Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
-Helyes, kérdés?
-Nincs.
-Esetleg még annyi, hogy szükséged lehet egy geiger számlálóra. Így észre fogod venni ha sugárfertőzött területre érsz, recsegés szerű hangot fogsz hallani. Ezt odaadom előre, majd a fizetésedből levonom.
-Kösz. Mikor indulhatok?
-Most. Itt a PDA, minden szükséges információt megtalálsz benne. Sok sikert, stalker.
-Kösz, viszlát.
-Viszlát.
Az utat a banditákig már szinte ismerem. Még időben elővettem a fegyverem. Az egyik bokornál meghúzom magam, és távcsővel szétnézek, nem látok mozgást, de inkább kerülök. A bokrok között, vagy éppen fa, mikor mi mögött tudok elbújni, futok, majd megállok szétnézni. Az épülettel légvonalban vagyok jelenleg, és észrevettem, hogy 3 fegyveres stalker kártyázik asztalra tett lábbal, cigivel a szájukban. Így viszonylag kevés a lebukás veszélye, de azért halk próbálok maradni. Mikor biztonságot távolságba elhagytam a házakat, ismét az uton megyek tovább. A szél nagyon fúj, meleg van. Csak gyaloglok, a fák, a táj nem változik. Csak a felhők, a nap mozgása jelzi az idő múlását. A sötétvölgybe egy hosszú, sötét alagút vezet, azonban nem sok kedvem van ide bemenni. Megpróbálom húzni az időt, de előbb utóbb indulni kellene. Apropó, idő. Előveszem a PDA-t, 14.32. Ha már úgyis elővettem, megnéztem a térképet is, szerencsére. Nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy nem kell bemennem az alagútba, közelebb vagyok, mint gondoltam. Innen már csak 200 méter. Az út elég göröngyös, illetve ahogy elnézem kutyák, vaddisznók is vannak bőven, de annyi baj legyen. A fegyverem elővettem, töltény még van benne, útra kész vagyok. Különösebben nem érdekli őket, hogy ott járkálok, csupán egy kutya jön felém, de elszaladt, mikor figyelmeztető lövést lőttem a levegőbe. Két stalker tábortűznél szalonnát süt, és beszélgetnek. Már távolabbról is láttam, de mikor felérek a töltésen, csak akkor pillantom meg valós méretében a mozdonyokat. A sínek elég jó állapotban vannak, a vonatokkal ellentétben. Kissé eljárt felettük az idő, viszont így is kerítés védi őket. Van ahol hiányos, így nem kellett rajta átmásznom. A geiger számláló elkezd recsegni, az előre beadott sugárfertőzést csökkentő injekció miatt nem kell aggódnom. Már látom az alagútat ahol Ivan van...

Capt Axon: Így legyen ötösöd a lottón. De akkor a felét add nekem mert ha én nem írom ezt a sztorit és nem idézek belőle akkor nem is bíztatlak lottózásra és nem is nyersz a lottón.

Csak olyan gyanús volt nekem ez a KIA papíros jelenet.

De amúgy a Katonai stalker pályával kapcsolatban: Egy kicsit még dolgozz érte. Ne rögtön az első küldetés után. Legyen még egy pár szerencsés túlélésed. De amúgy ez a küldetés jó.

Reggel felkelek, összeszedm magam és kimegyek Petrenkohoz. A kiképzés folytatódhat. Kijön a körletből és mondja:
-Oké! Elkezdik a gyakorlatot, 25 kör. És Reaper! Maga velemjön!
Utána megyek. Leülünk, ő kitölt egy pohár whiskey-t nekem és magának. Iszik egy nyeletet belőle majd leteszi. Int hogy igyak.
-Nem kérek köszönöm.
-Igya meg. Kelleni fog.
Lehúzom.
-Valami omolyról akarok beszélni magával.
-Igen?
-Sajnálom de nem folytathatja a kiképzést.
-Már jól vagyok Uram!
-Nem. Úgyértem. Soha.
-Hogy?
-Sajnálom. Így döntöttünk. Nem alkalmas már most sem.
-De Uram! Kijutottam onnan!
-Igen, de majdnem belehalt.
-A lövés miatt!
-A golyót a mellény lelassította. A bőrét ütötte csak át,csontba fúródott. A sebe miatt, amit a Snork okozott. Abba halt bele majdnem.
-De!
-Semmi de. Ez végleges.
Leteszem a poharat és Felállok. Vigyázzba vágom magam és elindulok kifelé. Utánamszól:
-Várjon. Jöjjön utánam.
Kimegyünk. Átmegyünk az őrmesterhez. Ott a főnök épp papírmunkát végez. Megszólal a főnök.
-Te! Mondd már meg nekem Hans!
Felnéz az őrmester.
-Mit?
-Kiválasztottad azt a 30 alap kiképzésű katonát akit kiküldesz Sötét Völgybe?
-Még csak 25-öt.
Rám néz Petrenko.
-26-ot. Nem?
Rám pillant az őrmester én meg igenlően bólogatok.
-Helyes. Akkor 10 perc múlva az udvaron.
Kilépünk az ajtón. Petrenko megszólal:
-Ha mindent jól csinál akkor nem adok önnek 3 hetet és újra találkozunk.
Kezet fogunk, elköszönünk és megyek a szállítójárgányhoz. Kivisznek a Sötét Völgybe. Itt már egy egész kis tábor van felállítva. Kerítéssel, sátrakkal és 4 őrtoronnyal. Inkább magaslesek, de a célnak megfelelnek. Itt kiszállunk és eligazítást kapunk. Kilép az egyik sátorból egy forma. Katonai ruha, vörös Barett sapka van rajta, egy pilótanapszemüveg, és az arcán van egy vágás. Az állától egészen a szeméig. Kiáll és elkezd beszélni:
-Jólvan uraim. Maguk mostantól a Sötét Völgyi alakulat tagjai. A feladatunk az hogy a hullámokban támadó mutánsokat megfékezzük. Szóval sportvadászok előnyben. A feladatuk egyszerű, megölnek mindent aminek kettőnél több lába van. A tábor felépítése a következő. A fő sátor mögöttem látható. Mellette a lakósátor, és a másik oldalon meg a szanitéc sátor. A hadtáp a fő sátorban van. És mégvalami. Kitörés esetén mindenkinek kötelezően a sátorban kell tartózkodnia. A sátrat lezárjuk, és se ki se be amíg a kitörés el nem múlik. A feladatuk most csak annyi lesz hogy kis csoportokban megfigyelő állásokba mozdulnak amiket Sötét Völgyben alakítottunk ki. Ma este már kint ülnek. Addigis, adjanak maguknak hívójeleket. Így fogjuk magukat hívni ha baj van.
Mindenki megnevezett valamit és elindultunk kifelé. A haverommal kiültünk egy lesre a fán és figyeltünk. Kapunk egy rádió adást:
-Itt anyamadár. Hallanak?
Felveszem a kagylót.
-Itt reaper és....Várjon.-leteszem.-Mi a hívójeled?
-Carlos kolbászlóbáló.
-Komolyan.
-Keselyű.
-Itt Reaper és keselyű. Hallunk tisztán és világosan.
-Rendben. Mi a helyzet?
-Minden csöndes.
-Vettem. Vége.
Letette. Az éjszakát kint töltjük.
http://www.youtube.com/watch?v=pKlg3jYMwRU&ob=av2e
Akit érdekel, itt a zene és a klipp ami az új Jurijt ihlette.

Arra felé veszem az útam, de megláttam egy férfit, aki egy fehér Lada niva alá van szorulva. Mikor felé veszem az irányt, észrevett.
-Te vagy Ivan "Kozák" Bohun ?
-Én vagyok.-felelte.
-Akkor te vagy az emberem.-vigyorodtam el.
-Segíts.
-Előbb tudnom kellene, hogy mi a helyzet veled...
-Mint láthatod, rámborult az autó...illetve kissé másnapos vagyok...
-Egyedül nem tudlak innen kiszedni, Wolf majd ideküld még egy stalkert.
-Miért akarsz segíteni!? Ki vagy te?
-Igor Iljics, orvos vagyok.
PDA-n jeleztem Wolf-nak, hogy ismét emberre lenne szükségem. Valamennyire sikerült feltérképeznem az állapotát, elvan törve a lába. Kis idő múlva megjelenik két stalker. Eléggé megtermettek, így hát könnyedén feltudják majd emelni az autót. Ahogy szoktam, röviden, határozottan kiosztom a feladatokat, ők felemelik az autót, én pedig a vállánál fogva kihúztam a kocsi alól. Nem lehetett fájdalommentes, de meg se nyikkant. Viszonylag könnyen fel tudtuk állítani, és visszavinni a faluba. A két stalkerre támaszkodott, én pedig fegyverrel a kezemben követtem őket, az esetleges zombi, kutya, vagy szörnytámadás miatt. Mikor visszaértünk, lemegyek Szidrovicshoz.
-Üdv, feladat teljesítve, de van egy kis gubanc.
-üdv, mi?
-Lada Niva alá volt szorulva, el van törve a lába.
-Hozd ide, majd gondoskodom róla, Wolf keres.
-Rendben, akkor beszélek vele.
Ivan-t levitték Szidrovicshoz, én pedig odaballagtam Wolf-hoz.

Reggel visszarendeltek minket a bázisra. Egy nap kint, egy nap a bázis körül. Király. De eléggé emberséges pihenőidőt kapunk. 5 óra alvás. Mikor kialudtam magam már dél volt. Ettem, majd mennem kellett járőrözni. A messzeségben megláttam valamit. Egy embert. Rohan felém. Eléggé leharcolt állapotban van, a ruhája foszlányokban lóg rajta, a teste tele sebekkel, és ki van fulladva. El is ájul tőlem két méterre. Felkapom és beviszem. Letaszem az orvosi sátorban és megyek tovább járőrözni. Aztán mikor megint arra járok rádión beszólnak nekem:
-Reaper!
-Igen?
-Ott van ahol az embert felvette, nem?
-De!
-Emlékszik merről jött?
-Igen. Miért?
-Akkor menjen és nézze meg mi történt. Küldünk még 5 embert maga mellé. Addig induljon el de csak lassan.
-Értettem! Reaper kiszáll!
Letettem. Na, most jött el az ideje annak a bizonyos akciónak amivel beteszem magamat a katonai stalkerek listájára. Hó-hohó! De jó lesz! Az előző küldetésem sem volt vészes ez miért lenne? 1-2 napi lábadozás megér egy + 3000-es fizut. Indulok arra amerről a figura jött. Beérek az erdőbe. Keresem a nyomokat, de még semmi. Aztán, megbotlok és hasra esek. Feltápászkodok. Hátra nézek, egy katona. Legalábbis ami maradt belőle. Kettészakította valami. Felugrok és nekiesek egy fának. Leülök a tövébe. A szívem majd kiugrik a helyéről. Jobbra nézek, szétszaggatott testek, fegyverek, és fejek amiken még rajta van az utolsó ordítás arca. Az a kétségbeesett kiáltás, ami elhagyta a szájukat mikor ez a magmagyarázhatatlan esemény történt. Tőlem balra egy egész test van, aminek a mellkasa felszakadt. Körülöttem minden csupa vér. Hangokat hallok, a fa mögött. Magamhoz emelem az AK-t és kibiztosítom. Majd átváltok autómata tüzelésre. Kikukkantok. Egy olyan lényt látok amit ott szedtem le az alagút végén. Vérszívó vagy mi a neve. Kidőlök a fedezékből és eleresztek felé egy sorozatot. Elkapja a torkát és elesik. Ott fulladozik. Felkelek, odasietek és megint egy sorozatot a fejébe eresztek. Még mindig lihegek. A szívem is ver ezerrel. De már vége. Ekkor körbe nézek. Jobbra nézek, egy szempár villan meg. Balra nézek, ott kettő. Majd körbe tekintek és megszámlálhatatlan mennyiségű szempár villan meg. Eleresztek egy vak sorozatot majd elkezdek az erdőből kifelé rohanni. Miközben rohanok kifelé ordításokat hallok jobbról-balről. Kurva jó, bekaptam a tanyájukat. Kiérek az erdőből és ott már vár rám a szakasz akit küldtek. 5 ember, alap AK-val, a szakaszvezetőnél van egyedül egy Chaser. Int hogy álljak meg.
-Közlegény. Dimitrij Szakaszvezető vagyok. Jelentést!
-Arra nincs idő uram menekülnünk kell!
-Azt írták jelentésben ez az erdő tiszta.
-A nagy fasz az tiszta rohanjon ha kedves az élete!
Rohanok tovább. A szakaszvezető is követ engem mikor két fiát egy ütéssel leszedi az egyik vérszívó. A tábor felé rohanunk. Odaszólhattak rádión hogy akció van mert már felkészülve vártak minket. Az előretolt fedezék mögé beugrom és behelyezkedek. A szakaszvezetővel az élen lassan beérkezik a szakasz. Mármint ami maradt belőle. Ők is behelyezkednek és várnak. Hamarosan jönnek is. 10 vérszopó rohamozza meg a bázist. Újratöltök, kinézek, és próbálok lőni. De nem megy. Nem tudom meghúzni a ravaszt. Visszabújok. Még mindig ideges vagyok. Ott. Az a szakasz aki ott maradt. Darabokban. Őket elintézték, minket is el fognak. Nem ússzuk meg. VÉGÜNK! El kell bújnom. De hova? Ezek mindenütt megtalálnak. Itt fogunk megdögleni. Ekkor a szakaszvezető fölém áll és pofán vág.
-Itt a sok dög és maga itt gubbaszt. Mi a jóisten nyiláért nem harcol katona?
-Uram....Sajnálom. Képtelen vagyok! Nem megy!
-Lőjön!
-Nem! Ezek mindenkit megölnek! ITT DÖGLÜNK MEG!
Ekkor felhúzza a Chasert és rám céloz.
-Kezdheti is maga szánalmas senki!
Ekkor egy vérszopó karma fúródik át a torkán. Átesik a barrikádon és pont beletalált a torkába. Leesnek. Nem mozdulnak. A vérszopó megdöglött. Valaki pont fejbe kapta. Ekkor futott át az agyamon. Én? Szánalmas senki? Hogy jön ahhoz hogy engem le senkizzen? Én? Senki? Majd adok én!
Felkelek, kilépek a fedezékből és elkezdem onnan sorozni a dögöket(akiknek jött felmentőserege, kb még 5 vérszopó személyében). Az egyik pont felém rohan. Egy sorozatot eresztek a fejének. A feje szétnyílik és hanyatt vágódik. A másikat mellbe találom. Mellé megyek, előveszem a kést és a torkába szúrom, majd egy rántással lenyesem a fejét. Legalábbis a fél nyakát. Majd felállok és a felém rohanó felé eldobom a késemet. A szemébe beleállt. A fejéhez kap, és tarkón csapom puskatussal és a földön beleeresztek egy sorozatot. Elvesztem a fejem. Sorra lövöm szét őket közben ordítozok:
-Ezt kapjátok ki! Rohadt gecik! Szemétláda élősködő mocskok! A jó kurva anyátok!
Visszavonulnak. Leszedtük őket. Egyik próbál elkúszni. Fölé állok és a mellkasára lépek. A fejéhez tartom a puskát és egy sorozatot eresztek a fejébe. Vállamra veszem az AK-t és elkezdem vonszolni. A megkezdett kupacra rádobom. Szép kis mennyiség, megszámoltuk 12 vérszopót szedtünk le. A késemet kivettem az egyikből. Visszamentem a táborba és leültem. Rágyújtottam. Az egyik őrmester mellém jön.
-Álljon fel közlegény.
-Igen Uram?
Puff egy maflás.
-Mit képzel? Felülírja a parancsomat? Felfogja hogy megdögölhetett volna? Tudja mivel jár a parancsmegtagadás?
-Tudom Uram.
-Akkor vésse jobban az eszébe! Erre az évre megvonom az eltávját!
-Igen uram!
-Lelépni!
-Igen uram.-a jó édes kurva anyád miért nem baszott a falhoz.-gondoltam magamban az utóbbit. Leültem 5 méterrel arrébb és elszívtam a megkezdett cigit. Majd megbeszélés. A megbeszélés 90% rizsából és 9% lényegtelen infóból és 1% fontos infóból állt. A fontos az volt hogy ma már nem megy ki senki se őrjáratra se lesre. Itt bent maradunk. Az őrséget megtriplázzák, és 3 órás váltások lesznek. Én szerencsére nem voltm benne az első őrségben, mehettem lepihenni. Lefeküdtem, fél órával váltás előttre állítottam az órát és elaludtam.

Eközben a szobámban.
-Én miért nem kapok szerepet az iyen írásokban?
-Kussolsz Jurij! Most fejeztem be az írást, még be sem küldtem és máris kezded?
-Igen! Mert elegem van abból hogy mikor én nem vagyok ott akkor vannak a nagy hentek mikor meg én ott vagyok akkor vannak a lightosabb sztorik!
A kezembe temetem az arcomat majd megfordulok a székkel.
-Jurij. Hányszor mondjam. A sztorimat a karakterre alakítom. Neked olyan jutott neked olyan. Élj vele.
-Jólvan na. Milyen morcos valaki.
-Hagyjál lógva vazze! Mindjárt éjfél!
-Jólvan. Hagylak. De addig foglak cseszegetni amíg meg nem íro rólam azt a sztorit!
-Az még odébb van. De az tetszeni fog neked.
-Jó. remélem is.
Kimegyek a hűtőhöz, eszek egy barackot. Lenézek jobbra, a Vodkát valaki megdézsmálta. Benézek a szobámon keresztül a harmadik szobába, Jurij onnan néz ki majd behúzza a fejét.
-Na, ez már több a soknál! Nem elég hogy cseszegetsz még a Vodkám is megdézsmálod? Takarodj és ne gyere vissza reggelig!
Jurij eltűnik, én meg visszateszem a helyére az üveget. Egy barackot elveszek majd leülök a gép elé és elküldöm ezt a sztorit.
Ez a kis mini epizód egy kis promó akart lenni a következő sztorimhoz. Igen, ez itt a reklám helye. Remélem nem baj.

Domotor: Szerintem sok lesz ennyi vérszopó kordonba. kevesebbel is meglehet küzdeni, de azért közel 30 vérszopó kordonba sok lenne a szegény kezdőknek...alig néhányan vannak. Nem akarok én se szőrszál hasogató lenni :D de szerintem javítsd...

Ez Sötét Völgyben játszódik. A bázis az KB 300 méterre van az alagúttól, tudod amin elmnekülünk a SOC-ban mikor a hadsereg megtámadja Sötét Völgyet. És a bázis amin vagyok pont ezért van, hogy inkább azt támadják minthogy a kordonba átszökjenek.

Jaah, már emlékszek, akkor bocsi :P
Bár a mennyiség...:)
Ott nem messze volt a régi szabadságos főbázis :)) aztán jött Scar a szolgálattal és jól szét csapták. :D

Domotor: Coldnak részben igaza van. Hiába a sötét völgyben játszódik, azért a mutánsok száma tényleg kicsit túlzás. Főleg vérszopókból. De mondjuk ha vegyesen özönlenek az érthető.
De annyit azért még tanácsolnék, hogy ne mindig csak mutánsok elleni védekezés legyen, hanem egy két rajtaütés is és csipegessetek egy kicsit még agropromban is valami büntető munkát.
(Persze azért ne feledkezz meg róla hogy karantén van érvényben.)
Ja! És most ezt a Jurij dolgot most már hanyagold légy szíves. Elsőre még poénnak elfogadtuk, de most már azért....

Scare: Szolgálat ide vagy oda, a tankos húzásod a szabadság ellen tényleg nagy túlzás volt. fogatlan
Ja! Írhatnál már végre mert rajtad kívül én is szeretnék yantarba érni.

Egyszer még lövész első útján kordont megtámadták a banditák.
Amikor már majdnem feladták jött a szolgálat és kisegítette őket.
Amikor odalépet lövészhez a csapat vezetője be akarta venni a szolgálathoz lövész ezt mondta:
-Menyetek a büdös *****ba a szolgálattal itt van 100 rubel és tűnjetek el a fenébe.
-Ezt megjegyeztük lövész később ne gyere a bázisra nyafogni hogy ez meg az.
-Jól van de ha én leszek a legjobb sztalker akkor majd néztek hogy milyen hülyék voltatok hogy nem voltatok kedvesek velem.
-Na persze te kis ***rjankó ezt akkor mond ha majd megmented az életem

2 évvel később

Lövész talál egy csomó hullát és mivel már 12 helyen áll a ranglistán.
Azonnal tudja vérszopók.
Majd meglát egy mocorgó testet.
Oda megy's látja hogy ő az aki 2 éve megmentette az életét és ő is megmenti az életét majd mondja.
-Emlékszem mit mondtál majd ha megmentem az életed akkor dumáljak ilyenkor mi van kis ***r.

Hát ő....wtf???
Trisz72 te honnan cseppentél ide, mi is ez ?
Valami felvilágosítást adhatnál, meg esetleg pár szó hogy jönnék játszani, meg hello vagy fapapucs...
Egyébként az írásodról inkább nem szólnék, mert nem akarlak elüldözni, de szerintem töröld mielőtt valaki más is meglátja

Nyugodtan monológozzál Scarecrow! Elvégre ezért fizetünk. :D
Különben is te vagy itt a helyi Dr. Cox (dokik)

De néha azért nem árt a lehordás helyett inkább segítséget nyújtani.

Nos...Trisz! Először is... Hát magam se tudom mit válaszoljak, ez tényleg megér tőlem egy WTF-et.
De inkább hadd avassalak be a dologba.
A szerepjátékot úgy kell játszani hogy magadnak kell alakítani egy stalkert, aki a zónába jön.
Találj ki egy nevet, hogy hogy hívják a karaktered, plusz ha akarod akkor valami becenevet is. (lehet az bármi. Pl.: Mester, aprító, cukrosbácsi stb....)
Aztán.....Írj egy részletes bemutatást a karakteredről, hogy milyen magas, hány kiló, milyen színű a haja, szeme, bőre stb...
Aztán írj egy előtörténetet róla. Hogy honnan jött, miért jött a zónába és hogy mi történt vele a nagyvilágban, amiért a zónába jött.
Aztán már csak írd meg hogy jutsz be a zónába. Átlóghatsz a kerítésen, vagy stb... De kérlek mellőzd azt hogy megölsz pár katonát a bejutásnál, mert azért harapok. :D
(kivétel akkor ha a karaktered egy szökött fegyenc/elmebeteg sorozatgyilkos. akkor megölhetsz mondjuk max 2 határőrt, de akkor számíts rá, hogy valakit utánad küldenek.)
Majd ha mindezzel megvagy, akkor már csak jó játékot! :)

trisz72: igaza van a többieknek, ha gondolod én is segíthetek, írj rám PM-ben ha érdekel...

Másnap reggel két őrszemet neveztek ki akik kimennek és megnézik mi a franc van abban az erdőben. Én köztük vagyok. A feladat egyszerűnek tűnik, kimegyünk és egy távcsővel, biztos távolságból nézzük az erdőt. Ki is mentünk. Lefeküdtünk, és néztük az eseményeket. Kisült, hogy egy hatalmas csoport van ebben az erdőben. Egy egész kolónia. Ezeket nem lesz egyszerű elintézni, de el kell. Ezek ha átjutnak a kordonba akkor lesz nemulass. Visszamegyünk és leadjuk a jelentést. Holnapra időzítették a támadást. A menete egyszerű, aknavetőkkel megszórják a helyet, majd takarítunk. Én a takarító brigádban leszek. Mivel ezek főképp éjszakai életmódot folytatnak, ezért délben támadunk. Addig a normál menet, tripla őrség, óránkénti váltással. Amíg őrségben vagyok kipucolom a fegyveremet mert ezt is régen tettem. Szétszedem, lassan majd összerakom. Az irányzék eléggé ramaty állaporban van, ez még akkor sérült meg mikor az ostrom volt. Elmentem a hadtápra és érdeklődtem irányzék ügyben. 3 fajta irányzék közül választhattam. Egy normál, egy red dot és egy középtávra megfelelő távcső. A red dot tökéletes. Ebből is három fajta, egyikben csak egy kis pont, másikban egy kör és annak a közepén, harmadiknak egy kereszt. A másodikat választottam. Felszereltem, és belövöm. Kimegyek és nem sokra, úgy 30 méterre belövöm az irányzékot. Tökéletes. A végén már szép csoportot lőttem a céltáblába. Este, kaptunk egy értesítést miszerint 3 gyanús alakot vettek észre a tábortól 500 méterre. Két embert, engem és keselyűt küldtek ki ellenőrizni. Kb 50 méterre tőlük lehasaltunk és onnan megnéztük őket közelebbről. Átlagos banditák. Nem nagy kunszt. Keselyű elteszi a távcsövet és a fülembe súgja:
-Tied a hátsó kettő, az elsőt vállalom.
-Anyád.
Szétváltunk. Közelebb kúsztam a hátsó kettőhöz.Mikor már nagyjából lőtávon belül voltam- én hülye túl kis távra lőttem be a karabélyomat- felhúztam magam mellé az AK-t és kibiztosítottam. Eggyes lövésről sorozatra állítottam. Becéloztam őket, és vártam a jelet. Aztán lövés, az első elterül. A másik kettő halássza elő a fegyverét, én meg rájuk küldöm a sorozatot. Elterülnek. Közelebb megyünk. A testeket elvisszük a táborba. A fegyverekkel együtt. Ott letesszük, és elkobozzuk tőlük a lőszert, és a pisztolyokat. Semmi más fegyverük nem volt csak pisztoly. Leadtuk, lőszerrel együtt. Megyünk vissz a körletbe. Az AK-t ledobom az ágyra. Keselyű lefekszik, és utána a mellette lévő széknek támassza az AK-t. Beszédbe elegyedünk.
-Te mióta vagy a seregben?-kérdi.
-Én több éve. Irakban voltam, onnan meg kérvényeztem az áthelyezésemet.Te?
-Én újonc vagyok, azonnal ideküldtek és 1 éve itt vagyok és már számtalanszor menekültem meg. Mindent túlélek!
-Azt nem hinném. Egy AK lövedéket eddig kevesen éltek túl nehogy te is bekapj egyet.
-Nem hinném. Halhatatlan vagyok!
Ezzel a letámasztott AK-hoz lép, éa az aljába belerúg. Az AK megpördül a levegőbe, a csöve mikor fent van megpróbálja elkapni, de kicsúszik a kezéből és a tus a földhöz csapódik. A fegyver elsül. Keselyű szerencsétlenségére pont lefelé nézett, és pont elkapta a lövedék a fejét. Hátra csuklik a feje, és leesik az ágyra. Felugrok, odaugrok mellé, felkapom és ordítom:
-ORVOST!
Benéz a főnök.
-Úr isten. Hozza!
Bevisszük az orvosi sátorba. Már csak a halál időpontját tudják megállapítani. Kimegyünk, és mielőtt visszamegyek a sátorba a parancsnok rámhagyja:
-Jelentést még a holnapi offenzíva előtt.
-Értettem.
Visszamentem a sátorba. Ott ült Keselyű ágyán az egyik katona és sírt. Köhhintek egyet. Megtörli a szemét és feláll, majd kimegy. Leülök. Leírom a jelentést és kiviszem a főnöknek. Leadom neki. A főnök átnézi, majd rágyújt. Megkínál. Elfogadom. Leveszi a sapkáját, és elkezdi a mondandóját:
-Szóval, így történt. Mi?
-Igen Uram. Beszédbe elegyedtünk, az AK-val akart egy trükköt megmutatni, ami elsült a trükk végén.
-Értem. Az AK-t a fegyverspecialista megvizsgálta. Ki volt biztosítva, csőre volt töltve, és nem gondozta az elsütőszerkezetet, ami berozsdásodott. Ami ehhez vezetett. Maga, nem hibás. Nem lesz ettől semmi negatív a jelentésemben. Csak egy kérdésem lenne. Holnap, tudja teljesíteni azt a minimumot amit egy katonától el lehet várni?
-Igen uram.
-Csakmert a legutóbbi akciónál nem úgy tűnt.
-Nem értem Uram! Mire céloz?
-Hogy mire? Mikor besokallt. A rádiója bekapcsolva maradt. Mindent hallottam.
-Uram csak túl sok volt nekem amit ott láttam.
-Sok? Maga Irakban szolgált, nem?
-Igen. Több évet.
-És itt az első akciónál besokallt? Irakban nem látott hullát?
-Uram. Láttam de nem széttépett testeket. Ez nekem sok volt.
-És úgy érzi hogy készen áll?
-Uram. Készen állok.
-Jólvan. Ez volt az utolsó esélye. Ha viszont megint besokall, lelövöm. Érti?
-Igen uram.
-Lelépni!
Visszamentem a körletbe. A fegyveremet megint megvizsgáltam. Le van zárva, a tár kivéve, nincs megtöltve. A tárat mindig mellé teszem fullra töltve. Így hamar be lehet izzítani mégis biztonságos. Elaludtam. Reggel hatkor ébresztő. Felpakoltunk és elindultunk. Nehéz menet lesz.
Javítva, és bocs. Elpusztítom a fészket.

Vissza
Top Alul