S.T.A.L.K.E.R. Film !

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
jo 5let szerintem is ezt kéne...Én is utálom mikor feltöltök valami videot hogy vagy lassan tölti be vagy nem játsza le vagy elévül a lap esetleg nem elérhető akadozik stb....szerintem is inkább töltsd fel valahova és szépen lecsekkoljuk:):)apropo az a DVD-nyi anyag amiről szo volt Gizmo barátunk anyagát illetően engem is érdekelne majd.....mindent össze akarok gyüjteni a táborrol mindenki szemszögéből...

Y3ti":l1gji25p mondta:
Jim : Redben. Majd mi még a koncepciót átbeszéljük és lassanként megcsinálgatjuk a lapot. Majd a további közre működés érdekében majd mennek az e-mailek. :oops:

Videó : Nos tegnap 9:45-től (miután innét elvonult a vihar) ment a gép. Tegnap egész délután és egész éjjel. Most 7óta mióta rá-rá néztem 76%ékon volt. Most (9:58) mikor megint ide jöttem semmi.
"A lap elévült" . #B :evil: :x Várom az ötleteket hogy mit tegyek vele.Én arra gondoltam feltöltöm valahova és mindenki magánat szépen leszedheti.

miért nem tömöríted a videót , úgy lehet gyrsabban felmenne , viszont a minősége nem lenne hd , de kibirjuk

Jim : Video AVI.* formátumú. Minõsége direkte közepesre állítottam. Így is 720Mb-os. :roll:
Ezért kellesz majd feldarabolni és úgy feltölteni. :roll:

csináljatok a videóból epizódokat kb. 300megás méretűeket :D és az már fasza. De persze ez csak egy ötlet.

LEHET hogy most hétvégén leugrunk anyámékkal a Balcsira és arra gondoltam ha már ugyis ott leszünk lehet hogy elkocsikázok a STALKER CAMP adta helyszinre megmutatni nekik hogy milyen volt élőben ott lenni.Arra is gondoltam hogy mivel BERKUT kollega közel lakik eme helyhez(ha jol tudom)akár ütközhetnénk is és tartana egy villámkörbevezetést vagy ilyesmi persze ez csak ötlet de ha nem jo az se baj majd én körbevezetem muerékat:D:Dde persze még nemtudom mivel most néztem és a Szenkirályszabadja valamint Balatonföldvári távolság 57 kilométer na nem nagy csak most lemenni Balatonföldvárra majd hazafelé esetleg kitérőt tenni emiatt aztán vissza a nullásra hát nemtom de szerintem ha már ott leszek a közelben leugrok oda(megint):D:D

Nyugodtan mehettek, de ha lehet, csak fotózni. Vasárnap óvatosan, mert akkor csata van. Én sajna nem leszek idehaza a hétvégén, ezért rendkívüli módon üdítő és izgalmas, ámbátor sohasem fontoskodó társaságomat, kénytelenek lesztek nélkülönzi. Have a nice day! :)

Hát jó, akkor "közkívánatra" egy kis Saga mesélés következik, a múlt hétvégi 2 éjszakás kiküldetésről.

Szombaton Raptor kolléga vonata befut, de a nagy melegre való tekintettel csak késő délután indulunk el. Sikerült a felszerelésemet egy régi katonai (nem málha!) zsákba belepakolni, egyedül a víz okozott fejtörést. Azt végülis kézben vittük. Raptornak azonban nem sikerült olyan frankón összepakolnia mint nekem, ezért a tervezett gyaloglás helyett (Almádiból 1,5 órás túrával elérhető a laktanya), végülis kocsival mentünk.
Kiérkezvén, ledobtuka holminkat a szokott helyünkön, majd tüzifát gyűjtöttünk, és elindultunk felderíteni. Felületesen átnéztük a legutóbb felderített épületeket, de érdeklődésünk fő célpontja a pincék voltak. Első nap sikeretelenek voltunk kincsvadászatban, nem találtunk sok érdekességet. Sötétedéskor, visszavonultunk a szállásra, hogy megvacsorázzunk, ám ekkor beütött a baj. Egyszercsak valami ember elkezd ordibálni, hogy miénk-e a kocsi.
- Igen! Útban van? - kérden én.
- Igen! - feleli az. Féltettem a verdát, de nem volt számomra logikus, hogy hogyan lehetek útban, úgy, hogy a színház betonbejáratára parkoltam be. Na, lemegyünk, és akkor ért minket a meglepetés:
- A kocsival csak kicsalogattalak benneteket. Mit csináltok Ti itt, he? - esett nekünk a nagydarab, első látásra Josef Tiso utánzat.
- Táborozunk. - felelem haláli nyugalommal.
- Táboroztok? Itt? De hisz ez nem a ti területetek. Na most elmondom mi lesz. Vagy eloltjátok a tüzet és elhúztok két percen belül, vagy hívom a tűzoltókat, és a rendőröket.
- Nem fogja megtenni. - mondom még mindig haláli nyugalommal.
- Miért?! - kérdezte emberünk, és mintha vörösebb lett volna a feje, és kitágultak volna az orrlukai.
- Mert teljesen legálisan vagyunk itt. Csak egy telefon, ha gondolja, és be is tudom bizonyítani.
De az ipse nem várta meg. A CB rádió berecsegte hogy "gáz van jani", így a nagydarab, gyakorlóba öltözött emberünk bepattant a Pickupjába, és elviharzott az Északi Kapu felé.
A folytatás fél óra mulva következett. Én, jóhiszeműen lehoztam a kajámat, és elkezdtem falatozni az út mentén. Jöttek arra rendőrök, de nem vettek észre, majd jöt egy másik "járőr", és kérdezte, hogy akkor WTF. De én már nem szoltam hozzájuk, ugyanis a telefonom kicsengett, és az őr kezébe nyomtam, hogy "Tessék, magát keresik!", aztán megettem a maradék kajámat. Mire befejeztem, ők is pont befejezték a diskurzust. A végeredmény: maradhatunk, de ne tüzeljünk... biztos tilalom, vagy valami.
Aznap este több incidens nem történt. Elmentünk éjszakai felderítésre, ami izgalmas volt a fel alá mászkáló járőröktől, de amúgy semmi gáz nem volt. Ja, amúgy a reptéren "Verda Napok" voltak vagy mi, és ezért jöttek oda. De szeretném tudni, hogy a rend íly marcona őrei ugyan hol voltak az elmult több száz alkalommal, amikor én odamentem?
Másnap, reggel keltünk. Sok időnk nem volt nézelődni, mert már megjöttek a többiek, és lassan kezdetét vette az airsoft. A csata eléggé kiegyensúlyozatlan volt, pár szervezési hiba miatt, de ennek ellenére jól szórakoztunk. A nagy meleg midnenkinek betett, 4-kor már elmentek az emberek, így mi is elindulhattunk mászkálni. A déli részt céloztuk meg aznap. A Kórházban (ami nem kórház, de mivel kék, mindenki így hívja) találtunk sok érdekességet. Felfedeztük, hogy minden lakásban van egy beépített polc, a bejárati ajtó fölött. Nagy buzgón elkezdtük átnézni ezeket a helyeket, kincsek után. Találtunk pár tányért, rengeteg üres befőttes üveget (Üreske... hehe), és egy TELI befőttesüveget (Teli üreske.... najó szóvicc befejezve). A befőttesüvegben rizs volt. De a legnagyobb kincs nem ez volt. Raptor talált az egyik szobában egy Szovjetszkij Vojn (Szovjet Harc) c. újságot. Ez annak a kornak volt a hadi újsága, nagyjából, mint ma a Honvéd, vagy az Aranysas. Csak vastagabb! Rengeteg cikk, poénok és egy novella is volt benne, és természetesen, színes képek. 100 oldal, tökéletes állapotban! Aztán találtunk még mást is... alagutakat! Legalábbis annak véltük. Az egyik a kórház alagsorából nyílott, de nem lehetett oda lejutni lépcsőn, illetve derékig állt benne a víz. A másik alagút nem tudom merre lehet. A csata hevében láttam egy csatornanyílás szerű üreget, de ez nagyon mély volt, és egy falba ágyazott vaslétra vezetett le a mélybe. A csata után megpróbáltam újra nyomára akadni, de szőrén-szálán eltűnt az akna, pedig sorra végigjrátam azokat a helyeket, ahol én megfordultam a csatában.
Aznap, a nagy melegben eléggé elfáradtunk, ezért visszaértünk a szállásra, suttyomban tüzet raktunk, és megmelegítettük a kaját, majd lefekvéshez készülődtünk. Figyeltük, ahogy a Verda Napokról viszik el a kamionok a különféle verdákat, illetve Raptor PDA-ján megnéztem a Knowing c. filmet. Pontosabban, mindezek előtt, mikor visszaérkeztünk az épület elé a felderítésből, akkor vettem észre, hogy a falak a 3. emeleten színesebbek a kelleténél. A falakon színes grafiti virított, majdnem 10 méter hosszan, a fal egész magasságában. Beléptünk az épületbe, és megcsapott a friss festék szaga. Rohamtempóban leellenőriztük a holminkat, de mindent a helyén találtunk, ezért elindultunk a legfelső szintre. Amint felértünk az emeltre, intettem Raptornak, hogy áljon meg és vigyázzon, hogy amíg én átnézem a szobákat, nehogy valaki a hátam mögött meglógjon. Valószínűleg békés grafitisekkel lesz dolgunk, gondoltam, de fő az óvatosság, ráadásul mindenképp beszélni akartam ezekkel az alakokkal. Nem kellett messze mennem. Épp a művüket fényképezték a teraszról, és rendkívül barátságos népek voltak. Beszédbe elegyedtünk, és tátott szájjal halgatták történeteinket, majd jókívánságok közepette kikísértük őket, a ház elé és elváltak útjaink. Ezek után nekikészültünk az alvásnak.
Szóval lefeküdtünk aludni, de nem volt alvás, mer elkezdődött a szellemjárás. A legelső egy hatalmas dobbanás volt. Én felriadtam, Raptor is, és késsel a kézben végigjártuk a lezárt szobákat. Minden ajtó a helyén volt, így nem kellett evilági lényektől tartanunk. Azonban itt nem ért véget a dolog. Raptor zseblámpás alakokat látott, később én is (gyanakszom az őrökre, de azok kocsival járnak). Egyre feszültebbek lettünk, és felkészültünk a legrosszabra. Bakancs, gyakorló fel, kés a kézbe. Így szenderedtünk félálomba, egészen addig, amíg én fel nem riadtam. Valaki bevágott egy hengeres, tégla szerű tárgyat. A henger a szoba falán,a a fejemtől 20 centire koppant a falon, majd elkezdett gurulni. Én a zseblámpámhoz kaptam, és vadul keresni kezdtem a "téglát", de az nem volt sehol... a becsapódás nyoma sem. Ezek után már nem tudtam aludni, és elkezdtem a zajokra figyelni. Félálomban érzékeltem, hogy feltámadt a szél, és elkezdi csapkodni a felső emelet ajtajait. Ez inkább idegesítő volt, mint félelmetes. Halgattam a természet zajait, a szél hol gyengébb, hol erősebb süvítését, és figyeltem a villámokat és a dörgéseket. Hallottam, ahogy a vakolat hullik a szomszéd szobában, és hogy valami kapar a folyosón, de a vihar biztonságot hozott magával. Ilyenkor minden élőlény fedezéket keres, és megpróbálja átvészelni a vihart. Ilyenkor csak a pókok vadásznak. Elaludtam, de élethű álmaim voltak. Azt álmodtam, hogy egy pók mászik mellettem (arachnofóbiám van). Én, a kést izomból belevágtam. Természetesen, felriadtam a mozdulatra... mint amikor az ember álmában üvölt, csak most nem a hangra, hanem a mozgásra ébredtem fel. Természetesen pók nem volt, de a kés a padlóba volt szúrva, nyelét pedig a bal kezem markolta. Rideg. Ezek után azt hiszem felkeltem, és sétáltam az épületben, de ebben nem vagyok biztos, már csak azért sem, mert nem emlékeztem rá, hogy mikor feküdtem vissza, és amikor ezen elkezdtem gondolkozni, rájöttem, hogy még mindig ugyanúgy fekszek. Valószínűleg ez is csak rémlátomás volt. Hajnali 2kor néztem utoljára az órámra... valamikor 3 előtt a nagy meleg, a pattanásig feszült idegek és a sok izgalom hatására, végkimerülésemben elszenderültem.
Másnap reggel gyorsan bevágtuk a reggelinket, és rohamtempóban elhagytuka helyszínt. Aznapra strandolás volt tervezve, de a "laktanya szellemei" nem hagytak minket nyugodni. A nyaralónkban ismét láttuk a zseblámpás alakokat, pedig akkor már két külön szobában aludtunk.

Hmm nem semmi mikor mi is ott voltunk akkor is lett volna egy ilyen éjszaka tuti besz.rok...nekem az éjszakai őrjárat is tök izgi volt mert nem tudtam hogy melyik a nagyobb bennem a félelem vagy az izgalom.A KNOWING filmet én is megnéztem nagyon baba(igaz feliratosan)a graffitisekről meg annyit hogy szerintem huzzanak a halál f.szába elcsufitják a természet által visszafoglalt anno emberek lakta helyet ocsmányságaikkal és igy már nem lehet majd olyan jo képeket csinálni mert bár a természet visszafoglalta a helyet mint csernobilban és Pripjat-ban de a graffiti figyelmezteti a képet készitőt hogy itt ujra emberek fordulnak meg AMI BAJ mivel igy veszit afféle képességéből a hely hogy visszaadja olyannak az épület és a falakon lévő mohák illetve néhol hiányos falak szoval az egész elhagyatott Csernobil és Pripyat érzést mint amilyen ott a valoságban....mert bár mi is ott voltunk és hagytunk magunk után dolgokat pl üres üvegek meg amiket elégettünk de az egy idő után a természet részévé válil viszont a falfirka ott virit szinpompában és igy eme hely veszit abbol a tulajdonságábol hogy visszaadja azt az érzést azt motiváciot minthogyha tényleg ott lennénk az egyik elhagyatott helyszinen.Anno néztem is egy csernobilos videot amelyiket zongorázik egy csáko egy ilyen szobában egy régi zongorán(vagy talán valami iskola félében)meg hogy beleül az oriáskerék egyik hintájába Pripjat-ban és fel voltam háborodva hogy én is elmennék oda de nem ülnék bele mert most az alattam leszakad vagy ilyesmi....nem is az a baj hogy nekem igy ezáltal sérülésem lenne hanem az hogy egy mondhatni történelmi helyszint ezáltal megcsufitok megváltoztatok mint ezesetben a graffitisek is.Jo ez bár nem történelmi helyszin ahol volt a CAMP de azt az érzést hivatott visszaadni ezáltal szoval a MI történelmi helyszinünk magyar változata.....

Ez is egy nézőpont, de ez csak egy épület. Jövőre úgyis másik épületben leszünk, ez már biztos. Még jobban védhető, és több ember befogadására alkalmas, ráadásul a tűzrakóhely sem lesz olyan szűk helyen.

Berkut : Ad1.: Én tisztában vagyok vele hogy szellem járta. :wink:
Ad2.: Mien a kerek tégla? :lol:
Ad3.: Jõvõre idõpont vagy nyár eleje vagy nyár vége de semmiképp õszi idõszakban.
Utóbbit még úgy is megtárgyaljuk. :wink:

Szinte tuti, hogy nyáron lesz, vagy az első vagy az utolsó 2 hétben valamikor. Nyáron érnek rá a legtöbben, és ebben az időpontban már nincs olyan gatyarohasztó hőség.

Más: Viktor megy felétek valamikor a napokban, őáltala eljuttathatnád nekem az anyagokat. De még fel fog hívni.

Berkut : Idõpont oks majd DVD-ék meglesznek.

Russianboy : Hát a Ghost town-os videt nem toms ehova feltölteni sz@r a net és társai.

ha valaki lakik szeged közelében akkor én tudnák segíteni a dolgob , ugyanis a közelemben van 50/25mbit-es net , azzal gyoesan felkúszna :d

Kedves Mindenki!

Ma 21én kint voltam édesanyámmal Szentkirályszabadján a CAMP helyszinén hazafelé jövet pedig beugrottunk BalatonAlmádiba egy rokonhoz majd pedig Mezőfalva.Csináltam megint pár képet de most inkább videoztam méghozzá mondhatni "meginterjuvoltam" édesanyámat és megkérdeztem tőle mi a véleménye hogy mi ilyen helyekre járunk valamint hogy tervezünk csernobilba kimenni és hogy milyen érzés volt számára ott lenni egy ilyen helyen.Szerencsére nem negativ véleménnyel van mi rolunk Stalker vagy Csernobil Mániás fanokrol.A videokat még nemtudom mikor töltöm fel valahova mivel egyenlőre még meg is nézném bár a gépemen most jelenleg nincs hang ugyanis multkor elszállt és ujra kellett rakni az OP rendszert viszont az alaplap cd-met nem találom igy hang egyenlőre nincs mivel nem alaplapra integrált hangkártya van benne és fingom nincs milyen alaplapom van nem értek a számitogépekhez sajna(tényleg ezügyben nem tud valaki valamit tanácsolni segiteni?).Majd lehet hogy átugrok valamelyik nap haverhoz megnézni aztán majd feltöltöm.Édesanyám telefonjával is csinált videokat(igaz sajnos elég kockás de hát a helyszint akik ott voltunk már ismerjük) én a fényképezőmmel csináltam az odamenetelről akkor az ott eltöltött időről közben interju és az eljövetelről.Fényképezővel legalább 7 kisvideo készült mig édesanyám a telefonjával 3at készitett.Most nagyjábol 900MB-os a mappa tartalma mivel nincseke konvertálva a képek igy lehet hogy szintén valahogy darabolva töltöm fel oldalakra s linkelem majd be ide.Szerintem egy két kameraállás is nagyon faja lett a "múvi"banHamarosan fel lesz töltve valahova és arra gondoltam YETI koma(bár ahogy olvastam már kész a film és elküldted valakinek)vsizont a következőbe mondjuk amikor minket "interjuvoltatok" meg oda be lehetne rakni a végére édesanyámat ha gondoljátok hogy milyen az amikor egy tök idegen másvalaki nem fiatal egy szülő vélekedik erről a dologrol vagy ilyesmi.Na császtok.

Yeti, ha lehet egy kérésem: Ha az inderjúanyagot még nem szerkesztetted meg, akkor az enyémet hagyd ki belőle. Köszi!

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul