Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Reggel, 11:00-kor kint voltunk az erdő mellett. KB 500 méterre. KB 20 ember van a tisztogatók között, 5 ember aknavetőkkel és 3 orvlövész. Az orvlövészeket elhelyezik az erdő körül, majd az aknavetőket. Minden aknavetőt beállítanak, és kezdődik a műsor. A parancsnok az APC-ben ül, és irányítja az eseményeket. Az ő jelére várunk. Hajtás szerű lesz az esemény. Egy sorba állunk és átfésüljük a helyet. Megölünk mindent ami még mozog a területen. A terv a következő, 11:30 perckor elindítjuk az aknavetős rohamot, és 12:00-ig folyamatos tűz alatt tartjuk a terepet. Majd 12:10 perckor, mikor már leülepedett a füst, meg a por elindítjuk a tisztogató hadműveletet. 11:29. Kezdődik. Még az APC előtt állunk indulásra készen. A főnök figyeli az órát. 11:30 perc. Beszól rádión:
-Aknavetők! Tűz!
Halk puffanásokat hallunk, majd robbanások. Fél órán át ezt hallgatjuk. A parancsnok kijön az APC-ből és egy térképet tesz a földre. Próbálja a robbanásokat túlordítani:
-Rendben! A tisztogató hadművelet utolsó részletei:
-Akkor. Amikor kiiktatjuk ezeket a férgeket, maguk sorba állnak az erdő szélén, és átfésülik. Ami él, elintézik. Ha valami furcsát látnak szólnak, és megvizsgáljuk. A sor lépcsős alakzat lesz. Egy sor elől, nagy réssel, és egy sor hátul ami fedi a rést. Annyi hozzáfűzni valóm még van, hogy ezek az aknavetők jók, de lehetnek fel nem robbant lövedékek az erdőben. Szóval vigyázzanak mert ha megint meghal valaki a sereg egyik eszköze miatt akkor visszavonnak minket, és mehetnek a Kordoni bázisra latrinát pucolni!
-Értettük uram!
-Helyes.-rápillant az órájára. Én is reflexből. 11:49 perc.-Jólvan, ellenőrizzék a fegyvereiket. Mindjárt indulnak!
Felálltunk alakzatba és várunk. Amíg vártunk, én betöltöttem a fegyveremet, és beállítottam sorozat lövésre. Csak ki kell majd biztosítanom használat előtt. A Red dotot nem állítottam át, mert most eléggé közeli célpontokra lövünk. Várunk. Majd 12:00 perckor megállnak a lövések. Hatalmas a por és a füst az erdő körül. Legalábbis ami maradt az erdőből. 12:10 perckor elindultunk. Leülepedett a por, de még mindig olyan füst van amiben csak 10-12 méterig látni.Felveszem a gázálarcot és elindulok. Lassan menetelünk egyre beljebb. Majd megbotlok. Hasra esek. Felkelek, és hátra nézek. Belebotlottam valamibe. Egy nagy farönkszerű dologba. Belerúgok. De ez puha. Felemelem. Egy ember az, egy katona. Halott. A dögcéduláját leszaggatom, és elteszem. Úgysem maradt belőle sok, a mellkasától lefelé megszűnt. Nem tudni hogy a bombázás vagy a dögök. Menetelünk tovább. Átfésültük az erdőt, de semmi. Aztán üzenetet kapunk rádión:
-Itt anyamadár, Sólyom hall engem?
-Hallom anyamadár. A terület tiszta. Élőlényeknek semmi nyoma.
-Biztosak ebben?
-Igen. Semmi mozgás. Nagy a csönd. Túlzottan nagy.
-Értem. Folytassák. Most szóródjanak szét. Fésüljék át a területet. Keressenek bizonyítékokat arra hogy elkaptuk őket.
-Értettem. Sólyom kiszáll.-leteszi-Hallották a parancsot. Szétszóródni, átfésüljük a területet. Ha valamit látnak ami 2 méternél magasabb lőjék le. Ez Picire nem vonatkozik.
A mellettem lévő katonához odaléptem.
-Ki az a Pici?
-Ő.
Bök rá egy figurára. Csak a körvonalait láttam, de a forma mint egy ötajtós szekrény akkora. A keze akkora mint nekem a két combom. Egy katona mellé szegődök. Egy vékony kis ürge. Szótlan egy fazon, csak bólogat, csak integet. Aztán felemeli az ökölbe szorított kezét és int hogy álljak meg. Hall valamit. Én is hallok valamit. Lépések. Kibiztosítom az AK-t. Majd ő elereszt egy lövést. Ordítás hallatszik. Most elsőnek megszólal:
-Fuss.
Elkezdek sprintben futni visszafelé. Majd lövéseket hallok. Majd hallom ahogy ordít. MEgfordulok. Most nem tudom mit tegyek. Mire visszaérek a segítséggel addigra meghal. Beszólok a mini rádión:
-Itt Reaper! Veszélybe kerültünk. A terület ahol vagyok forró. Ismétlem A TERÜLET FORRÓ!
-Vettük Reaper. Látunk a radaron. A segítség úton. Addig tartsanak ki!
-Vettem. Reaper kiszáll.
Visszasprintelek oda ahol a katonától elváltam. Sehol semmi. Csak egy gázálarc. A földön nyomok után kutatok. Majd halk nyöszörgésre leszek figyelmes. Elindulok az irányába. A dög a földre fogja a katonát és nyúl a torkához. Célra tartok, és a mellkasába oldalról elengedek egy lövést. Most csak eggyes lövést használok mert ott van alatta a katona. A dög lepördül, és négykézláb leérkezik. Legalábbis háromkéz-lábra ugyanis a bal keze tőből le van szakadva. Új seb, lehet a bombázás miatt. Ordítva felém fut. Én eleresztek egy sorozatot a mellkasára, és kitérek előle. Ő arccal a porba esik. Még 2-3 sorozat a hátába, és egy lövés a tarkóba. Elintézve. Odamegyek a formához és felsegítem.......Várjunk csak. Ez nem is faszi. Ez nő! Felsegítem.
-Jól vagy?
-Igen.
-Rendben. Mi a hívójeled?
-Kánya.
-Értem.
Beszólok rádión:
-Anyamadár! Itt reaper és Kánya! Az ellenség semlegesítve. Kánya jól van.
-Vettem. Folytassa közlegény!
-Igenis Uram!
Folytatjuk a felderítést. Most kezdenek előbújni a túlélők mert egyre több lövést hallani. Majd este, 18:00-kor visszamentünk a bázisra. Ott leadtam a dögcédulát amit összeszedtem és mentem a körletembe. A por rendesen elintézte a cuccomat. A ruhám még istenes, de a gázálarcom, és a fegyverem tropa. Az AK-m tára beszorult. Alapos tisztításnak vetem alá. Előtte kilőttem a tárat ami benne maradt mert nem tudom kiszedni, és a retesz is beragadt a portól. Csoda hogy nem esik szét. Szépen szétszedem, és mindent, szépen lassan lefújtam kompresszorral, majd beolajoztam. A tárat is sikerült kioperálnom belőle. Azt is kipucoltam és most már működik. Mikor kész van, a gázálarc jön. A szénszűrő kaputt, úgy ahogy van dobhatom ki a francba. Lecsavartam és feltettem egy újat. Majd lepucoltam az üveget. Mikor ez kész volt, ledőltem. Ekkor bejön a katonahölgy akit megmentettem. Tőlem jobbra, 5 ággyal arrébb alszik. Lepakol. Én békésen elkezdek vacsorázni. Ő szó nélkül kimegy. Hehh...Szép kis hálálkodás. Semmi köszi vagy kurvanyád'. Így mentem meg legközelebb a kis tyúkot. Aztán bejön megint. Leül a mellettem lévő ágyra. És néz. Nem csinál semmit csak néz. A kis büszke. Majd megszólal:
-Ömm...
-Hümm?
-Szeretném megköszönni hogy megmentett.
-Örömmel tettem.
-Mi a neve?
-Reaper. A magáé?
-Úgyértem. Az igazi.
-Az Igazi nevem Szergej Petrov. De hívj Reapernek.
-Az én nevem Kátya. Kátya Günyaz.
-Örülök hogy megismerhettem.
Ekkor rádióhívást kap. Kimegy. Én meg-hamár időm engedi-kimegyek a hadtápra és veszek két tárat az AK-ba. Visszamegyek, és a két tárra való lőszerből elkezdem feltölteni a tárakat. Mivel a harctéren nem foglalkoztam azzal hogy a tárakat fullra ürítsem, csak újratöltöttem mikor volt egy kis időm ezért sok a hiányos tár. Azokat feltöltöttem. A maradékot eltettem. Az én kis AK-m. Gyönyörű. Már este van. Fekszem. Aztán beüt a krakk. Riadó. Felkelünk és kiözönlünk teljes menetfelszerelésben a gyülekezőhelyre. Ott a főnök kiáll a tömeg elé és beszédet tart:
-Uraim! A pihenőidőnek vége. Rossz hírem van. Sötét Völgyben feltűnt egy új, roppant erős mutáns, aminek a kilövését az Ezredes elrendelte. Amíg az a dög mozog, nincs eltáv senkinek. És nincsenek őrjáratok. A tábor területét elhagyni szigorúan TILOS! Csakis kivételes esetben, vagy az én parancsomra. Az őrséget megint megtriplázzuk, és úgyszintén óránkénti váltás. Ha meglátják a fenevadat ne, ismétlem NE támadjanak! Mentsék az irhájukat! Riadóztassanak! De egyedül semmiképpen ne támadják meg, mert nem győzhetnek! Ezek mellett az öt orvlövész új fegyvert kap. Öt darab Dragunov kerül kiosztásra közöttük, és hozzá különleges higanyozott, hatalmas átütőképességű golyó. Ők tudják csak megölni a dögöt. A bőre és az alatta lévő csontlemezek olyan vastagok hogy azt 5.62-es a büdös életben nem üti át. Megkapták a parancsot, teljesítsék!
-Igenis uram!-ordítjuk.
-Lelépni!
-Igenis!
Mentünk őrségbe. Egész este kint ültünk. Semmi mozgás. Nem tudom mi ez a Kriméra vagy mi,de nagy falat lehet.

Domotor szerintem lassan kezd eleged lenni belőlem...:)
.50cal kicsit ritka a zónában, az egy dolog hogy ti megkapjátok, de egy mezei stalker, vagy bármelyik frakció tag nehezen jut hozzá, nagyjából sehogy...elég nehéz így is kikatatni egy olyan dögöt nem kell rá még extra páncélzat is. Esetleg egy SV-98 barátságosabb.
Ami viszont jó dolog hogy te legalább írsz. :D

Cold: Akkor nyilván engem már rühellhet, mert most megint szólnék.
Domotor: Hadd javítsam Cold kolléga intelmét. Igaza van abban hogy M107-est egyik frakció sem tud szinte soha beszerezni, a hadseregnek viszont szinte elapadhatatlan ellátmánya van.
De ez az ellátmány bőség a hadseregre csak annyiban vonatkozik, hogy AK, AN-94, dragunov, meg RPG van dögivel.
viszont a kordoni helyőrségen max 2 BTR-70es van. (szóval csínyán az APC-kkel.) A másik meg az hogy M107-ese még a hadseregnek sincs!
Ugyanis én ha már figyelő vagyok, hiába frakcióm a hadsereg, akkor is kompromisszumot kötök annyiban más játékosokkal, hogy ami nekik nincs, az nekem sincs.
Szóval ezt az M107-es dolgot javítsd! tudom most mindenkinek tetszik az a kéziágyú, de most komolyan emberek! Ragaszkodjunk már ahhoz, amink van!
Se a seregnek, se a stalkereknek, se egyik frakciónak sincs M107-ese. Az már túlzás!

hrfdgiusghklsughkahgkahgjkhgjkahgbvjhbfhjgkahuv uz guwz87z4i uhrtiu rioqpéoitő fewoé ioiauhr iuurgh uih.....................-1 óra múlva:
Üdv. Bocs hogy ilyen sokára válaszoltam de a fejemmel szétvertem a laptopot és át kellett mennem a szomszédhoz.
Nos, akkor. Kicserélem. És semmi baj. Legalább belejövök.

UI: Nem tudtok egy oldalt ami támpontot adna? Tehát egy oldal ami összeszedi az összes orosz fegyót. Talán www.commieguns.com? :D. Vagy valamit ahol orosz fegyvereket lehet nézegetni.

Csak azért kérdezem mert az orosz fegyvertudásom ennyi: AK 47, AK74, AK74U, PK, RPK, Dragunov, TT pisztoly, Makrov, Skorpion, Mosin nagant, PPSH. Ennyit ismerek. Katonai járművek terén csak kettőt (T-34 és APC. És itt is inkább az APC-t választottam milyen lett volna egy kőkorszaki T-34-es ott lett volna a zónában Scarecrowot megütötte volna a guta, de szerintem téged is) ismerek. Megyek felfedezőútra hnap és körbenézek a neten. Addigis, bocs mégegyszer.

Köszi szépen. Akkor, magolok :). De hogy ne legyen off:
Reggelig semmi. Aztán, reggel beüt a krakk(megint). Egy ellátmányozó kocsi elindult felénk de nem érkezett meg. Az alagútból kijövet még volt kapcsolat a bázis és a kocsi között de pár másodperccel később megszakadt. Kiküldenek egy egységet megvizsgálni hogy mi a szitu. Az egység 15 emberből áll. Mind AK-74U-val, és páncéltörő lövedékkel felszerelkezve. Engem is közéjük választottak. Kimegyünk a jármű utolsó ismert pozíciójára. Elsőnek, csak távolról térképezzük fel a helyet. KB 300 méterről. Távcsővel nézzük a helyet. Mi a fűben hasalunk és várjuk az utasítást. A főnökön látszik hogy ideges. Fél. Nem is fél, retteg. Ilyen kemény mutáns a kiméra? Node, átnézte a területet. Semmit nem látott. Beszól rádión:
-Anyamadár! Itt Sólyom! Megvan a jármű. A hármas szektorban. Semmi mozgás. Kérek engedélyt megközelítésre.
-Engedélyt megadom.
-Értettem. Sólyom kiszáll.-leteszi- Rendben fiúk, pakoljanak. Közelebb megyünk. Mikor már csak 150 méter választott el a céltól megint lefekszünk. A főnök rádióadást kap:
-Sólyom! Jelentkezzen!
-Igen?
-A járműben van az 5 Dragunov, a speciális golyókkal, meg rengeteg ellátmány. A területet biztosítsák és kimegyünk érte.
-Vettem. Sólyom kiszáll.
Menetelünk közelebb. A kocsi körül átfésüljük a terepet. Eltűnt mindenki. Se vérnyom, semmi. Még a föld sincsen feltúrva, nincs nyom ami arra utalna hogy volt itt valami vagy valaki. Körbeálljuk a kocsit. Átnézi a főnök a kocsit. Senki nincs benne. Eltűntek. A területen járunk egy kört. Én meg Kátya. De semmi. 100 mégeres körzetben nincs semmi. Se egy vércsepp, se egy hulla, de még egy lábnyom sem. Mi történhetett? Hova lettek? Aztán rádióüzenetet kapunk. Siessünk vissza a kocsihoz. Visszafele sprintben megyünk mert komolyan mondta. A főnök int hogy gyülekező.
-Rendben fiúk. A bázisról kaptam egy jelentést, miszerint valami van ebben a szektorban.
-Nem lehet hogy csak egy vaddisznó?
-Nem. Ez valami hatalmas. Az őrszemek jelentették hogy egy kimérához hasonlító lényt láttak ami errefelé tartott. Nem tudták jól kivenni, de azt mondták hogy arra hasonlított. Szóval dupla óvatosság mellett kezdjenek el kipakolni az autóból, mindjárt itt a fuvar, akkor csak feldobjuk a cuccost és tűzünk a halálba innen. Értették?
-Igen uram.
-És ha meglátják a kimérát. Feküdjenek hasra és imádkozzanak. Mást úgysem tehetnek.
Elkezdünk kipakolni. Pici segít nekem kirakni a lőszeres ládákat. Kérdezem:
-Te! Pici!
-Igen?
-Miért kell ennyire félni ettől az.....izétől?
-Elmondom neked, hogy a bázis, amiben most vagyunk, ez a második.
-Igen?
-Nos, az első bázist, egy ilyen lény tette tönkre.
-Hogy? Egy darab?
-Igen. Nem tudják hogyan de bejutott és gallyra vágta a rádiót, és az elszállásolt 40 emberből 30-at megölt.
-Aztarohadt! És az őrök? Azok miért nem lőtték le?
-Lőtték. Amikor leterítették kioperáltak belőle 5 tárra való 5.56-os golyót. De azt megfogta a bőre.
-Mivel lőtték ki?
-Speciális higanyozott golyóval. Dragunovval. Ez az egyedüli kézifegyver amivel meg lehet sebezni. Hallottam mendemondákat hogy valami Stalker Yantarban egy árva macsétával megölt egyet, de ennek az esélye szerintem valahol a 0 és a 0.1 között van, ugyanis egy ilyen lényt lehetetlen megölni megfelelő lőfegyver nélkül.
-Akkor miért 5.45-os golyóval jöttünk? Miért nem adtak valami nagyobb kalibert?
-Ebben páncéltörő van. Ez lelassítja. Olyan mintha téged légpisztollyal lőnénk. Nem öl meg, csak lelassít.
Kipakoltunk. Ekkor megérkezik a fuvar. Feldobjuk a cuccot és már indulunk is haza. Útközben megállunk, mert láttak valamit az erdő szélén. Közelebb megyünk. Egy hulla. Nem fest túl jól, a hús lerágva az arcáról, és a 4 végtagja 4 felé van.
-Kiméra?-kérdezem.
-Igen. Ez még szépen néz ki ahhoz képest amik a régi bázison voltak.
Elvesszük a dögcéduláját és indulunk vissza. Megérkezünk. Lepakolunk. Az öt Dragunovot kiosztották, és az őrszemek elfoglalták a helyüket. Jött még ezen kívül 500 tárra való 5.45-os golyó -ebből 250 normál, 250 páncéltörő- egy RPK, 3 RPG 5 lövedékkel, 3 Chaser, és ami új nekem hogy a chaserekhez 3 fajta golyó jött. Az egyik a sima sörét. A másik fajta, a hosszú távra jó tűlövedék. Ami nekem viszont új, jött egy lövedék ami valami "Sárkány lehellete" vagy milyen nevet visel. Angolul Dragon's Breath. Állítólag nem robban, hanem ég. Amit eltalál azt lángra lobbantja. Mivel nincs sörétesem ezért nem izgat, de egyszer talán kipróbálom. Addigis, kitisztítom a fegyveremet, mert aki kiment a kocsiért az kap 1 óra pihenőt mielőtt viszamenne őrségbe.

A Dragon's Breath nem kitalálmány, itt a videóban is szerepel: http://www.youtube.com/watch?v=RP4FjODPDFA&ob=av3e
4:24 másodperctől látható akcióban.

De nagyon nagy arc a forma. Van egy videója ahol azt mutatja be hogy milyen a bajnokok reggelije orosz verzióban. Azaz: Zabpehely, tej, és bele Vodka. Meg tököket lő szét, és mutat egy 40 miliméteres automata ágyút. De akkoris, az a legjobb az mikor az aknavetővel próbálkozott és KB 1,5 méterre lőtte ki a lövedéket.

Az üzenet meg van, már csak a válaszra kell várni. Nah de úgy látszik azt sem egy helyben fogjuk kivárni. Max üzent hogy egy pár fős csapatba vagyok osztva és azonnal indulunk. A célt és a feladatott majd a csapat tagok elmondják. Chester mester meg ment a dolgára, biztos megy bütykölni. Azt szokta ha nincs más dolga, határ őrzésről most rángattam vissza, szóval ráér.
Én meg felkeresem a csapatom. Nem volt nehéz kitalálni kik azok, ránézésre a helyi nagy arcok. De ki az ott...hehe...Ászka, a majom felépült. A kapu felé menet melléjük vágódtam.
- Szép napot az uraknak! két srácon nem volt maszk rögtön szóvá is tettem.
- Hát rajtatok miért nincs maszk ? Parancsba lett adva!
- Ki a bánatos fene vagy te, meg különben is mit pattogsz te itt nekem, öcskös...jah igen a csávókám olyan Ászka jellegű volt csak magasabb, bár ránézésre ezt nagy tulkot még Ászka is leüti. Aki eddig csak a háttérből figyelte az eseményeket. De akkor itt az idő bemutatkozni.
- Na ide figyelj te nagy melák, beverem a buksi fejed ha nem húzol kurva gyorsan maszkot.
- Fater ne provokáld...aggodalmaskodott Ászka. A nagy darab hátra néz.
- Te ismered ezt kis puha pöcsűt? Fordult volna felém, de kapta is maflást. El vörösödött, ledobta a cuccát a többiek közben szét széledtek.
- Nah most kiheréllek.
- Próbálkozni szabad...majd kitártam a kezeimet és úgy vártam.
Amilyen nagy olyan lomha is, meglendíti a kezét, könnyedén kitérek majd egy lépéssel a közvetlen közelébe kerülök és mellkason vágom. Hátra tántorodik, én folytatom a támadást és állba akarom vágni, de elkapta a kezem, a fene talán nem is annyira lassú. Széles vigyorral a képén teljes erejéből megcibál, én meg csak próbálok talpon maradni, fele akkora vagyok mint ez az ősember. Megunja és a saját kezemmel ver szájba. Majd elengedi a kezem én meg csak hátra szédelgek.A maszkom nem sérül viszont inkább ledobom. Épp hogy össze szedném magam, bum egy balegyenes, seggre is ülök. Meg rázom a fejem, a melák meg magával van elfoglalva. Felkelek.
- Csak ennyi...közben elé köpök egy kis vért. Kevés vagy te.
Nah most sikerült úgy igazából felhúzni, megindul közben ordít. Amikor épp megfogna átvetődök a lábai között, megfordulok és a térd hajlatait célzom meg, telitalppal rá rúgok, mire térdre rogy. Addigra már talpon vagyok és jön a finálé, pofán rúgom jobbról, majd mielőtt eldőlne kap még egyet balról. Hát a súlyánál fogva tovább esik, de az biztos hogy pár fogát kirúgtam. Meg egy ideig lesznek fájdalmai. Földön kiterül, még nyitva szeme mielőtt eszméletét még fölé állok.
- Picinyem legközelebb vedd fel a maszkod.
Csak koppan feje a betonon és már jönnek is a srácok akik eddig csak nézték.
- Drussa, komám hé, mi van veled.
Ászka hozzám lép miközben a maszkom veszem vissza.
- Hát Fater, meg kedvelt a srác az biztos. Még senki nem ütötte ki, igazából nem is próbálkoztak vele...hehehe.
- Egyszer mindent el kell kezdeni, ha már kezdetek, kezdhetné egy új csapatot gyűjteni, ezekkel nem megyek sehova.
- De őket személyesen Max választotta.
- Kérsz te is egy verést ?
- Azonnal jövünk! és már pucolt is emberekért.
Össze szedtem a én is a cuccomat a földről, majd elindultam a kapi felé és amíg Ászka meg jött beszélgettem a kapu őrökkel. Nekik tetszett a műsor. Hirtelen mindenkinek egyszerre kezd el jelezni a PDA-ja elsőre csak össze nézünk. Majd mindeki elő kotorja a sajátját. Egyik hangosan fel is olvassa.
Figyelem! Új fenyegetést diagnosztizáltunk a zóna területén, kutatásaink alapján minden terület szennyezett. Minden jel arra utal hogy légi úton terjed, ezért a gázálarc viselése erősen ajánlott. Továbbá a vörös erdőtől északra lévő területeken zárt légző rendszerű ruha javasolt, a vírus abból az irányból érkezett, több kutató csoportot is szeretnénk ki küldeni de fegyveres védelemre van szükségünk, akik biztosítják hogy a mérések és a kutatók biztonságban vissza térjenek a Yantari laborba. Még nincs ellenszerünk a vírussal szemben! Az elkövetkező időkben mindenki legyen körül tekintőbb. Amíg nincs ellenszer addig a fertőzöttek halálra vannak ítélve!

Remek! Akkor most már tudom mi a feladatunk...

Átcipeltek a fél Zónán, sajgó lábbal... De megalázó. Szidorovics és a doki gyorsan helyre rakta, majd egy padlástérben kaptam helyet a lábadozásra. Valahol térd alatt törött el. Nagyon fáj. De mikor alaposabban kivizsgálja ez az új jótevő, kiderül, hogy eltörve ugyan nincs, csak erősen megrepedve. Kicsit meghökken, hogy ekkora súly alatt sem törött el. Először ő kapott egy üzenetet PDA-n egy bizonyos új vírus törzsről, majd én. Nem vette komolyan a gázmaszkra való felhívást, én igen. Egy sztalkert elküldtem 4 rubel fejében egy 100 rubeles gázmaszkért. Sokkal olcsóbb, mint szokott lenni, hiszen ez valami téves, vagy véletlen darab. Finn gyártmány, annyit tudok. De a doki nem veszi komolyan, zagyválva egy orvosi szöveget miszerint ez nem szükségszerű. Én azért szorosra húztam a ruhámat, amennyire csak lehetséges, a gázmaszkot le sem veszem. Egyenletesen lélegzek. Egyik reggel mikor kinyitottam a szememet a doki nem volt a hálózsákjában, szólítgatni kezdtem, azután hallottam hogy horkan valaki a másik, sötétebb sarokban, biztos fázott a huzatos felén a padlásnak... A sztalkerek a pincékben húzzák meg magukat, Szidorovicstól veszik a steril holmikat és antibiotikumokat, mintha érnének valamit, az pedig mohón szedi a zsebét a kétségbeesett emberektől, hogy még rosszabb legyen, a katonaság mindenkire AZONNALI megsemmisítést rendelt el, akit meglátnak, idő kérdése a halálosztag megjelenése. El kell tűnnöm innen amilyen gyorsan csak lehet...

Dömi, amilyen gyorsan tudsz takarodj fel Skype-ra!
Nincs "PK"
RPK RPD meg PKM/S van :D talán még ezeknek a verziói... de olyan hogy PK úgytom nincs...
nincs Letapogatás... Ez orosz/Ukrán hadsereg, nem arról híres, hogy megkönnyíti a katonák életét felderítéssel...

Még valami... Mien lőszer az az 5.62es?
Van 5.56os NATO
7.62es NATO
és a keleti hatalmaknak rendszeresített 5.45ös és 7.62es megjegyzem az orosz/ukrán magyar román stb országokban ez a lőszer van rendszeresítve, vagyis ha csak nincs nyugati fegyvered, nem fogtok a helyőrségen 5.56os NATO lőszert használni... keleti 5.45/7.62es AK ba :D

És hogy tisztázzuk az APC nem jármű csak definíció ami annyit tesz: Armored Presonal Carrier magyarul Páncélozott csapatszállító Ebbe a kategóriába tartozik LAV-25, Stryker, vagy épp a jó öreg orosz BTR-60/80/90 de a zónában a rad miatt BTR-60asok vannak használatban...
Abból is talán 2 db van kéznél ahogy axon mondta, és nem állnak rendelkezésre minden műveletre...
Áááá még valami... Rangod közlegény ugye? És még nem igazán vagy katonai stalker... legalábbis a tapasztalatod nincs meg, csak szerencse dögivel de leszokhatnál már a Felix felicisről... (Harry potter univerzum tömény szerencse főzete) és egy hosszú életű közvetlen tisztet(aki helyetted rádiózik és neked parancsolgat... értelmesen) Pl egész jó volna közvetlen tisztednek az a Katonai stalker aki kihúzott a szarból... majd a végén le elmebetegezett...
Aknavetőt és hozzá való minimum 50mmes gránátot hol találsz egy BTRben? :D Kézigránát és elegendő a "menőverhez"( Mielött megkérdeznéd nem írtam el, mert milyen menő rodeózni egy Krimérán vagy ahhoz hasonló lényen mi? a gond az hogy ha az pofán vág, nem a a fogadat veszíted el, hanem a fejedet a nyakadról...(csak ah már eddig ennyire agyonstimuláltad azt a jószágot, ne a veled való harcnál legyen már langyika erejű...) jah és milyen Coltot kapsz elő? A fegyverek és páncélok adagolása 3 dolog függvénye: Rang, Hírnév, pénz egyenlőre mind háromból erős hiányt szenvedsz nem? :)

Pumkin: Normális Reális Zóna írás.. Tökéletes!

Cold: Van olyan aki képes téged elverni? Komolyan kérdezem!
:roll:

Scar: Tudhatod hogy nincs :P Amugy lassan eltávozik a karakter, legalább szépek lesznek az utolsó napjai...:)

Haver! Ha Scare otani kezdi a népet akkor komoly erdő tűz van! Nem kegyelmez senkinek és semminek! :D
De azért hogy én is hadd vitázzak már mert ez jó buli. :)
Scare: 5.56-os lőszerben igazad van. főleg abban hogy mi nem használunk letapogatást, meg NATO-s skúlókat.
De te is tévedtél egy dologban. Nem BTR-60-asokat használunk. Nem gondolod, hogy azok már kicsit túl öregek még a zónához is?
Nézd! Ilyen egy BTR 60: http://www.acig.org/artman/uploads/sya_btr-60.jpg
Nálunk a zónában a 10-el nagyobb tesója van használatban az az a 70es. Ami pedig ilyen: http://www.military-today.com/apc/btr_70.jpg Jóval nagyobb a hasonlatosság e között és a játékban látott verzió között. Nem de?
Na de mindegy.
Egyébként nem tudom miért oltod Cold-ot, te is olyan vagy, akit képtelenség eltángálni. :P
Amúgy tényleg! Most már írhatnál te is valamit, vagy én fogok most már lépni!

Domotor: Bár gyakran nem értek egyet Scarecrow önbecsülést porig alázó, gyilkos, lehordásával, de most mégis egyet kell értenem.
Ugyanis most ebben teljesen igaza van. Felderítést nem engedhetünk meg magunknak. Max ha csak nem vagyunk olyan hülyék, hogy botor módon kiküldünk egy szerencsétlen bakát, aki eljátssza nekünk a túlélő felderítőt és élete kockáztatásával a szörny nyomába ered, holott semmi esélye se legyőzni, se elmenekülni, ha egyszer az a dög meglátja.
Technológiai szinten tényleg sehol sem áll szegény hadseregünk, van tonnaszám koszos ruszki fegyverünk, meg 2 csapatszállítónk. de azokat tényleg csakis komoly feladatoknál vetjük be. Egy lény elpusztítására nem engedjük ki a gépeket.
Max csak adunk egy pár teherautót, meg egy UAZ-t mert azokból van elég. Azokat olcsón adják.
Azonkívül a BTR-eket nem lehet parancsnoki járműként használni. Tipikus amerikai beütés, hogy a parancsnoki állás a páncélozott csapatszállítókba van rejtve. De szláv barátainknál sajnos nem így áll a helyzet.
A BTR, meglehetősen szűk és kényelmetlen utasterének köszönhetően alkalmatlan a parancsnoki teendők ellátására. Ezért használunk Mobil Parancsnoki Járműveket. Abból is két fajtát.
Az egyiket nagy offenzívák levezetésére. Ez ritka drága jármű, a zónában ezért is van csak egyetlen egy darab a hadseregnek. És mivel kiemelném a Nagyon drága szót, ezért van az, hogy ezt a járművet nem is zónán belül, hanem kívül tartjuk, ahonnan a katonai utánpótlás is érkezik.
Nagy offenzívákra: http://77rus.smugmug.com/Military/Engin ... Vy96-O.jpg
És van még egy verzió amit esetleg használhatsz, mert ezeket az előretolt állások parancsnokai használják, kisebb műveleti egységek irányítására.
Előretolt állások parancsnoki járműve: http://m.blog.hu/4s/4smallwheels/image/ ... 281%29.jpg
Igen. Ez a jó öreg batár szintén szűk és zötyögős, de hát ennyi pénzért, ennyire futotta. Nem tud többet, és a műveleti lehetőségei kevesebbek mint a nagy offenzívára tervezettnek, de igazán hasznosnak bizonyul az embereinknek.
+ a kiméra tényleg egy nagyon erős jószág! Jó hogy annyiban figyeltél a részletekre, hogy egy egész csapatot állítasz a lényre, de az azért tényleg durva, hogy te egymagad lenyomod a dögöt egy aknavető gránáttal. Holott párszor le is kevert neked egy pofont a hatalmas karommal teli mancsával.
Elhiszem hogy kemény fából faragtak, de ez még a legprofibb, legtökösebb katonákat is kikészíti másodpercek alatt. Ezért nem írok egy történetet se egy ilyen lénnyel szemben.
Viszont a kiméra sem olyan kemény, hogy rögtön páncélöklöt kell ellene bevetni. A stalkereknek sincs olyan, mégis elbánnak velük a maguk józan paraszti módszereikkel.
A kiméra csak azért nagyon erős, mert hihetetlenül nagy a fizikai ereje, és majdnem minden szervéből kettő van. Így ha egy le is áll, a másik még dolgozik tovább. (Nem mondom ilyen nekem is jól jönne. :D)
Csak egy tapasztalt vadász kell és probléma orvosolva. A vadászok jól ismerik hogy hogyan kell levadászni ezeket a lényeket. Javaslom keress fel egy stalker vadászt, vagy egy tapasztalt öreg katonát, akinek már volt dolga velük. :)

-Üdv, kerestél?
-Üdv stalker, igen kerestelek...Miért nincs rajtad gázmaszk!? Te nem kaptál üzeneted??-förmedt rám wolf.
-Ööö,de kaptam, de még nem olvastam el, nem volt rá idő, mert...
-Nah idefigyelj...a PDA nem szórakozásból találták ki! Ha üzenetet kapsz, az sem véletlen! Máskor időben nézd meg! Remélem világos voltam!
-Igen...
-Meló?
-Jöhet.
-Mi van veled most!? Az előző melóra gondoltam...
-semmi. A meló elvégezve. Érte mentem, autó alá volt szorulva. Ezért kellett a 2 stalker, visszahoztuk, Szidrovicsnál van.
-Oké. Egyéb?
-Nincs más.
-Most kiszámolok neked 1000 rubelt, aztán menj, szedd össze magad, így nem akarlak látni egyenlőre. Jaah, és még annyit, hogy néha ránézhetnél Ivan-ra.
Nem tudom mi van velem, nem tudok úgy figyelni, olyan rossz a közérzetem, a torkom is kapar néha, a vírus jutott eszembe, de csak legyintettem, jól vagyok. Majd keresek valami orvosságot, biztos csak kezdek megfázni. Leballagok Szidrovicshoz, aki sietve lenyeli a falatot, majd így szól:
-Éppen téged kereslek!
-Te is? De keresett vagyok ma...
-Noh, hogy-hogy?
-Áh, nem lényeges. Miért keresel?
-Nincs eltörve a lába Ivannak, menj és fáslizd be.
-Hol van?
-Kimész a pincéből, a falu felé veszed az irányt és a harmadik ház.
-Rendben, megyek.
Mikor kijöttem a pincéből, nem értem már el a házig, iszonyatosan kapar a torkom, megálltam inni. Néhány köhögés után haladtam tovább. Könnyen meg is találtam a házat, Ivan ott feküdt az ágyon, csukva volt a szeme.
-Fenn vagy?
-Fent.
-Jóhírem van, nincs eltörve a lábad, befáslizom, és mehetsz dolgodra. Nagy szerencséd van ám, tudod-e!?
-Igen tudom, mondta Szidrovics, rád vártam.
-Itt vagyok már.
Elővettem a fáslit, majd jó szorosan és alaposan körbefásliztam, innestől már majd meggyógyul. Felajánlom, hogy van nálam egy üveg vodka igyuk meg, amire rögtön igent mond, a kedvem kezd visszatérni. Kisétéltunk egy közeli fa alá, kissé biceg még, de rendbe jön. Kinyitottam a vodkát, majd elkezdtem neki kifejteni a választ arra a kérdésre hogy "Te miért nem viselsz legalább valami maszkot a vírus ellen?" de szerintem orvosi hablatyolásnak fogta fel. A nap további része beszélgetéssel, kártyázással és ivással telt.

Egy új karaktert kezdek, jelenleg kettőt fogok írni:

Név: Tatjana Kornyekov
Fogalkozás: orvos
Felszerelése: elsősegélycsomag, kötszerek, PDA, vodka, Makarov PMM pisztoly, kés, néhány napi élelem.
Ruházata: Zöld kapucnis kabát, farmer nadrág
Leírás: 35 éves, 164 cm magas, 57 kg-os szőke, vékony, sportos nő.
Érkezésének oka: menekülés
Képességei: becsületes, megbízható, empatikus, kissé kattant, talpra esett, határozott, sportos
Kora: 35

Háttértörténet:

Tatjana Kornyekov jómódú családból származik, a maximális támogatást kapta a szüleitől. Mindig is szeretett foglalkozni az emberekkel, ezért számára nem volt kérdés, mi lesz belőle ha felnő. Az empátia "képességét" az édesanyjától örökölte, aki egy helyi segélyszervezetnél volt önkéntes. Viszont az élete nem volt felhőtlen a szigorú apja, aki bíró volt, elvárta tőle a fegyelmet, és egy határozott, önellátó leányt akart belőle nevelni, mivel fiú utód gyermek nem született. A pszichológia karról kishíjján csúszott le, így az orvos karrier felé vette az irányt. Az egyetemet azonban csak egy év csúsztatással tudta elkezdeni. Egy havas téli napon, mikor a mínuszok is rekordot döntöttek, mindenki bal lábbal kelt fel. Egy kisebb veszekedést követően, szülei elmentek otthonról, ám az úton egy kamion rohant beléjük a jeges úton. Emiatt lelkileg nagyon megzuhant, ekkor döntötte el, ha sikerül megkapnia a diplomáját, elmegyógyintézetben fog dolgozni. Ez sikerült is neki, és egy jólfizető, biztos állást is sikerült szereznie.
10 éve dolgozom itt, számtalan beteggel találkoztam már. Volt köztük agresszív beteg, depressziós, de még sorozatgyilkos is. Szerettem a munkámat, minden szabadidőmet bent töltöttem, volt is rá igény. Mind a bent lévőekkel, mind pedig az érkezőekkel nekem kellett foglalkozni, ez nem volt mindig egyszerű, nem egyszer volt, hogy rám támadtak. A felelősség sem volt kicsi, minden vizsgálat nélkül, csupán képeket elé rakva, hogy mondja meg mit lát rajta, elég nehéz eldönteni tényleg jogosult-e a felmentésre. Nem egy bűnöző próbált meg így kibújni a felelősség alól.
Egy nagyon jó barátom, Igor Iljics, sokat mesélt a zónáról. Először kissé kétkedve fogadtam a beszámolóit, hogy mik történhetnek ott, bevallom, nem nagyon hittem el. Mikor jelezte a szándékát, hogy arra döntött bemegy oda, megpróbáltam lebeszélni, őrültségnek tartottam, de ma már én is ezen gondolkozom. Napról napra történtek olyan események, ami efelé vitte a gondolkodásom. Egyik nap, kaptam egy fenyegető levelet, melyben az állt, hogy miattam lett öngyilkos egy férfi, ugyanis nem utaltam be a klinikára, és hogy ezért még megfizetek. Mielőtt még pert akasztanának a nyakamba, én is úgy döntök, hogy összeszedem a cuccomat, új életet kezdek. A gyógyításra esküdtem fel, és ha a zóna az ár, akkor hát legyen...

Akkor most, felkészülés, támadás mihamarabb.
Összehívnak és önként jelentkezőkből összeállítanak 15 főt aki segít a kimérát levadászni. Jelentkeztem. A parancsnok lesz a felettesünk. Összeülünk. Tanácskozás.
-Rendben uraim. Egy ilyen dögöt nehéz leteríteni, ezért hozzá mérten erős lőszert kapnak. A 15 főből 5 mesterlövészt választunk ki, 5 felderítőt és 5 támadót, és én személyesen leszek a támadók vezetője. Az öt mesterlövész már ki van választva. Előre leadták a válaszukat. A maradék 10 emberből kerül ki az öt támadó és az öt felderítő. Elsőnek a felderítők. Ezek:
Echo
Leviathán
Ghost
Csöre
és Jeles.
A többiek, névszerint
Kánya
Pici
Krekker
Csonttörő
és Reaper
Ők lesznek a támadók. Közöttük kiosztunk fejenként 5 tár speciális, higanyozott AK lőszert. Kivéve egy embert. Ő lesz az aki leteríti a dögöt. Neki kiosztunk egy Chasert, és egy speciális lőszert. Három tárra valót. Ez a lőszer egy speciális, Dragon's breath elnevezésű lőszer. Röviden elmondva, a lőszer amit elkap úgy ég el mint a papír. Bármi legyen is az. A sörétespuskát ki kéri?
Mivel én nem akartam kockáztatni nem jelentkeztem. Rajtam kívül mindenki jelentkezett.
-Rendben. Pici, magáé a fegyver. Elvállalja?
-Nem is kétséges.
-Helyes. Akkor, a fegyvereket tartsák tisztán és a körletükben várakozzanak további parancsig. Addig nem mennek őrségbe, nem mehetnek sehova. A felderítők meg kövessenek.
Kimentünk. Visszamentünk a körletekbe. Mindenki Picit dícsérgeti meg adja neki a jókívánságokat.
-Gyerünk Pici!
-Hajrá!
-Menni fog!
Ő csak vigyorog. Örül neki hogy minden körülötte forog. Én a fegyveremet tisztogatom. A lőszert megnézem milyen. Eléggé nehéz. A golyóban van a higany, és ez ad plusz átütőerőt neki. Gyönyörű. Megtöltöm az öt tárat vele és elteszem. Most kimegyek, és a hadtápon kérek egy pisztolyt. Mert a régi pisztolyomat még a Kordonban elvesztettem. Egy PMM makarovot kapok hozzá 5 tárat. Majd visszatérek a körletbe. A kevlár mellényemet nézem meg. Rendben van. A ruhámat megtisztítom, és a táskámat kiöntöm. Átnézem mi van benne, és mi kell. Egy elsősegély csomag, egy napra elég élelem, víz, a PDA-m, gázálarc, és kötszer. Rendet rakok a táskámban. A főnök belép:
-Uraim! A felderítők kiküldve! Átnézik a környező vidéket a kiméra után kutatva! Bármikor indulhatunk, így legyenek menetre készek. Ha rádióüzenetet kapnak indulunk. Addigis, maradjanak házon belül.
Király. Bármikor indulhatunk. Még világos van, így kimegyek és gyakorlom a célbalövést. Most gyakorlás miatt kikértem még egy Chasert meg hozzá 20 sörétet. Leteszem a három fegyvert(AK-m, PMM-em, és a Chaser) majd elkezdek gyakorolni. Az AK-val a red dot miatt tökéletes csoportot lövök, de a PMM már nehezebb. AK-val 45 pontot értem el, PMM-mel meg csak 34-et. A chaserrel is lövök, de azzal nem céltáblára hanem a három rúdra szúrt rongybabára. Ezzel is meggyűlt a bajom, 5 babából 2-t szedtem le első körben. Visszaviszem a Chasert a helyére majd visszamegyek a körletbe. Már este 8 van. A felderítők visszatértek. Semmi. Jellemző. Másnap megint kiküldik őket. Addig legalább nem kell őrségbe menni. Este, még egyszer megnézem a felszerelésemet. Majd elalszom. Másnap reggel megint kimennek a felderítők.

Vissza
Top Alul