána.
Nyomás! Mondta még mindig halkan, de erős nyomatékkal.
Az ajtó befele nyílt, de nehezen, és nyikorgott is...
a hulla az ajtó elött volt... Jack behúzta, majd becsukta utánunk az ajtót.
Bazzeg de hideg van baszki! Mondta a töpszli teljesen dideregve a havas szeles éjszakában.. nem is csodálkozok, egy vékonyka melegítő, és egy úgy szint vékony pulóver volt rajta...
Gyerünk ember, majd a kocsiban felmelegszel! Mondtam, majd sietősen elindultunk a behatolási pont felé.
Elértük a Drótkerítést.
Vigyázz ember a kerítésben áram van ne érj hozzá! Mondta Jack a töpszlinek, amikor nekiveselkedett átmászni.
Sikeresen átvergődött, Utána én mentem, majd Jack ő miután átért a Rádióhoz nyúlt.
Meg van az Értékes csomag!
vettem! jött a nyugta.
Jack fogta a töpszlit, és elindultunk a kocsi felé, oda is értünk, már járt a motor.
Beültettük Hátra a töpszlit, aki már majdnem átfagyott.
Jack a rakétavető még a dombon van! Mondta Szása miközben Kiszállt a kocsiból.
Bólintott felém, majd elindultunk a dombra fel.
Felvettük a ládát, ebben a pillanatban Riadóztatott a bázis.
Nyomás! Mondtam, majd sietősen elindultunk a kocsi felé, beraktuk a csomagtartóba a fegyverládát, és beszálltunk.
Én az anyósra Jack vezető ülésre, Szása már hátul volt, és nézte a majdnem kihűlt Töpszlit.
Jack adott egy gázfröccsöt, majd elindultunk.
Éppen hogy lekanyarodtunk egy sűrű erdei útra, két helikopter viharzott el felettünk, látni ugyan nem láttam tisztán, de a kék kis piros fényjelzőket már messziről ki lehetett szúrni...
Szerencsénkre a sűrű erdőben, és a havazásban nem szúrták ki a kocsit.
Szépen nyugisan vissza értünk a tanyához, és Bevittük a töpszlit...
Kapott egy adag meleg takarót és aludt is...
Aggodalmasan néztem felé, de Szása megnyugtatott hogy megmarad, csupán kihűlt egy picit...
Jack ez alatt valahogy előszervált 3 üveg sört, majd leültünk a fatüzelésű kályha mellé, és megünnepeltük a sikeres akciót...
Én nem tartottam túlzottan ünnepelni való eseménynek, de Jack megnyugtatott hogy nekik bizony az, és ha nem vélekedek úgy akkor nem leszek tag...
Na akkor inkább ünnep... :D

Reggel megkötözve földobtak a helikopterre majd felszállt. Ládák és egyéb felszerelések voltak a helikopteren. Valószínűleg a kötelességnek. Pár perc alatt odaértünk. Amikor kinyílt az ajtó eloldották a kötelet.
-Na figyelj. Megbeszéltük a szolgálattal hogy a mi emberünk vagy. Itt az igazoló papír. Ezzel beengednek. Beszélj a kereskedőjükkel ha kell valami. Hetente hozunk be szállítmányt. Viszlát.
Odamentem az őrhöz. Felmutattam a papírt és beengedtek. Lementem a pincébe a vezetőhöz.
-Hé te vagy a rádiós?
-Igen uram.
-Rendben én vagyok a helyőrség vezetője. Hé Szása. Kísérd el a szobájába. Amúgy ha érdekel lenne egy neked való feladat. A Fredomosok bázisát kéne felmérni sötét völgyben. Ha érdekel holnap gyere vissza ide. Viszlát
-Viszlát
Majd odamentem az őrhöz aki bevezetett egy halom konténer közé. Adott egy kulcsot majd rámutatott az egyikre.
-Itt van a szobája.-majd elment.
Kinyitottam. Egész szépen be volt rendezve. A végén volt egy ágy. 2 működő lámpa. Egy asztal mellette egy szék. Meg egy elosztó is. A "szoba" kb 3X6 méteres lehetett 2 méter magas. Odamentem az ágyhoz. Alatta egy nagy láda volt. Lepakoltam a cuccaimat bezártam a konténert és elmentem körülnézni a bár területén.

A város él. Na, nem úgy,ahogy azt egy hétköznapi város tenné,hanem az itt maradt ,vagy ide visszaszállt,megnyugodni képtelen lelkek gyűjtőhelyeként. Társam szellemekkel harcol,akik egyre többen vesznek körül,mihelyst leértünk a magos épület tetejéről az utcára.
Nem tudom már magam sem,minek az eredménye ez, a rejtőzködő pszi forrásé-e,avagy tényleges szellemekkel van dolgunk,esetleg a sokszorozódó katasztrófák végeredményeként itt ragadt mentális entitások rajzanak ki,mert a kép egyre abszurdabb.
Olyan érzésem van,mintha a rég elfeledett-vagy talán csak mendemondák szintjén egy távoli párhuzamos világban létező -agyperzselő egy kicsinyebb verzióját telepítették volna ide.
Ez utóbbi lehet valószínű,merthogy a még teljesen fel nem épült ,de azért csupasz betontornyával jelelevő TV-adóállomás környékén grasszálunk,ami egyébiránt is legalább a Zóna határáig tudna hagyományos adást sugározni.
Feltéve ha.. .Csupa feltételezés,semmi bizonyosság..
De nincs idő erre most.
Az úton egy behemót páncélozott jármű közelít,s belőle marcona,különleges védőruhába öltözött férfiak ugrálnak ki,körbevesznek, engem egy fegyverszerű eszközből kilőtt, nagyon is tapadó hálóba kényszerítenek,amiben alig tudok mocorogni is,s nem éppen barátságosan-néhány ütés és rúgás kíséretében- a küzdőtér belsejébe tuszkolnak,majd végig ránk szegezett fegyverrel leindulunk.
Érzésem szerint-merthogy folyamatosan polarizált pszi-hullámokkal pásztázom agyukat,amit nem vehetnek észre- a szentély irányába.....

Rálépek a bandita mellkasára és megkérdem hol a lány, körülöttünk halott banditák holttestei, Zombi pedig kapott egyet a vállába.
-Idefigyelj ! Ha megmondod hol a lány, akkor ígérem gyors leszek, ha nem, akkor az utolsó, amit látsz, az az, hogy a pengém beleáll a retinádba.
-Hahahaha <köhhent, és egy kis vér is feljön>, a csaj lent van, de mostanra már ízekre tépték a friss husit.
Árnyék odalép és a makarovjával átlövi a koponyáját halántéknál, ömlik belőle a vér.
-Ne Kísértet ! Már biztos halott, odalent maga az ördög lakozik. Hallottam már ezekről a járatokról, itt biztos halál vár.-rángatott Vologya el a járat bejáratátol.
-Te rohadt seggfej ! Te tehetsz róla ! Én szétkaptam volna az egész tábort, hogy észre se vesznek semmit, te meg beküldesz egy nőt, hogy boldoguljon csak el magától !!
Felnyomtam egy fára, de hirtelen megragadnak hátulról. Árnyék az és egy jobb horoggal próbál leütni, de kitérek és kiszabva magamat a kezéből, odarohanok a létrához, lemászok és a fedelét lezárom. Hirtelen óriási csend van, csak néhány patkány cincogása és a vízcseppek kopogása borzolja az idegeimet. Előbbre haladok és egy lépcsőn lejutva néhány tartály rozsdásodik itt. "Pakura" van rájuk írva, de mit keres itt ilyen mennyiségben ? Magam elé veszem a fegyverem és és kiveszem a tárat megnézni meddig van...félig. A tölténytáskából éppen ki akarom venni az újabbat, mikor egy árnyék rohan el mellettem. A következő pillanatban lidérces sikolyokat hallok közvetlenül mellettem. Ijedtemben elejtem a tárat és a pisztolyomért nyúlok. Sötétség borított el mindent és tapogatózva előre haladok. A zseblámpám is vacakol, de sikerül bekapcsolni és előre világítva egy szörny alakot látok a fal előtt állni és az rámszegezi a tekintetét, a mély vörösen izzó szemeivel. Ijdetemben rálövök, de csak a falban keletkezik egy kis sérülés és a szörny sehol. Elkap a félelem és tárat felkapva a földről, gyorsabbra veszem a tempót. Lerohanok egy csigalépcsőn, közben hallom, hogy üldözőbe vett valami. A lámpa fényén kívül a savas anomália zöld fénye mutat némi utat, de ahogy remeg a kezem és fujtatok, úgy nem könnyű előre figyelnem. Közben hátra lövök néhány lövedéket, de még mindig a sarkamban van. Végül kijutok egy csarnokba, amin ismét végig szabok és egy újabb folyosó bejáratánál az anomáliákat kikerülve bejutok egy szobába, de mikor átérek rajta, akkor újabb folyosó következik, és újabb és újabb és újabb....végül eljutok teljesen kimerülve egy olyan csarnokba, ami végtelenül nagynak tűnik, ekkor milliónyi szörny szeme szegeződik egyszerre rám a sötétségből és egyszerre rontanak nekem. Az MP5 gyors betárazása után ordítva szórom mindenfelé a golyókat, de mikor a halál következne nem látom magam körül a rémségeket, de helyettük egy nem látható reflektor által generált fényt előttem. Belelépek és ismerős hangokat hallok.
-Georg ! Gerog !-suttogó, kísérteties hangok.
-Ki.<ijedten nyelek egyet>.ki az ?
Egy alak lép ki a sötétből, teste csupa vér, a mellkasán két súlyos seb is tátong.
-Szervusz öcsi !
-Wilhelm ?!
-Hiszen te meghaltál ! Moldvában, a sikertelen megbízatás után.
Elmosolyodott.
-Így igaz, mert miattad bekaptam azt a két golyót.
Térdre rogyok és a fejemet fogva, a föld felé ereszkedve bőgni kezdek.
-Állj meg ! Itt az idő, gyere velem !
És hallom, hogy közelebb lépett, de mikor a jobbomat nyújtom látom, hogy egy csontváz áll előttem fekete köpenyben és teljes rémültségemben ismét futni kezdek, közben egyesével jelennek meg társaim szörnyű, deformálódott holttestei, az utolsó pedig a lányé. Az övének nincsenek se kezei, se lábai. Ömlik rólam a hideg verejték, de végül valami belevág az alkaromba. Egy létrát tapintok ki, elkezdek mászni rajta.
-GEORG ! NEM EZ VOLT AZ UTOLSÓ, HOGY TALÁLKOZTUNK, OTT LESZEK A NYOMODBAN !- ordított utánnam az ördögi hang.
Felértem a létrán 20 méter mászás után és egy csatornafedél felnyitása után olyan gyorsan másztam ki, ahogy csak tudtam és rúgtam vissza a fedelet ismét. Zihálva leültem és figyeltem még egy darabig a fedelet.Suttogó hangokat hallok továbbra is, de valahogy a sötétség ide nem juthat ki még. Hirtelen valaki megfogja a vállamat.
-Kísértet ?
Feszülten figyelek a lányra, nem akarom elhinni, hogy él.
-Hát te meg hogyan...?
Már tudja, hogy én is végigjártam a poklot.
-Ssss ! Nincs gond, most gyere !
Látszik rajta egy enyhe bűntudat, nem tudom miért, de ez a helyzet sajnos. Még mindig bódultan magam elé figyelve lépkedek mellette falsápadtan, a tábor felé baktatva.

Felébredtem. De nem azon a kedves, lassú módon, hanem egy szép adag vakkutya marcangolta a karom. A fegyveremet sem tudtam elővenni, hanem rögtön egy magas helyre futottam. Szerencsére a pisztojom nálam van, de cak egy tár töltény van bele. Mit tehettem volna, elkezdtem lőni rájuk. Nem is tudom mit vártam. Elfogyott a töltén, és még mindig volt három. A kezem igencsak vérzett. Minden felszerelésem lent volt. Féltem, hogyha lemegyek széttépnek,de kénytelen voltam. Lerohantam és csak annyi időm volt, hogy az ÁK-mat magamhoz vegyem. Lelőttem a kutyákat. Megnéztem mennyi töltényem maradt. 1 tár a pisztolyba, és 2 tár az ÁK-ba. Reggel volt, hát pihentettem a karom, és délben elkezdtem amiért jöttem.
Nem volt túl sok artifact, sőt szinte semmennyi. Ám egyszercsak egy tábor maradványait találtam, és némi vért is. Se hullák, se felszerelés. Egyszercsak egy stalker bújt elő egy bkorból.
-Te..rte..te is láttad?
-Mit?
-Én innene a távolból néztem.
-Mit volt itt?
-Itt ültek valakik, nem tudom, hogy banditák voltak-e, vagy stalkerek. És aztán egy lány előkerult és megölt egyet. Erre mindegyik felkelt és elkezdték kergetni, de aztán visszajöttek ide.
-És azután?
-Később egy csapat jött és megölték őket. Lentrő szörnyű sikolyok hallatszottak. Én..én nem mertem beleavatkozni a dologba.
Arra gondoltam, hogy ez nekem igen veszéjes lenne, és még a karom se gyógyult meg. Elindultam, de a stalker utánam szólt.
-Ne..nemis viszel magaddal?
-Miért vinnélek?
-Kérlek, vigyél magaddal. Nekedis jóljön egy társ, és nekem is.
-Na jó gyere. Van valami felszerelésed?
-Van egy MP5-öm. Nincs bele sok töltény, de mindig kihúzott a bajból.
-És orvosi ellátmány?
-Egy kevés kötszer.
Elindultunk felkutatni ezt a rejtélyes kis ügyet.
-Mond, mi a neved?
-A nevem Dvaranyin. És a tied?
- Danila.
Nem mehettün messzire onnan, ahol a tábort találtam, mert Danila babonás volt, és azt mondta, hogy még most búvóhelyet kell keresni. Mit tehettünk, elkezdtünk keresni. Meg is találtuk a jó helyet. Oda lepakoltunk, és mivel már este volt, hát lefeküdtünk. Kicsit féltem elaludni, mert hát nem igen bíztam még Danilában.

Na ismét vissza jönnék ha nem válna ellenetekre,
Új ötletekkel jönnék de nem avatkoznék bele a ti dolgaitokba aminek a végén mindig az lett a vége hogy mekkora rohadék vagyok stb...
1 kis felvilágosítás kéne a Privát üzenetbe köszi előre...

Elmentem a szolgálatos kereskedőhöz. Vettem pár rádiótechnikai alkatrészt. Majd visszamentem A konténerembe. Pár óra alatt összeraktam egy jelzavarót. A legtöbb rádióhullámot és PDAk által használt frekvenciákat lehetetleníti el. Az előzőt sajnos a bunkó katonák miatt hullott darabokra. Reggel 6kor egy üzenetet kaptam:

Kordon, Katonai helyőrség
A felderítők értesítettek hogy egy zsoldoskülönítmény bukkant fel szeméttelepen. Járjon utána mit akarnak. Itt vannak a koordináták. Vége.

Összeszedtem a cuccaimat és elindultam. A koordináta egy összeomlott épületet jelölt a Kötelesség szeméttelepi helyőrsége előtt. Odalopakodtam de már senki se volt ott. Fölmásztam a tetejére de semmi. Illetve mégis. Nyugati irányban pár húsos teteme feküdt. Odamentem. A vér még nem alvadt meg. Elkezdem nézegetni a fűcsomók között. Találtam pár 5.56x45 mm-es ellőt hüvelyt. A PDAmat elővéve gyenge jelet találtam délnyugat irányába. A domb mögött egy facsoportnál ott üldögélt 3 ezüstszínű páncélos zsoldos. Ketten ettek egy pedig őrködött.
A jel 2 bekapcsolt Bluetooth. Az egyik nincs is lekódolva. Bluetooth hackkel egyszerűen átmásoltam minden adatot biztonságos távolságból. Agropromba mennek. A föld alatti járatokba. Valamit fel kell hozniuk. És értük jönnek algopromba helikopterrel. Ekkor valaki megszólal mögöttem.
-Szinte tudtam. Majd leütött.
Ezután a zsoldosok között találtam magam. Bilincset tettek rám majd elindultunk algopromba. Egy épületkomplexumhoz értünk. Felvittek a tetőre majd odaláncoltak egy kéményhez. A lőszeremet vitték el csak. A többi cuccom ott feküdt a tető másik oldalán. Egy ládába rakták majd eltűntek. A szám be volt kötve így nem tudtam kiabálni. A létra elé ledobtam egy vörös szalagot. Pár bandita támadt rájuk így volt fél percem. Remélem valaki megtalál. Bár nem sok esély van rá.

ahogy így Sörözgetünk, megszóltam nekik hogy hamar tájt szeretnék visszajutni a zónába... ezen kicsit elcsendesedtek mint a ketten...
Végül Jack engedte fel kicsit a kínos csöndet..
Akkor szükségeltetik felszerelés is!
Na ja... mondtam.
De problémás lesz bemászni vele ugyanis Kuznyecov valószínűleg őrzi a határt!
Igen ez igaz... mondta Jack letörve...
És ha becsempésznénk?
Hogyan minden árú a hadseregen át kerül a szolgálat közeli "bár" nevezetű kocsma kereskedőjéhez...
De Szidorovicsé magán hálózat!
Ki az a Szidorovics?
Egy hájas pocok, de nekünk éppen kapóra jönne.
Hm... és hol ez a hájas szidorovics?
A kordonban a kezdők faluja mellett tanyázik... piszkosul drágán ad el mindent, de a kezdőknek szüksége van az alapfelszerelésre... az emberek vérével telik meg a zsebe... Mondtam.
Azt mondtad magán hálózat? Kérdezett a tech pocok a gépektől.
Igen.. mondtam bólogatva...
Hát ha elmondod hogy kb miket árul akkor megtudhatom hogy kik a beszerzői, és a csempészei...
Alapfelszereléseket!
Konkrétabban?
alap pisztolyok Pmm, Fort, géppisztolyok talán Mp5... bőrdzsekik, meg egy két stalkerruha... talán ak is van nála....
Hm... az útóbbik komolynak tűnnek... áhá meg is van!
Felkeltem a székről, és odamentem a tech pocokhoz, éppen kiadta a hájaska adatait, a képről egyből felismertem az a bájgúnár hízelkedő fejét....
Ő az!
Tudod nem könnyű kideríteni egy ijen átlagos fickó esetében hogy honnan is vannak kapcsolatai... De most jön a mester! Mondja buzgólkodva, és úgy gépeli a billentyűzetet ahogy embert még nem láttam...
Pár perc múlva meg is találtuk a beszállítóját, az egyik külföldi fegyvergyár helyi menedzsere...
meg is kereste a Címét a tech pocok....
Még a mai nap este elmentünk hozzá, és kicsit rárontva megbeszéltük vele hogy egy csomagot juttasson el Szidorovicshoz, és azt majd pár fickó veszi át...
A fickó két lehetőség közül választhatott törött kéz és lába, vagy 50000rubel és átcsempész egy csomagot szidónak... nem kérdés meiket választotta... a megbeszéltek szerint 7re ott kell lenni a cuccnak a Raktárban és másnap már szidónál lessz katonai átvizsgálás nélkül... Remélem nem ver át.
Hajnal 2 volt mire vissza értünk és neki estünk kiválasztani a felszerelést...
Szásának egy Cheytacot tettünk ládába 10 tárral...
Jack egy Speciális hadműveletekre kivitelezett M4es (karácsonyfa modell) került ládába, Gránátokkal páncéltörő lőszerrel.
Nekem szint úgy egy efféle szépség jutott...
Grigorij kapott egy M4et acoggal és lézerrel.
Nikolai egy AA-12es Rohamsörétessel lesz bent, 2 féle lőszerrel... Artyom MP5ös hangtompítóval Krutskov egy G36ost választott magának. Standard kivitel semmi extra... érdekes választása van...
Herceget egy G36c acoggal és Vertikális markolattal ellátott darab fogta...
A töpszlinek is Modernizálás kellett... kapott egy ő is egy Standard G36os karabélyt.
Miután össze volt készítve minden, beraktuk azokat a nívába éppen befértek a kocsiba és a csomagtartóba...
Remélem nem nagyon kapunk zsarukat.... ennyi fegyverrel megfognak... tyhűűű inkább nem is gondolok rá...
Szerencsére a Raktár Kijev Ipari... elhagyatott részében volt...
Már vártak Páran... a lefizetett őrség...
Bevittük a felszerelést a Raktárba...
Közben megpillantottam jó tucat más hadianyagos ládákat, amíg nem figyeltek az őrök, sikeresen kinyitottam egy ijen ládát hátul....
kicsit széthúztam a szemetet, és megláttam mik is vannak a ládákban...
C4esek... nem is kevés majdnem 20 kiló lehet ebben a ládában... mind előkészítve, bedrótozva... de nem élesítve...
Kivettem párat, a láda sarkában volt egy kis doboz azt is felfeszítettem, ebben voltak a detonátorok...
Kivettem egyet, és tüzetesebben szemügyre véve vettem észre hogy behangolhatóak a detonátorok...
Kivettem 3 detonátort, és Vissza tettem a Ládára a tetejét...
a cuccot beraktam a kabátom belső zsebeibe, fel se tűnt a plusz pár kiló robbanóanyag...
ezután előrementem látom hogy Jack éppen beszélget a két lefizetett őrrel, Miután meglátott jack, elindultunk kifele egy szó nélkül, az őrök se kérdeztek/mondtam semmit se...
Beszálltunk a kocsiba és vissza a tanyára.. a felszerelés becsempészése megvan... elméletileg...
Utána mindenki aludni tért... hosszú nap volt... a tegnapi... és ráadás is volt pont Újévkor fogunk holnap elindulni a zónába... új év új kalandok!

Vissza
Top Alul