Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Evés, ivás közben egész jól össze haverkodtam a szolgálatos arcokkal. De aztán indultam dolgomra amint ok is mentek őrségbe vagy hova indultak. Meg adták hogy találom a raktárost ő oda adja az összes cuccom. Felkerestem meg is kaptam fegyvereim és hozzá a lőszereimet is. Hagytam ott pénzt az ellátásért, és sikerült vennem még lőszert a trs-hez, így volt már 5 táram. Több mint a semmi. Indultam vissza a szemét telep felé onnan pedig sötét völgybe tartottam. Gondoltam megnézem újra azt a kis páncél ajtót. Késő dél utánra át értem a sötétvölgybe. Útközben, két sertés állta az utamat de amikor megkínáltam őket a söréttel tovább álltak. A gyárhoz közeledve, zenét halotam. és nevetgélést. a kapuban meg két banditát.
Jólvan, akkor ez ugrott nem fogok megint kötözködni velük még így is sérült vagyok, még a végén meg ölnének. De engem akkor is érdekel mi van oda lent. De talán ha beszélnék a szolgálattal, hogy füstöljék ki őket utána szabad utam lenne. Lehet hogy az ajtót is ki tudnák nyitni. Akkor vissza az ellenőrző pontra. Kocogásba kezdtem de még a szemételepig sem értem már szúrt és fájt a hátam. Remek. Akkor gyaloglás tovább. Estére vissza értem és megint a lámpával fogadtak, túl sok krimit néztek ezek is.
-Mit akarsz itt..megint ?
-Igazából, lenne egy kérésem, jelenteni valóm.
-Nos, halljuk. Most kicsit meg kéne színeznem a sztorit hogy több kedvük legyen hozzá
-Sötétvölgybe találkoztam láttam jó pár banditát elfoglaltak egy épületet és szerintem onnan közlekednek át kordonba és ide a szeméttelepre, fosztogatni. Ki kéne füstölni őket onnan.
-Hát ez érdekes lehet, beszélnem kell egy feletesemmel...addig itt várj.
Jólvan, amíg konzultál a feletesével leülök a tűzhöz.

Scar vagy Légió nektek van közötök a Szolgálathoz, a kezem alá engedtek egy osztagnyi embert, hogy tovább haladjak, vagy keressek másokat.

Jurij. Mikor felkeltem, láttam hogy Iván már jól van. Odamegyek:
-Iván! Minden oké pajti?
-Igen. Minden rendben. Te hogy vagy?
-Jól-jól.
A hátam fáj egy picit. Meg kellene tornáztatni.
Kapok egy üzenetet hogy lejárt az idő vigyem vissza a leletet.
-Jurij, te vidd vissza a leletet én felkészülök. Megyünk Portyára. Fel kell készülnünk.
-Indulok.
Iván:
Amíg Jurij elment én lementem körülnézni. A lélek már nincs a hátamon. Lemegyek a fürdőszobába és megnézem a hátamat. A gerincem mellett egy 5-6 centiméteres seb van. Nem tudom a golyó hogyan csinált ekkora lyukat de a gerincemnek hála az égnek nincs baja. Kezdem is nyújtással. Hajlít, hajlít, nyújt nyújt, felülés, fekvő, máris jobb. A gerincem eddig fájt mostmár jobb egy picikét. Ki kellett mozgatni. Még mindig az a fura meleg érzés árad onnan. Ilyen kellemes. Felmegyek, nézem a taktikai mellényemen egy lyuk van. Még jó. Rá kellene szoknom a golyóállómellény viselésére és elkerülhetőek lesznek az ilyen incidensek. Bár a maradék két évemben ami hátra van nem szándékozom bajba keveredni. A helyünk nem változott. Ugyanaz a felszerelés. Rendesen berendezkedett, minden a helyén van. A vesszőit és az íját a sarokba tette. Én lementem a fegyverszobába és nézegetem a fegyvereimet. Az AK-m még jó állapotban van. Nem állt bele a repesz. A macsétámat nézem, abba beleállt egy 3 centis repesz. Mázli hogy a hátamon volt mert ez a repesz megnyomorított volna. Bár így sem úszom meg szárazon. Nekem kampó. A macséta használható, még éles. A késeimnek semmi baja. Felszerelkezek és megvárom Jurijt. Jurij bejön és mondja:
-No, készüljünk.
-Mire?
-Elmegyünk Yantarba!
-Minek?
-Pénzt szerezhetünk. Az meg kell majd. Mostantól naponta kell bevenned ezt az Anti rad gyógyszert. Kötelező. Különben meghalsz.
-De nem vagyok sugárzó?
-Nem. Ezt a tűzgolyó képződményt azért hoztam. Tedd fel. Ez elnyeli a radioaktív sugárzást. De fáradékony leszel.
-Kellene egy golyóálló mellény is. Tényleg a 9000 rúbel hova lett?
-Az volt a fizetsége a dokinak. Amiért összefoltozott.
-Akkor Yantar?
-Akkor Yantar!
Kimentünk és elindultunk. Jó volt megint látni a napot. Elindultunk Yantarba. Mikor megyünk mondom:
-Te? Hogyan jutottál el Yantarba olyan gyorsan? Van vagy 20 kilóméterre és 1-1.5 óra alatt megjártad. Rohannod kellett volna.
-Pár figura elvitt.
-Miért?
-A mozgalomnak kell jó szolgálatot tennem.
-MIVAN?
-Mondom. Kész komcsik az ürgék. Mondom itt van 9000 rúbel, vigyetek el Yantarba. Ők meg: Nem akarunk kizsákmányolni csak tegyél valamit a mozgalomért. Rendesen komcsik, egyikük azt hitte én is az vagyok a vörös Barett miatt.
-Kik voltak?
-Nem tudom. Kettőt figyeltem meg nagyon, egyiknek egy hatalmas SZTK keretes szemüvege volt a másiknak meg egy hülye kucsmája. Jól meg volt csinálva, hiúz bőr volt és a legnevetségesebb, a híúz füleit úgy varrták rá, mintha a csávó fülei lennének! Nagyon profi munka volt de eléggé hülyén nézett ki.
-A híúz füleket úgy varrták fel mintha az ő fülei lennének?
-Igen.
-Azt a csávót ismerem! Egyik kuncsaftom volt. Jófej, 5 hiúzt és egy vérszopót köszönhetek neki. Csak eléggé böki a csőrömet az igénytelensége. Úgy írta le magát hogy mutogatós bácsis kabát és véres melegítő. És folyton azt a rohadt Prilukkit szívja. Még a szagától is felfordul a gyomrom. Mindig mikor látom kiszedem a szájából és normális, Primat rakok a helyére. Tényleg, te dohányzol?
-Igen. Én is Primat párti vagyok. Amúgy, az a csávó nagyon okénak tűnt. Remélem még összefutunk. Jó szövetséges lenne.
-Te zsoldos voltál.
-Igen. És?
-És azokat pártolod akik a pénzt megvetik és nem használják.
-Igen. De már nem vagyok zsoldos. És látod a kitűzőt a satyimon?
-Igen. Ez, két PPSH keresztben, két zászló és egy csillag. Mi ez?
-Valami orosz nagykutyát kellett megvédenem még 88'ban. Rég vagyok a szakmában. Akkor voltam 18 éves. A zsoldom ez volt meg egy kitüntetés. Ezt maga a nagykutya adta át, a kitüntetés meg...nos...a bankszámlámon landolt.
-Mennyi pénzed volt régebben?
-Mikor még jól ment?
-Igen.
-Nos, volt hogy 20 000 000 rúbel volt a számlámon.
-Azta! Mi lett vele?
-Nos, feléltem. Sok dolog kellett. 200 000 volt az ellátmányozásban a részem. És ez csak az egyik kiadásom. A lényeg, hogy az utolsó 200 000 rúbelemet az íjra költöttem. Felfejlesztettem és most a legjobb. Speciális csigát vettem hozzá, megerősítettem, 5 000 nyílvesszőt is kilőhetnék vele, de azt nem élem meg. A vesszők meg, normálisak. Semmi extra. Te? Ott kint meg régebben mi voltál?
-Az apám azt akarta hogy kőműves legyek vagy kőfaragó. Középsuliba betett egy szakmunkásképzőbe pedig gimnáziumba is felvettek. A szakmunkásképzőben megvártam a 18-at és a születésnapomon leléptem. Azóta nem hallottam a hazaiakról. Amikor meg az utcákat jártam, bandáztam, akkor bekerültem egy huligán csapatba. Punkok. Ezek nem a normálisak, ezek lőttek is. Aztán, kiépítettem a dolgokat magam körül és jó tag lettem. Bírtak az arcok. Majd, az egyik haverom Szása egyszer izzadtan bejön a tanyánkra és mondja hogy Juszufot, az egyik tagot kinyírták. Én meg fogtam a revolveremet és megkerestem a faszit. Nagykutya volt, ezt csak azután tudtam meg hogy lelőttem. A revolveremet eldobtam és egy fazonnak fizettem hogy behozzon. Vettem egy alap PMm makarovot és azzal voltam az elején. És később, megdolgoztam a pénzemért, vadászgattam.
-Ez szép. A kések honnan vannak?
-A kést a vadásztól szereztem. Egy igazi hülye. Mázli hogy a komcsik nem találkoztak vele mert leszedte volna mindet.Katona volt a vietnámi háborúba.. Engem is meg akart ölni. Aztán, mikor már eldurvult a dolog, belevágott egy dobókést a vállamba. Azt még kiszedtem és eltettem. Mikor meg már nagyon durva volt a helyzet úgy gondoltam hátha sikerül és felé dobtam. A mellkasába állt. Szerencsére meghalt, én meg felépültem. Leszedtem róla a késeket és megtanultam használni. Ez a macséta és a pár vadászkés is az övé volt.
-Tényleg, sok Stalker fegyvert használ, te késeket meg macsétát. Miért?
-Hát. Mert nem vagyok jó közelharcban. Tehát birkózni nem nagyon tudok. Kint is, ha besurranó lopás kellett vagy követés az én munkám volt. Ügyes vagyok. Kést nem használtam. De megtanultam. Tényleg, te miért használsz íjat?
-Mert sokszor hasznosabb.
-Mikor?
-Tegyük fel.......tegyük fel hogy van egy magaslat, egy magas les. És fent van akit le akarsz lőni. Ha puskával lelövöd, leesik. Ha íjjal jól célzol akkor az ödaszögezi a falhoz. Meg arra is amit a banditáknál csináltam. Beszélnek, egymással szemben, és ha jól lövök mind a ketten meghalnak és nem esnek el, nem csapnak zajt. Meg ebben vagyok jó. Szeretem.
-Igen, de zsoldosként hogyan használtad?
-Hát, ha este volt és én voltam a felderítő akkor jó hasznát vettem. Tetszett nekik.
-Értem. Te! BUKJ LE!
-Mi az?
-Találkoztál emberekkel itt?
Már ott voltunk az épületkomplexumnál amin át jutunk el Vad Vidékre.
-Jurij! Láttam egy embert!
-Mi? Itt nincs ember! Itt nem láttam!
-Óvatosan. Lassan közelítsük meg őket.
Lassan odamentünk. Ránk fogták a fegyvert.
-Állj! Kik vagytok?
-Barátok.
-Honnan tudjuk?
-Mert nem lövünk.
-Értem. Jöhettek.
Bementünk ekkor rám fogták a fegyvert:
-Állj!
-Nyugi-nyugi!
-Te kommunista vagy! Anarchista!
-Nem vagyok semmilyen ista! Ezt egy havertól kaptam! Semmi közöm semmihez!
-Hm... Én ezt elhiszem. De a többiek nem biztos. Ez itt a Szolgálat bázisa. Nincs helye itt ilyen jelképeknek még akkor sem ha nem azonosulsz velük. Vedd le a sapkát. Menj tovább és ne csinálj bajt.
Mentünk tovább, de a satyit beraktam a táskámba. Mentünk tovább Vad Vidékre. Átjutottunk, nem volt semmi baj. Mikor átértünk már este volt. Nem akartunk a szabad ég alatt éjszakázni, ezért kerestünk pár vasbeton csövet amit nem fektettek le és beléjük másztunk. Nem akartunk a Szolgálatnál éjszakázni azért annyira nem vagyunk jóban. A reggelt kivárjuk. Addig itt vagyunk. Nem fogunk sokat aludni ugyanis ordításokat és vonyításokat hallunk. Megpróbálok aludni. Remélem sikerül.

Megyünk, megyünk az éjszakába.A reflektor fénye néha felvillan, néha kialszik.Elég fárasztó a szemnek így vezetni.Egyszercsak valami eszehagyott(bocs) kailmpál a kocsi előtt, ha tudná szegény, hogy mennyi a féktáv és az én reakcióidőm együttvéve...
De szerencséje van, elugrik.Nagy nehezen megállítom a kocsit, kiszállok, a többiek is előkászálódnak a platóról, meg a vezetőfülke másik üléséről, biztos a hirtelen fékezésre keltek fel.
Még a sötétben is látni, ahogy a pali nagyokat néz a kilétünk és köszönésünk hallatán, dehát ilyen az élet.
Mondtuk, ha gondolja akkor felvesszük, beleeggyezik, de megkéri, hogy segítsünk.Már csak a munka öröméért is megtesszük. :)
Nem messze vannak mindenféle katonai cuccok.Fegyverek, védőmellények.
Gyorsan felpakoltuk, engem leváltottak a volánnál.Továbbmegyünk, kérdezgetek a paliról, hogy kiféle, miféle...

Odaértünk egy benzinkúthoz, egyenlőre ez is megteszi, nem vagyunk sokan.Őrt állunk felváltva, persze a vendég(?) is kiveszi belőle a részét.Teljes munkamegosztás van.Tüzet rakunk, aztán az őr kivételével mindenki alszik.

Hát igen, egy új melegítőt kéne szerválnia.Amúgy a prilukki meg nem akkora tragédia.Lásd én goldengate-en élek mégis megvagyok még.

Reggel felkelek. Indulok a tetőre. Előveszem a távcsövet és várok. Egyszer a kapuban megjelenik egy ugyanolyan páncélú 3fős csapat de más színű. A "hazai" csapat kijön az épületből. Mindegyik csapat 3 fős. A vezetők mennek középen. A déli vezetőn hasonló ruha van mint rajtam. Az északin fura páncéllemezek. Az egész nagy páncélozott mobil tank. Ha megmozdul még valami motor is segíti a mozgását. Kezdi az északi:
-Keleti testvérek. A monolit dicsőségére kérünk benneteket hogy kapcsoljátok fel a perzselőt.
-Ez veszélyes északi testvéreink. Mi is belepusztulnánk.
-Ha felkapcsoljátok nem kell többé őrizni. Velünk jöhettek.
-Ez veszélyes nem engedjük. Semmi áron sem.
Ekkor egy lövés dördül. A déli vezető holtan esik össze. Az őrök Elkezdik lőni az északi vezért. A golyók csak lepattannak róla. Így az északi őrök Lelövik a délieket majd elszaladnak. Ekkor az épületből előtör egy csomó Déli. Az egész területen gránátok csapódnak. A nyugati hegygerinc felől lövik. Több keleti elesett vagy harcképtelen. Ordítás hallatszik nyugatról majd Több száz északi özönli el a területet. Itt az idő elszaladni. Futáás. Le a létrán majd ki a repedésen. Ekkor meglátok 2 fickót aki valami csőből mászik ki. Domotor ti vagytok.
Az egyiknél egy íj a másiknál kések.
Ahogy rohanok az egyik odaszól.
-Mik ezek a robbanások?
-SZALADJ UTÁÁÁÁÁNAAM!!!!!!
Egy ideig bambán néznek. Ekkor az északiak elkezdtek lőni minket is. Megértették hogy mi bajom úgyhogy szaladtak ők is. Szerencsére csak pár tárat lőttek felénk figyelmeztetésként. Beesünk a bunker ajtaján. Az ajtót gyorsan manuálisan lezártam.
Ekkor a késes csávó megszólal:
-Ez mi volt?
-Két banda csapott össze. Az egyik a perzselőt akarja felkapcsolni. A védők meg nem. Így most gyilkolják egymást. A támadók fognak győzni. Ekkor az egyik tudós mondta hogy az az eszköz nem hat el idáig. Vöröserdőbe vezető utat zárja el. Most pár napra lezárjuk a bunkert. Addig maguk itt maradnak. Már csak azért is ha netán elhat idáig a sugárzás csak akkor van esélyük eljutni innen ha minimumon van. A két sztalker bosszankodott egy kicsit majd ők is megnyugodtak.

Reggel lövöldözésre kelünk. Kimászunk és egy ürge rohan el mellettünk.
-Mik ezek a robbanások?
-SZALADJ UTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNAAAAAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!!!!
Megszólal Jurij:
-Te! Iván ez befüvezett.
-Nem egészen, nézz hátra!
Elkezdtek lőni ránk. Mi meg utána futottunk az ismeretlennek. Lefutottunk egy bunkerbe és az alak bezárta az ajtót.
-Mi volt ez?
-Két banda csapott össze. Az egyik a perzselőt akarja bekapcsolni a másik nem.
-A franc. Nem tudunk mellettük elmenni?
-Nem.
-Segíthetünk. Jurij barátom csak külsőre ilyen. Zsoldos volt. Én meg konyítok a késekhez. Kell segítség?
-Nem is tudom.......

Lenne egy kérdésem.Akkor most a szabadsággal mi van?Csak azért, mert jó kis helyen van a bázisuk, és ha üres akkor betelepülnénk oda a komcsikkal.De az is lehet, hogy egy kicsit elfajzana a mozgalom az anarho-szocializmus irányába, és akkor később belőlük alakulna ki a szabadság.De az is lehet, hogy nincs szabadság, és ez a frakció később kibővülne, és magakadályozná a szabadság nélül is, hogy a duty korlátlanul "garázdálkodjon". Akkor mi legyen?

Szerintem mind1, nyugodtan települj oda ahova akarsz, az meg ha valaki szabadságot alapít az meg már az ő gondja hogy hova fog bázist építeni. Amúgy még egy korai írásomban Max-ék kezdeményeztek egy építést de akkor bejött a Waldar kolléga és ezt meghiúsította, ezután úgy írtam hogy Max-ék azok keresnek másik helyet a bázisnak és ott folytatják szóval a háttérben készül a szabadság. Csak nem tudni hogy hol. Erről majd kapok egy pda üzenetet és meghívást is hogy menjek segíteni vagy akármi. Csillag felőlem betelepülhettek oda.

Kiscsillag az írásomból kiderül hogy a északi kis gyárvalamicsoda a banditák jelenlegi bázisa tehát a oda való letelepülés érdekes, de ez a 6 ember plusz te nagyon emlékeztet azokra a stalkerekre akik a déli malacfarmon húzták meg magukat....

másnap össze cucc oltunk és vissza mentünk Halálfej hadnagy is vissza jött, ez volt az útolsó őrhelye, úgyan tegnap jelentette hogy van egy új fajta csoportosulás ami az ellenségünk, banditáknak lehetnézni, de ezek vagy kommunisták vagy anarchisták.
Visszafele úton tudakoltam meg hogy halálfej hadnagy a közel keleti front egyik kitüntetett veteránja és sok fegyvernél van jártassága kiváló harcedzett katona és ami még jobb, hogy egyedülálló képessége van az emberek harcra való motiválásában.
ám az elesettek látványát sose viselte valami jól, ezt nem ő mondta, ez leírott róla amikor a kezében lévő 5 dögcédulát tartotta.
egy kicsivel több mint egy órai út után megérkeztünk a bár külső peremvédelméhez, 12 ember védte ezt a helyet, kerítést és kaput is felállítottak mögöttük egy szűkös kis részen.
a helyi tiszt éppen egy stalkerrel vitatkozott.
Bár sietős a dolgunk azért odamentem.
Mi a baj altiszt?
Ez a stalker olyat állít ami nem igaz! a mondat végén néz csak rám, az arcán egy kis hőkölést láttam.
Elnézést a lekezelő hangnemért Parancsnok! mondja kissé félve a hangnembe.
Kicsit meglepett a viselkedése, ez nem tagadom, de nem tettem szóvá...
Mégis mit állítasz stalker?
Azt hogy a banditák egy sötét völgyben lévő kis gyártelepben ütöttek bázist és onnan mennek át a kordonba és ide, de ez képtelenség 2 napja volt ott őrjáratunk és a bázisukon kívül ami északabbra van az említett gyárteleptől semmi nagyobb aktivitást nem vett észre! Mondta az Altiszt mielött a stalker szóra nyithatta volna a száját.
Altiszt! a stalkert akartam volna hallani!
Értem, elnézést, de amit állít az abszurd hazudozás!
a stalkerre néztem vissza olyan ismerős volt za arca... de nem ugrott be a neve...
Ő nem láthatta az arcom, mert rajtam volt a sötétített üvegmaszk ezen csak a saját arca visszatükröződését láthatta.
Szóval mit is állítasz? csapdát az embereimnek? kelepcébe akarod vinni az egyik csapatot?
Nem.
akkor?
a stalker lehajtotta fejét kissé, de látom hogy valamin vívódik.
Jobb lesz ha önszántából mondja el amit tud, mert ha nem akkor kénytelenek leszünk kiszedni magából, ekkor a körülöttünk lévő őrökre mutattam.
A stalker rögtön felszegte a fejét. Mi? én.. én nem.
akkor mond el mit titkolsz!
jó... az alatt a gyár alatt van egy fémajtó, nem tudom miféle, de nem tudtam kinyitni, tegnap amikor vissza jöttem már egy csapat bandita foglalta el a helyet, ezért kérném a szolgálat segítségét hogy megnézhessem újra azt az ajtót!
a stalker látva hogy nem szóltunk rá semmit elfordult, és elkezdett ballagni a Sötét völgy felé ekkor ugrott be a neve: Drivij
Drivij? kérdeztem utána.
a stalker meghőköl és vissza néz.
bólogatni kezdtem, majd mutattam neki hogy kövessen.
Most vissza megyünk a bázisra veszek magam mellé pár embert, és megnézzük mi van ott! megfelel?
kérdeztem tőle mikor mellém ért.
Igen! mondta de még mindig vivíodott magán hogy ki a franc lehetek én.
nem mondtam semmit csak mentem tovább a bár felé...

Vissza mentem velük a bár területér ahol össze szedett egy adag embert durván 10-et, alap szolgálati páncélban, ak-al. Valamiért ismerős ez az ember, de ha láthatnám az arcát biztos beugrana, vagy ha nem egy üveg búrán beszélne hozzám talán a hangja, majd meglátjuk. Amint össze gyűltek az emberek, elmondta nekik a feladatot.
-A következő a feladat, sötétvölgybe megyünk és megtisztítunk egy épületet a banditáktól, vélhetőleg valamit őriznek. Szerléket fel és indulás. szét széledtek az emberek amíg össze szedik a cuccukat.
Én is így tettem, a raktárosuknál eladtam a sörétesemet és a lőszereket, így még két tárat sikerült szereznem a trs-be, szükség is lesz rá, viszont egy páncél sem ártana az én vihar vert kevlárom helyett. A búrás fickó eltünt, gondolom beszél a feleteseivel vagy felkészül vagy mit tudom én csak kerüljön vissza mert ezek nem fognak rám hallgatni. Egy fél óra múlva ugyan ott gyülekeztünk. Majd pár perc múlva teljes volt a létszám megjött a vezetőnk is, így kilencen indultunk az akcióra. A szemételepi ellenőrző ponton megálltunk míg a vezetőnk váltot pár szót a tiszttel. Majd indultunk tovább, mindenféle gond nélkül érkeztünk az épület közelébe és kellő távolból szemléltük.
-Itt volnánk nos, Drivij,hol vannak nagyjából a banditák.
-Két őr van a főbejáratnál, a kaputól beljebb őrködnek szóval ők nem láthatnak meg viszont, van az emeleten egy szép hosszú ablakos rész ahonnan belátni az egész kaput és az árokig is el látni. Én úgy..
-Várjunk csak te honnan tudsz ilyeneket ? Ha elvileg banditák vannak bent.
- Már korábban jártunk itt akkor üres volt akkor találtuk meg a az ajtót. Akkor jegyeztem meg ilyen dolgokat, mint azt is hogy hátul a kerítésen nincs drótháló és kis segítséggel belehet mászni rajta, Akár hogy is vesszük szemből előnyben vannak. tehát elterelés képen előröl kéne rohamot színleni és oda vonni a figyelmüket, amíg mi hátulról meglepjük őket. Reagálni se tudnak majd.
-Hmm...hát hallottátok akkor indulás. egyezett bele a búrás vezető barátunk.
-Majd szólunk ha kezdjétek az elterelést. Ezzel tettünk egy kis kerülőt és az épület mögé kerültünk. Én akartam előre menni de nem egyezett bele a főnök. Tehát nem bíznak bennem, annyi baj legyen viszont az épületbe való belépés jogát nem veszik el még lepuffantják őket azért még is csak civilek nagyrészt. Bakkot tartotam és így szépen bemásztunk, amint bent voltunk jelet adtunk a támadásra, pár pillanat múlva elég kemény tűzharc vette kezdetét ott elől , MI meg a jobb oldali lépcsőn felmentünk az ablakos rész szintjére és behatoltunk sikerült előre tolakodnom aminek nem nagyon örültek viszont, jól mozogtak utánam mésodpercek alatt megtisztítotuk az emeletet, és a földszintre indultunk közben kintről is sikerült közelebb kerülnük és az épületben lemészároltuk őket.
-Jólvan, szép munka volt fiúk, nah lássuk csak azt az ajtót Drivij. Nem értem ő ismer engem biztos én is őt, de nem igaz nem látom az arcát csak mintha egy tükörbe néznék.
-Erre itt le a lépcsőn. Mutatam az utat. majd a kis forduló után. Ott volt az ajtó.
-Nekünk nem sikerült kinyitni. De talán ti több sikerel jártok.
Intet két emberének és azok megvizsgálták az ajtót, az egyik bele rúgott majd így szólt.
-Két kulcs szükséges hozzá, az egyik egy kártya, és egy számzár. Mind a kettő kell a kinyitásához.
-Robbanószer esetleg ? vetette fel valaki mögülünk.
-Nem, az ajtó kibírná.
-Jólvan, nézzük át a banditák felszerelését hátha van náluk valami. Adta a parancsot a főnök. Végül az emeleten az egyik hullánál, találtunk egy kártyát, viszont semmi más a számzárhoz.
Vissza mentünk használtuk a kártyát és egy kis pityegést követően, semmi. akkor most kéne a kódot beütni.
-Próbálkozhatnánk de rengeteg kombináció lehet a megoldás, és megfelelő felszerelés nélkül egy életbe tartana feltörni. Akkor itt végeztünk is, indulás a bázisra.
-Várj nem kéne itt hagyni pár embert az ajtó védésére. próbálkoztam
-Nem indulunk vissza, majd a bázison váltanék veled pár szót. Beletörödtem, majd mielőtt felmentünk volna belerúgtam egyet az ajtóba az ideg levezetése képen. Vissza felé, levertünk egy kisebb kutya hordát.
Mivel beszélni akart velem, vissza mentem a bázisra velük.

Ezzel a brigáddal gyorsan összeszedjük és feldobáljuk azt a 15-16 darab katonai felszerelést amit találtam, majd miután végzünk vele, elindulunk a sötét völgy felé.Felmászunk a raktérbe, egy kucsmás csávó aki valahonnan ismerős, elkezd kérdezgetni kivagyok, mért jöttem a zónába,ilyesmiket.Bemutatkozok neki, Fürge néven, nagyjából elregélem hogy kerültem ide.Ahogy haladunk szólok hogy nemrég 1 pár fura alak lelőtt 1 helikopter. Nemsoká megérkezünk 1 benzinkúthoz, leszállunk, szinte azonnal lázas munka kezdődik. Egy páran körülnéznek biztonságos e valamennyire a hely, mások tüzet gyújtanak, röpke 10 perc alatt berendezkedünk a benzinkúton és környékén.Szimpatikus ez a kis csoport az érdekes gondolkodásmódjukkal, és összetartásukkal.Mielőtt aludni térünk, eldöntik az őrség sorrendjét, én a második vagyok.Váltásig nem is alszom, az az 1 óra szinte mindegy.Miután kiőrködöm magam és szólok a soron következőnek, én is ledőlök aludni egy pár órára.Még épp csak világosodik, de már felébredek.A csoport többi tagja még alszik az őr kivételével.Odamegyek az őrhöz, szólok hogy körülnézek 1 kicsit, max 15 perc múlva itt vagyok.Ha már ilyen közel vagyunk, csak megnézem ezt a pár darab gyárszerű épületet a közelben.Gyorsan odaérek, ám a kapuban posztoló banditákat látok meg. Nem lesz ez így jó....körülnézek hogy nem láttak e meg, majd elindulok vissza a többiekhez.Mikor visszaérek már egy páran ébredeznek, leülnek a tűz köré, közben nekiállnak reggelizni,én is leülök közéjük, és rákérdezek csatlakozhatnék e ehhez a kis csoporthoz....

Pár nap után, végre leszedték a kötéseket, és kiszedték a varratokat. Sokkal több ideig tartott volna a gyógyulás, ha nem veszek egy gyógyító képződményt, a stalkerektől. Igaz titokban kellett lejutnom a táborukhoz, de megérte. Gyorsan begyógyult a seb, de sajna ennek már örökre megmarad a nyoma. Na mindegy. Most már semmi bajom, úgyhogy vissza is indulhatok az ellenőrző posztra. De mielőtt elmennék, a parancsnok megbíz a feladattal hogy, egy üzenetet vigyek el a poszt vezetőjének. Majd odaad egy kis borítékot. Be tettem ezt is a hátizsákba, utána felvettem a terepszínű fejkendőt, és elkértem az egyik UAZ-t. Aztán vissza indultam a poszthoz. Az út most kivételesen tiszta volt. Sehol egy csapat bandita, sem mutánsok, vagy anomáliák. Így pár perc alatt odaértem. Megállítottam a kocsit az ellenőrzőpont előtt, kivettem a kulcsokat, aztán mentem hogy átadjam a hadnagynak a borítékot. "Helló Sulkov! Na mit hoztál?" Kérdezte a hadnagy. "Egy szerelmes levelet a parancsnoktól, plusz megrendeltem a vodkát ahogy kérted." "Áhhh!... Zsír! És mikor érkezik a szállítmány?" "Mondtam nekik, hogy holnap találkozunk a régi malomnál, majd ott átadják azt a pár rekeszt." "Remek! És? Amúgy hogy van a harci sebed?" "Nem látszik?" "Ejha! Legalább már elmondhatod magadról hogy igazi veterán vagy." "Ezzel veterán? Dehogy! Alig kaptam egy pofont a kedvenc házi állatodtól, és máris padlót fogtam." "Ez vele jár. Vedd tanuló pénznek." "Vicces." Mondtam, közben a hadnagy már javában bontotta fel a borítékot. "Ajajaj! Hát ez nem szerelmes levél, pedig ezt olvasván még annak is jobban örülnék." "Hát akkor mi? Mi van benne?" "Ez kérlek...Egy támadási parancs arról, hogy holnap egyesüljünk a rohamcsapatokkal a jármű javító műhely közelében, és együttes támadással, takarítsuk ki az összes banditát onnan." "Pontosan mikor?" "Délután 14:00-kor." "Hát akkor a vodkával várnunk kell." Mondtam. "Jó, mindegy. Majd valahogy azt is intézzük. Addig is készüljetek a holnapra."

a banditákat kiiktattuk de az ajtón nem tudunk bejutni mert 2 kulcs kell, amiből csak 1et találtunk meg, Drivij erősködött hogy hagyjunk őrséget de tudom jól hogy ha mi nem akkor a banditák pláne nem tudnak lejutni a kulcsuk hiányába.
másrészt északi területen banditák tanyáznak mai nem épp életbiztosítás 1 pár szolgálatosnak...
visszamentünk hát a bárba, útközben egy csapat kutyával találkoztunk, de fegyvertűzzel elkergettük őket.
nem is annyira lepett meg hogy pár társuk elhullása után eliszkoltak.
kezdett esteledni így sietősre vettük a dolgot.
Mire leért a nap el is értük a bárt.
a katonák mára mentesültek mindennemű őrködés alól ez volt a jutalmuk a segítségért.
Az egész bár most nyüzsgött rengetek stalker érkezett ide a 2 nap alatt, jó részük le is pihent itt ki a "duty szállóban" ki csak úgy a környéken találva egy száraz szél védett helyet.
a 100Rad majdnem tele volt amikor lementem venni vodkát. mert hát az egész bázison egyedül ott lehet piát kapni, de nem azt a szart amit Szidorovics ad hanem jó kis Kalinka mag Absolut vodkát, de kapható Minőségi Orosz Kozák vodka is végre van válogatási lehetőség is.
vettem 1 üveggel majd leültünk Drivijjel az egyik asztalhoz és levettem az üvegburát a csuklyát meg hátra hajtottam. kitöltöttem 2 pohárba kicsit az égbe emeltem! egészségedre! mondtam majd lehúztam 1 ből.
Drivij se ellenkezett, de mind 2 torkát marta az anyag...
elővettem a még megmaradt marlborómat.
Kérsz? nyújtottam felé, ő kivett egy szálat.
majd a dobozt letettem az asztalra majd kivettem én is egy szálat elővettem a gyújtómat és meggyújtottam mindkettőnk cigijét.
nagyot szippantottam a minőségből, piszkosul jól esett, hetek óta nem volt időm rágyújtani.
Dirvij kicsit köhécselt a számára kicsit ismeretlen dohány árútól de láttam rajta hogy nem bánta meg hogy húzott egyet.
Akkor megtudhatnám mit akarsz velem beszélgetni? kérdez mégis közbe.
kifújtam a kellemesen erős füstöt.
Te menekülsz a sereg elől igaz-e?
Igen de miért kérded, és ki vagy te?
a heg miatt nem ismersz meg igaz? mutattam az arcom bal oldalán éktelenkedő sebhelyre.
újra nagyot szívtam a cigiből.
nem... nem tudom ki vagy ismerős vagy de nm tudom.
Ismered Szvetlánnát is nem?
Ki? ki vagy te? kérdez még mindig értetlenül... azt gondoltam ennyi után már beugrik neki.. de hát ha más nem akkor nyíltan:
Jeff vagyok Thomas Jefferson.
Drivij hirtelen erősen gondolkozik majd mint a megvilágosodás hasít elméjébe a nem is túl régi emlék.
A fickó a kopasz faluból akinek volt az a generátor alkatrésze, te vagy Wolf barátja!
Igen... nagyjából. mondtam kicsit nevetve.
Hm... te.. te vagy a szolgálat parancsnoka?
Nem nem vagyok a parancsnoka, csupán egy rangot töltök be a szolgálatnál ennyi.
Mégis Parancsnoknak Szólítanak!
Igen, de nem erről akarok veled beszélni!
Hanem.
Feltettem a kérdésem Te futsz a sereg elől, de miért? mit tettél?
inkább mit nem tettem!
hm... tehát dezertáltál és a zónába menekültél?
igen! de miért érdekes ez nem látom be.
szívtam egy utolsót a cigiből majd elnyomtam.
Csatlakozz hozzánk!
Mi? én? én aki menekül a sereg elől csatlakozzak egy félkatonai egységhez?
pont itt a lényeg! félkatonai! a fegyverünk a felszereléseink a hadseregtől vannak, de az embereink jó része helyi csavargó volt katona és a többi! Neked meg vannak a képességeid amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni!
De ha átadtok a seregnek akkor engem elítélnek vagy kis is végeznek! én ezt nem akarom megkockáztatni!
Nézd! én egy külföldi ember vagyok még nem is katona átlógtam a határon, és mégis itt vagyok a szolgálatban mint tiszt... vajon miért?
mert vannak képességeim, mint ahogy neked is!
ha már csak feleannyira vagy olyan jó mint 1 spetznazt már nyernénk veled!
Vagyok olyan jó mint 1 spetznazt! mondja kissé nevetve.
akkor? kérdeztem tőle.
nem akarok életem végéig egy katonai börtönben rohadni!
de... ah... akkor tégy amit akarsz! mondtam neki, majd felálltam és elindultam kifele.
Várj! kiált vissza nekem Drivij.
Vissza nézek. és kissé felszegem a fejem ami olyasmi jelet írott le mintha újra megkérdezném hogy elfogadja-e az ajánlatomat.
Bólintott. én pedig vissza mentem az asztalhoz.
Rendben csatlakozom... de add a szavad hogy nem dobtok fel a seregnek!
Ígérem! mondtam neki teljes komolysággal.
akkor még 1 szálat? nyújtottam felé megint a marlborót kissé fülig szájal
Ohh nem isten őriz! mondja majd inkább töltött inkább vodkát magának.
jómagam megint rágyújtottam 1 szálra, majd magamnak is töltöttem egyet és koccintás után lehúztuk mind a 2en. este ott piázgattunk a 100Radban és mesélgettük egymásnak a storykat az egész bár tele volt a zene kellemes volt a dohányszag és a pia szaga kellemes egyveleget nyújtott az esti kis csevejhez.

Domotor, ma nem tudok írni de ha gondolod annyit előrehaladhatsz hogy mire odaérünk a csata elmúlt a hullákat és a felszerelést elégették az északiak, és a perzselő aktív.

-Na akkor?
-Mehetünk.
Felszerelkeztünk, én két kést fogtam meg, Jurij felhúzta az íját, a harmadik figura meg készült. A terv hogy mi kimegyünk, én leszedek kettőt ha minden oké, Jurij leszed mégegyet majd fedezékbe megyünk, előveszem a géppuskámat, Jurij meg a revolverét és fedezzük a harmadik társunkat.
-Háromra! Egy! Kettő! HÁROM!
Kiugrunk de sehol senki. Elteszem a késeket és előveszem az AK-t.
-Kijöhetsz.
Kijött és elkezdtük feltérképezni a terepet.
-Na? Hova lettek?
-Nem tudom. De itt a terv. Jurij! Látod azt a magaslest? Oda mássz föl és nézz körül. Ha látod hol vannak akkor szólj és indulunk.
-Nem kell. Odanézz! Északra!
Északról hatalmas füst száll föl. Odamentünk. Mindenki meghalt, a hullákat és a felszerelést elégették. Átnéztük a dolgokat, semmi. Minden elégett.
-Mi a jó isten folyik itt?
-Titkos. Nem árulhatom el.
-Gr....Nem jó titkolózni előttünk. Mondj el mindent!
-Jólvan. De titokban kell tartanod. Ez a perzselő, egy szerkezet ami megsüti az emberek agyát. Zombik lesznek belőlük. Ezt kapcsolták be a fanatikusok. És most hogy be van kapcsolva, semmi nem juthat északabbra. Ti se menjetek. Zombik lesztek, az meg visszafordíthatatlan. Ha láttok valakit aki zombi azt minél gyorsabban és humánusabban öljétek meg. Én részemről elmegyek. Ne keressetek! Majd kereslek titeket ha kelletek.
Elment. Mi meg tanakodtunk. Mi legyen?
-Te! Mondtad hogy vannak ezek a komcsik. Megbeszélhetnénk velük hogy belépünk.
-Rendben keressük meg őket.
Visszamentünk a szeméttelepre és elkezdtünk keresgélni.
-Iván! Találtam egy nyomot!
-Mi az?
-A kocsijuk. Sötét Völgy felé mentek.
-Sötét völgy? Akkor tudom hol vannak.
Elindultunk. Elfutottunk a benzinkútig. Tudtam hogy odamentek mert a kucsmás ürgével ott voltunk portyázni. Odaértünk.
-Te! Jurij! Honnan tudjuk meg ki a főnökük?
-Így.
Odament egy busz roncs mögé és elordítja:
-Hé komcsi főnök! Told ki a mocskos pofádat!
Ekkor 3 AK elkezdi sorozni a buszt. Odakúszok mellé és mondom:
-Nagy terv! Einstein!
-Legalább tudjuk hogy nincs főnökük.
-Várj! Elhallgattak! Talán már tudják hogy nem vagyunk veszélyesek.
Kinézek és mondom:
-Barátok vagyunk!
Ekkor egy sorozat csapódik bele a buszba.
-MONDOM BARÁTOK VAGYUNK! Én vagyok a vadász aki annak a kucsmás fazonnak csinálta a kucsmát!
Elhallgat az AK. Közelebb megyünk. Az SZTK keretes megszólal:
-Te! Te vagy az a zsoldos akit elvittünk Yantarba nem?
-De.
Kilép a szemüveges és pofán vágja Jurijt.
-Ezt a komcsiért!
Oldalba rúgja.
-Ezt meg a mocskos pofáért!
-Nyugi! Jurij nem gondolta komolyan. Csak forrófejű. Ti kik vagytok?
-Mi vagyunk a Kommunista mozgalom tagjai a Zónában. Itt visszük véghez a tökéletes világ elképzelését!
-Értem. Hogyan jöttetek ide?
-Ez nem érdekes. Számunkra nincs sem történelem sem múlt. Csak a jelen számít!
-Értem. Egy kérdésünk lenne, mi van ha mi is csatlakozni akarunk?
-Hát.....

Reggel amikor naggyából már mindenki felébredt információáradat öntött el minket.Az a pali, akit az éjjel szedtünk fel a kocsival azt mondja, hogy banditák vannak gyakorlatilag a szomszédban.Megnéztük és tényleg.Nem is kevesen.Viszont megkérdezte kihasználva a meglepődöttséget, hogy beállhat-e közénk.
Dimitrij pár raklapból emelvény állított, majd egy kissé megilletődve felállt a pódiumra, és megkezde a beszédét.
-Elvtársaim!A tegnapi nap alkalmával elvesztettük közösségünk élmunkásait!De áldozatuk nem volt hiábavaló.Megmutattuk az imperialista disznóknak, hogy vagyunk valakik!Hogy nem sajátíthatják ki a dicső múltunknak ezt az utolsó foszlányát!És lám újabb taggal bővült közösségünk hála a halott bajtársaink erőfeszítésének.Fogadjuk hát sorainkba legújabb elvtársunkat, Mihail Szergejovicsot!
A saját szemetekkel lehettek majd tanúi, ahogy teljes szívéből fog majd küzdeni az eszméért, ahogyan ti is!

Fancsali mosolyra húzta a száját, lemászott az emelvényről, cigarettára gyújtott a gravíozott öngyújtóról, majd átnyújtotta.-Ezen a háten te vagy a soros...
Kicsit vártunk, amíg mindenkiben leülepszenek az imént hallottak, majd megtanácskoztuk, hogy mi legyen a banditákkal.Arra az elhatározásra jutottunk, hogy magpróbálunk időleges szövetséget kötni velük a szolgálat ellen.

Lehetséges ez?
Akkor vegyük úgy,hogy Domotor hozzászólása később van, mint az enyém, mert egyidőben íródtak, de ő előbb tart a történettel.

Miután megkérdezem csatlakozhatok e, a Dimitrij nevű elvtárs, egy sebtében, raklapokból összeállított emelvényen beszédet mond, és üdvözöl a "munkások" közt.Ezek után megbeszélés kezdődik mi legyen a banditákkal, végül arra jutunk, hogy ha csak 1 kis időre is, de szövetséget kéne velük kötni a szolgálat ellen.A tanácskozás közben, hirtelen a következő mondat hangzik 1 busz mögül:-Hé komcsi főnök! Told ki a mocskos pofádat! erre mindenki felpattan, megszórjuk 1 kicsit a rozsdás buszt, majd miután abbahagyjuk a lövöldözést, újjabb kiáltás:-Barátok vagyunk! még egy de már rövidebb sorozat a busz fele....Mostmár téll nem lövünk többet...ahogy a 2 alak közelebb jön, az egyiket megismerem, ő volt a vadász a kopaszfaluban.
és Mihail Szergejovics a becsületes nevem :D

Régen nem voltam Csernobil-2 ben,ezért úgy gondoltam megnézem mi a helyzet arrafelé,de még előtte felvettem a rendeléseket.Vettem Sid-től pár cuccot,majd elindultam,a kordoni helyőrségen átengedtek,a többi meg már piskóta volt.Délutánra el is értem a helyet,rögtön megnéztem a raktárat,hátha előző alkalommal valamit nem vettem észre.Találtam is egy ajtót ami erősen be volt zárva,de a korhadt fa végül megadta magát.Egy szobába jutottam ahol volt még kettő ajtó,berúgtam a velem szemben lévőt,csodás látvány tárult elém: 20 db RPG-7-es,és vagy 100 db rakéta,szép fogás mondom magamba,és közben mosolygok mint a kisgyerek aki új játékot kapott.
Berúgom a másik ajtót,de amint berúgtam hihetetlen bűz csapja meg az orrom,gyorsan fölvettem a gázmaszkom,mert abban szerencsére nem érzem a szagokat.Sötét van a szobában,de meglátok egy redőnyt amit nagy küzdelem árán,de sikerült felhúznom,ekkor meglátom mi a bűz okozója,egy egyenruhás múmia pisztollyal a kezében.
Fölveszem a pisztolyt,kitárazom,de nincs benne lőszer,aha szóval öngyilkos lett vontam le a következtetést :).Ekkor az asztalon megpillantok egy elég vastag iratot,ezt egy kicsit később átnézem.
Átsétálok a panelház pincéjében létrehozott raktáramhoz,érintetlennek néz ki,van még pár hely az RPGk-nek, röpke óra alatt meg is voltam vele.Fogtam egy dragunovot-és fölmentem a "lakásomra",itt is minden változatlan,eltorlaszolom az ajtót majd lepakolok,a dragut az erkélyajtó mellett hagyom,ha valami közbejönne.A kempingfőzőmön csinálok magamnak egy kis instant levest,ezt mind Sid barátunktól vettem.Amíg készül nekiállok elolvasni a dokumentumot........

mA már mindenki fegyver raktárakat talál, most már én is találok egyeet tele német fegyverekkel, meg tankokal meg helikopterrel mind zsebben hordható lesz.

A lényegen nem változat. Szerintem ilyeneket nagyon nagyon sok szerencsével kéne találni és az egész zónában max egy-kettő. Azért a katonák se hülyék csak úgy ott hagyjanak ennyi fegyvert mindenhol, az meg a másik hogy kitűnő állapotban van mindíg. Hát nem tudom, akár doboz akár nem az időnek vasfoga van. Szerintem.

Vissza
Top Alul