Lefelé menet több elágazást találtunk. Számtalan járat,kisebb nagyobb helység van itt,meg egy sor különleges hal. Ezek is olyan mutánsok,mint a többi zónabéli kreatúra,van világító testű,meg félig átlátszó is,a legkülönösebb az a féregszerű hosszú valami,ami alant kígyózik,és láthatólag a törmeléket emészti. Nem is mertem közelmenni hozzá,inkább megböködtem két szigonnyal,de behúzódott egy hasadékba,ahová már nem tudtam követni.
A felszerelés nagy hányda hiányzik,szerintem az elárasztást megelőzően jól kisöpörhették ezt a helyet,azonban van a járatok legalján egy nagy,vastag páncélajtó,amit lehegesztettek. Szerintem itt lehet a corpus delicti,már ha nem átverés a mendemonda,hogy van itt két furcsa generátorféle,amelyikből az egyik a fellehető elektromos anomáliák által termelt artyifaktokból teljesen szabványos és tiszta,gyakorlatilag örökké tartó áramot termel.
A másik pedig a vortex anomáliákat használja szabályzott termikus energia termelésére és tárolására,magyarul,elspájzoja a hőt télire,úgyhogy a dios kőolaj és szén! Ha sikerülne megszerezni,s hozzá még a valószínűleg itt kallódó rejtett leírásokat is,szerintem nagyon meggazdulnánk.Nem hagyhatjuk ki ezt a lehetőséget! Aztán gondold el,nem kéne számlákat sem fizetned.
Most valahogy vagy keszont kellene ide építeni,vagy pedig átemelni a vizet máshová,de akkor meg a dögök pusztulnának el. Szerintem várjunk,amíg a kutatóid megvizsgálják a halfaunát,és utána döntsünk. A halakból is szép pénzt lehetne csinálni.