Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Reggel arra kelek hogy valaki belelépett a csapdámba. Lekukkantok, csak egy komcsi. Lemegyek érte. Mikor indulnék le meglátok hármat elbújva a kocsik mögé. Höh......Amatőrök. Lesompolygok és odalopakodok az egyik kocsi mellé. Az ablakon benyúlok és elkapom a figurát bent. Kirángatom és elmetszem a nyakát. Magam elé tartom a hullát és odamegyek a másik kocsihoz. Kopogtatok az oldalán és odatartom a hullát. Oda soroz a kocsiból a fickó de a hullát találja el. Neki nyomom a kocsinak. A lyukakon átfolyik a vére. Ennyit hallok:
-Megvan!
Ledobom és felmászok a kocsi tetejére. Ott megbújok és várom őket. Oda megy a maradék kettő a hullához. A kocsiról leugrok és az egyiknek a fejébe vágom a macsétát a másikat elkapom, kigáncsolom, elveszem tőle a pisztolyt és a hátához nyomva beleeresztek egy tárat. Most hogy ez kész jön a desszert. Kiveszem a macsétát a másikból és megyek a csapdáshoz. Lerohanom. Odarohanok hozzá és ugrásból fejbe találom. Ettől kifekszik. Épp vágnám el a nyakát de jobban megnézve, ezen nincs komcsi felvarró. Érdekes. Felkeltem és kikérdezem:
-Ébredj hétalvó! Hasadra süt a nap!
Felkel és amint meglát elfehéredik.
-Mi....mit akarsz?
-Te komcsi vagy?
-N---nem. Bandita.
-Óóóóóóóó! Értem. Szóval, most van 2 lehetőséged. Elmondod hol a főnököd rejtekhelye és élsz vagy titokban tartod de viszed a sírba.
-Nem hiszek neked!
-Oké.-előveszem a pisztolyát és az orrába tolom.
-Most hogy mondod, a főnököm az Agropromi létesítménynél lakik. Van ott egy titkos helye. De nem a katakombákban hanem a jobb sarokban. Oda visz minden cuccot és ott lakik. Remélem sok segítséget adtam.
-Bezony. Olyan dolgot kapsz amit eddig senki.
-Mit?
-5 másodperc előnyt.
Elveszem a pisztolyát és a puskáját és kiveszem a lábát a csapdából.
-Ne...nem gondolod komolyan! Megmondtam neked a főnököm helyét!
-Négy másodperc.
-Csak nem gondolod komolyan! Hát emberek vagyunk!
-Három másodperc.-Elkezdi vonszolni magát közben ordít.
-Ne már! Ne! Nem lehetsz ilyen!
-Két másodperc.-Feltápászkodik és bicegve elkezd futni.
-Egy.-Elkezdek utána rohanni. Mivel csak biceg hamar beérem és a macsétával lecsapom a fejét. Átkutatom. A PDA-ját elkobzom és egy nagyobb összeget(1500 rúbel). A többi hullánál összesen találtam 1000-et. Az egyiknél volt cigi is. Egy doboz vaníliás prilukki. Ezt is elteszem Egy gyújtót is találtam, amin egy vörös csillag díszelgett. Eltettem. Találtam még egy AK szuronyt. Ezt is elteszem mivel két fegyó jobban jön mint egy. A lőfegyvereiket és a lőszert is felszedem és felviszem a leshelyemre. Leteszem a sarokba. Ahol ezekkel együtt nyolc fegyver pihen. Kár hogy nem tudom használni. Meg kellene tanulnom lőni végre mert már nagyon elegem van abból hogy nem tudok pontosan lőni és mennyi fegyvert szereztem. Elvinni meg úgyszintén nem tudom mivel nincs alkalmatosságom hozzá. Annyit meg tudok csinálni hogy ezt elteszem ide és ha lesz rá lehetőségem eladom őket. Bár ahogy elnézem nem sokat kapok értük. Hát a nyolc fegyverből 5 pisztoly 3 meg AK. Ez szemét dolog mert a pisztoly nem sok helyet foglal viszont a három AK-t hogy viszem el? Meg mi van ha nem találok kereskedőt? Rizikós. A PDA-t nézegetem. Azt mondja, az Agroprom északi csücskében. De van itt még valami. Valami a létesítmény közelében. Egy jelölés de csak ennyi van odaírva:
-Jurij.
Basszus. Ez az én nevem! Lehet ez egy jel? Oda kell mennem. Még megszedem magam és indulok. Mostmár a tegnapi és a mai portyának hála öswszegűlt 2500 rúbel. De ez még mindig semmi. Az MP7M 20 000 rúbelbe került. És az volt az egyetlen fegyver amit használni tudtam. Az jó volt, kényelmes, kellemes markolata volt. És elvette az a kurafi! De majd beszivatom. Most lefekszem és elszívok egy cigit. Amíg szívom a cigit addig meg kipiszkálom a vörös csillagot a gyújtómból.

Reggel őrjáratra küldtek, az új rajommal, összeszokatás végett. A szakaszvezetőnket Szláviknak hívták, nála kellett jelentkeznünk.
Legnagyobb meglepetésemre Ányát is ott találtam, és hét másik embert is.
- Heló, Ánya! Hát te, hogyhogy itt?
- Szia, Naszta. Áthelyeztek ide, mert kevesen lettetek volna. Kell nektek egy rádiós. Mindenesetre örülök, hogy együtt leszünk.
- Úgy látom, itt van mindenki - mondta Szlávik tizedes, egy erélyes krákogás után. - Sorakozó! Remek. Ez lesz az első őrjáratuk, hogy megtanulják, mik a szükséges procedúrák. Alekszej közlegény?
- Jelen!
- Anton közlegény?
- Jelen!
- Ánya közlegény?
- Jelen!
- Burian közlegény?
- Jelen!
- Fagyijka közlegény?
- Jelen!
- Matvijko közlegény?
- Jelen!
- Mikhail közlegény?
- Jelen!
- Olekszij közlegény?
- Jelen!
- És végül a helyettesem, Anasztázia tizedes?
- Te vagy a helyettese? - kérdezte Ánya meglepetten. - Miért nem mondtad el?
- Jelen! - kiáltottam - Bocs Ánya, én sem tudtam róla. Ez nekem is meglepetés.
- Félre ne értsd, örülök neki - mosolygott.
Az őrjárat szeméttelepig tartott, ahol egy kisebb, banditákból álló csoportot kellett megsemmisítenünk.
Lassan haladtunk, de másfél óra múlva már a hely közelében voltunk.
- Óvatosan, katonák. Ez a hely kiváló egy rajtaütésre.
A feszültség tapintható volt, ahogy lassan megközelítettük a célterületet. Már távolról hallani lehetett a banditák ordibálását.
Mikor megláttuk őket a bokrok közül, épp hullákat fo_sztogattak. Kibiztosítottam az Ak-74-esem, majd a szakaszvezető jelzésére egy közeli
fa mellé osontam. Mikor a támogató géppuskás is elfoglalta a helyét egy ember méretű szikla mögött, Szlávik jelzett, és tüzet nyitottunk. Három bandita azonnal életét vesztette, de a közelből újabb öt-hat rohant felénk.
A géppuska folyamatosan kerepelt, de egyre több lett az ellenség. A tűzharc akkor fordult rosszra, amikor találat érte az egyik emberünket.
Nem sokkal ezután repeszgránát robbant közöttünk, három katona halálát okozva. Elvesztettük a géppuskást is, de az ellenség is súlyos károkat szenvedett. Hamarosan Szlávik is elesett, ekkor vettem át az irányítást:
- Anton! Fogja azt a rakétavetőt, és célozza meg a betonfedezéket!
- Igenis, Asszonyom!
A robbanás okozta porfelhő szertefo_szlása után egy bandita végtagjai, és a fedezék darabjai tarkították a helyet.
Az így nyílt terepre készített banditák lehasaltak, vagy elszaladtak, egy páran viszont egy autó roncsa mögül tüzeltek.
- Mikhail! Vegye át Burian géppuskáját, és kösse le vele az autó mögött lévőket!
Míg a három bandita moccanni sem tudott a fedezékükből, addig mi könnyűszerrel végeztük a társaikkal.
Anton RPG-je vetett véget a tűzharcnak.
- Ánya! Rádiózz, hogy készítsék elő a gyengélkedőt. A három srácból nem maradt semmi. Anton! Hozd a dögcédulájukat! Mikhail, vedd fel Szlávikot, Matvijko pedig hozza Buriant! Siessünk, még mielőtt több bandita érkezik.
Délre értünk vissza a helyőrségre. Burian állapotát sikerült stabilizálni, de Szlávikot már nem lehetett megmenteni, elvérzett..

Na ez a 3600adik hszem ezt most vagy megkoronáztam, vagy le....

10 perc múlva készen álltunk a misszióra.
2 helikopterrel indultunk sötét völgybe Az egyik csapat neve Yango a másiké Drukov, utóbbit a százados vezeti. Már úton vagyunk mikor százados ismerteti a feladatokat:
- Figyelem hadnagy, Ön vezeti a másik csapatot! a tetőnél fognak behatolni, lemennek a földszintre, és megkeresik a laboratórium bejáratát, addig én és a csapatom biztosítjuk a környéket és semlegesítjük a lehetséges ellenséges célpontokat, a Szolgálat megkapta az értesítőjét, hogy a gyár közelében most katonai akció fog zajlódni, zárják le a szemétdomb és a kordon felől lévő utakat!
Hadnagy, amint megtalálták a laboratórium ajtaját jelentik nekem! és csak akkor, de csak akkor kezdik meg a behatolást, ha nyugtáztam! megértette?
- Igen uram! Feleltem a rádióba.
- Látótávolságon belül a cél, 1 perc! Mondta a másodpilóta.
Hátra szóltam a katonai stalkereknek:
Még 1 perc, Tárazzatok be! a legtöbben csak élesítettek a fegyverükön, de volt aki csak most tárazott, ám azt higgadtan nyugodtan tették.
- A Drukov landolt, az egység elindult! jött a rádióból a másik pilóta hangja.
- Nyitom a rámpát! Mondta a pilóta.
Megfordultam, és levettem a vállamról az FNC-t majd kibiztosítottam.
Előre mentem pár lépést, majd megállt a gép a levegőben.
- Gyerünk! Gyerünk! gyerünk! Mondtam, közben leugrottam a helikopterről, olyan fél méter után talpaltam a betonra, majd elindultam lefele, a közeli létrán.
3 katona elöttem, 4 mögöttem haladt.
Miközben leértünk az első emeletre Lövöldözést, és állatias ordítást halottunk...
A rádióm felrecseg: Vérszívó!!! durrogás lövöldözés, és kintről is a csatazaj hallatszik.
Az ablakon kívül van egy kis perem ahonnan rálátni az udvarra, oda vágtam egy gránátot, majd ahogy kirobbant a fal, oda parancsoltam az embereket.
Kimentem a rámpára, egy ideig csak pislákoltam, majd megláttam a vérszívót, amint éppen neki menne egy katonának, ekkor oda soroztam az új fegyverrel.
és a többi katona is lőtte a mutánst Ordított, és így rohant el fellökve a kapuban álló 3 katonát.
a peremen álló embereim tovább lőttek a vak pusztába.
- Tüzet szüntess! TÜZET SZÜNTESS! Ordítozom közben integettem.
Bejezték a tüzelést és felém néztek.
- Megsérült valaki? Kérdeztem lefele.
Két katona és a Százados is megsérült! de nem vészes! Kiáltott fel az egyik katonai stalker!
- Tudják tartani a helyet amíg lemegyünk a laborba?
- Igen uram!
- Akkor lássanak neki! Mondtam, majd vissza mentem az épületbe az alakulatom pedig követett.
Lementünk a földszintre, és megtaláltuk a vasajtót egy fél szinttel lejjebb, de zárva volt...
- Hogy hívják magát orosz zseni? Csernov? Csenkov? Kérdeztem az egyik nagydarab felé.
- Csekov Pável Andrejevics!
- Csekov Pável Andrejevics! adja ide azt a robbanóanyagot!
A fickó lekapta az oldalán lévő szimatszatyort, és kivett belőle egy fadobozt, majd felém nyújtotta.
Elvettem a dobozt, majd odamentem az ajtóhoz, letérdeltem és kinyitottam a dobozt.
- Csekov jöjjön, a többiek vonuljanak fedezékbe!
Kivettem egy kis adag semtexet és az ajtóra tettem.
A másik robbantási ez alatt kivette az élesítőt és a detonátort.
Beletettem a robbanóanyagba az élesítőt, majd lecsuktam a dobozt és Pável kezébe adtam mire az eltette.
Még szórakoztam az élesítővel, majd hátra néztem.
- Húzza a fedezékbe a seggét, de most!
Oké, meg is van! Futást, mondtam, majd elindultam a fedezékbe, Pávelel együtt.
Na most reménykedjünk, hogy nem lett sok! Mondtam.
- Miért is?
- azért, meg 250gramm elég egy boing 747 törzsének szétszakításához!
- Ó ez sokkal...
a robbanás hangja elnyomta a mondatát, amikor megnyomtam a gombot.
Kőpor és vakolat darabok mindenfele.
- EZ jó cucc! Mondtam, majd előre mentem... az ajtó helyén csak egy lyuk tátongott a falból is jelentős rész hiányzott...
Még az utána következő egyszerű fémajtó is megrongálódott...
Kinyitnám az ajtót, de az le is szakadt balra egy lépcső vezetett lefele.
- Jól van, indulás lefelé, Szemeket füleket kinyitni!
Elindultunk lefele, már vagy a 10ik emeletnél jártunk amikor végre ajtóhoz értünk.benyitok rajta, szembe rögtön egy Porta szerűség van. Balról be lehetett menni egy előtérbe, ez 3 felé ágazott.
- Vorsk, Gron, Marony, ti mentek balra! Grovent, Arson, Ilján, Ti egyenesen! Pável, maga velem jön! Bárki talál valamit, beszól rádión!
- Értettük jött a közös válasz.
én meg Pável jobbra indultunk a folyóson. egyszer csak egy elektromos valami megy el köztünk... persze félre is álltunk...
- Mozgó anomália! Mondja Pával, ám ebben a pillanatban felemelkedett mögötte egy 70 kilós tartály.
- Feküdj! Ordítottam közben a nyakánál fogva lerántottam a földre.
A tartály átsuhant felettünk, pár hatalmas fémláda közé zúzott be.
A tárgy felemelkedésének helyére nézek, de semmi...
- Ez nem mozgó anomália! Ez valami más lesz! Mondtam.
Felállunk lassan és körbe nézünk.
- Uram találtunk valamit... Mintha.... Áááá Tüzelj! Ááááá! Neeee áÁÁÁ Tűzz durrogás és lövés zaj pár pillanatig, majd elhallgatott minden.
- Jelentést!
- Itt Ilján, a másik csapattal lett valami, megnézzük mi!
- Ne maradjanak ahol vannak! azt mondtam maradjanak!
A fenébe! Mondtam, majd elindultam futólépésben vissza.
Út közben lövészajt hallunk és állatias üvöltést. de ez nem vérszívó...
Kiértünk az előtérbe az egyik katonára éppen ráugrik valami négykézláb jószág, emelem a fegyvert, és lelőttem a mutánst, de késő, a katona nyakából kiharapott egy darabot a páncéllal együtt...
- Te jó ég! Szörnyülködött el Pável...
- Az istenit, szerezzük meg azt amiért jöttünk! Mondtam, és tovább mentem a balszárny felé.
Fegyvert szegezd előre, és lőjj mindenre ami mozog! Mondtam.
a folyosó végén egy szobába értünk ki jobbra újabb folyosó nyílt.
- Mint egy kibaszott labirintus! Mondtam.
Kiértünk egy kisebb szobába ahol középen egy nem is tudom miféle gépezet volt olyasmi mint egy bazi nagy gázos Grill sütő... de szerintem más volt a használati elve... tekintve hogy fölötte a plafonról egy nyitott tenyér átmérőjű cső lógott, amiből valami zöld váladék csöpögött...
A szoba átellenes végében pedig ósdi gépek voltak iratokkal rajtuk.
Közelebb léptem.
Az egyik kötegen ez állt címként:
X18 Kutatási napló 1991-2004ig.
Eltettem a dokumentumokat a táskámba, majd a balra lévő ajtóhoz mentünk. Be volt rozsdásodva, de másodjára sikerült berúgnom...
egy másik Lépcsőházba vezetett, amin lesiettünk két emeletet, és egy újabb előtérbe érkeztünk, balról egy ajtó volt, ott mentünk tovább egy másik elágazásokkal teli szobába érkeztünk, itt volt egy számzáras páncélajtó is, rögtön jobbra, a panelhez mentem, ami még aktív volt, de a kódot nem tudjuk...
Pável, ide még 1 adagot, de ne túl nagyot, mert akkor ránk omlik ez az egész!
Kivett egy adagot, majd félbe törte és az egyik részét vissza tette a dobozba, majd a kezembe adta a kis adag robbanóanyagot.
Ketté törtem és a két szegecshez tettem őket, majd oda tettem az élesítőket is amiket Pável adott.
Hátrébb mentünk keresve egy kis fedezéket. 3... 2... 1... és megnyomtam a gombot.
olyasmi hangja volt a robbanásnak mint amikor páncéltörővel lő egymásra két páncélos.
Kijöttünk a fedezékből, az ajtó éppen hogy csak a helyén van, Pávellel Átmásztunk a helyéről kifordult ajtó résénél, egy újabb lépcsőházba érkeztünk ahol újabb 3 emeletet lépcsőztünk lefele, majd kiértünk egy újabb folyosó hálózatra... Már igencsak tele volt a tököm ezzel a laborral, pedig még a dokumentumok sincsenek meg...
Úgy döntöttünk jobbra megyünk a folyóson, de újabb páncélajtóba bukkantunk...
Már cska 1 élesítő van...
Kivettem azt a félbetört robbanóanyagot és az ajtó közepére tettem, majd bele az élesítőt.
Visszamentünk egészen a teremig, majd megnyomtam a gombot.
hangos robbanás hallatszott, és érezhetően beleremegett a labor is. Visszamentünk a páncélajtóhoz, amiből csak alig maradt pár tenyér méretű, vagy kisebb acéldarab... a folyosót is megviselte a robbantás... csoda hogy nem omlott be.
Bementünk a következő szobába itt alig pislákolt valami fény de mindenütt dobozok és Biológia vagy radioaktív jellel ellátott Ládák mindenfelé, Jobbra újabb Acél ajtó, de ez nyitva állt, a másik terem egy részébe átlátni, ahol nagy üvegtartályok látszódtak...
Bementünk a másik terembe, Balra egy Fémajtó jobbra pedig egy fémlépcsőt pillantottam meg. Elindultunk a lépcső felé, de félúton megálltam, mert megakadt a szemem az egyik tartályon... egy mutálódott... egy csecsemő van benne.
- Mia? Mit csináltak itt? Kérdez Pável.
- Nem tudom! Mondtam, ebben a pillanatban hangos csattanással bezáródott az acél zsilip ami nyitva volt amikor bejöttünk.
Én vissza rohantam, de Megfogni nem mertem az ajtót, mert izzott az egész...
- Mi a fa...? Ekkor fölöttem egy földöntúli hangot hallottam, és elindultam vissza Pável felé, aki ledermedten állt a lépcsővel szemben.
- Pável?
Pável!
a következő pillanatban egy Tűzcsóva jött le a lépcsőről és ahogy áthaladt Pávelen szénné égette a katonai stalker felső testét.
Felém haladt, de én földre vágtam magam, ahogy fölöttem elhaladt, hirtelen izzadni kezdtem a páncélruhában. A lény elhaladt felettem, a fegyverrel utána lőttem. Eltaláltam de eltűnt... Feltérdeltem, a következő pillanatban a fal mögül jön elő, célzok, lőnék, ekkor oldalról elkap egy lángsugár, és muszáj volt elugranom.
ahogy elugrottam lőni kezdtem a lángcsóva felé, de nem történt semmi, hanem a tűzcsóva az mozgott tovább, majd megfordult és újra felém tartott. Elugrottam és a Tűzcsóva közé lőttem. Üresen kattan a tár, éppen tárazok amikor újabb lángcsóva keletkezik mellettem, és odébb kellet másznom, mert ott égtem volna el.
Felszaladtam a fémlépcsőn, Közben újratáraztam a fegyvert. Jobbra volt egy megfigyelő szerűség ahol jobbra Egy asztalsor volt tele mindenféle kütyüvel és berendezéssel, amiből bal oldalon is volt a fal mellet, csak azok a falba voltak építve...
jobb oldalon egy rakás papír és mappa helyezkedett el. Bementem a megfigyelő szobába, majd megfordultam, és letérdeltem az ajtóval szemben és vártam, hamarosan feljött a tűzcsóva, és oda soroztam, a sorozat telibe találhatott, mert a következő dolog egy vakító fény volt, majd teljes sötétség...
a következő pillanatokban képsorok törnek elő... az erőmű, ahogy berobbant, az atom tipikus gombafelhője, elsorvadt emberek, egy katona képe, majd egy kép, rajta 3 stalkerrel, az arcuk helyén sötét folt van... a következő képen egy katonai stalker áll az erőmű és Pripyat közt elhelyezkedő úton, a a fegyverét lefele tartja a jobb kezében, Baljában kard van a hátán pedig a kard Tokja... olyan volt mintha külső nézetes játékban néztem volna a katonai stalkert, 360 fokban, majd megállt vele szemben és a sisak felé közelített a kép, a sebesség gyorsult, és a lencséhez érve újra sötét lett minden...
...

Kinyitom a szemeimet, a laborban vagyok háttal fekszek abban a teremben a fegyverem a kezemben van, lassan felkelek hirtelen az ajtóba szegezem a tekintetem, de semmi sincs ott.
egy ideig nézem, míg meg nem győződtem, hogy már más nincs a laborban rajtam kívül, majd oda mentem az asztalsorhoz, és ami papír és dokumentum volt, azt eltettem a táskámba. Miközben éppen elteszem az egyik dokumentumot, észre veszem hogy csodával határos módon az egyik gép be van kapcsolva és üzemel...
Előveszem a PDA-mat és megkeresem a számítógép csatlakozóit, majd hozzá kapcsolom a géphez a PDA-mat... a Monitorra tekintve lepődtem meg igazán, a használt rendszer jóval modernebb mint amit a még 2000 elején is használhattak...
Keresek bizonyítékokat, a mappák közt, de nem találtam semmit, egyszer csak észre vettem egy Klónozott meghajtót.
Rákerestem, de Jelszóval védett, na most a PDA-hoz nyúltam és kikerestem a Kódtörőt a mappáimból és elindítottam a programot, ez eltart egy pár percig, addig szétnéztem a szobában és elraktam a többi dokumentumot. Végül jelezett a pda hogy készen van a kódfejtéssel, újra a gép elé ültem és megnyitottam a meghajtót 4 mappa jött be:
X-16
X-10
X-17
X-D11
Az útolsó mappára rákattintottam, mire kiadott 1 mappára "elötte" "utána" szavakkal, és két szöveges dokumentumot. megnéztem a képeket, és egy kisvárost láttam rajta mindennapi életében, a város határán egy Kohó és egy gyár állott, azokkal átellenben lévő város peremén egy radar-bunker állt. a következő képen a város egy felülnézeti képét
a város egy épületénél piros kör volt, a kép szélére kihúzva: Lejárata bunkerbe
Megszólal a Rádióm.
- Hadnagy jelentést, Hogy állnak?
- Itt Drovlenkó hadnagy a csapat megsemmisült, egyedül vagyok az irányítóteremben, hamarosan elindulok felfele!
- Mi az hogy egyedül? Mi történt a csapattal?
- Ha kiértem a laborból elmagyarázom!
- Leküldök két embert, hogy segítsen önnek kijutni! Vége!
- Nem szükséges uram!
- Ez nem kérdés volt hadnagy!
- Értettem. Vége!
Rosszat sejtettem a két leküldött katona miatt, de lehet hogy túlzottan paranoiás vagyok a misszió miatt...
Neki álltam letölteni az adatokat... Lassan haladt, de nem mertem itt hagyni a töltést, mert ha van valaki, vagy valami itt akkor lőttek mindennek...
Pár perc alatt ez is végzett, kivettem a csatlakozót a gépből a pda-t zsebre vágtam, majd elindultam lefele a lépcsőn.
Hirtelen beszédet halottam... lehet hogy a katonát, de nem kockáztatok, elfutottam a jobbra lévő szobába.
Két fickó szaladt be a központi teremben, és meghallottam a beszédüket:
- Nyugalom Drigor, csak beeresztünk egy golyót a fejébe és nincs több baj!
- És a dokumentumok? azokat hogy tüntetjük el?
- Az is vele pusztul! Na gyere erre!
Basszus csak nem paranoiás voltam... de tényleg ki volt aki a jelentést kérte? ó de hülye vagyok... nem tudom ki volt csak a hangjára emlékszem.
Hirtelen lövéseket hallok, a két katona szétlőtte a berendezéseket a megfigyelőben.
Kimentem a központi szobába, és elbújtam egy fém kapszula mögött...
Lejött a két katona az irányítóból és elindultak az ajtó felé.
- De hova tűnt az a szemét?
- Lehet hogy elkerült minket, és már kint van a főtörzsnél!
- arrrrrghhh.... Nem baj később is el tudjuk őt kapni! Gyerünk kifelé!
Elindultak az ajtó felé, ekkor kibújtam a kapszula mögül, és lelőttem az egyik katonai stalker árulót. A másik megfordult és lőne, de gyorsabb voltam, és kilőttem a kezéből a fegyvert.
- Ne mozdulj ha élni akarsz! Szóltam rá.
- Te rohadék!
- Kinek dolgoztok? Kik az árulók még?
- Csezd meg!
- Így is lehet! Mondtam, és ellőttem a jobb kezén az egyik ujját.
- ÁÁÁááá te rohadék!
- Akkor újra!
- Várj! várj! várj!! Az őrmester Gonyeck és Dukov!
- És még?
- Nem tudom, csak mi csak az őrmesternek dolgozunk és jelentünk, ő valaki másnak!
- Kinek?
- Nem tudom! az életemre esküszöm!
Fölé léptem és ránéztem.
- De azt mondtad...
- Nem mondtam semmit! Mondtam, és fejbe lőttem az árulót.

-Drigor jelentést! Szólalt meg a rádió.
A sajátomhoz kaptam.
- Itt a hadnagy! megtaláltam a két emberét, egy mutáns megtámadta őket, nem élték túl!
Kis csönd következett, Majd Mondta az őrmester hogy jöjjek fel a felszínre. Beletelt egy 20 percbe míg Kiértem a laborból. Mikor felértem, Kimentem az udvarra. az ég egyatta fekete felhőkből állt. Kint 6 katonai stalker volt, az egyik oda jön hozzám.
- A nevem Tridov őrmester, az előző osztagot váltottuk egy fél órája! Feltételezem nincs több túlélő. Mondta.
- Nincs! Mondtam határozottan.
- Értem! Gonyeck, Dukov ide hozzám!
A két katona ide sietett, a többi addig a területet figyelte. Én bennem felment az adrenalin, pont a két áruló jön ide, a kezemet a pisztolytokra helyeztem, szépen nyugodtan feltűnés nélkül.
- Dukov, Vigye ki a hadnagyot ebből a szarból, Vigye vissza a bázisra!
- Értettem őrmester!
- Gonyeck, maga itt marad, még fent tartjuk a zárlatot egy pár óráig!
- Értettem!
Követtem a Dukovot, az őrmester mögöttem haladt.
a gyár mellet volt egy Mid24es, felszálltunk és elindultunk vissza a bázisra. Én és az őrmester hátul voltunk a raktérben, a Dukov meg vezette a helikoptert. Érezhető volt hogy igazából csak emelkedtünk és keveset haladtunk előre.
Az őrmester elindult felém de megláttam hogy a bal keze hátra nyúlt a késéért.
- Nos tudja, szép munkát végzett lent, de ezzel ön végzett is, majd Hirtelen szúrna a késsel, de elkaptam a kezét és megcsavarva a saját pofájába szúrtam alulról. Mire az őrmester össze csuklott és a pofájából ömleni kezdett a vér... A pilótafülke felé fordultam, de a pilóta már tudta, hogy végeztem a társával, és a pisztolyával vaktában lövöldözött hátra. előkaptam a pisztolyom és belelőttem a kezébe, majd előre szaladtam volna, de a pilóta előre hajtotta botkormányt, és sürge tempóban orral kezdtünk zuhanni. Előre estem a másodpilóta székének támlájához, majd onnan megpróbáltam visszakapni a botkormányt, de az a mocsok nem engedte. 2 lövéssel oldalba lőttem, majd egyel még fejbe, majd a kormányhoz kaptam mind két kezemmel és vissza rántottam, de már majdnem hogy késő volt...
A helikopter Éppen nem orra érkezett, de már túl késő volt ahhoz hogy vissza emelkedjünk...
Hangos robajjal csapódott a földnek a helikopter hasa, én pedig jól hozzá vágódtam ahogy megszűnt a gravitációs hatás ami másodpercekkel ezelött még a másodpilóta székéhez taszított. a gép több 10 métert csúszott a hasán Közben egy Téglakerítést is átszelt, és egy valamiféle ház mellet ért földet...
Nem vesztettem el az eszméletem, de iszonyúan fájt mindenem. Lassan feltápászkodtam majd kimásztam a roncsból. Pár stalker lépett elő a kőházból. és nekem szegezték az AKjukat. Alig tettem meg pár lépést feléjük elfogyott az erőm, elhomályosodott minden...

A volt kollégák távoznak, miután biztosítanak affelől hogy nem adják ki a
helyzetünket.. a két krapek egymást szivatva kimegy az ajtón, csönd borul az irodámra...
Nade, szedjük össze magunkat! Nézzük csak, hogy is áll a rendszer?
-A raktár majdnem üres, csaka frakció számára elegendő fegyver áll rendelkezésre,
+ 20 darab tartalék, viszont itt van a 15 új arc.
-A gyártás áll, nincs alapanyag.
-A kohó áll, a zombik mennyisége ismeretlen.
Nem túl rózsás a helyzet, elő kéne keresni Boriszt.. bazd.. ő kiképzőért ment...
nézzük a lehetőségeket.. összeszedhetem a kohó személyzetét, és ha visszatér
Borisz majd beáll a helyére...
Villanás fénye szűrődik be az ajtóm alatt, majd 2 másodperc múlva beront rajta 2
terephuhás alak, ha jól látom a mi speciális ak-inkkal. Rám szegezik a
fegyvereket, közben bejön egy harmadik, aki leül velem szemben a székre.Int az
őröknek, akik kiállnak az ajtó elé őrnek, közben további kiáltások hallatszódnak,
úgytűnik elfoglalták a gyárat. Megszólal a velem szemben ülő csávó:
-Üdv elvtárs! Amint látom nem teljesítitek a kiszabott termelési terveket. Pedig
szóltunk.. Továbbá az sem volt túl fair hogy a szarkofágban garázdálkodtatok.
Viszont, azokkal a bizonyos kristályokkal elértetek valamit, és ez érdekes.
-Kik maguk?!? És hogy kerültek ide?!?!
-Nyugodjon meg elvtárs.. tudomásom szerint meg szokta őrizni a hidegvérét. Csak
hogy tisztázzuk magunkat: -Tőlünk kapják az áramellátást, miattunk van nyersanyag
a kohónál, és mi tartsuk távol a zombikat...utóbbi időben ezt a tevékenységet
hanyagoltuk kicsit mondjuk úgy megleckéztetés céljából... És hogy pontosan kik
vagyunk? Mondjuk úgy hogy hívők...egyesek monolith-nak hívnak minet... hiszünk egy
olyan dolgoban amiben nem képes mindenki.. mint maguk... és hogy hogy kerültünk
ide? Fogalmazzunk úgy fejlettebb a tudásunk a magukénál.De egyszer már látott
minket.. a sötöt völgyben.. emlékszik?
-A helikopternél?
-Pontosan. Akkor az sbu akart a zóna középpontja körül szaglászni... meg kellett
őket akadályozni... és újra próbálkoznak, bevonták a katonaságot, és itt jöttök a
képbe ti.
-Mi? Mégis hogy?
-Nos.. ti fegyvert gyártotok.. Több kellene, vagy legalább folyamatos gyártás,
váltott emberekkel... ellátmányt tudunk szállítani, de a fegyverek gyorsan
fogynak, nem bírják a középpontban a terhelést.
-Szóval nekünk csak fegyvereket kéne gyártanunk? És ha nem? Vagy mit kapunk
cserébe?
-Nos, lenne még valami.. a szabadság sorai...ti tudtok tárgyalni velük..és
értesüléseink szerint a katonai raktárak felé tartanak, de ott még a katonaság
teljesít szolgálatot.Ki tudjuk pucolni őket, de a központ peremén nem érvényesül
az erő ami támogat minket, így nem tudnánk tartani a határt. Ők viszont igen. Olan
választ pedig nem fogadok el hogy nem működtök együtt, mert akkor újra sötétség
borul a halott városra.Cserébe pedig, de ne hívjuk cserének..legyen inkább
támogatás.. tehát őrszemeket állítanánk ki a város több pontján, és ide is
kirendelnénk egy osztag őrszemet.
-Tehát felkaroltok minket ha folyamatosan gyártjuk a fegyvert látástól vakulásig?
-Lényegében igen, viszont szorít az idő, és cselekedni kéne.
-Akkor hogyan tovább?
-Most lemegy, és közli a kohó személyzetével hogy 20 perc múlva indulnak,
lehetőleg 4 órán belül kezdjék meg a termelést, addig az itteni személyzet
készítse fel a gépsort a gyártásra, alakítsák ki a megfelelő üzemrendet folyamatos
működésre, ha ezt megvan indulunk a szabadsághoz.
-Nem kell lemennem, csak szóljon egy embereinek hogy küldjenek fel valakit, az
majd felolvassa az utasításokat. (közben leírom a munkatervet, és odaadom az egyik
őrnek, majd a vezetőhöz szólok)
-Indulhatunk!
A csávó elővesz valamit, nyomkod rajta egy két gombot, majd átnyújtja:
-Amikor szólok megnyomja a fekete gombot. elővesz mégegyet, beállítja ugyanazokat
az értékeket, majd megszólal:
-Indulás! megnyomom a gombot, és mintha elveszteném vizikai valómat, majd egy
pillanat múlva fehér villanás, és egy erdőben vagyunk, fegyvert nem is hoztunk
magunkkal.Elindulunk az erdőben, nemtudom hova megyünk.. valaki ránk kiált:
-Fegyvert eldobni! Fel a kezekkel! eldobni nincs mit, így csak a kezünket emeljük
fel.. óvatosan közelít felénk valaki, közben hátulról ketten fedezik..
-Megszólal a Monolith-os.. fegyvertelenek vagyunk, a vezetőitekkel szereténk
tárgyalni...
-Kik vagytok?!?!
-A kommunista frakció tagjai.Egy ideig nálatok állomásoztunk.
Összenéznek, kicsit gondolkoznak, majd végül bólintanak, kettő kísér minket
hátulról, egy megy előttünk. Egy kisebb tisztásra érünk, a szélén áll 3 teherautó,
2 tábortűznél emberek ülnek, és ponyvából fel van húzva 4 sátor, minket az egyik
szélső felé irányítanak.A bejáratnál két őr áll, automata sörétessel.
-Kik vagytok?
-A főnökkel akarnak beszélni.Fegyvertelenek.
-Jólvan, menjetek.
-Bemegyünk a sátorba, csak egy ember van bent, aki egy térképet böngész, odalépve
látom hogy a zóna részletes katonai térképe.Ránk néz, és már lérdez is:
-Üdv Mihail, útitársad személyében kit tisztelhetek? (kicsit meglepődök azon hogy megismert, de most nincs idő csodálkozni)
-Nos.. ő egy bizonyos Monolith frakció egyik parancsnoka... és véleményem szerint eléggé elfogadható ajánlata lenne számotokra..
-MONOLITH?!?! De hát hogy? Hogy kerül ide?
-Nyugalom kolléga.. beszéljünk arról amiért itt vagyunk.. az hogy mi miben hiszünk az most nem számít.. lenne egy ajánlatom..
-Elég jó ajánlatnak kell lenni ahhoz hogy meghalgassam!
-Figyeljen.. tudjuk hogy a katonai raktárakhoz készülnek.Viszont azt a katonaság őrzi egyenlőre.Önöktől csk annyit kérnénk, hogy cuccoljanak be oda, és védjék a központ határát, ne engedjenek fel stalkereket a határon túlra.. legalábbis ne sűrűn... a mutánsokat más felé irányítjuk, azokkal nem lesz gondjuk.. a lényeg hogy azt higyjék az emberek hogy maguk meggátolják a mutánsok és a zombik kiáramlását a vörös erdő felől...
-Mértnem maguk csinálják ezt? Miért segítenénk mi maguknak?
-A mi energiánk nem ér ki a központ peremvidékére, ezért azon a területen nem működnek bizyonos ezközeink, és gyengébb az energiaáramlás. És hogy miért segítsenek? Egyszerű. Maguknak bázis egy bázis kell, nekünk meg egy külső bástya.Megkapják a katonai raktárakat kiürítve, még az ellátmány nagy részét is ott hagyjuk, egy adag szükséges kommunista barátainknak.Mi ezzel a baj?
-És az embereknek mit mondjak? A monolith-ok mindenkire lőnek..
-Megoldhatjuk hogy a szabadság embereire nem adunk le halálos lövést, csak olyat ami könnyű sérülést okoz.. ezt mi is elvárjuk maguktól.Ami a befektetőiket illeti, őket hagyjuk ki a játéékból.
-Megfelel?
-Amennyiben tartják a szavukat akkor igen.
-Remek! Ebben az esetben holnapra elfoglalhatják a raktárakat.
-Hogy lesz holnapra tiszta a terület?
-Az maradjon a mi dolgunk.. Továbi szép napot.. kisétálunk a sátorból, a vezető beállítja a kordinátákat, és újra az irodámban vagyunk, folytathatom a munkám... a Monolith-os elindul kifele, de még megszólal:
-Az itt talált iratanyagokat egy emberem majd elolvasná, ha megérkezik lehetőleg bocsássa rendelkezésére.... azzal a vezető megint teleportál...

Na bazzeg... feladod ám a leckét! na mind 1 egyenlőre maradok a saját gondomnál olyat még nem terveztél bele, amit nem vettem volna számításba... csak kicsit furcsa ez a monolitos összehúzó erő...

Ébredezek, nagy levegőt vettem, és a mellkasomhoz kaptam a bal kezemmel, jobbal pedig a PDA tokhoz.... se tárak se pda.
Sőt mi több 2 stalker elindult felém.
- Hé Sasszem, felébredt!
- Megyek!
Oda jött a két stalker, és egy harmadik is ő a mellettem lévő részből jött ide.
- Mi a neved? Kérdezett Sasszem.
- Krigor... Drovlenkó! Hol táskám és a PDA-m?
- Elkoboztuk a fegyvereiddel együtt... óvintézkedés volt. Gondolom megérted.
- Többnyire megölitek a katonákat, miért...
- Mondtam én, hogy öljük meg! Szólalt meg az egyik stalker amelyik Sasszem mögött állt.
- Csönd! Mondta, miközben hátra nézett a stalkerre.
- Tudod, nem minden stalker öli meg a katonákat, főleg nem az akinek az életét egy szolgálatos mentette meg! gondolom te is tudod hogy ők volt katonák, így útolsó tisztelet jele ként nem öljük meg a sérült katonákat!
- Hol a táskám és a PDA-m? Kérdeztem ismét.
- Minek?
- Azokban vannak a küldetésem anyaga, amit el kell juttatnom a helyőrségre!
- Hm... Őszinte vagy legalább! de minek neked az a sok tudós dokumentum?
- Az már legyen az én dolgom!
A stalker hátra fordul. - Grigor a táskáját hozd ide!
- A PDA-mat is!
- Azt nem adom oda, azon még kérhetsz SOS jelzést és 10 percen belül itt lenne egy Spetznazt osztag a nyakunkon, valahogy szeretném kihagyni!
- Akkor engedj el!
Közben a másik Stalker vissza ért, és Sasszem kezébe adta a táskámat, ő pedig felém emelte.
Elvettem a táskát a kezeméből, majd kinyitottam és megnéztem megvan-e minden, Közben a stalker felelt:
- Alig állnál meg a lábadon, másrészt esteledik harmadrészt pár órán belülre Kitörést jelentettek az okosok Yantarban!
- Akkor mi lesz? Kérdeztem.
- Ma este itt maradunk, Holnap elkísérünk a bárba!
- A helyőrség közelebb van és nekem oda kell vinnem a dokumentumokat!
- Az lehet, de nekünk nincs bejárásunk a katonákhoz, nem úgy mint a bárba!
- Nem fogtok eljutni a bárig! velem nem!
- Fenyegetsz? Kérdezett a stalker összehúzva a szemöldökét.
- Nem fogják engedni!
- Kik? Kérdezett a stalker, de fel is pillantott.
- Bal oldalra néztem én is, egy méretes pajta ajtón bejött 3 stalker, két testes és egy vékonyabb alkatú, a két testesebb egy Husit hoztak be.
- Megjöttünk Sasszem hoztunk egy kis kaját! Kiállt neki oda az egyik testesebb.
- Molovár, Tegyétek benttebb a Séf majd neki lát!
- Oké!.. Na gyere Brumga..
- Bruad te állat! hányszor mondjam el a nevem! Mondja a másik nagyobb darab.
A vékonyabb ez alatt Vállára vette a fegyvereit és levette a gázmaszkot és a csuklyát hátra hajtotta. Valamit matat, de nem látok rá az arcára, csak a mozdulatsort ismerem, Közelebb lépett, és a Tűz fénye megvilágította a stalker arcát...
- Magához tért? Miért nem szóltál Sasszem!?! Kérdezett a lány Sasszem felé.
- Mert, nem régen tért magához! Felelt Nyugodtan Sasszem.
- Akkor is megígérted, hogy szólsz!
- Ne kezd előröl Tátja!
- Mit mondott? Közben közelebb lépett a lány.
- A neve Krigor, és Küldetésben jár! Felelte Sasszem.
- Egyéb? Kérdezett a lány kíváncsian.
- Nem nagyon akaródzik maradni!
A lány kuncogni kezdett, majd felém fordult.
- Ne légy ostoba éjjel még egy katonai stalkernek is halálos hely sötét völgy, legyen akármilyen tökös legény!
Felnevettem, majd hozzá tettem: Annyira nem lehet veszélyes mint a küldetésem!
- Még jobban is! Felelte lenézően, majd felállt és besétált a többi stalker közé...
Ez fájt... egy női stalker oltott be. Gondoltam.
- Nem akarod levenni ezt a sisakot amugy? Kérdezett felém vissza nézve Sasszem.
- Nem? Kérdeztem felé angolul.
- Tudsz angolul, és Katonai stalker vagy? Kérdezett vissza ő is angolul.
- Igen és tudok mást is! feleltem vissza, majd neki álltam lekapni a sisakot.
eltartott pár pillanatig, míg megtaláltam a kioldó csatokat, de végül győzedelmeskedtem és eltettem a táskámba a sisakot.
Sasszem elkezdett hümmögni..
- Mi van?
- Hasznos lehet a ruha... egy helikopterrel zuhantál le délután, és ha jól sejtem a gyárban is jártál... még sincs rajtad egy karcolás se... bár a ruhádat tarkítja legalább egy tucat golyónyom és égésfoltok...
- Hát igen! Ez Ukrán Minőségi csúcs! Mondtam nevetve.
A stalker is elnevette magát, Közben bólogatni kezdett, végül megszólalt:
- Na jól van, megbízom benned, de lehet hogy ráfázok én erre, itt a PDA-d! Mondta, közben előkotort és felém nyújtott egy PDA-t.
Elvettem, és pár klikk után megnyugodva láttam, hogy ez az én PDA-m.
Vissza tettem a pda-t a tokjába.
- Köszönöm! Mondtam.
- Hát majd kiderül, hogy hálálod meg! Mondta, majd felállt, és elindult ő is a többiek felé.
Egy ideig feküdtem még, majd Lassanként felálltam, közben éreztem hogy egy két bordám lehet eltört, és a bal csuklómat is meghúzhattam, mert eléggé fáj de tudom mozgatni.
Elindultam a stalkerek felé, Mikor oda értem elhalkult a beszélgetés, és a gitározás egy pillanatra és mindenki felém nézett, szerencsére többségük békésen...
- Nyugi srácok! Szólalt meg Sasszem.
Te meg ülj le! Szólalt meg felém nézve.
- Csak a fegyveremet kérném el, és elmegyek! Mondtam határozottan.
Sasszem össze húzta a szemöldökét majd vissza nézett a tábortűz másik felén ülő stalkerek felé, és biccentett nekik.
Erre kettő felállt és Intettek nekem hogy kövessem őket. A lány közben felém nézett, majd Sasszemmel kezdett valamit beszélni, de nem hallottam, valahogy nem is érdekelt.
A pajta ajtóig mentünk, ott a sarokban volt nekitámasztva a fegyverem a falnak,a földön pedig az FNC-tárak.
Lehajoltam, hogy felvegyem őket, de az egyik stalker elkapta a vállam.
- No no! És vissza húzott egyenesre.
A másik megfogta a kitárazott FNC-t és a kezembe nyomta. Én a vállamra vettem lassan.
Most az hajolt le amelyik az elöbb vissza húzott.
Felkapta a tárakat a földről, és Beömlesztette az összeset a táskámba, egyet kivéve ezt a kezembe nyomta.
- Most nem tárazhatsz! Majd kinyitotta a pajta ajtót. és kitessékelt a Hüvösre.
Kilépett ő is féllábbal, majd megmutatta honnan tárazhatok:
- Ott látod azt a vaskaput szembe? azon kilépsz és újra tárazhatsz, ha azon belül akkor tüzet nyitunk! Felfogtad?
- Igen! Kösz!
- Neked ezt nem kell köszönni! Mondta, majd vissza lépett és becsapta a pajta ajtaját.
Mély levegőt vettem, majd zsebre vágtam a karabély tárat, majd levettem a hátamról a táskát, és kivettem a sisakot és a fejemre vettem majd elindultam a kapu felé.
Már majdnem kiléptem a kapun amikor Hallom, hogy nyílik a pajta ajtaja, Hirtelen megfordulok, Látom ahogy valaki szalad felém.
Bekapcsolom a sisaklámpát és látom hogy a lány az.
- Ne menj te ostoba, a Kordonig nem jutsz el!
- Az majd elválik!
- Jó isten a katonáknál tanítják az önteltséget? Kérdezett a lány.
- Köszönöm, hogy nem öltetek meg, de menj vissza a sajátjaidhoz, én is azokhoz tartok vissza.
- De...
Nem tudta befejezni a mondatot a lány, mert fogtam és elrántottam előlem, mert pár méterre mögötte megláttam egy csillanó fehéren izzó szempárt, ami szélsebesen közelít felénk.
Éppen oldalra löktem a lányt, engem már fel is kapott a vérszívó és minden erejével elvágott a mögöttem pár lépésnyire lévő vaskapunak, ami kiszakadt a Téglafalból.
Én jópár méterre a kapu után álltam csak meg, de rögtön erőt vettem magamon, és benyúltam a zsebembe a tárért, a balommal míg a jobbal lekaptam a vállamról az FNC-t és pillanatok alatt betáraztam a fegyvert, és vissza rohantam a pajtákhoz, a Vérszívó, nem sokat tudott cselekedni, de már elindult a lány felé, éppen neki rontana amikor felé ordítok:
- Hé te mocsok! ide gyere! Majd eleresztettem egy pontos sorozatot felé, ami háton kapta a mutánst, mire az megvált láthatatlanságából és felém ordított.
- Gyere csak! És elkezdtem lőni a felém szaladó mutánst, Közben a pajtából is kirontottak a stalkerek, de sokat nem tudtak tenni, a mutáns gyors volt, annyira hogy a következő pillanatban eltűnt, majd Hirtelen Megint felkapott, a kiszakadt kapuban és elkezdett rohanni velem, majd eldobott, én pedig háttal elkaptam egy elkorhadt fát, amit rögtön ketté is törtem... a földön landoltam Jobbra nem messze tőlem egy Bazi nagy szikla... ah azt kapom el akkor végem.
Balra pedig a korhadt fa tönkje azon túl a Mutáns...
Előkapartam a fegyvert magam alól, majd elkezdtem lőni, de 4 lövés után hangosan csattant a fegyver... Beragadt.
Bazd meg!
Gyorsan felkeltem, és Megpróbáltam elszaladni, de a mutáns már túl közel volt, Megfogott a bal karomnál, majd úgy istenesen elrántott maga mögé.
A hátamon csúsztam pár méterig a kora esti harmattól vizes füvön.
Lenyúltam a bakancsomhoz, majd kivettem a rejtett Vadászkést és Felálltam.
A vérszívó lassan Komótosan tartott felém, Méregetett és figyelte a mozgásom.
- Gyere csak! Mondtam, de Mutáns nem támadott.
egy ideig figyeltem a mutánst... sok lyuk volt rajta és sok hegesedés... meg a pofáján egy ismertető jel... amit én hagytam amikor pofán lőttem...
- Ez nem lehet igaz!
Na most támadott a Mutáns, de elkerültem a kezét, és még meg is vágtam a jobb alkarját.
Megint támadott, Most a késsel hárítottam, de egy az egyben lefogta a késes karomat , majd a másikat is és a csápjait a sisakomra "csatlakoztatta"
- Hirtelen ötlettől vezérelve Térdkalácson rúgtam, ettől térde csuklott, és elengedte a csápjaival a sisakot.
és lenézett a lábaira, ekkor Fejbe térdeltem, mire engedett, én pedig hátamra estem, majd elkezdtem eltávolodni a Sérült állattól, Közben észre vettem hogy a kés kiesett a kezemből...
Egy ideig kábultan nézte a végtagjait és a sérüléseit, majd felém nézett és Ordított egy nagyot, felpattant és felém rohant, és felkapott a földről, majd a sziklának vágott, ahonnan olyan gyorsan lekerültem ahogy oda vágódtam, de ekkor már éreztem hogy ez most megöl...
Gyorsabban közelített, újra megfogott fél kézzel és elkezdett fojtogatni a levegőben.
Közben a szemei fényesen izzottak.
Hirtelen Földöntúli Fülsüketítő robaj, és földrengés rázta meg a területet, Mire a mutáns a földre dobott.
Az fekete felhővel elborult égbolton most egy Vöröses fehéres kékes fény vágott hatalmas "sebhelyet" Északról délre...
A mutáns egy ideig nézte az eget, majd elkezdett Futni.
Én csak feküdtem a földön és egy ideig néztem az égi parádét, Közben a PDA-m meg elkezdett rezegni.
Az erőmet össze szedve elővettem, majd látom hogy Üzenet Yantarból, minden frekvencián...
Meg nem határozott erejű kitörés kezdődik pár percen belül, Azonnal keressen mindenki egy elbarikádozott vagy földalatti fedezéket!
Kitörés?
Eltettem a PDA-mat és elkezdtem feltápászkodni. Közben villámok cikáztak az égen.
és elektromos anomália kisülések követték egymást... de vagy 4x nagyobbak mint amiket a földön láttam...
Éppen, hogy csak fel tudtam állni, nem hiszem hogy találok fedezéket... Ekkor jutott eszembe, hogy a katonák mit szoktak alkalmazni hogy ha fogytán van az erejük...
Nem adom fel harc nélkül! Majd felcsavartam az adrenalinadagolót a maximumra, és elkezdtem bicegve szaladni...
Kb egy perce futottam már mint az örült, amikor szemből megláttam valami egészen elképesztő dolgot...
egy Vörösen izzó égtől földig érő "falat" amiben villámok cikáznak, Ám nem messze elöttem pedig egy Csatorna bejáratot láttam, így nem álltam le bámészkodni, hanem még jobban belehúztam, mert szinte biztos vagyok abban hogy az a hullám az ami megölne engem...
Beugrottam a Csatorna bejáratán, majd szaladtam tovább bent, majd megcsúsztam hirtelen, és a hátamra estem.
és csúsztam egy fél métert és egy korrodálódott vasrácsra estem ami beszakadt alattam én pedig zuhantam majd egy métert majd ismételten betonnak csapódott a hátam.
Éppen csak össze szedném magam, amikor megpillantom a vérszívót nem messze tőlem, az elkezd felém közeledni.
Mire útolsó kétségbe esésemben megragadtam az elakadt fegyvert és felé szegeztem.
A vérszívó megállt... ismerte a fegyverem erejét főleg ha ilyen közelről találnám el azonnal vége lenen... a mutáns azonban nem tudta hogy a fegyver elakadt... Így félt.. vagy tőlem vagy a fegyvertől vagy a haláltól.. nem tudni, de a mutáns elkezdett hátrálni, és vissza ült a másik sarokba ahol ült, mikor leestem.
Jobb kezemben hagytam továbbra is célra tartva a fegyvert, majd a másik kezemmel kicsit hátrébb kúsztam és neki dőltem a falnak.
A mutáns nem mozdult, csak figyelt a szeme sarkából.
Közben a föld elkezdett remegni és a fegyver is a kezemben én megpróbáltam célra tartani, ám ettől gyorsan elfáradtam, és leengedtem a fegyvert.
- Akkor tűzszünet! Mondtam.
A mutáns nem csinált semmit...
- Tűt szünet érted?!
Persze hogy nem érted... Mondtam végül, és neki dőltem teljesen a falnak... Irgalmatlanul elfáradtam, Próbáltam volna kicsit pihenni, de ez elég nehéz dolog amikor egy vérszívó ül a másik sarokban tőlem 5 méterre...

Az emberek ismét nem hagytak nyugalmat nekem. Olyan estefelé de még világosban, berregő hangra lettem figyelmes. Kimentem hogy megnézzem mi az, amikor két repülő emberi tákolmányt láttam a fészkem körül.
Aztán mind a kettő megállt és megint azok a "növény mintás" emberek kezdtek el potyogni belőlük. Esküszöm ezek direkt engem bosszantanak!
Amint bejöttek a fészek területére, rögtön álcáztam magam és vártam. Túlerőben voltak, tehát most nem tevékenykedhetek. Inkább várok a megfelelő pillanatra és megpróbálok kisurranni. Hátha egyszer elmennek.
Aztán amint eljött az idő szerintem, megpróbáltam eltűnni a fészek környékéről. De balszerencsémre az egyikük meglátta a lopakodó árnyamat, és a többieknek ordítva megpróbáltak elpusztítani.
Így jobb ötletem nem volt, roham a végső leheletig.
Neki rontottam az első utamban álló embernek. Fellöktem, és nekidobtam két másik társának. Aztán a közelemben álló másik három embert pofoztam fel irgalmatlanul.
Aztán meglátok egyet, akinek elég furcsa felszerelése volt. Olyan, mint amit a "Barátom" hordott.
Valószínűleg ő lehet az egyik barátja.
Akkor ő neki sem kegyelmezek. És őt is iszonyúan mellkason vágtam. Szinte éreztem, hogy reccsent valamije.
De aztán a helyzet kezdett túl durva lenni. Ropogtak az emberek vasai, a húsomba egyre több gyilkos csapás vágott bele. És már alig viseltem el.
Amióta ide jöttem, csak apró vasdarabokat kaptam a testembe, és egyre több rajtam a seb. És ez mind az ember műve.
Még felképeltem két embert, de aztán megint jött az a fülsüketítő robbanás, meg a forró, földhöz vágó löket és a már feküdtem is.
És ha ez még nem lett volna elég, még egy ember is a hátamba vágott a vasával, aki a tetőn állt.
Több nem is kellett nekem, gyorsan feltápászkodtam a földről és rohamlépésben, amilyen gyorsan csak tudtam, az egyik erdős rész felé vettem az irányt. Persze előtte még fellöktem a kapuban álló 3 embert.

Amint elértem a fákkal borított zöldellő, vizes mezőt, lassítottam. Meggyőződtem róla, hogy nem követtek e az emberek, de most szerencsém volt.
Nem bírtam tovább, kifeküdtem. A földön vonszoltam magam egy darabig, jó nagy vércsíkot húzva magam mögött.
Aztán megálltam és összehúztam magam. Úgy éreztem hogy itt a vég. Felkészültem hogy jöjjön a megérdemelt örökké tartó pihenés, és aztán minden elsötétült.

(Pár órával később.)
Hirtelen felébredtem. Nem tudom hogy, de életben maradtam. Bár még javában vérzett mindenem, és fájt is,de sikerült lábra állnom. Persze a fájdalomtól rögtön meggörnyedtem és a mellkasomhoz kaptam.
Hörögve, gyorsan kapkodtam a levegőt.
Mialatt szépen aludtam, ez idő alatt teljesen beesteledett. A szemeim szokás szerint fehéren kezdtek izzani.
Egy kicsit kimentem a fás terület szélére, hogy megnézzem a fészek környékéről eltűntek e már az emberek.
Egy ideig az épületegyüttes tisztának tűnt az én szemszögemből. De aztán láttam felemelkedni az épületek közül, az emberek egyik repülő micsodáját.
Ezek szerint most készülnek távozni. Akkor valószínűleg már vége az egésznek. Már vártam ezt a pillanatot. Vártam egy kicsit, amíg az emberi szerkezet a magasba emelkedik, majd elindul a távolba.
Ezután én is elindultam vissza a fészekhez.
Sántítva, bicegve, vérezve ugyan de magabiztosan mentem, miközben folyamatosan a repülő szerkezeten tartottam a szemem.
Aztán egy pillanatra vettem le róla a tekintetem, de máris történt valami. Az emberi szerkezet folyamatosan zuhanni kezdett, mint egy törött szárnyú madár. Aztán hatalmas csattanással lezuhant a terület másik végében.
Ez nem lehet jó az emberek számára. De talán nekem még hasznot hozhat. Ha találok egy épp, vérdús halottat akkor valamennyire vissza nyerhetem az erőmet.
És máris, habozás nélkül elindultam a lezuhant emberi szerkezet irányába. Persze iszonyú lassan az állapotom miatt.
Csak bicegtem és közben folyamatosan a mellkasomat markoltam, mert még mindig vérzett egy sebem.
Az úton végig vér cseppeket hagytam.
Rengeteg idő eltelt. Lassan ugyan, de odaértem. A szerkezet mélyen a földbe fúródott, meg lángolt egy két helyen és füstöt eregetett.
De ezekkel nem törődve nekiláttam hullákat keresgélni. Szerencsémre találtam is kettőt. Az egyik a szerkezet hátában feküdt, a másik a gép elejében volt, az átlátszó búra alatt.
A hátsó hullát, nagy nehezen kimentettem a lángoló gép maradványaiból, a másikat meg könnyedén ki téptem a búra alól. Csak be kellett törni a búrát.
A két halott embernek hála, sikerült némi erőt gyűjtenem. Igaz nem sok és a mellkasom még mindig vérzik, de már nem annyira.
Már képes voltam sántítás nélkül menetelni. El is indultam a gép közeléből és az első területek felé igyekeztem, amikor ismerős szag csapta meg az orromat. Valami olyasmi, amit azelőtt csak akkor éreztem, amikor mindig azzal a bizonyos emberrel küzdöttem.
Az nem lehet, hogy megint itt van, hogy megöljön. Egyszer már megvolt a lehetősége. Most nem hagyom magam.
Tehát valahol itt kell rejtőznie. Akkor keressük meg. Még tartozom neki a múltkori sebért.
És elkezdtem a szag után menni. Folyamatosan szívtam be a levegőt a légjárataimon, ami jól halható hörgést hallatott.
És lassan eljutottam egy emberek által kitaposott ösvényre, ahol sok lábnyom volt, és néhány vér csepp.
Leguggoltam, és a kezemmel felvettem egy kicsit a vércseppekből. Amint megízleltem rögtön rájöttem. Ez ő.
Más dolgom nem is volt, csupán követnem kellett az ösvényt és nyomokat. Így eljutottam egy régi emberi építményhez.
A épület apró résein át halvány fény szűrődött ki. Tehát itthon vannak. Indultam volna az épület felé, amikor két ember jön ki az épületből.
Ezek közül az egyikük a célpontom. A nagyobb darab, ami majdnem akkora volt, mint én az az ellenségem előtt ment. Ő meg utána. Beszéltek valamit, aztán odaadták neki a vasat, ami azelőtt csúnyán nyomot hagyott az arcomban. Aztán a nagydarab ember elindult vissza az épületbe, a barátom meg elidult a sötét vad területek felé.
Helyes! Vártam még egy kicsit, hogy távolabb érjen a többi embertől, mert egyrészt nem tudom még hanyan vannak, másrészt attól a nagydarab embertől egy kicsit tartok, harmadrészt így senki sem hallja meg, ha a sötétben csapok le rá.
Aztán amint elérte a megfelelő távolságot indulni akartam volna, de egy ember ismét közbeszólt.
Odafutott a célpontomhoz és beszélgetni kezdtek.
A másik ember kisebb testalkatú volt. És látszólag maradásra késztette a célpontot. Tehát ez egy nőstény ember.
Furcsa. Ilyet még soha nem láttam itt. Azt tudtam hogy az embereknek is van egyfajta fészkük, meg falkájuk, de azon belül még soha nem láttam ilyen példányokat. Legalábbis itt nem.
Na mindegy! Ez cseppet sem változtat a terven. Meguntam a várakozást, úgyhogy támadtam.
Először közelebb lopóztam a célponthoz, hogy több esélyem legyen a levadászására, aztán megindultam.
Az álcát is felvettem, hogy képtelen legyen meghatározni a jelenlegi helyzetem.
A nősténnyel meg nem törődtem. Letarolom őt is egy csapásra, aztán az egyfajta grátiszként hozzá csapódik az élés kamrához.
De most minden erőmet az ellenségemre fordítottam. Már majdnem elértem őket, amikor a célpont mégis észre vett, ami nagyon meglepett, de akkor is folytattam a támadást.
Az meg félre lökte maga elől a nőstényt és a következő pillanatban, már megint az én szorító fogásomban találta magát.
Aztán amilyen erősen csak tudtam, elhajítottam magam elé. Szerencsére pont egy kaput talált telibe, ami teljesen ki is szakadt a helyéről.
Láttam ahogy a barátom csak feküdt a földön a kiszakadt kapu törmelékei között. Szerintem ez egyenlőre ki van ütve.
Akkor jöhet a közelebbi célpont. Megindultam a nőstény felé, és már készültem lecsapni rá, közben az folyamatosan a földön fekve hátrált.
Hirtelen egy ordítást hallok magam mögül és egy sorozatos égető, fájdalmas csapást érzek a hátamon.
Ennek hatására megszűnik az álcám.
Lassan megfordulok és a vértől csurgó pofámból, egy iszonyatosat ordítok felé. Aztán meg is indultam felé rohamosan, az meg csak folyamatosan ropogtatta a vasat a kezében.
Nem érdekelt a folyamatos durrogás, nem lassítottam a tempón, inkább még gyorsítottam. Közben az épületből a többi ember is kirohant és nézelődni kezdtek, hogy mi ez a lárma.
De nem volt idejük a cselekvésre, mert időben vissza vettem az álcámat és nekirohantam a ellenségemnek.
Megint felkaptam és rohanni kezdtem vele, ezúttal a sűrű sötétségbe. Aztán megcéloztam egy jó nagy sziklát, amin biztosan a nyakát szeghetné, és jó nagy lendülettel elhajítottam.
De sajnos a sok sebnek már megint tompultak az érzékeim és rosszul céloztam. Helyette egy korhat fát talált el, ami nyomban szét is tört.
- Még puhára is dobtam! Legközelebb mi lesz?! Hagyom hogy megöljön, és még direkt elé is állok?! - Gondoltam magamban.
Amint láttam szinte karcolás sem esett rajta, csak a szikla közelébe csúszott. Erre én elindulok felé,de az megint kezébe kapja a "Bűvös" vasat.
Elkezd durrogni felém, de hirtelen csak egy fémes kattanást hallani és az ember rémülten néz a vasra, majd felkiált:
- B*zd meg!
Nem tudom, hogy pontosan ez mit is akart jelenteni, de a hangnemből ítélve ez valami átkozódás akart lenni.
De nem törődtem vele, hanem tovább tartottam a menekülő ember felé, majd gyorsan elkaptam a karját és iszonyatosan nagyot rántottam rajta, amitől jó nagyot repült mögöttem.
Mikor megfordultam, láttam hogy az ember még csúszott egy pár métert, majd feltápászkodik és előránt egy hegyes fém darabot.
- Gyere csak! - Kiáltott felém. Szerintem ez azt jelentette, hogy várja a támadásom.
De nem támadtam. Csak körbe oldalaztam az ember körül, majd lassan végig mértem, hogy még meddig bírja.
Ő is alaposan végig mér, és amikor az arcomhoz ér, meglátja a jó nagy sebet, amit még ő ejtett rajtam, amikor még elsőnek a fészkemre támadt.
- Ez nem lehet igaz! - Kiált fel ismét, mint aki megdöbbent.
- Szóval felismertél pajtás?! Helyes! - Gondoltam magamban.
Aztán amikor nem igazán számított rá, akkor támadtam. De még így is gyorsan kapcsolt és félre ugrott a támadásom elől. Ráadásul megsebesített a karomon.
- Elég volt a játszadozásból! Ez vért kíván! - Gondoltam, majd ismét támadásba lendültem.
Mos viszont számoltam a hegyes fémmel a kezében és rögtön arra mentem. Elkaptam a kezét, amiben a fém darab volt, majd a másikat is lefogtam. Szerencsére nem erősebb nálam, így a fogásomtól moccanni se bírt.
Azt terveztem, hogy a két karjánál fogva széttépem, de a feje még nagyon kapálózott. Ezért jobb ötletem nem volt, a csápjaimmal ráfogtam a fejére is.
De arra meg megint nem számítottam, hogy most meg a lábai vannak szabadon. Emiatt úgy térden rúgott, hogy rendesen reccsent a térdem.
Rögtön lenéztem a térdemre, erre az meg még arcon is rúgott, amitől teljesen megszédültem és elengedtem.
Míg ő hátrébb kúszott, én épp próbáltam vissza nyerni a látásom, majd helyre raktam a térdemet is.
Amikor a térdem a helyére került, az olyan fájdalmas volt, hogy torkom szakadtából üvöltöttem egyet.
Majd ismét neki rontottam az embernek és akkorát hajítottam rajta, hogy az csak úgy nyekkent a sziklán.
És ezúttal nem szórakoztam, most komolyan neki láttam a kivégzéséhez.
Gyorsan ott termettem felette, majd ismét félkézből felemelve fojtani kezdtem.
Egyre nagyobb volt bennem a harag és a düh, ezért egyre szorosabban kezdtem szorítani. Közben folyamatosan figyeltem, ahogy elgyengül, végül vártam a pillanatot, amikor reccsen a nyaka.
De hirtelen eget verő dörrenés rázta meg a környéket. Majd az ég vörösen kezdett fényleni, ami már tiszta olyan volt, mintha máris kivilágosodott volna.
Ezt a jelenséget ismerem. A zóna dühöng. Kezdődik a kitörés. Semmi mással nem törődve, csak a kitörésekkel szemben fejlődött ösztönömnél vezérelve, azonnal eldobtam az immár kishíján halálra ítélt áldozatot, és futásnak eredtem.
A sérüléseimmel egyáltalán nem törődve, mentettem az irhámat. Gyorsan kerestem egy biztos fedezéket és beugrottam.
A választás ez esetben, egy hosszú víz csatorna volt. Mint egy közönséges kutya, vagy macska, bevágódtam a csatorna bejáratához, majd szinte négy kéz láb, körömmel kaparva rohantam befelé a csatornába.
Aztán le annak a mélyére. Volt egy apró rács, ahol ki lehetett látni. oda húzódtam és vártam a kitörés végét.
Eltelik egy kis idő, közben arra gondolok, hogy az áldozatom most már bizonyára nem él.
Erre hirtelen egy nagy csattanást hallok, a zaj irányába nézek, ahol az imént említett személy volt és bámult engem.
- Emlegetett szamár! Hát meg vagyok átkozva! - Gondoltam magamban.
Erre felálltam amennyire lehetett és elindultam az ismerős arc felé. Mire az gyorsan a vasért nyúlt rögtön, amit felém is irányított.
Ettől azonnal megtorpantam. Így is épp elég sebet szereztem, szóval nem hiányzik több. Ráadásul ennek valami nagyon erős vasa lehet, mert ez pillanatok alatt kilyuggat.
Szóval inkább megálltam, majd lassan hátrálni kezdtem és leültem a helyemre. De félszememet még mindig az emberen tartottam.
Az meg folyamatosan nekem szegezte azt a vasat, de nem ölt meg. Csak várt. Vagy arra vár hogy én támadjak, vagy csak fél tőlem. Nem tudom.
Aztán egy idő után inkább leengedte, majd mondott valamit.
- Akkor tűzszünet! - Mondta.
- Tűzszünet, érted?! - Mondta újra, pedig teljesen felesleges törnie magát. Úgyse értettem. Inkább csak rajzolgattam a körmömmel az alagút falaiba.
Később aztán ismét megszólal:
- Persze hogy nem érted!....
Mondta, majd neki dőlt a falnak és folyamatosan figyelt.
De én ügyet sem vetettem rá, inkább vártam a kitörés végét, ami most a szokottabbnál sokkal hosszabb volt, közben tovább rajzolgattam.

Már kezdtem volna élvezni a pihenést amikor Szeráf felzavart, hogy ő is szeretne pihenni. Erőt vettem magamon feltápászkodtam, megnyújtóztam kicsit, majd bólintottam hogy menjen pihenni. Ki dugtam a fejem, már rég besötétedett, akkor lassan indulnunk kéne.Vissza néztem Szeráfra aki próbált kényelmes pozíciót találni egy kis szunyához. Akkor én körül is nézek kint egy kicsit, most úgy is sötét van. Felkapaszkodtam, és végig mértem a terepet, minden olyan nyugodt volt mint amilyen szokott, de most kivételesen, én is nyugodtnak éreztem magam. gondoltam egyet és leültem a szállásunk oldalára, és csak lestem ki a fejemből. Hüvös volt, de nem zavart különösebben. Élveztem a csendet, a távolban egy husi falka mendegélt. Rezegni kezdett a PDA-m, elővettem megnéztem mi az ki az. Hát egy új üzenet, Chestertől. Lássuk csak...Fater figyelj, nem tudom merre vagytok mit csináltok, de itt zajlanak az események, lesz feladatotok is. Ma látogatást tett nálunk pár ember, és beszéltek Maxal aki egyenlőre nem árult el sokat, csak azt hogy megyünk. Azt megtudtam hogy ti nektek vissza kell mennetek a raktárakhoz. Ha jól sejtem mi is arra vesszük az irányt. Nem tetszett nekem ez a pár alak, tartsátok nyitva a szemeteket...
Érdekes egy üzenet, nagyjából nem értettem hogy mi van...de most nem is érdekel igazából, tenném vissza azsebembe amikor megint rezeg. Mi van már emberek este van ilyenkor pihenni kéne. Megnézem megint mi történt, egy újabb üzenet, de ez más, hatalmas figyelmeztetés. Kitörés, pár percen belül.
Az meg mi a tosz ? Gondoltam lemegyek felkeltem Szeráfot és meg kérdem tőle mert fontosnak tűnik, felállok elindulok a az ajtóhoz ott van két lépésre mégis több méternek tűnik a távolság, teljesen elmacskásodott a lábam. Oda érek szép lassan elindulok lefelé amikor meg remeg a föld én meg a nem éppen stabil helyzetemből lezuhantam, a kocsiba. Szeráf felpattan, rögtön oda kap a PDA-jához majd felkiállt.
- Bazzzd Kitörés !!!
Én meg csak kikerekedett szemekkel lestem ki a fölöttem lévő ajtón, az ég el vörösödött, meg egyéb sötét színekben pompázott.
- Huh az anyja...
A következő pillantban Szeráf rángat fel, a csodálkozásból, a fején már álarccal.
- Fater ne csináld vedd már fel a maszkodat. Van maszkom néztem rá kérdőn, nem is tudtam, kezdtem nagyon el tompulni, szédülni a hányinger kerülgetett. Szeráf látva hogy tehetetlen vagyok mert az is voltam. Úgy látszik ez a kitörés nem egy ember barát dolog, nehezedtek a végtagjaim. Közben Szeráf matat a páncélomon, majd nagy nehezen a fejemre rángat egy maszkot. Nehézkesen veszem a levegőt, majd, kicsit jobb lesz. Eközben a föld folyamatosan remeg. Jobban szédülök, mintha lehúztam volna két üveg töményet. Szeráf elhúz az ajtó alól, vagyis azt hiszem, behúz a sarokba. Ő maga, feszülten figyel, néha rám pillant hogy lélegzek-e még. de egyébként koncentrál az ajtóra fegyverét oda szegezve. Mintha nem is tudom ki jöhetne be rajta. Épp kezdeném össze szedni magam jó pár perc elteltével, legalábbis nekem soknak tűnt. Próbálnék felállni, de hirtelen vissza esek mintha meg modult volna az egész kocsi, Szeráf is elvágódik, csak nézem meg sem mozdul, mi a...majd nálam is elsötétül minden.

Iszogatunk, iszogatunk, elkezdenek beszélni, de csak tőmondatokban.Látják, hogy ez jó, de nem áldják meg, mert azt sem tudják, hogy mi az az áldás, és hogy hogyan kell.Először leveszem a hátamról az ak-t, megmutatom nekik, hogy hogyyan kell használni, még próbasorozatot is lövök a falra.Ezután dióhéjban elmagyarázom nekik az emberi együttélés szabályait, és világunk fizikályának a működését.Valahogy kézenfekvő volt először a kezükbe adni a pusztítást, mint a megértést.Tudják, hogy ez így jó, és máshogy nem is lehetne elképzelni, megjeleníteni, vagy egyszerűen nem is lehetne máshogy.
Kimegyünk, adok nekik fegyvert, meg két tárat fejenként, aztán megmutatom nekik a havat.Csak állnak és nézik.Aztán az egyik kérdőn néz rám, hogy veszélyes e, erre én röhögve belehemperedek az egyik nagyobb buckába.-Emberek, kevés veszélytelen dolog van a világon, de ez az egyikük, nem harap, nem karmol, nem éget, és nem öl.Ő barát.Elrejt minket, megvéd a széltől, ás látjuk, hogy merre ment a többi élőlény.Ő tiszta, de nem részlehajló, megőrzi a tisztaságát, mint valami morfinista apáca.
Az épp szolgálatban lévő őrök gondjaira bízom őket, aludnom kell.A világ már olyan, mint egy sebességtől összemosódó összevizelt dísztárcsa, amiről a centrifugális erő szórja szét a pisát szerte az országúton.
Vagy ahhoz is lehetne hasonlítani, ahogy valaki sétál le a Kheopsz piramisról, megbotlik valami kiáló kőben, és pofáraesik a nalementében.
Miért pont a neplementében?Azért, mert ez egy azon sablonok közül, amik belénkivódtak a civilizációs betegségekkel együtt.Bizony, pontosan így szól a sablon:Sétálni a naplementében, lehetőleg valami tó, vagy folyóparton, (esetleg egy amerikai kisváros utcáin magunk előtt rugdalva az üres konzervdoozt), megy valami nyálas nyugati zene, esetleg összefolyunk egy kolázsba, és gondolkodunk a HELYES döntésről.Az emberek egy része persze rájön, hogy nem létezik, és ez is csak belénk van plántálva a Coca cólával, meg a frissen vasalt inggel együtt.Két véglet van:
-Aki fel sem fogja.
-Aki átlát rajta.

Nem lehet tudni, hogy melyik a célszerűbb a feladatra, de minkettő ritka.Aludnom kell, mert ez így ténlyeg nem megy, amikor nincs semmi dolgom akkor piálok, amikor megy egyedül vagyok, vakkor vagy magammal, vagy pedig az általam igaznak vélt világ gondjaival foglalkozom.Nem jó sehogysem.Alszok, aztán holnap elviszem az újakat portyázni, de persze pár tapasztaltabb elvtárs is velünk jön a biztonság kedvéért, hiszen az újak még varjat sem láttak.Az a baj, hogy kezdek kiesni a realitásból, ha nem foglalkozom semmivel, akkor olyan érzésem van, mintha nem lennék a világon, hanem csak szemlélném, mint valami pb gázpalack elszököt tartalma, ami még feloszlani sek képes a levegőben, csak kuksol a konyha jobb belső sarkában.

Ma éppen a déli ebédemet töltöttem mikor elkezdett sötétedni. Majd vörös lett az ég majd elfehéredett majd elfeketedett majd elkezdett villogni. Lemásztam és gyorsan befeküdtem egy lada csomagtartójába. Ott vártam meg a végét. De észre vettem hogy nem lehet belülről kinyitni. Lassan kivágtam az ülést és kimásztam. Majd felmentem megint a magaslesre és befejeztem az ebédemet.

A kitörés alatt csendben ültünk a csatornában. Én rajzolgattam még egy kis ideig, az ember pedig lassan kezdte elveszíteni az eszméletét.
Szerintem a sok sérülés amit okoztam neki, az teljesen kikészítette. Gyengék ezek az emberek.
Lassan kezdtek lecsukódni a szemei, majd a vasat egyre lejjebb és lejjebb engedte.
- Itt az idő! - Gondoltam magamban, aztán próbáltam elosonni mellette. Ha sikerül, akkor túlélhetem. Az ember bolond egy lény. Képes a saját fajtársát is megölni, hogy az erősebb nyerjen érvényt.
Akkor miért pont ebben a példányban bíznék. Ki tudja milyen eszelős, őrült példány ez? Jobb lesz csendben tovább állni.
Persze most megölhetném álmában és többé nem lenne gondom vele, de az úgy nem fair. Ezzel az emberrel többször is megküzdöttem és egyik alkalommal sem bírtam vele.
Mondhatjuk kivívta a tiszteletem, a bátorságával. Senki sem olyan hülye, hogy a fajtámmal szembe szálljon puszta kézzel csupán azért, hogy megvédjen egy nőstényt. Ráadásul nem ölt meg a kitörés alatt, pedig lett volna alkalma. Ezért mondjuk cserébe nem ölöm meg. Elismerésképpen legyen ő az egyetlen kivétel.
Azzal álltam is volna tovább, amikor hirtelen meglátom ahogy felriad, majd a vasat nekem szegezve felkiált:
- Hé! Hé! Csak semmi ostobaság!
- Ajh! Ostoba lény! Engedj! Nem ártok neked többet. - Gondoltam magamban, és próbáltam megértetni vele, hogy nem akarok bajt. Sajnos sikertelenül.
Továbbra is vadul, kétségbeesve hadonászott felém a vassal és közben ő is hátrahőkölt egyszer kétszer.
Aztán meguntam és vissza ültem a helyemre.
Egy ideig gondolkoztam, hogy hogyan tudnák elszabadulni tőle, aztán eszembe jutott, hogy talán le is rajzolhatnám.
Aztán elkezdtem egy kezdetleges vázlat rajzot készíteni a terveimről az embernek. És miután kész volt, odamutattam a falra, hogy nézze meg.
Ő lassan felállt, majd ahogy tudott, odabicegett és megnézte a rajzot. Én a biztonság kedvéért kicsit hátrébb álltam, majd vártam az ember reakciójára.
Folyamatosan a vasat felém szegezve, fél szemmel bámult rám, majd lassan vetett egy pillantást a rajzra.
Egy ideig bámulta, közben néha néha mindig rám nézett.
Majd mikor megértette, vissza nézett rám, majd azt mondta:
- Honnan tudhatnám, hogy nem támadsz meg, ha most engedek neked?!
Nem mondtam semmit, mert nem értem még mindig hogy mit akar. De nagyjából szerintem arra célzott, hogy még mindig nem bízik bennem.
Nagyon dühített a bizalmatlansága, így más választásom nem volt, annak ellenére hogy kezében volt a vas, a veszéllyel nem törődve nekirontottam.
Amint testközelbe értem hozzá, elkaptam a vasat, kivettem a kezéből, majd félkézzel elkaptam a nyakát és felemeltem.
Láttam rajta, hogy teljesen halálra rémült a hirtelen támadástól. Aztán a kezemben lévő vasra pillantottam, majd ismét rá.
Nem gondolkoztam sokáig hogy mit tegyek, rámordultam egyszer, majd eldobtam a vasat egy pár méterre.
Aztán elengedtem, ő meg leesett a földre.
Egy ideig még álltam felette, meresztettem rá a tekintetem. Aztán hátat fordítottam neki és elindultam a csatornából kifelé, mert időközben vége lett a kitörésnek.
Mikor eltűntem előle a kanyarban, láttam egy kiutat előttem. De sajnos rács fedte. Összeszedtem a maradék erőmet, majd kihajlítottam a rácsokat egyenként.
Aztán kiléptem a friss levegőre, a szabad ég alá.
Megszokott, hogy a kitörések után mindig pocsék idő van, és ez most is így volt. Hamarosan esni kezdett az eső.
Így hát esőben, erőtlenül és jó néhány még mindig vérző sebbel elindultam valamerre. Alig bírtam járni is, a küzdelem az emberekkel teljesen kimerített. Csoszogtam már erőtlenül, az éhségtől és fáradtságtól.
Végül megálltam pihenni.
De vesztemre, mert egy pszeudókutya falka épp arra járt. Ők látszólag erejük teljében voltak. Kajánul vigyorogtak rám, közben köröztek körülöttem.
Én csak jobbra balra fordulok, és aggresszívan magatartással jelzem nekik, hogy jobban teszik ha tovább állnak.
De azok most ügyet sem vetve rám csak köröznek körülöttem és vigyorognak. Mintha közben próbálnák mondani nekem, hogy:
- Lám Lám! Csak nem fáradt vagy?! Most az egyszer nem úszod meg!
Aztán az amelyikük a legközelebb volt, nem váratott magára tovább, nekem ugrott.
Túl fáradt voltam a küzdelemhez, ezért sikerült a karomba harapnia. De letéptem magamról és a többiekhez vágtam.
De aztán csak jött a következő és a következő. Nem hiszem hogy ezúttal megúszhatom élve ezt a kalandot.

Esküszöm, ez a mutáns okozza a vesztemet... most is kis híján megölt... bár igaz megtehette volna de nem tette... Erre képtelen vagyok racionális magyarázattal szolgálni, mivel úgy tudtam hogy ezeknek annyi eszük van mint a fertőzésen kívüli társuknak, de igaz hogy a vérszívónak nincs zónán kívüli megfelelője... talán az ember!?
elvégre az egyik leghumanoidabb mutáns a zónában. még a snork nevezetű sem jár két lábon mint az ember...
Gondolkoztam el ezen miközben össze szedtem magam és elindultam kifele a csatornából... valami ismeretlen októl vezérelve a mutáns által vájt kijáraton mentem ki.
még mindig irgalmatlanul sötét volt... sőt elkezdett esni az eső...
Újra táraztam az FNC-t majd feltekintettem ebben a pillanatban egy hatalmasat villámlott az ég egy pillanatnyira bevilágított mindent...
Bekapcsoltam az éjjellátót és elindultam Észak felé, a szolgálatosok helyőrsége innen nincs messze, náluk lepihenek, reggel pedig leviszem a dokumentumokat az őrnagynak és jelentem a támadást.
éppen sétálgatok amikor Kutyaugatásra leszek figyelmes... azonban nem közönséges kutyaugatásra... Pszeudó kutyák... olyan 30-40 métere tőlem valami másik prédát szemeltek ki maguknak...
Áhhh... de jó legalább nem én vagyok az étlapon.. gondoltam, de mi van ha szolgálatosok? ááá azok nem merészkednek ki éjjelnek éjjelén...
De az is lehet hogy a Vérszívót fogják közre... Ennyire legyengülten nem hiszem hogy nagy ellenfél volna nekik és legalább addig is nem én vagyok a kaja nekik de mégiscsak megölhetett volna lent és nem tette, csak el akart menni... ha úgy vesszük meg mentette az életem.. és én utálok ilyenekben tartozni!
Gondoltam, majd elindultam a kutyaugatás felé bicegve, de remélem hogy nem cseszem le, mert ha igen akkor csak Grátisz leszek a Pszeudoknak...
Közelebb mentem 3 farkas támadta időről időre a prédáját, akit jól tippeltem hogy a "vitapartnerem"
Bebújtam az egyik szikla mögé, majd sorozatra állítottam az FNC-t és vártam.
Éppen jókor érkeztem már éppen hogy elhelyezkedtem egy farkaskutya neki rontott hátulról és a földre döntötte a vérszívót, Éppen beleharapna amikor meghúztam a ravaszt, és a farkaskutya holtan terül el a Vérszívó hátán, Gyorsan átcéloztam a következőre, annak is egy sorozatot a a fejébe eresztettem, mielőtt felém fordult volna, a harmadik már tudta honnan jönnek a golyók, felém fordult, de tovább nem jutott...
Kimásztam a lópozícióból és a Vérszívó felé Közeledtem aki próbálta lelökni a hátáróla Halott pszeudókutyát... sikertelenül.
- Elfáradtál komám? Kérdeztem felé.
A vérszívó felém néz és kinyújtja a kezét, de mutat át a vállam felett.
Megfordultam, abban a pillanatban a pszeudó nekem ugrott, én a bal karomat magam elé tartva védkezeztem.
bele is harapott a karomba, de az erősített kevlár felfogta a fogait, ám ami lendülettel jött fel is lökött éppen a vérszívó mellé estem, ám amint földet értünk és a kutya észre vette, hogy a fogai nem vágják a kevlárt, elkezdte Jobbra balra ráncigálni a karomat, ami azért már fájt.
Jobbammal a fegyverért nyúltam, de túl messze volt...
Markolom a sarat, de nem érem el, Ezt a vérszívó látta és a kezével, megfogva a a karabélyt, felém Lökte,
Megmarkoltam a fegyvert, és a Pszeudó feje felé emeltem, erre az elengedte a karomat és ráharapott a puska csőre...
- Jó étvágyat!! majd meghúztam a ravaszt... A kutya fél feje szétrobbant... telefröcskölve engem és a Vérszívót...
Letettem az FNC-t és lelöktem magamról a Pszeudó holtestét.
Felkeltem a földről és meglöktem a mutánst, de az nem mozdult...
Ellöktem róla a pszeudókutyát, majd néztem egy kis ideig, észre vettem hogy lélegzik... de nincs magánál...
Igazából megmentettem, de sosem hagytam hátra sebesültet, viszont nem tudom mitévő legyek, a szolgálatosokhoz nem vihetem hülyének néznének... és el se bírnám cipelni... hiszen én is megsérültem.
Ekkor jutottak eszembe a tojásfejek Yantarban... őket biztos érdekelne egy élő példány... ez meg ha el is fogják, de örüljön neki hogy él!...
Elő is vettem a PDA-matés írtam nekik egy gyors üzenetet, hogy ha érdekli őket egy élő példány a vészívók közül akkor küldjenek a helyzetemhez egy helikoptert, de azonnal!
Sikerült elvonszolnom a vérszívót egy pár szikla alá, amik legalább némi védelmet nyújtottak az eső ellen, de ezen a 10 méteren úgy megizzadtam mint még soha... van vagy 80-90 kiló ez a jószág.
A tudósok is úgy siethettek mint még soha, olyan 15 perc után ide érkezett egy helikopter, bazinagy reflektorokkal és le is szálltak.
Pár tudós kijött a heliből, és velük együtt feltettük a vérszívót a gépre... leakarták szíjazni, de ők is látták hogy még élet is alig van a mutánsban. Az egyik tudós szakértőien elkezdte vizsgálni a mutáns állapotát.
- Na mi van vele doki? Kérdeztem nyűgösen.
- Eléggé le van harcolva, de nyugalom meg kapja érte a pénzét! még holtában is elég hasznos!
- Akkor máshogy kérdezem: Túl éli?
A tudós lassan felém fordul és elkezdett pislogni mintha rosszul látna...
- Ő most jól értettem, hogy maga aggódik a mutánsért?
- Yep! Mondtam, majd éppen csak megtettem két lépést, és felszállt a gép ettől megbillent az egyensúlyom és sikeresen megfejeltem a sisakkal a padlót amitől elsötétült minden...

Az ember megmentett. Nem tudom miért tette, elvére az hogy életben hagytam még nem jelentett semmit.
De mégis kihúzott a pácból, szóval tartozom neki.
A kutyákkal való harc teljesen kiütött. Fáj mindenem, jobban mint az emberrel való harc után. Alig bírok mozogni is, csak fekszek az emberek egyik repülő masináján.
Így van... Itt fekszek egy emberi szerkezeten, közben furcsa, tojásfejű sárga ruhások vizsgálgatnak.
Adtak rám valami áttetsző maszkot, amiből folyamatosan levegő jön. Meg tűket szúrkáltak a bőröm alá, amikhez különböző vékony csövecskék kapcsolódnak.
De nem tudom miért teszik ezt, elvégre semmi hatása nincs. Gyors, folyamatos ritmusban kapkodom a levegőt. A tüdőm úgy jár mint az emberek gépei.
Ott ül velem szemben az ember aki megmentett, és folyamatosan bámul. Valamit beszélt a tojásfejűekkel is, aztán vissza ült a helyére.
Nem tudom mit akarnak ezek tőlem, de azt tudom, hogy ha hamarosan nem jutok friss vérhez, akkor nem húzom sokáig. De ez már csakis rajtuk múlik, hogy idejében segítenek e.
De szerintem nem tudják mit kell tenniük. Talán a megmentőm tudná, de ő túlságosan is "elfoglalt" ahhoz hogy rá szóljon a tojásfejűekre.
Hirtelen megrázkódik a gép, aztán a megmentőm orra bukik. Hallom ahogy a feje csattan a fémen, aztán nem kell fel.
De szerintem túl éli. Háromszor csaptunk össze, mind a háromszor nem bírtunk egymással. Akkor ne hogy már ezen bukjon meg.
Egy ideig még magamnál voltam, aztán kezdtem elgyengülni és minden elsötétült.
Aztán álomképek villantak be.
Ugyan az az álmom volt, mint eddig is. Egy nagy fémépítményben vagyok, ahol fehér ruhás emberek állnak fölöttem. Hirtelen megjelenik egy öregebb ember. Erre a többi fehér ruhás felegyenesedik és utat engednek az öregebb embernek hozzám.
Aztán az egyikük megszólal:
- Sakharov professzor mit gondol? Az alany alkalmas a tesztre?
- Nem tudom. Az egész fészkét elvesztette. Nem biztos hogy ilyen körülmények között képes lesz alkalmazkodni a saját világához. De sok remény fűzök hozzá.
- Akkor maga szerint életképtelen?
- Nem egészen! Ez a példány jóval nagyobb agyi tevékenységet mutat, mint a korábbi alanyok. Lehetséges, hogy hamarabb fog alkalmazkodni mint a fajtársai. Az is lehetséges, hogy egy nap az intelligenciája meghaladja az emberét.
- Akkor ezek szerint alkalmas. Nem de Professzor?
- Ahogy mondja!
- Rendben! Akkor beültetem a nyomkövető chipet. Aztán szabadon engedjük az otthonában.
Hangzott el a párbeszéd az álmomban lévő emberek közt, aztán ismét kivilágosodik minden. Újra az emberek között feküdtem, de ezúttal már nem a gépen voltunk, hanem a szabad eget láttam. Az ég borús volt és sötét. Négy ugyanolyan tojásfejű ember áll körbe és visznek magukkal, valahová.
A megmentőm is itt áll a tojásfejűeknél és arra tekint, amerre a tojásfejűek.
Aztán végül megállnak, egy hatalmas fém építmény előtt.
Az építményből kijön egy ugyanolyan ember, mint amit előbb láttam az álmomban. Ez is hosszú fehér ruhát visel és szintén öreg. Ez pontosan ugyanaz az ember, aki az álmomban is benne volt.
Akkor most vagy előre megálmodtam, hogy mi fog történni, vagy ezt a figurát már láttam egyszer.
Most viszont nincs időm ezzel foglalkozni. Jelenleg épp az életemért küzdök.
A négy tojásfejű becipel az épületbe, majd végig cipelnek egy folyosón, aminek a tetejéről, kis fény pontok néznek le.
Nyugodtan bámultam a fénycsóvákat, majd kinyújtottam az egyik felé a markomat. El akartam kapni.
De nem jött össze.
Aztán a tojásfejűek egy pillanatra megálltak, majd befordultak egy ajtón, ahol letettek egy asztalra.
Végül kimentek a teremből.
Lassan megpróbáltam felemelni a fejemet és körülnéztem. A terem alakja és kinézete ismerős volt a számomra. Pont úgy nézett ki, mint az álmomban. Ezek szerint vissza kerültem oda, ahonnan az egész kezdődött.
Egy darabig még vártam a helyemen, amikor belépett újra az öreg fehér ruhás ember. Egy ideig bámult engem, majd odament egy géphez, vagy mihez és a világítólapot kémlelte. Egy ideig hitetlenkedve bámulta a lapot, majd dörmögött valamit:
- Ez nem lehet! Vagy mégis? Nem hiszem el! Ez...Ez hihetetlen.
Aztán odajött, majd azt mondta:
- Üdv újra nálunk barátom. Hosszú ideje nem hallottunk felőled. Örömmel látom, hogy még mindig élsz.
Nem reagáltam semmit, csak bámultam rá, közben hörögve vettem a levegőt. De immár lassabban.
Majd bejött három másik ember is. Két fehér ruhás és egy tojásfejű. De ez már zöld ruhában volt.
Az öreg odaszól a zöld tojásfejűnek:
- Ezt nézze Kruglov professzor! A barátunk vissza tért. Most elegendő infót szerezhetünk az adattárolóról, hogy megnézzük a növekedése alatt, mennyit fejlődhetett mind intelligenciailag, mind fizikailag.
- Nem vagyok egészen biztos benne Professzor. Biztos hogy ez az a lény?
- Csak vessen egy pillantást a nyomkövető rendszerre!
Erre a zöld tojásfejű odamegy egy géphez, majd ránéz a világító lapra. Aztán azt mondja:
- Hmm.... Igaza volt! Ez ő. Hihetetlen. A nyomkövető szerint ez az egység már réges régen inaktív volt.
Azt hittük elpusztult.
- Úgy néz ki mégis életben maradt. Lenyűgöző. Tévedtünk vele kapcsolatban, amikor azt hittük, hogy nem lesz képes a maga lábán megállni.
A 3 fehér ruhás hitetlenkedve állt felettem, amikor a zöld ruhás ismét megszólal:
- Professzor! Lementettem az adattároló memória chip tartalmát. Ezt látnia kell! Az eredmények lenyűgözőek.
- Mi az? Mit talált Kruglov?
- 54%-al nagyobb agy tevékenység, mint a többi megfigyeltnél.
- Ezek szerint már képes koncentráltabban gondolkodni? - Kérdezte a másik fehér ruhás.
- Nem csak gondolkozni, hanem már képes alap vető taktikákat használni. Képes megtanulni és memorizálni dolgokat. Ez már nem csupán egy territoriális vadász, hanem egy vándor egyed. Nem fél a nyílt terepektől és hogy új területeket fedezzen fel.
Aztán mindegyik ember ledöbbenve bámul rám.Aztán egy másik fehér ruhás, akinek lényegesebben vékony a hangja, újra megszólal:
- De mégis mi legyen vele? Eléggé rossz állapotban van, ráadásul nem tarthatjuk örökké itt. Főleg így lerögzítetlenül. Mi van ha valahogy magától regenerálódik?
- Nyugalom kollegina! - Szólt az öregember. - Amint látja most még semmi okunk a pánikra. Harcképtelen, köszönhetjük egy igazán bátor katonának. Jut eszembe! Megkapta már a fiatal ember a jutalmát, a lényért cserébe?
- Igen Sakharov professzor! Egy fiatal hadnagy a különleges erőktől. Valami Krigor Drovlenkó. Kifizettünk egy összeget neki a különleges példányért. De...
- De?
- De valami nem stimmel. A hadnagy a gépen a lény állapotáról kérdezett minket, hogy túlélheti e.
- És? Ez miért lenne probléma? Mondják meg neki, hogy egyenlőre nem tudunk biztosat.
- Igenis, de elég aggasztó ez a helyzet egy kicsit uram. Nem találja furcsának, hogy mégis miért érdeklődik egy katona a lény állapotát illetően?
- Igen tudom. Most hogy mondja nekem is gyanús. De csak nem tagadhatok meg ilyen információt a hadseregtől, csak mert rossz előérzeteim vannak. Szóval csak tegyék azt amit mondtam!
- Igenis professzor úr! - Azzal a tojásfejű bólintott és elindult kifelé.
- Rendben hölgyek és urak! Ez az egy példány hihetetlen mennyiségű feldolgozható információval szolgálhat nekünk, úgyhogy próbáljuk meggyógyítani! - Szólt az öregember, majd intett 4 tojásfejűnek.
Azok odajöttek hozzám és beszúrtak valami apró tűt a bőröm alá. Beadtak valami szert, amitől teljesen elzsibbadt mindenem és kezdtem elálmosodni. Majd végül lehunytam a szemeim és elaludtam.

Később egymagamban ébredtem, ugyanabban a teremben. Sehol egy lélek, csak én és a folyamatosan búgó emberi gépek hangjai.
Amint felébredtem, egész jól kezdtem érezni magamat. Aztán később kiderült hogy azért, mert egy áttetsző tasakban rengeteg friss vér volt. Ennek a tasaknak a tartalma egy kis vékony csövön keresztül folyt, egészen a bőrömig, ahová a tűt szúrták be.
Ezek szerint egyenesen a vénáimba fecskendezik a vért. Nagyon rafináltak ezek az emberek.
Aztán meguntam a fetrengést és rájöttem, hogy nekem mennem kell. Megpróbáltam felállni, de aztán jöttem rá, hogy csapdában vagyok. Az emberek idekötöztek vastag fekete övekkel az asztalhoz.
- Na akkor én se várok többet! - Gondoltam magamban, majd összeszedtem az erőmet és elkezdtem szétfeszíteni a pántokat. Lassacskán pattant az egyik, utána a másik, majd a kezeim kiszabadultak.
Rögvest megmarkoltam a pántokat és egyesével letépkedtem magamról.
Majd felültem és körülnéztem.
A terem tele volt véres eszközökkel, ruhákkal és ilyen fehér, puha bigyókkal, amik szintén vértől vöröslöttek.
Láttam egy kis fém edényt, amiben apró szét nyomódott, véres fémdarabkák voltak. Valószínűleg kiszedték belőlem azokat, amiket azok az emberek vágtak bele a húsomba. Szóval ezzel működik az a vas is?! Ezt megjegyzem.
Aztán felkeltem, de attól a szertől, amit az emberek adtak be nekem, még mindig egy kicsit kába voltam.
Amint felálltam, elkezdtem szédülni, meg bajok voltak az egyensúlyommal és levertem egy két dolgot az asztalról, ami hatalmas csörrenéssel landolt a fém talajon.
Ahogy tudtam elindultam a kijárat felé, ahonnan fény szűrődött ki. Persze előtte, letéptem a véres tasakot a fém állványról és a tartalmát gyorsan elfogyasztottam.
Aztán elindultam kifelé. De hirtelen nyílt az ajtó és valaki jött be. Egy alacsony fehér ruhás, ember volt. Az amelyiknek vékonyabb hangja volt a többinél.
- Mi ez a lár..... - Mondta volna, amikor meglátott engem és azonnal hátrálni kezdett.
Én lassan megindultam felé, amikor az ijedtében addig hátrált, amíg neki nem ütközött a mögötte lévő masinának.
Amint zsákutcába került jobb ötletet nem látott éktelen hangon sikoltani kezdett.
Olyan hangot adott ki, amitől rögtön a fülemhez kaptam. Abban a pillanatban rögtön rájöttem. Ez egy másik nőstény. Általában azok szoktak ilyen rikoltó hangot hallatni vész esetén.
Várjunk csak! Ha vész esetén szoktak ilyen hangot hallatni, akkor valószínűleg a többi egyedet riadóztatja.
Azonnal elkaptam a nyakát és őt is felemeltem. Rögtön elhallgatott, de továbbra is rémült szemekkel nézett.
Egy ideig végig mustráltam, hogy megjegyezzem, hogy is néz ki egy nőstény ember. De amint berontottak az emberek, rögtön álcáztam magam és nekik indultam. Fel is löktem azt a pár embert, aztán az ajtón kifelé, usgyi rohantam ki.
Erre megjelent egy pár tojásfejű, szintén ugyanolyan vasakkal a kezükben, mint az az ember, akinek köszönhetően ide kerültem.
Rögtön nekik támadtam és elkerülve a tüzüket, kikaptam a kezükből a vasat és elhajítottam. Majd őket is felkapva a földről behajigáltam őket az ajtón.
Egyet viszont magam elé hajítva rontottam ki, egy másik ajtón. Ahol persze még több tojásfejű várt, de ezúttal különleges vasakkal, amik eltértek a többitől.
Ezeket sajnos nem ismertem, de nem akartam megvárni míg kiderül milyenek ezek, inkább elindultam az általam sejtett kijárat felé.
De a végén csak zsákutcába jutottam. A tojásfejűek pedig mögöttem felsorakozva és mind célra tartott vasakkal.
Én aggresszívan feléjük ordítottam, mire azt veszem észre, hogy az egyiküknek a kezében elsült a vas.
És utána hideg, majd lassan meleg érzést éreztem a jobb vállamban.
Lenéztem a vállamra, ahol a szokásos seb helyett egy apró tű állt és a tartalmát bele eresztette a testembe.
Gyorsan kitéptem a tűt, mielőtt belém ereszthette volna a teljes tartalmat, majd vissza hajítottam a tojásfejekre.
Aztán hirtelen furcsán kezdtem érezni magam. Szédültem, mindent homályosan láttam, és alig bírtam a lábamon állni. Folyamatosan úgy éreztem hogy menten összeesek.
Erre jobb ötletem nem volt, elkezdtem minden felé kapálózni, kapkodtam a tojásfejek után, leakartam csapni őket.
De nem ment. Egyszerűen nem voltam a magam ura. Tehetetlenül kapáltam jobbra, majd balra, közben folyamatosan próbáltam egyensúlyban maradni. De aztán összeestem.
Próbáltam a szer ellen küzdeni, de sikertelenül. Végül még láttam, ahogy a megmentőm áll fölöttem, majd minden elsötétült.

Reggel elindultam az agroprom felé. Korán indultam még sötét volt. Elmentem az agroprom határába és körbenéztem. Megfordulok egy vak kutya rohan felém. Elugrok előle és beesik a határon túlra. Ott elkezd visítani majd eltűnik. Be világítok, ilyen furcsa zöld massza van a földön. De az egészen. Bedobok egy gallyat, ami szétég. Itt nincs a bandita vezér. Lehet elkapkodtam. Megyek vissza a helyemre, felkapom a cuccaimat és indulok tovább. Csak a pisztolyokat viszem meg a macsétámat. Találok egy helyőrséget. Ott bemegyek és bejutok a Kötelességhez. Ott a bárban 500-ért foglalok szobát és ledőlök. Végre ágyon fekszem. A titkos fegyvert és a dokumentumokat meg majd lepasszolom valahol. Addigis lustálkodom.

Másnap ébredtem, már gondban voltak a laborban a mutáns kiszabadult a helységéből és megsebesített pár eclogistát és tudós őrt.
Végül megfékezték kábítólövedékekkel, azóta biztonsági szobában van leláncolva.
Én még aznap küldtem az őrnagynak egy rádióüzenetet hogy Küldjön ide egy csapat független tudóst hogy szárnyaink alá vegyük a vérszívót, Másnap reggel re érkeztek meg, Én és az Őrnagy szemtől szemben álltunk a tudósokkal, Hosszú percek óra beszélgetünk Én pedig már unom a csevejt:
- Szóval azt mondja hogy ez a lény képes a szelektív memorizálásra, vagyis képes tanulni és megérteni a dolgokat! nem igaz? Kérdezett az őrnagy Sakharov felé, aki mellet ott állt a másik tudós egy bizonyos Kruglov.
- Igen azt! De ez még kezdeti szint, a felfogó képessége még nem érte el egy emberi alanyét, most... Kezdte Sakharov mentegetőzve.
- Vagyis ez a lény képes arra hogy a parancsokat kövesse?
- Ez nem ilyen egyszerű! Vágott közbe Kruglov.
- Igen vagy nem? Kérdezett az őrnagy ismét emelt hangon.
- Nem veheti el a mutánst, ez egy tudós projekt! Válaszolt vissza Kruglov.
- Egy tudós projekt ami túl nőtte magát a fejlesztési érdeken!
- Ez nem... Nézze őrnagy csak egy kis időt adjanak amíg kinyerhetjük az információt, nem tudjuk hogy ez egyedi jelenség-e a mutánsnál, vagy van-e több is esetleg a többi mutáns si átalakítható-e!
- Nincs több idő! Elrejtettek a hadsereg szemei elől 3 éven keresztül egy katonai célú kutatást!
- Ez nem annak indult! Vágott közbe Sakharov is.
- Akkor hogy?
- Eleinte megfigyeltünk egy Vérszívó fészket, a stalkerek azonban rajtuk ütöttek és sikerült megmentenünk ezt az egy példányt nyomkövetőt tettünk bele, ami egy fél év után megszűnt, azt hittük hogy elpusztult a mutáns, de úgy tűnik hogy csak meghibásodott a nyomkövető, de az adatokat tárolta és hihetetlen információkra bukkantunk!
- Had mondjak valamit.
A két tudós össze nézett majd felém tekintenek.
- Egy mutáns megfigyelése nem katonai projekt, de egy különleges mutáns megfigyelése ami képes a parancsok végrehajtására vagy alkalmas lenne hadi célokra, Az katonai projekt!
- Ezt nem teheti!
- Már meg is tettem! Hadnagy! Ekkor felém fordult az őrnagy.
Menjen ki és szóljön az őrmesternek hogy készítsék elő a ketrecet!
- Igen uram! Mondtam majd tisztelegtem és elindultam kifele.
Kimentem a bunkerből, a helikopter nem a tetőn landolt, mert úgy nehéz lett volna a mutánst felvinni, így kint a susnyás elött landolt, erős katonai őrség vette körül.
- Őrmester! Az őrnagy szólt, hogy készítsék elő a szállító ketrecet!
Éppen megfordultam amikor utánam szólt az őrmester:
- Hadnagy! Itt a nyugtató! Mondta, majd felém dobott két nagyméretű fiolát.
Kettőt kap, az egyik adag kiüt egy embert 12 órára, ha nem elég akkor a másikat is adja be, az a mennyiség egy elefántot kiüt 8 órára!
Szóljon ha meg van, utána beküldöm a fiúkat hogy segítsenek kihozni!
Meredtem a két fiolára, majd felnéztem: Rendben!
Megfordultam, zsebre tettem a két fiolát majd bementem a laborba be egyenesen a Biztonsági szobába ahol a mutánst tartották.
Belépve a mutáns felém fordult.
Nyoma sincs rajta a tegnap elötti harcoknak... rendkívül gyorsan regenerálódó példány. Szinte hihetetlen.
Közelebb léptem, mire az mélyen a szemembe néz, mozdítaná a kezét, de teljesen le van láncolva Krómacél láncokkal.
Ismerem a nézést... szinte könyörög a szemeivel hogy engedjem el... amikor megérkeztek az őrnagyék, 3 katona gyilkos pillantásokat vetettek rá és fölényesen elkezdték volna vagdosni a leláncolt vérszívót, de még idejében közbe léptem és jól lehordtam a 3 katonát. amit az őrnagy még megduplázott.
- Sajnálom barátom, de nem engedhetlek el! A fejemet vennék ha megtenném! Mondtam, közben benyúltam a zsebembe és kivettem az egyik fiolát.
A vérszívó rögtön a fiolát nézte, majd feltekintett felém és próbált volna távolodni.
lekaptam a fiola védőműanyagát, majd egy hegyes tű állt ki belőle... végül is olyan volt mint egy "duci" Injekciós tű.
- Bocs, de ez szükséges.
- A vérszívó felém meresztette a csápjait, de határozottan és gyorsan a nyakához csaptam a tűvel és beleengedtem a nyugtatót.
egy fél percig szuszogott gyorsan, és izgett mozgott, majd lassult a mozgása és a légzése... végül elaludt...
A rádiómhoz nyúltam: Kész van!
Pár perc múlva bejött pár katona és elkezdtük leszedni a láncokat, amint megvolt az útolsó lánc és megpróbáltuk volna elkezdeni kicipelni a mutáns falhoz vágta az egyik bakát, a másikaz hátra hőkölt még időben, de őt is ellökte magától.
Benyúltam a másik Fioláért és lepattintottam a védőkupakot, majd gyorsan rá akartam ugrani hogy lenyugtassam, de számolt velem és elkapta a karom.
Lassabb volt az átlagosnál, de nem számítottam rá hogy észre veszi a kezemben a fiolát... mintha már meg is jegyezte volna hogy az a kábulásának okozója... a szorítása sem volt most Mutáns erősségű, inkább mint csak egy erősebb emberé, és semmi mást nem csinált, csak próbálta lefogni a kezem.
- Ne kelljen bántanom! Mondtam, Közben a vérszívó mögött lévő katona kibiztosította makarovját és a vérszívó felé céloz, a Mutáns meghallotta a kibiztosítás hangját, felé fordult, ekkor a kezében nem akkora a szorítás, kitéptem magam a kezéből, és a nyaka alá döftem a tűt és beadtam a második adagot, Közben a katona felé fordultam: Ne lőjön!
A vérszívó felém fordul, és megpróbált ellökni a kezével, de a második adag annyira erősnek bizonyult, hogy elvesztette az egyensúlyát tőle és térdre esett. Ekkor a másik kezével a nyaka felé nyúlt és kivette a benn maradt tűt, sajnos olyan gyorsan fordult meg hogy nem volt időm kihúzni.
egy ideig nézte a fiolát és szorította a kezével, de végül teljesen hatni látszott a szérum és eldőlt a mutáns.
- Tegye el a pisztolyt! Szóltam a rémült kezében még mindig remegő makarovot szegező katonára. Közben átfordultam a másik felé, akit falhoz vágott... ájult volt beverte a fejét, de nem volt semmi baja különösebben.
Vissza fordultam de a katona még mindig szegezte a kezében a fegyvert és csak a mutánsra nézett.
- Ez parancs! Ordítottam rá, ekkor a katona felém néz, és elteszi a makarovot, közben nagy nehezen kiböki: I.. ii.. igen... igenis uram! Felállt és menne ki az ajtón.
- Jöjjön ide, és vigye ki a tizedest, én majd kiviszem a mutánst!
- Igen uram! Mondja, majd felvette földről az ájult társát és kitámogatta az ajtón.
Éppen csak hogy kiment Bejött az Őrnagy.
- Mi történt?
- Ha segít kivinni elmagyarázom! Mondtam közben felhúztam a földről a nem mindennapi mutánst.
- Rendben! Mondta, majd megfogta a mutáns másik kezét és közösen kivittük a géphez érdekes látványt okozva ezzel a kint várakozóknak.
- Szóval mi történ? Kérdezett míg a laborban baktattunk kifelé.
- Beadtam az első adagot és tetette hogy kiütötte a nyugtató! majd amikor eloldoztuk megpróbált megszökni! Mondtam.
- Ez hogy lehet?
- Nem tudom, de van egy olyan érzésem hogy hamarosan ő maga is választ adhat rá!
- Úgy gondolja hogy tanítható egyed?
- Amennyiben a gondjaimra bízza, tehetek egy próbát!
- Magának így is fontos feladata van ami veszélyes nem mellesleg!
- Az lehet, de ez a "társ" elég hasznos segítség lehet! Képes olyan dolgokra amikre én nem!
- De most még mutáns! Még veszélyes!
- Adjon egy esélyt Őrnagy! csak egyet!
Éppen elértük a gépet, így nem volt sok idő a beszédre.
Betettük a mutánst a ketrecébe, majd Az őrnagy előre ment a pilótákhoz, valamit mondott nekik, mire azok elkezdték bemelegíteni a motort.
Vissza jött mellém az őrnagy, és a mutánsra nézett amint a ketrecben fekszik.
- Dönteni fogok! Mondta, majd Leült.
Egy ideig még néztem a mutánst, Közben pár katona letakarta a ketrecet, mert nem fogják mutogatni a szerzeményt az egész helyőrségen...
Amint letakarták, Én is kerestem egy helyet, majd leültem, nemsokára rá felpattan pár katona és elindult a gép vissza a kordoni helyőrségre.

Reggel felkelek és felkapom a fegyvert és a dokumentumokat. Odaviszem a csaposnak és elmondom neki a dolgokat. Ő valami Skullhoz irányít. Indulok Skullhoz de előtte iszok egy korty célzóvizet. Elmentem Skullhoz és beléptem az irodájához. Valami furcsa öltözékkel találtam szembe magamat. Ott volt az asztal előtt. Oda volt valahogy állítva. Közel hajolok és vizsgálgatom. A sisakhoz hajolok és belenézek a szemeibe. MEgszólal:
-Na mi van gyerek?
Én hanyatt esek és a táskámból egy véletlenszerűen kihúzott pisztolyt rátartok a cuccra. Az leveszi a sisakot és bemutatkozik:
-Skull. Te ki vagy?
Nyújtja a kezét. Elteszem a pisztolyt és én is bemutatkozom.
-Jurij.
-Mi járatban errefelé Jurij?
-Hááát.-elmeséltem neki az egészet hogy kerültem ide meg mi történt. A történet végére a fickó szeme úgy jött ki mint a csigának.
-Értem. Szóval ez a fegyver villámokat szórt és kiégette egy ember belsőségeit?
-Igen. Szavamra! Ott esett össze előttem! Ebbe a dobozba meg dokumentumok vannak! Ez bizonyítja az igazamat!
-Ha ez igaz. Akkor busásan megjutalmazunk. Add ide a cuccot.
Odaadtam. Egy fél órára elment majd mikor visszaért levitt a raktárba. Ott volt minden fajta fegyver, ruha minden.
-Válassz amit akarsz! Ezzel nagyot segítettél nekünk!
-Nekem csak pár dolog kell. Valami épkézláb fegyver meg valami ruha és egy élezés a macsétámnak.
-Oké. Gyere a lőtérre.
Kimentünk a lőtérre. Ott volt egy asztal amire ki volt téve minden fegyver fajta ami megtalálható a bázison.
-Próbáld ki mindet és válassz.
-Király.
Elkezdem kipróbálgatni mindet. A mesterlövész puskák tetszenek nekem elkezdem azokkal. Az első valami M24 vagy mi. Célzok, és lövök. Nem talált. MEgint célzok, most a célkereszt közepén van, megint nem talál. Mondom az egyik ott lévő embernek:
-Te! Ez elromlott!
Ő célra tart és 5 alkalommal eltalálja a céltáblát. Megyek tovább. A gépfegyverek. Nézzük, AK 47. Célra tartok, elkezdek lőni de ez nagyon erős. Egy sorozat után már a levegőbe lövök. Majd mindenki bukik az asztal alá a visszaeső golyók miatt. Ez sem jó. Jönnek a sörétespuskák. Egy Spas megteszi a hatását. A vállamhoz emelem és lövök. A céltáblát megaprítottam de úgy pofán vágott a fegyver hogy elölről egy fogam kiesett. Ez sem kell. Aztán találok egyet, AK74U. Ezt próbálom ki. Ezzel nagyjából pontosabban lövök mert nem rúg vissza akkorát. Ez kell. Skullnak megmondtam hogy ez kell ő meg adott egyet. Elvitt a ruhatárba és megmutatta nekem a cuccokat. A bakancsoknál kezdtem. Egy acélbetétes normál 16 sorosat vettem aminek az elejére ráfértek a famászó kampóim. A bakancsot elvitték megtisztítani és a kampóimat is megcsinálták. A nadrágok között is körbenéztem és találtam egy nekem valót. Hozzá egy övet.Leszedettem róla a kötelességi szimbólumot mert nem akarok kötelességis lenni. Akkor, a
bakancs fekete a nadrág is. A dzsekinek is annak kell lennie. Egy fekete ujjatlan kevlár mellényt vettem még el. Aztán épp indulnék mikor megakad a szemem egy fekete bokáig érő bőrkabáton.
-Ez mi?
-Ez egy fekete bőrkabát amit egy banditától szerváltunk. Nincs rajta lyuk. Jó állapotban van. Jár hozzá egy fekete maszk is.
-Szóval jó állapotban van?
-Igen. Ott a csuklya is rajta. Próbáld fel.
Felpróbálom és jó rám. A fekete maszk is. Bár a maszk egy picit büdös. Elküldöm kimosni. Elviszem ezt is. Most úgy nézek ki ebben a full fekete cuccban mint valami Darkos-gothos-emos keverék. Mindenem rendben, felveszem a cuccaimat. Mondom még Skullnak:
-Egy plusz kérdésem van.
-Mi?
-Megtudnának tanítani a fegyverhasználatra?
-Hmm....Már így is sok dolgot kapott.
-Kérem! Lőni nem tudok. Csak valami alap dologra. Oké?
-Oké!
Kimentünk megint a lőtérre és elkezdtünk gyakorolni. Nézett mindenki hogy full fekete cuccban járok arra.

Az emberek rendesen kiütöttek. Másnap arra ébredtem, hogy egy nagy teremben vagyok, leláncolva a földhöz.
Aztán hirtelen belép a barátom, és sajnálkozó tekintetet vet rám. Én csak rá nézek és a kezemet felé nyújtanám. De a láncok miatt képtelenség.
Aztán belépett a terembe másik 4 ember, mind gyűlölettel néz rám. Kivétel azt, amelyik a barátom mellett áll.
Az a 3 ember, akik megvetnek, azok előkapták a hegyes vasakat és megindultak felém, amikor a barátom és a társa alaposan lehordják őket. Nyilván ők sértetlenül akarnak.
Ezután a barátom jön oda, és azt mondja:
- Sajnálom barátom, de nem engedhetlek el. A fejemet vennék, ha megtenném.
Aztán elővett valamit, ami hasonlított ahhoz, amit tegnap lőttek belém, amikor megpróbáltam elszökni.
Nem tudom pontosan mi volt az, de félelmet éreztem. Most először.
És megpróbáltam minél távolabb kerülni az embertől. Erre ő levett valamit a tárgyról, ami alatt egy hegyes tű volt.
Ez pont ugyanaz a dolog, ami tegnap kiütött engem. Akkor azonnal rájöttem, elárult engem.
Tudtam. Tudtam, hogy nem szabadott volna életben hagynom, mert úgyis ez lesz a vége. Tudtam, hogy nem szabad megbízni az emberi fajban. És még ők tartják magukat felsőbbrendű lényeknek.
Ugyanolyan primitívek, mint egy csorda kutya. Semmivel sem jobbak.
Ezt még megbánják.
Aztán haragosan kezdtem a csápjaimat mozgatni az ember felé. De az nem ijedt meg, hanem gyorsan a nyakam alá csapott a tűvel.
Várt amíg a szer teljesen belém kerül, aztán kihúzta a tűt és várt. Én gyorsabban kezdtem lélegezni, meg vonaglódtam jobbra balra, de végül a szer elgyengített. Inkább akkor lefeküdtem és lehunytam a szemem.
Vártam egy ideig, amíg a szer végül kiüt, de nem tudott. Úgy néz ki, túl erős vagyok.
Aztán a barátom odaszól a társainak.
- Kész van!
Erre azt veszem észre, hogy elkezdik leoldani a láncokat rólam. Valószínűleg azt hiszik, hogy a szer hatott. De tévedtek. Kaptam is az alkalmon, amint leszedték rólam az utolsó láncot, rögtön felkeltem és falhoz vágtam az egyik embert. Aztán jött a másik, aki észrevette a turpisságot, de nem tudta kikerülni a támadást. Őt is a falhoz vágtam.
Aztán azt veszem észre, hogy a barátom le akar fogni, hogy beadja a másik szérumot, de időben reagáltam és elkaptam a karját.
Persze már nem volt bennem olyan erő, mint a szérum előtt. Teljesen lefárasztott az anyag.
Ő teljesen meglepődött ezen, aztán azt mondta:
- Ne kelljen bántanom!
De nem törődtem vele, mert eközben meghallottam mögöttem az egyik embert, amint kibiztosítja a fegyverét.
Amilyen gyorsan csak tudtam, megfordultam és elindultam az ember felé, de a barátom kitépte magát a szorításomból és a nyakam alá csapott a másik tűvel.
Aztán odaszólt a fegyveres társának, hogy:
- Ne lőjön!
Megint fordultam egyet gyorsan és megpróbáltam ellökni a barátomat is, de a szer kezdte kifejteni a hatását, ettől pedig térdre rogytam.
Kitéptem a tűt a nyakamból, majd egy ideig néztem, végül elkezdtem összeszorítani, amitől szilánkokra tört.
Végül a szer megtette a hatását, mert teljesen elhomályosult minden. Annyira szédültem, hogy nem bírtam felállni se, aztán még csak jobban elterültem a földön. Végül minden elsötétült.

Első alkalom volt, hogy most nem a nagy teremről álmodok a fehér ruhás emberekkel. Valószínűleg erre a kérdésre választ kaptam, ezért nem látom többet őket az álmaimban.
De aztán hirtelen felébredtem, és azt veszem észre, hogy rácsok mögött ébredtem. A rácsok pedig le voltak takarva, valami zöld anyaggal.
Kívülről ismét az emberi gép hangját lehetett hallani, tehát megyünk valahová. Aztán hirtelen megáll a gép, majd mintha ereszkedni kezdenénk, olyan érzésem támadt.
Végül a gép hangja tompulni kezd, tehát leáll. Ezek szerint jól hallottam. Aztán nem sokat látni, de azt észre venni, hogy épp a nyílt égre kerültünk, mert valakik már kihúztak a gépből.
Megrémültem, és nem tudtam mást tenni, azonnal neki láttam szétfeszíteni a rácsokat. De ez lehetetlennek bizonyult.
Így inkább aggresszíven ordítozni, kapálózni és morogni kezdtem. Erre emberi hangokat hallok:
- Vigyázz! Felébredt!
- Álljatok távolabb a ketrectől!
- Hol van az őrmester? Kellene még egy pár altató fiola.
- Szóljatok az őrnagynak!
- Csináljatok már valamit! Felveri az egész helyőrséget!
- Ne nézz rám! Én közelebb nem megyek ehhez! Majd a hadnagy intézkedik.
De senki sem jött közelebb a rácsokhoz, én pedig letakarva semmit sem láttam. Szóval nem fejeztem be az idegeskedést.

Mikor a lőgyakorlat véget ért elmentem visza a szállásomba.Egy 100-asból még vettem egy hangtompítót a fegyveremre. Az új tapig fekete cuccomban csak este fogok mozogni. Addigis kimegyek és teszek egy kört a szeméttelep itteni részén. Ahogy kiléptem láttam pár szerencsétlen banditát a közeli épületroncsnál. Úgy hárman voltak. Este megtámadom őket. Megvárom az estét majd elindulok. A falhoz simulva közlekedem és odalopakodom a közelükbe. Jobbról nem tudok támadni, balról úgyszintén, viszont felülről lenne esélyem. Vissza megyek a helyőrséghez és veszek egy kötelet 100-ért. Visszamegyek, felmászok a rom tetejére. Ott szembesülök azzal hogy van még egy bandita aki a tető megmaradt részén áll. A háta mögé lopakodom, elkapom a fejét, befogom a száját és óvatosan beledöntöm a macsétába. Még mozgolódik de nem sokat. Leteszem, a kötelet rákötöm egy gerendára és elkezdek ereszkedni. A kötél végéből hurkot alakítok és a derekamra kötöm. Mikor már elérem az elsőt megállok, elkapom, elvágom a torkát és mászok vissza. A sötétebbik részben vagyok. Itt nem látnak. Az egyik bandita odarohan a hullához és megnézi. Én megint lejjebb megyek és beleejtem a macsétám. A tarkójába állt bele és azonnal meghalt. Az utolsó elkezd rohanni a kis erdős rész felé. Én lekötöm magamról a kötelet és utánarohanok. Az erdőben megáll és körbenéz. Én a fák mögé bújva közelítem meg. A mögötte lévő fa mögött vagyok. Megszólalok:
-Hé te buzi!
Megfordul és előrecélozva elereszt egy véletlenszerű sorozatot. A mellette lévő fa mögé megyek a sorozat hangját kihasználva és mondom:
-Hééééé te buziiiii!
Megint odafordul és elereszt egy sorozatot. Elkezd véltlenszerűen sorozatokat engedni az erdőbe. Kifogyott a tára. Én kiugrom a fa mögül és kirúgom a lábát. Ő a földre esik. Elrúgom a puskáját és a nyakára taposok.
-Na te féreg. Most beszélj!
-A rejtekhelyeim a PDA-mban vannak, nem ismerek többet esküszöm!
-Nem érdekelnek engem a rejtekhelyeid! Az érdekelne. Hol a főnökötök?
-A főnökünk? Borov?
-Lehet. Milyen fegyvere van?
-Egy speciális Colt. Gyöngyberakással! Miért?
-Na, Ő hol van?
-A----a Sötét völgyben. Ott rejtőzik. Ott van egy nagy épületkomplexum. Ott szokott tanyázni!
-Értem. A PDA-dban benne van?
-I---i-igen! Benne van! Tied! Meg az összes pénzem is! Csak ne ölj meg!
-Nem öllek meg. Még nem. Még valamit mondj el nekem.
-Igen?
-Tudod mi van a kezemben?
-E-e-egy macséta.
-Nem.
-Kesztyű?
-Nem.
-Akkor mi?
-GÖRCS!
És pofán vágom. Elájul. Elcipelem a romhoz és felviszem a tetőre. Ott, a kötélből kivágok egy darabot úgy egy jó másfél-métert és az egyik falét a nyakába másikat a gerendára kötöm. Reggel felkeltem és mondom neki:
-Nos apukám, most kapálózz!
Lelököm. Elkezd fulladozni. A társai táskáival együtt az övét is elkoboztam. Bevittem a cuccaimat a lakosztályomba(értsd egy büdös ágy egy 3X2-es szobában és egy kis szekrény meg egy fogas) és átnéztem a cucokat. A fegyverek állapotából ítélve nem sokat érnek. De nem izgat. 1-2 százast kaszálhatok. A 4 banditánál összesen 2000 rúbel volt. Így, van most per pillanat 3500 rúbelem. Ez nem sok. Főleg hogy ennem is kell. Holnap megint kipakolok valakit majd akkor talán több szerencsém lesz. Addigis veszek egy olyan finom rántott husicombot krumplival.

Zini":1ypp0alm mondta:
domotor":1ypp0alm mondta:
Én felmászok és fáról-fára ugrálva közelítem meg
Sry,na de ez sok,elég kicsi az esélye hogy ha parkour os is vagy hogy egy teljesen össze vissza álló ágak között csak úgy futni tudna 1 átlagos ember mint 1 ninja
Má nem azért:
Ruha: Alap Stalker ruha, gázálarc, egy bakancs aminek az elején kampók vannak
A kampók nem dísznek vannak a bakancson. És:
Előnyök: A macsétát és a pengéket jól kezeli és mivel sokat volt a mocsárban úgy ismeri mint a tenyerét és ki is tudja használni tehát a mocsáron belül úgy mozog hogy észre sem lehet venni, a bakancsán a kampók miatt tud fára mászni
És külön kiemeltem hogy AGILIS. Tehát ügyes. Ezt ellensúlyoztam azzal hogy közelharcban semmi tehár egy kétajtós Bud Spencer lecsapja mint egy legyet. De hogy ne legyen off:

Megint megvártam az estét és elindultam Sötét Völgybe. Abba az épületkomplexumba ahova a bandita küldött. A kapun átmászok és bemegyek az egyik épületbe. Ott fel az emeletre és be egy irodahelységbe. Ott van egy fekete ballonkabátos fickó is. Ő lesz borov. Mögé megyek és hátulról leszúrom majd a macséta markolatánál fogva odaviszem az ablakhoz és kivágom rajta. Lent fekszik magatehetetlenül.
-Most megtanulod kivel kezdj ki te köcsög!
Elindulnék kifelé de nyöszörgést hallok. A lépcsőn jön fel valaki. Nyöszörög és elindul felém. Én is elindulok felé. Elé állok, és lecsapom a fejét.
-Na most mit csinálsz?
Megfordulok, magam elé világítok és egy ott áll előttem. Megragad és bevág a sarokba mint egy rongyot. A macséta kiesik a kezemből. Rám veti magát és el akarja harapni a torkomat. A szabad bal kezemmel odanyúlok a macsétához, elkapom és beleszúrom. Ledobom magamról a tetemet és felkelek. Megint nyöszörgést hallok. Körbe világítok és egy csomó ilyen nyöszörgő dög jön felém. Felpattanok és berohanok Borov irodájába. Bezárom az ajtót és elkezdek gondolkodni. Az ablakon kinézek, az udvaron is vannak. Jobb híján kimászok az ablakon és felmegyek a tetőre. Itt nincsenek. A megmaradt kötelet rákötöm egy kéményre és lemászok a tetőről. Mennék el de valami leugrik a tetőről. Rá világítok, egy zombi ez is de nagyon agilis. A feje kopasz, fehér a bőre, rajta egy szakadt katonai ruha van, elől nyitva és a belei lógnak ki a gyomrából. Rám mered, én meg megszólalok:
-De rusnya egy dög vagy basszus.
Ő rám ordít és elkezd felém rohanni. Én elkezdek előle menekülni. Ott van a közelben egy volt benzinkút oda rohanok be. Ott több esélyem lesz. Felmászok az egyik épület tetejére és onnan lesem a terepet. A dög rohan az épület felé és egy ugrással a tetőn terem. Innentől test test ellen. Nekem rohan én elugrok előle és kirúgom a lábát. Elesik de a bukfencből felpattan és felém veti magát. Én elgurulok előle és kivonom a macsétámat. Lecsapok rá de ő elkapja a pengéjénél fogva és kitépi a kezemből. Eldobja. Lendíti a jobb kezét én kivédem és térddel beviszek neki egyet az oldalára. Meg se kottyant neki. Hanyatt lök én meg egy vasrúd mellé esek.A vasrudat felkapom, meglendítem de ő kivédi és kitépi a kezemből a rudat majd eldobja. Engem egy kiadós maflásban részesít amitől nekirepülök egy kéménynek. Elindul felém és elkap a torkomnál. Felemel és a szemembe néz. Térddel hasba talál, feldob és mikor esek le hasba rúg amitől a tető szélére szállok. Ekkor jut eszembe a puska ami itt lifeg a hátamon. Leveszem, betöltöm és megvárom míg közel ér. Megint felemel de ekkor én a mellkasához nyomom a puskát és beleeresztek egy tárat. Ettől eldől. Újratöltök, fölé állok és a fejére eresztek egy sorozatot még. Majd megkeresem a macsétát, elteszem és indulok vissza. Már azt hittem minden simán fog menni de nem. Amikor a volt bandita bázis mellett megyek el a kaput ami a bandita főnök rezidenciájához vezet áttörték a nyöszörgik és elkezdtek felém özönleni. Ezek lassabbak de most rohadtul kevés kedvem volt futni de ha kell hát kell. A határhoz rohantam és onnan visszasétáltam a csaposhoz. Ott leültem és a csapost hívtam.
-Hú de bepáltál apukám van szagod.
-Tudom. De te is ezt tetted volna ha legalább 30 mutáns jött volna utánad.
-Milyen mutáns?
-Zombik.
Elkezd röhögni.
-Mi az?
-Te is bementél a bandita bázisra?
-Igen. Miért?
-A kitörés óta vannak ott zombik. Azelőtt egy banditavezér volt ott. Valami Borov.
-Igen. Őt keresem.
-Akkor vegyél egy ásót és egy lámpát is meg egy defibrillátort.
-Mé?
-Ugyanis ha nem tudnád. Borov halott!
-Mi van?
-Igen! MEghalt. Pár hete történt a dolog asszem vagy nem tudom. Annyi bizonyos hogy meghalt.
-Halott?
-Igen!
Halott? De akkor.....A rohadék félre vezetett. Elpocsékoltam egy napot erre a hülyeségre. Basszus.
-Infókat adsz el?
-Igen. Mi kellene!
-Ismersz valami bandita vezért akinek a védjegye egy gyöngy berakásos 45-ös Colt?
-Hmm. Ismerek egy tagot de nem bandita vezér.
-Hanem?
-Helytartó. Borov és a mostani vezér is az egész bandita társadalom vezetője. Ő csak egy helytartó. A nevét csak pénzért.
Odaadtam neki a maradék 1500 rúbelemet és megeredt a nyelve:
-A neve Tomahawk. A bázisát nem tudom de valahol a szeméttelepen van. Annyi biztos. Nincs sok embere csak 4 embert tart magakörül. De vigyázz mert kegyetlen egy alak.
-Tudom. Ha tudsz valamit akkor szólsz?
Biccent egyet én meg elindulok a szobámba. Lepakolok és átnézem a cuccaimat. A bőrkabátommal minden oké ami megjárta az a kevlár mellény. Az véres lett. Kimosom. A bakancsom is oké, a nadrágom is csak véres. Hozok egy nagy hordót és feltöltöm vízzel és rakok bele mosóport és estére beáztatom. Lefekszem és elalszom. Mindjárt reggel. Majd ha kelek megfürdök.

Vissza
Top Alul