Thomas Jefferson
Elég hosszúra sikerült a régi katonai bázis átnézése, kb 2 napig ott táboroztunk, találtunk egy mélygarázst és abban harci járműveket.
kicsit ette őket a rozsda, de használhatóak voltak. kerestünk üzemanyagot és találtunk is egy igen csak nagy üzemanyag tartályt hátul, kb 7 méteres tankoló kábellel.
Iván az egyik katona felmászott a tank tetejére, és megnézte van-e benne.
Mit ad isten háromnegyedig volt a tartály, ami azt jelenti hogy egy kb 1 benzinkútnyi üzemanyag ezekhez a járművekhez.
Volt itt uaz, Urál teherautó ponyvával és a nélkül, pár BTR és egy T72es is akadt, sajnos utóbbiról az idő letette a lánctalpat.
a BTRek se voltak fényesebb állapotban, de egy szakértő szerelő könnyen helyrepofozhatja őket, amit meg is tett a 2 velünk jött mérnök, és Szvetlána is segített a járművek helyrekalapálásában, elvégre sofőr/szerelő a katonai munkája...
addig én kértem még 1 csapat embert ide, és eltakarítottuk a szemetet amit elbírtunk vinni.
kicsit helyre raktuk a bázist. a régi HQban megtaláltam a volt parancsnok személyes és hivatalos naplóját, a vén kecske 2 is írt.
és egy rakás 80as 90es évekbeli térképet is találtam még itt.a kiürítési tervrajzok Pripyatról, egy Limanszk nevű kisvárosról,1-2 kis helyőrséget stb... roppant hasznos információkat! röviden tömören.
Miután rendbe hoztuk a járműveket, ami 2 terepjáró, 2 ponyvás Urál 1 a nélküli 3 BTR csapatszállító volt.
illetve többet is helyre tudtunk volna hozni, de sajnos nincs több emberem akikkel hazavihetném a járműveket.
annyi üzemanyagot pakoltunk fel amennyit csak tudtunk, a tartály sajnos a falba volt építve, nem volt mozdítható, így amit tudtunk kitankoltunk belőle.
így is még maradt benne 2-300 liter Üzemanyag.
a régi fegyver raktárból is kihordtunk minden használhatót, és a Teherautókra pakoltuk fel.
pár ládányi AK47es, SVD-k RPG is akadt még lőszer is hozzájuk, egy fegyverneppernek ez maga az álom lenne...
miután felpakoltunk minden hasznosat, kivezettük a járműveket a mélygarázsból, és menetirányba állítottuk őket.
én még beszaladtam 2 emberrel a parancsnoki épületbe, és felpakoltuk a teherautóra a parancsnok nagy széfjét, és még az fő tiszt kis széfjét is felkapta az egyik éles szemű baka.
Éles szeme volt, mert a széf a sarokban volt a kályha egyik téglája takarta kissé ferdén, ez tűnt fel a katonának hogy ferde a tégla.

ravaszak voltak ezek a kis szovjetek...
miután mindez megvolt elindultunk 1 Btr ment elöl, takarította az utunkból a roncsokat.
kb fél óra múlva meg is érkeztünk a bárba. Vészjósló kis védelme volt.
A "társam" igencsak megörült a járműveknek, de tűnődött is hogy honnan az isten nyilából kapartam elő ezt a sok mozgó fémhulladékot.
a csapatszállítók a fedett "parkolóba" kerültek, ami egy nagyobb raktárépület volt.
a teherautókról lepakoltuk az ellátmányt. a fegyvereket a beszerzőtiszthez vittük, az üzemanyag kannákat pedig egy kis földalatti kis pincébe cipeltük le.
majd a teherautókkal is beálltak a raktárba.
majd lementem a társammal a HQba ahol már kb egy tucat fekete ruhás szolgálatos baka virít.
Örült eléggé a fegyvereknek, mert el is mondta hogy ugyan elkészültek a bázis építésével, de a katonaság ígérte felszerelés: Öltözet, fegyverek, detektorok, Geiger műszerek nem érkeztek meg.
Ma reggel kiküldött 1 kereső csapatot a felszerelés helyére, de azt kifosztották, most pedig keresik a tetteseket.
kb 5 embert küldött ki szolgálatos öltözetben, hogy se a stalkerek se a hadsereg ne csesztesse őket.
én nekem is viszketnek már rendesen az ujjaim. akcióra éhezek...
el is mentem a beszerző tiszthez, vételeztettem magamnak egy AK47est, egy leszerelhető Gránátvetővel alá, kaptam hozzá 10 tárat, és 5 gránátot vételeztem még 1 kis lőszer a Fort hoz.
majd kimentem a közeli kis dombhoz gyakorolni a lövészkedni. Éppen mázlim van a dombtól úgy 100 méterre egy kis csorda "husi" táborozott, így hát mozgó célpontra gyakoroltam.
2 tárral elintéztem őket.
éppen tárazok, és nézegetem a fegyvert, amikor zajt hallok magam mögül.
hátra nézek semmi. de egyre közelebbről hallom. Felálltam, és úgy néztem szét, hát tőlem úgy 50 méterre a bozótosból elő Ugrott 3 vadkan 2nek igen szép méretes agyara van, és vonalban rohannak felém
Anyád!!! Ordítom el magam, és elkezdem sorozni az egyik agyaras fejét.
2 sorozat után Orra bukik, és agyaraival szántja a földet.
ekkor a másikat lövöm, ebbe vagy féltárat beleengedem, mert úgy mozog cikcakkban hogy alig bírtma lelőni.
Mikor a harmadikat céloznám, sajnos már késő volt...
Úgy fel lökött a termetes dög, hogy majdnem maga alá gyűrt. a szerencsén múlott hogy azonnal meg nem halok, de nem inkább kicsavarta a kezemet... a dög, 10 méterrel arrébb lassított le , majd megfordult, és újra nekem ront, úgy hogy a pofáját előre szegezi, nincsenek agyarai, de a koponyája olyan kemény, hogy az enyém simán szétloccsan rajta ha megfejel ami valószínű, mert a földön fekszem törött kézzel.
kb hat méternél jár, amikor sörétes hang hallatszik, és a dög fél feje cafatokká válik.
a dög viszont orra bukva közelít felém, éppen hogy csak megállt a fejem elött.
huhhhh..... fújtam ki a bennem ragadt levegőt.
Jól vagy? kérdezi egy öreg hang.
a hang irányába nézek, és egy szakállas embert látok, egy M4 benelli vadászpuskával a kezében.
Nem.... de kösz a kérdést. mondtam jobbra balra bólogatva a fejemmel.
elnevette magát az öreg, és közelebb jött majd felsegített.
mikor egy vonalba ért az arcunk így szól: Szívesen.
Kösz...
Mi a neved?
Jeff... hát a tied?
Arthur, de maradjunk Tigrisnél!
Örvendek Tigris!
Szint úgy barátom... szint úgy!
te egyébként hogy hogy erre jársz Tigris?
Öhhh... vadász vagyok, és éppen ezeket a dögöket üldöztem, azt hittem nincs erre a fene se.
A közelben van a szolgálatos bázis de ne zavarjon...
az legalább 1 kilométerre van innen, itt 1 kilométer nagy terület, de te öregem amint látom szolgálatos vagy!
Igen...
Vissza kísérjelek?
Megköszönném.
Gyere öreg harcos! mondta tigris, majd elkezdtünk a bár felé sétálni, de elöttem ég felvettem a fegyverem a földről.
Nabu nem a tiszta égbolttal volt bajom, hanem a lopással, és a helyszínnel.... és az alakuló/tervezendő frakciók mennyiségével...