Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Kiderült hogy miért kegyelmezett meg Tupoljev őrnagy. Amíg én a kivégző osztag előtt álltam, addig Tupoljev kezdte kicsomagolni a cuccait az irodában.
És amikor pakolászott, akkor rábukkant egy résre a padló alatt. Ott minden szennyet megtalált Kuznyecov tevékenységeiről. És pont egy csésze forró kávénak köszönhetem az életem. Ha soha nem borult volna ki a padlóra akkor cseszhettem volna.
Na mindegy.
Az viszont tény, hogy lefokoztak ismét közönséges zóna őrré. Vissza kaptam a régi, szolgálati AK-74-est, egy Fora 12-es pisztolyt, és a jó öreg Beryl m4-es páncélt.
Viszont megtarthattam a sörétes puskámat, meg a barrett sapkámat. Ezek mindig eszembe juttatják majd hogy min mentem keresztül.
Felvettem a cuccaim, fejemre tettem a sapkát és egy pár korty vodka után irány a kijelölt őr hely.
Baronov kórházban van a válla miatt, szóval ideiglenesen én veszem át a helyét.
Épp indulnék ki az őrhelyre, amikor meglátom, hogy az őrmester már megint a bakákat nyúzza. Micsoda s*ggfej!
De nem törődtem vele. Próbáltam elsunnyogni mögötte, hátha nem próbálja meg a dühét rám is kiereszteni, de nem sikerült. Sajnos észrevett és a vodka miatt kezdett el engem idegesíteni.
Már annyira felhúzott hogy azon gondolkoztam, hogy most azonnal beverek neki egyet. Aztán kimondta a varázs szót amivel tényleg felhúzott. Meg is próbáltam beverni neki egyet, de akkor egy ismeretlen tiszt közbe avatkozott.
Mind a kettőnkre ránk parancsolt, hogy fejezzük be a veszekedést, de az őrmester hajthatatlan maradt. Mind addig, amíg meg nem tudta, hogy a hadnagy, már a mi emberünk. Ekkor mérgében tovább állt.
A hadnagy ekkor felém nézett és szólt nekem, hogy jobb lenne ha megszabadulnék a vodka szagától.
Sejtettem hogy neki sem fog tetszeni ez az ital. Tulajdonképpen senki nem szereti. Csakis az elviselhetetlen körülmények miatt fanyalodtunk rá mindannyian erre.
De ha lesz elég pénzem, akkor veszek majd egy üveg minőségi lét. Addig is irány a zuhany.
Gyorsan lezuhanyoztam úgy ahogy voltam, (Ruhában mindennel együtt.) aztán irány a barakk, kiveszem a szekrényemből a szükséges cuccaimat és gyerünk kifelé.
Épp beléptem a barakkba, amikor meglátom az új tisztet a kezében egy bulat páncéllal. Nyilván elsőre ő sem boldogul ezzel a szarral. Nem is csodálom.
Odamentem hozzá és segítettem neki, hogy hogyan kell felvenni ezt a cuccot. Ő megköszönte, majd békésen tovább állt.
Én meg fogtam magam és mentem a dolgomra.
Amikor kifelé indultam, láttam hogy az új barátunk is a végtelen zóna területei felé indult.
Hiába volt hadnagy, és biztos jól is képezték, de itt a zónában egy akármilyen jól képzett katona is ugyan úgy egy nagy nullát ér.
Mind csakis a tapasztalat miatt tudjuk túl élni ezt a helyet.
Így inkább jobbnak láttam, ha elkísérem az új hadnagyot, mielőtt megöleti magát.
"Hé! Hadnagy!"
"Mit akar Tizedes?"
"Mielőtt elindulna bárhova is, jobban teszi ha megvár."
"Miért is?"
"A zóna nem vicc. Itt hihetetlenül ébernek kell lennie ha túl akarja élni!"
"Ugyan már! Több veszélyes küldetést jártam már meg mint maga."
"Az lehet. De azok a tapasztalatai amiket ott szerzett az itt semmit nem érnek. A zónához egészen másképp kell hozzáállni."
A hadnagy elgondolkozott azon amit mondtam neki, aztán azt mondta:
"Na jó! Mi a terve?"
"Egyenlőre csak elkísérem. Úgyis útba esik az őrhelyem. De most is adhatok egy tanácsot!
Egy ideig maradjon még a zóna peremterületein, és várjon addig, amíg bele nem tanul a dolgokba!"
"Hmm.... Bizonyára hasznos lesz ez a tanács a számomra tizedes. Köszönöm."
"Nincs mit! De most már induljunk!"
"Rendben." Mondta, aztán elindultunk.
Útközben megmutattam neki egy két dolgot, például, hogy hogyan kerülje el az anomáliákat és gyűjtse össze a relikviákat, vagy hogy hogy végezze ki az egyes mutánsokat és melyik testrészüket gyűjtse be, ami hasznos lehet. Plusz átküldtem neki a PDA-jára az összes anyagot a különböző mutánsokról, és anomáliákról. Ennek a segítségével megtanulhatja a fontosabb dolgokat.
De mindig azt mondom hogy a gyakorlás teszi a mestert. Majd talán lesz alkalom amikor komolyabb dolgokba is belekeveredik.
Én tudnék mesélni erről egys-mást. Hamarosan megérkeztünk a híd alatti ellenőrzőponthoz, ahol a csapatom már rég várt.
Kissé meglepődtek a páncélom láttán, de végül elmeséltem nekik mindent. Egészen estig el voltunk.
Míg mi a tűznél ültünk, addig a hadnagy a belső területek felé bámult. Szerintem már nagyon várja a komolyabb feladatokat. Később lesz alkalma bőven.

Fél órára sikerült el aludnom, lehet ment volna tovább, de a PDA-m rezgésére felriadtam. Megnéztem egy üzenet érkezett Max-tól.
" Akció lefújva, a stalkereket lekapcsolták a katonai állomásnál. Szóltam Danaéknak is, ők már elindultak vissza.
Neked viszont lesz még egy dolgod mielőtt vissza jönnél. Elküldtem egy koordinátát is, ahol egy pár Tiszta Égboltos fog várni, egy fontos csomaggal. Vedd át és hozd vissza a táborba. Sok sikert. "
Remek akkor irány vissza, pedig épp kezdtem élvezni az ücsörgést. Nyugodtan pihenni és gondolkozni. A levegő friss volt. Elkezdtem lefelé mászni, de ennek a sok ülésnek, egy kibaszott fán meg lett a következménye, elmacskásodtak a lábaim, sikerült megtalálni a lefelé vezető gyors utat. Lent hassal bele huppantam a hóba. Valamennyit fel fogott az esésből de azért meg éreztem. Kínomban csak kiröhögtem magam.
De hamar az arcomra fagyott a mosoly, amikor felnézve egy banda közeledett felém. Fél térdre emelkedek, ki húzom a pisztolyom és célzok. Nem lőttem mert valami olyan furcsa volt. Mintha nem is itt lennének, semmi reakció csak bicegnek meg dülöngélnek. Mi a frász ?
Felállok, megkeresem a G36-ost. Ott volt a fa tövében, még jó hogy nem estem rá. Úgy látszik annyira még se bambák ezek a bolondok. Mert most már hogy állok és mozgok meg indultak felém, viszonylagos gyors tempóban. Inkább csak vonszolják magukat. Ahogy közelednek egyre jobban értem hogy értelemtelenül nyögnek,hörögnek, meg kitudja milyen hangokat adnak ki. Kezd egyre hát borzongatóbba válni a kinézetük ahogy közelednek.
Ruhájuk egy merő vér, mindegyiken harapás nyomok nyílt sebek. Hogy a túróba mozognak ezek ilyen sérüléssel. Rájuk kiáltok nem mintha bármit is érne.
- Állj ! Álljatok meg nyomorultak !
Az egyik most elkezdett rohanni felém, mire a többi is meg lódult.
- Nah bazz... célzott lövéseket kezdtem el leadni. Nagyjából szívtájra célozva. Az első kettő össze esett. a mögöttük lévők eltiporták őket és jöttek továbbra is felém. a távolság csökkenésével az én sorozataim is megnőttek.
Kattan a fegyver, gyorsan új tárat toltam a fegyverbe. Amint végeztem az újra töltéssel. Nekem esett az egyik. Szerencsére meg álltam a lábamon ezt az állatot meg földhöz vágtam úgy istenesen. A következő delikvens a puskatussal kapott a pofájára, amitől az alsó állkapcsa nemes egyszerűséggel lehullott. A harmadikra már tudtam lőni, egy-egy rövid sorozat a mellkasába majd a fejre.
Látom ahogy a távolban feltápászkodnak azok akiket előbb lőttem. Mögöttem akit földre küldtem csak nem maradt nyugton, négykézláb van és okádik, vért mindenféle egyéb...felfordult a gyomrom, egy golyó a fejbe és nem mozdult többet. Vissza nézek a távolabbi két őrültre, közben mára két közelebbi is kezd újra talpra állni.
- Meg az apátok, tébolyult állatok.
Ezzel búcsúztam, elkezdtem futni az új cél felé. Elértem egy bokros részt hátra néztem hogy jönnek e utánam. De semmi, ott vannak még a fánál, és rávetették magukat a hullákra.
Tébolyult állatok. Indulok is tovább mert ez már kezd sok lenni így kora reggel. Ahogy bóklászok ott az aljnövényzetben, egyszer csak egy tisztább részre lépnék, de felfigyeltem egy ilyen halk morajló hangra. Nem foglalkoztam vele léptem kettőt és előttem hirtelen felkavarodott a hó a levelek minden ami ott volt, a következő pillanatban, már csak azt érzem hogy valami felkap a földről és odébb taszít. A bokrok között landoltam. a táskámban reccsent pár dolog, de lehet hogy csak a hátam volt.
Levegőért kapkodva ülök fel. A lökés pillanatában úgy éreztem hogy kipréseli belőlem még az életet is ez a valami. Várjunk csak meséltek valami ilyesmiről nekem a Szabadok. Manomilia...nem...anolomia...izé Anomália jah Anomália.
Most a szerencsések közé tartozok mert azt mondták hogy mázlistának kell lenni ahhoz hogy túléljen az ember egy ilyen Anomália kisülést. Még zúg kicsit a fülem. De tovább kell menni, mert egyenlőre egy zetor is halkabb mint én. Bele néztem a táskámba hogy minek lett baja. Kiderült hogy semmi különös csak egy két konzerv doboz horpadt meg, jah és az ömlesztett lőszeres dobozkák mentek szét. A térkép segítségével, ki kecmergek az útra és onnantól már nyugodt utam volt. A kis táborig ahol már vártak.
Pihenés képen leültem a tűzhöz, ittam a kulacsomból. Majd mivel kíváncsiskodtak a körülöttem ülők. Így elmeséltem nekik a könnyűnek nem épen nevezhető napomat.
Egyesek feszült érdeklődéssel figyeltek, míg mások csak úgy mintha mindennapos dolog lenne egy ilyen nem normális sztori. Bár itt a zónában a nem normális a normális.
Körbe ment vagy kétszer egy jóféle üveg whisky. Még hallgattam egy kis gitár játékot, ami úgy látszik kedvelt elfoglaltság itt a zónában.
Meg kerestem az itteni vezetőt, és elkértem a csomagot amit aztán a táskámba tetem és indultam vissza a táborba.

A tizedes elkísért az őrhelyéig és közben egy sereg adatot küldött át hogy nyálazzam át ha élni szeretnék...
közben mutatott pár mutánst élőben is... pl a vadkanokat és vakkutyákat...
Érdekes jószág az utóbbi a leírás szerint megvakultak innen ered a nevük is, ennek ellenére még jobban érzékelnek mint látó társaik...
a leírás szerint egymagukban elenyésző, azonban ha csapatban vannak rendkívül veszélyesek akár egy tapasztalt zónajáróra is, nem hogy rám egy "újoncra".
A vadkanok is veszélyesek, főleg ha az illető akire megorroltak nem egy fürgeségéről híres ember.
a fauna itteni képviselői, legalább dupla akkorára híztak mint a többi helyen és hát ah valakit maga alá gyűrnek akkor annak annyi.
A taktika roppant egyszerűnek hangzik: mikor rohannak felé az útólsó 5-10 méternél félre ugrani, mert ekkor már nem tud lelassítani, és túl megy a célon. mikor megfordul akkor kell rácélozni az oldalára és oda lőni. Fejre lőni lőszerpocsékolás a tizedes szerint mivel olyan vastag a koponya csontjuk hogy a mezei páncéltörő is nehézkesen üti át azt.
Ezzel ellenben a kutyát egyszerűbb elintézni mivel általában elég 3-4 golyó csupán ajánlott jól célozni, mert gyorsak és veszélyesek!
Mikor megérkeztünk Én kiszemeltem magamnak egy kis helyet, és elkezdtem olvasgatni a PDA-ra kapott adatokat.
további információt kaptam további 4 mutánsról, pár frakcióról és térképjelöléseket is kaptam...
a mutánsokat kezdtem el.
Hiúz:
Egy rendesen megtermett macska, annak minden előnyével és hátrányával.
Ha szemből látjuk ajánlott gyorsan elintézni, mert ha nem figyelünk rá akkor később simán ránk támad hátulról, és szinte lehetetlen meghallani... mint a kutyánál, elég 3-4 golyó.
Pszeudó kutya:
a helyi farkas fauna elkorcsosult változata rendkívül veszélyes legalább 2x gyorsabb mint egy vakkutya és ellentétben a házőrzővel neki jobb esetben is egy fél tár kell. ha spórolni szeretnénk fejre célozzunk, de elég nehéz lesz az állat gyors mozgása miatt.
Vérszívó:
Legendás mutáns ami megtalálható a peremvidékektől kezdve a belsőbb területekig mindenhol. útóbbi területeken csoportosan vadásznak és átlagban a legidősebb legveszélyesebbje az ami a belső területeken vadászik.
A fiatalabbak a küldő peremvidékeket használják, például a mocsár és a sötét völgy.
Legyőzésükhöz ajánlott valami sörétes de nem lehetetlen karabéllyal leteríteni, a nehezét az állat különleges képessége adja vagyis képes láthatatlanná válni.
itt komolyan felhőköltem az olvasásból... Láthatatlanná?
tovább folytattam az olvasást.
Mivel az állat Humanoid így járható út a bénítás: kéz és lábak lövése, de célra vezető a fejlövés.
eredete ismeretlen...
Snork:
eredete: kisugárzások és egyéb magas Psi és radioaktív hatásoknak egyszerre kitett emberek mutálódása.
Fellelhető Yantarban sötét völgyben az Argropromi alagutakban néha még a mocsárban is találtak belőlük pár példányt, de a legtöbb egyértelműen a vad területen tanyázik... ismeretlen okból.
ezen állat képes akár 20-25 méteres ugrásokra is és egyből leteríteni az áldozatot. ajánlott csapatban mozogni, és fejre célozni.
többnyire csoportokban mozognak, ritkán találkozni magányosan kószáló snorkokat.
Irányítók:
Humanoid, eredete ismeretlen, a legveszélyesebb mutáns psi hullámokkal zavarja 100 méter közelségből minden élőlényt. aki a látókörébe kerül azt azonnal Fókuszált psi támadással bombázza ami 2-3 támadást követően az élőlény halálát okozza. ha valaki közelebb kerül hozzá mint 25 méter és nem rendelkezik megfelelő Psi védelemmel akkor az agya visszafordíthatatlanul károsodik és zombivá válik.
Ám egyedül szoktak lenni, és Ritka élőlény is a legveszélyesebb mutáns az összes közül, ha érzed a Psi hullámokat, ami a látás romlást, és erős fejfájást okoz, akkor jobb ha futsz amerről jöttél!
Ezt a lényt ugyanis egyszerű karabélyokkal még csapatban is képtelenség megölni, ajánlott a nehéz fegyverzet: Géppuskák, gránátvetők, rakétavetők.
ha szerencséd van és kellő távolságban vagy tőle pár gránát is használható.
Ezzel a 4 mutánssal éppen eleget tudtam meg a zóna kellemetlenségeiről..
a következő rész a frakciók voltak.
Első helyen a hadsereg szerepelt, ezt a szekciót kihagytam mert kívülről vágom...
a következő a szolgálat volt.
alapítása hónapokkal ezelött történt a kormány nyomására. 2 stalker alapítója volt, mostanra azonban már csak 1 él.
az elhunyt alapító a Monolit frakciót gátolta meg a tervükben.
Az az érdekes hogy se a "monolitról" se a tervükről" nem találtam információt a PDA-ban.
de tovább olvasva rájöttem hogy az élő alapító az akinek az elfogására küldtek ki az SBU-tól.
A szolgálat bázisa a Bár.
A szabadság volt a következő frakció. Leírásuk egyszerű volt, Nyugati modern felszerelés és Flecktran színezetű öltözetek. A sötét völgyi Offenzíva jelentései alapján a Szolgálat felszámolta ezt a frakciót.
a következő a stalkerek voltak. őket szabadon lőhetjük, mi katonai stalkerek, ám ezzel ellenkezően viselkedett a tizedes is mint kiderült a hivatalos jelentés alapján.
A stalkereknek nincs központi bázisuk, ám innen a töltéstől nyugatra található egy táboruk valamint innen délre egy kis falu ahol a kezdők ücsörögnek.
a hivatalos utasítások szerint ezeket már rég fel kellet volna számolni... Korrupt ez a rendszer... mondtam magamnak.
stalkerek közt bújnak meg a banditák is.
Megtalálhatóak itt még a zsoldosok és egy bizonyos Kommunista Frakció is ám ez utóbbiról nincs információ amióta Thomas Jefferson százados és csapata: Skull őrmester, Drivij hadnagy, és Sulikov közlegény rajtuk nem ütöttek mikor a banditákkal szövetkeztek.
Hátra nézem az éppen italozó Sulikovra és a többi katonára.
És elgondolkoztam:
Drivij hadnagyot is árulással vádolták, jelenleg eltűntként van számon tartva.
Ezt a Thomast is Árulással vádolták bár jelenleg is él és virul, vissza kerül a szolgálatba.
és Sulikovot is árulással vádolták... ez kész röhej... mi az istenért vádolták árulással a csapat 3/4-ét?

Ismét a határon. De most már én lettem a főnök. Amiben az a jó, hogy a sebesültek helyére érkezett újoncokat nyugodtan lehet ugráltatni. :twisted:
10 zöldfülűt kaptunk, azok között van a friss hadnagy is. Őt inkább nem ugráltatom. Kihúzott a szarból amikor az őrmester rám akadt.
Meg hát aztán látszik hogy lesz belőle valami. Nem az a puhap*csű, nyimnyám alak, mint a legtöbb újonc zónaőr.
Biztos jó indítéka van rá, hogy a katonai stalkerek közé jelentkezett.
Na majd meglátjuk. Addig is ő lesz az éjjeli őr. Legyen ez az első feladata a zónában. A többiek amúgy is szokás szerint még a műszak alatt is húznák a lóbőrt.
Hátha ő éberebb lesz. Az ő beosztásában szüksége lesz rá. Oda is mentem hozzá és azt mondtam:
- Hé! Drovlenkó hadnagy!
- Tessék! Mondja tizedes!
- Elvállalja a ma esti őr szolgálatot?
- Parancsol?!
Kérdez vissza a hadnagy meglepődve.
- Legyen ma este maga az éjjeli őrünk. Úgy is csak ideiglenesen lesz itt. És maga itt a legkipihentebb.
- Katonai stalker vagyok, nem csak egy bokorugró!
- Ez fájt. De mindegy. Vállalja el az őrszolgálatot. A katonai stalkereknek különben is ébernek kell lenniük.
- Ráadásul maga egy sportember. Nézzen szét ezek között!
Azzal a többi katonára mutattam.
- Mind csupa tohogya, nyápic, anyám asszony katonája.
Erre Kerub rögtön felkapta a fejét, és még le sem nyelte a szájában lévő falatot, máris odaszólt.
- Ki a nyápic?!
- Hát te öregem! Elpuhultok! Na mozogjatok egy keveset!
- Öreg! Koma vagy, de ne húzd ki a gyufát!
- Ne a szád járjon! Inkább nyeld le azt a vackot, aztán mozogjatok őrszolgálatra! Úgyis jó erőben vagytok.
- Ember! Azok után, amit tettünk érted így hálálod meg?
Sopánkodott.
Aztán a hadnagyra néztem, aki csak bólintott egyet, majd elindult az egyik őrposzt felé.
Még utoljára utána szóltam.
- Hajnali 3-kor váltás.
Ő csak bólintott egyet. Én pedig elmentem aludni.

Hajnali 3-nál kicsivel korábban ébredtem, mert egyszerűen nem voltam álmos. Így hát felkeltem, felkaptam a fegyverem és elindultam körbe nézni.
Az őrposztoknál szinte mindenki kezdett kiterülni az álmosságtól. Egyedül a hadnagy állt és még mindig éberen bámulta a környéket.
Lassan körbe mentem a posztokon és elküldtem az őrködőket, hogy ébresszék fel a váltást.
- Ideje volt.
Mondta Kerub álmosan.
- Ja. Na menj! Mondtam.
Aztán a hadnagyhoz mentem oda.
- Leváltom. Menjen pihenjen egy keveset!
Az viszont a fáradtság legkisebb jelét se mutatva válaszolt.
- Nem vagyok álmos. Pihenjen nyugodtan tizedes.
- Na épp ez itt a gond. Én se vagyok az.
- Hát ezt jó tudni.
Aztán én is leültem, elővettem a távcsövemet és a környéket kezdtem bóklászni a szememmel.
Semmit se láttam. De azért csak tovább bámultam, közben megkérdeztem a hadnagyot:
- Miért jött a zónába hadnagy?
A hadnagy egy ideig csendben nézett maga elé majd válaszolt.
- Mert tetszett itt.
Ennek hallatán majdnem röhögésben törtem ki.
- Pff...Na ez nem igaz. Senki sem jön csak úgy önszántából a zónába mert csak úgy tetszett neki.
- Itt valami többről van szó.
- És maga tizedes? Miért jött a zónába? Magának is volt oka rá? Vagy csak úgy döntött, hogy idejön?
- Kérem szépen, én a nagyobb gazdagság reményében jöttem ide.
- Ebből akart meggazdagodni?
- Igen. Eleinte ez volt a cél. De aztán... Aztán változtak a dolgok.
- Mi történt?
- Hosszú történet.
- Van idő.
- Nincs. Őrszolgálatban vagyunk, ráadásul nincs is kedvem elmesélni.
Mondtam kissé már idegesen. Aztán tovább kémleltem a tájat. De végül arra is ráuntam és elindultam a többi őrposztot felügyelni.
- Na! Figyeljen akkor tovább és jelentse ha bármi gyanúsat lát!
A hadnagy még utoljára rám kérdezett.
- Mondja tizedes. Honnan ismeri a katonai stalkereket ennyire?
Lassan hátra néztem aztán egyszerűen kijelentettem.
- Egykor én is az voltam.
Aztán tovább indultam. Elmentem megnézni a többi őrposztot, amikor a hadnagy máris rádiózott.
- Tizedes! Jöjjön! Szerintem ezt látnia kell.
Azonnal vissza siettem a hadnagy őrposztjához. Amikor odaértem máris mondta a helyzetet.
- Nézze! - És már nyújtotta is nekem az éjjellátós távcsövet. - Látja? Ha jól számolom, akkor olyan 12-en lehetnek.
- Ahha. Már látom. Egyet kihagyott. 13-an vannak. Banditák.
- Banditák?
- Igen. A zóna alvilága. Az a söpredék, amely a külvilágból a pénz miatt jött ide. Vagy csak elbújni jönnek ide. De vajon mit csinál itt ilyenkor 13 bandita itt a környéken?
- Ne fogjuk el őket? Talán vérdíj van a fejükön.
- Áh! A zónában nem így megy. Itt csak szimplán agyon lőjjük őket. De engem most az érdekel hogy mit csinálnak ezek itt.
Aztán a hadnagy újra felveti a fogságba ejtés kérdését.
- De talán valamelyikük a külvilágban többszörösen körözött bűnöző, akiket kötelességünk elfogni és bíróság elé vezetni.
- Hagyja ezt! Itt nincs bíróság. Itt mi vagyunk a bírók, az esküdtszék, és a törvény. Az ítéletük pedig halál.
De amondó vagyok. Csapjunk le rájuk most és megtudjuk, hogy mit csinálnak ezek itt.
A hadnagy egy iideig meghökkenve bámult, aztán azt mondta:
- Tőlem. Nekem aztán mindegy.

Hajnali 4-re felszereltem egy kis gyors reagálású csapatot. Ez állt 5 katonai stalkerből, és 5 zónaőrből.
A katonai stalkereket az én egykori csapatom és a hadnagy alakították. Én pedig a zónaőrök csapatát vezettem.
- Elboldogul a csapatommal hadnagy?
Kérdeztem, közben töltöttem csőre az AK-t.
- Persze. Szerintem nem lesz gond. Mondta.
- Ha mégis gond lenne velük, csak rúgja őket jól picsán. Jegyeztem meg jó kedvűen.
- Állj már le Ivan! Szólt Kerub.
- Na jól van uraim! Csőre tölts aztán indulás! Mondtam aztán elindultunk.
Lámpa nélkül, halkan, észrevétlenül osontunk egészen a régi javító műhelyig. Ott körbe vettük az egész telepet és lassan megindultunk.
A hadnagy és a szét szóródott csapat, a szét berhelt kamaztól támadtak, mi pedig a vasúti töltés felől.
Még gyorsan mutattam a hadnagynak a támadási tervet, aztán neki kezdtünk.
Még vártunk egy kicsit, amíg a hadnagyék elintézik a tetőn lévő őröket. Pár pillanat múlva már láttam is Kerubot a tetőn, ahogy a kését a bandita nyakába vágja, majd befogja a száját.
A másik őrt a hadnagy intézte el, egy trükkös leszereléssel, majd eltörte a nyakát. Teljesen hangtalan kivégzés.
Aztán a hadnagy jelzett, hogy indulhatunk. Én intettem a többieknek, és lassan bementünk az épületbe.
Odabent 5 bandita aludta az igazak álmát. De azt nem sejtették, hogy hamarosan jön az örökké tartó hosszú álom.
Lassan beálltunk mind a szobába, majd a lézercélzókat bekapcsolva, mind célba vettük egy egy alvó bandita fejét.
Közben a hadnagy jelentkezett a rádión halkan, hogy elintézték a többi hatot.
- Hogy a fenébe végzett ilyen gyorsan?!
Gondoltam magamban. De aztán ismét a feladatra koncentráltam.
Amíg becéloztuk őket, hirtelen mind az 5 bandita felébredt a zajra. De aztán nem tétováztunk, amíg a fejükön volt a lézer, addig meghúztuk a ravaszt és hidegre tettük mindet.
Amikor már minddel végeztünk, én terepszemlére indultam és megnéztem, hogy mi a helyzet.
Odakint az udvaron, már várt a hadnagy, közben a csapat többi tagja éppen a halott banditákat zsebelte ki.
- Hogy a fenébe végzett ilyen gyorsan? Kérdeztem a hadnagyot.
Ő viszont csak annyit válaszolt:
- Egyszerűen. A képességeim segítségével, amik itt a zónában nullát érnek. Mondta elmosolyodva.
Én csak bólintottam, majd hozzátettem:
- Egész jó! De lesz alkalom, amikor már ezek nem segítenek magán.
Erre a hadnagy elkomolyodott.
Én elindultam a banditák feltételes raktára felé, ahol egy nagy rakás ládát lehetett találni. A hadnagy meg utánam.
A ládákon néhol sugárzás veszélyre figyelmeztető, néhol vegyi veszélyre figyelmeztető címkéket lehetett látni.
Mindenki döbbenten bámult, majd mondtam:
- Csak nyugalom srácok! Még azt se tudjuk, hogy mi van benne.
Aztán lassan elindultam a ládák felé és egyet óvatosan félig felnyitottam. A többiek csak nézték hogy mi van benne és csodálkoztak, amikor látták, hogy egyre döbbentebb arcot vágok.
- Mi az tizedes? Mi van benne?
Én csak lassan elmosolyodtam, majd felcsaptam a láda fedelét teljesen és azt mondtam:
- Boldog karácsonyt nyavalyások!
A láda ugyanis tele volt minőségi vodkával.
A fiúk is egyből elvigyorodtak, egyedül a hadnagy vágott fapofát.
- Mi a baj hadnagy? Nem csípi az orosz vizet?
- Nem. Én inkább Wishkey párti vagyok. De ugye ezt most nem akarják mind meginni?
- Miért ne? Kérdeztem vidáman.
- Mert ha esetleg az őrnagy megjelenne az őrposzton, akkor nem kéne ittasan bevárni.
Én simán csak annyit mondtam:
- Márpedig ma iszunk.
- Ahj! Miért is ne.
Mondta a hadnagy.
A csempész árút azonnal az őrposztig vonszoltuk, ott pedig elrejtettük egy vagonba. A vagont jól lezártuk és már készen is volt a rejtekhely.
Holnap a magánzók meg nagyot fognak nézni, ha meglátják a sok hullát a telepen. De az már nem zavart minket.
Még jó hogy mi csaptunk le rájuk hamarabb.

Megyünk a járművön a pali állandóan pofázik, játszik a hangsúlyokkal, látszik rajta, hogy baromira élvezi.
Szépen elmagyarázza, hogy mióta az eszét tudja három kaszt volt:A Tervezők, A Gyártók, és az Újrahasznosítók.Értelemszerűen a Tervezők találták ki az új dolgokat a Gyártók legyártották, és az Újrahasznósítók adták hozzá a nyersanyagot, mivel a bolygó nyersanyag és energiaforrásai teljesen kimerültek.Igen ám, de az Újrahasznosítók megúnták azt, hogy a tervezők parancsolgatnak nekik, ezért egyszerűen elzavarták a Tervezőket, és betanították a Gyártókat az ő munkájukra, aztán pedig eltörölték a kommunikációt, hogy ne tudjanak ellenük fellázadni.
Én-És mégis most mit csináltok?
-Beszélünk, ami valamiért hihetetlen élvezettel tölt el minket, mert csak mi tudunk, a Gyártók nem.
-Ja.És most hova megyünk?
-Hát a hipertexthez, ő majd megmondja, hogy mi lesz a sorsotok nékek, akik beszéltek, de féltek!Bár még előtte azért beugorhatunk egy társalgóba, ha futja rá az időből, tudok is egy jó helyet pár utcácskányira innen, bár nem szabadna túl sokat pofázni, a végén még meglátszik rajtam, aztán baj lesz belőle.
-Akkor ne is, sőt addig is maradjunk csöndben.
-Ja, akkor kijön a hatása.Bár még annyit kérnék, hogy addig ti is maradjatok csöndben, tudjátok milyen az, amikor nem szólhatsz hozzá egy beszélgetéshez.
-Jólvan, szolidarítást vállalunk.
Megyünk, mindenhol csönd.Az a csodálatos, hogy a papírdaruk semmiféle hangot nem adnak ki, még csak nem is suhognak, ha nem akarnak.Úgy öt perc múlva megállunk, és bemegyünk.Néhol szolíd beszédf,oszlányok hallatszanak.Felmegyünk a padlásra, üres, csak a kis tetőablakocskákon szűrődik be fény, és állandő zsongás hallatszik.Állunk vagy tíz percig, aztán eljövünk.
Mihail:-Miért van egy tetőtérben?
-Azért, mert mi úgy hisszünk, hogy az ember a kimondott szavaiban tud feltámadni halála után, de csak akkor, hogyha süti a nap.
-A szót?
-Igen, a szót.
Közben kiérünk az utcára, és meglátunk egy hajléktalant, aki két hányás között valami versf,oszlányokat kántál.Kísérőnk így szól:-Vigyázni kell az átvitt értelemmel, nagyon csúnyán be tud ütni.
Én-Tulojdonképpenn most éppen hova megyünk?
-A hipertext megmondta, hogy miért jöttök, és van 15 emberünk, akire nincs szükségünk, sőt igazából káros az ittlétük, ezért be is vannak zárva.Szívesen a rendelkezésetekre bocsátom őket.Alkalmasak munkaerőnek, és a hipertext szerint a ti fegyvereiteket is tudják kezelni, nem nagy mesterség.
-Köszönjük, de mégis mivel érdemeltük ezt ki?
-Ez nem érdem, egyszerűen egy feladatok végeztetünk el veletek.Nem magyarázom el, mert már nem lennék magamnál mire befejezném a mondanivalót, és már így is egy kicsit spicces vagyok, tehát kuss, és gyorsan befejezem.Elvezetlek titeket egy ahhoz hasonló járműhöz, amivel idejöttünk, és azzal szépen átmentek a kapun, és majd aztán megnézitek, hogy milyen embereket adtunk át.
Odamegyünk, a daruk elé még befog egyet, amire különböző algoritmusok vannak felírva, és elköszön, és egy kicsit támolyogva elmegy.
Elindul a jármű.Mihaillal elkezdünk beszégetni, tíz perc beszéd után olyan érzésem van, mintha hula részeg lennék.Dimenzióbeli sajátosság.

áááájjjj ezt a sok barmot...
Az esti rajtaütés során zsákmányolt piából még aznap berúgtak, az egyik katonát még helyre is kellet tennem mert egy "Vortex" nevezetű anomália közelébe akart elmenni könnyíteni magán...
Sulikov is elkenődött, mint szar a betonon...
Én voltam egyedül aki többnyire csendesen alkoholmentesen figyeltem a tivornyát...
ezek nem katonák csak egy rakás a kommunizmusból vissza maradt alkoholista...
plusz még a rajtaütés után a teljesítményem is le lett szólva... Hát ez felháborító...
Úgyhogy nem is bírtam tovább reggel fél hatkor elindultam vissza a helyőrségre.
ahogy elhaladtam pár kutyát látok amint egy Vadkant tépnek marnak, de nem bírnak a nagy állattal.
Tovább mentem szerencsére biztos távban voltam tőlük, meg aztán nem is foglalkoztak velem...
A stalker újoncok faluja mellet haladtam el éppen amikor valaki mögöttem rám ordít:
- Állj! Dobd el a fegyvereid!
- Rossz lóra tettél! Mondtam, majd megfordultam.
2 stalker állt mögöttem az egyik Bomberdzsekiben a másik hosszú szövetkabátban. utóbbi szegezett nekem egy dupla csövűt.
- Ide a fegyvereid! Szólt rám a bomberdzsekis.
- Hm... és ha nem? Kérdeztem.
Akkor megdöglesz! mondta, és már intett volna is a társának, de elhajoltam és térdkalácson rúgtam a szövetkabátost, amitől a lába hátra csuklott, közben ellőtte az egyik patront. a másikat pedig pofán vágtam a páncélkesztyűvel, amitől kissé megtántorodott.
a következő pillanatban kikaptam az össze csukló stalker kezéből a lefűrészelt csövűt, majd a megtántorodott felé szegeztem.
az egy picit megdermed, de félelme nem tartott soká...
a másik patront előttem és fele a stalker feje is eltűnt annak jobb kezével együtt, amit az arcához tett...
a törött lábú ez alatt teljesen a földre csuklott, és a lábát fájlalta közben ordított.
Kivettem a pisztolyt a tokból, majd elhallgattattam, örökre...
ezután a pisztolyt vissza tettem a tokjába, majd sarkon fordultam és elindultam vissza.
vissza érve a helyőrségre az Őrnagy hívat az irodába.
Beléptem az irodába majd kihúztam magam.
- Uram, Hivatott?
- Igen hadnagy! Éppen mielőtt vissza ért a bárba hallottunk pár lövést, tud erről valamit?
- Igen uram! Pár bandita próbált megölni!
- Nem volt kísérője?
- Nem uram!
- Figyeljen hadnagy, ezuttal szerencséje volt hogy ketten voltak, de jegyezzen meg nekem valamit! Ha még egyszer egymaga kezd el kóborolni, Rádió nélkül könnyen büntető munkán találhatja magát!
Megértette?
- Igen uram! Feleltem.
- Nos, örülök hogy tisztáztuk ezt a dolgot. Viszont van itt egy másik is!
- Uram?
- Tekintettel a harci tapasztalatára, mentesül a katonai stalker kiképzés alól, valamint az aktájára való tekintettel csapatot sem kap, ám éppen ez miatt kötelező Felkeresnie Koslov Századost, ő egy specialista képző aki megtaníthatja hogy élje túl a zónában egyedül!
A százados jelenleg nincs a helyőrségen, de Hétfőn érkezik, addig próbáljon meg nem elpatkolni!
- Értettem uram!
- Leléphet!
Tisztelegtem, majd megfordultam és kimentem az irodából.
óóó bammeg még 1 kiképző...

Másnap reggel a hadnagy látván az állapotunkat, se szó se beszéd lelépett.
Még emlegetett valami kommunistákat, aztán vissza ment a helyőrségre. Lehet hogy megsértődött amikor a képességeit becsméreltem.
De hát ez az igazság. Itt a zónában nem a képzettség a fontos, hanem a felkészültség. Ha a hadnagy ezzel nincs tisztában akkor nagyon hamar el fog távozni a sorainkból.
Ezalatt azt értem, hogy vagy meghal, vagy pedig teljesen megőrül, és a kilyukasztja a saját fejét.
Pont mint az a közlegény, aki a vörös erdőnél együtt szolgált velem.
Miután mind vissza vonultunk, én meg ő kórházba kerültünk. De ő teljesen begolyózott és állandóan a közeledő mutánsokról beszélt, elővarázsolt valahonnan egy pisztolyt és PUFF! Csinált egy lyukat a koponyájára.
Szerencsétlen srác! Pedig egész jó fej volt.
Mindegy. Vissza térve a mai napra, a hadnagy egymaga indult vissza a helyőrségre. Ennyire felkapni a vizet a véleményemen...
Hát önfejűségből jeles. Így rövid élete lesz. Hacsak ezalatt nem érkezett már meg a zónabeli kiképzője.
Akkor talán jó katonai stalker lesz.
Na mindegy. Én szarok rá. Nem az én dolgom, hogy ki hogyan hal meg itt. Én eltöltöttem jó néhány egészséges napot a zónában, tehát lassan megérdemlem hogy leszereljek. De mindent a maga idejében.
Először is még vállalom az újonc katonák kiképzését. Ahogy azt egy veterán teheti.
De ma reggel inkább legyen a pihenés. Iszonyúan fáj a fejem a tegnapi vodkától.
Szerintem túl sok volt. De azért senkinek sem árt szerintem, ha legalább egyszer tisztességesen berúg.
Olyankor könnyen felejt. És én szeretnék felejteni bőven.

A nap mai részében viszont én is kivettem a részem a munkából. Persze amint jobban voltam. Jó néhány erre járó zöldfülű stalkert húztam le pénzzel.
Összesen már 3500 Rubelem gyűlt össze. Lehet hogy egy s*ggfej vagyok, de ebből úgyse lesz bajom.
Elvégre ez része is lehet annak a feladatnak amiért a sereg itt van.
Bármi áron megakadályozni az illegálisan itt tartózkodók tevékenységeit. Mondjuk úgy hogy én passzívan dolgozom az ügyön.
Amúgy se mehetek most le a zöldfülű táborba lelőni mindenkit. Ugyanis nem hagyhatom el az őrhelyem, meg amúgy sincs kedvem kinyírni ott mindenkit.
Ők se ártottak nekem.
Egy két trükköt, hogy hogyan szerezzünk be több pénzt, megtanítottam az újoncoknak. Hátha eredményesebben fognak dolgozni.
Így megadtam nekik a kedvet, hogy önként és dalolva vállalják az őrszolgálatot.
Amikor az egyikük épp a láthatárt kémleli egy újabb lehúzható kuncsaft után, amikor egy másik katonát pillant meg a távolban.
- ööö.... Tizedes úr!
- Mi az Tatarcsuk?
Erre a távolban sétáló alakra mutat. Lassan felkelek a székről és odamegyek. Most már én is látom a tagot.
Az egyre közelebb ért, végül már én is felismertem.
- Azt a rohadt!... Rosszul látok, vagy ez tényleg az öreg Baronov?
- Csak a te sasszemed volt képes kiszúrni engem. Ugye tizedes? - Kérdezett vissza.
- Üdv öreg harcos! Rég láttalak. Mi járatban erre?
- Szerinted? Most engedtek ki a kórházból. 3 golyót szedtek ki a vállamból. De azóta rendbe jöttem. DDe még mindig nem tudom, hogy ki volt az a barom, akinek ezt köszönhettem. Szívesen találkoznék vele, hogy átadjam ólmos üdvözletem.
- Ez hosszú öregem! Majd elmesélem.
Aztán elmondtam neki mindent. Hamarosan rádöbbent mindenre aztán azt mondta:
- Ejha! Ez aztán a filmbe illő sztori. De nem változtatok a véleményemen. Egy állon vágás akkor is jár a rohadéknak.
- Hagyd már! Ő is megkapta azt ami jár neki. Én is megkaptam a magamét. Szóval egyformán szívtunk mindannyian.
Aztán vissza tértünk a saját dolgainkhoz.

Reggel arra ébredek, hogy Jarina még mindig édesen ölel. Valamiért a fejem kicsit fáj. Wilson egy Pythonnal és egy üveg whiskey-vel ül az ülésben és kicsit feszültnek tűnik. Leemelem magamról a lány kezét, majd Wilson mellé ballagok.
-Mi a probléma ?-kérdezem.
-Az orvlövész kereket oldott, és beszélhet, így nem vagyunk biztonságban.
-Miatta ne aggódj, le tudom kapcsolni, volt már dolgom sokkal bonyolultabb esettel is.
-Miért te meg mi a fene vagy ? Talán valami hadúr.-kacagni kezdett és meghúzta az öreg Johnnie Walker nyakát.
-Kérsz egy kis párlatot ?-átadja az üveget.
-Kössz.-meghúzom.
-De mivel most ez a lövész ügylet nagyon fontosnak bizonyul kaptok tőlem még valamit, persze nem ingyen. Ha ismét öltök a kedvemért, akkor a tiétek, amit most adok, ha nem, akkor még jó pár hónap munka árán dolgozhatjátok le. Mivel látom, hogy a védelmetek már a végét rúgja, ezzel a száradt vér témával, így kaptok tőlem jó ruhákat...AMERIKAI RUHÁKAT !-hangsúlyozza.
Kicsit megkattant az öreg, látszik rajta, hogy világunk szürreálissá vált neki. Jarina is felkelt erre a kiabálásra.
-Gyertek !
Lefeszíti a tricikli alját és kikeres néhány érdekes ruhát.
-Nos íme először a hölgynek. Ezt még a tengerészgyalogság boltjából szereztem. Egy marpat egyenruha, ám a belseje megerősített kevlár, a külseje pedig egy extra réteg kevlárt tartalmaz, varrtam hozzá kapucnit a két kezemmel, valamint a gázmaszk tartozék. Sugárzás ellen nem tudom hogy fog szerepelni, mert csak vegyvédelmi öltözetet tudtam összevarrni vele.
-Áhh, köszi Wilson.-kicsit erőltetett mosollyal válaszolt a vicsorgó kereskedő szándékára.
-Neked kísértethez méltó ruhát adok. Alapja egy multicam terepgatya, egy zöld lövész zubbony, amit ismételten kevlár lemezekkel szereltem fel, de az érdekessége ennek a ruhának az, hogy mikor mozogsz benne a hangkibocsátás nulla, ehhez meg kapsz egy taktikai mellényt olívában, hogy a tárakat ne kelljen rakosgatnod. Tartozékként adok egy szintén multicam hosszú kendőt, mint a nagypályásoké, illetve saját gyártmányú digitális, és hagyományos keverék éjjellátót. Az akku nincs fullon, de ez van.
Nem értem ezek az amcsik miért vannak oda azért, hogy melyik gúnya milyen mintájú. Erre ez tökmindegy. Ugyanúgy lelőnek, ha lila gatya van rajtad, minthogyha kék..
-Hát ez minden, öltözzetek és akár mehettek is.-vágta be a csapóajtót a tricikli alján és ment át a kocsi túloldalára ténykedni.
-Izé, én elfordulok.-mormoltam a lánynak, aki csak mosolygott rám. Ledobáltam egyesévek a cuccaimat és ott helyben vettem át a hosszú kabát és már a mintáját se tudom olyan véres terepgatya helyett a tiszta ruhát. A sörétest a tokjával, a tőröket, a macsétát, és a dobókéseket is magamra szíjaztam, mikor felvettem az új ruhámat. Sokkal mozgékonyabbnak érzem így magam. A bakancsomat tartom csak meg, többit a gatya kivételével összehajtogatom és feldobom a platóra.
-Georg ! Segítenél ?-hallom mögüllem a lány hangját miközben bajlódik az övvel.
-Légyszíves ! Nem akar ez a vacak tovább menni.
Odalépek és kiegyenesítem az övet, majd átbújtatom a füleken, aztán elkapja a kezem, a hasára húzza és megcsókol. Így folytatódik egy percig, aztán megfordul és már a nyakamat átkarolva folytatja, mindaddig míg Wilson köhögését nem hallom mögülünk.
-Nem akarok zavarni, de fogytán az időnk, szóval gyertek és eligazítás, itt a térkép...

1,5-2 napot töltöttem a tökeimet vakargatva és a lövésztudásomat kamatoztatva a helyőrségen... de valahogy istenesen ki vagyok éhezve egy akcióra...
Kb 5000Ru-t nyertem Agranyok őrmestertől aki fogadott hogy nem találok célba 50 méterről egy forttal.
kb még 5000ret 2 katonai stalker elleni ökölharcból...
sajnos utóbbiról az új őrnagy is hírt kapott, de a pénzt végül is megkaptam, csak hát újabb szóbali megrovást kaptam, de kapott a 2 katonai stalker is meg Agranyok is, aki az egészet próbálta titokban levezényelni... Sajnos ő nem úszta meg Szóbelivel... elküldték Argropromba egy Tudós takarító brigádot tutujgatni...
De azért az útólsó mondata megnyugtatott, hogy lesz még pénz: "Készülj, mert jön a revans!"
Közben az egyik tisztet rajtakaptam a korrupción.. éppen 2 láda ritka szar minőségű Vodkát hozott be éjjel, de lefüleltem... kaptam 1000Ru-t meg 2 üveg Minőségi Skót Whisky-t... a számlájukra.
Hát fel is töltöttem a kulacsomat.
Végül is Hétfőn megérkezett a Kiképzőm: Koslov Százados
Bevallom nem ilyenre számítottam. Semmiképpen sem ekkora tekintélyre...
A csapatszállító helikopterről egy 50-60as éveiben járó Páncélruhába öltözött fickó szállt le, a Vállán érdekes fegyverrel... igazából mesterlövésznek nézem, de ilyennel még nem találkoztam...
Amint leért a helikopterről, Kivesz az egyik zsebéből egy fémdobozt, majd kivesz belőle egy szál cigit, nem is... Szivart!
Majd rágyújtott. Az első slukkot teljesen nem törődőmén szívta el, mintha le se szarna minket, pedig kint volt az őrnagy tőle kb pár lépésre...
Odasétált az őrnagy elé.
Jó napot! tehát ön az új kommandor! Kezdte érdekesen... Tuplejov meg is lepődött a hangtól és a stílustól, de gyorsan kapcsolt.
Igen én vagyok az új parancsnok, maga pedig a beosztottam vagyis köteles megadni a tiszteletet!
Ne pattogjon őrnagy amíg én végzem a piszkosmunkát! Inkább Mutassa hogy hol az újonca!
Hogy merészel így beszélni velem?
Nézze, ez a tisztelet adás formaság! inkább mutassa az indokot ami miatt fel kellett fednem a pozícióm és vissza kellet térnem a felderítésből!
Az őrnagy szerintem forrongott a dühtől, de igazából nem lehetett rajta látni, csupán az előző mondatai utaltak a dühére. Végül megadta magát Koslov akaratának és felém fordult, Koslov pedig fél szemmel felém néz.
Ő? kérdezte majd nagyot szívott a szivarjából...
Igen én! Mondtam.
A kezdeti fél szemmel való felém tekintést teljes felém fordulásra
Kicsit pofátlan maga nem? Kérdez felém Koslov.
Nem feltétlen! Mondtam.
pfff... kicsit elkezdett kuncogni, majd eldobta a félig sem elégett drága szivart, és elindult felém.
Mikor elém ért elkezdett nézni, Méregetett, majd végül Hirtelen elkapta a nyakam.
a bal kezemmel Kiütöttem a kezét, Közben a jobbal mellkason vágtam Hangos törést letett hallani, a Százados pedig hátra lépett egyet fürgén, meghazudtolva a korát...
A Mellkasnál lévő Ruhába épített taktikai mellény egyik zsebéhez kapott, majd kivette a két darabra tört tárat...
a kezében tartva a tárakat, az Őrnagy felé fordul.
Vállalom! Mondta majd ledobta a földre ketté tört tárat, majd vissza fordult felém: Holnap reggel 8 óra Teljes felszerelésével, és 3 napi élelemmel Álljon a kapu elött!
Majd vett egy 180 fokos fordulatot szép katonásan majd elsétált.
A szememmel az Őrnagy felé nézek, akit eléggé váratlanul érte mind a százados stílusa modora és viselkedése, ami az én tettemmel csúcsosodott ki, majd észre veszi hogy figyelem, ekkor felém néz.
Hozzám ne szóljon! Mondta, majd elindult az irodája felé.
Végig követtem a szememmel míg eltűnt a látómezőmből aztán egy darabig csak álltam, majd lenéztem a földre, és felvettem a földről a ketté tőrt tárat, és zsebre vágtam. Végül elindultam a beszerzőhöz és össze állítottam a cuccot.
Mind ehhez kaptam egy kis hátizsákoz. ezzel együtt elmentem a Barakkomba és lefeküdtem aludni...
Kíváncsi vagyok mit tervel ki ez a vén kretén!

Újabb nap, újabb napi munka. És pont akkor, amikor eltávra mentem volna. Ezért még valakit kicsontozok.
Már a cuccaimat pakoltam volna össze, amikor jött egy üzenet az őrnagytól miszerint azonnal jelenjek meg nála.
Már rosszat sejtek. Fogadok hogy az új barátunk beköpött minket a vodka miatt és most az őrnagy vért akar látni.
És naná, hogy az enyémet. Ezért még számolok az új fiúval.
1 órás gyalog út után berobogok az őrnagyhoz.
- Uram! Jelentem megérkeztem!
- Pihenj tizedes!
Aztán abba hagytam a tisztelgést.
- Tizedes! Ugye maga katonai stalker volt?
- Igen uram! De miért kérdi?
- Itt én kérdezek tizedes! Ezt ennyi idő alatt megjegyezhette volna.
- Igenis uram! Legközelebb nem felejtem el.
- Helyes! De a tárgyra térve.... Nyilván hallotta, hogy a katonai stalkerek új kiképzőt kaptak.
- Nem igazán uram. Ahol most vagyok, oda nem igazán terjednek a hírek.
- Akkor most már tudja.
- És ki lett az új "Rabszolgahajcsár" ?
- Koslov százados. És lesz szíves századosnak nevezni, nem rabszolgahajcsárnak!
- Igen uram! Legközelebb megpróbálok engedékenyebb is lenni. - Mondtam mosolyogva.
- Javíthatatlan maga Sulkov! Pont úgy mint a százados. Ezért őszintén remélem, hogy jól ki fognak jönni egymással!
- MI??? - Kérdeztem ledöbbenve.
- Jól hallotta tizedes. Magát áthelyezem Koslov százados mellé, hogy megfigyelőként teljesítsen szolgálatot!
- Már elnézést uram. Minek nekem megfigyelni? Jómagam is voltam katonai stalker. Sőt!
Én is az első alapító brigád tagja voltam.
- Ezt én is tudom tizedes! Nem azért helyezem át magát, mert taníttatni akarom, hanem azért hogy figyeljen rájuk!
- Nem egészen értem uram!
- Mit nem lehet ezen érteni tizedes?! Figyelje meg őket, hogy hogy megy a kiképzés! Koslov százados már jó ideje a zónán kívül teljesített szolgálatot, így talán a tudása megkopott egy kicsit.
Maga pedig nem rég lett csak ismét zónaőr. Kell nekem valaki, aki a szakmában jártas és megfigyeli az ezredes és a hadnagy viselkedését. Időnként moderálja is őket, ha nem a szabályzathoz híven viselkednek! Van kérdés?
- Csak egy uram. Miért engem küld ki erre a feladatra? Az egykori csapatom még mindig a katonai stalkerek kötelékében vannak. Ők is ugyanolyan jártasak a szakmában mint én.
- A válasz egyszerű. Olvastam mindannyiuk aktáját és a magáról legutóbb kapott adatok szerint maga az egyik legjobb. Nem sok katonai stalkert ismerek, aki túlélte azt a bizonyos vörös erdei támadást, vagy aki leküzdött egy zsoldos parancsnokot, vagy aki megszökött volna egy szigorúan őrzött orosz büntető táborból. Szóval.... Magát választom erre a feladatra. És vita lezárva!
- De... Én.... Uram!....Én most mentem volna eltávra! - Hebegtem össze vissza.
- Változik a programja! Egyenlőre nem megy sehova, amíg el nem végezte ezt a feladatot! Téma lezárva tizedes! Most pedig indíts!
Aztán sarkon fordultam és az orrom alatt morogva elindultam kifelé.
Amikor kiértem, az első utam a beszerzőhöz vezetett. Abból a 3500 Rubelből 1000-et félretettem egy újabb célra, a többiből meg vettem egy pár konzervet.
- Mi van benne? - Kérdeztem a beszerzőt.
- Szerencséd van pajtás! Olajos hal paradicsomszószban, a kedvenced!
- Na nem mondanám hogy a kedvencem, de elmegy.
Aztán tovább mentem a katonai stalkerek barakkja felé. Odabent már az említett Koslov százados épp felmálházva, mint egy teherautó ugráltatja az új hadnagyot, aki szintén egy könnyűnek nem nevezhető rakományt szállítva a hátán indul kifelé az udvarra.
Lassan elvigyorodok, majd elindulok feléjük és a századoshoz szólok.
- Erőt egészséget százados!
- Adjon isten! Mit akar tizedes?
- Nyilván nem hallotta még, de Tupoljev őrnagy kijelölt maguk mellé egy tapasztalt katonai stalkert hogy figyelemmel kísérje önöket.
- HÁH! Akkor mondja meg a drágalátos őrnagynak, hogy ha eredményes kiképzést akar, akkor ne zargasson engem ilyenekkel!
- Sajnálom uram! Bármilyen lehangoló is ez a maga számára, itt nem maga dönt. tt az őrnagyé az első és utolsó szó. - Mondtam magabiztosan.
- Nem érdekel! Engem nem az őrnagya irányít. Én magamat irányítom. És ha ezzel problémája van, akkor beszéljen a felső vezetéssel! Nem érdekel. De én úgy irányítom a kiképzést ahogy az nekem tetszik.
- Ez mind szép és jó! De most gondoljon bele! Megéri magának lefokoztatni magát ennyi miatt? Mert megtagadta egy magasabb rangú tisztnek a parancsát. Szerintem nem. És ezt most tapasztalatból mondom.
A százados egy kis ideig gondolkodott aztán azt mondta:
- Na jó! Legyen! De nem ajánlom, hogy beleszóljanak a munkámba!
- Rendben! Ezt megbeszéltük.
- Szerintem is. De hol van az a tapasztaltabb stalker?
- Itt áll maga előtt! - Jelentettem ki büszkén.
- Maga?! - Kérdezett döbbenten, majd nevetésben tört ki. - De hisz maga nem stalker! Csak egy közönséges zónaőr.
Elkomorodott az arcom és azt mondtam:
- Higgye el százados! Egykor én nekem is volt szerencsém ebben a csapatban dolgozni. Megjártam rengeteg veszélyes küldetést és talán még a magáénál is veszélyesebb esetben is részt vettem.
A százados még mindig nem vett komolyan, csak folyamatosan röhögött.
- Na ez szép mese volt tizedes! Tegyük fel, hogy hiszek magának.... De hogy az én bevetéseimnél is veszélyesebb küldetésben vett részt,..... Nos...Pff!
Mikor már megláttam a tagot, már akkor láttam rajta, hogy nem fog hinni nekem. De azért mégis megpróbáltam.
- Tudja mit százados? Nézzem meg az aktáimat! Tessék! I. Sulkov, itt a kód is. Majd rájön.
- ne! Nem kell bizonygatnia tizedes! <kuncog> Mondjuk hiszek magának. Szóval most az egyszer engedelmeskedem az ő felségességeségének. Nyugodtan tartson velünk tizedes! Nem hiszem hogy bánnám ha velünk tartana.
- Rendben. - Mondtam, majd elindultunk.

Ittvagyunk a pincében, látszik az elvtárson hogy nem nagyon akaródzik neki átmenni a kapun. Először egy damilra kötött téglát dob át, majd miután meggyőződik arról hogy ugyanúgy tért vissza a tégla, fogja magát és átsétál, én pedig utána.. Egy épületben vagyunk, de azt hogy mi célt szolgál nem tudjuk, sehol egy kiírás, vagy tábla, csak folyosó és ajtók. Benézünk az egyik ajtón, a látvány ismerős.. papírdarukat hajtogatnak padok mellett... mindenki csak egyet hajlít rajta, majd a kész daruk fellibennek a falakon található rudakra...senki sem szól semmit, megyünk tovább, ki az utcára.Olyan mint bármely másik városban, országban.. körülnézünk, egy idő után feltűnnek bizonyos különbségek...az emberek nem beszélnek.. és senki sincs egyedül...elindulunk teljesen véletlenszerűen, csak eljutunk valahova egyszer... valahogy ránk telepedett a csönd, mi sem beszélünk.. fél óra sétálás után az elvtárs nem bírja továb, és elkiabálja magát:
-A jó édes k.rva életbe, miért nem beszél senki!?
Semmi sem történik, mintha ott sem lennénk.. nem megyünk tovább, figyeljük az emberek reakcióit, de semmi.. Szinte a semmiből feltűnik valami járműszerű dolog, egy bevásárlókocsira emlékeztet, és papírdaruk húzzák... megáll mellettünk, majd a "sofőr" megszólal:
-Szálljatok be, nem is tudom, hogy hogyan is kerülhettetek erre a környékre. odafordulok ahhoz aki megszólított minket, majd megkérdem:
-Miért nem beszél senki sem?
-Mert eltöröltük a kommunikáció minden nemét a nép körében.De tulajdonképpen kik vagytok ti, hogy ezt nem tudjátok?
Ez így érdekes...közben ahogy haladunk, a csávó elmagyarázza hogy mi is a helyzet errefele, közben kiböki hogy valami hipertexthez megyünk, csak tudnám ki lehet az...egy padláson álldogáltunk vagy 10 percig, és elvileg megtudták hogy miért jöttünk, meg elvileg embereket kapunk, olyan indokkal, hogy ebbe a társadalomba nem valóak.. még ha fel is fognám hogy miről zagyvál ez a tag...Végül egy újabb darut kötnek a járművünk elé, de nem simát, ezen algoritmusok, egyenletek vannak,és elvileg visszavisz minket... az átjáró felé haladva beszélgetünk, de az érzés olyan mintha iszogatnánk..inkább abbahagyjuk, mert ilyen tempóban a detoxban kötünk ki.. már ha van olyan.. negyed órás csöndes üldögélés után megérkezünk, az ígért emberek sehol, lehet már átküldték őket a kapun...kikászálódunk a járműből, kicsit dülöngélünk, de azért sikerül áttámolyognunk... újra a pincében találjuk magunkat, az emberek ott ülnek körben, az ügyvéd pofa is leült közéjük.. csak néha szólnak egymáshoz, úgytűnik inkább írnak, rajzolnak... szavakat,mondatokat, piktogrammokat, amihez éppen kedvük van.. elég érdekes jelenségek...Antinovics kolléga leül közéjük, én inkább felbicegek, ha jól sejtem ő jobban boldogul velük egynlőre..intek neki hogy felmegyek,és elindulok felfelé a lépcsőn..Épp hogy felérek az alagsorból, Borisszal találom szembe magam, aztmondja most jött vissza a zsoldosoktól, ki van tűzve a vérdíj a Sulikov nevű csávó fejére...
-Lenne itt egy újabb feladat.. szerzni kéne valami embert aki nagyjából fel tudja hozni az elvtársak harci képzettségét..tudsz találni ilyet?
-Megpróbálhatom.. mikor kellene indulnom?
-Pihend ki magad, ráérsz holnap reggel elindulni.. és szólj valakinek hogy csináljanak helyet 15 újoncnak...

Új kari, visszatértem:
Név: Jurij Vaszilijev
Kor: 30 éves
Előtörténet: Jurij elsőnek egy sima kis Stalker volt de bejutott a Mocsár nevezetű helyre ahol egy házban letelepedett. Ott él és próbál pénzt szerezni rajtaütésekből ahol 2-3 Stalkert kap el mindig és lehúzza őket zseton tekintetében.
Felszerelés: Fegyverek: Egy katonai kés, egy macséta, egy alap 9mm-es beretta, és egy MP7m.
Ruha: Alap Stalker ruha, gázálarc, egy bakancs aminek az elején kampók vannak, barett sapka, ujjatlan bőrkesztyű, két darab egyenként fél
literes kulacs, egy hátizsák amiben egy detektor, egy rúd szalámi, a PDA és egy sajátmaga által készített térkép foglal helyet.
Jellem: Egy pozitív figura aki jó kedélyű, vicces de komoly is tud lenni.
Előnyök: A macsétát és a pengéket jól kezeli és mivel sokat volt a mocsárban úgy ismeri mint a tenyerét és ki is tudja használni tehát a mocsáron belül úgy mozog hogy észre sem lehet venni, a bakancsán a kampók miatt tud fára mászni..
Hátrányok: A mocsáron kívül nem ismer semmit és senkit tehát a mocsáron kívül sebezhető, a fegyvereket csak "dísz" gyanánt tartja, használni nem tudja őket, nem valami erős inkább agilis, precíziósan nem tud semmit sem csinálni, a mesterlövészpuskákat használni egyáltalán nem tudja, és ez igaz az összes távolsági fegyverre.

Felkelek, a tegnapi rajtaütés jó zsákmányt hozott. Pénzt csak keveset kaptam de valami fontosabbat igen. Információkat. Azt írják a külvilágban jó pénzszerzési lehetőségek vannak. Sok pénzt össze lehet kotorni 3 hét alatt. Vannak Kötelességiek, Szabadok, Komcsik, Függetlenek, Banditák, Tudósok és Mon....ok.(Ez a rész kiszakadt a dokumentumból nem tudom mik ezek). Ez érdekes. Elteszem a dokumentumot, és majd ha lesz több bizonyíték akkor ki-ki nézek a mocsárból. Addigis, körbenézek, mi van itt. Felmegyek egy fára és onnan körbenézek. Sehol senki. Még. Most veszek észre valamit. Egy fickó vág át egy csapáson. Elé kerülök. Leugrok a fáról és elé kerülök. A nádasban vagyok. Pont előtte vagyok. Elmegy mellettem én meg mögé kerülök. A pisztolyomat előveszem és mondom:
-Öcsi!
Megfordul.
-Figyu ki akarlak rabolni. És nem vagyok ügyes de ez a pisztoly ökölnyi lyukat durrant beléd. Szóval mi lenne ha békésen átadnáda cuccaidat és túlélne mindenki?
Elkezd futni.
-Ó bazmeg......
Rohanok utána. Most veszem észre, a hátán van egy hosszúkás csomag. Lekapja a hátáról és felém céloz. Elugrok éppen időben mert lő. Bepattanok a nádasba. Oda nézek ahova lőtt, a nádason egy hatalmas égetett lyuk van. Mintha forró fúró ment volna át rajta. Nem tudom mi ez. De jobb lesz ha nem szemtől-szemben megyek neki. Véletlenszerűen lő bele a bozótba. Mellé lopakodok és kiugrom. Lecsapok de a macsétám beleáll a fegyverbe. Engem arrébb lök, és céloz. Lőni akar de a fegyverből hatalmas áram szabadul ki, látom hogy szikrázik. Ordít a csávó majd eldől. Felkelek, és kiveszem a macsétát a fegyverből. Ott, ahol a fegyverbe belehatolt egy félkör alakú lyuk van. A csávót nézem, eléggé rossz állapotban van. A szemei kiégtek, a keze szénné égett, az orrán, a szemén, a fülén, a száján dől a füst. A cuccait átnézem, egy dobozon kívül minden elégett. A doboz valami fura anyagból volt. Az volt ráírva: A 1203-as projekt. A fegyvert megnézem, nem működőképes. Elteszem és a dokumentumot is. A fickó PDA-ját is elteszem mert hátha megtudja valaki csinálni. Visszamegyek a táboromba és lepihenek. Ez nem semmi nap volt. A dobozt nézegetem de nem lehet kinyitni. A számzár totálkáros lett és máshogyan nem lehet kinyitni. Majd megpróbálom holnap.

Nem lesz happy axonnak ötlete lett! :twisted:

Igor "Mészáros" Kalkin-t.
Életkor: 37
többszörösen elítélt bűnöző. Jelenleg szökésben van miután sikerült megszöknie egy kijevi börtönből. Szökése során 3 őrt megölt.
Ez az elítélt fegyverrel rendelkezik így kiemelten veszélyes!
Elme állapota: Közveszélyes Pszichopata.
A rendőri erők közül még az OMON is vadászik ár a szökése miatt.

A két balek a határnál meg akart állítani... nem volt nehéz kicselezni őket, hiszen mindenki megbízik egy ilyen kinézetű fickóban... hehe...
1 órával korábban:
Gyorsan átvágtam a drótkerítést, és átmásztam. Lőfegyverem csak 1 pisztolyom van amit még az őrtől vettem el. A késeimet szerencsére feltöltöttem A pengés csizmámat is vissza vettem Grigortól... őt kedveltem, de ha valaki ennyire ragaszkodik a cuccaimhoz... akkor sem adom neki!
Éppen megtettem pár lépést amikor valakim rám szól:
- Hé te ott! Állj meg!
Megálltam, felvettem az ijedt családapa arcot aki csak a gyerekei etetésére akar pénzt szerezni... szánalmas dolog, de mindig bejött...
- Kérem ne öljön meg 3 gyerekem van! én csak... én...
- Csak álljon meg ott! Szólt vissza a katona de már érezhető volt a hangjában a szánalom.
Letérdeltem a földre, és hátra vittem egészen a bakancsomhoz, aminek a szárából pillanatok alatt előhúztam a kést, amit a hosszujjamba süllyesztettem, majd a tarkómra tettem a kezem.
A katona az útólsó pár lépésnél vállára vette a karabélyát és intett a társának.
- Mi legyen vele Egor? Kérdezett ide a társa.
- Ne jelentsd hagyd, hiszen ez csak egy szerencsétlen!
A társa közelebb jött és közben elkezdte:
- De te is tudod mik a parancsaink!
Az egor nevű hátat fordított, a társa pedig beért a célzónába, egy szempillantás alatt elhajítottam a kést, a társa Torkába, és még mielőtt meg tudott volna fordulni, hátulról elkaptam a nyakát, és kitörtem.
Össze szedtem a fegyvereiket és a lőszert, és egyéb hasznos cuccokat... amikor a társához értem, még élt éppen hogy, ekkor fogtam a kést, és ahelyett hogy csak kihúztam volna, a késsel levágtam a fejét... a csigolyáit nehezen akarta elvinni oda már erővel kellet szúrnom hogy eltörje.
Ezután megtöröltem a kést a katona ruhájában és vissza csúsztattam a helyére. elvettem a két katona Túlélő kését is. és az egyikkel Felszegeztem a Katona fejét az egyik fára.
Pénz nem volt náluk, de nem bánom...

Jelenleg:
Éppen oda tartok ahol a magamfajta emberek gyülekeznek az egyik stalker elárulta hogy a Banditák és egyéb söpredék (utóbbi szava miatt késsel a szívében végezte) a szemétdomb környékén tanyázik, hátha találok egy kis partit...
1 óra alatt elértem a területet, kis kerülővel kellet, mert a legrövidebb út most valami maró savval vagy mivel van tele...
Éppen egy nagy félig leomlott épülethez közelítek amikor pár fekete kabátos fickó odajön hozzám.
- Virítód a lét ha élni akarsz! Szól hozzám az egyik kezdő.
Elővettem az egyik Katonai kést, és eljátszottam kicsit a késsel...
- Biztos hogy ezt akarod? Kérdeztem oda.
- Ne powerkedj ****! Szólt oda egy másik és pisztolyt a fejemnek szegezve nekem ugrott, de nem voltam rest a kést a gyomrába szúrni, és felfele húzni, egészen a mellkas csontjáig, majd ellöktem magamtól, mire az úgy dőlt hátra mint egy cementes zsák közben a belei kiestek az általam vágott lyukon... a kéz kezem csupa vér volt, a ruhám jó része is kapott a sötét piros vérből...
A többi csak állt és csak nézett... egyik se mert támadni.
- Hé mia a fene folyik ott! Ordított le egy fekete kabátos a félig leomlott épület legfelső szintjéről.
Hozzátok be az Ürgét! Ordított ide Megint, de a 4 bandita nem mozdult, ledermedtek a munkámtól...
Előre léptem kettőt a vergődő beleit visszatömködő banditához, majd leguggoltam mellé, és a kést megfordítva a kezemben a koponyájába állítottam olyan erővel hogy a koponyája bal oldala darabokra tört, ahogy a markolat oda ért.
Kihúztam a kést, majd megtöröltem a bandita ruhájában és az övemre akasztottam majd elindultam az épület felé...
Mikor oda értem az épülethez, már egy 5 fős tapasztaltakból álló csapat várt, AK74-esekkel.
Az egyik int hogy le a az ajtón.
Lementem közben 2 bandita lekísért, a csőre töltött AK-kal.
Lent nem volt sok minden 1 szoba volt Középen egy asztal jobbra egy matrac, balra pár ládányi felszerelés pár ruha és fegyverek...
A vélhető leges Főnök fején csuklya.
A mögöttem jövő két őr a szoba felőlem eső két sarkában éppen hosszabb mint karnyújtásnyi távolságra...
A főnök feltekint és hosszasan néz rám, majd megszólal.
- Igor, már már azt hittem örökké abban a pöcegödörben rohadsz!
Hátra hajtotta a csuklyát.
- Mazursky! Szóltam felé, meglepődéssel.
- Az bizony Cimbora! majd rám nézett és kicsit elkomorodik a feje...
Hát... kezet ráznék veled, de sosem szerettem a véres kézfogásaidat. Mondta Fintorogva.
Ránéztem a kezeimre és hát rendesen véres volt, de már kezdett rászáradni...
- Elfér! egykedvűen.
- Mi járatban vagy Igor? Kérdezett felém Mazursky.
- Kellene egy kis munka, de szolgálhatok infóval is!
- Mond elöbb az infót Igor!
Mazursky mindig is Kíváncsi ember volt majdnem a jobb kezébe került a kíváncsisága egyszer, de a bolond nem változott... éppen ezért kedvelem... de amugy kiváló vezető, csak fél a harcoktól...
- Úgy hallottam hogy egy helyi katona fején búsás pénz van!
- Ejjj arról hallottam én is, de azt a zsoldosok fogják bezsebelni!
- Merthogy?
- Volt katonai stalker, a helyi elitek tagja volt így nagy tapasztalata van és még ennyi tapasztalatlan majommal se tudnám megölni!
- hm.... és a munkád van?
- Van éppenséggel, egyszerű melóim, a kezdők ****ása és a többi, e van egy komoly melóm is!
- Mégpedig?
- Nemrégen vissza tért északról egy nagyon nagyra becsült társunk! Egy nagy üzletet akart nyélbe ütni, de nem sikerült és a mesterlövész fegyverét is elveszítette...- Pontosítanál?
- Valami kezdő fegyverkereskedőre kellet vigyázni, egy jó pillanatban akar végezni vele, de vele volt két ügyes stalker, és nem sikerült elintéznie a kereskedőt, és még a mesterlövész fegyvere is ott maradt... Most készül a vissza vágásra! Fél napi járóföldre innét van 1 farm oda kéne menned! 1000rubelt fizet előre fejenként azoknak aki vele tart! de nem vesz fel kezdőket... az előbb is a kezdők miatt szívta meg... most csak tapasztaltakból álló csapatot szervez, és te ideális volnál neki!
- Ezer? nem egy nagy vérdíj...
- de bezsebelheted az elesettektől a zsét, őt csak a kereskedő és a 2 stalker érdekli!
- Mi a neve?
- Kharkov! Pillanat rádiózok neki egyet!

Pár perc alatt elintézte, hogy bevegyenek, Lemostam magamról a vért, majd tovább álltam a jelölt vél felé.
Nemsokára meg is érkeztem a helyre... jó 8-10 bandita járőrözött kint, bent még ettől is többen voltak..
Az őrök előbb a jelszót kérték, aztán beengedtek.
Bent újabb talán több mint 1 tucat bandita volt, egy jó részük a farm másik végében volt, egy tűznél lévő fickót őriztek. Ak74-esekkel némelyik nyugatival, a márkát nem tudom... igazából csak az AK-t ismerem... bár ezt oroszként kötelességem tudni...
Intettek mire közelebb mentem.
A fickó egy barna szövetkabátot viselt, arca beesett volt a haja rövid és kócos.
- Szóval te vagy az akit Mazursky említett... te legalább tényleg úgy nézel ki mint aki képes ölni hideg vérrel! Tessék itt a beugró! Mondta. majd átnyújtott ezer rubelt.
-saját felszerelésednek és fegyverednek lenni-e kell, de úgy látom van is. Holnap indulunk Északra felderíteni a területet, ha belefutunk a szemetekbe úgy lőj, hogy az egyiket élve akarom!

nem akarok beleszólni, de ezzel a karakterrel már nem bizonyítod be hogy nem full harcos, mivel egy fél hsz alatt több embert öltél meg mint az új karaktered......

ha demonstrálni akarod hogy nem csak terminátort megszemélyesítő karakterekkel tudsz játszani, akkor valami füves, fegyverellenes, freedomos stalkert kéne megjáccanod... na azzal nem tudnál gyilkolni...

Reggel kimegyek fürkészni. Felmegyek a fámra és onnan körültekintek. Senki. Mintha ki lenne halva a terep. Távcsővel sem látok semmit. Lemegyek és a terepen tartok egy fürkészést. Senki ott sem. Futok egy kört mikor mozgást hallok. Megfordulok és látok egy alakot aki követ. Fut. Teszek pár kanyart és lebújok. Megáll előttem 2 méterre. Látom a bakancsát. Előveszem a macsétát és ráugrok majd elvágom a torkát. Ez is hasonló ruházatú mint a tegnapi. Hmmmm....... Kik ezek? Valami katonai szerv? Mindegy. Felviszem a házamba a cuccát a testet meg itt hagyom. Az egész táskáját viszem és a testét ott hagyom. 1-2 napig még itt lesz. Majd valami állat elviszi innen. Otthon átnézem a gyerek PDA-ját. A gyereket valami Juszuf Ivanovicsnak hívták és egy Monolith nevű banda tagja. Hmmm....Érdekes. Ez valami félkatonai csapat akik a Zóna mélyéről jöttek. Érdekes.....Az van nála hogy nézzen utána egy halálesetnek és annak megvan-e a Projekt. Ez talán az amit találtam. Ez érdekes. Körbe kellene néznem errefelé. Lehet valaminek a közepébe találtam. Talán......

Miután az egész napot lazsálással töltöttem kicsit eluntam magam... az egyik AK-t eladtam az itt egybegyűltek egyikének, és vettem tőlük 2 gránátot.
Majd elkezdtem írogatni a naplómat ami igazából az eddig megöltek feljegyzéséből állt... hol, mikor, kit, hogyan...
egy ide után fárasztónak is tűnt így elmentem aludni. Másnap Délelőtt felkeltettek.
- Hé keljé fel! Indulunk vadászni!
- Jó van, mingyá! Mondtam közben felkeltem és csekkoltam a fegyverzetem. Minden meg volt pont úgy ahogy hagytam...
Fel cuccoltam, majd elindultam az udvarra ahol már majdnem az összes bandita kint volt.
- Mind tudjátok mi a dolgotok! egy 3 tagú csoportot keresünk, mivel ennyien elég nagy feltűnést keltenénk 3 csoportra oszlunk, és Rádió kapcsolatot tartunk! Ha valaki meglátja őket akkor jelent nekem!
És ajánlom hogy 1 éljen még mikor oda érek! Mondta a bandita aki tegnap adta a pénzt.
Azután rámutatott 3 emberre, meg még rám majd intett, hogy kövessük.
- Ti jöttök velem! kerülő úton megyünk! Mondta, majd odament a többi banditához, és adott 2 rádiót, és annyit mondott hogy kedvük szerint de oszoljanak 2 csapatra, majd induljanak el.
Nemsokára el is indultak, de mi még maradtunk egy pár percet.
Oda jött a főnök is.
- Na ti vagytok a szerencsések!
- Mi van? Kérdezett az egyik bandita.
- A többi fickó elterelés, ők majd lefoglalják a szolgálatot és a stalkereket, amíg mi elmegyünk a katonai raktárakhoz, és szépen elkapjuk azokat a tetveket! Ha megvannak akkor osztozok veletek a zsákmányon! Ha nem tetszik akkor távozzatok! Mondta az egyik Bandita arcába amelyiknek kis keserűség volt az arcán amikor megtudta hogy a többi csali...
- Hát megyek is! Mondta, majd sarkon fordult és elindult, de alig tett meg 2 lépést pofára esett a fűbe a fején egy lyukkal... a főnök lőtte le.
- Egyéb ellenkező? Kérdezett felénk.
Én elmosolyodtam picit, míg a másik két bandita rémülten össze nézett. de gyorsan bólogattak hogy semmi gond nincs.
- Akkor indulás! Mondta, majd övébe dugta a pisztolyát.
hosszú órákon át tartó séta után amit erdőn erdőszélen úton sövényen keresztül tettünk meg kimerítőnek bizonyult, de még közelében sem járunk a helynek a boss szerint.
Lassan haladtunk a kavicsokkal teletűzdelt mezőn... nekem nem volt semmi baj a bakancsom talpa vastag rétegelt lemez... így nincs problem, de a másik két társam szenved a Edzőcipőjében... a Bosson egy magas szárú ha jól tippelem 16 soros acélbetétes van... Martens... asszem.
Ő halad legelöl Utána az egyik bandita, majd én és mellettem halad a másik bandita.
Egyszer csak int a boss, és hátra is szól:
- Hasaljatok le! Ők azok!
Az út tőlünk 20 méterre volt bokrok takartak minket amerről a beszédet halljuk.
Előre tolta a boss a mögötte lévő ipsét, én is a mellettem lévőt, legyen övé a dicső(halál)
Mentek is előre egészen a bokrokig sikerült jutniuk, és még az első lövést is le tudták adni... hasznuk azonban nem lett, mert pillanatok alatt meghaltak.
A boss közben el tűnt a látókörből. Mire újra a bokrok felé nézek az eggyik fickó éppen át tört kezében egy forgótáras pisztollyal, már repült is a Penge a Mellkasába. Én pedig elugrottam, mert a következő pillanatban hosszú sorozat kaszálta át a bokrokat és csapódtak be ott ahonnan elugrottam.
Sikerült pont az Útra kibukfenceznem, Megláttam egy fickót karabéllyal a kezében, Na annak is járt egy penge. de Nem öltem meg a bal vállába repült a kés.
A társa reagált is volna, de Mögötte pedig Kiugrotta boss, és elkapta hátulról. és Pisztolyt nyomot a fejéhez.
NEEEEE! ordítja a földön lévő. és a gépfegyverért nyúlna, de nem érte el, mert addigra elő vettem a pisztolyomat és belelőttem a kezébe.
A boss habozik, eleinte nem tudtam miért, de aztán ahogy közelebb mentem láttam ahogy elvigyorodott pofát vág.
A jobbjával elrakja a Pisztolyát majd lerántja a Gázmaszkot a stalkerről...
Hehehe Zóna lányok! Mondta.
Ne! Üvölti a Másik földön fekvő... Bal vállában a Késem, jobb kezében pedig golyó...
A lányt éppen elvonszolja az utánfutó másik oldalára, a Lány közben pedig visít és Próbál ellenkezni.... de esélye sincs.... bár nem mintha neki szurkolnék...
Én pedig a stalkerhez fordulok:
- A csajod? kérdeztem.
- Dögölj meg!
- Volt! mondtam, majd felröhögtem.
Ebben a pillanatban éles fájdalom hasított keresztül a mellkasomon. Lenézek a stalkerre, de nem tőle jött... a lövész mögöttem van...
Megfordultam közben térdre rogytam...
Ekkor Két katonai stalker kibújt a mögöttünk lévő Susnyásból, az egyik mereven nekem szegezte a fegyverét, a másik a Tricikli platójához ment.
Közben egy harmadik katona is feltűnt tőlem balra és felsegítette a stalkert mögöttem...
Térdre rogyva vártam... a levegőt egyre nehezebben vettem... nem sok van már hátra... beletúrtam a zsebembe, és megfogtam az egyik gránátot.
A fegyverét nekem szegező katona Elkezd közeledni még 2 métert gyere! Gondoltam.
De nem jött közelebb, nekem pedig elfogyott az erőm és oldalra dőltem, Közben a gránát kicsúszott a kezemből, de a szegecs meg az ujjamon maradt...Ám az útolsó pillanatban is újabb meglepetés ért... a nekem fegyvert szegező katona Hirtelen Hátra vetődik a fegyver kiesett a kezéből... ebben a pillanatban a gránát is berobbant...

meg kell mondani hogy szar... és ez nagyon szar lett! de ennyi pénzért ennyire futotta!

Vissza
Top Alul