Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Csak gondoltam beleviszek A&B Sztrugackij-es elemeket,miszerint a zóna hatására pár dolog nem öregedik míg mások igen,de az majd később kiderül,hogy a katonák miért hagyták itt ezeket..

a katonák nem hülyék, csak ha sebtében kell kiüríteni egy viszonylag nagy területet, akkor nem fognak neked leltározni 1 olyan nagy területen ahol sok a kisebb-nagyobb katonai intézmény működik, a lényeget kipakolják,de nem fognak párszáz fegyver miatt embereket számonkérni 1 olyan államban, ahol a fegyvergyártás eléggé nagy kivitelben zajlik.......(ez az én véleményem....)

pffffúúúú feladjátok a leckét öregem! de nefelejtsétek hogy a szolgálat 1etlen támogatóval rendelkezik ami amgam a hadsereg amit a kormány pénzel tehát ha fajulna a helyzet jönnek a mid24esek és a lassan csoszogó T-62esek :D

Az esti italozás meg is tette a hatását éjjel úgy vitt fel 3 szolgálatos a lakhelyemre, mert szimplán elszunyókáltam az asztalon a bárban...
reggel is 2 őr vár az ajtónál, amint meglátták fent vagyok 1 őr elszalad a másik pedig az asztalomra mutatott amin ott állt a gőzölgő kávé és mellé reggeli.
kikeltem az ágyból ahova csak úgy bedobtak a katonák tegnap, majd odamentem az íróasztalhoz.
a kávénak láttam neki először, de meg is bántam mert forró volt, most öntötték ki a termoszból nem is olyan régen...és piszkosul keserű volt vagyis no cukor...
mire megittam nagyjából magamhoz is tértem.
nem is sokkal később jött be a tábornok. intett a 2 katonának akik kimentek.
Maga aztán nem lokecól... 1 tag 1 ivászat mi?
jó van na!
Nem nincs jól van 11 kor önért küldtem 3 katonát hogy jöjjön elém mert fontosat akartam volna közölni. erre azt a hírt kapom hogy szunyókál a bárban az új taggal mert leitták magukat!
1 üvegtől leittuk magunkat?
Nem 1 üveg volt ott hanem 8 üres üveg volt az asztalon, ami a legcsekélyebb esetben is minimum 2 üveggel megittak fejenként....
anyás.... mondtam kissé kuncogva.
a tábornok kissé elmosolyodott és az arcát a kezeibe temette.
figyeljen Kapitány! tegnap helyi idő szerint 11 órákkor 1 felderítő jelentést kaptunk a hadsereg felderítőitől.
a felderítő sötét völgyben volt, ahol felfedezték azoknak a búvóhelyét akik megtámadták Halálfej hadnagy csapatát!
Mi? kérdeztem még mindig kicsit belassulva.
közvetlen a banditatábor mellett ütöttek tanyát és ami aggasztó hogy elég sokan mentek oda 1 nap leforgása alatt! Ha a banditákkal szövetkeznek, ami magyarázza miért a szomszédos épületbe ütöttek tanyát akkor hamarosan komoly bajban lehetünk!
végiggondoltam mindazt amit a tábornok mondott.
kb harmadjára esett le hogy mit is akar ez jelenteni, tényleg kiütött az a rohadt vodka!
adjon nekem 2 órát, és pár embert!
Rendben! de figyelmeztetem hogy most időszűkében vagyunk! mondtam majd elindult kifele.
Várjon! azt mondtam adjon mellém pár embert, mondom kit!
áh... értem mondja a tábornok. kire lenne szüksége.
egy katona Sulikov vagy ki ő kell
Rang teljes név? valami amivel azonosítani lehet hol az őrposztja? kérdez a tábornok
a rangot és a nevét nem tudom csak annyi hogy sulikov, vele voltam a múltkor felderítésen, a posztja... ööö... a katonáknál szolgál nem tom hol...
szükségem lesz pár spetznaztra is uram!
Rendben meglátom mit tehetek! mondja majd kimegy.
Én meg addig elmentem a kis ládámhoz és kivettem 3 energia italt egyet még a szobában megittam. a másik kettőt magammal vittem.
Megtudakoltam merre lehet Drivij meg is találtam a francba a bár mögött a csapos emberei nem tudták hogy már szolgálatos.
még nagyban húzta a lóbőrt a többi részeg mellé kidobott mellett.
a lábammal kissé megmozgattam mert nem volt kedvem lehajolni.
kicsit magához tért, odadobtam neki a 2 energia italt... Ő furcsán és fáradtan néz felém.
Szedd össze magad dobd be a 2 energia italt aztán gyere a beszerző tiszthez.. elmondom mi a szitu!
Mondtam majd vissza mentem a szolgálatos részre ott is a beszerző tiszthez, vissza kértem a tegnap elkobzott fegyvereimet, (azért kobozták el mert részeg voltam és neked is elvették cold!) kértem még 5 tárat az RPDhez. pár rdg-5ös támadó gránátot.
egy kicsit nézelődtem a helységben végül mondtam a beszerzőtisztnek hogy állítson össze egy alap támadó felszerelést.
elővett egy Psz9d szolgálatos öltözéket egy Obokánt amin integrált gránátvető volt. kitett mellé egy csomag gránátot(4) előkapart egy fortot hozzá 4 tárat. az obokánhoz 5 tárat adott kérdem miért nem 10 azt mondta hogy ezek növelt tárkapacitásúak vagyis 45 golyót képesek befogadni. vagyis kb 7.5 tárat kapott valójában.
nemsokkal később bejött dirvij is a felszerelését kérte, de a beszerző tiszt és én is elmondtuk neki legalább 5x mire megértette hogy szolgálati fegyver van és azt kell használnia nem a sajátot.
kicsit dörmögött, de végül fogta a neki kijelölt cuccot és azzal szerelkezett fel.
majd kimentünk az udvarra ahol egy éppen landolni készülő Mid24es várt.
Az udvaron egy pár szolgálatoson kívül még a tábornok volt kint.
odamentem hozzá.
Tudja tábornok harci helikoptert nem kértem, de köszönöm!
Most a katonája érkezett meg Sulikov! a helikopter vissza megy, ja és remélem örül, mert a fickót egy támadás elött horgásztuk el még pár óra és bevetésen lenne.
a tábornok a karójára nézett. 9 óra lesz! hamarosan indulhatnak!
Uram, és a Spteznaztok? kérdeztem.
Sajnálom Kapitány, van amit még én sem tudok elintézni!
mondtam majd távozott. és vele egy időben a helikopter is felszállt és elment.
ahhh.. csessze meg!
mondtam majd odamentem a dirvijhez és Sulikovhoz aki időközben nekiálltak társalogni egymással.
Jó napot! köszönök oda.
Sulikov hátra fordul arcán kicsi komorság vesz erőt.
Már megint maga?
Hm...
amikor elsőre önnel tartottam, az arcom szépsége bánta, ha megint magával megyek az is megeshet hogy megnyomorodok!
Dirvij nevetni kezdett, mire a katona felé fordult: ez nem vicc!
nyugi, itt ha nagy baj lesz gyorsan eltűnünk, mert itt tudjuk mire számítsunk ott nem tudtam! mondtam neki komolysággal.
jó nem bánom! mondja kis gondolkozás után.
remek! mondtam majd letekintettem a fegyverére ami a kezében van.
Nem lenne baj ha megválnál kicsit a fegyveredtől és valami komolyabbat kapnál a kezed közé? kérdeztem kissé gúnyosan.
lementem a beszerzőtiszthez megint 2 perc múlva egy AK74/2 essel a kezembe tértem vissza, amivel lecseréltettem Sulikov AK74uját megörült kicsit a fegyvernek ő is kapott vagy 10 tárat.
egy pár támadó RDG-5ös gránátot, majd kis tökölés után elindultunk.
ám még le se értük a bár védelmét szalad és kiabál mögöttünk valaki hogy várjunk.
Hátra nézek Halálfej az.
Várjatok! jövök én is!
Van engedélyed velünk jönni? kérdeztem kissé szigorúan.
Igen, magától a tábornoktól!
akkor minden okés? amugy is ha jól gondolom elkél még nektek még 1 fegyvertárs.
Szent igaz! Mondja Drivij.
Akkor nincs mást hátra mint előre Uraim! mondta Sulikov, mondja kicsit égve a harci kedvtől.
Halálfej? kérdeztem.
Menjünk mondja majd elindultunk 4en sötét völgy felé!

Eldöntöttük, hogy szövetséget kötünk a banditákkal, de mihelyst megszületett a határozat valaki kintről a lerobbant busz irányából elkezdi ócsároni a rendszerünket.És hát mit tesz az ember a forradalom mámorában?Mindenki fegyverre kap, és elkezdjük lődözni a buszt.Kiordít, hogy barátok, dehát milyen barát mond ilyeneket? :D
Lődözzük még egy ideig a buszt, mire kiszól, hogy ő csinálta nekem a kucsmát.
Szóltam, hogy engedjük közelebb, és majd meglátjuk, hogy hazudott-e.
Közelebb jönnek, tényleg ő az, meg az a pali, akit fuvaroztunk.
Odaáll Dimitrij elé, aki egy ideig gondolkodó arckifejezéssel néz rá, majd ad neki egy jó nagy maflázst.A rendszer káromlásáért.Ők is rákérdeznek a csatlakozásra, Mostmár szónoklat nélkül köszönti őket sorainkban.(Hát bocs, de napi egy beszéd :D )
Delegációt állítottunk össze, Mihail-t,a korábbi vadászt(bocs, de rossz a névmemóriám :( ), és engem ért a megtiszteltetés, hogy pzs ből összevart fehér zászlót lengetve sétáljunk teljes lelki nyugalommal a ránk kibiztosított fegyvert tartó bandita őrökhöz.És még legyen meg közben a barátságos mosolyunk is.
Odakérettük magunkat a főnökükhöz, mondták, hogy jó, de akkor adjuk oda a fegyvereket.
Akkor inkább a főnököt kéretjük ide, és leraktuk a fegyvereket a betonra.
A benzinkút ablakaiból páran már becélozták az őrök fejét a biztonság kedvéért.
Odajött a vezérük.Nagydarab fekete ballonkabátos, kopasz ember volt.Nem a feje volt borotválva, egyszerűen kopasz volt.Elmeséltük neki, hogy mifélék, kifélék vagyunk, és miért akarunk velük szövetségre lépni.Amíg beszéltünk néha bólintott egyet, néha lehúnyta fáradt szemhélyát.Ez sem mi gyerek már gondolom.Végül beleeggyezik.-De azért idefigyeljetek barátocskáim(mondta mézes mázas hangon) ha valamelyikőtök el mer árulni minket garantálom, sőt ha akarja írásba is adom, hogy saját kezűleg fogom elörni kezét,, lábát és bedobatom egy húsdarálóba, vagy a neki szimpatikus anomáliába.Ja majd el is felejtettem érezzétk otthonn magatokat a bázisunkon és baráti jótanácsként ajánlom nektek, hogy cuccoljatok be hozzánk, vagy pedig mi küldünk oda pár embert, már csak a kölcsönös bizalom végett.
Asszem az utóbbi opciót válaszjuk mondtam.A többiekre nézek, látom hogy ők is bólogatnak, akkor rendben van.10 nagykabátos bandita jön a bázisunkra, az egyik szakértő szemmmel körülnéz, és mondja, hogy hol mit erődítsünk meg rajta.-És mégis miért kéne megerődíteni?
-Hát pusztán azért, mert pár portyázó társunk ránk csörgött, hogy láttak pár eléggé felfegyverzett szolgálatos errefelé flangálni.
-Aha értem.

Elkezdtünk támokat hordani a falaknak, földet hordtuk kicsit megtámogatni őket.És pár zsákot is megtöltöttünk földderl, és elhelyeztük őket a tető szélére, meg a naggyából bedeszkázot ablakokhoz.Kommunizáltuk a Mihail által talált katonai felszereléseket, így mindegyikünknek jutott kalasnyikov, nekem meg végre egy normális nadrág.De kevlar az már nem, az it lévő banditáknak is osztottunk belőle.
A tetőre felküldtünk egy embert távcsővel, hogy jelezze amikor meglátja, hogy jönnek.

Hát mi várunk. :D
De azért ti sem vagytok normálisak, hogy négyen jösztök ellenünk meg a bandita bázis ellen.

oké akkor figyeljetek! írok egy jót :D

Szépen Komótosan ballagtunk, sötét völgy bejáratánál megálltunk kicsit körbenéztünk.
Bázis itt Fekete Rigó!
Itt bázis hallom.
megérkeztünk sötét völgybe a műholdas képeket kérem a helyzetről!
vettem küldjük!
nemsokára meg is érkeztek a képek. a bandita bázis elég nagy sok ablak és fedezék van egy szemből támadás nem volna olyan hatásos, sőtt őszintén még a vesztünket is okozhatja.
ellenben jobbról van egy kis dimbes-dombos rész onnan meglehet támadni a benzinkút épületét ahol azok az anarchisták laknak.
és onnan szépen lelehet gyakni a kapunál lévő embereket.
egyeztettem a tervet a fiúkkal akik helyeseltek, majd nagy kerülőt téve elindultunk.
a dombra felkúsztunk ott látjuk hogy a benzinkút épületének tetején egy bandita távcsővel kémleli az utat, a bolondok azt hiszik megkockáztatjuk hogy frontpasszból megyünk.
Itt Fekete Rigó megkezdjük a támadást!
Vettem!
Jól van Uraim ütős és gyors munka legyen, otthon akarok ebédelni! mondtam a fiúknak majd közelebb mentünk.
a benzinkútnak felőlünk nem volt ablaka balról pedig hosszan betonkerítés volt tehát csak jobbra jöhetnek ki nyílt terepre fedezék nélkül...
Nekünk úgy 70 méterre a kaputól akadt egy rég kiszáradt vízelvezető árok.
én és halálfej becéloztuk a 2 banditát akik a kapu melletti őrtornyokban voltak egy kicsit még vártunk.
Tűz! ordítja Dirvij majd kilövi a banditát a benzinkút tetején.
én és halálfej egy egy sorozatot küldtünk a tornyokban lévőknek akik azonnal a másvilágra költöztek. a banditák csak kirohantak a kapun, ahol nyomban végük is volt, mert a tornyok után őket kaszáltuk le a géppuskákkal. lőni sem volt idejük.
Dirvij Gránátot az épület földszintjére! ordítom miután leöltük a kapuban lévőket.
Tette is a dolgát, betárazta a Kostyert és lőtt egy szép kis lyukat a benzinkút épületének falába.
egy barom előre rohant volna de még ki se tudott lépni már hátrarántották a golyók amiket oda küldtünk a géppuskákkal.
egy ideig sorozgattuk egymást a fedezékeinkből de végül újra parancsot adtam a gránátra.
ez most berepült a házba ezzel Óriási káoszt okozva az épület földszintjén.
Jeff! most mászik kettő a tornyokba! Ordítja Halálfej, aki éppen tárat cserél.
Oda nézek és valóban, célzok, és egy sorozattal leszedem a mászó banditákat a torony létrájáról.
De közben a a benzinkút robbantott lyukján át látom hogy menekülnek a fickót az épületből.
közben pár fedezi őket.
Dirvij még 1 gránátot! a lyuk mellé!
Minek?
Mert a fal mellet van az aki fedezi őket kilövöd a falat és kidől az is! ordítottam neki a tűzharc közbe.
Oké!
új gránátot töltött a vetőcsőbe majd célzott és lőtt.
Pont ahova gondoltam... aki a fedező tűzet biztosította meg halt.
az utolsó épületből menekülök is megszédültek a gránát becsapódásától.
könnyű préda voltak Halálfej géppuskájának...
Oké uraim, előre a házhoz! Mondtam majd kiléptem a csatorna árokból, és elkezdtem a ház felé rohanni mellettem jobbra Sulikov aki vadul tüzelt az AKval futás közbe.
Balra tőlem Dirvij mellette pedig Halálfej vonalban siettünk a házhoz.
bementünk az épületbe a robbantott lyukon én és sulikov a szemközti ajtó falához vetődtünk ami fedezéket nyújtott a golyóktól.
Dirvij, Halálfej fel az emeletre szórjátok meg a kaput!
Értettem mondta Halálfej, és átrohant a lépcsőhöz.
éppen felettünk lehettek amikor meghallottam az RPK-ja masszív hangját.
kinézve az ajtón a kapuba szorította a banditákat esélyük se volt vissza lőni.
Bólintottam Sulikvonak, majd mi is az ajtó felé lőttünk, majd vissza húzódtunk, nekem most fogyott ki a tár, hát táraztam, de sulikov is tárazott.
Hány tárad van még?! kiáltok át.
Sulikov elővesz egy tárat megkopogtatja a fején, majd betárazza az AK-t és felém néz.
Négy!
ekkora rádióhoz kapok.
Halálfej Dirvij hány táratok van még?!
hirtelen abba marad a géppuskája tűze halálfejnek.
Nekem még hét táram van! mondja Halálfej elsőnek.
amíg Halálfej tárazott addig Dirvij tartotta vissza a lövöldözőket, ám hamarosan újra szólt a géppuska.
Most Tárazok újat, még 4 táram van! mondja Dirvij a rádióba.
Oké parancsig maradjatok ahol vagytok, és fedezzetek!
Vettük! nyugtázta majd ő is lőni kezdett.
Sulikov, így nem haladunk, gránátot elő! Kiáltottam neki miközben újabb tárat nullázott le.
Újra tárazza, majd elővesz 1 RDG gránátot.
Én is elővettem egyet, és dobó állásba helyezkedtem.
Háromra! egy kettő HÁROM!!
kihúztuk a szegecseket és odahajítottuk a gránátokat kapu belső feléhez.
Gránát!!!! Ordít az egyik bandita de késő.
2 robbanás egymás után a kapuban lévő harcosokat azonnal kivégezte, plusz még a kapukat is leszedte.
Sulikov és én kihasználva a helyzetet odarohantunk a kapu falához, ami hozzávetőlegesen még ép volt.
a gyár ajtajában védekező banditák valósággal a falhoz szegeztek, csak úgy pattogtak a golyók körülöttem és a falon.
itt esélyem sincs kilőni, ezért kicsit odébb mentem és nekiálltam falat bontani:
Lőttem az RPDvel egy akkora lyukat amin éppen átfér a cső és irányban legyen a gyárkapuval, miután megvolt a megfelelő lyuk kicsit átnéztem, éppen vonalban van, hát átdugtam a puskacsövet, és elkezdtem ontani a golyókat úgy hogy nem is céloztam....
De sulikov nyugtázta hogy ebből majdnem mind telibe megy a gyárkapuhoz.eközben ő maga is szedegeti le a banditákat a maga látószögében.
Kifogytam! Ordítja el miközben a mellényét tapogatja.
Gyere vissza az épületbe Sulikov, van itt egy láda tele tárakkal! Mondja a rádióba Dirvij.
Kiveszem a csövet a lyukból, majd odarohanok a kirobbantott kapuhoz, és bólintok neki hogy menjen vissza.
Ő vissza rohant az épületbe én addig fedeztem a vissza vonulását, már jóval kevesebben vannak a gyárcsarnok kapujában már ki-ki tudok hajolni hogy megsorozzam őket.
Nemsokára vissza jött, de addigra már majdnem újabb 2 tárat lőttem el, már kezdek én is kifogyni...
Dirvij ide hozzám! Halálfej Fedezz minket! Szólok a rádióba.
Megyünk! nyugtázták egyszerre.
Dirvij mellém jött.
Látod a gyárcsarnok épületét, mutattam oda ahonnan a sok golyó útnak indul felénk.
Igen!
Küldj oda egy gránát, de csak ha szólok!
Oké! mondta majd helyet cseréltünk.átmentem Sulikvohoz, aki mögött ott volt Halálfej is.
Figyeljetek itt a fal mellet rögtön van egy épület átszaladunk de csak ha parancsot adtam!
Rendben, mondta Halálfej közben kibiztosította a fegyverét.
Hány tárad van még? kérdeztem oda.
3!
Neked? kéredztem sulikovra nézve most táraztam fel 12őt, plusz a fegyverben!
Oké akkor most te vagy az assault, de ha megbocsátasz most kicsit eléd kéredzkedek.
Mondtam majd elé álltam a kapunál.
a kapuban az újaimmal mutattam az időt 3 2 1
Most!
Dirvij kitérdel, céloz, és lövi is a gránátot.
teli találta az ajtóban lévő fegyveresek pillanatnyilag harcképtelenek.
Futás át az épületbe! mondtam majd kirohantunk át az épületbe.
most Sulikov volt lent Halálfejjel, Én és Dirvij mentünk fel az emeletre lődözni.
Nem volt teljes rálátásunk az épületre, de elegendő volt hogy beszorítva őket lelőjük amikor ki ki hajolgatnak.
éppen a gyárcsarnokot sorozom amikor nézem hogy velünk egyszintűbe 1-2 ember szökik át a főépületbe egy ablaküvegek nélküli átjárón.
Az anyátokat! mondtma majd kicsit kihajoltam az ablakon, és megsoroztam az átjárót, mázlim volt éppen egy 5 fős csoport akart átmenni,a fegyver üres kattanásáig lőttem őket.
majd vissza hajoltam, ekkor talált el két golyóoldalra estem a földre, a fegyver kiesett a kezemből.
gyorsan a mellkasomhoz kaptam.
kicsit megnyugodva érzékelem hogy a kevlár felfogta a golyókat.
átfordulok a hasamra, majd feltápászkodok, az ablaktól kicsit messzebb felveszem az RPD-t majd újra tárazom az utolsó elölti tárral.
Jól vagy? Kérdez felém Dirvij.
Voltam jobban is... mondtam még mindig erős fájdalmat érezve a mellkasomnál.
Vissza! Mondtam nagyot nyelve.
Mi?
vésztartalék 2 tár marad mindenkinél, én most tartok az utolsó előttinél, már több tucatot lelőttünk de nem fogynak el nem tudom mennyien lehetnek és kezdünk ki ki fogyogatni, Vissza vonulunk! mondtam a magyarázattal együtt.
Oké! mondja Dirvij, majd még kiereszt két sorozatot és követ lefele a lépcsőn.
Halálfej nagyban Ontja a golyókat, a vállára kellet vágnom kettőt hogy figyeljen.
Mi van?
Vissza vonulunk! Gyerünk vissza!
Oké, mondja majd még oda soroz nekik párat.
Futólépésben rohantunk visszafele.
Most kivételesen nem törődtünk a kerülővel, hanem az út mentén rohantunk, de meglepően nem lőttek minket az épületből, nem is volt senki ott lehet tévedtem hogy olyan sokan lennének és már csak az a pár védő lehetett a gyárcsarnok kapujában, de nem számít, túl jól védték magukat, nem bírjuk lőszerrel..
kb 500-600 méterre lehettünk a bandita tábortól amikor észre vettem hogy a Kapuhelyén egy tucat vagy több alak jön kifele, és amint észre vettek minket Rohannak utánunk!
Ohhh... BaszkI! mondja Sulikov amikor észre veszi az utánunk rohanó banditákat.
Futás! Ordítom, majd mindnyájan futni kezdünk a dél felé.
el a mellet a gyár mellet amit tegnap megtisztítottunk, át egy hídon.
a csőcselék egészen egy régi sertésfarmig üldözött minket.
a sertésfarm falainál fedezékbe bújtunk.
Idáig és nem tovább! Mondja Halálfej.
Már bírom tovább a futást! Mondja Sulikov is.
Dírvij is inkább lőpoziciót vett fel, én is kegyetlenül kifáradtam.
Akkor tartsuk a helyet! mondtam majd fedezékbe húztam magamat én is.
Nem sokára beértek és elkezdődött a második ádáz harc, ám most mi védtünk és ők támadtak, nekünk ráadásba kevés votl a lőszerünk, de annyi előnyünk volt hogy mi nekünk volt fedezék, ők pedig nyílt terepem harcoltak többségük hasra vetette magát, 4 bandita behúzta magát egy korhadt kidőlt fa mögé és onnan ontották a golyókat és a nyilakat, igen nyilakat.
amin kissé meg is lepődtem amikor a fejem mellet lévő falba állt bele egy nyíl.
gyorsan vissza is húzódtam a fedezékbe.
elővettem egy gránátot, és arra hajítottam a fedezékben lévő 3 meg is halt, de a nyilas kiugrott és újabbat küldött felém, ezt viszont nem célozhatta annyira, mert hátra estem tőle, és át is fúrta a burkot, de a jobb homlokomat súrolta, még szerencse hogy ebben a ruhában van egy kis légüres tér, nem úgy mint a többi gázmaszkba. hátra esve láttam a szétrepedt üvegburkon a fölöttem elsuhanó kósza golyókat, majd megfogtam a nyilat, és kihúztam a az üvegburán keresztül.
majd újra fedezékbe másztam háttal a falnak támaszkodtam és levettem az üvegburát, mart szinte semmit se láttam a repedések miatt.
még mindig kicsit bekábulva voltam a nyíl miatt ami majdnem fejbe talált, helyette egy szép csíkot vágott a bal oldalamnál homlok magasságba.
Dirvij oda jött mellém pisztollyal a kezében, úgy tűnik kifogyott a fegyvere.
Meg vagy!?
Kicsit megráztam magam, meg ő is adott két kis pofont.
elmegy! mondtam, majd megfogytam az eddig földön lévő RPD-t és kisoroztam vaktába.
Ki is fogytam.
Újra táraztat az utolsó hevedert, és Dirvij kezébe adtam.
Lőj le vele sokat! mondtam neki majd kicsit meglöktem.
Egy ideig nézett rám majd elment vissza a helyére, és megsorozta a támadókat.
jobbra néztem, még mindig lüktet a fejem...
Halálfej sorozgat, és a banditákat öli.
Sulkov is sorozattal lő kifele, szedi is a banditákat.
majd őt is elkapja egy nyíl, és hátra esve kezében az Ak még lő az ég felé.
ekkor egy gránát landolt elöttem 5 méterre és robban is.
amikor megláttam próbáltam eliszkolni, de a robbanás ereje a falhoz vágott.
uhhhh... ám helyre is rázott.. a lüktetés megszűnt, és a zajok is kiélesedtek.
Kivettem a rádiót a tokból.
itt Fekete Rigó!
Itt bázis vétel.
Azonnali légi támogatásra van szükségünk, mondom a Koordinátákat.
Vettem össze kapcsolom egy járőrrel!
Itt Skat 3 vétel!
Itt fekete rigó, Sürgős légicsapásra van szükségünk sötét völgyben!
a fehér füsttől délre vagyunk a fedezékben az ellenfél nyílt terepen van!
Itt Skat 3 vettem! Érkezés másfél perc Vége!
Vettem vége! mondtam majd eltettem a rádiót, elővettem egy fűstgárántot kidobtam majd átrohantam Sulikovhoz, már alig pár fegyveres maradt akik lőttek, de így sem úsztam meg sérülés nélkül.
de elhúztam onnan került amibe került.
kicsit felpofozom nem halt meg a nyíl megállt a kevlárjában éppen.
de rendesen kiütötte.
a kezébe adtam a pisztolyom, majd kivettem 2 tárat a mellényéből, felkaptam az Akáját, és Halál fej mellé érve elkezdtem osztani az áldást.
Hirtelen kattan mellettem az RPKja ezzel egy időben a falon mellettünk éppen átugrik egy csávó, kezében 2 kés, és már vágja is felénk.
Mind két kés Halálfejet éri, az egyik lepattan a páncéljáról a másik telibe kapja és átviszi a tenyerét.
ekkor elővesz egy újabb kést és nekem ugrik a földre ránt, és próbálja elvágni a nyakam egy kis késsel.
erősen tartom, szemtől szembe nézünk farkas szemet, fel ismertem ez a vadász a kopaszfaluból.
Na ki vagyok én? mondtam neki nehezen.
Érzem ahogy a fiú kezeinek nyomása megenyhül, elengedtem egyik kezemmel, és pofán vágtam, ettől megszédül bal oldalra lerúgom magamról, és habozás nélkül előhúzom a kést a jobb oldalamról, és minden erőmmel a gyomrába állítom.
Sokáig nyomom a kés a gyomrába.
a fiú a saját vérében fuldoklik.
a feje kissé megemelkedett, majd vissza a földre, a tekintete elüvegesedett... meghalt.
hirtelen rotor zaj balról a levegőben a sertésfarmtól balra a levegőben megjelent a Mid, már ontotta is a golyókat, és a rakétákat, megszórva a fal előtti területet teljes hosszában.
majd megfordult a gép, és gépágyúval újra sorozta a területet.
Itt Skat3 Mindent tiszta ismétlem minden tiszta!
hallom a rádiómba a jelzést.
kiveszem a kést, és a hüvelyébe teszem. megfordulok, és elővéve a rádiót nyugtázok:
Itt fekete Rigó Lent minden tiszta!
Letudna szállni?
Itt Skat 3 Csak jelöljön ki egy helyet!
Értem, Szálljon el a 2 épület közé!
vettem!
Oda sántítok halálfej mellé, aki a kezét kötözi, a kést már kiszedte, és bólint felém hogy rendben van.
Jobbra nézek Dirvij fekszik tőlem 20-25 méterre 2 nyíl áll ki belőle.
Dirvij! Ordítottam és oda sántikálok amien gyorsan csak tudok.
Jön halálfej is.
Amikor oda értem hozzá akkor látom hogy egy mellkas és egy karlövés a karjában lévő nyíl a földhöz szegezte.
a mellkasi meg ferdén állt a mellkas páncélban több lyuk is volt , de a golyók ott voltak rajta ami azt jelenti hogy felfogták még a nyilat is.
kiszedtük a mellkasánál a nyilat ami pedig a földbe szegeztük azzal együtt vittük fel a helikopterre, mert ha nem orvos szedi ki meglehet hogy artériát vágunk amikor kihúzzuk.
Sulikovot Halálfej feltámogatta a gépre enyhe sokkot kapott mert még mindig nem 100%osan reagál a külső jelekre, de látszólag nem sérült meg.
Nekem viszont piszkosul fáj a mellkasom és vérzik a lábam, a helikopter egyenesen egy katonai kórházba visz minket!

iigen :D és még mi lesz? am a szolgálatot a hadsereg támogatja, de mi fanatikusok vagyunk és velünk van a kommunizmus szent ereje fogatlan fogatlan fogatlan fogatlan

Most akkor egy katona:

Név: Alexander "Rosszfiú" Komarov
Előélete: Szülei meghaltak, családja sosem volt, valódi magányos farkas. Egy nevelőintézetben nőtt fel, ott tanulta meg megvédeni magát. Az egyik tanára meglátta benne a tehetséget, és íjászkodni tanította. 2 év múlva országos bajnok volt egy 60 fontos csigás íjjal. A mai napig az övé. Az intézetből kilépve azonnal belépett a hadseregbe, de onnan a kötelező szolgálat letöltése után elküldték, a származása miatt. Az intézeti élete során megtanulta, hogy lehet észrevétlen közlekedni az épületben. Később ezt igen jól kamatoztatta, beállt egy zsoldoscsapatba, akik egy Nyugat-Szamoai diktátor megölésén dolgoztak épp. Az akció sikeres volt, így még jó pár évig a csapattal dolgozott. Egy félresikerült Németországi akció során a csapat tagjai meghaltak egy robbanásban, ő élte csak túl, mivel akkor épp ő volt a sofőr. 2 évet élt Magyarországon, majd mikor már ott sem találta a helyét, fogta magát és elindult a zónába. Nem sok mindent vitt magával a zónába, csak az íját, egy pisztolyt, amit Magyarországon szerzett, egy FÉG-P9M-et. Mivel még mindig vannak jó barátai az Ukrán Hadseregben, ezért elég könnyen bejutott a zónába. Az egyik barátja, aki a zóna közelében dolgozik, szerzett neki egy PDA-t, 2 memóriakártyát megtöltött mindenféle zenével, valamint egy fekete Beril5M nevű ruhát. Ez kerek 10.000 rubelbe került Rosszfiúnak. Mikor megérkezett a zónába vett magának egy AK74U-t meg néhány tárat hozzá, pár csomag elsősegélycuccot.
Jelenlegi tartózkodási helye: Kopaszfalu, tábortűz

Üldögélek a tűznél, játszok a PDA-n, mikor odajön hozzám egy ember, Wolfnak hívják, mondván látja rajtam, hogy nem vagyok kezdő harcos, volna egy melója a számomra, ha érdekel. Van belőle valami hasznom? -kérdezem. Egy ezres, meg az összeszedet cuccból jut neked is. Mi lenne a meló? Nem messze innen van egy elhagyott parkoló és műhely, mindig betelepszenek a banditák, és zargatják a stalkereket, kifosztják őket. Ki kéne takarítani őket onnan. És hányan mennénk? 5-en. Hányan vannak? 8-an. Oké mehetünk, vigyázzatok a seggetekre! 2 őr a kapuban, 1 a tetőn, nem látnak rá egymásra, nagyszerű. Wolf és az egyik embere a két lenti őrhöz lopóznak. én a tetőn lévőt veszem célba. a másik két embert távolabb küldöm, csapjanak egy kis zajt. Pár perc múlva felhangzanak a lövések, az őrök mind odafigyelnek, ekkor Wolf és az embere leszúrja a két lenti őrt, teljesen zajtalanul. A 3., aki az enyém, hangtalanul esik össze egy 4 pengés nyílvessző hatására. Mikor visszaér a másik két ember, akkor egyszerre támadjuk le a banditákat az összes lehetséges irányból. Szép kis kavarodás. Nem tart sokáig az ütközet, kb 5 perc alatt vége. Az eredmény: 8 halott bandita, 3 könnyű sérült a mi oldalunkon. Az egyik féreg gellert kapó lövése eltalálta a jobb lábam, tönkretéve ezzel az új nadrágomat. Szerencsére csak súrolt a lövés, mondja Wolf, a nadrágod is javítható, van egy ügyes kezű szabó a faluban. Szerintem egy százasért meg is csinálja neked. Ja és itt a jutalmad, azzal átad 1000 rubelt, és mi kell a zsákmányból? Egy kis kaja meg némi energiaital. Oké, tiéd 1 kenyér, 2 konzerv, 1 szalámi, meg 3 energiaital. Köszönöm, de most gyerünk vissza a faluba, mutasd be nekem azt a szabót. NPC Útközben jót beszélgetünk, mesélnek a zónabeli életről.

Legalább annyi sikerünk nem lehetne, hogy halálfejt kinyírjuk? úgy is NPC.

Az egyik pillanban hirtelen lövöldözés kezdődik.Nem igazán tudjuk, hogy merről lőnek, de a golyók össze-vissza szállnak.Mindenki fegyverre kap, és elkezd arrafelé lődözni, amerről a támadókat sejti.Eléggé nagy a káosz.Hirtelen lyuk robban a falonn, és gyilkos kis acélférgek tódulnak e rajta, és rögtön be is eszik magukat pár bandita testébe.Kirohanunk, kettő meghal a mieink közül, és sok a banditák közül.Úgy látszik, hogy a fekete kabátosokat előnyben részesítik a halálosztásnál.Átértünk a zsiványok tanyájára, de itt sincs nyugtunk, mindenhol arat a halál.Nekem le viszi a bal gyűrűsujjamat egy.Király.Látjuk,l hogy vonulnak vissza a támadók, lőjük őket, egy kicsit összeverődünk, és rohanunk utánuk.
Dimitrij-Elv és polgártársak! Az ellen megfutamodik utána!
A kopasz rablóvezér:-Kinyírták a legjobb tesókat, mostmár kiheréljük őket!

Loholunk utánuk, néha feléjük eresztünk egy sorozatot, néha ők felénk.Egyik sem nagyon talál.
A régi disznófarm felé mennek, és a félig leomlott fal fedezékébe húzódnak.
Lődözünk egymásra, de ők fedezékben vannnak, mi meg naggyából nyílt terepen.
Csak egy kidőlt fa nyújt csekély védelmet.Hehe, amikor már fölénybe kerültünk, és szinte mindegyik ellen bejapott már legalább ey találatot akkor eszméltünk rá, hogy a kormány nemhogy honorálná a tökéletes társadalom megalkotására tett erőfeszítést, még támogatást is küld ezeknek a reakciósoknak.
Egy helikopter jelenik meg, és össze vissza szórja a golyót, rakétát, majd felveszi őket.

Felállok, a fülem cseng, az ujjam helyéből ömlik a vér, a nálam lévő utolsó szálg cigarettát előveszem, eltörik a zsibbadt kezemben.Na most úgy érzem, hogy minden hiába...

Megtámadtak. Nagynehezen visszavertük őket. Mondom:
-Rendben! Fiúk! Most visszatámadunk vagy végünk! Fogytán lehet a lőszerük menjünk!
-Én veled megyek!
-Ki jön még?
Még pár bandita velem jött. Mentünk, követtük őket. Látjuk hol vannak. Elkezdünk lőni. Ők is lőnek. Az egyiknek odadobok egy vesszőt de a feje mellé megy. Elkezdenek lőni. Az egyiknek-most már célzottan- megint odalövök egy vesszőt. Fejbe ment. Ez egy. A másikat mellkason lőttem. Beugrok fedezékbe Iván mellé.
-Iván! Kerítsd be őket! Menj és ölj meg párat!
-Rendben!
Még két embert lövök le. Az elsőnek kettőt adok a másiknak csak egyet az idő hiány miatt. Még lőnek. . Nézem a földet, látom hogy az egyik gázálarc van a hely előtt ahova beásták magukat. Egy nyílvessző áll ki belőle. Hihetetlen. Ilyen erősen kilőtt vesszőt megállított Egy idő múlva jött egy helikopter és kipucolta a területet. Én elmenekültem. Bebújtam egy bokros részre. Pár rakétát is kilőttek. Egyik pont mellettem csapódott be. Aminek a hatására elrepültem 2 métert. Elveszítettem az eszméletemet. Felkelek, mindenki halott. Felkelek, az íjam rendben van, a vesszők is megvannak. Megyek körülnézni. Mindenki meghalt. Elmegyek a katonák részére, ott van Iván. Halott. Nincs mit tenni. A banditák épp erre jöttek. Felkaptam Ivánt és indultam a rejtekhelyre. Odaérve lementem és a pincébe leraktam Ivánt. A késeit melléraktam. a macsétáját azért eltettem meg az AK-t. Az ajtót bezártam. Szegény Iván ezt érte el és ide is temetem. Visszamentem a banditákhoz. A sebesülteket kötözték be éppen az egyik épületben. Egyiknek a lábát levitte egy gránát. Ordítozott. A másikat vállon lőtték. A többi csak repeszt kapott.
-Jurij! Hol voltál?
-Elvittem a barátom hulláját.
-Meghalt?
-Meg.
-Nem baj, az történelem és a mi mozgalmunk nem tartja fontosnak a történelmet.
Ekkor elé lépek és pofán vágom. Mindenki előveszi a pisztolyát és rámcéloz.
-Te köcsög! A haverom!
-Elvtárs....
-Nem vagyok az elvtársad! Te szemét kommunista! Kopjatok le rólam nem akarom egyik köcsögöt sem látni a közelemben!
Ekkor a barettemről levettem a kitűzőt és a földhöz vágtam. Elmentem. Vissza a rejtekhelyemre. Elgondolkodom mit kellene tennem.

A frakciónk bázisa elkészült. Az újoncokat sokat oktattuk a mutánsokkal szembeni lépések, és azok megsemmisítése végett. Thor jó vezető. A minap egy újonc a lőtéren olyan ügyetlen volt, hogy a többi, kik már tökéletesen céloztak a sárga földig alázták, erre ő odament és saját maga mutatta meg hogyan kell ezt csinálni. Én egy egész kis rendelőt hoztam létre. Jámbor pedig a rendelkezésére álló eszközökkel, és a külviálgból hozott anyagokból elkészítette a felvarrókat, és egyenruhákat. CS-3a az alap konstrukció, amit a kötelességiek ruhája és taktikai mellények ihlettek.A CS-1 már sisakot és erősebb védelmet kapott rohamruha.Vannak hozzá embereink is.. Bár nem jutott mindenkinek a ruhákból, de a felvarrókból és a kisebb átalakításokból mindenkinek jutott. Jómagam lecsaptam egy CS-1-re, de azt a hatalmas köpenyt mindig magamon hordom, amit még az első nap kaptam. A sisakot a zsákomba tettem, ez még kelleni fog. Az ide vezető ösvényen több őrséget is elhelyeztünk, akárcsak az ingovány többi területén. A banditák életét csapdákkal keserítjük, ha erre tévednének. Más hiányában csak gránát, és csapó csapdára tellett. Jámbor kitett magáért. Észre vette, hogy jelek kibocsáltásával észlelhető a zóna változásainak menete. A cél a zóna megismerése és a sztalkerok védelme. Elegen vagyunk, és erősödünk.

Már javában felkészültünk a támadásra. A fegyverek betárazva, lőszer van dögivel, és aki még tehette, elmormolt egy gyors imát. Akik a harc terén kicsit tapasztaltabbak voltak, azok biztatták a többieket, hogy imára nincs szükség, mert a banditák ritka sz@rul lőnek. Úgy néz ki ez hatott rájuk mert nagyjából
fellélegeztek. Nekem viszont sem imára, sem biztatásra nem volt szükségem. A mutánsokkal való harc során megtapasztaltam, hogy milyen az élet halál harc. Ezek után már egy két gyengén felfegyverzett, rabló, ficsúrtól nem fogok megijedni. Még utoljára ellenőriztem a tárat a fegyverben, aztán jeleztem hogy kész vagyok. Aztán Baronov már épp adta volna ki a parancsot hogy induljunk, amikor a kocsiban amivel érkeztem, megszólal a rádió. "02-es ellenőrzőpont! Itt a határhelyőrség! Vétel!" A hadnagy odamegy a rádióhoz és beleszól. "Itt a 02-es ellenőrző pont! Mondd!" "Hé Baronov! Nálad van még az a Sulkov nevű katona?" "Hát persze hogy nálam van. Épp a támadásra készülünk. Miért?" "Nos... Nemrég felkereste a parancsnokot a szolgálat tábornoka, és utána érdeklődött, hogy megint kölcsönvehetnék e a srácot. Azon kívül még elkért volna párat a speciális csapatok közül." "És?" "És hát az van, hogy a parancsnok nem engedett neki a spetznazból, viszont megengedte hogy az a katona velük tartson." "Jó! És nekem mi közöm ehhez?" "Csak az hogy szólj a haverodnak, hogy pattanjon kocsiba, és írtó gyorsan ügessen vissza ide a helyőrségre. És most a parancsnok szavait idéztem." "Oké! De ez így nem lesz jó. Sulkov az egyik, a legjobb embereim közül. Ha a szolgálat most kölcsönkéri, akkor nem lesz aki támogasson minket az előrenyomulásnál." "Ezt ne velem vitasd meg hanem a szolgálattal. Amúgy a támadással kapcsolatban,... A parancsnok szólt nekem, hogy mondjam meg nektek, hogy a banditák kifüstöléséről letehettek, mert a stalkerek gyorsabban kapcsoltak, és már előtettek kicsinálták mindet. A parancsnok már a támogató egységet is vissza rendelte az egyesülési pontról." "Hála istennek! Végül imám meghalgatatott!" "Mi az? Mióta lettél ilyen vallásos?" "Amióta a parancsnok kitalálta ezt a hülyeséget." "Aha, mindegy. Na! Akkor én most befejezem a csevegést, te meg szólj akkor a haverodnak, hogy jöjjön ide gyorsan!" "Jó, rendben. Akkor csá." Majd miután letette a rádiót felkiáltott: "Hé! Sulkov! Gyere ide!" "Mi az? Mit akarsz hadnagy?" "A szolgálat nagyon megkedvelhetett téged mert megint van egy melójuk a számodra. Azt mondták hogy pattanj kocsiba és repessz vissza a határhoz." "A határhoz? Kocsival akár a bázisukig is elmehetnék. Miért pont a határhoz?" "Mit tudom én! Nekem csak azt mondták, hogy szóljak neked hogy menj vissza a határhoz." "Jól van na! Akkor azonnal indulok. De boldogultok nélkülem a banditák ellen?" "Azzal te már ne törődj! Időközben a parancsot mégis törölték, mert valakik gyorsabbak voltak nálunk." "Hát ez remek! Akkor van időtök elmenni a vodkáért a malomhoz. De akkor nekem is hagyjatok belőle!" "Ne aggódjál csak indulj már! A vodkád megvár." "Na jó. Viszlát!" "Ja. Viszlát!" Aztán beindítottam a motort, és elindultam vissza a helyőrség felé. Amikor odaértem, egy helikopter várt már az udvaron, járó motorral, és nyitott raktérrel. Mellette, a parancsnok és egy szolgálatos fickó várakozott. "Na végre hogy ideért Sulkov! Már azt hittem hogy útközben belehajtott egy anomáliába." "Jobb későn mint soha uram." "Ne humorizáljon itt nekem fiam! Itt ez a böhöm, dög gép, ami már alig várja hogy a levegőbe emelkedjen magával meg a tábornokkal! Na gyerünk!" "Mi az úti cél uram?" "Ne érdekelje az magát! Majd ha odaér akkor megtudja! A kérdezősködés helyett inkább induljon!" "De miért én?" "Mert olyan aranyos kis pofikája van. Mégis mit gondol?! Mert a szolgálatnak nem elegendőek a saját emberei, és rájöttek hogy ide csakis igazi katonák kellenek, azért! De mit is mondtam én a kérdezősködésről?!...Ajj! Mindegy felejtse el! Csak induljon már, a tetves rohadt életbe!" "Igenis! Később találkozunk uram!" "Attól mentsen az ég!" Majd beültem a járó motorú gépbe a szolgálatossal együtt, és elindultunk a célunk felé. Helikopterrel, szinte pár perc alatt megérkeztünk a célunk felé. Időközben rájöttem hogy ismét a bár felé tartunk. Így a távolság géppel nem is olyan nagy. Lassan elkezdtünk ereszkedni, utána egy alig érezhető koppanással leszálltunk. Kinyitottam a raktér ajtaját és a tábornokkal együtt kiszálltunk a gépből. A tábornok mondta, hogy menjek oda ahhoz a stalkerhez, mert az lesz most egy ideig a társam. Így hát a parancsnak engedelmeskedve odamentem. Megálltam a stalker mellett szótlanul, aki egy idő után odaszólt nekem. "Helló! Te is erre a feladatra érkeztél?" "Tessék?" Kérdeztem vissza értetlenül. "A feladatra. Téged nem tájékoztattak?" "Nem. Miféle feladatról lenne szó?" "Állítólag egy, még a kommunista időket dicsőítő banda szövetkezett a banditákkal a sötétvölgyben, és most ezeket kellene le vadásznunk." "Ahha.... És mennyien leszünk?" "Azt még nem tudom. De remélem elegen hogy egy életre befenyítsük őket." "Ja. Azt én is remélem hogy most többen indulunk el." "Miért? Volt már dolgod a szolgálattal ez előtt is?" "Ja. Mikor legutóbb a szolgálatnak segítettem, a kiránduláson ezt volt alkalmam beszerezni." És rámutattam az arcomon lévő három karmolásnyomra. "Hűha! Elég fájdalmas lehetett. Mi ejtette ezt?" "Valamilyen emberszerű mutáns. Vérszopó, vagy hogy is hívják errefelé." "Ja, mi is így hívjuk. Amúgy hogy hívnak?" "Iván Sulkov. De a haveroknak csak egyszerűen Sulkov."
"(Bocs Cold, de mi is a teljes neve az emberednek?) Drivij. De szintén csak úgy Drivij." "Örvendek." Mondtam és kezet fogtunk. Közben odajött hozzánk egy szolgálatos, és köszönt. "Jó napot!" Mikor odafordultam, felismertem. Ez az a Jeff nevű szolgálatos fickó, aki miatt majdnem meghaltunk. Ezt nem is hagytam ki. "Már megint maga?! Mikor legutóbb magával mentem, szépen kicsipkézték az arcomat. Esküszöm egyszer még maga miatt fogok elpatkolni." Mordultam fel rendesen, közben a Drivij nevű stalker nevetett. "Ez nem vicces! Ha ezzel megyünk, mind megdöglünk!" Fordultam Drivij felé, aki abbahagyta a röhögést, de még mindig csak leplezni próbálta a jókedvét. "Nyugalom! Akkor más volt a helyzet. Még magam sem tudtam, hogy ott mi volt a helyzet. De most részletes információink vannak erről a helyzetről." Szólt közbe a szolgálatos. "Na jól van. Nem bánom. De ha ugyan az lesz mint a múltkor, akkor nagyon megbánja." Mondtam még mindig nagy felindulásból. A szolgálatos fickó ezen csak elmosolyodott, de aztán a fegyveremre pillantott, és azt mondta. "Nem bánná, ha egy időre megválna a fegyverétől, katona?" Majd lement a raktárba, (Tudom, mert én is ott voltam a felépítésénél. :D ) aztán úgy 2 perc múlva, feljött egy teljesen új AK 74/2-essel. "Tessék! Ez valamennyivel jobb mint az." És kivette a kezemből az AKsu-t. Aztán még pluszba adott két RGD-5ös támadó gránátot. Még egy ideig csodáltam az új fegyveremet, majd miután mindenki felkészült, elindultunk a jelenlegi célunk felé. Amikor már majdnem kiléptünk a szolgálat bázisának területéről, hirtelen valaki utánunk szól. "Hé! Várjatok meg!" Egy szolgálatos volt, a kezében egy RPK géppuskával. "Én is veletek tartok!" Mondta. "Van rá engedélyed?" Kérdezte Jeff. "Személyesen a tábornoké. Amúgy is kell még egy ember. nem?" "Az szent igaz." Mondta Drivij. "Akkor most már indulhatunk, Uraim?" Mondtam türelmetlenül. Még egy kis idő tétovázás után Jeff is belegyezett, és elindultunk.

5 órányi hosszú séta után elértük, azt a bizonyos sötétvölgyet. Amikor odaértünk, rögtön megértettem honnan kapta ez a hely a nevét. Mindig borús pocsék idő volt. És gyakran rövid ideig tartó esők is voltak. Hátborzongató ez a hely, szinte a frászt hozza rám. A séta közben, Jeff elmagyarázta részletesen, hogy mi a helyzet. A hírszerzésük szerint, A banditáknak van egy nagy bázisuk, (de inkább nevezzük azt egy gyűjtő helynek, ahol minden szemét összegyűlt. :D ) és a vezérük szövetkezett, valami pihent agyú bandával, (Bocs Kiscsillag.) akik még mindig a régi nagy orosz diktatúrát, imádják. Nos...Ez eléggé hülyén hangzik, de ha ez veszélyt jelent ránk nézve, akkor nincs mese, tennünk kell valamit ez ellen. De amíg én ezen gondolkodtam, közben megérkeztünk ahhoz a befejezetlen épülethez, ahol ez a különös szövetség tartózkodik. Rögtön mindenki fel vette a pozícióját. A két szolgálatos a benzinkút bejáratát figyelte, a stalker egy gránátvetővel készült egy új bejárat "kiépítésére", Én pedig fedeztem őket. Végül, egy rövid egyeztetés után, elkezdtük az akciót. Először Drivij lőtt le egy banditát a benzin kút tetejéről. Majd a két szolgálatos, lekaszálta a tornyokban álló banditákat.
Jeff kiadta Drivijnek a tűzparancsot. "Drivij! Tűz!" Azzal a stalker elsütötte a fegyverén lévő gránátvetőt. Eltalálta a régi benzinkút egyik falát, ami már elve rozoga állapotban volt, és most a robbanás hatására, egy hatalmas lyuk tátongott ott. Egy bandita köhécselve rögtön a lyukon keresztül jött ki. Egy sorozattal rögtön le is terítettem. Aztán A stalker ismét gránátot küld, de ezúttal az épület belsejébe. A robbanás olyan káoszt okozott, hogy a bent lévők minden áron ki akartak jutni az épületből. Akik a bejáraton át akartak menekülni, azokat a két szolgálatos szedte le. Aztán hirtelen a lyukon keresztül is özönleni kezdtek kifelé. Elkezdtem őket egy hosszú sorozattal szórni, de még mindig jöttek, és a hátrébb lévők fedezték is egymást. Amikor már kezdett forró lenni a helyzet nekem is, lehúztam a fejem, Drivij pedig egy újabb gránátot küldött a lyukhoz. Ezzel megszűnt a benzin kútból kitörők rohama. "Oké uraim! Előre a benzinkúthoz!" Ordított fel Jeff, és őrült rohamba kezdett a ház felé rohanni. De a banditák a kapuból még mindig erős tüzet zúdítottak ránk, és amint meglátták a rohanó szolgálatost, rögtön célba vették. Gyorsan utána rohantam, és amikor beértem, fedező tűzzel rohantam mögötte. Még utánunk jött a stalker is, meg a másik szolgálatos. A fal mögül kihajolva nekik is fedező tüzet biztosítottunk. Ők aztán parancsra felrohantak az emeletre, és onnan tűz alá vették a kapuban álló banditákat. Mi is elkezdtük őket szórni, de aztán mind a kettőnknek kifogyott a tárja. Újratöltés közben Jeff átkiált nekem: "Hány tárad van még?" Én előveszek egy új tárat, és megkopogtatom, majd mondom. "Még négy!" Ekkor Jeff a rádióhoz kap, és megkérdezi az emeleten lévő csapattársakat: "És nektek még hány táratok van?" Ekkor először a szolgálatos mondja: "Még van hét táram!" Aztán a stalker. "Most tárazok, de még van négy!" "Rendben! A parancsig maradjatok a helyeteken és fedezzetek!" "Oké! Vettük!" Mondták. Jeff ismét felém fordul. "Így nem jutunk előbbre gránátot elő!" Én közben kifogytam ismét a töltényekből, ezért új tárat nyomok a helyére, utána előveszem az egyik gránátot. Kihúztuk a szegecseket, utána Jeff háromig számolt majd kihajoltunk, és odadobtuk a gránátokat a kapuba. Az egyik bandita felkiált: "GRÁNÁT!" De utána már csak egy hatalmas robbanást hallani, és azt ahogy az egyik kapu, ledől a földre. Ez után gyorsan kihajoltunk, és odarohantunk a kapu támfalaihoz. Hirtelen csak úgy pattogtak a golyók a falakon, úgy néz ki rossz ötlet volt iderohanni. Hirtelen Jeff a fal felé fordul és elkezdi a falat lőni, utána a puskatussal ütögeti. Bontott magának egy apró lyukat, amin valamennyire átfért a puska csöve, és elkezdett vaktában átlövöldözni a lyukon. Én csak bólintottam neki, ezzel jelezve, a találatokat. Aztán én is neki láttam a saját látószögemben leszedegetni a kiözönlő banditákat. Aztán ismét kifogy egy tár. De mikor az új tárakért kapkodok, észreveszem hogy nincs több a mellény zsebeiben. "Kifogytam!" Ordítok át Jeffnek. "Itt van egy láda tele lőszerrel! Gyere vissza ide!" Mondta Drivij. Jeff csak bólint egyet, és elkezd fedező tüzet adni. Gyorsan vissza rohanok a benzinkúthoz, felszaladok a második emeletre, és a ládából elkezdem kiszedegetni az Ak-hoz való tárakat. Tele tömtem a mellény zsebeit, és még a hátizsákba is pakoltam. Ez összesen így 12 darab. Aztán mire vissza rohanok, már a szolgálatos, és a stalker is ott vannak a kapuban. A stalker egy újabb gránát betöltésével vesződött, közben Jeff odajött hozzánk, és elmondta, hogy a parancsra benyomulunk a gyárba. Aztán ismét kérdezte hogy mennyi lőszerünk van. "Nekem még van 3." Mondta a szolgálatos. "Nekem most van így 12, plusz a fegyverben van egy teljes tár!" Mondtam. "Oké! Akkor te mész előre! A többiek meg utánam." Mondta Jeff. Közben Drivij már ki is lőtte a gránátot az épületre. Ez után mi is benyomultunk. Drivij és Jeff mentek fel a második emeletre, Én és a másik szolgálatos, pedig lentről szedtük le a banditákat. Hirtelen Jeff, és Drivij futólépésben jönnek le az emeletről. Amíg én, és a szolgálatos, folyamatosan lőttük le a kihajolgatókat. "Vissza vonulunk!" Hangzott el a parancs. Gyorsan kirohantunk az épületből, egészen a kapuig, aztán végig az út mentén, rohantunk, egészen egy hídig. Még egyszer vissza fordultunk, hogy megnézzük nem e követnek minket. Látjuk ahogy a gyár kapujából többen is rohannak kifelé, utánunk lövöldözve. "ÓÓÓ...B@szki!" Mondtam elgyötörve a hosszú távú sprinttől. "Futás! Ordít fel Jeff. És tovább rohantunk egészen egy régi disznófarmig. Gyorsan bevetődünk a falai mögé. A szolgálatos az mondja: "Innen és nem tovább!" "Jó! Mert már nem bírtam volna tovább futni." Mondtam. Mind alaposan kifáradtunk, ezért megálltunk a falak mögött és lő pozícióba álltunk. "Akkor tartsuk ezt a helyet!" Mondta Jeff, és ő is térdre ereszkedett, és várta a banditákat. A jó az egészben az volt hogy nekik szinte semmi fedezékük nem volt, de nekünk ott voltak a falak. Így amikor megpillantottuk a támadó csoportot, azonnal kihajoltunk és tüzet nyitottunk. A legtöbbjüket, a folyamatos sorozatokkal azonnal lekaszáltuk, de voltak, akik azonnal hasra vetették magukat, és a földön feküdve lövöldöztek vissza ránk. Drivij teljesen kifogyott a lőszerből, még a pisztolyából is elfogyott. Ezért gyorsan odadobtam neki a saját táraimból egyet. Néha néha mindig kihajoltunk egy egy lövésre, de ezek az állatok, mindennel próbáltak leölni minket, még nyilakkal is! Amikor Jeff kihajolt hogy kidobjon egy gránátot, hirtelen egy nyíl állt a sisakjába, majd össze esett. A frász kerülgetett, amikor megláttam a fejéből kiálló nyilat, de aztán odarohant Drivij, és helyrepofozta. Amikor ismét az ellenség felé fordítottam a figyelmem, akkor ismét kifogyott egy táram. Aztán épp töltök újra, majd ismét lőni kezdenék, amikor egy nyíl áll a mellkasomba. A lendület úgy hátravet, hogy az ak-val rövid sorozatokat lövök az ég felé, majd hátra esek. Teljesen elsötétül minden, aztán ismét kivilágosodik, de csak halványan látok, és elmélyült hanggal hallok mindent. Egy végtagomat se tudom mozgatni. Csak szemlélem az eseményeket. Néztem ahogy a többiek folyamatosan lőnek, majd egy helikopter repül el a fejünk fölött, és szórja az ellenséget, gépágyúval, meg mindennel. Aztán már lassan tudok mozogni, de még mindig elég bizonytalan. Aztán odajött Jeff, kihúzta a nyílvesszőt, és megnézte a sebet. De nagy szerencsémre nem esett bajom, az új ruha tökéletesen megvédett, a nyíltól. De eléggé ki voltam ütve, és alig értettem valamit a többiek beszédéből. Jeff elkezdett a fal mögé vonszolni, majd odaadta a pisztolyát, és elvette az Ak-mat, meg a mellényemből két tárat, és folytatta a lövöldözést. Én amennyire tudtam próbáltam célzott lövéseket leadni, de sehogy sem sikerült. Aztán egyet, mégis leszedtem egy szerencsés fejlövéssel. Majd a helikopter kezdi ismét szórni a területet, a gépágyúval, és utána minden elcsendesedik. Már épp kezdem lehunyni a szemem, hogy pihenjek egyet, amikor a szolgálatos fickó odajön, megfogja a karom, és felsegít. "Gyere pajtás! Majd rendbe jössz." Mondta. Végül felszálltunk a helikopterre, és visszaindultunk a határhelyőrségre.

Később egy ágyon fekszem, közben egy felcser vizsgál. Azt mondja nem esett komoly bajom, csak a nyílvessző ahogy hirtelen mellkason vágott, kinyomta a tüdőmből, az összes levegőt, és ettől teljesen elszédültem. De még egy kis sokkot is kaptam. Azt mondta, egy nap alatt rendbe jövök. Körül nézek a fehér falú, szobában, és látom a többieket, a többi ágyon feküdni. A szolgálatos fickó felült az ágyában, és a PDA-ját babrálja, Jeff több helyen be van kötözve, és éppen alszik, Drivij meg, műtött karral fekszik infúzión. Aztán én is felülök az ágyban, és keresem a cuccomat. A másik szolgálatos, odaköszön: "Jó reggelt!" "Jó reggelt!" Köszöntem vissza. "Hol van a cuccom?" Kérdeztem. "Ott van a szekrény mellett." Lenézek az ágyam mellé, ott látom az új ruhámat, az eleje tele van lyukakkal. Felkiáltok. "A k**va életbe, a vadi új cuccom!" Erre a szolgálatos azonnal csendre int. Gyorsan körül nézek hogy nem ébredt e fel valaki, de úgy néz ki senki nem ébredt fel. Aztán letettem vissza a cuccomat, és vissza feküdtem pihenni.

Eh!... Elvoltam vele míg ezt megírtam.

Amíg ott voltam elgondolkodtam. Elegem van ebből, amióta itt vagyok szabadúszó azóta csak rossz dolgok történnek. Elmegyek és egyedül fogok élni. Egy olyan helyen ahol senki nincsen. Nézegetem Iván térképét. Figyelmes leszek, hogy a kordon mellett, van egy terület. A mocsár. Azt mondják ott senki nem éli túl azt a helyet. Sugárzás, mutánsok, anomáliák. Ott lesz nekem jó helyem. Elindulok vissza Kordonba. Az íjamat viszem meg a tűzgolyót ami Iváné volt. Maradt még nyílvesszőm, KB 30 darab. Pénzem nincs. Eladom a leletet és akkor talán lesz. Indulok. Lezárom a csapóajtót kívülről. Iván AK-ja, Dragunova még lent van a pincében, Iván hullája mellett. A helyet észben tartom a kordinátát kitörlöm a PDA-ból. Megyek a mocsárba. Egy rövidebb úton megyek, az Agropromból egy ösvényen át lehet menni. Beértem. A mocsár szélén vagyok. Előveszek egy vesszőt és rápattintom az íjam húrjára. Úgy indulok. Fürkészem a helyet. Sehol semmi. Nem hallok semmi mozgást. Megyek egy ideje mikor egy kis faházra bukkanok. Kifeszítem az íjamat és közelebb megyek. Mikor kinyílik az ajtó látom hogy kijön egy Zombi. leengedem a távcsővet megnézem, egy alap Stalker felszerelés és a táskájára hímezve: Szása Sztusztujev. Felhúzom megint az íjam és célzok. Mondom:
-Bocsi Szási de.....
Felém nézett éppen és akkor lőttem. A fején találtam el és a nyílvessző odaszögezte a ház oldalához. Közelebb megyek, és kihúzom a vesszőt. Beviszem a házba és átkutatom. A PDA-ja ép még. Fura. A fegyvere furcsa volt nekem elsőre is. Egy MP5. De kiváló állapotban. Ezt nem vártam volna egy hullától. Látszik rajta hogy gondozta. Remek állapot, kiváló pontosság. Ez a fegyver nem egy hónapja volt gondozva, 3 napja pucolhatták ki utoljára. De, itt nincs senki. A zombi öltözete és felvarrója is ismeretlen volt. Ilyet nem láttam. Azt írja: аккуратный небосвод. Tiszta égbolt. Furcsa.....Nagyon furcsa. Erről még nem is hallottam. Hajj....mindegy a lényeg hogy most átnézzem a cuccait. Előszöris, nézzük a felszerelését. A táskájában találtam két konzervet, egy Berettát és egy tárat találtam nála meg egy liter tiszta vizet. Kirakom a dolgokat és elteszem a fegyvereit. A hullájáról a felvarrót levágom és elteszem későbbre. Ekkor veszem észre hogy a ruhája alatt van még egy plusz golyóálló mellény. Ez még kapóra jöhet. Leszedem a testet meg bedobom a mocsárba. A faviskó szép hely, van benne egy kis kandalló, meg ágy is-pár nincs se takaró se matrac-meg padlás és egy szekrény is. Benézek a szekrénybe, mikor kinyitom egy kissebb légy hadsereg kezd el mozgolódni. Egy hulla lóg a szekrényben. A szegény párát is levágom és kiviszem. Mielőtt bedobom átnézem, nincs nála semmi. Visszamegyek és átnézem az egész házat. A padlással kezdem. Fent minden teli van pókhálóval meg mindenféle régi fekete-fehér képekkel. Nőkről, gyerekekről, és a gazdáról. Egy normál testalkatú figura, kopaszodó, szakállas. Egy ládán megakad a szemem. Egy rozsdás lakat van rajta. Valami nagy érték is lehet benne. A pisztollyal amit most szereztem lelövöm a lakatot. Kinyitom. Egy napló van benne meg egy Flash Drive. Fura, mert tudtommal csak pár hónapja vagyunk a Zónában. Ez meg zsír új. A Flash Drive-ot elkezdtem feltölteni a PDA-mra a naplót meg elkezdem olvasni. Aki írta, a ház ura volt. A neve Szergej Igorjov. Itt lakott. Azt írja, a terület hemzseg minden mutánstól. Itt minden van. Állítólag fel nem fedezett példányok is. És valami fura csoport is. Eddig még csak zombiként találkozott velük. Látni sose látta őket pedig tudta hogy ott vannak mert hallotta őket. És nem mutánsok voltak mert azok megölték volna. Mindig semlegesek voltak vele szemben. Ha látták hogy mutánssal küzd nem avatkoztak bele de figyelték. A PDA-kat eltette. Minden adatot rámásolt egy Flash drive-ra. Azt írja, itt lakott a katasztrófa előtt, és azon a titkos úton jött vissza ahol kimenekült. Azt írja a vége felé hogy a lény ami zombikká tette az embereket, az tart errefelé. Inkább felakasztotta magát mintsem ő is zombi legyen. Szép. Nem semmi élete volt. Azt mondja a fegyvereit lent tartja a pincében. Abból viszont van neki dögivel. Az utolsó bejegyzésében 15 AK-t, 20 sörétespuskát és 40 pisztolyt rakott el, ezekhez meg van kereken 500 golyója. Szééééééép. Le is megyek. A pincébe kintről lehet bemenni. Lemegyek. Igaza volt az öregnek. Egy csomó AK meg sörétes. Kiviszek egy AK-t és kipróbálom. Betöltöm a tárat és lövök. Valami nincs rendben mert elengedtem a ravaszt de lő. Mikor kifogy a tár megnézem, külsőre teljesen megfelelő de belülről szétette a rozsda. Az egyik sörétest próbálom ki. Betárazom és felhúzom. A baj csak az hogy ekkor meg a felhúzója szakad le. Nézem a többit, mind tönkre van menve. Egyik sem működőképes. A pisztolyok közül van pár aminek már nincs meg a markolata. Beázott és minden elrozsdásodott. A töltények védő tokban voltak szóval működnek de nincs csak 5.56-os,7.62-es, 9X18-as meg sörét közöttük. Sörétes puskám nincs, a pisztolyt nem használom, AK-m az van, de nem tudok ennyi lőszert magammal vinni és az íjon kívül nem is nagyon használok mást. Nem baj. Az ócskavasakat kihajigálom és berakom a helyére az AK-t. Van itt hely a Dragunovnak is. Van itt vagy 10 tár hozzá. Az AK-hoz 10 tárnyi lőszer, és 5 tár van. Ezeket még átnézem biztos ami biztos alapon nem akarom hogy a pofámba robbanjon az egyik golyó. A mesterlövész puskáért vissza megyek. Indulok. Visszaértem az ösvényen a rejtekhelyemig és lementem. A puska a helyén. A lőszert is vittem. A radioaktív lőszert azt is hoztam, van vele egy tervem. Mikor visszaértem leraktam a dragunovot is és átnéztem a ház többi részét. Semmi. Rendben a lőszereket nézzük most. Ennél viszont meglepődök mert a legtöbbjük tökéletes állapotban van. Mindet átnéztem biztos ami biztos. A 10 tárnyi lőszerből csináltam 6 tárnyit. A tárak közül csak kettő volt elfogadható állapotban. Remek. A 7.62-es lövedékeket is megnézem, a 3 tárnyi lőszerből kettő és fél tár volt elfogadható. Minden jót elraktam. Fel kellene húznom valami védelmi részt a ház köré. Vissza a kordonra. Ott eladom a pisztoly lőszert és veszek pár gránátot vagy aknát. Addigis, megpróbálok keríteni valami matrac félét mert anélkül nem alszom. Vágok nádat és arra fogok feküdni.

Miután üdvözöltük 2 újonnan csatlakozott elvtársunkat is, szövetkeztünk a banditákkal,akik küldtek ki nekünk egy szép adag erősítést a benzinkútra.Megerősítjük a falakat, földel megpakolt zsákokból lőállásokat építünk, mikor kész vagyunk szétosszuk a katonai felszereléseket, bár nem valami újak, jobb mint a semmi.Mikor befejezzük a munkát leülünk egy kicsit pihenni, beszélgetni.Nyugodtan beszélgetünk, vodkázgatunk 1 kicsit, ám hirtelen lövések dördülnek és minden a feje tetejére áll.Azonnal felpattanunk, próbálunk rájönni honnan lőnek minket, egy osztag bandita támadni indul. 10 másodperc múlva már le is kaszálták őket.Lövöldözünk össze-vissza, nem igazán látjuk a célpontokat,egyszercsak berobban az épület oldala, kirohan 1 bandita, ám ugyanazzal a lendülettel küldi vissza 1 sorozat.Egy páran elkezdünk hátrálni, pont jókor, 1 újabb gránát bent robban az épületben, újabb elvtársakat a pokolra küldve.Rohanunk a banditák bázisára, közben már látjuk támadóinkat, csak épp futás közben eléggé nehéz célozni, szóval továbbra is csak lövünk mint az őrültek.Húzódunk befele az épületbe, elvileg "csak" 4 ember támad minket folyamatosan, de olyan mintha 1 komplett osztag tüzelne ránk megállás nélkül.Csak 1 dolgot tehetünk, hátrálunk, visszalövünk, és próbáljuk túlélni ezt a véres golyózáport.Már a központi épületig szorultunk vissza, mikor támadóink egyszercsak kihátrálnak a bázisról, és borzasztó iramban elkezdenek visszavonulni.Mintha vanalmi égi jelet láttunk volna meg, aki csak tud rohan a támadóink után, most mi szórjuk utánuk az ólmot.Egészen a régi farmig rohannak, ott beugrálnak a téglafal mögé, és onnan tüzelnek ránk, de már rövidebb sorozatokat lőnek.Hiába rövidebek a sorozatok, nyílt terepen vagyunk, és továbbra is hullanak az embereink.Páran 1 kidőlt fatörzs mögött találtunk menedéket, innenm próbálunk eltalálni valakit.A vadász barátunk íjjal fejbelövi az egyik üvegfejű csávót, az elterül, de fél perc múlva felpofozzák és ugyanúgy tovább ontják ránk az ólmot.Egyre közelebb jutunk hozzájuk, kevés lehet a lőszerük, mert már alig-alig lőnek vissza, ám ekkor meghalljuk a jó öreg dübörgést, és már le is csapott ránk az újabb veszedelem, egy helikopter formájában.Az égiragadozó is megszór minket eléggé.Próbáljuk lelőnni, mi ehez kevesek vagyunk...viszont mikor felénk fordul,már süvít is felénk egy rakéta.A fatörzs elé csapódik be, jó 3-4 méterrel arrábdob minket.Mire feleszmélünk, már csak azt vesszük észre, hogy ellenség sehol, mindenhol hullák és sebesültek fekszenek.Mellettem épp rágyújtana kucsmás barátom, ám eltörik a kezében az utolsó szál cigije.Látszik a szemében...mintha feladná...előkotrok egy bontatlan dobozt, kibontom, meggyújtok egy szálat és odaadom neki...megérdemeljük elvtárs!Miután visszavánszorogtunk a bázis maradékára, elkezdjük összeszámolni veszteségeinket, bár csak ne tennénk.Túl sok jó harcostársunk veszett oda.A maradék emberekkel nagyjából elkezdjük helyrepofozni a pusztítás nyomait.A vadász társunk kiborul a barátja elvesztése miatt, és miután kiordibálja magát a földhöz vágja a sapkáját és otthagy minket.Pedig most tényleg szükségünk van az emberekre.Valamennyire sikerül összefoltozni a helyet és magunkat, csak aztán ülünk le pihenni, és elkezdjük megbeszélni további teendőinket.

Vissza
Top Alul