Remek. Feltérképeztem a házat, a körülöttem lévő nádasból kiszedtem annyi nádat ami elég lesz a fekvőhelyemnek és kiválogattam a lőszert ami jó. Az 500 pisztolytöltény kamu volt mert csak 200-at találtam. Azokat azért leadom. A pisztolyokat is. Jók lesznek ócskavasnak. Leadtam a kordonnál és kaptam érte 2000 rúbelt. Vettem belőle kettő Claymore aknát. Visszamentem és a ház tetejéről körül kémleltem a helyet. Szééééép. Innen Keletre látom hogy egy csapat Stalker tart felém. Nem Tiszta Égboltosok. Csapdát állítok nekik. Az egyik Claymore aknát elhelyezem majd elbújok a nádasba. Amikor hallom őket a vesszőt az íjra pattintom és várom hogy bedőljenek. Az egyikük elsüti az aknát ami ki is végzi őt. A másik kettő elkezd visszafele futni de az egyiket azonnal hátba lövöm. Gyorsan pozíciót váltok. Elkezdek futni a másik felé de nagy ívben hogy ne vegye észre. Mikor mellette vagyok előkapom Iván macsétáját és lefejezem. A hullákat átnézem. Alap felszerelés és megint egy felvarró. Erre az van írva: Renegade. Furcsa. Két frakció? És nem is hallottunk róla? Ez milyen érdekes. Mindegy a hullákat miután átnéztem és elvettem a fontos dolgokat bedobtam őket a mocsárba és eltűntem. Itt otthon éreztem magam. A nádas kiváló rejtekhely. Elbújhatok, és lesből támadhatok. A régi szép időket juttatja eszembe mikor még Zsoldos voltam és a dzsungelben volt a feladat. Jajj, de szép idők voltak. Emlékszem, azelőtt halott volt a legtöbb ember hogy felfogta volna mi történik. Azon gondolkodtam, hol lehet a bázisuk? A Renegát és a Clear Sky térkép sem jelöli a bázisuk helyét. Találnom kell egy tagot. Aki még lehetőleg ép elméjű. De hogyan. Gerilla kiképzést kaptam, és a rejtőzésben is jó vagyok de ezek otthoni terepen vannak. És ez nagy előny. Amit ki is használhatnak. Előszöris, tudatnom kell hogy haver vagyok. Kiállok és mondom:
-Tiszta Égbolt! Nem vagyok ellenség!
Semmi válasz.
-Mondom! A nevem Jurijj! Szabadúszó vagyok! Volt Zsoldos!
Ekkor egy hatalmas ütés ér tarkó tájon amitől eszméletemet veszítem. Felkelek, egy öreg fazon beszél hozzám:
-Üdvözlöm. Hallom, megölt egy renegát osztagot.
-Hát, nem volt nehéz.
-Meglehet. De még senkit nem láttunk a mocsárban aki túlélt volna egy renegát osztagot. És ilyen ügyesen megoldotta a lakhelyét. Ügyes. Érdekes ember maga.
-Hát, sokat tanultam, Zsoldos voltam. És értek a szakmámhoz.
-Értem. Ha zsoldos volt, akkor munkát is vállal?
-Igen. Mi lenne az?
-No-no-no-no! Jóuram! Ne szaladjon ennyire előre! Elsőnek, a bemutatkozás. Mi a neve?
-Jurij Ivanovics Kozlov. Volt zsoldos.
-Az enyém Pavlov Szergejevics. A Tiszta Égbolt vezetője és egyben alapítója. Most már jöhet a munka. A munka annyi lenne hogy egy vérszopót kellene kiiktatni.
-Könnyű lesz.
-Nem biztos. Ezek nem a szokványos kis szúnyogok. Ezek rendes mocsári dögök. Ezek nem megölik hanem elragadják. Sok ember tért vissza úgy hogy mellőle ragadtak el egy embert. Akit meg elkap arról csak egy ordítás marad. Egy hatalmas, fájdalmas ordítás. Szóval vigyázzon.
-Értem. Mi a fizetségem?
-A fizetsége.....Nem is tudom.....Nincs ötletem, majd kitalálom. De nagy lesz az biztos.
-Rendben. A fegyvereimet visszakaphatnám?
-Á! Persze! Ott vannak a dobozban.
Kivettem a cuccaimat és felkészültem.
-Meg is van a jutalma. Egy rendes puska. Miért használ íjat?
-Mert ezt kedvelem. És mert néha hasznosabb.
-Értem. Ezzel képes megölni a dögöt?
-Ezzel? Ezzel elefántokat meg medvéket szoktak ölni. Ami állva marad miután rálövök, annak fizetek egy sört komolyan mondom.
-Na kapkodja el úrfi ne kapkodja el!
Nem értettem mire érti de nem izgat. Megvan hol tanyázik a kis huncut. Egy kisebb gyárra emlékeztető helyen. Akörül látták mostanában. Irány arra. A sásban mozgok, halkan. Próbálok minél kevesebbet érintkezni a vízzel mert a csobbanást rendesen hallani. Inkább a szárazabb helyeken megyek. Mikor odaérek akkor veszem észre a dögöt. Nem láthatatlan. Könnyű menet lesz. Felhúzom az íjat és becélzom a fejét. Amikor felém néz akkor lövök. A szeme közé ment. Hanyatt esett. Mikor kijövök a nádasból akkor veszem észre hogy a dög még él. A fejéből kiálló vesszőt letöri és felmászik a leomlott épület tetejére majd onnan ugrik le felém. Megint becéloztam és lőttem de ez is hatástalan. A bőre ilyen vagy nem tudom. Alig lehet átlőni. Előveszem a macsétát és azzal kezdek vele küzdeni. Felém suhint de kivédem és a macsétával rácsapok az oldalára. Mintha acélra csaptam volna. Nem jött be. Megint meg akar ütni de azelől is kitérek. Befutok a gyárba és ott bent elbújok. Felnézek a plafonra, egy hatalmas lyuk tátong rajta. Fel kellene csalnom oda. Elkezdek sprintelni a fal felé és elkezdek mászni. Mikor felértem a dög akkor vett észre mert ráesett egy kavics amit én rúgtam le véletlenül. Elkezdett felfelé ugrani. Két ugrással felér de már fel is húztam az íjat. Elkezd felém rohanni én meg a fejére célozva lövök. Nekem esik. Itt van nekem is végem. Egy ideig lehunyva tartom a szemem de észreveszem egy idő után hogy a dög nem tép szét. Nem is szívja a véremet mert nem vagyok lebénulva. Kinyitom a szememet, marha nagy mákom volt mert a nyílvessző pont a szemébe ment és azonnal meghalt. Visszamentem a Tiszta Égbolt bázisára és elmondtam mi történt.
-Hm....Érdekes Jurij barátom. Nagyon. Szóval egy íjjal és egy macsétával megölt egy Vérszopót. Nem semmi. Megérdemli a jutalmat. Itt van.
Elővett egy dobozt és egy ruhát.
-Mi ez?
-Ez a Tiszta Égbolt egyenruhája és 1000 rúbel költőpénz. Akar csatlakozni hozzánk? Ránk férne az ilyen csapattag.
-Nem tudom. Nem ismerem annyira a csoportot.
-Legyen elég annyi, nem zargatnak minket a különböző frakciók. Sem a banditák, sem a szabadok nem tudnak rólunk. A katonaság meg főleg nem. De mi félkatonai szervezet vagyunk szóval csak óvatosan.Mi is oda tudunk csapni ha kell. Mint most is. A renegátok bázisát kell megtámadnunk.
-Nekem vannak Renegátos PDA-m de nem tudom hol a bázisuk.
-Mi kiderítettük! Egy nagy, hotelnek látszó épületben.
-Mikor megyünk?
-Most! Készüljön! De erre kötelező jönnie. Nem kap érte pénzt. Most legalább megtudhatjuk ki a jó.
Lementem és elkezdtem felszerelkezni. Mikor mindenem a helyén volt elővettem az íjamat és végigfutottam. Odajön mellém egy alak. Tiszta égboltos. Elkezd beszélni:
-Te! Haver végre kinyírhatunk pár Renegátost! Meg fogod tudni milyen jó ez! Csak idő kérdése.
-Hm....Ki mondja.
-A nevem Szokolov. Mihael Szokolov. A rettegett. Úgy érzem magamat a csatában mint más a való életben imádok lőni! A háború a lételemem!
-Ez a különbség kettőnk között. Én nem díjazom. Ha kell akkor ölök de szórakozásból soha.
-Igen. Ezt is vártam tőled. Íjjal meg macsétával. Bezzeg én! Én vagyok a legjobb macsétával!
-Próbáljuk ki.
-Helyes! Akkor most, mindenki legalább 5 embert megöl a kedvenc fegyverével. És az nyer aki több embert öl meg.
-Áll az alku.
Ekkor lejön a főnök és szól hogy mehetünk. Elindultunk. Hárman, a főnök, én meg Szokolov álltunk a motel előtt. Nem messze, 25-30 méterre. A főnök mondja:
-Renegát! Jöjjetek ki! Adjátok fel! Ez az utolsó esélyetek!
Kiáll a tetőre az összes renegát és az ő főnökük mondja:
-Na ne mondd! Ilyen balfaszokat még egy csecsemő is leszed!
Ekkor a főnök odasúgja nekem:
-Jurijj. Ha jól lősz, lőj egy figyelmeztető lövést a feje mellé.
Felkészülök de Szokolov mondja:
-Csak vigyázz, jól célozz.
Mikor lövök egy picit meglök oldalról és a mellette lévő alakot nyakon találom. Szokolov a szájához kap és mondja:
-Ezt most bekaptátok. Mindjárt kivégzünk titeket.
-Kivégeztek? És hol a sereg?
Ekkor én súgom oda a főnöknek:
-Főnök! Ez engem is érdekelne! Hol vannak a többiek?
-Figyelj.
Ekkor lövések dördülnek és kitör a csata. Mi hátraugrunk és fedezékbe húzódunk. Mindenki lő. A fedezék mögül egy pillanatra kilesek és fejbe lövöm az egyiket.
-Neked mennyi Szokolov?
-2. Neked?
-Eddig egy.
-Látszik hogy ki a profi!
Na megállj! Előveszek egy íjat, és várok amíg egy renegátos elrohan egy másik mögött és akkor lövök. Mind a kettő megvan.
-Na ilyet csinálj! Kombó!
-Grr.....
Még mindig lőttünk. Ekkor mondja a főnök:
-Jurij! Gránátod van?
-Nincs.
-Franc!
Elordítja hogy dobjanak nekik gránátot. 5 embernél van gránát, azt el is dobják. Felrobban az épület. Kirohannak a renegátok. Elteszem az íjam.
-Szokolov! Ezt nézd!
Berohanok a nádasba. Óvatosan hogy ne érintsek sok nádat ellopózok a renegátok mögé és hátulról egyet fejbe lövök másikat meg macsétával levágom. A harmadik lőne le de Szokolov elintézi. Ekkor már Szokolov is lent volt. Már csak három van. Szokolov előveszi az ő ,macsétáját én meg a sajátomat. Jönnek ki egyiket én lefejezek, másiknak a fejébe Szokolov állítja a macsétát harmadikat meg a főnök sorozza le. Szokolov leül és rágyújt én meg körülnézek. Sok hulla. A tetőről leszedtem pár embert, számszerint 16-ot. Szokolovot simán legyűrtem. Lemegyek hozzá, még mindig ott bagózik. Mondom neki:
-Na szokolov! Megvan a nyertes. Én pontosan 16-ot öltem le.
-No, ez baj. Mert én pontosan 17-et!
Ekkor előveszem az íjat, felhúzom és a hullába eresztem amin éppen ül.
-17.
-Már halott volt!
-Rángatózott.
-Rángatózott, mert ha nem vetted volna észre, a macsétámat beleállítottam az idegrendszerébe!
Ekkor a főnök érdes hangja szakítja félbe a beszélgetést:
-Jólvan uraim! Visszavertük a mocskokat! Te! Jurij! Gyere ide! Beszélnünk kell. De nem itt. Megyünk vissza a bázisra. Addig ti takarítsátok fel a hullákat. Majd jelentkezünk.
Elindultunk vissza a bázisra. Ott vagy dícséretet vagy fejmosást kapok. Remélem előbbit.
Lehet kicsit nagyon hosszú lett bocsi.
-Tiszta Égbolt! Nem vagyok ellenség!
Semmi válasz.
-Mondom! A nevem Jurijj! Szabadúszó vagyok! Volt Zsoldos!
Ekkor egy hatalmas ütés ér tarkó tájon amitől eszméletemet veszítem. Felkelek, egy öreg fazon beszél hozzám:
-Üdvözlöm. Hallom, megölt egy renegát osztagot.
-Hát, nem volt nehéz.
-Meglehet. De még senkit nem láttunk a mocsárban aki túlélt volna egy renegát osztagot. És ilyen ügyesen megoldotta a lakhelyét. Ügyes. Érdekes ember maga.
-Hát, sokat tanultam, Zsoldos voltam. És értek a szakmámhoz.
-Értem. Ha zsoldos volt, akkor munkát is vállal?
-Igen. Mi lenne az?
-No-no-no-no! Jóuram! Ne szaladjon ennyire előre! Elsőnek, a bemutatkozás. Mi a neve?
-Jurij Ivanovics Kozlov. Volt zsoldos.
-Az enyém Pavlov Szergejevics. A Tiszta Égbolt vezetője és egyben alapítója. Most már jöhet a munka. A munka annyi lenne hogy egy vérszopót kellene kiiktatni.
-Könnyű lesz.
-Nem biztos. Ezek nem a szokványos kis szúnyogok. Ezek rendes mocsári dögök. Ezek nem megölik hanem elragadják. Sok ember tért vissza úgy hogy mellőle ragadtak el egy embert. Akit meg elkap arról csak egy ordítás marad. Egy hatalmas, fájdalmas ordítás. Szóval vigyázzon.
-Értem. Mi a fizetségem?
-A fizetsége.....Nem is tudom.....Nincs ötletem, majd kitalálom. De nagy lesz az biztos.
-Rendben. A fegyvereimet visszakaphatnám?
-Á! Persze! Ott vannak a dobozban.
Kivettem a cuccaimat és felkészültem.
-Meg is van a jutalma. Egy rendes puska. Miért használ íjat?
-Mert ezt kedvelem. És mert néha hasznosabb.
-Értem. Ezzel képes megölni a dögöt?
-Ezzel? Ezzel elefántokat meg medvéket szoktak ölni. Ami állva marad miután rálövök, annak fizetek egy sört komolyan mondom.
-Na kapkodja el úrfi ne kapkodja el!
Nem értettem mire érti de nem izgat. Megvan hol tanyázik a kis huncut. Egy kisebb gyárra emlékeztető helyen. Akörül látták mostanában. Irány arra. A sásban mozgok, halkan. Próbálok minél kevesebbet érintkezni a vízzel mert a csobbanást rendesen hallani. Inkább a szárazabb helyeken megyek. Mikor odaérek akkor veszem észre a dögöt. Nem láthatatlan. Könnyű menet lesz. Felhúzom az íjat és becélzom a fejét. Amikor felém néz akkor lövök. A szeme közé ment. Hanyatt esett. Mikor kijövök a nádasból akkor veszem észre hogy a dög még él. A fejéből kiálló vesszőt letöri és felmászik a leomlott épület tetejére majd onnan ugrik le felém. Megint becéloztam és lőttem de ez is hatástalan. A bőre ilyen vagy nem tudom. Alig lehet átlőni. Előveszem a macsétát és azzal kezdek vele küzdeni. Felém suhint de kivédem és a macsétával rácsapok az oldalára. Mintha acélra csaptam volna. Nem jött be. Megint meg akar ütni de azelől is kitérek. Befutok a gyárba és ott bent elbújok. Felnézek a plafonra, egy hatalmas lyuk tátong rajta. Fel kellene csalnom oda. Elkezdek sprintelni a fal felé és elkezdek mászni. Mikor felértem a dög akkor vett észre mert ráesett egy kavics amit én rúgtam le véletlenül. Elkezdett felfelé ugrani. Két ugrással felér de már fel is húztam az íjat. Elkezd felém rohanni én meg a fejére célozva lövök. Nekem esik. Itt van nekem is végem. Egy ideig lehunyva tartom a szemem de észreveszem egy idő után hogy a dög nem tép szét. Nem is szívja a véremet mert nem vagyok lebénulva. Kinyitom a szememet, marha nagy mákom volt mert a nyílvessző pont a szemébe ment és azonnal meghalt. Visszamentem a Tiszta Égbolt bázisára és elmondtam mi történt.
-Hm....Érdekes Jurij barátom. Nagyon. Szóval egy íjjal és egy macsétával megölt egy Vérszopót. Nem semmi. Megérdemli a jutalmat. Itt van.
Elővett egy dobozt és egy ruhát.
-Mi ez?
-Ez a Tiszta Égbolt egyenruhája és 1000 rúbel költőpénz. Akar csatlakozni hozzánk? Ránk férne az ilyen csapattag.
-Nem tudom. Nem ismerem annyira a csoportot.
-Legyen elég annyi, nem zargatnak minket a különböző frakciók. Sem a banditák, sem a szabadok nem tudnak rólunk. A katonaság meg főleg nem. De mi félkatonai szervezet vagyunk szóval csak óvatosan.Mi is oda tudunk csapni ha kell. Mint most is. A renegátok bázisát kell megtámadnunk.
-Nekem vannak Renegátos PDA-m de nem tudom hol a bázisuk.
-Mi kiderítettük! Egy nagy, hotelnek látszó épületben.
-Mikor megyünk?
-Most! Készüljön! De erre kötelező jönnie. Nem kap érte pénzt. Most legalább megtudhatjuk ki a jó.
Lementem és elkezdtem felszerelkezni. Mikor mindenem a helyén volt elővettem az íjamat és végigfutottam. Odajön mellém egy alak. Tiszta égboltos. Elkezd beszélni:
-Te! Haver végre kinyírhatunk pár Renegátost! Meg fogod tudni milyen jó ez! Csak idő kérdése.
-Hm....Ki mondja.
-A nevem Szokolov. Mihael Szokolov. A rettegett. Úgy érzem magamat a csatában mint más a való életben imádok lőni! A háború a lételemem!
-Ez a különbség kettőnk között. Én nem díjazom. Ha kell akkor ölök de szórakozásból soha.
-Igen. Ezt is vártam tőled. Íjjal meg macsétával. Bezzeg én! Én vagyok a legjobb macsétával!
-Próbáljuk ki.
-Helyes! Akkor most, mindenki legalább 5 embert megöl a kedvenc fegyverével. És az nyer aki több embert öl meg.
-Áll az alku.
Ekkor lejön a főnök és szól hogy mehetünk. Elindultunk. Hárman, a főnök, én meg Szokolov álltunk a motel előtt. Nem messze, 25-30 méterre. A főnök mondja:
-Renegát! Jöjjetek ki! Adjátok fel! Ez az utolsó esélyetek!
Kiáll a tetőre az összes renegát és az ő főnökük mondja:
-Na ne mondd! Ilyen balfaszokat még egy csecsemő is leszed!
Ekkor a főnök odasúgja nekem:
-Jurijj. Ha jól lősz, lőj egy figyelmeztető lövést a feje mellé.
Felkészülök de Szokolov mondja:
-Csak vigyázz, jól célozz.
Mikor lövök egy picit meglök oldalról és a mellette lévő alakot nyakon találom. Szokolov a szájához kap és mondja:
-Ezt most bekaptátok. Mindjárt kivégzünk titeket.
-Kivégeztek? És hol a sereg?
Ekkor én súgom oda a főnöknek:
-Főnök! Ez engem is érdekelne! Hol vannak a többiek?
-Figyelj.
Ekkor lövések dördülnek és kitör a csata. Mi hátraugrunk és fedezékbe húzódunk. Mindenki lő. A fedezék mögül egy pillanatra kilesek és fejbe lövöm az egyiket.
-Neked mennyi Szokolov?
-2. Neked?
-Eddig egy.
-Látszik hogy ki a profi!
Na megállj! Előveszek egy íjat, és várok amíg egy renegátos elrohan egy másik mögött és akkor lövök. Mind a kettő megvan.
-Na ilyet csinálj! Kombó!
-Grr.....
Még mindig lőttünk. Ekkor mondja a főnök:
-Jurij! Gránátod van?
-Nincs.
-Franc!
Elordítja hogy dobjanak nekik gránátot. 5 embernél van gránát, azt el is dobják. Felrobban az épület. Kirohannak a renegátok. Elteszem az íjam.
-Szokolov! Ezt nézd!
Berohanok a nádasba. Óvatosan hogy ne érintsek sok nádat ellopózok a renegátok mögé és hátulról egyet fejbe lövök másikat meg macsétával levágom. A harmadik lőne le de Szokolov elintézi. Ekkor már Szokolov is lent volt. Már csak három van. Szokolov előveszi az ő ,macsétáját én meg a sajátomat. Jönnek ki egyiket én lefejezek, másiknak a fejébe Szokolov állítja a macsétát harmadikat meg a főnök sorozza le. Szokolov leül és rágyújt én meg körülnézek. Sok hulla. A tetőről leszedtem pár embert, számszerint 16-ot. Szokolovot simán legyűrtem. Lemegyek hozzá, még mindig ott bagózik. Mondom neki:
-Na szokolov! Megvan a nyertes. Én pontosan 16-ot öltem le.
-No, ez baj. Mert én pontosan 17-et!
Ekkor előveszem az íjat, felhúzom és a hullába eresztem amin éppen ül.
-17.
-Már halott volt!
-Rángatózott.
-Rángatózott, mert ha nem vetted volna észre, a macsétámat beleállítottam az idegrendszerébe!
Ekkor a főnök érdes hangja szakítja félbe a beszélgetést:
-Jólvan uraim! Visszavertük a mocskokat! Te! Jurij! Gyere ide! Beszélnünk kell. De nem itt. Megyünk vissza a bázisra. Addig ti takarítsátok fel a hullákat. Majd jelentkezünk.
Elindultunk vissza a bázisra. Ott vagy dícséretet vagy fejmosást kapok. Remélem előbbit.
Lehet kicsit nagyon hosszú lett bocsi.