Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Megyünk, mendegélünk, útközben hozzánk csapódnak az elveszett társaink közül páran.
Megyünk, kopog a bakancs a betonon, süt a nap, az irányító torokhangon gügyög valamit a dióknak, egyszóval minden nyugis.Aztán egy idő múlva az egyik pillanatról a másikra elkendenek ránk lődözni a többiek, össze-vissza pattognak a golyók a betonon, én is kezdek lődözni, de egyszercsak belehullok valami sötét időtlenségbe, ahol nem érzem semmimet, nem látok és nem hallok semmit.
Nem tudom, hogy menyi ideig volt ez, de lassan felkelek, a nyálam a nyakamig lefolyt a számból, azon kívül baromira átfagytam, viszont a jóhír az, hogy el egyáltalán el sem találtak.Egy kicsit be vagyok még lassulva, de azt látom, hogy hogy mindenfelé kilőtt töltényhüvelyek, és a szokásosnál is üvegesebb szemmel a földön fekvő, még zuiháló zombikat, akik eléggé a társainkra hasonlítottak.Látó ott búslakodik valami hullánál, aki valami fémhulladékokra van felszúródva.Odamegyek, rámnéz, egy kicsit közelebb sántikál, azt mondja, hogy menni kéne.Nekem is már csak egy gondolat jár a fejemben: Vissza a gyárba.
Elindulok, látom, hogy Látó nagyon nehezen jár, felkapom a vállamra, aztán megyünk, már nincsenek messze az elvtársak.Odaérünk, beeresztenek minket, először eszek, aztán odahúzódok a tűz mellé, és megnézem, hogy mi baja van Látó lábának.Olyan hülyén áll benne a csont a másikhoz viszonyítva, és nem is nagyon tud ráállni.Eszkábálok neki valami sínszerűséget rá kötszerből, meg deszából, aztán kimerevítem az egészet dróttal.Nem nagyon örül neki, de elfogadja.Aztán hozok még fát a tűzre, jó nagy lángon ég már, valami raklapra rakok kartonpapírt, aztán beburkolózok rendesen a kabátba és végre alszom.Kint eleredt a hó.

Elindultunk a város felé. Egy hídhoz értünk. A főnöknek mondom:
-Beköszönök a katonai barátainknak.
-Mi? NE!
-Miért?
Ekkor egy golyó fúródik a földbe mellettem. Lőnek ránk. Fedezékbe húzódunk. Én ordítom:
-SZOLGÁLAT! SZOLGÁLAT!
-Ne ordítson vadmarha lőjön!
Kidugom a fegyvert és lövök. Már egy ideje lövünk de nincs hatása. Erős a páncéljuk. Ekkor közelebb jönnek. A parancsnok elkez kattogni. Mondom:
-Főnök! Kattog a ruhája!
-Francba! KITÖRÉS!
-De hova menjünk?
-Ahh........ Keressen egy helyet!
Körbenézek. Látok egy kis bódét a híd mellett. Mondom:
-FŐNÖK!
Odanéz.
-FUTÁS!
Elkezdünk rohanni. Miközben futunk a lövedékek becsapódnak a földbe mellettünk. Engem eltalál egy a lábamon. Hasra esek. Ordítok torkom szakadtából. Zsandár fedezőtüzet nyújt. A főnök és Herceg felkapnak és elkezdenek vonszolni. Sokkot kaptam. Elkezdtem verejtékezni és nem tudtam mi van. A parancsnok mondja:
-Horzsolás. ÉBRESZTŐ!
Pofon vág majd vonszol tovább. Én csak lövök a vak világba és araszolok a biztonságot nyújtó bódé felé. Mikor odaértünk bezártuk az ajtót. Kintről hallottuk a hangokat:
-Engedjenek be! Ne! NE! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ-VÁÁÁÁÁÁÁH!
Egy kis rés volt a falon. Kinéztem. Látom a katonákat. Az egyik letépi a sisakot és ordít fájdalmában. Látom ahogy a szeme kifolyik a helyéről, a bőre felhólyagosodik, majd lassan, ordítva szétmállik az összes szabadon lévő bőrfelülete. Minden ami maradt belőle csak egy csontváz és egy vörös tócsa. Kintről még hallottuk ahogy ordítottak a még életben lévő katonák. Egy kis idő múlva abbamarad a hangzavar. Mikor vége a kitörésnek kijöttünk és megbeszélést tartottunk. Mondja a főnök:
-Hullákat eltüntetni majd megbeszélés.
Odajön hozzám. Én kötözöm a sebemet. Mondja:
-Minden rendben töpszli?
-Csak horzsolás.
-Nem lassít le minket?
-Nem. Mindent megteszek hogy ne.
-Rendben. Csakmert ha lelassít minket akkor lelövöm. Most még van esélye. Fogja magát és visszamegy. De mostantól, egy rossz lépés, 10 perc lemaradás és egy golyó lesz a fejében Töpszli! Megértette?
-Igen uram!
-Helyes! Most takarodjon és hordja el a hullákat!
Elkezdtük a hullákat elhordani. Mikor megvolt 5 perc pihenőt tartottunk. Zsandár odajön hozzám és mondja:
-Sokat kibírtál. Gratulálok.
-Miről beszélsz? Egy kis seb és majd összeszartam magam!
-Te még jól viselted.Én kevesebbet kaptam és depressziós lettem. Nincs herceg meg is haltam volna. Ő húzott ki mindig. Emlékszem mikor.......NEm érdekes.
Ránéztem és könny buggyant ki a szeméből. Letörölte majd felállt és ment tovább. Odajött Herceg is ő is elmondta ezt de adott egy korty Slivovicát is. Mikor ez megvolt indultunk tovább.

A gyátósor zakatolására ébredek, nem is fáztam annyira át kinézek, térdig érő hó van, vicces, a fákon lévő hó kicsit pirosasra van elszíneződve, bezzeg ha mondta volna valaki, hogy majd ha piros hó esik.
Egy kicsit felkelek és mászkálok, kimegyek a tetőre és körbenézek.Furcsa így minden fehéren, viszont érdekes, ahogy az anomáliák kavargatják a havat.Lemegyek, megkeresem Látót, ott dekkol a tűz mellett, valami baja van.Mostmár van valami keserű a vigyorában.Biztos fáj neki, de megvallom nem nagyon tudok mit tenni.Piát nem adok neki, nem kutyának való az.Azért kimegyek fáért, aztán rakok a tűzre egy nagyobb adaggal, hogy ne fázzon, aztán alárakok valami kartonpapírt.Valamit csinálni kéne.
Megkeresm Mihail elvtársat, valami megsárgult papírokat nézeget az egyik irodaszerűségben.
Megkérdezem, hogy mi történt addig, amíg nem voltunk itt.Mondja, hogy nagyon semmi, viszont meg sikerült bütykölniük, pár fegyvert, valamelyik gyorsabban, valamelyik pontosabban gyilkol.Azt hiszem, hogy az utóbbiból elviszek egy darabot kipróbálni.Kimegyek a tetőre, és kinézek pár a régi villanydróton didergő fekete tollcsomót.Elég messze van, becélzom az egyiket, áés átállítom autómatáról egyes lövésekre.Visszatartom a lélegzetem, és lövök.Már csak a tolllak röpködnek a levegőben, tényleg pontos, bár egy kicsit nagyobb lett a súlya.Vissza is megyek, mondom, hogy tényleg jó munka, aztán visszamegyek Látóhoz, és megint elalszom, baromi fáradt vagyok, na nembaj, amég nincs semmi dolgom addig leagább kialszom magam.Na basszus, pont most jut eszembe, hogy már majdnem elaludtam.Előveszem a galócákat, felszeletelem őket, és egy kicsit távolabb a tűztól, de azért meleg helyen két bot közé kifeszített spárgára fűzve kirakom őket száradni.Na mindegy, még elszívok egy szálat, aztán már alszom.

Okádnom kell.
Nem tudom,hogyan sebzett meg az átkozott döcögő,és mit vitt a testembe,de nagyon émelygek.
Időközben-ezt nem is mondtam-visszamentünk-visszamentünk(?),inkább vittek,arra a helyre,ahol kiléptem a falból,és azt a valamit megtaláltam-szintén-egy másik fal mögött...
Szóval émelyítő,nagyon fájdalmas,ahogy tehetetlenül fekszem a tűz mellett,amit Társam rakott..
Hazahozott,végig lógtam a vállán,szinte csodálkozom,hogy ebírt.
Nem vagyok teljesen magamnál...
Olyan az egész,mintha egy lázálmot látnék. A seb a mellső lábamnál duzzadni kezd,egyre nagyobb lesz,majd kifakad. Minden bűzös és gennyes körülöttem...
Először egy kisméretű emberi kéz nyúlik ki,iszamós véresen a szétfakadt,csomósan lógó bőrmaradványok közül,és hozzám tartozik,majd karrá hosszabbodik.
Ezt követően -hogy az örömem teljes legyen- a másik oldalamon is hasonló dolgok mennek végbe...
Nagyon jó.
A lábam felett ,valahol a mar és a nyak találkozásánál kaptam két csecsemő kart,ami mozog,ha akarom,és bármit képes vagyok vele megragadni.
A furcsa csak az,hogy bármilyen kicsiny és csecsemőszerű,inas kézfejekben,erős,hegyes karmú ujjakban végződnek.
Szédülök.
Nem tudom,mit szól majd Társam,ha észreveszi.... :|
A hason fekvés így egy kicsit kényelmetlen,ezért megfordulok az oldalamra,de ez akkora fájdalommal jár,hogy eszméletemet vesztve átmenetileg a fehér köztes és üres világba zuhanok...
Így...most...jó....
Jó pár óra telik el,míg ismét magamhoz térek.
Nagyon száraz a torkom, úgy lehet ,lázam is van,de már semmim nem sajog,és az újdonsült két karom is ,s az ujjaim is szépen mozognak....MIND A TIZENKETTŐ! :evil:

A kisugárzás véget ért, a kint maradt katonák mind az 5 meghalt... nem sok maradt belőlük... minnél közelebb vagyunk a középponthoz annál erősebb a kisugárzás ereje... remélem nem Sulikov volt az...
Miután gondoskodtam a "volt" katonákról, éppen rádió hívást kaptunk... de nagyon zavaros volt a vétel, a parancsnokság, átrendelt minket nyugatra, mivel a kiküldött katona csapat nem válaszolt a kisugárzás után...
Így hivatalosan is nyugatra vagyunk rendelve, viszont szerencse hogy ezt csak én hallottam... hiszen a többiek mit se tudnak a küldetésről vagy a valódi okról...
Kicsit megfenyítettem a töpszlit... de nem azért mert megsérült, inkább a volt katona jellemére való tekintettel... ha még lojális a sereghez jelenthetné hogy miattam haltak meg a katonák, és én ezt nagyon szeretném elkerülni...
Zsandár szimplán elegánsan hazudott neki: hogy ő nagyon "érzékeny"... persze 2 méteres testes szálkás állat, és érzékeny.... Meg is mondtam neki a magamét!
ám... nem megyünk sehová, mert a katonák és a hívás felborította a tervemet... azt hiszem az lenne a legjobb hogyha hagynánk a helyet még békében...
visszamentünk Lövészékhez, kicsit várni...
Most 6:12 van... 8 kor indulunk! Mondtam a többieknek, Szellem Agyar Töpszli és Herceg leültek zsugázni...
Zsandár a fegyverét buherálgatta...
Lövész fent a Tárna épület egyik kilátóján állt, és nézte az erdőt...
Én egy ideig lent cuccoltam a kocsinál, majd végül elindultam fel Lövész mellé... hideg van, enyhe de annál csípősebb havas széllel...
a vas lépcsőfokok között jég állt, de szerencsére még nem volt jégpálya...
Felérve kicsit hidegebb volt már... bántam hogy nem a Psz9-est hoztam... abban bezzeg sose fáztam, és nem is áztam át... de ez a páncélruha... ez nem olyan bélelt és zárt...
Éppen felértem mellé, mikor megszólal... Sajnos most nem látni az erőművet... pedig nincs messze pár kilométerre innen... Mégis Oly távoli...
Tán vágysz a középpontba?
Tudod, annak idején amikor az első hetemet töltöttem a zónában, elgondolkoztam azon amit egy fickó mondott nekem... mi is volt a neve.. Pro...pre.. Progyavszkij!
haldoklott az öreg... itt élte le az életét a zónának nevezett környéken... ellenszegült a kitelepítésnek is...
És végül is itt maradt a zónában, itt élt.... és semmi nem bántotta, se a mutánsok, se az anomáliák...
és nyugodtan érte el a halál... amire talán nem sok példa van a zónában...
ám a halálos ágyán azt mondta, hogy igazából ugyan azon a földön lakott ahol eddig is... a változás csak annak lett akik ide jöttek...
Nem értem... mondtam kicsit összezavarodva a mondattól...
Az öreg békében halt meg, nem bántották a mutánsok, detektorok, és csavarok nélkül tért ki az anomáliák elől... nem bántotta a zóna... érdekelni miért... megtudni hogy miért más mindenkinek ez a hely...
nem tudom... Neked mit jelent a zóna? kérdeztem felé.
Őszintén?
Igen!
Véleményem szerint egy szeméthalmaz, aminek a középpontján az erőmű áll, és van ott valami ami ezt az egészet mozgásban tartja...

Kicsit néztem az eszmecserén.. végül hogy témát váltsak, megkínáltam egy jófajta Import cigivel...
Jómagam is rágyújtottam...
miután elszívtam kicsit megmozgattam a végtagjaim, enyhén fáztam... na jó inkább dideregtem.. Te Lövész gyerünk már le!
Ja jó!... mondja, majd megfordul, és ekkor látom miért is nem fázik...
az övén egy Tűzgolyó, ami ha jól tudom a külső hőingadozást figyelmen kívül hagyva 1, 1-5 méteres körben 24 fokos hőt tart...
Óóóó... te galád! Jegyeztem meg neki...
Mind a ketten jót nevettünk, majd lementünk a szél nem fújt, de már esett a hó nagy pelyhekben...
Asszem öröm lesz hazafele menni...
Bementünk, bent már örömködtek... már akik... Agyar és herceg nevettek, a töpszli kicsit szitkozódott, Szellem meg éppen hogy Olajat tett a tűzre... Persze nem a szó szerint...
Zsandár kicsit ropogtatta nyakát:Mikor megyünk?!
Ránézek az órámra.. 6:37... rengeteg időnk van de francnak sincs kedve a kocsit tologatni a hóban este...
Most! Mondtam, majd elindultam és felvettem a felszerelésemet a fal tövéből, Zsandár is össze volt készülődve, Felkapta a táskáját, és Indult utánam, Herceg és a Töpszli pedig Kicsit pakolásztak, de Kiértek mire Kivittük a kocsit a tárna elé...
Beszálltunk, majd elindultunk vissza a szolgálat bázisa felé, Útközben mondtam, nekik hogy ha kérdeznek tőlünk, semmi furcsát nem láttunk, de amugy is szerintem én fogok jelenteni!

Elindultunk visszafelé. Miközben megyünk, látjuk hogy itt a fák szét vannak lőve. Kidőlve, kicsavarva, mintha egy 110 milis löveggel szétlőtték volna. Mikor visszaértünk a lövészhez már javában esett a hó. Ott én, Agyar, Szellem meg _Herceg leültünk kártyázni. De most másban. Cigiben. Mindegyikünknek volt 2 doboz cigije. Ezt felraktuk tétnek. Már egy ideje kártyáztunk. Ketten vagyunk bent. A többiek kiszálltak. Most 4 doboz cigi van bent. Nekem két királyom van, és az asztalon is két király plusz két ász.. Két pár. Remek. Semmi esélye annak hogy két ásza legyen. Nem vagyok egy matekzseni de 1% esélye sincs. Hehehehe. Én nyerek. Mondom:
-Emelsz?
-Mehet. Mid van?
Letettem.
-Két király. Apukám erre mit lépsz?
-Két Ász!
Lerak két ászt. Az magasabb a franc! Elveszi a cigit én meg eleresztek egy jó egysorosat:
-Ó a drótos tóth **** anyját ****** teherbe az a jó ***** ***** *****!
Agyar és Herceg röhögtek Szellem meg mondja:
-Mi az? Remélem jobban lősz mint pókerezel Hahahaha!
-A jó isten fa........-ekkor vettem észre a főnököt és rendbe szedtem magam. Mondja:
-Indulunk!
-Értem!-hangzott a válasz mindenkitől.
Elindutam bepakolni gyorsan. Mikor rohanok vissza Szellem megállít és mondja:
-Hogy ne maradj cigi nélkül!
És egy fél doboz cigit nyom a kezembe.
-Kösz.
-Semmi!
Futok lefele. Majd megfagyok. Lent mindenki rám vár. Kifutok az ajtón és elkezdek sprintelni a főnök felé. Pont mikor előtte vagyok esek egyet és pont rá. Elesünk. Ledob magáról és feláll. Én kelek föl de ő elkapja a grabancom és mondja(üvölti):
-Nem vagyunk puszipajtások töpszli! Álljon be a sorba de kurva gyorsan mielőtt agyonverem!
Gyorsan beállok a sorba. Mondja:
-NA, ha mindenki kész, INDULÁS!
Elindultunk a főnök után.

Késő estére értünk vissza, megírtam a jelentésem, és a fiúkét is átírtam, majd leadtam, majd 2 órát vacakoltam vele, de nem hagyhatok nyomot... remélem Sulikov halad az információ gyűjtéssel...
Miközben haladtam leadni a jelentéseket Találkoztam Skullal, akin újra testesített a Páncél uniformis.
Cső Skull!
Helló Jeff!
Látom jól sikerült a tesztidőszakod!
Igen! Ma délután kaptunk 15 darab Második generációs Szervóruhát, épp ilyet mint ez!
és ha jól értesültem akkor jövő hónaptól kezdve 30darabot kapunk havonta!
ez jól hangzik!
Úgy bizony bajtárs! valamint előléptettek!
Igen?
Mostantól Százados vagyok én is!
Ezt örömmel hallom Skull!
Ám van hátrány is...
Már nem találkozhatunk annyit... Krilov tábornok Offenzívát hirdetett Sötét völgy felé A banditák bázisát ki akarjuk füstölni, ott állítsuk fel a második bázist! ha az megvan akkor még délebbre megyünk, és a szabadságot kicsit elhessegessük, ám ez hosszú távlat!
És hány embert rendeltek Krilov alá?
3 százados, velem együtt, minden százados alá 5 őrmester tartozik, és 1 őrmesterhez 1 csapat... vagyis elég sok embert!
akkor te is sok embert irányíthatsz innentől igaz?
Sajnos... Hát te?
Én? Mi lenne velem? Élek, és túl élek! Mondtam Nevetve...
Hehe!
na de komolyan!
Hm... felderítek... katonai mocskok után nyomozgatok.. és ah látok komcsit ölök! mondtam gúnyos hangnemben!
hmpfff...
Na mind 1 megyek Barátom! Mondtam majd lementem Voronyinhoz, és leadtam a jelentéseket.
Lent azonban érdekes Látvány fogad....
Sulikov Éppen Voronyinnal Beszélgetnek Kissé Hideg hangulatban, és szigorúan Magázva egymást... a szoba másik végén Pedig katonásan Áll egy Fickó a fején Fekete Barett sapka.. tekintve az öltözetét ő lehet a Katonai Parancsnok... Kuznyecov....
Éppen megjelentem, már meg is Szólalt: Á itt is van!
Ekkor Sulikov és Voronyin is felém Fordultak.
A katonai parancsnok katonásan kimért léptekkel Közelít felém.
Tehát mi történt a Katonáimmal?
Egy kicsit elakadt a gondolat menetem, de végül higgadtan annyit válaszoltam: Meghaltak a kitörésben, mint arra a nyomok is utaltak, mikor oda értem az egységemmel!
Valóban?
Igen!
Váratlan kitörés volt... de ők mégiscsak Speciálisan kiképzett emberek voltak, Mondhatni hogy a vérükben volt a zóna!
Elmagyarázná nekem hogy mi okozhatja 5 profi katona halálát ott nyugaton egy felderítési akció közben?
Nem voltam ott uram, így nem tudom, de gondolom hogy a ...
Hát persze, Csak tudja az az érdekes, hogy az az egység éppen harcba szállt valakivel, csak éppen nem tudták elmondani kivel.. mert a kisugárzások alatt a rádiók használhatatlanok, de nagyon kíváncsi volnék hol tartott az ön osztaga amikor a kitörés bekövetkezett, és hol találtak fedezéket!?
Hideg Veríték kúszott végi a homlokomról a nyakamig....
Itt a jelentésem Uram! Mondtam határozottan.
Kuznyecov azonnal kikapta a kezemből a dossziét amit a kezemben tartottam.
Kicsit bele olvasott, majd végül dühösen levágja az asztalra...
Voronyin is felveszi és átnézi... majd így szól: Nekem dél elött rádiózott a százados, a jelentése helytálló!
Ekkor hirtelen elfordult a szemem Voronyit irányába... Bár a jelentésben ez állott, de mégsem hittem hogy kivédene...
Valóban?! Fordul hátra Kuznyecov. Akkor ezt miért nem említette?
Kiment a fejemből Őrnagy!
Igazán?!?
Én egy Frakcióért felelek, nem pedig 1 osztagért! felelte erélyesen.
Kuznyecov Vissza Fordult, a szemében végtelen Harag lángolt, de végül Megtürtőztette magát és így válaszolt, érezhető ingerültséggel: Rendben! a kisugárzásba haltak bele... maguk pedig a küldetéshez hűen keleten keresték a perzselő gyenge pontját... De megesküszöm, hogy ha valami Bizonyítékot találok ennek ellenkezőjére, vissza jövök, és Hadbíróság elé állítom ezt az egész Cirkuszt!
Mondta, majd Elindult kifele...
Sulikov is elindult, de elötte, még felvette a Sapkáját.
Mikor elhalad mellettem, megrántottam a karjánál, és magam felé rántottam.
Mélyen a szemébe néztem Haraggal, nem szóltam semmit, mégis tudom hogy fogta az üzenetet....
Egész végig vágta felé ma fapofát, majd megrántotta a karját, és ezzel kihúzta a szorításomból.
Harcos vagyok! Vágta dacosan majd elindult kifele... nem bírtam megállni, és utána vágtam: HAZUG VAGY ÉS ÁRULÓ!!
Sulikov, megállt egy pillanatra kicsit hátra mozdítja a fejét, de végül katonás erőt vesz magán, és kimegy...
Ekkor Voronyinhoz Fordultam.
Voronyi dühösen néz felém... őt alig lehet kihozni a béketűrésből, de mérgesnek még nem láttam...
Nem érdekel Miért, nem érdekel hogyan! Kipártoltalak... Ne hozzál ránk többé szégyent! Mondta érezhetően Dühösen, de mégis nyugodtan.
Igen uram! Válaszoltam...

pár órával később amikor megvacsoráztam és már a szobámban voltam, gond terhelten ültem le az Íróasztalom elé.
az arcomat a kezeimbe temettem, ám sokáig nem tudtam gondolkozni, mert hideg fémet éreztem a tarkómnál, és egy felhúzott kakast.... Hirtelen megállt bennem az ütő....
Ne fordulj meg, Kuznyecovot hajkurászod... Miért? Kérdezte egy mély hang.
Mert egy szarházi!
és a társa?
úgy szint!
Egyedül van?
Már ketten vagyunk!
Ketten? Mit akar?
Egy a Célunk! Én sem kedvelem a Korrupciót!
Ki maga?
Figyeld a jelet!
Mi?
Hirtelen eltűnik a hideg fém érzése a tarkómtól, megfordulok lassan, de senkit se látok, csak Nyitva az ajtó.
Hogy a jó édes anyád! Mondtam, majd Kihúztam a fiókát, kivettem belőle a Walther P99-est, és Kirohantam, a sarkon éppen megláttam eltűnni egy nagykabátot.
Utána rohantam... a fickó a lépcsőháznál, a tető felé indult, én meg utána.
Mikor felértem, Kirúgtam a tető ajtót, és kiszaladtam a tetőre.
A ház peremén állt a fickó háttal nekem, egy nagy fekete Kabát volt rajta a csuklya fel volt hajtva.
Lassan megfordul, Én pisztolyt rá szegeztem. az arcát nem látom, Sötét van, és nincs rajtam a sisak... éppen csak ki tudom venni az ürgét...
Valami Koppan a földön, nem sokkal elöttem.
Baszki! Ordítottam...
Majd elektromos kisülést halottam, és és fehér fényt elsőnek, majd elsötétült minden...

Reggel az ágyamban ébredtem... iszonyatos fejfájással...
A szobámban Voronyin és pár szolgálatos...
Amint fájlalva a fejemet, felébredtem, Voronyin Rögtön fel kapta a fejét, és oda jött hozzám.
Hogy érzi magát százados?
Mi történt?
Egy Orgyilkos megtámadta önt az éjjel!
egy elektromos relikviát használt.. megsértette a relikviát, ami anomáliává vált... még szerencse hogy nem volt túlzottan a közeledben... akkor belehaltál volna...
No de a lényeg az hogy élsz... hogy érzed magad?
Mint a mosott szar!
Hehe... nevette meg kicsit Voronyin...
Ha esetlegesen délutánra jobban lennél, van egy jó hírem!
Mi?
Az SBU a kezünkre adta a Felderítési feladatokat, Kuznyecov tegnap őrjöngött, de nem tudott mit tenni...
Legfelső utasítás... én magam nem igazán örülök neki, viszont te bizonyosan értékeled!
Szóval remélem gyorsan Talpra állsz, és vissza mész!
És mi van az Orgyilkossal? Elfogtátok?
Nem... megszökött, de nem aggódnék miatta, az Őrséget meg 3xoztam!
Nem hagyom hogy még 1x ilyen megtörténhessen!

Valaki kotorászik a táskámban valamiért, fel is kelek, hogy hát mégiscsak hogyan képzeli ezt, meg ha kell valami akkor inkább szóljon, és adok ha van, de mi a f.sz?Ne, na ne ezt ne, Látó a két KEZÉVEL turkál a hátizsákban, és meg is találja azt amit keresett.Az az egészben a leg szebb, hogy miközben a két emberi kezének ujjaival a visesüveget szorítja közben zavartalanul megy a négy lábán.Meg kell hagyni, hogy nem semmi a mozgáskoordinációja.Meg úgy egyáltalán, most néz rám, a vigyora a régi, a pofája a régi, az egész a régi, csak kettő kéz áll ki belőle, amik egy ásványvizes üveget szorongatnak.Na jó, ez eddig is sok volt, de mostmár túlmegy minden határon.Veszélyes, el kell pusztítani!
Előveszem a pisztolyt, ráfogom, remeg és izzad a kezem.
Látó ahelyett, hogy pszihikus hullámokkal kezdene bombázni, vagy egyszerűen csak hozzám vágná az üveget szépen lassan, óvatosan és alázattal leteszi.Na jó, ekkora hülye még én sem lehetek, hogy fegyvert fogok Látóra.Ha belegondolok már vagy, két napja tiszta ideg vagyok.Nem, nem megy ez nekem.
Ez az egész.Tudom, elég sablonos gondolat, de ez van.Minek csinálja az ember az egészet?
Annyira egyszerű lenne csak leülni, leszedni a szárítóról a gombákat, elmajszolni egy keveset, és csak lenni bele a világba.Miért nem csinálom ezt, hogyha ez elnne a legegyszerűbb és legjobb?
Nem tudom, de valamiért nem vagyok rá képes.
Na mindegy, az az igazság, hogy a tököm tele van már mindennel.
Látó meg néz rám, a pisztolyt eldobom,megyek, kérek valami munkát Mihail elvtárstól, mert ez így már tarthatatlan.Látó ha jónak látja, akkor majd lelő, ő dolga.
Felmegyek, kérek két dobozzal a közös cigiből, aztán mondom, hogy nincs e valami feladat, amit el kéne végezni.Valami olyasmit mond, hogy mennyek el és nézzek szét a városban, nem tudok annyira figyelni, mert a gyufával szórakozmom, egy kicsit átázott, és nem akar gyulladni, ezért kértem még egy gyujtót is.
Tehát a feladat az, hogy mennyünk el körbenézni a városban, keressünk használható tárgyakat, esetleg relikviákat, vagy csak furcsa, oda nem illő dolgokat.
Lemegyek, látom, hogy a kutya még mindig csak ül és nézi az üveget, meg a pisztolyt.Megfogom a palackt és elérakom.Egy ideig néz rám, majd megpróbálja kinyitni.A kezét még nem tudja olyan jól mozgatni, nem tudja kibontani, töltök neki valami csajkaszerűségbe, meg akkor már adok neki kaját és én is eszek.Jó ez a konzerv, csak hosszú távon unalmas.Na mindegy.Egyenlőre még csak úgy natúre kutyamódon eszik, bár kacsingat a kezemben lévő kanálgép felé.Megkajáltunk, indulunk, kint nagy a hó és hideg van.Nem igazá tetszik Látónak, de elfogadja, nem igazán tehetne mást, én sem, a hideg az hideg.
Megyünk,megyünk már látjuk a távolban a város házainak körvonalait a felkelő napnál.Basszus, elfelejtettem leszedni a galócát a szárítóról.Na mindegy, majd ha visszaértünk.

Tudtam,hogy hibát követtem el. Rögtön tudtam,amikor rám szegezte a fegyvert és nagyon rémülten nézett rám.
Nem akarom,nem is tudnám bántani,még akkor sem,ha késsel akarná elvágni a torkom.
Őt nem. Soha.
Tudom,hogy hova vezetne mindez. Ő megmondta, s nekem tartanom kell magamat a parancsához.
Igyekszem vigyorogni,mint akit rajtakaptak,és még az elméjével is elfelejtem felvenni a kapcsolatot.
Inkább a helyzet oktalansága zavar,és szégyenít meg.
Lefekszem,és két újdonsült kezem közé temetem az arcom.Felfelé pislogok,nyöszögök...
Az orrom előtt ott a palack víz,amit kiszedtem. A fegyvert elhajítva Társam kinyitja,s ő is eszmél. Kiönt egy jókora adagot,szerintem neki nem is maradt,de most csak a pillanatnyi szomjúság vezérel. Hangosan lefetyelem,nyeldekelek. Másik énem ugyanis a kutyáé,akit nem tudok visszaszorítani,de nem is nagyon akarok. Mulatságos.
Persze nem mindig,de az ösztönök segítenek.
Enni is kapok,s azt hasonlóképpen takarítom be a tányéromról. Túl sok jó ez egyszerre.
Társam bosszúsan legyint ,majd megadva magát a körülményeknek,lemondóan kimegy. Érzem a gondolatait. Azt képzeli ,majd én használom az elhajított fegyvert,s segítek neki kilépni a jelen valójából. Szomorúság árad belőle.
Nem,ezt semmiképpen,de ezt már közöltem vele. Vagy mégsem?
Mindegy,falok tovább,ő meg ezalatt ,kintebb a többiektől kér néhány szál illatos füstöst,és eregeti nagy merészen azt a jó illatú,kékes színű párát.A kombinált evőeszközkészlete viszont nagyon tetszik. (Szerintem tizenkét ujjal ügyesebben tudnám kezelni,mint ő!)
Aztán nevemen szólítva hív,hogy kövessem.
Nem tetszik a látvány,ami a csarnokból kiérve fogad. Hideg,nedves,és folyamatosan hullik az égből.
A károgók eltűntek,így csak a folyamatosan hulló hideg pelyhesre lehetek mérges.
Valami ellenséget mindenképpen keresnem kell,hogy eltereljem az előbbi kínos jelenetről a gondolataimat. Egy darabig harapdálom képzelt ellenségeim,majd ezt is elunom.
Átázik a bundám,és fázik a lábam.
Azonban nincs apelláta,indulunk.
Séta közben furcsa képek villannak be. Egy nagyon magos ház teteje,és rajta egy vibráló,kékesfehér fényfoltokat a felületén folyamatosan áramoltató,forgó,zúgó gömb,egy félig romos város, a koszlott szürke ,erődítményhez hasonlatossá tett erőmű képe, egy másik ugyanilyen gömb képe,ami az erőmű belsejébe vezet, s a belső szentély, a mindent uraló szürke por,és a benne ragyogó zöldes,vagy vakítóan fehér kristálydarabkák szerteszét...
Azt hiszem,tudom,hová kell eljuttatnom Társamat,csak még nem értem,miért.
Rákoncentrálok a tudatára,s átadom neki a "képeket". Kutya énem közben zavartalanul követi. Ilyenkor abszolúte előnyös,hogy kettős entitás vagyok... :D
Megáll,hátrafordul,és értetlenül rázza a fejét. Én is félrefordítom az enyém,és jókorát ásítok,majd megrázom a bundám,éppen a nedves hópelyhek miatt.
Már megint vigyorgok....

A délelőtti pihenő után tovább bontjuk a falat, még egy óra, és sikerül végig kibontani a falat, így legalább látunk is valamit.A polcokon ugyanolyan mappák sorakoznak, viszont ezekből kevesebb van, és legalább be vannak csomagolva.Felpakoljuk a kiskocsira, az egész ráfér egyszerre, visszük fel az irodámba.Mikor felérünk, dél előtt pár perccel, az egyik elvtárs hozza nekem a jelentést az eddigi termelésről. "Jóakaróink" kérése szerint 10db átalakított ak-t elzárunk, a többit pedig leltárba veszik.A segítőimnek szólok hogy visszatérhetnek eredeti munkájukhoz, én meg beletemetkezek ebbe az újabb kötegbe.Ahhoz képest hogy ezek "eltemetett" dokumentumok, nagyon sok benne a maszlag.7 köteg átolvasása után találtam némi információmorzsát a tartályokról, amiket találtunk.Amennyiben jól olvastam, valamien kutatási alapanyag volt, és hogy a városba vitték a szállítmányokat.Újabb adag hülyeséget olvasok, mikor jön Antinovics elvtárs, hogy valamit tenni kéne, mert unatkozik. Kinézek,esett már egy rakat hó, és valami meleg sem lehet.Mondom neki ha gondolja nézzen körül a városban, hátha talál valami érdekeset.Egyenlőre abbahagyom az olvasást, nem nekem találták ki ezt az üldögélést. Lemegyek körülnézni, hogy haladunk. Másfajta a vas, lassabban tudunk vele dolgozni, de haladunk.Ahogy nézem a leltárt, azt írja 10 darab kézileg átalakított ak elzárva, saját raktáron 20 db-1(megjegyzés Antinovics kolléga elvitt egyet) és simából pedig 50 darab.Felpakolok egy adag élelmet vizet és némi lőszert a teherautóra, és megpróbálok felmenni a kohóig.Ez a rohadt út úgy csúszik mint a korcsolyapálya.Kétszerannyi időbe és energiába telik az út az enyhe emelkedőn... mien jó lesz lefele... Végülis lassan sikerül felérnem, a kémény rendületlenül füstöl.Bemegyek, megint megállít az őr, de aztán rájön hogy ki vagyok. Megkérdezem mi a helyzet, aztmondja vannak néha kisebb hibák, de boldogulnak.Szólok neki hogy hoztam némi cuccot, segítsen már lepakolni.Az öltözőben vannak berendezkedve, szépen elpakoltak már, ide hozzuk az ellátmányt.Mikor végzünk megkeresem Boriszt, a műhelyben van, épp most öntenek ki egy újabb adagot.Mikor végeznek odajön.
-Üdv elvtárs! Hogy haladtok?
-Tiszteletem! A mostani adagon kívül vagyunk 2x-es termelésnél, szóval leállnánk egy pár napra.
-Nézzük azt a többletet! elsétálunk a raktárig, és tényleg majdnem kétszerannyi alapanyag van kiöntve, így megadom nekik a pihenőt.
-Pakoljuk fel ezt az adagot, aztán kezdődhet a szabadságotok. Ezt még leszállítom, aztán megyek leadom az eddig gyártott mennyiséget, és veszek egy jó nagy adag ellátmányt.Addig ne dolgozzatok, míg vissza nem érek.Szükségetek van valamire?
-Néhány hőálló ruha jóljönne mert ezek eléggé viseletesek.
-Csak ennyi?
-Igen, tudtommal ebből van hiányunk.
-Jólvan, csak így tovább.
Felpakoljuk az alapanyagot, elköszönök, és indulok újra korcsolyázni.Lefele csak arra kell vigyáznom hogy ne gyorsuljak fel túlságosan, ez többé keevésbé sikerül.Csúszkálok lefele a havas úton, már letartoltam vagy 3 sor bokrot, és még mindig nem vagyok ott.Igaz már csak másfél km, de ezzel még megküzdök.Sikerül lassítanom, bár egy buszmegállót kicsit leamortizáltam, végül is odaértem, a teherautó is túlélte valahogy.Nagynehezen betolatok, szólok egy pár embernek, és kipakoljuk amit hoztam, amiután ez megvan, elkezdünk bepakolni, amit felhoznak a raktérbe azt leltárazom.....Ezzel végzek, még mielőtt elindulok, körbekérdezek mire van szükségük az elvtársaknak....

Itt vagyok ebben az űrben...igen ez a legjobb szó rá...érzem szépen lassan vissza tér az a léten túli erő amit birtokoltam. Érzem azt hogy erősödök és kitörök innen. Amikor vissza térek a zónához a csata helyszínén vagyok. Látom a testem, már már megfagyva körbe mindent be borít a hó. Ami most is pelyhedzik. Megkeresem a Látót, és Antinovicsot, hogy megúsztak-e és jól vannak. Szinte száguldok a fehér táj felett, közben számos össze fagyott hulla felett szállok el. Érzem hogy egyeseknek még korai volt a halál, meg állhatnék segíteni, de most a feladattal kell törődnöm.
Még pedig az elsődlegessel. Csak előtte ellenőriznem kell a Látót...aki...nem titok..hogy a helyettesem lesz, mert amint elvégzem a kiszabott feladatom..remélem végre meg kapom a hőn áhított örök megnyugvást. Akár a pokol sötétebbnél sötétebb bugyraiban, vagy akár a mennyei palota egyik csarnokában foglalok helyet. Meglátjuk. Elértem a Látot és Antinovicsot, de te jó ég, mi az isten. A Látó el mutálódik, látom ahogy sora támadják az ép sejteket valami mutagén vírus maradványai, és ez a kelsülyére is kihat, hát nem egy szép látvány . Meg is változtatja némileg a helyzetet. A seb tehet róla áradnak belőle ezek a férgek, Látó immunrendszere küzd mert hát mutáns, már alapból több mint egy, kutya, vagy mint egy ember. De segítség nélkül fel emészti a vírus. Hát most vagy tetszik neki vagy nem de közbe avatkozok. Egyenlőre csak unatkozik, és követi Antinovicsot. Hát ha jól sejtem ez most körülbelül egy nyúzás fájdalmával lesz egyenlő. Még az a szerencse hogy tudom támadni a vírust. Mert mintha saját tudattal rendelkezne, furcsa. Ezt az erőt utoljára a "Diótörőnél" éreztem. Lehet ő próbálkozik. Kapcsolatba lépek a vírussal elkezdem pusztítani, de amint hozzá érek egy virus sejthez az azonnal megpróbál felemészteni, mit nem mondjak rosszabb mint az "Űrben". De hát a Látónak se jobb mert, vonaglik, vonyít és csak nem is sejti hogy egy háború zajlik a testében. Most tényleg egy közép kori csatával lehetne a legjobban szemléltetni a dolgot ahogy egymásnak feszülnek a páncélos lovagok és van aki erősebnek bizonyul. Vagy menjünk még visszább, mert megjön az erősítés, és akár csak a Spártai nép 300 dicső harcosa úgy tolják ki a szervezetből a vírust. Így a csata végeztével egyenlőre megfékeztem a vírus további terjedését a többi már csak a Látón múlik.
( Előre is bocsánat ha volt konkrét elképzelés a mutációval kapcsolatban, inkább függőben hagytam, hátha nem okozok akkora zavart.)

A Látó még minidig a földön fekszik, látszik rajta hogy kezd meg kedvelni, általában a találkozunk akkor neki valami baja lesz. Antinovics a már tőle megszokott döbbentséggel, rémülettel figyeli a dolgot, bár legbelül érzem hogy kezdi megszokni a furcsábbnál furcsább jelenségeket.
-Antinovics
Szólok hozzá, közben láthatóvá válok számára. Rám néz, olyan elkerekedett szemekkel.
-Most neki van szüksége a te segítségedre, segítsd hát. Ennyivel tartozol neki. Sőt...
A Látó felé fordulok.
- Ne haragudj de tudod nem hagyhatom hogy újra meg történjen az a sok borzalom. Majd egy erős információ halmazt juttattam az elméjének jó hátsó és mély szegletébe, hogy majd egyszer rájöjjön, és akkor tudni fogja mi a feladat.
- Még vissza jövök ( I'll be back ;) ) Ezzel eltűntem és Jeff felé vetem az irányt.

Tudom jó régen írtam és hát a vissza tértemmel is lehet csak kavarok egyett :)
De remélem nincs harag :)

Hát,nem volt túl hosszú életű egyik kezem sem. Maguktól hullottak le a testemről,csakhogy hullásuk nem volt könnyed,sem pedig dicsőséges,ha utóbbit valami harc közbeni sérüléssel azonosítanám.
Arra emlékszem,hogy minden nagyon gyorsan elsötétedik,fekete és vörös felületek úsznak lelki szemeim előtt,majd a fekete eltűnik, a vörös meg egyre világosabbá,végül fehérré válik,de semmit az ég világon nem érzékelek eközben a külvilágból.
Sem kutya,sem pedig emberi oldalam nem érti mi történik,az egyik fél,retteg,a másik csak igyekszik a belső zajt,mint afféle küzdelem zaját tompítani,hogy legalább betájolja magát.
Nem vagyok a köztes lét folyosóin,ez itt maga a pokol.
Igazából csak most kezdem felfogni,valami megint transz-mutálódik,de az is lehet,hogy végem van.
Az Ő jelenlétét csak érzem,de nem állíthatom biztosan,hogy itt van. talán csak képzelődöm,minden bizonyosságot kizárva,fikciókat ,teóriákat állítok magamnak,hogy kitöltsem a semmit.
Natura horror vacui....
És én is a természet része vagyok,bármennyire másként,de mégiscsak oda tartozom.
Még van tudatom,és ezt jó jelnek vélem.
A kép tisztul, a vörös villogás is megszűnik,majd kellemetlen hideget érzek. Fázom,nagyon fázom.
Reszketek,pedig pokrócok alatt fekszem....Szemeim előtt lángok lobognak,kutya énem is megszólal,és közli,ez a táncoló fényes.
Keresném a kezeimet,de nincs ott semmi,csak vastag kötés a gereznám felett....Érdekes,hogy nem fáj a seb.
Viszont megint szörnyen szomjas vagyok,de most,ha akarnám sem tudnék Társam málhájában kúpászkodni...

Megyünk, megyünk, Már ott vagyunk a házak tövében, amikor Látó elkezd rángatózni.Teljesen összefüggéstelenül mozgatja minden végtagját, még a fülét is, közben meg valami hörgésszerű hangot ad ki.Én csak nézem, nem igazán tudom, hoigy mit kéne csinálni.A mozgása átrendeződik úgy, hogy most pörög a hóban.A mozgása egyre gyorsul, majd a végén kifulladva egyszerűen leveti magáról a kezeit.Mintha szikével vágták volna le őket.Valami belső hang szerűség töri meg az ámulatot, és valami olyasmit mond, hogy megdöglik, ha nem csinálok valamit gyorsan.Tiszta jó, hogy van, mert szerintem még álltam volna vagy két percig, erre tényleg nem számítottam.Bevallom, ogy leblokkolt az agyam.Pedig itt a zónában már tényleg hozzá kéne szoknom az ilyenekhez. Mindkét sebből dől a vér, de most már nem ráng, nem fröcsköli össze vele a havat.Csak egy helyben fekszik megadóan, anélkül, hogy mindenféle hangot hallatna.Eddigre már oda is érek hozzá, még él, bekötözöm a sebeit, hogy legalább ne vérezzen el, felkapom oszt rohanok vele vissza a gyárhoz, csak az a baj, hogy semmit se lehet látni, mert közben sűrűn hullik a hó, és még a szél is az ember pofájába fújja.Venni kéne valami símaszkot, vagy esetleg szemüveget.Na mindegy, asszem már látom is a gyárat, bemegyek az épületbe, valami garázs.Áll bent egy kocsi, betöröm az ablakát, aztán jövök csak rá, hogy nyitva van az ajtó.Jellemző.Átnézem, találok pár régi pokrócszerűséget, meg a garázs sarkában félig lebomlott kartonpapírt.Leteszem a földre a papírt, rá pokrócot, rá Látót, és megint egy réteg pokróc.Társam kiskutyahangon nyszörög,meg egy kicsit néha meg-meg rándul.Kimegyek, rögtön a kezembe, meg az arcomba mar a hideg.Becsukom a garázs ajtaját, keresek valami tüzelőt, meg ne faggyon a vérvesztességgel.Találok valami parkszerűséget, taláj játszótér volt, letörök két félig fagyott facsemetét, és még szedek kisebb gallyakat is, amik a nagyobb fák alatt vannak, megyek vissza a garázsba.Átnézem mégegyszer a kocsit, a benne talált közúti térképpel be is sikerül gyújtanom.Egy negyed óra alatt be is melegszik a kis fémgarázs.Félhomály van, meleg van, levegő nem igazán, akárcsak az anyaméh. Látó nyitogatja a szemét, hörgöget és közben kacsingat a hátizsák felé.
Elé rakok kaját csak úgy natúre nyitott konzervdobozban, vizet is keresek, de a kulacs üres.Kimegyek hóért, megtöltöm vele a kulacsot, és a tűz szélérm rakom.Na ilyenkor jó, hogy aluból van.Megmelegszik, Látó már meg is ette a konzervet, a dobozba elé töltöm ezt a langyos hólevet, kiissza, kér még, azt is elfogyasztja, majd hálás pillantások kíséretében megint elalszik.Én is kortyolok a langyos vízből, legalább kevsébé fázok tőle, meg bevallom é is megszomjaztam.Eszek egy konzervet, megiszom rá a maradék hólevet oszt jónapot,valami vasrúdda bereteszelem az ajtót, még rakok egy kicsit a tűzre, aztán már alszom is.

Hát sajnos meghíusúlt a Klauval folytatott közös munkám. :( De majd talán egyszer a jövőben, nos, ha nem bánjátok újra kezdem, mert a régi befagyott. Közel egy hónap telt el.
Név: Georg "Kísértet" Krüger
Foglalkozás: Eredetileg tönkrement színész, de később a maffiánál kamatoztatta a tudását, mint merénylő.
Valahol az NDK-ban született.
Érkezésének oka a menekülés a múltja elől és jól fizető hivatása folytatása.
Kor:36
Nevét onnan kapta, hogy bárhol egyetlen hang nélkül intézte el áldozatait, de egy sikertelen akció vezetett arra az elhatározásra, hogy az ember alkotta pokolba száműzi magát.
Testalkat:Magas, haja szőke, szeme kék, egyik áldozatának az "ajándéka" díszeleg egy heg formájában a szájától, az ajkáig egy csíkban.
Fegyverek:Walther P99 hangtompítóval, AK74U, egy dobókésekkel körberakott öv.
Egyéb: Fekete színű, hosszú kabát, hátizsák a zónához szükséges felszerelésekkel(kivéve csak az itt megtalálható dolgokat), bőrkesztyű, elemlámpa, térkép, iránytű, szíjazott, kevés hangot kibocsáltó bőrcsizma,toll, személyes könyv, egy kiszárított havasigyopárral a közepén,toll,sebészeti eszközök, gyógyszertári olajok, egy csomag nemes dohányból készült hosszúfilterű cigaretta, svájci öngyújtó
Jellem:Túlzottan higgadt egy ideig, aztán robbanásszerűen tör ki belőle a feszültség, ilyenkor véres ködbe burkolózik a világ.

Futok a sötétben, amerre az ösztöneim súglyák. A lefizetett katona azt mondta, hogy a szögesdrótnál kihagytak egy pontot, ahol a csempészárut juttatják be a zónába. Esik az eső, tocsog minden a sártól. Egy fa odvában állok meg. Megnézem a térképet és a helyet, ahol vagyok. 200 méter északra. A fekete karika jelöli a helyet. Lassan, lábujjhegyen közelítek. Vak sötét van, de nem akarom, hogy egy beijedt baka telepumpáljon ólommal. Még ma találkoznom kell egy régi cimborával, Farkassal..
Kihasználtam a régi informátorokat. Van itt jópár olyan kuncsaft, aki szívesen látná holtan a másikat. Ebből keresem a pénzem majd és persze a helyi legendák kutatásából. Úgy látom ezek inkább kártyázgatnak. A géppuskánál sincs senki. Megjegyzem magamnak, hogy innen gyerekjáték ellátmányt lopni. Most viszont gyorsan oda kell érnem. Egy kis sprint és a falunál is vagyok. Az árnyéknál megállok és megnézem a helyet. Tisztának tűnik, csak azok a sztalkerok. Az őr éppen a fejét vakarja az ellentétes irányba nézve. A hülye kérdésektől mentesítem magamat, inkább gyorsan elsuhanok mellette. Észre se vesz. Valahol itt lesz az az álnok. Megis volna. A falnak támaszkodik.
-Kit kell hűvösre tennem ?
-Kísértet ? Üdv a zónában.
Bólintok.
-Gyere be ide és megbeszéljük.
Kinyit egy régi házacskát és bemegyünk. Leülünk egy asztalhoz.
-Szóval milyen volt az út ?
-A lényegre !
-Íme a célpont.
Egy fekete ruhás alak van rajta, kb 32 éves, szeder szem, kopasz fej, kreol bőr.
-Hol ?
-A régi disznótelepnél adja át a csempészcsapat a fegyvereket nekik. Intézd el őket és busás jutalmad lesz mindjárt.
-Mennyi ?
-2000 rubel, plusz az értékes cuccok fele.
-Mikor kezdődik ?
-Holnap reggel 8-kor, kapd el őket, miután megtörtént az árucsere.
Felpattanok a székből, kimegyek a házból, de utánnam kiabál.
-Hé ! Ezen jelentkezz, ha megvan.
Odadob egy rádiót. Itt a falu szélén van egy érintetlen ház. Bemászok a kinyitott ablakon, majd bezárom. Kiterítem a pokrócom és kiteszem a fegyvereimet. Egyesével ellenőrzök minden egyes golyót a tárakban. A késeket pedig sorban bekenem szegfűszeg olajjal. Holnap arannyá válik a vér.
Kezdetnek milyen ?

A tábornok miután elmondta a mondani valóját távozott, én még egy ideig lustálkodtam, és vissza aludtam...
de az édes álomból rém álom lett....
egy sötét fekete helyen vagyok, elöttem egy asztal, a felőlem, és a túlsó felén is van 1-1 szék, át ellenbe hamarosan megjelent egy csuklyás alak.
Pontosan tudtam ki volt az...
Hello Jeff!
Düh futott végig az idegeimen a hang hallatán...
Mit akarsz?
Gondoltam megnézem egyben vagy-e még.
Ez nem válasz te rohadék! Ekkor erős fájdalmat érzek a vállaimnál, mintha valaki vasrudakkal nyomna lefele... Térdre csuklottam, de hirtelen Drivij felé nyitottam a tenyerem, mire a székek és az asztal, Drivijjel együtt elszállt a helyéről és eltűnt a sötétségben...
A fájdalom megszűnt, de az útó érzés megmaradt... Leengedtem a kezem, majd felálltam.
Ám hiába... ez Drivij hazai pályája... fekete füstből hirtelen újra elöttem a csuklyás alak.
Jeff! Azért jöttem hogy segítsek!
Miben?
az erő amit uralsz.... aki egykor neked adta most vissza veszi, és nem állíthatod meg!
Az majd elválik!
Nem! nem érted!
Értem És kösz a hírt, de boldogulok magam is! Mondtam, majd megfordultam, és elindultam... kb 20 lépést tettem meg mikor újra elém "teleportált" a fekete füst effektussal.
Őt nem fogod tudni legyőzni! De segíthetek hogy ne öljön meg!
Mi?
Amikor ő eljön, elvesz mindent, de segíthetek, hogy csak a képességeket, és ne az életedet szívja el!
hehehe... hangos nevetésben törtem ki.... Mi ez valami Fantasy??
Had segítsek!
Engedj!
Várj! Hallgass meg!
Engedj!!! Mondtam nyomatékosabban.
Drivij sokáig néz a csuklya alól... Hát legyen! Mondja, majd int a jobb kezével, mire egy "portál" jelenik meg....
Elindultam, és át is mentem rajta... Ezután felébredtem.
Fuck You Drivij! Fuck you Taritor! Mondtam kicsit halkabban mint a beszéd hang....
Felkeltem az ágyból, és a szekrényhez érve kivettem egy Psz9Md öltözetet, és felöltöttem magamra...
Lementem a a Fegyverraktárba és kikértem az Full acél, taktikai RPK-t.
Hozzá 5 tárat, 2 tár páncéltörőt, és 3 tár "dum-dum" tompa fejű roncsoló lövedéket...
Miután Felszerelkeztem, Összeszedtem a csapatot, és Mondtam nekik hogy cuccolják fel a nívát megint. Majd elindultam Parancsért Voronyinhoz. Shluga Ezredes vezetésével 3 teherautónyi Szolgálatos indult keletre, ők keresnek valami épület együttest keleten ahol felépíthetnek egy előre tolt megfigyelő posztot.
Skull és Krilov is ma indították el a csapatokat Sötét völgy felé, 3 kísérő kocsi, 5 teherautó felponyvázva, és 2 BTR-60 és kaptak még egy 50es Lánctalpas BTR-t is, amin két 20 mmes gépágyú is helyet kapott.
75 Harcos ment le plusz az őrmesterek és a századosok... erre még rá a harcjárművek, és sofőrök, és azokat kiszolgáló személyzet....
elsöprik majd a Bandita bázist, és onnan csesztetik majd a szabadságot... De hol lehetnek a Komcsik... manapság egyetlen egyel se lehet össze futni...
remélem nem figyelnek meg... mert a Bárban max 50en 60an maradtak... szolgálatos rendfenntartók...
de vajon mit akart az SBU ezzel a parancsával... Miért adja kezünkre a felderítést?... ennek semmi értelme.
Miután megvolt a parancs

Mikor vissza értem Már el voltak készülve.
Beszállás! Mondtam, majd Beültem az anyós ülésre Majd bepattantak a többiek is és elindultunk újra Lövész és a többiek felé.Miután hogy majdnem délben indultunk esős szmötyis időben, így lassabban mentünk azon a földes úton ami nyugatra vezetett...
Tököm ki van ezzel az idővel.. egyszer fagy egyszer esik... egyszer fúj a szél...
Globális felmelegedés! Mondja a töpszli....
Az.. a fejed te gyökér! Mondtam bosszúsan.
Herceg Sunyin vigyorog vezetés közbe...
Min nevetsz? Kérdem oda.
"Felmelegedés!"... nevet is harsányan...
Mi? kérdez a töpszli értetlenül, mire mellette Zsandár elkezdett röhögni...Végül megszólal: Tudtad hogy a cumizás süketít?
MI? kérdez felé értetlenül a töpszli...
na ekkor kollektív röhögőgörcsöt kaptunk A töpszlit leszámítva...

Úgytűnik az elvtársak jól bírják... amit mindenki hiányol az a vodka és a dohányárú szóval igazából az lesz a fontos, és a hőálló ruházat.Beülök a teherautóba, indulok, esetleg még ma vissza szeretnék érni, még ha sötét is lesz.Beülök a teherautóba, még meleg a motor, pöccre indul.Fent a raktérben a kész ak-k, irány a kordon.Nemrég tanulmányoztam a térképet, és most egy új útvonalon próbálok meg egyenesen délnek indulni.Igaz a zóna peremvidékén húzódik, de nemhinném hogy a katonaság -10 fokban járőrözik, és kapacitásuk sincs erre.Egyenlőre még keletnek tartok, de rövidesen odaérek az elágazáshoz ami délnek fordul, viszont az út nem valami jó állapotú.Amennyire tudom nyomom neki, haladok valamennyire, de nem valami fényesen.Elvileg 15km-t kell jönnöm, utána lesz egy út ami Agroprom déli részén húzódik,a mocsárt éppen elkerülve. Húzósan, de sikerül végigjönnöm a leágazásig, és meg is van, de tiszta hó az egész.. nembaj csak átjutunk rajta valahogy.Visszatolatok egy kicsit, és lendülettel sikerül lezúzni a hóbuckát, úgytűnik csak 1 kupacba volt összefújva a hó, itt foltokban még az út is látszik.Elindulok,itt már elvileg kordon felé tartok, az út mellett vasúti töltés húzódik. Mintha ismerős lenne a terület, talán már jártam erre gyalog.Viszont ahogy gondolkozok hogy hol vagyok, egyszercsak elfogy az út, csak a sínek mennek tovább egyenesen... nincs más ötletem, a töltés mellett haladok tovább, legalább valamennyire tudok haladni a legördült kavicsokon.
Kínkeservesen, de elérek a mocsár pereméig, innen már mehetek úgy ahogy jólesik, csak az anomáliákat kell elkerülnöm.Még röpke fél óra, és ottvagyok a kopaszfaluban.Az idő pedig délután 4.Mostmár biztos hogy sötétben érek vissza.Intek az őröknek, majd lesétálok sidrovichoz.A vén fószer valami magazint lapozgat mikor leérek, nyugodtan elrakja, rámnéz, de mintha nem tudná ki vagyok.Néz, aztán csak leesik neki hogy mivan, majd megszólal:
-Hoztál nekem valamit?
-Igen, hoztam, itt van fent a teherautón.
-És mégis mi lenne az?
-Van 50 darab teljesen új, ak-47, és 20 darab egyedileg készült.
-Mit takar az hogy egyedileg készült?
-Nos... 2 fajta van, az egyik-kel minimum 500 méterig pontos lövést tudsz leadni, a másikkal pedig kb 2 másodperc alatt lehet ellőni 1 tárat.Esetleg ha nem bízol bennem feljöhetsz és megnézheted, de az utolsó darabig garanciát vállalok a fegyverekre.
-És mégis mit szeretnél az összes cuccért?
-Szükségem lenne: 6 darab hőálló öltözékre,élelemre, 4 rekesz vodkára,4 karton cigire, kb 2000 db lőszerre ak-ba, hólánc, gázolaj, és némi kézpénz sem ártana....
Erőteljesen agyal a kereskedő, majd megszólal:
-Biztos hogy minden darabra garanciát vállaltok?
-Igen, de tudjuk meik a mienk, a sorszámot mi ütjük bele, és felírjuk mindet.
-Jólvan, ha ilyne komolyan gondolkodtok akkor legyen!
-Megkapod amit kérsz, és legyen mondjuk 25000 rubel még a cucc mellé, de a hőálló ruhát nemtudom most adni, azt csak hozatni tudok, 3 nap amíg behozzák.
-Legyen, akkor 3 nap múlva ittvagyok.
Felmegyek a faluba, szólok egy újoncnak hogy segítsen lepakolni.Így ketten elég gyorsan haladunk, bár a fiú elég érdekesen néz, hogy mégis honnan hoztam ezeket a fegyvereket.Miután sikerül le és felpakolni, szólok a fiúnak hogy várjon meg a tábortűznél, én még felrakom a hóláncot és megtankolok.Elbíbelődök egy darabig a kerekekkel, de egy 20 perc alatt végzek, a gázolajat meg nem tartott semeddig betankolni.Végzek, megtörlöm a kezem, és bemegyek a faluba.Megkeresem a házat ahol anno aludtam, kinyitom a ládámat, benne van még az obokan és a fél üveg vodka is. Kiveszem mindkettőt, a lakatot meg a kulccsal együtt belerakom a ládába, még jó lehet valakinek.Odamegyek a tábortűzhöz, megkeresem a fiút, és odaadom neki az obokant, mellé tárat, és megköszönöm a segítségét.Először csak néz rám, de aztán felfogja hogy most kapott 15 perc melóért egy értelmes fegyvert, és elkezd vigyorogni.A többiek csak néznek, aztán elkezdik kérdezgetni miért kapta, de ő csak mosolyog... ő volt az egyetlen aki kérdés nélkül felkelt és jött segíteni... eleget nézelődtem itt, még sok dolgom van, megkeresem Wolf-ot. Az egyik fűtött házban üldögél, éppen ír valamit.Hangosan köszönök, jelezve hogy itt vagyok.
-Üdv néked!
megfordul, majd megszólal: Áh üdv fürge. Megint erre?
-Erre hozott az üzlet.
-Nocsak.. mien üzlet?
-Nos ez hosszú, ha érdekel menj le a kereskedőhöz.Szóltál a zöldfülűeknek rólunk?
-Akik újak jöttek, azoknak szóltam, 1-2 érdeklődött is, de nem tudtam megmondani mikor jössz vagy jöttök erre, de itt vannak még a faluban.
-Köszönöm szolgálataidat, és amennyiben van rá lehetőséged akkor szólj akinek tudsz.
-További szép napot. Mielőt még kimennék átnyújtok neki 1500 rublet, majd megyek és megkeresem azokat a zöldfülűeket.Az odakint ülőktől kérdezem meg, aztmondják van 3 fura fószer,szerintük őket keresem. Megmutatják meik ház,odamegyek, látom még bent üldögélnek, beszélgetnek.Kopogás, nélkül belépek, majd köszönök
-Üdv uraim!Ti vagytok azok akiket érdekelt egy bizonyos kommunista frakció?
Először csak néz rám a 3 alak, de aztán az egyik megszólal:
-Attól függ ki kérdezi!
-Én Mihail Szergejovics vagyok, és jelen pillanatban én állok a frakció élén.
Csak néznek, majd az egyik megszólal:
-Ha maga a vezető, miért itt van, és miért nem vezeti a frakciót?
-Mert a frakció tagjai végzik a munkájukat, én meg azon dolgozok hogy tudják végezni a munkájukat.
-Éééés mit kell tennünk hogy tagok lehessünk?
-Mindössze annyit hogy összecuccoltok, és felszálltok a teherautóra amivel jöttem.
-De mégis hova megyünk, vagy meddig?
-Majd meglátod, mivel kívülálló nem ismeri a tartózkodási helyünket, ti is csak akkor tudhatjátok meg ha már közénk tartoztok. hezitálnak kicsit, majd elkezdenek összepakolni..
-Nah akkor figyeljetek.. én még leugrom a kereskedőhöz, ti ha készvagytok várjatok meg a teherautónál. Gyorsan lemegyek sidrovich-hoz, majd mondom neki...
-figyelj hány ak-t kérnél egy közepesen védő ruházatért?
Számolgat egy kicsit fejben, majd rávágja:
-3 darab, és ugyanúgy garanciával.
-ok, viszlát. Megyek fel a teherautóhoz, a 3 zöldfülű már ott sorakozik a teherautó mellett.
-Pattanjatok fel és kapaszkodjatok! Megvárom míg felszállnak, és már indulunk is.3 ember... a semminél több. A visszaúton sokkal gyorsabban haladok, csak jó valamire ez a hólánc. Akármennyire is gyorsan megyek, besötétedik.Szerencsémre a hó miatt nem koromfekete minden, és 1 fényszóróm még működik is.Hova ennél jobbat? Másfél óra alatt vergődök el a mocsár mellett a betonútig, innentől még valamennyire feljebb tudok kapcsolni.Kiérek a 15km-es egyenes szakaszra, elkezd esni a hó, még kevesebbet látok.Ettől függetlenül nem lassítok, megyek ahogy csak tudok.Egy kisebb kanyar után minthe enyhe fényt látnék, vagy hallucinálok? De mikor elhaladok a fény mellett az utánam fordul és lövések hallatszódnak.Úgytűnik mégis járőröznek a katonák.Továbbmegyek egy darabon, majd megállok, és hátramegyek, megkérdezem hogy vannak hátul. Nincs semmi bajuk, megittak 1 üveg vodkát szóval nem is fáznak. Szerencsére elvileg már belátható időn belül odaérünk.Visszaülök a fülkébe, és robogunk tovább mint egy rozoga hullámvasút.Majdnem elnézem a jobbra kanyart, de egy erős fékezéssel és éles jobbrafordulással megoldom, bár hátul most nem szívesen ültem volna.Már csak 1 óráig kell kibírnom.Többször nem szervezek magamnak ilyen egynapos a beszerzőkörutat.Majd leragad a szemem, de végülis sikerül egy darabban visszaérni a gyárhoz.Megállok, hátulról is lekecmeregnek, gyorsan bepakoljuk a cuccokat, az újoncokat elküldöm vacsorázni, és mondom nekik ha szükségük van valamire, kérdezzenek körbe, holnap megkapják a beosztásukat.Teljesen hulla vagyok, lefekszek aludni a tábortűz mellé, és egy pillanat múlva már alszok is...

Egy új kutatóként, egyedül érkeztem a Zónába, hogy felderítsem a mutánsok kialakulásának okát. El kell jutnom Jantarba, beszélni egy tudótársammal beszélni. Egy idegenvezetőt keresek, aki Szkadovszkból elvisz oda. Jól megfizetném és kap ajándékba egy SEVA ruhát is. Azért lenne szükséges vele találkoznom, hogy elmenjünk a reaktor szarkofágjához,és megvizsgáljuk mi folyik benne. Szükségünk lenne több fegyveres emberre, aki védelmet biztosít nekünk a Zombik és mutánsok hordái valamint a banditák ellen.

lpmaskmancick próbálok leszokni a sza rkasztikus hibajelentéseimről, de egy offo-s kérdés hogy hol is tart a gém, ha már lusta vagy vissza keresni 30 oldalt jó lett volna.
Jelenleg ott tartunk hogy Az ismert határvonal az agyperzselő, a nyugati széle pedig Limanszk, de éppen hogy csak távlatokban lássuk....
a lényeg annyi hogy még közel sem járunk a copos területekhez. tehát ha nem lenne nagy kérés módosítsd a indulási helyszínt mondjuk Yantarba. vagyha már mindenképpen oda akarsz eljutni akkor a kordonban kezdj.
jah és szabályok:
1es számú szabály: nem indulunk top technológiával, fegyverrel, páncéllal , sem zsebpénzzel.
2es számú szabály: a meggazdagodás... mint hogy a hadsereget ellátható fegyverarzenállal egy ember ne rendelkezhessen, vannak zsugori kereskedők: Szidorovics stb... és a talált pénz hamar elvész :D
3as számú szabály: nem elérhető felszerelések említésének hanyagolása: Nincs Gauss, Exoskeleton(legalábbis szolgálaton kívül még nincs) Groza van de csak a Katonai stalkereknek.
VSS és AS Val egyáltalán nincs.

és ha lehet a szarkofágba való bejutást napold el úgy fél évre, és plusz mínusz pár száz közbejövő dologra:D
Melléklet:
Egy röpke önéletrajz a karakterről: Kicsoda? micsoda? Mit csinált mielőtt(vagy amiatt) idejött.
hány éves és a képesség/Tulajdonság felosztás 1-1db lehet max és a rábeszélő képesség kilőve félreértések elkerülése végett.
és ha már tudós akkor értelem szerűen gondolom hogy nem nagyon érthet a Gépkarabélyokhoz/géppuskákhoz átlagban Pisztoly vagy könnyű géppisztoly....
és ha már tervezel ijen harcokat akkor sérülgess te is páncél is... és ezeket vedd is bele az írásba....
No asszem amit tudtam elmondtam.... Ne vedd csesztetésnek inkább egy megszoksz/megszöksz szabályzatnak :D

Igazat adok Scarecrownak.

Lenge szél fúj. Néhány baljós hangú varjú károg. Ebben a huzatos kis viskóban is tökéletesen lehet érezni. A pokrócom alól kiveszem a pisztolyom és beteszem a tokjába. Az AK74U is itt fekszik mellettem, azt is először a falnak támasztom, majd, miután az összes holmit felszedtem, azt is felkapom és kibiztosítom, majd pedig a vállamra akasztom. Kimászok az ablakon és nekiiramodok az útnak. Fél órám van pozícióba érni. Megkeverem őket. Először, majd a fegyvereket átadó csempész egyik emberét lövöm le a hangtompítóssal, majd pedig az épületeken átosonva a hátukba kerülve kaszálok le mindenkit.
Egy hídon kell átkelnem. A Gejger számláló kicsit magas értéket mutat, ezért jobb minnél előbb átjutni. A túloldalon először egy buszmegálló, majd egy vasúti töltés következik. A hadsereg embereit látom, de talán egy mutánsfalka, vagy a banditák, de valami végzett velük. Közelebbről is megnézem a hullákat. Meg kell tennem azt, amihez nem volt soha eddig gyomrom. Hullát rablok. Elveszem tőlük a pénzüket, amit találok, az orvosi csomagokat, és a lőszerüket is, amikre szükségem van. A parancsnoknál találok egy PDA-t is. Hogy a műholdjuk ne tudja bemérni, ezért kiveszem a hálózati kártyát és széttiporom. Ez még jó jöhet, jó állapotban van. Van itt hozzá katonakönyv és az egyenruha is jobb állapotban van, mint a többi. A ruhát is lerángatom róla, a hullát pedig kiteszem a közeli dombra, majd véghasítom, hogy a mutánsok megérezzék. Most viszont tényleg megyek. Mint a szellem suhanok az egyik roncstól a másikig, így jutok be a fás, bokros terepen át az épületekig. Itt bemegyek és csakhamar megérkeznek a célpontok is. 3-3 ember. 3 bandita, 3 csempész. Felcsavarom az AK74U-ra a hangtompítót és leszedem az egyik csempészt. A banditák csak néznek, de rögtön tüzet nyitnak egymásra. Nagyszerű. Az egyik bandita ide fut be, a másikat elkapják a csempészek sörétesből leadott lövései, és egy focilabdányi lyuk keletkezik a hasán. A harmadik egy autóroncs mögül veszi fel a fedezékharcot. Amelyik bandita bejött már csak annyit lát, hogy egy fekete kabát közeledik és egy kés a fejébe áll. Most én voltam a halál. Végigszaladok az épületen és a fedezék mögé osont bandita mögé húzódok.
-Na végre Danyila. Hol voltá..
Nem tudta befejezni, mert a gégéje éppen át lett hasítva a hideg acéllal. Összeborul.
Már csak a csempészek vannak. Felborzolom az idegeiket azzal, hogy a halott bandita fegyverével nyitok rájuk tüzet. Erre hevesen reagálnak és ezalatt a hátukba kerülök a házat megkerülve és a hátsó ajtón megyek be. Két kést a tenyerembe csúsztatva.
-Most mi van ?
-Valami nem oké.
-Szerintem igen. -mondom
Majd mikor megfordulnak mindkettőnek elvágom a torkát közöttük elfutva és mikor odakapnak, hátulról még nyakszirten is szúrom őket. Mindkettő földre borul. Küldetés teljesítve. A csempészek áruja abban a táskában hadizsákmány, akárcsak a banditák szemeteszsákba gyűjtött pénze. Megfosztom a hullákat a mutatóujjaiktól és elviszem Farkasnak őket bizonyítéknak. Az összes többi iratot és feljegyzést is elviszem, vagy pedig a talált PDA-kat teszem el. Ugyanazon az útvonalon ismét átkelek a tájon. A katona holtteste is eltűnt. Amilyen gyorsan csak tudok visszaérek a faluba. A kapuőr tájékoztatva lett rólam és meglepett pofával némán átenged. Először a viskómba beviszem a hadizsákmányt, majd Farkasnak az ujjakat és kérni a jussomat.

Bocsi hülye voltam, csak az utóbbi 2 oldalt olvastam el. :D Nincs probléma, kösz a felvilágosítást. :)
Akkor még egyszer nekifutok:

A nevem Dimitrij professzor. Új kutatóként küldtek a Zónába, az anomáliák és már jelenségek tanulmányozására, és az agypererzselő működésének kiderítésére. Az ukrán tudományos intézet kutatója vagyok.
Pénz: 1000 Rubel
Felszerelés:
- gázálarc
jellemzők: (védelem)
ütés: 0%
karmolás, vágás: 0%
lövés: 0%
vegyi anyagok: 90%
radioaktivitás: 80%
áramütés: 70%
pszi védelem: 20%
hő: 50%
- egyszerű vegyvédelmi ruha (még a szovjet hadsereg adta az intézetnek régen)
jellemzők: (védelem)
ütés, karmolás, vágás: 0%
lövés: 5% (sörét esetén, más ellen nem véd)
vegyi anyagok: 95%
áramütés: 90%
radioaktivitás: 70%
hő, lángok: 50%
-PMM pisztoly (nincs módosítva)
-25db lőszer
-2 konzerv májkrém és egy kenyér
-egy üveg vodka
-tudományos mentőláda (2db)
-3db kötszer
-PDA

A kordonba érkezvén felvilágosítást kaptam az ottani stalkerektől, akik mondták, hogy beszéljek az öreg Szidoroviccsal, aki a pincéjében található a falu szélén. Lementem hozzá. Bemutatkoztam neki. Ő üdvözölt és elmagyarázta, hogy vigyázzak magamra, és szükségem lesz még pár felszerelésre a túléléshez. De azt is elmagyarázta, hogy ennyi pénzből nagyon nem tudok venni semmi komoly dolgot, meg azt is mondta, hogy vigyázzak, merre megyek, mert ha helyőrség felé veszem az irányt, a katonák egy szó nélkül lelőnek, mint egy kutyát.
Beszélek egy stalkerral, aki ismeri a környéket, és elmagyarázza, hogy mire ügyeljek:
-Mi a legfontosabb szempont a túléléshez?
-Talán az, hogy mindig tudd merre mész és nézd meg a térképedet a PDA-don.
-Ezen kívül?
-Vigyázz a mutánsokkal, fo.sztogatókkal és a katonákkal. Bár a katonák általában nem bántják a tudósokat, ha meg tudod nekik mutatni az igazolványodat.
-Hmm...szerencse, hogy magammal hoztam az igazolványom.
-Akkor sok szerencsét, professzor úr!
-Köszönöm stalker!
Ezek után útnak is indultam, kiértem a faluból a főútra és végigsétáltam rajta a vasúti töltésig, ott a katonák megállítottak, megmondtam ki vagyok és igazoltam magam, tovább engedtek. Ezek után folytattam utam a szeméttelep irányába....

Vissza
Top Alul