Történet, magyarázatok, SPOILER veszély

Kicsit belekeverek az eszmecserétekbe. Szerintem Lebegyev még a 86-os robbanás előtt dolgozott az erőműnél. Valószínűleg a nooszférával kapcsolatban. Aztán valamit elszexuáltak és jött a katasztrófa. Muszáj hogy így legyen, mer különben mi a bánatnak maradt volna akárki is a Zónában. Viszont nem járhattak messze a céltól, csak valami technikai malőr történt. Emiatt meg akarták ismételni a kísérletet, ott meg valószínűleg már túllőttek a célon, és annyira szétbarmolták a nooszférát hogy blowout lett belőle. ennek következményeként jöttek létre az anomáliák, artifact-ek miegymás. De a fő kérdés az hogy kinek állt céljában befolyásolni a nooszférát, hogy mindvégig erőltette a kutatást. Meg Lebegyvék oké, hogy részt vettek az építésében, de vajon ugyanabból a célból építették, mint amire ténylegesen használták? Mi van akkor, ha a 7 tudós azért vállalta a szuper tudat létrehozását, hogy amit még tudnak tenni, akkor azt megtegyék. Irányítják a saját teremtményüket. Közben meg védik az erőművet hogy senki ne tudjon megint kísérletezni. Bár időközben rájöttek ők is hogy nem nagyon tudják már befolyásolni az eseményeket, így végül is felesleges az erőlködésük. Ezt azzal indoklom, hogy Strelok hiába ölte meg őket, még mindig javában virul a Zóna. Nem játszottam még a CoP-al, de talán alakít majd a véleményemen ha végigviszem.
Ez az én véleményem. Lehet hogy tévedek, de mindenképp folytassátok tovább az eszmecserét. Mindenképp jó alap a regényem logikai menetéhez.

hát komolyan nézzétek meg még egyszer:

http://stalker.hardwired.hu/forum/viewt ... 1763#81763

Ez azt mondja( vagy akkor nem tok angolul), hogy a 86os robbanáshoz semmi közük. Azért jöttek oda mert ben volt senki a baleset után ott, és a legelső kutatók is csak 89 ben érkeztek, tehát Lebegyev sem jöhetett előbb nooszférázni. Az ominózus blowout ami létrehozta a zónát meg 2006ban volt, erről részletes leírások vannak a SoCban is, de ezt már nem fogom előbogarászni, aki akarja megnézi, vagy figyelmesen játszik legközelebb.

Lenne pár kérdésem, és feltevésem.
Szó volt arról, hogy a tiszta égboltosoknak, nincs megfelelő felszerelésük, gyengék, a mocsárban a zsoldos nélkül meg se tudták volna védeni magukat meg hasonló.
Nos, A felszerelésüket illetően, nekik van a legkomolyabb páncélzatuk, ez kiderül a COP-ban ha rendelsz mondjuk egy szabad égboltos páncélt.
Ott kiderül végül is, hogy nem igazan ismerte őket a többi frakció, tényleg elégé maguknak valók voltak, de a felszerelésük kiváló volt.
A SOC ban mikor eljutsz az erőműig, a moonolit használ FM200-ast aszhem ez a fegyver neve, és az új x62 terméket is nagy erőszeretettel használják, azaz mágnes puskát, ennek leírásából kiderül, hogy a fegyvert tudósok fejlesztették ki. Ezeket a fegyvereket más frakciók nem is ismerik, szinte, ez kiderül a COP bol, mikor a 62 terméket akarod megjavítatni.
Illetve a CS ben mikor eljutsz az erőműig, ott lebegyev átadja neked a 62 fegyvert, ők már ismerik, ők fejlesztették vagy nem tudom, de nekik van, és utána már a monolitnak is lesz A SOC-ban
És a szabad égboltnak, van fm200-asa is, ezt is tőlük kapod meg, amit aztán nagy erőszeretettel használnak majd a moonolitosok a SOC-ban.
A COP, ban még az is kiderül, hogy a moonolit, csak az erőműnél aktívak, ha kikerülnek a rádióadásból, ami bombázza a fejüket, agymosottak lesznek, mint az a csapat is a COP-ban.
Mindent elfelejtettek, azt se tudják magukról hogy monolitosok voltak, csak a ruházatuk alapján.
Gondolták, hogy egyszer ahhoz a frakcióhoz tartoztak.
Amúgy nem lehet mindent megválaszolni szerintem, még mindig nagy a hiányosság a stalker történetéből,
Rengeteg kérdést felvetett a 3-adik rész is.
Minden bizonyáll lesz még folytatás, mert a vége a cop-nak igen csak arról tanúskodik, hogy történet itt még nem ért véget, lesz folytatás. Meglesznek válaszolva előbb utóbb, a jelenlegi kérdések.

jah arról elfeledkeztem, meg inkább egy felvetés, hogy valóban van aki hátérben mozgatja az eseményeket de ki ??
A Tudósok beszélik a COP-ban hogy a mutánsok is hirtelen jelentek meg, hiába van a zóna és a sugárzás, nem magyarázza azt hogyan lesz egy vaddisznóból, egy husi, az efféle mutáció több évtizedekig, ha nem századokig is eltart.
És kitér arra, megemlíti, hogy ez nem természetes eredetű, valaki vagy valakik, szándékosan intézték ezt elő, és gyorsították fel így, és jelentek meg ilyen gyorsan a mutánsoknak, ekkora arzenálja.

Nem hinném hogy a szabad égbolt, lenne a felelős mindenért, valóban van némi közük hozzá, a dokumentumok alapján, részt vettek a kísérletekben, de azt nem tudjuk meg hogy tényleg ők felelnének e mindenért, amíg nincs folyatás, addig mindez csak spekuláció.
Amúgy a videóban, a hologram szerintem egyáltalán nem hasonlít lebegyevre, a hologramba a pali, jóval öregebb, meg tudós alkat.
Elméletileg 1 év telt el a CS és a SOC között, azalatt nem öregszik ennyit egy ember.

nem magyaráza azt hogyan lesz egy vaddisznóbol, egy husi, az eféle mutáció több évtizedekig, ha nem századokig is eltart

A Boar a vaddisznó (nem látok túl nagy mutációt...), a Flesh házidisznó mutációja.

Scarecrow, halvány gőzöm nincs miről beszélsz,
Pr0D1G7
veled kapcsolatban meg mégannyi se
Én a játékról beszélek, nem tudom ti hol éltek, abban mondja ezt a tudós, és kész pont lezárva.
A vadkanból lett az a másik lény, (a játékban,) és fejtegeti ha a valóságban lenne ilyen az nem egyik napról a másikra történne. Kitér arra is hogy hiába van a zóna, akkor sem következhet be ekkora mutáció, és hogy valaki ezt szándékosan idézhette elő. Ezt írtam le, nem tudom ezen mit nem értettek, ezt a tudós mondta a játékban is.

akkor kicsit át fogalmazom a szintetekre
nem igazán mutálódott az állatvilág a stalkerben, leszmitva az emberből lett mutánsokat.
a disznó, a házi sertés az amit zábálunk előszeretettel, töltötkáposztaként, az a husi.
a VAD disznó az a Boar, ami kint van a vadonban, és nem olyan elterjedt az étlapon, ez utobbin nincsen mutáció, leszámitva hogy aggreszívabb.
és amugy sem napok allat lett ilyen, hanem egy jó pár év alatt, plusz az elötte lévő sugárzás.

A vaddisznóról szóló megallapítást tisztelettel vitatnám. A vaddisznó ugyanis igen ritkán nő meg 100kg-nál nagyobbra, ráadásul sokkal gyorsabb is. Lehet hogy hihetetlen, de a vaddisznók igen gyorsan képesek mozogni, rövidtávon, bozótban még egy kutyát is lesprintelnek.
Ezzel ellentétben a stalkerban minimum 300-400 kilós monstrumokat látok döcögni, iszonyatosan agresszíven.
A husi is megváltozott ,,kicsit", a feje teljesen eltorzult, és a mellső lábai is módosultak, immár kaszákként is funkcionálnak. Ez is agresszív.
A vak kutyák igen furák, lövésem sincs hogyan fejlődhetett ki ultrahangos látásuk... az hogy szőrtelenek, az természetes, a sugárzás hatása.
De a legfurább számomra a chernobyl kutya... A pszichokinetikus képessége tuti nem a természet műve, valószínűleg a cc keze van a dologban.

Az én felvetésem:Szerintem a CS mint a szervezet azért van SWAMP ban mer az elég mesze van Charnobiltól és így binztonságosabb mint súgárzás mint Kisugárzástéren.Szerintem a CS felelős a C tudat önálósodásáért.A soc ban a Freedom bázison van egy Pali aki megismer hogy Strelok vagyok lemerném fogadn ihogy ő cs-tag volt annó.Sőt Szerintem a Freedom ojan infókhoz jutott amik létfontoságúak.Erre vannakis utalások a CS-ben.

Arra Senki nem gondol hogy a CS ucsó vidijében Mikor Strelok és Heg fekszenek Heg Nekis Ugyanojan tetkójavan és Heg is túlélte és ő lenne Mr.Sakál ?

A legelterjedtebb feltételezés szerint ha valaki más lesz Scarból az Charon, a SoC alatt monolit parancsnok.

Arra Senki nem gondol hogy a CS ucsó vidijében Mikor Strelok és Heg fekszenek Heg Nekis Ugyanojan tetkójavan és Heg is túlélte és ő lenne Mr.Sakál ?

A végén nem csak strelok fekszik? Én nem emlékszem a najomnyikra.

Azon is érdemes gondolkodni, hogy kinek a pda-ja van nálunk a SoC kezdetén. Pontosabban azon, hogy került hozzánk és miért. Mert az alap és egyben egyedüli küldetés az, hogy Kill Strelok, semmi más (logikus, hogy Strelokét elvették, de mért adnának 1 agymosott embernek egy olyan pda-t amin csak ez az 1 utasítás van. Szinte adja magát, hogy valaki rá akar vezetni minket arra hogy önmagunkat keressük. Kinek állhat érdekében, hogy Strelok visszatérjen megint az erőműbe?)
Valószínűleg nem csak Scar kapta parancsba ezt. Mindazonáltal az is érdekes, hogy szinte senki nem emlékszik Strelokra a SoC-ban, pedig aztán elég sokan hajtottak a fejére. És ugye ő is úgy boldogult mint egy átlag stalker (üzletelt ilyesmi).
Továbbá 1 hullaszállító teherautón hozták kifelé a Zónából. Nem tűnt fel azoknak akik felpakolták, hogy ő még él? (Tudom, hogy lehet az volt a cél hogy agymosottként tevékenykedjen, de akkor mér volt ott a kill Strelok üzenet.) Itt érzek ellentmondást. Hacsak nem kettős cél volt a háttérben.

Szerintem csak szimplán formázták a PDA-t és ezt a feladatot írták bele. Nem hiszem hogy a történetírók ilyen apróságokra is figyelnének.

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul