Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Szerintem Yantart kerüld el messzire, elegem van abból, hogy mindenki a tudósokba köt bele. ha ez így meg tovább, én is átváltoztatom az összes karakteremet valami brutális pszicho harcossá, akik bárkit zombivá tudnak változtatni... Kell még kb egy hét hogy tudjak írni...

Kezdünk megérkezni Yantarba, egy Hatalmas Rántást érzünk a helikopteren, a pilóta nem bírta időben egyensúlyozni, lezuhantunk, és átszakítottuk a védőkerítést, de szerencsénkre nem csapódtunk a laborba, amit időközben már helyrehoztak.
Mire fel eszméltem, már senki sem volt a helikopteren a 2 pilóta kivételével, akik meghaltak.
Kint ordítozás, lövöldözés, és röhögés, de szinte állatias hangon, de meg ismertem benne az örömöt, az öldöklés örömét...
Fogtam 2 adrenalint, és mind a 2 rögtön egymás után be is adtam, rögtön el is kezdett dolgozni bennem a szer, bár én soha nem éltem ezekkel, de most elképzelhetetlen lett volna a csatározás e-nélkül.
Megfogtam a rámpán hagyott Gránátvetőt, betáraztam, és kimentem.
Kiérve, pont a szörny mögött voltam, aki sorra vette, vagy vette volna áldozatait, szerencsénkre többen tértek ki a támadás elöl, de akiket megfogott, azt meg is ölte fájdalmasan, lassan.
A többiek közben lőtték a dögöt, de mintha semmit se ért volna, ekkor bekapcsolódtam a csatába, és 2 gránáttal rögtön fejbe is lőttem, ettől a kihasított szeme ismét vérezni kezdett, és elkezdett égni a pofája, pár foltban, de ezen kívül semmi baja nem lett.
A lény felém fordul, állatias haraggal és csap a mancsával, én hasra vetem magam, a fejem fölött suhantak elé penge éles karmai.
Elkezdtem gyorsan felállni, de visszafordította a mancsát, és hozzávágott a helikopterhez.
Óriásit Ordított felém, a nyál, a vér, és a szájából eredő bűz minden rá kenődött a sisakom üvegjére, ami be is repedt egy helyen.
Már éppen Kóstolgatna meg, amikor Mögötte valaki felvette az elejtett gránátvetőt, és elkezdte lőni vele, a bal mellkasát, ahonnan sikeresen le is égette a bőrt, az egyik katonai stalker volt.
A dög nagyot ordított fájdalmában, és a katona felé mordult, a gránátvető üresen kattant, a katona eldobta, és futni kezdett.
a többiek próbálták fedezni, de hiába, esélye sem volt....
Már a szájában marcangolja, amikor hatalmas erővel robban szét a test a szájában a Dög a hátára esik, a pofájából ömlik a vér.
A katona biztos kihúzta a gránátok szegecseit mielőtt meghalt volna.
A lény felém fordul, egyetlen még ép szemével, és már kezd újra láthatatlanná válni, de mintha erőt venne magán, hirtelen felém mordul, a kardot kihúztam, elugrottam a roncstól, és a bal mellkasába szúróm, a dög hatalmasat órdit, mire a kardot a teljes erőmből, a markolatig a húsába tolom.
Az állat pokoli kínjai között, csak rám harap, és minden erejéből neki vág a bunker falának.
a falnak csapódtam, majd a földre vágódtam, szinte minden erőm tova szállt, megpróbáltam felkelni, de minden erőlködésem kudarcba fullad, csak fekszek a földön, az arcom a dög felé fordult, aki úgy szint megpróbál felállni, de ő nagy nehezen felállott, és ha nem is futva, de elhagyta a helyet, mint a csatát vesztet sereg, a katonák nem lőttek, inkább a segítségemre siettek, bevittek a bunkerbe, ahol kihámoztak a rám deformálódott páncél lemezekből, és kezdtek ellátni, még öntudatomban voltam, pedig már 2 ada morfiumot is beadtak.
Oldalra nézve A szokol osztag parancsnoka néz rám, de úgy mintha már haldokolnék.
Egy katona rohan be, a szörny elment, még látják, és még le is vadászhatják, erre felemeltem a kezem.
Nem kell... A kardegyenesen átment a tüdején, és a szívében is ott lehet, ha megpróbálja kivenni meghal... ha bármi is megmozgatja a kardot, bármilyen irányban a kard, átvágja mind a két létfontosságú szervét, és meghal.... Nem húzza sokáig....
Ahogy maga se, mondja komorsággal egy katona.
A francba ne beszélj ilyeneket fegyán! parancsolja le a parancsnoka.
A fenébe... én még 1000 évig akarok élni, mondtam kis mosollyal az arcomon, de most már kezdtem érezni a sebet, ugyan az a seb amit nem régen okozott még, újra felharapta a heget.
az adrenalin hatása kezdett múlni, de a gyógyszeré meg erősődni, szinte egyik pillanatról a másikra adtam át magam a pihenésnek.

nem a halálnak, ja és morzsi ezt neked

terminator1

szerk: no hell nem kel besértődni na.... ennyire mellre szittad?

Az utolsó bosszú

Megöltek. Tudom,hogy megöltek,azért ilyen szürke és nyugodt minden. Mindenfelé hörgő haldoklók,meg általam,meg a katonák vak lövöldözésétől megcsonkított bajtársaik szétszaggatott tetemei,csak éppen szürke árnyalatban,és az elmaradhatatlan ,lassan,enerváltan libegő fénypöszmötök...
Gyönyörű és művészi látvány,mint ahogy a saját pusztulásom is az,már ami a szokványos világot illeti.
Az a nagyon jól öltözött figura megint itt lebeg,közeledik,és mosolyog.
Nem tudom mit akar,de ő látván zavaromat,megszólít.
Elmondja,hogy ő a Zóna egyik felemelkedett szellemi entitása,amolyan helyi kisisten. Kérésemre elmeséli,hogyan vált emberből-egykori jól menő kereskedőből-már már emberfeletti hatalommal bíró lénnyé,aki csak úgy besétált az erőműbe,és átvette annak teljes irányítását egy időre,s olyan erős volt,akkora erő felett rendelkezett,hogy egy földi erő sem bírt vele.
A roncs erőműre kilőtt rakétákat sorra visszafordította a kilövőállásba,s pusztította el őket,meg ádázul és elvakultan küzdő kezelőiket.
Azt is elmondta, milyen csodás dolgokat látott,s vitt maga is végbe,hogyan tett egy közönséges vak kutyakölköt látóvá,s értelmesen gondolkodóvá ,csak úgy passzióból,s miként egyesítette egy ,szintén a köztes világban raboskodó ember manifesztációjával csak azért,hogy megjutalmazza őt negyven évi szenvedéséért és elvesztett idejéért...
Nem kérdeztem,de ő kéretlenül is elmondta,miként hatott rám,hogyan irányított,s milyen feladatom van még,mielőtt végleg elhagyhatom a jelenlegi árnyékvilágot.
A feladat egyszerű,mondhatnám profánul egyszerű volt.
Olyan EMP kisülést kellet létrehoznom,amire már magamtól is képes voltam,de ezúttal azt irányítottan a lentebb lévő labor mértani középpontjában ,körkörösen kifelé terjeszkedve,folyamatosan,lassú energiaörvény formájában kellet megcsinálnom,s ami által átlendülhettem egy teljesen új,még nem ismert dimenzióba.
Megmutatta,hogy juthatok át a speciálisan leárnyékolt bunker egy hibás részén,ahol mindössze egy milliméternyi hibás részen,amit a legutolsó kitörés által okozott földmozgás ereje hozott létre a hibátlannak és kikezdhetetlennek hitt laboratórium falán.
Azt mondta,hogy azzal,hogy a bent levő tudósok nagy része el fog pusztulni az energetikai erupció folytán,nem az én bosszúm lehetőségét akarja szolgálni,hanem meg akarja mutatni a gőgös és magukra roppantul büszke ,okostojásoknak,hogy a tudományuk gyermekcipőben jár,és a Zónáról alkotott képzelgéseik messzemenőkig hamisak.
Kérését szívesen teljesítettem,hiszen még most is fűtött a bosszúvágy,különösen a karddal hadakozó katonát szerettem volna egy életre nyomorékká tenni,hogy érezze mindazt a kínt,amit a főnökei és természetesen nekem okoztak.
Beszivárogtam hát a laborba,s meglepően könnye ment. Azt hiszem ,most már értem,milyen lehetett kísértetnek lenni.
Belül a fehér köpenyes tudósok sürögtek,forogtak,napi jelentéseiket,adaptációikat,mérési eredményeiket készítették,analizálták.
Néhányan -gondolom a váltás lehetett-pihenőre készültek,mások épp a kialakított étkezőben költötték el-ezúttal valóban utolsó-vacsorájukat.
Megláttam a szamurájkardost is,aminek úgy megörültem,mintha egy régen nem látott barátot ismernék fel a tömegben.
Ő meg,mintha látna,rémült és tágra nyílt szemekkel kezdett bámulni,holott legjobb tudomásom szerint nem is láthatott volna,majd üvöltve a fájdalommal járó kíntól,meg az őrült félelemtől,ahogy tudott,a segélyhelyről a kijárat felé igyekezett,és mindenkit félresodort,meg azt hajtogatta,hogy "visszajött az átkozott"!
A többiek megpróbálták visszafogni,de kevés sikerrel,ő egyszerűen utat tört köztük,s a mocsár felé rohant.
Nem sok időm maradt.Legalábbis arra,hogy visszatereljem,s ha még sikeresen ráijesztek,mi a biztosíték,hogy az óvóhelyre megy be ismét? A legközelebbi kitörésig még kerek három óra volt hátra,s azt már nem várhattam ki.
A bunker közepén megállva,már mint köztes lény,maradék energiáimat kumulálva egyetlen fénylő és kékesfehéren izzó ponttá zsugorodtam,ami a következő pillanatban egy kúp alakú,horizontálisan lassan körbeforgó,és erőteljesen pulzáló energiakitöréssé változtatott.
Nehéz elmondani,mit láttam,és hogyan is érzékeltem mindazt,amit megtapasztaltam.
Egyidejűleg voltam képes érzékelni a vastag beton,kerámia és fém kombinációjából létrehozott szendvicsfalak belső architektúráját ,s az elém kerülő fehérjehalmazok szerkezetét,amit vidáman hasítottam szét ,apró elemi összetevőikre,s melegítettem fel a nap hőmérsékletére!
Ezzel párhuzamosan ,mintegy megosztva a képet-mintha egy másik filmet néznék,egy másik kamera objektívjén át-kívülről is láttam,lassítva az egész folyamatot.
Akik belül voltak,gyakorlatilag elemi részeikre robbantak,a betonfalak előbb porózus szerkezetűvé,majd valóban porrá lettek.
A kint levők pedig elevenen megégtek,hiszen az energiáim nagyrészt a központi csillag fotoszférájának hőmérsékletével azonos termikus hőhullámot generáltak.
Volt olyan,akinek nyom nélkül eltűnt a feje,s az irányítás nélküli test még egy darabig tovább dülöngélve tett meg pár métert a kijárton keresztül ,s az ajtónál álló őrök hitetlenkedve,halálos bénultsággal bámulták a megtestesült borzalmat.
Nekik sem kegyelmeztem.
Fegyvereik,gránátjaik a kezeikben robbantak fel,és véres darált hússá változtatták őket,mikor az energiakúp elérte őket,s intenzitása a lerombolt falak miatt ismét erősebb lett!
A falakon kívüliek eszüket vesztve rohantak a töltés és a szemközti alagút irányában.
Midőn megtettem három teljes fordulatot, ismét egy fényes ponttá válva ,megszűnt minden pusztító erőm,s eltűnt a Zóna is. A kiváló öltözéket viselő figura utamra engedett,és minden látható kép elmosódott,majd beállt a teljes csend és sötétség...
A következő kép már az,hogy rideg és kemény fények világítanak meg,igencsak nagy ,zöldesszürke fejű,hatalmas ,fénylő fekete szemekkel pislogás nélkül,kérlelhetetlen tekintettel néző és rezzenéstelen arcú ,hosszú,látszólag törékeny és nagyon finom ujjú alakok emelnek ki ,valami anyaméhszerűből,s paskolják a hátamat,és én valami nem a földi létben ismerhető hangon üvöltök....
Lélegzem,vagyok,megszülettem...
Megint.

Pár óra múlva járó képes voltam, mert szerencsémre, volt 1 relikvia Mathiasnál, és nekem adta, persze csak addig amíg fel nem gyógyulok.
3 csonttörésem volt, és a fejem is rendesen bevágtam a bunker falba.
Kiérve az ebédlőbe, olyan formát pillantottam meg szellemi alakjában, ami már tényleg reszketésbe, félelembe vitt engem, és mint egy őrült, kiáltozva áttörve a tudósokon, kirohantam a bunkerből.
A mocsár szélén álltam meg, és ott gondolkoztam el mi a francot is csináltam, sajnos, csak szórványos emlékeim maradtak, a hadakozó tudósok és ahogy rajtok kézzel lábbal áttörök...
vissza nézek a bunker felé...
biztos csak képzelődtem a fájdalomtól...
Ekkor egy hatalmas, és fényes erő elégeti, igen elégeti a bunkert, és egy lökéshullám s jött, ami engem a vízbe vágott.
majd 1 pillanatról a másikra kialudt a fény.
nagy nehezen felálltam a vízből, és vissza sántikáltam a bunker maradványaihoz...
Minden elégett, a bunker teljesen lerombolódott, semmi sem maradt...
térdre borultam a kapuban, legalábbis ami maradt belőle.
ott voltak a katonák, legalábbis ami maradt belőlük... hát mégse képzelődtem...
Ekkor hatalmas dörgés rázta meg a helyet, de jött a szél is gyorsan, és a sötét felhők.
Nem sokára a kitörés is.
Látom, hullámot, ami gyorsan közelít, nem menekülök, már nem maradt semmim...
Elér, de nem ölt meg, elsöpört, de a levegőben maradtam, mintha az űrben lennék, egy pár pillanatig tudtam csak ezt a helyet élvezni, utána a földre puffantam, de nem haltam meg, sőt, gyors, bizsergető érzést éreztem a sebeknél, még a kisugárzás végéig eszméletemnél voltam, de amint vége lett eszméletemet vesztettem.

áh. Azért se...

Estefelé engem és a csapatomat, helyeztek a falakon kívülre. A fal túloldalán egy másik csapat őrködik. Nem bírtuk ezt az unalmat, úgyhogy folyton rádióztunk egymással. Aztán egyszer csak azt látjuk, hogy az alezredes, üvöltözve, félholtan rohan ki a bunkerből. Épp le akarták fogni, amikor egyszer csak éles fényt látni a bunker felől, aztán már csak hamu felhőt. Nem bírtunk odanézni a fénytől, de akkor is láttuk ahogy a bunker környékén tartózkodók, egyszerűen elporladnak. A hatalmas hőhullám annyira erős volt, hogy szinte égette a bőrünket. Pont úgy mint amikor, iszonyú mennyiségű radioaktív sugárzást kap az ember. Az egész annyira ijesztő volt, hogy rohanni kezdtünk. Még láttunk egy tudóst, amint a bunker falain kívülre érve, segítségért kiált. Fegyán gyorsan vissza rohant, megragadta a tudós karját, és elkezdett futni vele, az alagút felé. Követve a példáját, mi is az alagút felé kezdtünk rohanni. Bevetettük magunkat a régi beton alagútba. Ott valamennyire biztonságban voltunk, de még ott is nagy volt a hőség. Miután a fény megszűnt, azonnal elkezdett fájni mindannyiunk bőre. Lassan kijöttünk a rejtekhelyről, és láttuk hogy az egész területet, hamu és füst borítja. Mikor a tudóst is hívni akartuk, az összekuporodott a fal tövébe, és csak a fejét rázta. Valószínűleg sokkot kapott. "Fegyán! Maradj vele!" Mondtam. Elkezdtünk túlélők után kutatni. De szinte egy teremtett lelket sem találtunk. A mocsár is rendesen felforrt. Aztán láttunk valakit a mocsárban heverni. Az alezredes volt az. "Még él!" Mondtam. Az összeolvadt fegyvereinkből csináltunk egy rögtönzött hordágyat, és azzal emeltük fel. Utána rögtön egy mozgó jármű után kezdtünk kutatni. A helikopterből alig maradt valami. Csak egy kormos olvadt csomó lett belőle. Miután semmit nem találtunk, rákényszerültünk, hogy gyalog induljunk a helyőrség felé. Még gyorsan felmarkoltuk a tudóst, és Fegyánt, majd útnak indultunk.

Ott maradt Sztyepán, Iván és a kis Kolja is.Alig volt meg 17 éves.Futok, futnak a többiek is.Nem érzékelek túl sokat az engem körülvevő világból, az adrenalin hajt.Ahogy futok a látóterem elkezd vörösödni nyilván az oxigénhiánytól, de nem tudom abbahagyni a futást.Egy nagyon erős hő és lökéshullám suhan át a területen.Lepörköli a maradék hajam, ami még nem hullott ki a sugárzástól, a bőröm kivörösödik, mint amikor a naponn ég le az ember.A kabát kikérgesedett, a karórám megállt.Betántorgok félvakonn egy vasúti kocsiba, és összeesek.

Banditák szálltak le a teherautóról, és a sztalkerbázis felé lopakodtak. Letámasztottam a cheytacom, és kettőt le is szedtem. Valamint elkövettem életem
második lőszerpocsékolását, aminek nem nagyon örültem. A célpontok eltűntek egy épület oldalában, ezért többé nem lőhettem rájuk. Pár perc múlva megjelent
az a szörny is, akit mindenképp el akarok tenni láb alól. Nem is lőttem rá, fölösleges lett volna.
Utólag rájöttem, tényleg nem lett volna értelme,
mert a lény nem sokkal később eltűnt a szemeim elől. Összeszedtem magam, szokásomhoz híven
az ellőtt töltényhüvelyekből keresztet formáltam a homokba, majd
elindultam bár felé, a zónabeli kapcsolatomhoz, Bogdanhoz.
Na, és itt vezetnék be egy új karaktert a játékba, akit az enyémmel párhuzamosan irányítanék. A következő írásomban majd többet írok róla.

tompa zajokra ébredek.
lassan átfordultam a hátamra, iszonyatosan zsibong, és fáj minden porcikám.
Egy landoló helikoptert látok, persze csak egy homályos valamit látok, és mellé tompa rotor forgást, és ebből esett le igazán hogy helikopter landol.
Nem sokkal később, 2 katona van mellettem, szólnak hozzám, de nem sokat hallok, ekkor ér mellém Kosztyán is.
ő is mond valamit, meg integet is, de nem hallom mit mond.
Nem sokkal később fel emeltek, és egy kicsivel arrébb tettek, rá egy hordágyra, és azzal felvittek a helikopterre.
még pár pillanatig eszméletben vagyok, de utána elsötétült minden.

Később újra ébredezem, egy kórházi ágyban, mellettem még 3 ágy.
oldalra néztem, az oldalsó ágyban a szokol osztag vezetője volt.
fel volt ülve az ágyon, és 2 dogcédulát tartott a kezében, tehát, meghalt 2 ember az osztagából.
a mocorgásomra felfigyelt, és felém kérdez:
Hát maga még mindig él?
Részvétem az emberei miatt... mondtam neki.
Ekkor a két dögcédulára nézett, majd így szólt: magának is van vesztesége.. az a mathias, nem élte túl.
az arcom rezzenéstelen volt, gondoltam hogy meghalt, de még reménykedtem hogy az egyik ágyban ő fekszik.
sajnálom, tette hozzá.
az ajtón benyitottak, kosztyán jött be, és rögtön hozzám fordult:
Hála az égnek hogy élsz.
Veterán túl élő vagyok, már megszokhattad volna.
Igen neked szerencséd volt, de mathias... neki... ő...
Tudom hogy meghalt. feleltem
értem.
Majd a válaszomat követően a többi katonához fordult, és ővelük foglalkozott pár mondat erejéig.
kifele menet rákérdeztem hogy mi lett a tudósokkal.
Szaharov, és Kruglov túl élte.
Hogyan kérdez a szakaszvezető.
Nem voltak a bunkerben, Kijevben voltak egy konferencián, jövőhetén jönnek, és kapnak egy új jobb védelmű bunkert is.
És még valami.
majd odajött hozzám és egy borítékot adott a kezembe.
Mi ez?
Személyes. mondja majd kimegy.
gyorsan felbontottam, és már olvasni is kezdtem a szemem könnybe borult örömömben, felismertem rajta a kézírást.
mi van benne, kérdezi ijedten a szokol parancsnoka, mert látja a könnyeket, és azt hitte, hogy rossz hír.
Semmi gond katona. Jut eszembe mi a neve katona?
Dimitrij. mondja
Dimitrij... ismétlem

Égve száguldó metrószerelvényeket látok.Süvítenek az üres alagutakban.A megállókat megvilágítják, de csalóka fényüktől csak még sötétebb lesz.Patkányok futnak szét az égő vagonok útjából, de nem elég gyorsak.Csak megperzselt húspép marad utánuk.Patkányok ülnek a kis tábortüzek körül, patkányok isszák a vodkát.És a patkányok röhögnek cincogó hangjukon az egyik-másik élénkebb fantáziájú egyed viccein.
Patkányok hajlonganak és esedeznek egy konzervdobozokból álló halom körül.Az egyik nem teszi és lám pár másodperc múlva agyon is üti a legfelső konzerv.Hiába is alakítottak ki saját kis mondavilágot, de mégsem tudják felfogni, hogy olyan kicsi és jelentéktelen részi ők a metróhálózatnak.Kis játékfegyvereikkel próbálják megzabolázni az arrafelé kódorgó kiéhezett macskákat.Előkaparnak ők a földből mindenféle csillogó üvegszilánkot, és nagy értéket tulajdonítanak neki.Egymás között csereberélik, egyfajta valuta lesz belőle.Egymást öldöklik az oktalan álatok a finom üvegporért, és boldogabb jövő után esedeznek a konzervdobozhegyhez foházkodva.Egy a többinél nagyobb és erősebb példány kiemelkedik a többi közül és felmászik a konzervhalomra.Kétlábra áll és emelkedett hangvétellel beszédet tart a metró egész patkánykolóniájának.Elhiteti velük, amiben maga se hisz, felesküdnek arra, ami nem is létezik.

Egy denevér mindezt elégedetten nézi az egyik immár sok éve nem mozduló felborult metrókocsi visszapillantótükréről.Ahogy elmosolyodik Zsolt(, hívjuk Zsoltnak, ha a társai közt is ezt a nevet viseli) látszik rajta, hogy már nagyon régen várt erre a pillanatra.Lágyan és feketén felemelkedik és dúdolgat valami dallamot aminek nem tudja a szövegét, de munka közben mindig ezt dúdolgatja.Elegáns mozdulattal a nyakánál fogva felemeli a szónoklat közben olyan vadul gesztikuláló volt urát a konzervhalomank és nemes egyzserűséggel odalendíti egy szágoldó metrószerelvény elé.Zsolt visszaszáll a visszapillantótükörre.Csendesen ül és vár...

Felriadok az eszméletlenségből, de hiába nyitom ki a szemem, mert nem látok semmit.Minden egyes mozdulat iszonyatos fájdalommal jár.Részben a bőröm dörzsölődzése a ruhához, részben a kiszáradt szemüregem égő érzése, de legfőképpen olyan érzésem van, mintha a csontjaim elkezdtek volna burjánzani a végtagjaimban és éppen most lyuggatnák át a húst és a bőrt. A fájdalom már már elviselhetetlen méreteket ölt, amikor a pisztolyt a fejemhez emelem.

Én legalább megpróbáltam...

Ez nem egy szokványos kitörés volt az biztos,amikor kezdődött furcsa módon elaludtam és egy régi emlék tört elő belőlem,olyan amit reméltem,hogy már elfelejtettem:
1997.Kirgizisztán: Én mint spotter voltam a mesterlövész mellett,amikor egy bizonyos 'Cápa' becenevű nukleáris rakétafejekkel üzletelő emberkét kellett kiiktatnunk.
Reggel 8:32:
-Célpont a fekete UAZ-ban 750m-re tőlünk,szélsebesség 15 km/h,el ne cseszd
-Nyugi Kopasz ez a szakmám!
-Készül beszállni,most lőj !!
BUMM-a célpont feje kikenődik az UAZ ajtajára.
-Célpont megsemmisítve,irány a kivonási pont mielőtt rájönnek hol vagyunk.
8:40
-Szapszan 2 itt penge ,a kivonási ponton vagyunk.
-Értettem,amint meghallják a helikopterzajt jelezzenek zöld füstel,vége.
-Értettem,vége!
5 perc múlva helikopterzajt hallunk,aktiválom a füstöt,ami máris szép zöld felhőket csinál.
Elhamarkodtam az örülést ugyanis ez egy ellenséges Mi 28-as harci helikopter volt,így amint meglátott minket egy rakétát ránk is lőtt,a hatalmas robbanás a földhöz csapott,de nem ájultam el.Még látom lebegni amikor hirtelen egy másik helikopter zaját hallom meg,és egy rakéta csapódik a harci helikopterbe,ami elkezd pörögni,és oldalazva süllyedni, pár percig néma csönd majd egy hatalmas robbanás.mintha nem is ebben a világba lennék a fájdalmamban,kezdem elveszteni az eszméletemet,és már csak annyit látok,hogy egy barát MI 17-es lebeg fölöttünk,és a róla kidobott kötélről 2 katona ereszkedik le,és ekkor minden elsötétül.A aktonai kórházban szembesültem azza,hogy Alexei-t a rakéta telibe kapta így nem volt esélye a túlélésre.Életem legrosszabb pár hónapja volt,mert nagyon jó barát,és harcostárs volt.De ennél a résznél fölébredtem...............

Remélem nem gond ha egy kicsit leírtam az előéletemből.

Másnap reggel, már semmi bajom se volt, tegnap se voltam már igazán sérült, csak hogy is mondjam, kimerült voltam.
Szóltam a rádión a csapatnak azonnal vágódjanak ide, romboló felszereléssel.
Agyar nyugtázta, és kérdi, hogy hozza-e a spéci exoruhám, én mondtam hogy természetesen.
Majd kimentem a lőtérre, a táskámban, 1 fegyver maradt épen, a desert eagle, amit még a társaságtól kaptam, nem csodálom, hiszen arany-titán ötvözettel készült.
a tárban pedig 9x39 es karabélylőszer kapott helyet.
Elkezdtem célba lőni, először 2 kézzel, majd félkézzel is.
kb 1 óra múlva, megérkezett a helikopter, ami feltűnést keltett a kis bázison.
Agyar kimért léptekkel közelit.
Mit hoztál? kérdem.
5 teli 100 as láda van a heliben. mondja kissé kuncogva.
más nincs?
de kb 2 tucatnyi hőképes távcső.
akkor irány az eligazító.
Bent kb 10 en voltak, 10 kőkemény harcedzett katonai stalker, akik önként jelentkeztek erre a küldetésre.
A fiúk leültek, majd elkezdtem az ismertetést.

Mivel ez egy önkéntes akció, így az jött akinek már nincs veszteni valója, vagy bosszúvágy hajtja.
Nem fog... elakadtam a mondatban, mert az ajtón, dimitrij jött be, kissé sántított, de a belegyezésemet kérte hogy velünk tarthasson.
sérült katona nem vehet részt az akción!
csak a lában fáj, egy gyógyító relikvia, és futni is tudok!
Főnök nekem van 2! mondja Syrus, aki időközben elő vett egy lélek relikviát.
Rendben, felszerelkezik, felszáll a helikopterre, de ha nem jön rendbe a lába míg oda érünk, marad a helikopteren megértett!?
Igen uram! majd fogta a relikviát, és az egyik zsebébe tette.
majd folytattam, ami félbe maradt.
Nem fogok hazudni, lesz aki meghal.
az ellenség egy erősen képzett csoport, vagy jobb, vagy egy hajszálnyival rosszabb a monolittól, de a felszereltségük, az biztos hogy jobb.
4 lejáró van, majd a diavetítőre kapcsoltam az akta képeit.
az első kettő, az csak a barakkokba vezet. ide 2 nagyobb erejű robbanó töltet elég.
a 3ik csak megfigyelő állás.
a 4ik a központ, és ez is van a legjobban védve, mindenki szerelkezzen fel hőképes távcsövekkel.
a támadás helyben lesz vezérelve, mert ez a térkép, nem ad helyzetet az anomáliákról.
Most pedig szerelkezzenek fel, 30 perc múlva, mindenki legyen a helikopter felszállóknál, aki késik itt marad.

Majd mindenki oszló mozgást vett fel, én és a csapat kimentünk a helikopterhez, felszerelkeztünk, akkor csodálkoztam el a felszerelésen.
2 gattling gépágyú is helyet kapott a felszerelések között.
Felvéve az exoruhát, egyet magamhoz is vettem.
25000 lőszeres "tárat" a hátamra téve, úgy nézhettem ki mint egy terminátor.
a másik gépágyú értelem szerűen agyaré lett, de mivel ő vezet, ezt helyben veszi fel.
Syrus egy sakt 10 es ruhát szerzett az akcióra, sokkal fejlettebb a páncélzata mint a 9esé.
Mellé egy XM8 para került
Kosztyán rendelkezésemre bocsátott 1 midet, a katonák szállításához, és esetleges meneküléshez is.
én még felszerelésemhez csatoltam egy rg-6 ost, és egy tatyónyi gránátot.
a robbanó töltetek Syrusnál kaptak helyet.
30 perc múlva kint voltak mind 1 13 an, a 10 katonai stalker, dimitrij, és a két embere. mind felszerelkeztek, skat 9 es páncélruhába.
a fegyverek között nem volt sok eltérés, de volt olyan is aki nehézfegyvert is hozott magával, ki egy rpg, ki gránátvetőt.
Fel a helikopterre! adtam ki a parancsot, a pilótának pedig azt hogy kövese az én helikopterem, majd felszálltam a Bell-Uh 1 esre, és elindultunk.

Thunder szépen leordított... Nem értem, miért nem vihetne magával. De így hál'istennek marad egy kis
szabadszombatom, Kósza felügyeletére vagyok bízva. Ennek örömére vissza is megyek, és lefekszem, alszom
egy rendeset.
Húzós álmom volt. Felkelek, és megkérem Kószát, hogy engedjen kóborolni egy kicsit. Nehéz meggyőzni,
de végül belemegy a dologba, azzal a kikötéssel, hogy ha bajba kerülnék, akkor én szöktem el.
Egész fair alku. Első utam sötétvölgybe vezet. Kaptam egy levelet egy állítólagos unokatesómtól, aki
a helyi banditafrakció neves tagja. Ha igaz, úgysem bántanak majd.

Lassan írok akkor én is. Hál'istennek nem vagyok betársulva sehová sem, így nem nagyon köt az idő
Egy óra múlva már bárban is voltam. Lementem a lépcsőn, a csapos ujjongva üdvözölte egyik leghíresebb vendégét.
- A szokásosat, Tiszteletes Úr? - kérdezte. Fura ilyen inkognitóban lenni. A legtöbb ember nehezen hiszi el hogy nő vagyok, míg nem lát a saját szemével.
- Igen.
- Áááhhháá... Rögtön hozom! - szólt, majd hátrament, s kimérte a szokásos menüm: fél literes pohárba fél rész fehér rum, negyed rész vodka, és mégegy negyedrész kóla. A legtöbb embert kiüti. - Itt is van! Egészségedre!
- Kösz, barátom. Bogdant nem láttad errefelé? - kérdeztem, majd kortyoltam.
- De, az előbb volt itt. Talán fél órája ment el. Azt mondta, ha látnálak, menj a szokásos helyre.
- Érdekes, azt mondta, itt lesz. Akkor megyek is, minden jót! - szóltam, s fenékig ittam a poharat.
- Viszlát! - szólt a csapos, de már alig hallottam, mert a lépcsőn jártam.
A szokásos hely az aréna tetején lévő faépítmény alatt volt. Egy fémlemezt kellett félretolni, és úgy jutott be az ember.
Bent Bogdan várt. Egy fotelben ült, és valami könyvet olvasott. Amikor meglátott felpattant, és két puszit nyomott az arcomra.
- Itt vagy.
- Itt. Nos, miért kerestél?
- Igen. Egyrészt, féltelek. Ha valaki leleplezne, nem járnál jól. A bár tele van magányos sztalkerekkel, akik évek óta nem voltak a Zónán kívül.
Nem biztonságos hely egy nőnek....
- Értem, mire célzol. Ne aggódj, meg tudom védeni magam.
- Értem, csak... természetes, hogy aggódom a testvéremért.
- Meg tudlak érteni téged. De, miért hívtál ide?
- Érthetetlen állapotok vannak fennforgóban mostanában. Előbb a szörny, most pedig... a yantari tudóslabor... valami furcsa kisülésféle által megsemmisült a legutóbbi kisülés előtt....
- Mi?! És Miroszláv?! Ugye él még?
- Legjobb tudomásom szerint mindenki meghalt ott. Az egész labornak nyoma sincs.
- Értem... Requiescat in pace... szegény. És mit akarsz ezzel mondani?
- Szerintem összefüggés van a szörny és e között. Valamiféle furcsa erő birtokába juthatott. Továbbá, szemtanúk szerint a lény yantar felé indult, de egy jó ideje senki sem látta már. Lehet, hogy valami számunkra felfoghatatlan energiaentitássá változott, és ő okozott egy hatalmas energiakisülést. Szeretném, ha valamit kezdenénk ezzel.
- Nem, nekem nincs kedvem az ilyen szellemirtós mókához. Maradnék sima sztalker.
- Jó, csak gondoltam, szólok. De ha meggondolnád magad, szólj. Az Úr is ezt akarná.
- Ne zsarolj a hitemmel. Most mennem is kell, viszlát.
- Hát jó, viszlát...
Kimentem az ajtón. Nem tudom, mit csináljak. Annyira nincs tennivaló a Zónában. Ekkor mocorgást hallottam a hátam mögött. Hátranéztem, s ledermedtem a látványtól. Bogdan állt ott, s jobb kezében egy makarovot fogott rám.
- Bocs, hugica... Egyes körök, akikkel kikezdtél, jobban szeretnének holtan látni.
- Júdás... Elárulod a saját testvéred is?!
- Te ezt nem értheted meg. Nem foghatod fel a pénz értékét. Többet kaptam, amennyit a letöbb ember egész életében lát...
- Legalább azt mondd el, miért nem lőttél le amikor beléptem, hogy ne éljem át ezt a gyalázatot?!
- El kellett határoznom magam. Nem könnyű lelőnöm a húgom. De amikor belegondoltam, miket tettél, már nem fájt... Ahogy apa sem. Igen, én öltem meg. - szólt, s láttam ahogy ujja a ravasznak feszül, majd szemrebbenés nélkül meghúzza azt. Hangos dörrenést hallottam.
Egy kis szúrást éreztem a bal bordáim között, majd valamiféle hideg anyag, vér folyt végig a testemen, s lassan hátrazuhantam.
Egy ideig még magamnál voltam, láttam, ahogy lezuhanok az épületről, s tompán puffanok a földön. Nem éreztem semmit. Utolsó emlékem egy sztalker meglepett arca, aki bámul az elé leesett emberre.

Mikor mentem volna tovább a városba vakító fehér fény árasztotta el az égboltot ami rögtön el is tűnt. Az egyik újonc monolitos meg akarta kérdezni a helyőrség vezetőjét. Az újonc még el se kezdte mondani a parancsnok megszólalt: A holtak nyugtalanok. Nem tudom mit jelent ez de van fontosabb dolgom is. Elég jól felszerelt ez a bázis. Például egy torony aminek a tetején egy ember RPGvel. Fél kilométeres körzetet simán belát. A térre érve 3 perc gyaloglás után meglátok egy fogda szerűt. Közelebb megyek majd az egyik rács mögül valaki megszólít:
-Maga nem közéjük való!!-suttogja
-Honnan tudja?
-Lényegtelen, holnap rajtam is alkalmazzák az agymosó technikájukat így én is agyatlan monolitos leszek.
-Én mit tehetnék? Ha kihoznám lelőnének.
-3 adó van amit ha kiiktat a városban mindenki észhez tér. A templomtorony, a könyvtár és a kisbolt a templom mögött. A kisboltot a csatornákon át közelítse meg.
-Oké.
Ekkor egy monolitos őrjárat ér ide. 20 méterről megszólít az egyik:
-Midolgod azzal?
Mintha tudomást sem vettem róla hogy hozzám szólt mondom:
-Jól van te hitetlen, jobb lett volna ha nem is hallak meg, holnaptól úgyis közénk való leszel!!-remélem a rab érti mért mondtam
Ezután elsétáltam az őr mellet aki mindent úgy értett ahogy akartam. Elővettem a PDAt. Megnéztem hol lehet lemenni a kisbolt alá. Amikor nem látott senki szép csendben lementem. Azonkívül hogy ráijesztettem egy rágcsára semmi se történt. Ha a rabnak és a pdanak igaza van az adó alatt vagyok. A tartópillérekre rakok pár C4et és a plafonra is rakok. Ezután feljöttem az alagútból. A könyvtárnál már nehezebb lesz. Az ajtónál és a földszinti ablakoknál őrök. Az egyik oldalon nincsenek őrök és egy lakóház közel van. Fölmegyek a lakóház padlására. Az éj leple alatt átugrok és lerakom a 2. csomagot.

Na eljött az idő Lerakom minden felszerelésem egyedül 3 minibomba és a pisztolyom van nálam. No meg 2 méter kötél. Ugrok, a legfelső emelet ablakpárkányát kaptam el. Nagynehezen fölmászok. Az egész emelet egy óriási szoba volt a válaszfalak szétverve a szekrényeket valószínűleg elvitték. Halkan odamegyek az adóhoz. A belsejébe rakok a romhalmaznak 2 bombát és egy gépnek ami valószínűleg működteti a tokja alá is becsempészek egyet. A másik házra már könnyen átugrottam. Az őrök meghallottak valamit. Nincs sok időm.Felveszem a páncélt és a gázmaszkot, felveszem a táskám és már az alattam lévő szinten voltak az őrök. Az ablak alatt kilógott egy vasrúd. Viszonylag stabil. Odakötöm a kötelet és lementem eggyel lentebbi szintre majd az ablakból levágom a kötél nagyját. Ha lefele jönnek fura lehet az ablakban egy kötél. Gyorsan lementem a földszintre majd elindultam a templom felé.

mivel már nem sok hsz és vége a jelenlegi karimnak, egy kis újdonságot bevágva az új karakteremmel írok minek neve: Scarecrow :D
na meg aztán várok capt axon kollégára a befejezéshez.

Már 4 napja lógok itt a bárban, iszom a piám, és közben rendezem a cuccaim.
egyszer csak betér egy gázmaszkos manus, akit a csapos a következő képpen fogad:
"A szokásosat, Tiszteletes Úr?"
Meglepődtem, nem hittem hogy van pap a zónában...
Beszélgetett valamicskét, majd kiment.
Jómagam azért folytattam az ivászatot. Már majdnem megkezdeném a következő üveget amikor szól a csapos hogy munka van.
-Miféle?
-Mutáns vadász!
-Az a nekem való! mondom felörülve.
-Merre? kérdem még.
-Vad terület, 2 vérszívó!
-Fizetség?
-12000 meg 5500 plusz ha hozod az állkapcsaikat!
-Vedd elintézettnek! mondom, és az üveget kibontatlanul az asztalon hagyva elindultam kifele.
A szolgálatnál van a vadászpuskám, így oda vezetett az utam.
Kivettem a ládából az átalakított TOZ 34 est, és a hozzá való lőszert.
kivettem még a kisgéppisztolyom még 4 tárat, és elindultam.

Lassan komótosa elindultam, amikor elém pottyan az égből egy stalker.
Először felnéztem mert hát az égből nem szoktak stalkerek potyogni.
Aha... a toronyról eshetett le biztos a cuccát akarta elrejteni, aztán rossz helyre léphetett.
A stalkerre nézve kissé meglepődtem, mert hát 1 az hogy az a "tiszteletes úr" meg másrészről nem is úr, hanem hölgy...
kezdeti frusztráltságomat gyorsan letörte az a tény hogy vérzik.
Felkaroltam, és bevittem a szolgálatosokhoz, Petrenkó ezredeshez, ő valamelyest ért a sebekhez, és még megbízható is.
Elvégre egy lány a bárban, ha ez kiderülne ki lenne az a hülye aki ne menne át rajta...
Petrenkó adott neki egy nyugtatót, majd lehámozva a ruha felesleges részét vettük észre hogy lőtt sebe van.
Furcsa... nem halottam lövést.
orgyilkos ezen a területen? mondja kiábrándulva petrenkó.
olybá tűnik igen, de első a sérült. ezredes!
Igen... igen... kiveszem a golyót, meg be is kötözöm, szerencséje hogy azonnal ott voltál.
Ő pottyant elém, csak nem hagyom mán ott.
A többi sem hagyta volna ott, előbb átkutatta volna, te kivételesen jó ember vagy te madárijesztő.
Igen... egyszer a szívem fog a sírba vinni.
És mi legyen? kérdem.
Mi mi legyen?
Hol rejtsük el? ha szem elött marad, ezek megsunnázák.
Van itt hátul egy szoba, majd beviszem oda. mondja petrenkó kissé kuncogva.
Remélem te nem mászol rá! mondom neki.
Nekem már ellőtték a golyóim az öböl háborúban.
Akkor jó, mondom.
Hát nem annyira... mondja lelankadva.
No mind 1 most már mennem kell vár rám a vadterületen 2 vérszívó.
viszlát petrenkó!
viszlát, és fel ne falasd magad!

Túléltem. Persze én még szerencsés vagyok, nem úgy mint Fegyán és Anton. Mikor felébredtem a kórházban, akkor mondták el, hogy ők nem élték túl. Odabent találkoztam az alezredessel. Ő is túlélte, de neki is vannak veszteségei. Egy embert vesztett, de ez nagyon meg is viselte. A francba elegem van ebből a tetű helyből. Én nem akarok itt megdögleni. Másnap az alezredes már el is hagyhatta a kórházat. A mázlista.

(Egy hétfői reggelen)

Kijöttem a kórházból. Bár még eléggé sántítok. Bemegyek a barakkba, látom hogy Nikolai, és Grigorij gyászos tekintettel néznek az üres asztalra, ahol azelőtt mind az öten kártyáztunk. Nyomasztóan nagy a csend. Csak a bakancsom kopogása töri meg. Aztán mind a ketten rám néznek, utána letekintenek a földre. Érzem hogy kezd elő törni belőlem a bánat, de aztán erőt veszek magamon, és az iroda felé indulok. "Te hová mész?!" Kérdi Nikolai. "Az irodába. Úgy hallottam az alezredes egy magánakciót indít, és önkénteseket keres. Én elvállalom." Mondtam. "Akkor szólj hogy neki, hogy mi is megyünk." "Ti is jönni akartok?" "Egy csapat vagyunk. Meg aztán én még nem akarok leszerelni. Nekem itt a helyem a zónában." Aztán bólintottam egyet és bementem az eligazítóba, ahol a két tiszt már javában magyarázta a helyzetet. "Nem fog..." Kezdett volna bele az alezredes. "Uram! Kosty hadnagy engedélyt kér hogy a csapatával együtt részt vegyen a bevetésen." Mondtam. "Dimitrij, ugye?" Kérdezte. "Igen uram!" "Sajnálom de elutasítom. Sérült katona nem vehet részt a bevetésen. És amint látom még nem jöttek teljesen helyre." Ez csak egy karcolás uram, csak egy gyógyító relikvia és helyre jön." Szabadkoztam. "Nálam van egy!" Állt fel egy srác, a terem sarkában, a kezében egy lélek relikviával. "Na jó. De ha addig nem lesz jobban, akkor itt marad világos?" "Igen uram" Vágtam rá. Aztán visszamentem a csapatomhoz és mondtam nekik hogy szerelkezzenek fel, indulunk.

(Sokáig gondolkoztam hogy írjam meg, de nem volt ötletem. Bár most sincs mert ez is elég gyenge.)

Vissza
Top Alul