Az üzlet lebonyolítása egy bizonyos Zatonban lesz, az egyik lepusztult faluban.
Lassan odasomfordáltunk,hogy még véletlenül se bukjunk le. Mindenki ideges és feszült. Már órák óta itt vagyunk. Egy házban bújtunk el. Amíg valaki őrködik,addig egy fent vigyáz. A "kölyök" (mert csak így szólítjuk a 19 éves vékony srácot) szinte úszik az izzadtságban. Ez lesz az első éles rajtaütése,ahogy elnézem ez sem volt katona. Egy lefürészelt csüvű sörétese van,és egy bőrkabát,terepgatya kombinációjú cucca.Róka viszont egyfolytában csak vigyorog. Ilyesztő ez a
f@szi.Hollónak meg tudom miért ez a neve. Egyfolytában csak károg. Csak egy valakin látszik, hogy nyugis. Mégpedig Thoron, ő a legtapasztaltabb,és persze a vezetőnk.Jónéhány óra és unalmas vicc után csak megérkeztek először a szolgálatos és bérencei, később pedig a banditák. Hmm...Ez a szolgálatos nem szívbajos. A banditák egy zsákot szorongattak. A szolgálatos emberei lepakoltak egy halom ládát. Ez fegyverügylet. Azonban mikor kinyitották a banditák a zsákot láttam,hogy abban értékesebb dolog van,mint a pénz. Néhány érdekes kinézetű relikvia. Odacsúsztattam a messzelátót Thornak,és ő mosolyogva mondja.
-Nem tudom,hogy honnan szereztek ezek a koszos ostoba banditák ilyen relikviákat,de az ott egy láng és két gyöngysor.
Caesar:
-Értem professzor,de lehetne kicsit leegyszerűsítve ?
-Új vagyok !
Thor:
-Majd kikupálódsz édes fiam !
-Ez nagyon nagy fogás.
-Viszünk mindent-adta ki a parancsot.
Lassan bekerítettük őket,és egy határozott tűzparancsra leszedtük a hátvédeket,és elkaszáltuk a banditák vezérét is,aki olajra akart lépni a zsákmánnyal. A szolgálatos emberei és a banditák egymásnak estek és némi lövöldözés után csak páran maradtak talpon. A szolgálatos beszorult egy viskóba.Elintézzük a maradék túlélőt is,és a viskóból kifele lövöldözö,és "Meghaltok patkányok!" sértésekkel dobálózó csempészt ismét körül zárjuk. Thor a bölcs megszólal felém:
-Van egy ötletem !
-Menekülésre késztetjük.
Caesar:
-Hogyan ?
Thor:
-Egy üres gránáttal.-elővett egy RGD-5-öst és hatástalanította.Visszatette a fedelét,és a biztosítószeget hihúzva bedobta.Jelzett Rókának,hogy jöjjön ide,és mikor a szolgálatos a bőrét mentve kirontott az ajtón Róka az 52-es karjával elindított vasrúddal mért egyet a szolgálatos fejére, az pedig elterült egy nagy horpadással a sisakján.Levittük a házba,ahol először voltunk a cuccokkal együtt és az exokseletonját lefejtve belekötöztük az egyik székbe.Lelocsoltuk vízzel és mikor magához tért, belevilágítottam a szemébe.
Szolgálatos:
-Kik vagytok ti ?
Caesar:
-Az mindegy !
-Inkább te dalolj !
Szolgálatos idegesen:
-Miről ?
Caesar:
-A rejtekhelyetekről ?
Szolgálatos:
-Miffféle rejtekhelyről ?
Caesar:
-Ahonnan ezek a cuccok jöttek !
Szolgálatos:
-Nem tudok semmit !
Caesar:
-Róka !
Adott neki egy sallert,amitől vérezni kezdett a szája.
-Próbáljuk újra !
-Oda adod nekünk a szükséges dolgokat a raktáradhoz ahonnan csempészel,cserébe talán elmehetsz !-(a második résszel blöfföltem)
Szolgálatos:
-Nem, nem !
-Ha megmondom tuti végeztek velem !
Na elég a finomkodásból. Kirohantam a sötétből és a lehető legijesztőbb arckifejezéssel a torkának nyomom a pisztoly csövét.
-Ha most nem köpsz, akkor a stukkerom fog !
Szolgálatos a hideg verejtékben úszva:
-Jól van, jól van !
-B@szd meg !
A páncél jobb lábának a felső reteszében van a térkép. A kulcs nos...
Caesar:
-Óóóó !
-Róka kérlek !
Elfordultam,és az undorító esemény lezajlása után Róka gumikesztyűs kezében találom a kulcsot.Az ő feje is tiszta zöld.Felvitte a dokumentumot,és a kulcsot a földszintre,és én megköszöntem szépen az infókat.
-Köszönöm hadnagy az infókat.
-Igazán nagy lelkű, bár azt hittem ennél nehezebb lesz.
Egy gyors mozdulattal bekötöttem az ürge száját.Az pedig zihálni kezdett.
-Barátom !-kiabáltam fel, és Holló és Róka kötélen leeresztett egy éppen alvás közben elkapott vérszopót.
-Remélem nem bánja, hogy hoztunk önnek egy kedves cimborát !
-Élvezzék egymás társaságát !
A szolgálatos a fejét rázta és közben ordított.
-Naa !
-Ne legyen ilyen negatív, jól meglesznek !
Felkaptam az exokseletont és felvittem.
Még utoljára lekiabáltam.
-Vacsora !!!
A vérszopó fejéről lerántottam egy kötéllel a ráhúzott zsákot,és gyorsan bezártam a csapóajtót. Rátoltunk és felborítottunk egy szekrényt,hogy biztosak legyünk a dolgunkban,és a fal fehér Günther vállát megveregetve az értékes cuccokkal útnak indultunk a fűrészmalomhoz. Ez mára teljesen elhagyatott. Itt van egy betonfedéllel ellátott lejáró. Észre se venné az ember, he ! Ezért nem hagyunk szemtanúkat. Mostantól ez a miénk. Lemegyünk és lerántom a dobozokról a leplet. Tele van a terem jobbnál jobb fegyverekkel. Kígyóznak a sorok. Ezzel mégnagyobb üzletet üthetünk csak jó ügyfélnek kell eladni. A mostaniból is vígan élünk mind a heten, de ebből királyok leszünk.Günther örömében megöleli Jámbort. Csapunk is egy bulit ennek örömére és a sárga földig isszuk magunkat vodkával.