Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Nabunak énis akartam szólni csak nem mertem mert féltem hogy kikapok,Amúgy Zini most távolabb van azért nem ír,Cold én am negatív nak találom a mostani bázis alapitást azért gondoltam hogy mi lennénk az 5 érdekes ruhájú mert még várjatok vele,ez meg ez a generátor megvolt,majd oda beköltöznek szépen a Katonák és timég várjatok frakció/Bázis alapitással,hallom még Kordonnál is meglett az új bázis,Scarcerow egész irását támogatom és énis elszégyeltem magam.....Elnézést kérek mondjátok meg mi a hiba bennem mert azon javitani szeretnék....

Én az alapítást úgy gondoltam, hogy majd hozzácsapódok estetleg pár hasonló gondolkodású NPC-hez, vagy játékoshoz, aztán egy ideig együtt fogunk mászkálni, de bázis, meg kereskedő, stb, az nem lenne...
És persze a vezető sem én lennék, mivel én vagyok szinte a legtapasztalalatlanabb, bár a többi tag sem lenne túl kemény értelemszerűen.Gyakorlatilag nem lenne semmiféle védőruhaszerűségünk, mert ugye a nagy szabadságban és minden szebály nélkül eléggé gyorsan elmegy piára, cigire, meg minden más felesleges baromságra.
Részben ezért is gondoltam erre, mert ugye szerencsétlen Zini eléggi ki van rekesztve, ez neki is lehetőséget adott volna , hogy tartozzon valahova, de persze nem most gondoltam volna, hanem egy idő múlva. Vélemény?

Részben egyet értek Scarral. Hibáztam én is lehet más is. Waldar értelmes eszközökkel próbált helyre pofozni, majdnem sikerült neki.
Amivel nem értek egyet azok a területek felfedezése,miért ne lehetne átmenni máshova. Meg mi az hogy nincs olyan hogy vörös erdő, meg ez meg az. Azt le kell tölteni mint egy modot ??
Ott van az át lehet menni. Az már más kérdés hogy előtted senki nem járt ott és lehet hogy meghalsz az első mutánstól. De ezt figyelembe kell venni annak aki új területre megy (ilyen téren megint csak hibázhattam) és akkor készülni kell, élelemmel, lőszerrel, stb. Azért kell átmenni keresztül kasul mindenen mert ha már realitás, akkor emberből van ő is és az ember az kíváncsi, néha túlságosan is, és hozhat rossz döntést is akár hogy megfontolja lehet hogy rosszul dönt.

Ezek után úgy érzem hogy felesleges felügyelőnek lennem, sőt úgy látszik felesleges volt az ilyet kijelölni mert marad a régi rendszer akinek nem tetszik valami az szól. Ez így lesz jó.

Végül akkor javítás a karakterem történteihez: Maxék nem építenek bázist, nincs frakciózás. Maradtam az 5 emberel egyenlőre Aggropromban valahol.

ColdBlood:Jó jó,azt értem, hogy zabos az agyperzselő miatt és igaza is van. Ha majd lesz köztünk egy hero, vagy ha jön Strelok, akkor majd kikapcsolja vagy valami. Amúgy kiscsillag vándorlós banda elmélete hasonlít a későbbi monolitfrakció északra vándorlásához. A Clear Sky meg nem zavar sok vizet, de ha a mocsár szükségeltetik, akkor a géptelep a kereskedőpont és a raktár a templomnál van. Majd később jönnek a renegádok, amikor már kész vagyunk a bázissal, de nem akartam leleplezni a karaktert aki vezet minket. Ez a Thor lesz a későbbi Lebegyev (azért ilyen okos, mert tudós volt még a zónába távozása előtt). A többiek meg azon szerepek betöltői akik kellenek egy bázishoz. Én vagyok pl a doki. Jobban szeretem a szervezettséget, és így majd később tudunk segíteni a sztalkeroknak.Remélem így már jó lesz.Ezt a rakat fegyvert sem a járda mellett találtuk. A Hi-Tech cuccokat illetően nekem egy normál PDA-m van. A ruhám igaz, hogy kicsit el lett túlozva, de most úgyis marad egy darabig. A vérszopós történet meg csak az izgalom kedvéért volt. De ha zavar titeket, akkor vegyétek úgy, hogy búcsúzóul fejbe lőttem.
Nem vagyunk profi sztalkerek mi sem, csak szerencsénk volt. A relikviák helyett akkor legyen pénz az alku tárgya. Senki játékát nem akarom elcseszni ezért lemondok a fegyverszállításról. Alkalmi vétel azonban továbbra is fenn áll és csak a fizető egyéneknek.
Waldar, te meg ne félj. Ha szólsz nem eszlek meg.Itt haverok között vagy, nyugalom !
:D

Nem muszály Lebegyevnek lennie,a saját képzeleted az egész,pl nem is lenne Tiszta Égbolt hanem valami teljesen más,Tiszta Sajt,(lol) Lebegyev helyet Tra-Pista a vezér,most csak példákat mondok,magyarul a saját fantáziádra vagy bízva,nem kell se Lövész,se semmi,(lehet Lövész nevü karakter de ne másolja le teljes kreativitását és csapatátt lövésznek)
Nabu,Kösz,csak mikor új szerepjátéknál vagyok illik begúbózodni 1 csapatba (bábba) és várni míg kifejlődik a Gyilkos (pillangó) és oda menni a Csapat (hernyók) Vagy Gyilkos (Pillangók) Elé hogy nézd már én vagyok Sanyi és ez meg ez a bajom veled ^^ Na elég az offból

Visszaindultunk kordonba,esős idő volt és sötét,a Szemétdombra érve 5 banditát láttunk cafatokra tépve,koponyályuk is kilátszik,1 Kutya eszi az 1 ikőjüket,majd hátra vonul,1 perc mulva 3 ugyan ilyen kutya támad meg minket,majd 6,és a többi,de mind eltünnek 1 lövéstől,ez milehet?Grigorij megsérült,gondoltam milehet,felkapom a TRS ét a Vezérnek és kicélzom a legtávolban lévő kutyát,rám vicsorit a távcsőben,1 töltény maradt a tárban,nem hibázhatom el,1 lövésnek,és 1 halálnak kell lenie,Kicélzom,a kutya rám nyüszit a távolban,lövök,mellé,A FRANCBA,eldobom a fegyvert oda futok minden erőmből 10 hasonmása utánam,előveszem M9 emesem a tokkból és pofán lövöm,kiterül,izzadva leülök mellé,hátra nézek elöbb,a hasonmások eltünnek,még mozog a kutya,előveszem Vadászképsem megforgatom kezembe élel lefelé és bele döfök vérző pofályába,már nem mozdul,vissza megyek társam mellé,elosztunk néhány kötszert,1 anomáliába mentünk további utunkba majdnem bele,onantól könnyen elértünk a Helyörséghez...Grigorijt kezelésbe vette az orvos,1 Harapás nyom volt a válamon,felszakitva a ruhámat,1 veszetség elleni szurit adtak be,megvarrattam a ruhámat,átvenni készültem a fizetségem mikor kiderült hogy becsaptak,kialudt a villany,kihasználtam a pillanatott,megfogtam a parancsnok fejét és az asztalba meg a falba 2 szer mind a 2 őt ütöttem,reszketve átnyújtott a fejenkénti 5 000 RU-t amit átadok a társaimnak (25 000 RU volt 5 000 nekem és a többinek) majd én megszólalok:
-Figyely,mivel 1 társam majdnem meghalt,és 2 ő majdnem végzetes sérülést ért el,még 1 ilyen becsapásnál,töltényt használok...
Majd oda rugtam a székéhez,fegyverért nyúlna de pofán rugom és újra elkezdem:
-Itt mindenki téged hazugnak tart,Ha lázadni készülök úgyis mehetsz Banditának,de ha merészelsz 1 rosszat is cselekedni 1 Katonával is....
A középső és mutatóújjam össze zárva a Nyakamon - suhintással jeleztem neki hogy elvágom a torkát,bementünk a barakkba a fiúkkal,bezártuk az ajtót,elmeséltem nekik a történteket,az Aggropomban is,meg a mostanit is,majd köptem 1 et,és bekapcsoltam Laptopomat...

Azért jó, hogyha megvannak a valódi szereplők is, bár ezeket ne igazán irányítgassuk. A teljesen új frakció meg szerintem csak mértékkel legyen megengedhető, hiszen ez a sajtos történet inkább egy étterembe illene. :D Lebegyev meg olyan karakter akinél nehezen lehetne jobb vezetőt találni. De nem állok meg még az alapítás után sem az ingoványban. Fogom még igazi sztalkerként járni a zónát, csak hagyok teret nektek a megállapodásra és figyelek, hogy ne tegyek keresztbe nektek. Scare, tudom, hogy megint átbszva érzed magad, de ha végignyomattad a Clear Sky-t tudod, hogy a Tiszta Égbolt volt az első frakciók egyike. Nem árt szóval korán alapozni. Most csak a banditákat szórom, és megpróbálok lojális maradni az elvekhez.

Ingoványban akkor. Zatont majd csak a távoli jövőben.

A géptelepre pakoltuk ki a fegyverek többségét. Amire még szükség van az maradt a lerakatban.
Néhány a zónába érkező újfiú szeme egyből megakadt a helyen, és csakhamar érdeklődőkre találtunk. Ezekben az a jó, hogy még könnyű velük üzletelni, nameg álltalában a megspórolt pénzükkel érkeznek ide.Nem mintha én olyan régi sztalker lennék, de már láttam valamennyit a zónából és tudom, hogy ez nem játék. A Szidorovicstól kapott AK-47-esemet eladtam egy tehetős ügyfélnek. Kaptam érte 500 Rubelt, de lőszerből csak két tárat adtam, mert Rókának kell a 7.62-es. Minden jól is ment, csak egy csapat hülyegyerek bandita itt lődörög. Megfogdozzák a fegyvereket, és elriasztják a sztalkerokat. Róka el akarja hajtani őket, erre elkezd keménykedni. Odamegyek és a pofájába ordítok, hogy húzzanak a p****ba.De erre csak mérgesebb lesz a bandita, és megpróbál megütni. Rossz emberbe kötöttél bele. Kifeszítem a karját és mikor már roppanik gyomorba rúgom. Ez kicsit észhez térítette őket, mert visszavettek.
Bandita:
-Még visszajövünk !
Róka mérgében:
-Teli tárral várlak sz*rházi !
A kis eset után egy óra nyugi volt.Majd ismét visszatértek a sztalkerek és fogyott a golyó, meg a fegyver. A szolgálatos ruhákról is letépkedtük a jelvényeket, és a vörös lemezeket Jámbor, aki egyébként civilben mérnök átfestette talált zöld festékkel.
Ezekből is adtunk az esetlen újoncoknak. Mégis nagyobb esélyel élik túl, mint egy hétköznapi kabátban. Olcsón adjuk a cuccokat, de magunknak is hagyunk a fegyverekből, és az ellátmányból.
Mikor éppen számolgatjuk a befolyt lét visszajönnek a banditák.
-Ti szivóztatok a tesókkal !
Egyből mindenki fegyvert szegez az irányukban, és fordítva is így megy.
Caesar halkan:
-Thor !
-Most mi legyen ?
Thor:
-Az értelem veresége az ember halála !
Caesar:
-Tűz !
Elkezdtek röpködni a golyók. A hülye banditák nyílt terepen maradtak, de van aki fedezékbe húzódott. Mi fedezék mögül adjuk le a lövéseket.Günther láthatólag megbátorodott, mert keményen odafűt nekik. A fülem majd szétreped. Róka mellettem tüzel, és a töltényhüvelyek ellepnek. A kölyök teljesen kikelt magából, akárcsak Jámbor. Ordítva szórja a golyókat. De egyszercsak felkel a kölyök és megindul kifelé egy gránáttal a kezében.
Caesar:
-Nee !
-Kölyök ne !
Éppen kibiztosítani akarná, mikor az egyik bandita észbe kap, és a nála lévő MP-5-össel megsorozza Günthert.
Caesar:
-Róka fedezz a fene egye meg !
Róka:
-Gyerünk !
Felkapok egy F-1-est, majd kifutok a fedezékből és cikkcakkban futok a legközelebbi teherautóig. Körülöttem mindenhol golyók csapódnak be.
Caesar:
-Most megkapjátok rohadékok !
Kihúzom a szeget és a fedezékből kidobom az ajándékot. A banditák menekülni kezdenek, de amint ez megtörténik egy halálos sorozattal a többiek beterítik őket piros lyukakkal. Mikor a detonáció megtörténik a maradék fedezékben maradt banditát is vagy a nyomás veti szét, vagy a repeszek sebzik halálra. Most már csak fájdalmas nyögéseket hallani. Egyből Güntherhez sietek a halálos csöndben. Nyitott szemekkel fekszik, de hiányzik belőle a megszokott fiatalos csillogás.Letérdelek, a nyakán megnézem van-e pulzusa. Nincs.A közben körém gyűltek is feszülten merednek.A fejemet rázom.
-Meghalt !
A tenyeremmel lehajtom a szemhélyát és az AK-ra támaszkodva fölkelek. Odamegyek a haldokló banditákhoz és rúgdosni kezdem őket.
-A rohadt szemét anyátok !
-Még csak egy gyerek volt !
Az ötödik-hatodik rúgásnál meghalnak.Szólni sem tudnak.
A másodiknál Róka lefog, és elkísér az épületbe. Itt letesz egy ládára, és az arcomat a kezembe temetem.Holló leül és megpróbál megvígaztalni. Addig Jámbor és Thor a fiú testét beviszik a fedett helyre. Könyvtáros, és Róka átkutatja a banditákat. A PDA-kat és az értékesebb dolgokat elveszik, a hullákat pedig halomba rakják és elégetik. A kölyöknek miután megnyugodtam ásunk egy sírt, és lassan belehelyezzük. Jámbor a nála lévő Bibliából felolvas, elföldeljük és keresztet állítunk neki. "Günther" csak ennyit írunk a névhez. Ami a banditákból marad, azt is elföldeljük, és megpróbálunk kitalálni valamit, hogy ilyen többé ne történjen.Nem felejtünk el kölyök. Nem haltál meg hiába. Mostantól a sztalkerokat védjük és a banditákra szó nélkül tüzet nyitunk. Csak két hete vagyok a zónában, de úgy érzem itt születtem, és valószínüleg itt is halok meg.

Nem nagyon találok magamnak munkaadót a faluban, ezért lemegyek Sidorovicshoz.
Ő sem tud mondani smmilyen pénzkereseti lehetőséget.Bár azt mondja, hogy nem ártana, hogyha utána néznék a korábban elvállalt "holdfénykereső" munkámhoz.-És mégis merrefelé kéne keresgélnem ilyeneket?
-Nem igazán tudom én sem, bár én a helyedben nem itt a kordonban szórakoznék, mert itt szinte biztos, hogy nem találsz, hanem körülnéznék a szemétdomb felé.
-És miféle felszerelésre lesz szükségem, ahhoz, hogy tudjak arra kutakodni?
-Bírod a vodkát fiacskám?
-Hát nem vetem meg, de nem is annyira szeretem.
-Akkor vagy veszel egy doboz sugárzás, elleni gyógyszert(5 darabos ) 1000 rubelért, vagy pedig választod a noname vodkát csak itt, csak msot, és csak neked 100 rubel per üveg áron.
-Azthiszem, hogy az utóbbiból lesz 5 üveg, az ár-érték arány figyelembevételével.
-Hát nese fiam 500 lesz.
-Nem gondoltam volna...

Fölmegyek, örömmel konstatálom, hogy a bicót sem lopták még el.
Fölpattanok rá, és elindulok a szemétdomb felé.Tanácstalan vagyok, sosem jártam még ennyire mélyen a zónában.Félek, de kíváncsi is vagyok.Ha így haladok nemsokára odaérek.

Thomas Jefferson

Elég hosszúra sikerült a régi katonai bázis átnézése, kb 2 napig ott táboroztunk, találtunk egy mélygarázst és abban harci járműveket.
kicsit ette őket a rozsda, de használhatóak voltak. kerestünk üzemanyagot és találtunk is egy igen csak nagy üzemanyag tartályt hátul, kb 7 méteres tankoló kábellel.
Iván az egyik katona felmászott a tank tetejére, és megnézte van-e benne.
Mit ad isten háromnegyedig volt a tartály, ami azt jelenti hogy egy kb 1 benzinkútnyi üzemanyag ezekhez a járművekhez.
Volt itt uaz, Urál teherautó ponyvával és a nélkül, pár BTR és egy T72es is akadt, sajnos utóbbiról az idő letette a lánctalpat.
a BTRek se voltak fényesebb állapotban, de egy szakértő szerelő könnyen helyrepofozhatja őket, amit meg is tett a 2 velünk jött mérnök, és Szvetlána is segített a járművek helyrekalapálásában, elvégre sofőr/szerelő a katonai munkája...
addig én kértem még 1 csapat embert ide, és eltakarítottuk a szemetet amit elbírtunk vinni.
kicsit helyre raktuk a bázist. a régi HQban megtaláltam a volt parancsnok személyes és hivatalos naplóját, a vén kecske 2 is írt.
és egy rakás 80as 90es évekbeli térképet is találtam még itt.a kiürítési tervrajzok Pripyatról, egy Limanszk nevű kisvárosról,1-2 kis helyőrséget stb... roppant hasznos információkat! röviden tömören.

Miután rendbe hoztuk a járműveket, ami 2 terepjáró, 2 ponyvás Urál 1 a nélküli 3 BTR csapatszállító volt.
illetve többet is helyre tudtunk volna hozni, de sajnos nincs több emberem akikkel hazavihetném a járműveket.
annyi üzemanyagot pakoltunk fel amennyit csak tudtunk, a tartály sajnos a falba volt építve, nem volt mozdítható, így amit tudtunk kitankoltunk belőle.
így is még maradt benne 2-300 liter Üzemanyag.
a régi fegyver raktárból is kihordtunk minden használhatót, és a Teherautókra pakoltuk fel.
pár ládányi AK47es, SVD-k RPG is akadt még lőszer is hozzájuk, egy fegyverneppernek ez maga az álom lenne...
miután felpakoltunk minden hasznosat, kivezettük a járműveket a mélygarázsból, és menetirányba állítottuk őket.
én még beszaladtam 2 emberrel a parancsnoki épületbe, és felpakoltuk a teherautóra a parancsnok nagy széfjét, és még az fő tiszt kis széfjét is felkapta az egyik éles szemű baka.
Éles szeme volt, mert a széf a sarokban volt a kályha egyik téglája takarta kissé ferdén, ez tűnt fel a katonának hogy ferde a tégla. :D
ravaszak voltak ezek a kis szovjetek...
miután mindez megvolt elindultunk 1 Btr ment elöl, takarította az utunkból a roncsokat.
kb fél óra múlva meg is érkeztünk a bárba. Vészjósló kis védelme volt.
A "társam" igencsak megörült a járműveknek, de tűnődött is hogy honnan az isten nyilából kapartam elő ezt a sok mozgó fémhulladékot.
a csapatszállítók a fedett "parkolóba" kerültek, ami egy nagyobb raktárépület volt.
a teherautókról lepakoltuk az ellátmányt. a fegyvereket a beszerzőtiszthez vittük, az üzemanyag kannákat pedig egy kis földalatti kis pincébe cipeltük le.
majd a teherautókkal is beálltak a raktárba.
majd lementem a társammal a HQba ahol már kb egy tucat fekete ruhás szolgálatos baka virít.
Örült eléggé a fegyvereknek, mert el is mondta hogy ugyan elkészültek a bázis építésével, de a katonaság ígérte felszerelés: Öltözet, fegyverek, detektorok, Geiger műszerek nem érkeztek meg.
Ma reggel kiküldött 1 kereső csapatot a felszerelés helyére, de azt kifosztották, most pedig keresik a tetteseket.
kb 5 embert küldött ki szolgálatos öltözetben, hogy se a stalkerek se a hadsereg ne csesztesse őket.
én nekem is viszketnek már rendesen az ujjaim. akcióra éhezek...
el is mentem a beszerző tiszthez, vételeztettem magamnak egy AK47est, egy leszerelhető Gránátvetővel alá, kaptam hozzá 10 tárat, és 5 gránátot vételeztem még 1 kis lőszer a Fort hoz.
majd kimentem a közeli kis dombhoz gyakorolni a lövészkedni. Éppen mázlim van a dombtól úgy 100 méterre egy kis csorda "husi" táborozott, így hát mozgó célpontra gyakoroltam.
2 tárral elintéztem őket.

éppen tárazok, és nézegetem a fegyvert, amikor zajt hallok magam mögül.
hátra nézek semmi. de egyre közelebbről hallom. Felálltam, és úgy néztem szét, hát tőlem úgy 50 méterre a bozótosból elő Ugrott 3 vadkan 2nek igen szép méretes agyara van, és vonalban rohannak felém
Anyád!!! Ordítom el magam, és elkezdem sorozni az egyik agyaras fejét.
2 sorozat után Orra bukik, és agyaraival szántja a földet.
ekkor a másikat lövöm, ebbe vagy féltárat beleengedem, mert úgy mozog cikcakkban hogy alig bírtma lelőni.
Mikor a harmadikat céloznám, sajnos már késő volt...
Úgy fel lökött a termetes dög, hogy majdnem maga alá gyűrt. a szerencsén múlott hogy azonnal meg nem halok, de nem inkább kicsavarta a kezemet... a dög, 10 méterrel arrébb lassított le , majd megfordult, és újra nekem ront, úgy hogy a pofáját előre szegezi, nincsenek agyarai, de a koponyája olyan kemény, hogy az enyém simán szétloccsan rajta ha megfejel ami valószínű, mert a földön fekszem törött kézzel.
kb hat méternél jár, amikor sörétes hang hallatszik, és a dög fél feje cafatokká válik.
a dög viszont orra bukva közelít felém, éppen hogy csak megállt a fejem elött.
huhhhh..... fújtam ki a bennem ragadt levegőt.
Jól vagy? kérdezi egy öreg hang.
a hang irányába nézek, és egy szakállas embert látok, egy M4 benelli vadászpuskával a kezében.
Nem.... de kösz a kérdést. mondtam jobbra balra bólogatva a fejemmel.
elnevette magát az öreg, és közelebb jött majd felsegített.
mikor egy vonalba ért az arcunk így szól: Szívesen.
Kösz...
Mi a neved?
Jeff... hát a tied?
Arthur, de maradjunk Tigrisnél!
Örvendek Tigris!
Szint úgy barátom... szint úgy!
te egyébként hogy hogy erre jársz Tigris?
Öhhh... vadász vagyok, és éppen ezeket a dögöket üldöztem, azt hittem nincs erre a fene se.
A közelben van a szolgálatos bázis de ne zavarjon...
az legalább 1 kilométerre van innen, itt 1 kilométer nagy terület, de te öregem amint látom szolgálatos vagy!
Igen...
Vissza kísérjelek?
Megköszönném.
Gyere öreg harcos! mondta tigris, majd elkezdtünk a bár felé sétálni, de elöttem ég felvettem a fegyverem a földről.

Nabu nem a tiszta égbolttal volt bajom, hanem a lopással, és a helyszínnel.... és az alakuló/tervezendő frakciók mennyiségével...

Az nem lenne probléma, hogyha a relikviák nem 100% ig lennének olyank, mint a játékban, és nem is feltétlenül úgy keletkeznének?

sztem is jó5let az hogy újdolgok jelennek meg :D öö scare elvileg akk az megoldható hogy a duty-nál vagyok elszállásolva fizetővendégként nem ? :D éés pártolom kiscsillag frakcóötletét ha egyszer lesz olyan :D

Elolvastam, de az írásból én nagyjából a katonai raktárakra gondoltam. Amúgy ha nem bánjátok, annyit szeretnék csak a clear sky-ból idézni, hogy a hadsereg ismét igénybe veszi a raktárakat, és kiképző bázist létesítenének ott.

Még aznap leraktam a fölösleges dolgaimat a széfembe. 2400 Rubelből 500 elment kajára. A bázison ingyen kaptam. Így 1900 Rubelem van. Plusz egy ilyen gömb alakú relikvia. Másnap a többiek épületeket kezdtek aládúcolni és holnap Pillboxot építünk délen és északnyugaton is.
Mára mondtam a vezetőnek hogy elmegyek de holnap reggelre visszajövök. A cél a szeméttelepi roncstelep tűz anomáliája. Minden gond nélkül eljutottam oda. A Normálisnál már 50 méterre 4C°-al melegebb volt. Ekkor már a Detektor is jelzett. Lassan elindultam felé. Már láttam a csillogását amikor egy lángcsóva csap fel előttem. A hőmérséklet a tetőfokra hág körülöttem. Lassan megkerültem a lángcsóvát. A verejték már ömlött rólam. Már csak karnyújtásnyira van. Hozzáérve lehűltem. Majdhogynem fáztam. Kijönni már könnyebb volt.
Kordonban semmi se történt egészen addig míg 4 kutya rám támadott. Az egyiket lelőttem a pisztollyal mire a többi megfutamodott. Már már elkiabáltam magam amikor mögöttem léptek hangzanak. Pseudokutyáááááák ordítottam és rohantam a hídhoz. Közbe eggyet kilőttem amikor megszólaltak a mesterlövészpuskák. Halálos pontossággal szedegették ki mögülem üldözőimet. Ott az egyik újonc kérdezte mit keresek erre. Mondom hát te? Erre röhögött mindenki. Majd tovább mentem. Kopaszfalun a sztalkerek elbámulnak milyen páncélom van. Jön is egy ittas sztalker:
-Hé mennyiért adod a páncélt?
-Nem ela...- Nem tudtam befejezni a mondatot mert fejbe akar ütni így kiugrottam előtte majd gyomron térdeltem. A vén kereskedő azt mondja hogy csak 10000-et ad a relikviáimért. Ekkor látok meg egy sztalkert egy házban aki egy fegyvert szerelt. Bementem hozzá.
-Á üdv eladni vagy venni jöttél?
-???
-Én relikviákat veszek pár hetente jövök a Zónába. De ilyenkor fegyókat is hozok be amit sajátkezűleg turbóztam. 3-4 darabot szoktam hozni.
-Milyen fegyvereid vannak?
-Van egy náci MG42es növelt tűzgyorsasággal támasztóvillával. Van egy Pisztoly amit 6 fajtából raktam össze ötvözve jó tulajdonságaikat. És egy kiváló szerb mesterlövészpuska. Zastava M93 (Fekete Nyíl). 12.7 x 108 mm lőszert használ. 8X-os nagyítás és 5 lövedék fér egy tárba. Ezt növeltem kettővel. Rászereltem egy 20 cm-es saját készítésű hangtompítót. Álcahálót raktam rá és a lencsét olyanra cseréltem hogy ne verje vissza a fényt. És növelt tűzgyorsaságú. Ezek közül ez sikerült a legjobban.
-Mennyi a mesterlövészpuska?
-Attól függ mivel fizetsz.
Leraktam az asztalra a két relikviát, az obokanomat és 1500 Rubelt.
A relikviákat valószínűleg felismerte, leszedte az obokan vázát, megvizsgálta és mondta:
-Hát ez nem elég...

Nahát akkor a többiek beleegyezésével kezdek egy kicsit újítani.A frakció meg akkor alakul meg, amikorra megbeszéljük, mert ugye bármikor, bárhol összeakadhatok velük.

Egy ideig bicóztam, elérkeztem a szeméthegyek lábához.Eléggé depresszív egy hely, talán ezért ragadott el rögtön a varázsa.Felhörpintek egy fél üveg noname vodkát, összegombolom magamon a kabátot, és rendesen a fejembehúzom a sapkát, és a melegítő szárát betűröm a bakancsba, és elindulok az egyik halom lábához.Elkezdek kézzel turkálni a sok dzsuva között, mivel elfelejtettem ásót venni.Nagyszerű.
Van itt mindenféle a hatalmas fémdaruktól az üres konzervdobozig, még a szarkofág építésekor használt ólomköpenyekig.Mivel nincs geiger-müller számlálóm csak sejteni tudom a sugárzás mértékét, de talán jobb is így, a placebo hatás miatt.Még csak tíz perce matatok a dombon, de máris elkezdek szédülni.Védőitalként, és a sugárzás miatt megiszom a felbontot vodka másik felét.Ettől egy kicsit jobb, de azért nem az igazi.Matatok vagy még öt percig, és amikor éppen egy kisebb talán működőképes motort gördítek árrébb akkor (Még Morzsi ötlete volt anno) arasznyi fekete, dagadt gennyeddző férgek lepik el a bal kezemet.Próbálom őket lesöpörni róla, de mintha odanőttek volna.Valami savas anyagot gennyedzenek, már kezdi lemarni a kezemről a bőrt.Leöntöm a kezemet vodkával, de ettől csak mégjobban megvadulnak a férgek, még inenzívebben bocsátják ki a testük melléktermékét.Végül vagy nehezen lefeszegetem őket a kezemről a már oly sokszor jó szolgálatot tett konyhakéssel, de már kilátszik a hús.Király.Lelocsolom vodkával, megint, hátha hat a túlvilági férgek által termelt méreganyagokra is.Iszonyatosan csíp, megint elszédülök, de nem tudom, hogy a fájdalomtól, vagy a sugárzástól.És ugye mindkettő ellen megvan a helyi "népi" orvosság, hát magambadiktálom a férgek öntözésére felbontott palackot.Levánszorgok a szeméthegyről, a késsel lefeszegetem a bakancsomra tapadó maradék kis állatkákat, kis mélyedéseke martak a gennyükkel a bakancsba.Leülök egy a közelben heverő agrgátorra, elszívok pár szálat, addig egy kicsit pihenek, esteledik már, kéne találni valami szállást.Ahogy így napnyugtakor nézem, mintha lenne a távolban egy kolhoz maradványa.Oda andalgok, eufórikus hangulatom van a nikotin és az alkohol együttes hatásától, a fájdalom csak hab a tortán, így alig érzem.
Már felkelt a hold is, szép felhőtlen éjszaka van teliolddal, a szerencsétlen vak dögök meg vonyítanak a holdra, amit nem is látnak.Talán a légnyomás változását érzik meg...
Betérek a legközelebbi épületbe, egy csirkekeltetőbe.
A 100 wattos izzók kéken fénylenek, ahogy rájuk süt a hold.Bennük áram cikázik, fürtökben nő, mint a szőlő.Az egyiket megérintem, érzem,ahogy átjár az energia, bár a kezem elzsibbadt.Letépek egy gömböt a fürtről, de leszakad az egész.A kezemben lévőt szorosan szorítom, de a többi leesik a földre, eltörnek, kékes villámok futnak szét a padlón.
Na most aztán istentelenül meg fog b aszni az áram.Ez az utolsó gondolatom, majd a földre rogyok.

Ha nem túl gyors, akkor az anaristák rámtalálhatnának.

Légió: NATO 7.62-es nem valami gyakori a zónában. Nem szekálódásnak mondom, de nem lehetne a keleti blokkból valami. Annyi jó fegyver van. Az a finn csoda valóban több, mint hatásos, de adjunk a realisztikára.

Új nap, újabb üzletek, csak sajnos már a kölyök nélkül. Átnézem a raktárat és látom, hogy a szovjet fegyverarzenél legtöbb szereplője jelen van, de találhatók olyan fegyverek is mint a Toz-34 és a Mossberg Maverick 88. Ez a szolgálatos nem csak fegyvert lopott, de meglovasított egy csomó a II.világháború túlfegyverkezésének köszönhető bontatlan eszközt is. Látok Ppsh-41 és PPS-43-ast. 5 darab DP-28-as és 3 láda Mosin-Nagant minden szériából. Karabély és nem karabély. Sőt ! Akad itt néhány SVT-40, SKS és 2 darab SVD is, csak éppenséggel a PKM maradt le, amit a legjobban fel tudnánk használni.Nem csúcstechnika az szent, de elégnek kell lennie. Ezekből is eladjuk a felesleget. Egyéb hírek, hogy a Szolgálat zabos a korrupt tisztjükért és a fegyvereltulajdonításért, ezért visszaviszünk pár dobozt. Az RPG-k közül majdnem mindet, csak egyet hagyunk, és a ruháikat, amiken még nem adtunk túl. Találtunk lejjebb egy elhagyatott létesítményt. Oda költözünk. Berendezzük a helyet és a Templomból átpakolunk. Az említett dobozokat elvittük a "mészárlás" helyére. Ott rá fognak akadni, de gondoskodtunk róla, hogy a banditákra terelődjön a gyanú. Ragasztószalaggal összefogatok két tárat, így megint csak gyorsabb lesz a tárcsere. Az AK-74 jól vizsgázott. Nagyon pontos és könnyű. A nap vége felé egyre többen jöttek a sztalkerok közül és Thor ötlete a következő volt. Magunk mellé állítjuk az embereket és így nem lesz többé gond a banditákkal.De kell egy név...
Thor:
-A tudás és az erkölcs a mi fegyverünk !
-Tiszta erények, és ezért mi vagyunk a Tiszta Égbolt.
-Itt mindenki értelmiségi.
-Én fizikus vagyok, Róka vegyész, Jámbor mérnök, Holló nyomdász, Könyvtáros atomfizikus, te pedig orvos vagy Cézár !
Cézár:
-Az már rég volt...
Thor:
-De még mindig az vagy !
-Mostantól egy frakciót képviselünk, és a zónába érkező tiszta szívű embereket örömmel fogadjuk.
Este felé nagyon sokan lettek és Holló improvizált. "A Tiszta Égbolt a fény a sötétben ! Csatlakozz !" feliratú plakátokat rakott ki és megtervezte a jelképünket, hogy megjegyezzenek. Azért vagyunk ennyien, mert az itt vásárlók tovább adták az újonc táborban, és ide özönlöttek. A fegyverek és Thor szavai hatottak rájuk. Lángoló fényt vettünk ki a szemükből. Az összes itt lévő ember csatlakozott egy előzetes meghallgatás után. Mindel kezet ráztunk és fizettek 500 Rubelt, hogy meg tudjuk venni a szükséges eszközöket, meg persze kiosztottuk a szolgálati fegyvereket, és lőszert.Az emberek újoncok. Sokon látszik, hogy még sosem használt fegyvert, ezért kiképzést tartunk nekik, és a feltételek között az is megvan, hogy nem mehetnek el. Ennél nagyobb felfordulás nem kell. Mostantól csendben működünk és megpróbálunk a lehető legjobban boldogulni. A banditák nem tudhatják hová mentünk, és a géptelepen van is nekik egy ajándék az egyik kiürített lőszeresdobozban Güntherért. A szolgálatosok dolgait lepakoltuk Rókával, az adott helyre, és úgy rendezzük a testeket, hogy hiteles legyen a látkép.
Mikor visszaértünk a bázisra láttuk, hogy az emberek be is rendezkedtek. Tüzet gyújtottak és lepakoltak oda. Mindenki a posztjának megfelelő helyet választott. A mérnökünk minden eszközével együtt beköltözött saját kis helyére, és a többiek is így tettek. A doki szerepe rám hárul. Kaptam egy takaros szobát rendelőnek. Az ellátmányotó standot Róka egyik régi ismerőse kapta, aki nagy meglepetésére a zónába jött. Prométeusz az álneve, de Tuvia Raskalov a valódi neve. Kezet fogtam vele, és ekkor látom, hogy ez az ember sem alacsony és nyámnyila. 192cm és 85 kiló állapítottam meg szemmértékkel.
Este felé a vezető intézett egy bátorító szónoklatot !
-Emberek !
-Nagy öröm, hogy itt látlak titeket !
-Mostantól a zóna megismerése és tanulmányozása a célunk.
-Továbbá harc a banditák ellen !
{tapsvihar}
-Ha van dolog, ami ennél erkölcsösebb lehet a zónában, az, hogy az ember maradjon meg embernek !
-Ne akarjuk elpusztítani a zónát, inkább éljünk vele együtt.
-Ez nam ajándék, és nem pokol.
-Nem is a gazdagság birodalma.
-Ez túlmutat az emberi egyszerűségen, de még annyit mondhatok, hogy a legjobb készséggel fogom vezetni a frakciót !
-Köszönöm !
Újra taps.

Tigrissel vissza értünk a bázisra, ellátták a karomat törés helyett, csak megrepedhetett mondogatta az orvos... nekem mind 1 hogy megrepedt a csont, vagy eltört, akkor is fáj de rohadtul nem vagyok én katona hogy tűrjem szó nélkül... nem is bírtam sokáig, felbontottam egy üveg Kalinkát, és le is hajtottam.
kb 10 perc múlva éreztem hogy kicsit túllőttem a célon, mert kicsit forog a föld...
kimegyek a szemétdomb felé vezető útra felültem az egyik pillbox tetejére, és nézni kezdtem a naplementét. Szvetlána még mindig megszállottan bűvölte az egyik Uaz terepjárót, ami a délután folyamán lerobbant... sajnálatomra, inkább az autóval foglalkozik mint velem... áhh...
Nemsokára léptetek hallottam magam mögül. Hátra nézve Tigrist pillantottam meg.
Estét! köszönt rám az öreg.
Még nappal van! mondtam neki kissé kuncogva.
tök 8... Mondta, majd ő is felmászott mellém.
Téged mi hozott a zónába ifjú barátom? kérdezett felém.
Az izgalom vágya. hát téged?
A lábam! :D
ezen mind a ketten felnevettünk.
Igazából nem vagyok vadász, vendéglős tulaj voltam...
ahha... és honnan van a shotgun?
Veszélyes környék volt... védelmi pénzt akartak szedni...
te se vagy Őshonos orosz mi?
Nem...
Angol? kérdeztem tőle.
Talált.
Te meg gondolom amcsi gyerek vagy.
Nem! Kanadai!!
1 kutya nem?
Nem!
Ohhh nézd már... stalkerek! mutatott az út felé.
És valóban egy 8 fős csapat jött erre.
a mögöttünk lévő tiszt kiszaladt a stalkerek elé, még éppen hallottuk mit kérdez, és mit felelnek:
Jó estét urak mit akarnak erre?
Szállást, és szeretnénk feltölteni a készleteink!
Hm... csak ti vagytok?
Nem van még egy pár csapat stalker, de ők csak holnap vagy utána érkeznek!
puskát kitárazni, tárat zsebbe, fegyvert vállra és gyertek.
A stalkerek eleinte nem igazán értették, de a tiszt előttük várt.
Mikor felfogták a stalkerek, követték az utasítást, és vállra tették az üres fegyvereiket.
Ekkor a szolgálatos megfordult, és bekísérte a stalker csapatot.
nem sokkal utánuk érkezett a tegnap kiküldött szolgálatos csapat is, 1 ládányi rpgvel, és 2 ládányi Rpg gránáttal. az utolsó egy nagy málhás zsákot cipelt, benne vélhetőleg a szolgálatos egyenruhák.
akkor megtalálták a felszerelés 1 részét.
ezek elhaladtával, még megnéztük a naplementét majd elindultunk befele, ám ekkor Irgalmatlanul angy hangrobbanás hallatszott. Mintha földrengés volna úgy rázkódott utána a föld.
KITÖRÉS!!! Ordítja el magát Tigris
Mi van?
Rohanj!
Elkezdtünk futni. Meg sem álltunk amíg el nem értük a civil szektor kis pincéjét (csapos helye) az ajtóban felnéztem az égre, vérvörösen izzott és őrületes sebességgel cikáztak a villámok...
lementünk a pincébe és vártunk.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:az szvdn és változatain kívül nincs is más szovjet nagy kaliberű mesterlövészpuska

Vissza
Top Alul