tovább indultunk az erdő nyugati része felé.
nemsokára meg is érkeztünk az ellenőrző pont felé. megérkezésünkkor furcsa érzés fogott el mintha figyelnének, és nem is egy hanem egy tucat szempár figyelne minket.
a katonák nyugodtan baktattak tovább a tudósok is, csak nekem volt rossz előérzetem, ezért nem is fordítottam rá különösebb gondolatot, felróhatom hogy paranoiás vagyok...
egyszer csak az egyik katona szól hogy anomáliás talált, de olyan hanggal mintha eperbokrot talált volna, falánk éhséggel nézett az anomáliába amiben időnként bevillant 3 tárgy is egyszerre.
elővettem a veles detektorom, és a másik kezemmel csavarokat kezdtem dobálni.
gravitációs anomália ez, tehát vigyázzunk hova lépek, mert gáz van...
nagyjából 10 perc tökölés után megszerzem az elsőt, nem sokkal később a másik kettőt. a tudósok megnézték, 2 gravi és egy aranyhal, mind három a teherbírást növelő relikvia.
a katonáknak adtam az aranyhalat, mivel azért a tudós nekik 22000fizet, és az mér megéri nekik.
én magma megtartottam a 2 gravit, amik egyenként 14000rubelt érnek, ez is szép summa.
ezek után kicsit kutakodtunk még 2 anomáliást találtunk, az egyik 1 teljesen sugárzó rész volt, oda kruglov és a társa mentek be, kihoztak 2 relikviát, állításuk szerint semmi tulajdonsága sincsen ezeknek a relikviáknak, ezek az úgynevezett: túltöltöttek.
ezek egyenként 8000ret érnek, ezeket is eltettem.
a másik anomáliás pedig egy vegyi anomália volt, 1 galacsin, és 1 szivacs került ki.
a szivacsot én kaptam, a galacsint a katonáknak adtam.
miután begyűjtöttük a nyugati környék relikviáit, beljebb indultunk.
sokáig mentünk óvatosan mikor észrevettünk egy terjedelmes méretű tisztást, ahol megszűnt a furcsa szinte természetfeletti köd, ami azóta van az erőben amióta beléptünk.
a katonák kicsit örömködtek a tisztás miatt és elfelejtettek gondolkozni, és az elött mentek ki mielőtt szétnéztek volna, ezzel súlyos hibát elkövetve.
amint kiléptek a bokrok közül szemük elé tárult egy mutáns had: kutyafalkák:vad ebek pszi kutyák és pszeudó kutyák 1 falkában rendezetten, husik és vaddisznók vonalban Vérszívók osztagokban 3-5fősben, kis óriások mint óriás tankok pihentek, krimérák 3fős csapatokban pihentek irányítók, és Hiúzok őrködtek, utóbbik észre is vették a katonákat, és rögtön felverték az egész mutáns hadat...
láttuk megmozdulni az egész mutáns sereget, és ekkor láttuk meg ki is vagy mi is ami parancsol.
az egész mutáns had egy sziklatornyosulás körül volt a sziklatorony tetején egy humanoid szerű, de nem is inkább ember a kinézete, inkább azt mondanám hogy majdnem úgy néz ki mint egy Predalien, csak nem lopótök fejjel hanem egy irgalmatlan nagy irányító fejjel.
az vezérmutáns felénk ordít, mire az egész mutáns had felén kezd csörtetni.
FUTÁS!!!! ordítom el magam
elkezdtünk rohanni úgy ahogy csak tudtunk, közben engedtük vissza a sorozatokat, vaktában, nem is céloztunk hátra se fordultunk, csak rohantunk.
futottunk ahogy bírtunk de hiába, úgy 100méter után beértek minket a kisebb dögök hiúzok snorkok kutyák vérszívók...
véres életért folyó harc kezdődött...
az egyik katona 2-3 golyóval terített le egy rakás kutyát, de jött egy vérszívó, és szó szerint felnyársalta a kezére a katonát
Pavlov! Ordít oda neki a másik, és elkezdi sorozni a szipkát, sz csak leszedi a kezéről a katonát, és odacsap a másik katonának, a mutáns keze, és karmai szétvágták az arcán a gázmaszkot, és az arcán mély barázdákat hagytak, a katona a földre esett.
a harmadik katona látva ezt elfutott, de őt is elkapta egy vérszívó, és nekiállt szipolyozni
a kutatók elfutottak.
engem az egyik snork a földre terített, és éppen belém harapott volna, amikor hirtelen megállt, és vele együtt az összes mutánst is.
láttam a mutáns elfajzott fogait, és éreztem azt a meleg nyálat, ami a szájából a nyakamra csorgott.
egyszer cska leszáll rólam a mutáns, oda jön 2 vérszívó, és felkarolnaka vállamnál fogva elkezdenek visszahúzni a tisztás felé, a többi mutáns is a tisztás felé megy.
a katonát szipolyozó vérszívó fogta még a nyakánál vérző katonát, a pofája tiszta vér a mutánsnak , majd elengedte a katonát, aki élettelenül esett hátra.
mozdulni se bírtam a kezem, és a lábam teljesen ledermedt, azt hiszem sokkot kaptam...
vissza érve a tisztásra a vezérmutáns elé dobtak le, a furcsa mutáns sokáig figyelt messziről, majd lejött a sziklákról, és közelebbről is megvizsgált.
majd a kezét nyújtotta és az arcomra tette a kezét, ami tiszta nyálkás és hideg volt. undorodás és a dermedtség futott végig az egész testemen.
a mutáns szeme teljesen fekete volt, nem volt írisz semmi. egy merően éj fekete volt.
hirtelen emlékek futnak az elmémbe, egy ember... egy.. katona. de ez nem én vagyok, vagy mégis?...
a rang kapitány vagy százados, a férfi arca homályos amerikai szabvány bevetési ruha.
újabb képek most ugyan ez az ember tiszti egyenruhában.. temetésen.. az eső... esik... az emberek elsietnek, de ő ott áll... az esőben de nem egyedül...
ekkor éles fájdalom hatol a fejembe a képek megszűnnek, újra itt vagyok a valóságban.
a mutáns elvette a kezét az arcomról, valamit mondott a vérszívóknak, mire az egyik ökölbe igen ökölbe szorította kezét, és úgy pofán vágott hogy elájultam.
...
Ébredezem... az erdő szélén vagyok már kezd lemenni a nap. lassan felkelek, az arcom fáj, egy barázdát érzek, végig tapogatom...
Biztos az átkozott vérszívó, azoknak olyan körme van hogy sebhelyest csinált belőlem.. de szerencsém volt hogy ennyivel megúsztam... a többiek... ekkor ötlött az eszembe, a többiek!
szétnézek mellettem 2 ember fekszik, Tigris a rajta cafatokban álló védőruhában, odamegyek hozzá, próbálom magához téríteni, sikerült is annyi életet vernem bele, hogy a kulacsomba kóstoljon.
Pfff!!! fújta ki a jó kis italt a szájából.
Ohhh bazzeg, nem szeretem a Whiskyt!
ahh végre magadhoz tértél!
lassan felültetem... Meg vagy?
Nagyából, 2 kezem 2 lábam van, és mind a 4 végtagom rohadtul fáj!
Hehe... nevettem kicsit, majd átmentem a másik sérülthöz.
az volt a felkarmolt arcú, az a Sulkov vagy ki, Próbálom magához téríteni nem sok sikerrel.
Tigris elővett egy üveg vodkát, kicsit töltök a kupakba és leöntöm a sebét, mire az eddig eszméltét vesztett katona felordít.
az arcán 3 mély seb van átlósan, és mélyek is eléggé. ezek örökké megmaradnak neki.
a legfölső vágás majdnem kiszedte a jobb szemét...
a felordítása után sokáig zihált, és és adta jelét, hogy a vodka szinte marja égeti a sebeket az arcán.
belekerült egy kis időbe mire szóhoz tudott jutni.
Hol... hol a.. csapatom?
meghaltak...
a katonán még mindig látszott hogy irgalmatlan fájdalmai vannak, de hozzávetőleges csöndben tűrte.
jöjjön katona, majd erőlködve felsegítettem.
Tigris is felállt nagy nehezen, és ketten támogattuk egymást a szolgálat bázisáig.
a mutánsok mindent nálunk hagytak a fegyvereink, és a rádióinkon kívül, még a 2 társamat is életben hagyták de miért? és kié ez az emlék amit láttam? vagy a jövő lenne?
Miközben a bár felé tartottuk éreztem hogy a mellkasom alatt van egy seb, és ott vérzek, de nem foglalkoztam vele, a legfontosabb hogy most elérjük a bárt.
már erősen estefele volt mire megpillantottuk a gyárkomplexum tornyát, tovább siettünk ara fele, ám mielőtt elértük a volna a pilboxokat nem bírtam tovább, a vérveszteséget, és a kimerültséget, és elájultam...