Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
-Nos elvtárs... mi lenne ha felsőbb segítséget kérnénk? Van hozzá megfelelő hátterünk?
A kolléga gondolkodik, majd kisétál az ajtón.... 5 perc múlva ér vissza, lehuppan, a székre velem szemben, majd belekezd:
-El is felejtettem, alig találtam meg.. az egyik polcon volt elrakva száradás céljából.. Elkezdjük?
-Előtte még gondoljunk bele mégegyszer, van bármilyen használható ötletünk vagy információnk?
-Van egy hajtogatós ügyvédünk, egy magától tekerő biciklink, és egy dimenziókapunk, ami minden feltételezésem szerint egy irányban működik.
-Használható ötletünk pedig nincs semmi.... Szerintem akkor kezdjünk bele, legalább csinálunk valamit.
Az elvtárs felém tol egy adag gombát, közben ő is elrágcsál egy adaggal....
Semmi különös nem történik, üldögélünk az irodában, a fekete kutya nyugodtan üldögél az elvtárs mellett. Az egyik irattartós szekrénynek kicsapódik az ajtaja, majd kirepül egy papírlap, és megállapodik az asztalon.Ránézek, teljesen üres.Az egyik felső fiókomból egy toll ugrik ki, elgurul a papírlapig, majd elkezd rá írni, szép, kanyarított, dőlt betűkkel.Lassan kirajzolódik a mondanivalója:
"Nem számít mi történt, miért történt. Csak az számít, hogy mi lesz."
A toll végez az írással, majd visszaugrik a fiókba.A papír ott fekszik az asztalon az üzenettel, majd felkapja egy enyhe fuvallat, a levegőben pedig darabokra hullik... Összenézünk, de még nem tudjuk hogyan tovább.... A következő pillanatban berobban az irodám összes ablaka, majd Che Guevara száguld be egy ballisztikus rakétán lovagolva, közben ezt harsogja:
"Nézzük reálisan a dolgokat! Próbálkozzunk meg a lehetetlennel!"
Öt kört ír le a szobában a megszelídített rakétájával, majd azzal a lendülettel amivel jött kiszáguld, nyomában az üvegcserepek visszaugrálnak a heéyükre, az irodába pedig visszatér a csönd, amit végül én török meg:
-Nos kelléga. Attól függetlenül, hogy a jelek a dimenziókapu egyirányúságára utalnak, milenne ha lesétálnánk, és szemrevételeznénk hogy mégis mi a helyzet?
-Éppenséggel semmi akadálya ennek az ötletnek, viszont a lábad...
-Szerintem elviselem azt a fájdalmat... főleg ilyen állapotban...
Elindulunk az alagsorba, kicsit sántikálok, ég a lábam, de tűrhető... A kutya viszont most kicsit mintha aggódna, talán próbál ránk vigyázni? A lépcsőn bicegek lefele, próbálom kímélni a lábamat, így erősen kapaszkodok a vaskorlátba. Hirtelen porrá örlődik a cső amit éppen fogok, egyensúlyomat vesztve legurulok a lépcsőn... Feltápászkodok, majd visszamegyek, egy félkör hiányzik a korlátból... Mintha ehyhén vibrálna a levegő...előveszem a késem, óvatosan közelítem a jelenség felé...Ahogy a kés hegye beér az anomália területére, teljesen berozsdásodik, majd letörik... próbálom kihúzni a kést, de már az egész korrodálódni kezd... mire sikerül kirángatnom a húzásból a késem, az egészből már csak egy kupac rozsda marad...Ez így érdekes...de ez most részletkérdés, megyünk tovább a pincébe, itt már az elvtárs megy elöl,ő tudja mi a helyzet idelent.....

Még ott maradtunk a bárban egy ideig. Épp ültünk az asztalnál, mikor Jurij bejött.
-Na jó. Eleget halogattuk, itt az idő dönteni.
Mind tudtuk miről van szó. Senki se beszélt, hát én megszólaltam.
-Én a Szabadság mellett voksolok.
-Én is.-szólalt meg Danila.
-Szerintem a szolgálat lenne a jó döntés.- vágott bele Szása.
-És te mit mondasz Gogov?
-Azt, hogy a Szabadság lenne az ideális döntés.
Megszavaztuk a Szabadságot.

Arachanocs: Ez mind szép és jó, örülök hogy csatlakoznátok hozzánk. De !!!!
Nem vagyunk még ott a Katonai raktáraknál egyenlőre a Szabadság frakció az a mocsárban rejtőzködik. A Szolgálat miatt.
Egy kis idő múlva költözünk oda, addig a Tiszta Égbolt-al együtt működve harcolunk a Fejvadászokkal.
Vagy meg várod míg oda megyünk, vagy találsz rá módot hogy meg találd a Szabadokat a mocsárban.

Eljött a nagy nap. A reggeli, majd az azt követő robot munka után a bányában, lementünk a kantinba.
Felvettem a mai adag emberi fogyasztásra alkalmatlan, tápláléknak nevezett képződmény szerűséget és helyet kerestem.
Hirtelen Reznov jelzett nekem, hogy menjek oda. Leültem az asztalukhoz és neki láttunk a tervezésnek.
Az asztalnál 4-en ültünk. Én, Reznov, az a nagy darab orosz (Vélhetőleg Szergej.), és egy vézna fickó, aki olyan terrorista félének nézett ki.
"Reznov! Az ukránt is bevetted a buliba?!"
"Igen Valerij! Őt is bevettem."
"És megtudhatnám hogy miért?! Így már négyen vagyunk. Több lesz az esély hogy lebukunk!"
"Csend Valerij! Ő is kell a tervhez. Az ő segítségével eltűnhetünk egy jó időre. Meg aztán ő is ugyanolyan
ember mint mi."
"De!....."
"Kuss! Téma lezárva!" Erre a vézna fickó dühösen kezdett magában motyogni.
"Nos testvérek!...... Az egyetlen esélyünk arra, hogy végre kiszabaduljunk erről az embertelen helyről, az ha azt tesszük amit egykor. Vagyis fellázítjuk a népet. Ha ez sikerül, olyan balhé fog kezdődni, hogy mi ezalatt simán elpályázhatunk innen. Senki nem fogja észre venni."
"Szóval ez a terv? A kezdeti zavargásokat kihasználva lépünk le?" Kérdeztem.
"Lényegében igen." Vágta rá Reznov.
"Pff...Remek." Mondtam.
"Talán valami nem tetszik?" Kérdezett felém a nagy darab.
"Tőlem minden oké. De utána mit csinálunk? Én már többször próbáltam és nem jött össze. Lehetetlen. Térkép nélkül nem jutunk messzire!"
"Ne aggódj testvérem! Nem kell nekünk térkép ahhoz, hogy kijussunk!"
"Akkor mit fogunk csinálni? Ülünk és várunk amíg újra ránk találnak?"
"Nem! Hanem egyszerűen meglépünk egy kocsival."
"Hogy gondolod? Majd csak így kölcsön adják?"
"Amíg balhé van addig leütünk egy pár őrt és elvesszük az egyenruhájukat. Aztán beszállunk az egyik rabszállítóba, onnantól pedig irány a szabad világ."
"És a....."
"Mielőtt még rákérdeznél testvérem elmondom. A kocsiban találni fogunk egy térképet."
"Jó! De hogy fogunk a kapukon kijutni? Az őrök a zavargás közepette nyilván nem fognak kiengedni."
"Azt bízd rám testvérem! Mindent a maga idejében."
"Hát jól van! Te tudod."
"Remek! De amint kijutottunk, első lesz, hogy keressünk egy biztonságos helyet ahol pihenhetünk. Utána felszerelést kell szereznünk, majd aztán a többit te intézed Ivan!"
"Oké. Ha sikerül kijutnunk akkor a búvóhely a te dolgod lesz Reznov! Onnantól a felszereléssel és a tovább jutással nem lesz gond." Mondtam.
"Rendben! Áll az alku. Akkor kezdhetjük?"
"Mi?! Már most? Elment az eszed?" Kérdeztem volna, de Reznov már felállt az asztaltól a tálcával a kezében, majd azt a földhöz vágta.
A tálca egy jó nagy koppanással pattant egyet a padlón.
Erre a többi rab és az őrök is felfigyeltek. A fenti figyelő állásokon álló őrök már rádióztak is a többieknek.
Aztán az egyik lenti őr egy gumibottal a kezében odajött és rákérdezett Reznovra:
"Valami baj van fegyenc?!"
"Igen! Az a bajom, hogy már elegem van ebből a moslékból! Meg belőletek is!" Mondta, majd leköpte az őr bakancsát.
Erre az azonnal megorrolt Reznovra és már készült is lecsapni a bottal, amikor Reznov elkapta a karját, kicsavarta, majd elkapta a nyakát és a többi rab felé fordult: "Testvéreim! Épp eleget tűrtük már ezt az igát! Eleget tűrtük már a bűnös kormány atyáskodását is fölöttünk! Eleget tűrtük már, hogy ezzel az undorító moslékkal etessenek minket, mint az állatokat! Nem rendelkezhetnek csak úgy fölöttünk! Itt az idő hogy lerázzuk a rabláncokat és vissza vágjunk!"
Erre mindenki csendben maradt, egyedül egy rab állt fel a terem másik végében és felkiáltott: "Igen! Igaza van!"
Aztán mindenki összenézett és aztán egyszerre kezdtek bele: "Úgy van!"
Reznov tovább folytatta: "Helyes e hogy mindennap ugyanazt az ehetetlen moslékot kapjuk?!"
"NEM!" Ordított fel a tömeg.
"Helyes e hogy mindennap verésre és robot munkára kelünk fel egy új nap kezdetén?!"
"NEM!"
"Helyes e hogy mindennap napi 12 órát gürcölünk a semmiért, az ingyen élő, élvezkedő kormány javára?!"
"NEM!" Ordított a tömeg, közben az őrök már kezdtek felkészülni a kitöréshez készülő rabok ellen.
"Akkor itt az idő hogy kimondjuk a véleményünket elvtársak!" Mondta, aztán kitörte a lefogott őr nyakát.
Erre a tömeg vadul újongani kezdett és mindenki megiramodott az őrök sorai felé.
Vad kézitusa kezdődött. Az őrök gumibottal, gumilövedékekkel és gránátokkal próbálkoztak, hogy elfojtsák a lázadást. Kevés sikerrel.
Végül az egyetlen változást az okozta, hogy az egyik őr egy makarovot rántott elő és lelőtte vele az egyik rabot.
Aki a közelében volt, mind ráfigyelt. Megindultak felé a rabok, de folyamatosan lelőtt vele egyet egyet. Aztán az egésznek én vetettem véget, amikor hátulról odaosontam az őrhöz és egy határozott mozdulattal hátra csavartam a fejét. Majd a kezembe vettem a pisztolyt és elindultam Reznovék felé.
Mikor odaértem, már javában kitört a lázadás. A rabok vadul özönlöttek ki az ebédlőből és a környék összes rabját fellázították. Hamarosan már a bányákból és a barakkokból is özönlöttek a dühödt rabok. Így az egész tábor fellázadt.
Az őrök úgy néz ki bekeményítettek, mert már AK-kal jönnek, és egy géppuska fészket is felállítottak.
De a rabok is már szereztek egy két fegyvert.
Amíg ez a kis háború tartott, addig mi elsomfordáltunk az ellátmányos raktárakhoz és feltörtük a fegyverraktárakat. Minden rab immár AK-47-eskkel lett felszerelve. Mi is magunkhoz vettünk egyet egyet, majd a terv szerint megjelölt ponthoz indultunk.
Mikor odaértünk megálltunk. Két torony volt mellettünk, közre fogtak minket. A toronyból egy géppuska okádta az ólmot a lázadó rabokra. Mi csak figyeltük a tornyokat és tűnődtünk hogy juthatunk tovább.
"És most?"
"Nyugi! Tökéletesen kiszámítottam mindent. Csak kövessetek engem!"
"Mi a terved?" Kérdeztem Reznovot.
"Tovább megyünk a parkolóhoz! De előtte leütjük azt a két őrt!" Majd a belső terület kapuinál álló őrökre mutatott.
"Teljesen elment az eszed?! És a géppuska tornyok?"
"Mondom hogy nyugi! A tornyok csak a belső területre látnak rá. A rabok barakkjaira. Ahol most állunk az egy vakfolt."
"Remek! Most nyugodtabb vagyok." Mondtam, aztán tovább mentünk a kapukhoz és elkaptuk a két őrt.
Nekem és Reznovnak már megvolt a ruhánk. Már csak Szergejnek és Valerijnek kellett ruha.
Tovább mentünk a parkolóhoz, ahol vagy 10 őr állt. Ennyivel nem tudtunk elbánni, ezért csak vártunk hogy mi fog történni.
Hirtelen egy tisztnek látszó őr jelent meg és szólt annak a 10 katonának. A többit utasította, hogy itt maradjanak.
Mikor elmentek, már csak 5 őr maradt. Ennyivel már talán elbánunk. Rögtön el is indultunk és mögéjük osontunk. De amikor már el akartuk kapni őket, hirtelen észre vettek. Szerencsére elég közel is voltunk, meg gyorsan is kapcsoltunk, ezért könnyű szerrel elintéztük őket.
Reznov az egyik őrt verte agyon az AK tusával, én kivettem az őr övén lógó tokból a kést és tarkójába állítottam, Valerij meg a harmadik őrt fojtottam meg. Szergej pedig egyszerre két őrt intézett el.
Amikor ezzel is megvoltunk, akkor Szergejék is át vették a ruhát. De a gond az volt hogy Szergejre a nagy mérete miatt nem ment rá a ruha. Amikor megpróbálta legalább a kabátot felvenni, az ketté szakadt a hátán.
"Most mi lesz?" Kérdeztem.
"Nem tudom. Erre nem számítottam." Mondta Reznov a fejét vakarva.
"Itt fogunk megdögleni!" Pánikolt Valerij.
Hirtelen megláttam az egyik páncélozott rabszállítót és azt mondtam: "Nyugi! Most nekem van egy ötletem!"
Aztán elvettem az egyik halott őrtől a bilincset és rákattintottam Szergej kezére.
"Hé! Mi a francot csinálsz?!" Mordult rám Szergej.
"Csigavér öreg! Ha ez rajtad van, akkor talán azt hiszik, hogy elkaptunk téged." Mondtam.
"Há! Ez egy nagyszerű terv! Lenyűgöző barátom! Ez még nekem se jutott eszembe."
"Pedig nem nagy kunszt."
Aztán beültettük Szergejt a kocsi hátába, mi pedig beültünk a vezető ülésre. Egyedül Valerij került hátra, mint aki a foglyot őrizné.
"Na! Akkor most hogyan? Én itt nem látok egy térképet se."
"Aki keres az talál!" Mondta Reznov és elhúzott egy térképet a kocsi ülése alól.
"Király!" Mondtam, aztán elindultunk a főkapu felé.
Lassan mentünk. Amikor a kapuhoz értünk megálltunk előtte pár méterre, majd össze néztünk.
A kapunál számos őr állt, mindegyik gépkarabéllyal. Az egyikük intett nekünk, hogy menjünk oda. Erre mi lassan hajtva odagurultunk. Megálltunk a kapu előtt Reznov pedig kinyújtotta a papírokat az őrnek.
Az egy darabig tanulmányozta az iratokat, majd megkérdezte: "Hová viszik a foglyot?"
Reznov higgadtan, rutinosan válaszolt az őrnek, mintha ezt csinálta volna egész életében: "A rabot áthelyezzük a moszkvai börtönbe. De csak amíg el nem ül ez a balhé. Az utasítást a tábor parancsnoktól kaptuk."
"ööö.... Nos.... Én parancsot kaptam, hogy amíg véget nem ér ez az egész, addig ne engedjek senkit se be, se ki."
"Jó! És örülünk is hogy ilyen jól végzi a munkáját. De ha nem hallottad volna elvtárs, mi egyenesen a tábor parancsnokától kaptuk a parancsot, hogy ezt a rendkívül veszélye bűnözőt elvigyük innen egy biztonságosabb helyre! Én meg nem szeretnék vitatkozni a parancsnokkal."
"Sajnálom! De mondom, hogy nem engedhetek senkit át a kapun. Azért én kapnék a fejemre."
Reznovnak látszólag elfogyott a türelme ezért megfenyegette az őrt: "Nézd elvtárs! Nem érek rá itt vitatkozni veled! Vagy átengedsz és hagyod hogy teljesítsem a parancsomat, vagy felhívom a tábor parancsnokát és bejelentem az akadékoskodásod!"
Az őr egy ideig gondolkozott, majd intett nekünk. "Jól van! Tovább mehetnek!"
Aztán emelték már a kaput, mi pedig indultunk volna, amikor a teherautó mellett álló őr mégis meggondolta magát és kétszer rácsapott a teherautó oldalára.
Majd odajött ismét a vezető fülkéhez és azt mondta: "Sajnálom elvtárs! De nekem is megvannak a parancsaim. Forduljatok most vissza, azonnal!"
Reznov egy ideig bámult az őrre, majd azt mondta: "Rendben! Hogyne, természetesen!" Erre elővette a pisztolyt és két golyót küldött az őr szívébe.
Erre felfigyelt a többi őr is és már rohantak is felénk. Az egyikük a riadó gombért rohant volna, de még időben hátba küldtem egy sorozattal. A többi őrt Szergej és Valerij kaszálta le, amikor kirúgták a kocsi ajtajait és a rohanó őrökre céloztak. A maradékot végül Reznov és én öltük le az AK-val.
Aztán Reznov ismét odaszól nekem: "Jól van! Indíts!" Én pedig a gázra taposok és elindulok.
Amikor már elég messze járunk a tábortól mind felkiáltunk.
"EZ AZ! SIKERÜLT TESTVÉREM! EL SEM HISZEM HOGY ENNYI ÉV UTÁN SZABAD VAGYOK!"
"Még ne kiabáld el pajtás! Lehetnek még apróbb bökkenők."
"Jó, jó! De már annyira rég jártam idekint, hogy ezt muszáj voltam kiengedni."
"Oké. De most segíts! Nézd meg a térképet és mondd meg, hogy merre van a legközelebbi biztonságos település!"
"ööö... Rendben. Várj!" Aztán előkapta a térképet és megkereste a legközelebbi eldugott helyet.
"Egy falu van 20 Km-re tőlünk, Dél felé."
"Rendben! Akkor dél felé." Mondtam, majd lekanyarodtam a legközelebbi déli útvonalon.

Scotland Yard Adatfeldolgozó Osztály
Iktatási szám: 17635/7629/2005

Név: Clarence 'The Eye' Bradford
Magassága: 195 cm.
Született: Manchester 1982. jan. 1.
Lakhelye: London Blandford str. 354.
Állampolgársága: Egyesült Királyság
Foglalkozása: Nyomozó
Nyilvántartásba véve: A6/459874

Adat kibocsátva: 2005.09. 27. nap

Részletes fizikai információk:
Iktatási szám: 15832/8234/2005

Bőrtípus: Teljesen fehér
Szeme színe: Szürke
Hajszín: Természetes fekete
Haj jellemzői: Természetes frizura, 2-3 centiméteres hossz, közepesen sűrű
Fájdalomküszöb: Átlagos
Fizikai állóképesség: Magas
Testalkat: Sovány, erős csontozat
Arc jellemzői: Sovány, kemény vonalak
Arc egyéb jellemzői: Nincs
Betegség: Nincs
* A vizsgálatok nem állapítottak meg a munkát gátoló fiziológiai betegségeket
Egyéb: Nincs

Részletes pszichológiai információk:
Iktatási szám: 18923/2342/2005

Matematikai logika: Kiváló
Megfigyelőképesség: Kiváló
Gyakorlati logika: Kiváló
Következtetőképesség: Kiváló
IQ-szint: 168
Szociális tevékenysége: Elenyésző
Együttműködési készség: Elenyésző
Érzelmi reakciók: Elenyésző
Betegség: Erős antiszociális személyiségzavar
*A vizsgálatok folynak, az alany a vizsgálat kimenetelétől függően felfüggeszthető
Egyéb:
*Agresszióra nincs hajlama.

- Bradford, keresték!
- Nem érdekel!
- Ugyan, ne gyerekeskedj. SMS-t kaptál, legalább nem kell beszélned.
- Azt mondtam, nem tud érdekelni.
- Azért csak olvasd el.
Fehér keze a telefonért nyúlt. Kioldotta a billentyűzárat, majd a menü "Üzenetek" részlegére navigált, és kiválasztotta a legfrissebb SMS-t:
"Eye, te brit mocsok! Bekövetkezett az, amitől a legjobban féltünk. Meghalok, nem sikerült elvégeznem a feladatom. Neked kell ezt megtenned.
A koordinák és a GPS-jeladó frekvenciája mellékelve. El kell juttatnod a cuccot Millerhez. Ha akarsz, vonj be külsősöket, de ne bízz meg mindenkiben. Az időm lejárt, vedd át a stafétát és mentsd meg a Brit-szigeteket!"
- Érdekes, nem?
- Nem adtam rá engedélyt, hogy a személyes üzeneteimbe turkáljon, Damian.
- A főnöke vagyok, jogom van rá. Persze értem, miről van szó... Akár segíthetek is, de ahhoz meg kell erőltetnie magát.
- Hallgatom.
- Lassan lezárul a vizsgálat, és önt kirúgják. Előtte részt kell hogy vegyen egy pszichológiai teszten. Maga elbukna, de erőltesse meg magát. Tetessen... érzelmet, együttérzést. Ehhez van elég logikája.
- Cserébe eljuttat a Zónába.
- Nemrég eltűnt ott egy RAF tábornok, Terrance Garside. Ismeri?
- Sajnos nem eléggé. Viktória keresztet kapott, és lovaggá ütötték, a Cambridge King's College-ba járt és korán meghaltak a szülei.
- Nem eléggé? Mindegy. Szóval eltűnt, de hátramaradt egy hangfelvétel. Holnap megmutatom, jöjjön be az irodámba, nyolcra. Mennem kell, reggel részletesebben beszámolok.
Clarence elfordult, és elviharzott a kezét nyújtó főnyomozó elől. Damien már megszokta, hogy ő ilyen, ezért nem tulajdonított nagy szerepet a gesztusnak.
Az eső zúgott, mint egy hete minden nap. A macskaköves utcák zúgtak az esőcseppek visszaverődő zajától.
- Taxi! - kiáltott Bradford, majd a ködben egy autó kerekei csikordultak.
- Hajtson a Blandford és a Baker street sarkára.
A házban tökéletes csend volt, mint mindig. Clarence mentalitásához híven mindenütt papírok és különböző használati tárgyak hevertek.
A nyomozó a fogasra akasztotta kabátját, majd kinyitotta a hűtőt. Volt ott egy félig megevett kuglóf, amit magához is vett, és elfogyasztott tennivalói közben.
Bradford megnézte az emailjeit, meglocsolta a virágokat és aludni tért.

Már csak egy kérdés volt. Vajon hol a Szabadság? A csapat szétvált a Bár környékén, és kérdezgettünk.
Én és Gogov a Keleti oldalra mentünk.
-Elnézést te stalker.
-Miben ségíthetek?
-Nem tudod véletlenül hol van a Szabadság frakció?
-Hallottam róla valamit, hogy elvonultak dél felé, de lehet hogy csak pletyka. Ha meg akarjátok találni őket, akkor a rosszarcú kabátos fickót kérdezzétek a pultnál.
Ez volt az egyetlen használható válasz. Lementünk a pultoshoz, és tényleg ott ált egy kabátos fickó.
-Héj, te!
-Mi az, talán info kellene? Ha igen akkor előbb perkálni kell bumburnyák.
-Van valami infod arról, hogy hol a Szabadság frakció?
-Nos, ez fogas kérdés, de igen, van infóm. Viszont az 3000 lessz.
Mivel nem tudtunk mást kitalálni, ígyhát fizettünk.
-Na szóval. Azt tudom, hogy a frakciót nem északra, hanem délre kell keresni. A szolgálat túlereje miatt.
Ha engem kérdeztek, én a Kordonban, vagy a mocsárban szimatolnék.
Ennyi elég is volt nekünk. Összepakoltuk a dolgainkat, és elhuztunk a Bárból. Út közben mindenkinek vidám volt a hangulata. Roger énekelgetett, Danila és Jurij a régi szép időkről cseverészett, Gogov pedig engem és Vaszilijt szórakoztatott a meséivel, hogy hogyan terített le egy vérszopóhordát. Meglepően sokan mászkáltak. Olyan volt, mintha egy piacon lenne az ember. Stalkerek tömkelege tartott a bár felé, vagy épp hogy el onnan. Ismerős volt a járás, hiszen nemegyszer jártak már erre a fiúk. Már jócskán beesteledett, mikor átértünk a kordonba. Ott tábort vertünk, megmondtuk, hogy én, aztán Vaszilij, aztán Jurij, aztán Danila őrködik. Nyugtalanul aludtam. Úgy éreztem, mintha figyelnének minket. Nameg sokminden kavargott a fejemben.

Átérve a szemétdombra a banditák se állítottak meg hiába voltunk 4en ők meg 10en a fegyverzetük, és a ruházatuk fényévekre voltak a miénkétől, nem mertek kekeckedni...
Tovább érve több csapat guberáló stalkerbe, és egy éppen köztük vándorolgató stalker csapatra lettünk figyelmesek... mintha keresnének valakit vagy valakiket, talán minket...
EL is rejtőztünk az egyik szeméttömbnél, és vártuk hogy elhaladjanak...
éppen mikor elhaladtak felkiáltok:
-Állj! Dobjátok el a fegyvereket!
A stalkerek megálltak, és földre dobták a fegyvereiket, és oldalra néztek felénk.
Lejöttünk a rajtaütéshelyekről, de továbbra is fegyvert szegeztünk nekik, Herceg elvette a fegyvereket a földről.
- Kik vagytok? Mi járatban? Kérdeztem.
- Stalkerek! tartunk vissza a bárba! Kik vagytok?
- Az nem fontos a kérdésem az volt hogy kik vagytok?! kérdeztem haragosan.
- A nevem Vologya, a két társamé pedig Árnyék és Zombi! Megfelel? Kérdezte ingerültséggel.
- Meg!
-Add vissza nekik a fegyvert! Kitárazva! tettem hozzá Közben hercegre néztem.
Herceg bólintott, majd Kivette a fegyverekből a tárat, és a csőben lévő 1-1 golyókat is kitárazta. Utána a fegyvereket vissza adta a kezükbe, a tárakat meg Vologya kezébe adta, aki eltette a zsebébe.
- Se nem rabolsz ki, se nem ölsz meg? Kik vagytok ti? Kérdezte.
- Stalkerek... Mondtam, majd vállamra tettem a fegyvert és elindultam.
A többiek követtek kis késéssel.
Kik vagytok? Várjatok! Mondta az egyik stalker. De mi csak haladtunk tovább
A stalkerek egy darabig nem mozdultak, de látták hogy mi is a bárba tartunk, elindultak utánunk.
Nemsokára beértek minket, de nem azért hogy lefegyverezzenek.
Ekkor az egyik stalker a közelünkbe lépett, Jack a mutató ujját jobbra balra ingáztatta hogy nem kéne közelebb jönni.
így tartotta a távolságot.
Nemsokára elértük a Bár határát és lecsekkoltak minket az őrök:
- Fegyvert kitárazni, Vállra vele! Mondta az egyik őr.
Vologyáék rutinosan követték az utasítást, ezt látva az őr felénk fordult.
- Önöknek is ha beakarnak lépni, valamint árulja el a nevét, mivel magukat még nem láttam!
- A nevem Jack! Szólalt meg mellettem társam.
- Ahha, és a többiek? Kérdezett az őr.
- Nikolai, Stepka, Cortez! mutatott végül felém.
az őr kicsit hümmögött, majd pötyögött a PDA-jában, majd újra felszólított a kitárazásra.
Ekkor már engedelmeskedtünk, és Kitáraztunk.
- Legyenek üdvözölve a bárban, a helyi szabályok közt van hogy tiltott a lövöldözés, ha bajotok van egy másik stalkerrel menjetek ökölre, ha végképp egymás vérét akarjátok ott az aréna! Mondta az Őr. majd hátrébb lépett és beengedett minket.
Vologyék jó 20-25 méterrel voltak elöttünk.
De bevártak minket az aréna elött. amikor oda értünk vologya a kezét nyújtja felém és közben megszólal: - Akkor visz... elakadt a mondat miután csak ránéztem a kezére, és egyszerűen tovább sétáltam szó nélkül, bár mindegyikünk tovább sétált.
Elővettem a PDA-mat... elfelejtettem valamit... Írtam is üzenetet Skullnak:
Helló Skull, itt vagyunk a Bárban, kellenek a kulcsok!
megnyomtam az elküldést. Viszonylag gyorsan jött a választ.
Ez baj! Egy csapat katonai stalker jött a bárba mindenkit ellenőriznek, és kihallgatnak hogy tudnak-e rólad valamit, azonnal el kell tűnnöd innen!
Éppen vissza akartam írni amikor valaki ráütött a vállamra.
-Ne írd, itt vagyok! Mondta, majd körül nézett.
Itt vannak a Kulcsok, a helikopter hátul van a régi katonai kiképzőn! Mondta, Majd kicsit ellökött.
- Mi az hogy nem akarsz a szolgálathoz csatlakozni? Jó ruhát, és felszerelést kapnál! mondja tettetett haragossággal...
- A zónából élek baromarc! feleltem vissza hogy fent tartsam a színjátékot miután egy csapat katonai stalker jelent meg a sarkon.
- Áááá de hülye vagy te! Mondja beintegetve Skull, majd elsétált...
Egy pillanatig néztem a katonai stalkerek felé, majd Herceghez fordultam:
- Tűnés, MOST! Majd megfordultam, és komótos tempóban elkezdtem ballagni az Északi kijárat felé.
a többiek is követtek.
elértük az "elágazást" ha jobbra kanyarodok akkor az északi kijárat felé, ah egyenesen akkor a helikopter leszálló felé, Mi értelem szerűen tovább mentünk. egy olyan 500 méteren keresztül csak fedett raktárszerűség volt középen egy kb 2-2,5 méter szélességben lehetett járni, mert a két oldala televolt mindenféle szeméttel.
Hátra néztem kicsit, a katonai stalkerek felgyorsultan kezdtek követni.
tovább sétáltunk, de gyorsítottunk a tempón, már majdnem szaladtunk, mikor hátra pillantottam, a katonai stalkerek közül az egyik felordít: ÁLLJ!
- Futás! Ordítom, majd rohanni kezdünk, Közben lekapjuk a vállunkról a fegyvert, és betáraztuk azokat.
- Állj vagy lövünk! ordítja az egyik.
- Lőni fogunk ha nem dobják el a fegyvert! Ordít egy másik miközben felénk rohannak.
De megelőztem őket a tárat a fegyverbe nyomtam, majd egy 180 fokot fordulva a katonai stalkerek közé lőttem.
az első sorozat telibe kapott egy katonai stalkert, hátra esett, de nem halt meg a páncélja felfogta a golyókat...
a többi elugrott a tiszta célból, és fegyvert szegeztek felénk, és lőttek is.
Megfordultam, és rohantam tovább a többiek után, a golyók mindenfele csak pattogtak.
Rohantuk egyszer csak látjuk hogy szembe kerítés.
- Mi a picsa? Kérdezett herceg.
- Balra Ordítottam, majd ahogy kiértünk a fedett rész alól látjuk hogy a kerítés olyan 3 méterre volt a raktárszerűség végétől.
Ahogy balra befordultunk. Megpillantottuk a helikoptert egy kialakított leszállón, ám elötte tőlünk pár méterre 2 homokzsákos fal, mögöttük 2 szolgálatos.
a két szolgálatos felénk néz, majd össze néznek.
- Bocs! kiáltottam fel, majd kihúztam a pisztolyt a tokjából, és vállon lőttem az egyik szolgálatost, a másiknak pedig a fegyverébe lőttem, majd a többiek után futottam.
- Be a helikopterbe!
Nikolai elhúzta az oldalát, majd beszállt, Herceg is felpattant, utána Jack, Közben a katonai stalkerek kifordultak onnan ahonnan mi is jöttünk.
Bepattantam a vezető helyére, és elkezdtem indítani a gépet.
Közben össze vissza pattogtak a golyók a pilótafülke ablakáról... de legalább golyóálló...
Gyerünk! gyerünk! Gyerünk bébi ne hagyj cserben. Közben a Rotor már elkezd forogni, Herceg, jack és Nikolai pedig eszeveszetten lőnek ki oldalt a katonai stalkerekre. utóbbiak meg vissza ránk.
- Emeld már fel azt a kibaszott gépet! Ordítja Jack.
-Gyerünk! Ordítottam, majd felemeltem a gépet...

- Csukd be az ajtót! Kiálltok hátra.
Nikolai, aki a legközelebb volt az ajtóhoz engedelmeskedett, és elhúzta az ajtót. éppen mielőtt becsukta valami neki vágódott a másik oldali ajtónak.
Tovább repültem, de zavart a dolog:
- Megsérül valaki? mindenki jól van?
- Bassza meg! Ordít fel Jack.
- Vegyél ki egy elsősegélycsomagot! Folytatja Jack.
- Ki sérült meg? Kérdezek hátra közben Két helikopter húz el elöttem.
- Basszátok meg! Mondtam miközben a helikopter után néztem... 2 Mid24es... mer megint...
Közben Jack is felel: Herceget Meglőtték!
Tarts ki öreg, tarts ki! ad ide a véralvadásosat!
Közben megfordult a két mid, az egyik felénk lőtt a gépágyúval, én kitértem az irányból, közben átváltottam rakétákra, és kilőttem kettőt a felfüggesztésekből.
az egyik rakéta nem sokkal a gép alatt ment el. a másikat kilőtte a levegőben félúton köztünk.
- Hogy a? Baszki ez profi.Mondtam, majd megfordultam a géppel, és elindultam a legközelebbi légi anomália mezőhöz.
a Pilóta ügyesen kerülgette az anomáliákat hiába volt nagyobb a helikoptere mint a miénk. és úgy tűnik nekik is van anomália detektoruk
Közben hátulról hallom ahogy Jack és Nikolai Küzd herceg életéért... Ezt nem kívánom senkinek.
átváltottam gépágyúra, és az egyik anomáliát megkerülve, céloztam, az egyik helikopter, feljebb emelkedett, és átsuhant felettem, míg a másik a lemaradottabbat vettem célba és lőttem is.
a helikopter 2 oldalán lévő gattling felbőgött, és ontotta a golyókat a másik gép pilóta fülkéjéhez.
a golyók végig taroltál a két pilótát, és a rotort is... még a levegőben felrobbant.
Kicsit oldalra fordulok hogy meglássam a másik gépet, de nem látom.
Kicsit még fordulok, ekkor látom, a helikopter, amelyik már lőtt...
Vissza húzom a fejem, a golyók átlyuggatták a pilóta fülkét elöttem.
A mid átsuhant elöttem ismét.
Anyád! Ordítok, miközben üvegszilánkok estek össze vissza.
Neee.. hallod, nee tarts ki! Ordítják mögöttem.
Sok időm nem volt hezitálni, emeltem a magasságon, és kirepültem az anomália mezőből.
Tovább repültem dél felé.
hosszabb rövidebb gépágyú sorozatokat engedett utánunk.
lepattogtak a hátsó páncéllemezekről, de hogy meddig bírja az kételyes...
egyszer csak sípoló hangra lettem figyelmes
- baszki! felemeltem a gépet, két rakéta suhant el alattunk.
kicsit oldalra döntöttem a gépet, majd zuhanó mozgásba kezdtem.
de csak finoman...
újabb sípoló hang, kitértem balra... olyan 500 méterre voltunk a földtől a rakéták a földben csapódtak be.
Ismerős volt a terep.. ez a Kordon... igen a Kordon ott a vasúti töltés... Gondoltam magamban.
tovább csökkentem a magasságot kb 20-30 méterre voltam a földtől.
Átváltottam rakétákra, és kilőttem két rakétát a vasúti töltésnél lévő egykét kiálló dologra, ami akadályozná az átrepülést...
ha jól számolom és az út közepén maradunk, akkor a mi gépünk rotorja nem akad bele a fákba, a Mid viszont igen...
50 méterre jártunk a vasúti töltéstől, amikor újabb sípoló hang figyelmeztetett a rakétákra..
Bammeg... ám a két rakéta egyike felettem robbant éppen a vasúti hídnál másik átszállt a fémelemek közt, és az elöttünk lévő utat szegélyező fák egyikébe csapódott.
A híd alatt mind a két helikopter átrepült, ám a második rakéta által eltalált fa a mid felé dőlt, az kiakart térni, de túl közel volt fához, így 2 fa között a rotorokat eltörve tört ki... majd zuhant le a dombok közt...
én tovább repültem, és ahol vége volt a fasornak, megfordultam.
Hátra nézek:
- Megvagytok?
Nikolait látom, ő leghátul van és kapaszkodik egy fogantyúban, mikor rám néz, lehajtja a fejét.
Jack hirtelen beugrik a látókörömbe, az arca lesütve: Meghalt
Vissza fordultam, majd odarepültem a lezuhant helikopterhez.
A katonák a töltéstől, odamentek, és a helikopterből is kijött pár ember.
- Dögöljetek meg! Mondtam, majd két rakétát helikopterroncsba lőttem, még kettőt pedig a töltés felől közelítő katonák közelébe. Ezután Leszálltam a géppel a szemközti dombra, és magamhoz vettem az M4-esemet, majd kiszálltam a helikopterből és elindultam a még elő katonák felé.
Végtelenül Dühös voltam herceg haláláért, ezért azt ölöm meg aki itt van...
Új tárat nyomtam az M4esbe ezen gondolataim közben, majd kibiztosítottam.
A Helikopter lángoló roncsának füstje már magasan volt, a darabok szanaszéjjel és perzselődött fű a helikopter 30 méteres körében.
az egyik katona felkel a földről éppen hogy él.. felém néz, majd elkezd mászni a másik irányba.
a fegyvert oda szegeztem, majd egy sorozatot a hátába lőttem.
a másik katona is a földön volt a pisztolyát fogja rám, de az üresen kattan. megint meghúzza újra és újra, de az üresen kattan.
neki is egy sorozatot lőttem a mellkasába.
távolabb 3-4 katona tápászkodik, és egy fickót segítenek fel... de az nem visel taktikai mellényt... de katonai ruha.
KUZNYECOV! Ordítok utána!
a fickó miután felsegítették felém néz.
- Megdöglesz te mocsok! Ordítottam, és feléjük szegeztem az M4eset és ontottam az ólmot feléjük.
2 katonát le is lőttem... ezek már nem katonai stalkerek ezeket fogja a golyó.
a másik kettő felém lőnek a kis Ak-jukkal, Közben Kuznyecov erősen sántítva elkezd menekülni.
az egyik katona éppen táraz, ekkor lövök oda kettőt, amivel ki is fogyott a tár.
Új tárat nyomtam a fegyverbe, majd elkezdtem futni, miután a másik katona is futásnak eredet.
Felérek a dombra ahol lelőttem a 3 katonát.
Kuznyecov a téglagyár felé tart. a katona meg utána, bár Kuznyecov már az úton van a katona meg Kuznyecov és köztübk elhelyezkedő emelkedőn jár...
Közben egy másik csapat katona az helyőrség felől vezető útról közelit kuznyecov felé közelít.
Rohanni kezdtem, felértem az útolsó dombra, és elkezdtem az út felé futni.
Éppen mielőtt felérek az útra valaki felordít:
-Sulikov, de hisz.. ekkor lövés dördült.
-Ne te barom, Ő a volt szakasztársam!
Jött egy másik hang. de ismerős... Sulikov...
- Foglalkozz a volt parancsnokoddal Sulikov, ezt vállon lőttem!
Felfutottam az útra, és ekkor látom, Sulikov volt az...
Megfogta Kuznyecovot, és a földre vágta, majd nekiszegezte a saját tulajdon pisztolyát a parancsnoknak.
Azt ajánlom hogy meghagyod nekem! Ordítottam Feléjük.
a többiek felém Néztek, és Sulikov is.
- Ki a pokol vagy te? Kérdez felém Sulikov... Nem láthassa az arcomat... Csupán egy sötétített üvegű SEVA-ba öltözött Nekik M4est szegező fickót látnak maguk elött.
- Miért is? Kérdezi az egyik, és elindult felém.
- Mert akkor nem lövöm szét a fejed! Vágtam oda.
- Na azt megnézem, Mondja és már rohan is nekem.
- Megálljatok vagy mindenkit kinyírunk! Ordít Fel Jack akiket észre se vettem eddig hogy itt lennének... pont hátulról kapták el a csapatot.
A nekem rohanó megtorpant pár méterre elöttem.
- Lépj vissza szarzsák, hacsak nem akarsz meghalni! Mondtam neki dacosan.
A méretes fickó tudta hogyha egy rossz lépést tesz, kilyukasztom a koponyáját. a Szemei tüzet hánytak, de hátra lépett párat.
- El onnan Sulikov! Szegeztem Sulikov felé a fegyveremet.
- Ki vagy?
- Jeff! Jeff az! Mondja nehezen Kuznyecov a földön.
Sulikov elöbb rá, majd felém néz.
- Takarodj onnan utoljára mondom! a hangomon érezhető volt a harag.. a végtelen harag Sulikov tudta hogy ha nem áll félre őt is megölöm dühömben.
Leengedte a fegyvert. és ellépett Kuznyecovról.
- Hátráljatok el! Mondtam.
- Csináld! Mondta Sulikov a többinek.
Pár méterre voltak amikor elindultam Kuznyecov felé.
Fölé léptem.
- Az ilyen halál túl könny! Mondtam, majd fel megfogtam Kuznyecovot, és elkezdtem Húzni a betongyár felé.
- Ne kérem, Ne tegye! Fizetek! közben próbál kiszabadulni a fogásomból, de annál jobban szorítom a csuklóját.
- Á meg is van! Mondtam, majd elengedtem a kezét, amit magához kapott, mint a gyerek aki megégette kezét.
Elléptem két lépést, és kivettem egy pár tégla közé beszorult képződményt... egy Slug nevű relikviát... ritka errefelé az ilyen.. és értékes is ... de ennyit feláldozok azért hogy lássam elrohadni ezt a mocskot...

Elővettem a késem, és beleszúrtam a relikviába egyszer majd még egyszer majd elkezdtem érezni ahogy a relikvia elkezdett mozogni a kezemben mintha fel akarna robbanni... ledobtam nem messze Kuznyecovtól, majd elsétáltam 5-10 métert.
Kuznyecov ránézett a relikviára, majd megfogja azt, az hirtelen kiugrik ka kezéből, és mindenfele zöld trutyit kezd köpködni magában, egy nagyobb trutyi egyenesen Kuznyecov kezére, aki fel is ordít, miután az szétmarta a kezét.
felkel, és megpróbál elszaladni, ám ekkora relikvia felemelkedett a levegőbe, és szétrobbant savat köpve legalább 2-3 méteres körben. Kuznyecov felordított, és elesett.
a sav lemarta a két lábát a combjáig... még a csont se maradt...
Kuznyecov fél kézzel a földet marva kúszik felém
mikor oda ért a csonka kezét felém nyújtja, de én minden erőmmel rátapostam a kezére.
- Hozzám ne érj te szarzsák!
Ellöktem a lábammal, majd megfordultam.
a többiek mögöttem voltam az úton onnan nézték ahogy kegyetlenül végeztem vele... még Sulikov is elborzongott...
még nem álltam bosszút... még ott van krüger... lüktetett az elmémbe a harag...
Elindultam feléjük, Mögöttem vak kutyák ugattak fel, és rohantak.
A többiek szegezték már a fegyvereik, én csak intettem hogy szükségtelen.
Jól tippeltem hogy a kutyák, nem rám hajtottak, így amíg én elsétáltam azok Kuznyecovra vetették magukat, és széttépték...
Mikor Sulikov mellé értem, csak ennyit mondtam: a társaimért! nem önmagamért!
Majd tovább indultam.
vissza a heli felé.

Késő délután keltem fel. Első meglepetés az hogy be volt kötve a kezem. Következő egy ruha mellettem, Szabadságos színekben. Felkeltem, és elindultam a parancsnoki központnak ki nevezett ház felé. Bent Max és Skinflint beszélt egy új arccal, nem ismerem az embereket de ő teljesen új volt a ruhája is másabb volt sehol a szabadságos kitűző. Oda álltam melléjük és figyeltem. Az ismeretlen mintha észre sem vett volna csak folytatta, Max és Skinflint csak biccentett a fejével köszöntés képen.
- Továbbá viszont, némi gyanakvásra adhat okot az hogy pár Stalker körbe kérdezősködött a Bárban a Szabadság iránt érdeklődve. Az egyik Infromátor ide irányította őket, most Kordonban vannak.
- Értem, jó lesz vigyázni. Lehet a Szolgálat emberei. Viszont ha nem akkor jól jön az erősítés. Meg fogjuk figyelni őket...Max most rám nézz...meg is van az ember a feladatra.
Én csak figyeltem és gondolkoztam hogy mi az a Stalker, de ide felé mintha említették volna a teherautón, hogy ők ilyen kalandor szerűségek a zónában. Többnyire a civil életbe untak bele és jöttek szerencsét próbálni a zónába. Gondolat menet végén fel tűnt hogy az ismeretlen méreget engem, amikor rá nézek, csak egy gúnyos mosolyt dob. Majd Oda szól Maxékhoz. Mit ne mondjak kicsit ideges lettem ettől senki házitól hogy csak így lenéz.
- Akkor a pénzt ahogy szoktuk...
- Igen, ott lesz a megbeszélt helyen. Most menj, nézz körül a Sötét völgyben. Két hét múlva jelentést kérek.
- Rendben, akkor két hét múlva. Sarkon fordult és ki ment az épületből. Kifelé menet direkt nekem jött.
- Álj csak meg te... Indultam volna utána hogy szépen elpáholjam, de Skinflint utánam szólt.
- Fater, gyere csak beszélnünk kéne.
A szemeben csak izzott a düh. A csávó meg egy igazi öntelt mosollyal fordult meg és ment tovább.
- Ide figyelj nem fogom hagyni hogy még egyszer meg alázzon. Szét szedem úgy hogy még a fogorvosa se ismeri meg. Keltem ki magamból, teljesen miután máshogy nem tudtam levezetni a dühömet.
- Nyugiii, hagyd rá, egyenlőre ő a legmegbízhatóbb hírforrásunk a Stalkerek között, szükség lesz még a munkájára. De az tény hogy nagy az arca.
- Miről is lenne szó ? kérdeztem még mindig ingerülten.
- Azt a pár Stalkert kéne megfigyelni, de csak amint át jönnek a Mocsárba.
- Ezt mégis hogy gondoltátok ?
- Két lehetőségük van...szólalt meg Max majd a térképhez lépett ami a falra volt akasztva...Itt tudnak átjönni Kordonból, a Katonai tábor mellet, ezt nem hiszem hogy meg kockáztatják mert a Katonaság nagyon figyeli. De ha mégis ott jönnek akkora Tiszta Égboltosok szólnak nekem. A másik lehetőség ahol mi jöttünk az utak mentén. Neked itt kéne figyelni.
- Jólvan, lesz társam ?
- Én úgy gondoltam hogy egyedül ménnél a felkerülés elkerülése végett.De előtte még egy kérdés: Belépsz a Szabadságba ?
- Mi hasznom lenne belőle ?
- Hát lássuk csak, ellátmány, lőszer, ruha, és esetleg fegyver. Persze most mindenből rosszabbul állunk, mivel az utánpótlás még nincs biztosítva legalább maximum két hétig még nem is lesz, addig takarékoskodunk azzal ami van.
- Rendben, de a fegyverem meg tartom !
- Nyugodtan. Összekészítettünk egy csomagot, három napra elegendő kaja, pia, lőszert majd Skin ad. Én ajánlom neked hogy a ruhádat is cseréld le.
Végig néztem a ruhámon, a bal térdemnél egy szép nagy szakadás, a mellényemen is egy jó nagy karmolás nyom.
- Igen szerintem is megérett már egy csere.
- Akkor a ruha az ágy mellet. A táskát is oda vitettem. Skin meg ad majd lőszert.
- Jah, gyere csak velem. Majd tolt is egy szoba irányába Skin. Bent egy rakat doboz. Skin nagyon otthon érezte magát, pattogott ide oda a dobozok között majd vissza jött és egy asztalra le pakolt 5 tárat. ezek meg voltak töltve, ezek G36-os tárak neked is van pár de azért jól jöhet kint egy kis plusz. Majd még egy kör után két doboznyi ömlesztett lőszert adott.
- Ezek is jól jöhetnek. Nah eredj. Ezzel vissza vonult a dobozaihoz és rendezkedni kezdett.
Én meg az a ház felé ahol aludtam. Gyorsan át öltöztem, mit ne mondjak kényelmes ez a ruha és még melegebb is. A mellényen is több zseb volt, szépen rendezgettem a cuccaimat, amikor bejöttek az ajtón egy maszkos és egy balaclavat viselő alacsonyabb srác. A magasabbnál volt a táska. Ahogy oda jöttek egyszerűen tátva maradt a szám az ajtóból nem látszott de ők nők voltak. Most hogy ide jöttek tisztán lehetett látni a test alkatukat. Lerakta táskát a magasabb. Majd indult is kifelé. Az alacsonyabb közelebb lépet felhúzta a balaclavát. Előtűnt a kis gömbölyded arca. Majd egy cserfes mosoly után így szólt.
- A húgom Anna látta el kezed amíg aludtál. Reggelre valószínűleg elfertőződött volna.
- Ahhaa... feleltem még mindig meredve azon hogy nőt látok még hozzá kettőt, ráadásul igen csinosak is. Csak a kacagására ocsúdtam fel a csodálkozásból.
- Jólvagy, azért nem kéne rögtön elájulnod haver.
- Oké, persze csak még nem találkoztam nőkkel a zónában.Kicsit meglepett a dolog.
- Jólvan majd beszéltek az akció után. De most figyelj. Max utánad küldött minket biztosítás képen messziről fogunk fedezni, lövészek vagyunk én fedezem Annat amíg lő. Elküldtem a mi frekvenciánkat a PDA-ádra jah és a bevetés koordinátáit is. Nah jó legyél, majd találkozunk. Jah én Dana vagyok, téged hogy hívnak azon kívül hogy Fater.
- Én Jeremy vagyok de maradjunk a Faternál.
- Oké Jeremy Szia! Köszönt el kis mosolygósan, direkt a kérésem ellenére a rendes nevemen majd elindult kifelé a hátán most néztem hogy egy komoly kis M4-es figyeget vertikális markolat, Acoggal a tetején.
- Várj csak Dana...vissza néz....A húgod Anna, ő...be sem fejeztem a kérdést és közbe vágott.
- Igen szingli. Egy jó ízűt nevetett majd kiment.
Végre valami jó is a zónában. Remélem lesz rá alkalmam hogy meg ismerjem Annat. Komolyan kíváncsi vagyok. Meg néztem mi van a táskában, majd bele raktam az ömlesztet lőszert. Felvettem a táskát, még utoljára körül néztem bent, gyorsan át néztem a fegyvert, majd indultam kifelé. Csipogni kezdett az egyik zsebemben a PDA. Egy új üzenetem érkezett. Danatól. Ó lássuk csak.
...Hey Jeremy, csak mondom hogy amíg aludtál végig melletted volt. Hihi. Nah Szia...
Tehát akkor nem vagyok közömbös a számára, bárcsak láttam volna az arcát. De ha a nővére ilyen szép akkor a húgi legalább ilyen szép vagy szebb. Hehe, most olyan jó kedvem lett, még meg néztem a térképen hogy merre kell mennem, eltettem a PDA-t majd indultam ki a bázisról. Fél óra gyaloglás után Jutott eszembe hogy nem is szóltam Chesternek. De kitudja merre mászkál az ilyenkor, ha nem a motorban turkál akkor talált valami generátort és azt bütyköli. Hihetetlen hogy lazán elvan két napig is azzal hogy össze meg szét szed egy motort, vagy bármit amit össze meg szét lehet szedni. A rosszból is jót csinál, szerintem a fából is csinálna vaskarikát ha lenne hozzá kedve. AZ út gyorsan eltelt ahogy gondolkoztam Annan. Megnéztem a térképet, most nézem hogy túlmentem a célon. Akkor gyerünk, közel 10 perc alatt megjártam. Vissza felé már a feladatra koncentráltam, közben jól besötétedett. Egy fát szemeltem ki éjjeli les helynek ahonnan jól rá látni az útra. Teli hold volt az ég is tiszta, ami ha jól tudom ritkaság számban megy itt a zónában. Hátamra akasztom a fegyverem majd elindulnék fel a fára, csak valami visszaránt, majd odébb dob táskástul. Hasra érkeztem. Így lemaradtam a lényegről, mert mellém zuhant egy olyan csápos izé a fején egy baseball ladba nagyságú lyukkal.
- Woo, ez közel volt.
Fel kelek lesöpröm magamról a havat, körül nézek de sehol semmi, még a lövés hangját se hallottam. Biztosra vettem hogy Anna volt az, vagyis csak remélni tudtam hogy a következő golyó nem az enyém lesz. Odébb cibáltam a dögöt a közeli nádasba, majd irány a fa. Most végre felmásztam, és gyönyörködtem a kilátásban. Nem voltam álmos, és kis kínlódás árán sikerült kényelmes pozíciót találnom. Egész éjjel elvoltam, néha néha odébb másztam pár ággal, hogy ne gémberedjek el teljesen, még jó hogy egy jó kis masszív fát találtam. Éjjel azért kezdett hűvös lenni. Kicsit fáztam, de nem zavart különösebben. Még a mozgás se volt nagy, csak valami állat talált rá a tetemre. Az csörgött egy ideig, majd az is elhalkult olyan két óra felé. Hajnalban öt olyan fejvadászt láttam át vágni az úton kettő pár másodperces késéssel esett össze. A többi meg vissza rohant oda ahonnan jöttek, a lövés megint nem hallatszott. Hajnalban elbóbiskoltam kicsit.

A kereskedőnél volt bőven hely. A menekülő ex-társai hátrahagyták a saját holmijukat, így egy egész szoba maradt tele élelmiszerrel, egy-két rozsdás vasággyal, és szerszámokkal.
Egy sarokba lepakoltuk a felszerelésünket, és enni mentünk. Merthogy - a kereskedő meghívott bennünket egy rögtönzött vacsorára.
Egy rozoga faasztal volt, mellette négy székkel. Egy tálon volt friss kenyér, a másikon pedig sült szalonna és kolbász.
Eleinte csak falatoztunk, aztán az árus törte meg a csendet:
- Szóval, dolgoznátok nekem?
Társammal összenéztünk, én bólintottam.
- Ha megfizeti, semmi akadálya - válaszolt.
- Azért kérdezem, mert lenne egy sürgős feladat. Készek lennétek már most munkába állni?
- Előbb halljuk a feladatot - feleltem én.
- Rendben. Mint mondtam, a társaim elszeleltek. A gond az, hogy bár a nagy részük újonc, van egy bandita, akit felbéreltem a telepünk védelmére. Ő tapasztalt, így jobban eligazodik a Zónában. Szóval, bármikor visszavezethet ide egy felfegyverkezett csoportot, hogy megöljenek engem, és megkaparintsák a felszerelést. A PDA-ját nem cserélte le, jelenleg épp egyedül tartózkodik, nem messze innen. Magam is utána mennék, de sztalkerként nem vagyok tapasztalt - félek, hogy fűbe harapnék. Természetesen megfizetném a fáradozásotokat. Pénz híján - induló kereskedő vagyok -, szabadon válogathatnátok a fegyvereim közül. Megegyeztünk?
- Fair ajánlatnak tűnik, megegyezhetünk. Mikor induljunk?
- Minél hamarabb. Félő hogy sejti a célom, és nem sokáig marad egy helyben. A koordinátákat átmásolom a PDA-itokra. Áll az alku?
- Benne vagyunk - mondta Krüger.
Befejeztük a vacsorát, és elindultunk, hogy felkészüljünk. Betáraztuk a fegyvereket, és befoltoztuk a foltokat a ruhán. Ekkor a kereskedő intett nekem:
- Pszt! Kisasszony, jöjjön ide!
Letettem a ruhám, és odaszaladtam. A sztalker egy fegyvert nyújtott nekem:
- Látom, nem túl változatos a felszerelése. Nincs oldalfegyvere sem. Nézze, ez a pisztoly a fiamé volt, mielőtt egy maffialeszámolás áldozata lett volna. Egy Smith&Wesson 500-as modell. Rendkívül pontos és nagy erejű pisztoly. Gondolom, tudja kezelni a revolvereket.
- Megtisztelő, de nem fogadhatom el. Fontos lehet magának.
- Nem tudnék mit kezdeni vele. Vannak saját fegyvereim, és úgy gondoltam, hogy ezt egy különleges embernek adom. Magácska nő - és a Zónában ez különleges. Használja egészséggel.
- Köszönöm. - egyeztem bele, majd az övemre tűztem a tokot, és belehelyeztem a pisztolyt.
Hamarosan vissza is ért, és két doboz lőszert adott nekem. Megköszöntem, és befejeztem az előkészülést.
Fél óra múlva már úton is voltunk.
- Meddig dolgozunk majd neki? - kérdeztem.
- Szimpatikus fickó, szerintem maradhatunk egy ideig.
- Egyetértek.
Csendben közelítettük meg a megadott helyet. Amikor a cél már csak pár tíz méterre volt, lopakodva mentünk tovább.
Hirtelen dörrenést hallottunk, majd éreztem, ahogy a golyó végighasítja a csuklyám, a hátamra vetve azt.
- Éjellátója van! - kiáltottam, majd a legközelebbi fa felé rohantam.
A sötétben hasra estem valamiben, közben Georg lekötötte a banditát.
Nagy nehezen sikerült felállnom, és előrántani az UZI-mat. A bandita irányába soroztam egy fél tárat, majd a halálhörgések után csend lett.
Krüger felkapcsolta a fejlámpát, így láthatóvá vált a holttest is. Egy lapos sátor mellett feküdt, egy Abakan-nal a kezében.
Magunkhoz vettük a PDA-ját, majd visszaindultunk. A kereskedő épp egy füzetbe írt, amikor odaértünk.
- Megcsináltátok? Halott? - kérdezte.
- Igen, elintéztük.
- Remek - ekkor megnyugodva sóhajtott -. Ahogy mondtam, itt a fizetség - szólt, majd átnyújtott egy kulcsot.
- Ez nyitja a konténerek ajtajait. Azért ne vigyétek túlzásba, hagyjatok nekem is. - majd búcsúzóul hozzátette: - A kulcsot pedig kérem vissza!

Sikerült megszöknünk. Amikor kiértünk Vorkuta területéről, azonnal Moszkva felé vettük az irányt. De jó! Még sose jártam az orosz fővárosban. Nagyon jó hely. Sok az érdekes látnivaló és még a Kreml-t is láttam. Bár arra nem igazán kellene lófrálnunk.
Időközben szert tettünk egy pár civil cuccra, úgyhogy minden kíváncsiskodó szem elől eltűnhettünk.
Reznov elvezetett minket a régi búvóhelyére, ahol egykor rejtőzött el a kormány elől. Ügyes. Nem messze a Kreml-től. Ott bújt el ahol az ellenségei biztos nem számítanak rá.
A rejtekhely egyben egy kincses bánya is volt. Rengeteg fegyver volt felhalmozva, majdnem minden típusból.
Mondtam nekik, hogyha a zónába akarnak jönni, akkor szereljék fel magukat rendesen, mert az a hely nem egy leányálom.
Reznov egy SPAS-12-es sörétes puskát választott. Mellé egy késsel és egy pisztollyal. Szerinte ez bőven megteszi.
Én egy AK-74-est vettem magamhoz, és még találtam egy szinte ugyanolyan rövid, dupla csövű sörétes puskát, mint ami nekem volt egykor. Ugyanolyan szép mintás darab.
Nem is haboztam, azt is magamhoz vettem. Szergej mint ahogy a többi nagy darab ember, ő is a nehéztüzérséget helyezte előnybe, ezért is vett magához egy PKM-et. Valerij meg maradt a standard AKsu-nál. Amikor mindennel végeztünk, beleraktuk a sok fegyvert és lőszert a hátizsákokba. Egyszerű civil zsákok voltak, így azt hiszik, hogy csak turisták vagyunk. Mindenki cipelte a saját felszerelését, egyedül Szergej cipelt két zsákot. Egyben a saját cuccait, egyben meg a rengeteg lőszert.
Ezután Reznov egyik régi ismerősétől olcsón hozzájutottunk egy ponyvás Zil 131-eshez.
Kicsit köhög, de szerintem játszva kibírja a zónáig. Onnantól úgyis gyalog megyünk tovább.
Kocsiba ültünk, aztán elindultunk. Az úton felváltva vezettünk.

1 napos út után elértük Ukrajna határát. Az én tanácsomra, rögtön Kijevbe mentünk, egy normális felszerelésért.
Ismertem ott egy helyet, ahol általában a legtöbb zónába igyekvő stalker szokott tanyázni. Egy bár volt az, ahol a tulaj beszerzőként is dolgozott. Ezt még régen egy magánzó mondta el nekem, amikor még a bárban jártam.
Bementünk a bárba, ahol majdnem telt ház volt. Alig akadt egy üres hely. Szerencsére találtunk egyet egy sötét, szűkös sarokban. Lehet hogy nehézkesen férünk el, főleg a sok felszerelés és Szergej mérete miatt, de legalább van.
Mondtam Reznovéknak, hogy maradjanak itt, én addig mindent elintézek. Aztán el is indultam, hogy beszéljek a beszerzővel.
Egy ideig eltartott, de végül megbeszéltük vele a dolgokat. Bár ez belekerült minden pénzünkbe, amit még a halott vorkutai őröktől szereztünk.
Vissza mentem a helyünkhöz és ott vártunk egy ideig. Hamarosan a beszerző szólt nekünk, hogy kövessük.
Utána mentünk, ő bevezetett minket egy sötét pincébe, aztán felkapcsolta a villanyt.
Odabent szinte minden meg található volt. RPG-k, géppuskák, pisztolyok, ruhák, és sok más cucc.
A beszerző ledobott az asztalra négy katonai mintázatú ruhát. Pont olyat, mint amit régen viseltem amikor még újonc voltam. De ezeken nem volt katonai jelzés.
Gyorsan átvettük a ruhákat, aztán vissza ültünk a kocsiba, majd elindultunk. Mivel az utat oda csak én tudtam, én vezettem.
Pár óra után már ismerős környéken voltam. Egy kis faluba értünk. Pont ott, ahol azelőtt Drivijt végig kergettem. Közel voltunk a zóna határhoz.
Hirtelen megállítottam a kocsit és szóltam Reznovéknak, hogy szálljanak ki. Amikor kiszálltak, akkor én elhajtottam a kocsival.
Később egy fél óra múlva, gyalog jöttem vissza. Amikor a többiek kérdezték, hogy hol a kocsi, elmondtam nekik, hogy eladtam, mert innentől gyalog megyünk. Kocsival csak nem jutunk át a határon.
És legalább pénz is jött be a kocsiból.
10.000 Rubel azért nem is rossz. Ezt szépen elfeleztük, ami pedig nekem jutott, abból pedig 500 Rubelt eltettem, egy bizonyos esetre.
Hamarosan elértük a zóna határát. Sajnálatos módon fényes nappal volt. Ez megnehezíti az esélyünket. De más választásunk nem volt.
Elővettem egy drótvágót és elkezdtem átvágni a kerítést. Első alkalom, hogy azt teszem tönkre, amit védenem kellett volna. Sikerült egy jó nagy lyukat vágnom, hogy Szergej is biztosan átférjen a rengeteg felszerelésével együtt. Amikor már mind átjutottunk, a távolban már lehetett látni a helyőrséget.
Óvatosan lopakodtunk el egészen a kopasz faluig, szerencsére minden gond nélkül. Aztán onnan tovább indultam.
Reznovék is jöttek volna velem, de nekik inkább javasoltam, hogy maradjanak itt. Itt majd beletanulhatnak a zóna dolgaiba.
Aztán már egyedül mentem tovább. Amíg gyalogoltam, küldeni akartam Jeffnek egy üzenetet, hogy vissza tértem, de nem válaszolt. Sajna offline volt.
Gyanakodva indultam tovább és elhatároztam, hogy elmegyek a bárba, ahol talán még megtalálom. De lehet hogy azóta, már nem is él. Ha ez megtörténik, akkor sajnos magamnak kell szembeszállnom Kuznyecovval.
Már közelítettem a vasúti töltés felé, amikor hirtelen egy hatalmas csattanást lehetett hallani.
A füst felé indultam és a dombon felérve egy lezuhant Mi-24-est láttam.
Gyorsan hasra vetettem magam, majd elővettem a távcsövet és megnéztem hogy mi a helyzet.
A távolban láttam leszállni egy ismeretlen helikoptert, amiből egy csapat ismeretlen mászott ki és ölték le a lezuhant helikopterből kimászó embereket.
Aztán hirtelen érdekes dolgot láttam. A helikopter roncsai közül egy ismerős arc mászott ki lélekszakadva. Kuznyecov. Az a rohadék épp most mászott ki a pilótafülkéből, majd bukdácsolva menekült a közeledő csoport elől.
Amint elért a dombhoz, én kaptam az alkalmon és odarohantam. Amikor utolértem, elkaptam a vállát, és bevertem neki egy irtózatosat. Ettől a földre rogyott. Amikor már a földön volt, rátartottam az AK-t és tüzelésre készen álltam.
Hirtelen valaki a vállamhoz kapott. Ijedten néztem oda, de megnyugodtam, amikor kiderült, hogy csak Reznov volt az. Egészen idáig eljöttek, amikor kiderült hogy mi történt.
Aztán ismét rátartottam a fegyvert Kuzyecovra és már készültem hogy végezzek vele.
"Ne! Várj! Én...Én Gazdaggá tudlak tenni! Ha most életben hagysz, akkor elintézem hogy már ma leszerelj a seregtől és hogy gazdagon élj az ország leggazdagabb városában! És aztán elfelejthetjük az egészet."
Én csak még mérgesebb lettem és vállon lőttem.
"Ez nem jött be te s*ggfej! Emlékszel?! Én már nem vagyok katona. Csak egy hazaáruló."
"Igen. Tudom. De ez megváltozhat. Hős lehetsz. És nagyon gazdag. Csak ne ölj meg!"
Összeszorítottam a fogaim, összehúztam a szemöldököm és már remegett a ravasz az ujjam alatt.
"Elkéstél f*szfej! Készülj rá hogy találkozni fogsz az ördöggel!" Ordítottam fel, majd húztam volna meg a ravaszt, amikor valaki rám szólt: "Állj!"
Odanéztem és azt a fickót láttam, aki a másik géppel érkezett.
"Ki a f*sz vagy te?" Kérdeztem rá ingerülten.
"Van egy ajánlatom! Hagyd meg nekem ezt a szemetet!" Szólt az idegen.
"Miért is?" Kérdezett felé Szergej és már indult is volna, hogy összetörje a csontjait, amikor az idegen fegyvert szegezett rá.
"Mert akkor nem lövöm szét a fejed!" Mondta.
Erre Szergej csak tovább ment felé.
"Mindenki megáll ott ahol van!" Szólt egy újabb ismeretlen akik a hátunk mögül bukkantak elő.
"Oké! Lépj vissza szarzsák, hacsak nem akarsz meghalni!" Szólt rá Szergejre ismét az idegen.
Szergej megállt, de én továbbra sem változtattam meg a véleményem és rajta tartottam a fegyvert Kuznyecovon, majd ráléptem az átlőtt vállára.
Erre az idegen ismét rám szólt: "El onnan Sulkov! Azonnal!"
Ezen meglepődtem hogy honnan ismeri a nevem. Bár nem csodálom, ha ő ismeri Kuznyecovot, akkor az én nevemet is hallhatta már párszor.
Aztán ismét rákérdeztem: "Ki az ördög vagy te?!"
Ere Kuznyecovtól kaptam a választ.
"Ez Jeff te idióta! Meg sem ismered?!" Köhögte ki magából fájdalmasan.
"Jeff?!" Néztem értetlenül rá először, majd Jeffre, aki levette a maszkot. "Takarodj onnan Sulkov! Ő az enyém!" Mondta kifordulva önmagából.
Éreztem rajta a komoly haragot, hogy képes akár engem is megölni, ha nem adom át neki ezt a szemetet.
Egy ideig tétováztam. Gondoltam rá, hogy leszarom Jeff haragját és én magam lövöm le, és amikor már feszült a ravasz az ujjam alatt, akkor gondoltam meg magam.
Aztán elléptem tőle.
Reznovék, még mindig fegyvert tartottak Jeffre, ezért odaszólt nekik is: "Ti is hátráljatok!"
Aztán én is rájuk szóltam: "Csináljátok!"
Ők erre engedelmeskedtek. Aztán Jeff megindult Kuznyecov felé és elkapta a karját. "Az ilyen halál túl könnyű!" Mondta, közben a régi malom felé rángatta.
Aztán előkotort az épületből valami képződményt párszor belevágta a kését, aztán odadobta Kuznyecov elé.
Az instabil képződmény egyre vadabbul ugrált és fénylett, majd szétrobbant maga mögött hagyva egy jókora lidérckocsonyát.
Mivel Kuznyecov nem ugrott el időben, az anomália teljesen beterítette. Irtózatos kínok között haldokolt, miközben vérfagyasztóan ordított. Először elborzongva néztem a kegyetlen halálát, de aztán arra gondoltam hogy: "Azt kapta amit megérdemelt!"
Ráadásnak még a vak kutyák is felfigyeltek az ordításra és rögvest rávetették magukat a friss húsra.
Ügyet se vetve ránk és az anomáliára.
Később amikor már vége volt az egésznek, akkor Jeff odajött hozzám és azt mondta: "A társaimért! Nem magamért." Aztán a helikoptere felé indult.
Én csak álltam ott a pusztítás közepén és néztem magam elé. Aztán ismét feleszméltem és már láttam a távolban megjelenő katonai járműveket. Azonnal Reznovék felé fordultam: "Most lépjetek le! A hadsereg nemsokára itt lesz! Nem lenne jó ha ti is itt lennétek amikor megérkeznek!"
Reznov egyet értően bólintott. "Rendben testvér! Remélem még találkozunk!"
"Nem hiszem hogy találkozunk barátom! Nem hiszem!" Mondtam, majd bevártam ott a katonákat.
Miután már mindenki eltűnt a környékről a régi csapatom odajöttek hozzám.
"Sulkov! Öregem! Jobb ha most eltűnsz innen! Ha a hadsereg elkap téged akkor tuti hogy fejbe lőnek!"
Én csak nyugodtan rájuk néztem aztán megkérdeztem: "Baronov hogy van?"
"Jól van! Csak a vállát kapták el! De most jobb ha ránk hallgatsz és lelépsz te is!"
Ismét a közeledő járművekre néztem, majd azt mondtam: "Nem! Nekem a seregben a helyem! Katonaként éltem és úgyis fogok meghalni!"
Aztán az összes jármű lefékezett és sorra pattogtak ki belőle a felszerelt katonák.
"Ivan Sulkov! Le van tartóztatva Alexei Kuznyecov őrnagy megöléséért!" Közben rám szegezték a fegyvereiket.
Én csak eldobtam a sajátom és feltartottam a kezeim. Az egyik katona odajött, elkapta a karjaimat és hátrarántotta őket, majd rákattintották a kezemre a bilincset.
Aztán benyomtak egy kocsinak a hátsó ülésére és elindultunk a határhelyőrség felé.

Később bevittek a zárkába. Ott töltöttem 2 napot, mert ha jól hallottam Kuznyecov helyére már amúgy is egy új tiszt akart jönni. Nem tudom hogy hogy hívják, de azt hallottam hogy még ma átveszi a helyét.
Hirtelen egy kocsi hangját hallani.
Én felkapaszkodtam a zárka ablakára és megpróbáltam kinézni. Alig láttam valamit, csak annyit vettem ki, hogy egy tiszti autó mellett áll egy barett sapkás tag és kezet fog a rangidős tiszttel.
"Tupoljev őrnagy?" Kérdezte a rangidős tiszt.
"Igen! Hallottam hogy mi történt. Innentől átveszem!"
"Igenis uram! Erre tessék!"
Aztán elsétáltak. Én leültem a zárkámban és ismét csak vissza gondoltam a régi szép időkre. Majd elaludtam.
Később nyitják a zárka ajtót és bejön egy őr és azt mondja hogy: "Mozgás!"
Én azt se tudom, hogy mi a helyzet, ezért értetlenül felállok és elindulok kifelé.
Egészen a parancsnoki irodáig megyünk, aztán a két őr megáll az ajtó előtt. Az egyikük benyit.
"Uram! Sulkov tizedes itt van."
"Rendben! Küldje be!"
"Igenis uram!" Hangzik a válasz, majd nekem is a parancs: "Na hallottad! Gyerünk!"
Lassan belépek az ajtón és látom, ahogy az iroda tele van kicsomagolatlan táskákkal és dobozokkal. Valószínűleg ez a fickó lesz az új parancsnok.
"Kérem üljön le!" Szólt az új tiszt.
"Jó így!" Mondtam.
"Hát jó! Maga tudja.... Hadd mutatkozzam be. A nevem..."
"Tupoljev őrnagy." Jelentettem ki.
"Szóval ismer?"
"Nem! Csak hallottam a nevét."
"Áh! A zárka."
"Igen! Pontosan."
"Mindegy. Ugye tudja hogy miért van itt Sulkov tizedes?"
"Már csak fegyenc uram. Nem tizedes."
"Öhm...Értem! Akkor legyen fegyenc. Nos! Tudja hogy miért van itt?"
"Persze! Hazaárulással vádolnak, és azzal hogy megöltem a katonai parancsnokom."
"Én úgy tudom, hogy korrupcióval. De az hogy megölte a parancsnokát azt elismerem tényleg igaz."
"Hehe! Korrupció? Én? Szerintem eltévesztette a házszámot uram."
"Vigyázzon kivel beszél tizedes! Nem vagyok a puszipajtása!"
"Igenis uram!"
"Hogy érti, hogy eltévesztettem a házszámot?"
"Egyszerűen uram! Ha most Kuznyecov őrnagy élne, akkor azt mondanám hogy kérdezze meg tőle. DE mivel már nem él, mert állítólag megöltem amire, nos igen büszke lennék ezért elmondom én magam.
Az őrnagy volt az a korrupt személy akit kerestek. Én csak belekeveredtem a dolgokba."
"Áh! Szóval maga csak egy áldozat?"
"Nos...Fogalmazhatunk így."
"Akkor árulja már el! Hogyan magyarázza azokat az ügyleteket, amiket maga állítólag a zsoldosokkal kötött, meg a rengeteg fegyver kiadást. Mert ha jól tudom, ezek mind az ön nevén vannak."
"Én nem tettem semmi ilyesmit! Én tiszteltem a hazámat, és a hadsereget. Világéletemben tisztes életem volt. Igaz a számlámra írható hogy elég gyakran szeszes italt fogyasztottunk a szolgálaton belül, de hát itt ki nem? Még az őrnagy is potyázott időnként."
"Ahha! Tegyük fel, hogy hiszek magának. De akkor mutasson fel valami bizonyítékot!"
Ettől kicsit megrémültem. Most nem volt semmi a kezemben amit felmutathattam volna, de aztán beugrott.
"Nézze meg a számítógépen uram! Ott megtalál minden olyan dolgot, amik beszélnek helyettem is. Keressen rá arra hogy Skolnyik!"
A tiszt egy ideig keresgélt a gépen, majd meglepődötten nézett rám. "Ez az ami kimosná magát a szorult helyzetéből?"
Nézett rám majd felém fordította a képernyőt, ahol megjelent a rejtett mappa tartalma, amiben Kuznyecov a titkos kis üzelmeit rejtegette. De a kiábrándító bizonyítékok helyett, csupa 18+os kép jelent meg.
"Kuznyecov te rohadt görény!" Jegyeztem meg magamban.
"Nos tizedes! Nem tudok mást mondani. Bűnösnek találtatott korrupció vádjával, és egy magas rendfokozatú tiszt megölésével! Az ítéletet holnap délben végre hajtjuk magán!"
"Megtudhatnám, hogy mi az ítélet?" Kérdeztem unottan.
"Főbe lövik magát. Ahogy azt a hazaárulókkal és a dezertálókkal teszik. De az amit maga tett az túl lő minden célon. Ez még annál is súlyosabb."
Az ítélet hallatán iszonyúan megrémültem. Másodjára érzem úgy hogy itt a vég. De ezúttal tényleg.
A szívem eszméletlenül vert, szinte már a torkomban dobog.
Életemben először pergett le a szemem előtt az életem. És egyben utoljára is. Most igazán kétségbe vagyok esve.
"Őrök! Végeztem!" Szólt a tiszt és már jött be a két őr akik vezettek is vissza a cellámba.
A cellában annyira meg voltam rémülve, hogy először éreztem úgy hogy itt már nincs remény. Az kezeimbe temettem az arcomat és bánkódtam. Megbántam hogy ide jelentkeztem.

Másnap elkezdődött az ítélet végre hajtás. A nap elején még volt időm bőven délig. Ezért bejött hozzám az egyik srác abból a szakaszból, amit régen én képeztem ki. Ismertem őt, elég vallásos volt. Azért jött hogy feladja nekem az utolsó kenetet. Közben két őr is elkísérte.
Mondtam neki, hogy nem kell, mert ha arra kerül a sor, majd én elrendezek mindent az úrral.
De nem hallgatott meg, hanem latinul mondta az imádságot. Közben már tartottunk is kifelé a kivégző fal elé. Amikor kiértünk engem odaállítottak a fel elé, hátra bilincselt kézzel.
Odakint már az egész kivégző osztag felsorakozott, és készen állt az ítélet végre hajtására. Plusz kint állt a teljes állomány.
Egy katona odajött hozzám, egy kendővel a kezében és be akarta kötni a szemem. Mondtam neki, hogy nem kell, mert ha már itt a vég, akkor bátran nézek vele szembe.
Aztán elment. Az osztag már készen állt, csőre töltött fegyverekkel, egy őrmester kiállt az alakuló közepére, közben olvasta fel a vádakat. Aztán elkezdte utasítani a kivégző osztagot.
"Figyelem! Viiiiigyázz!"
"Fegyvert vállhoz!"
Az osztag felemelte a fegyvereit.
"Célra tarts!"
Adta ki a parancsot. Ekkor már én magam is imádkoztam az úrhoz, hogy történjen valami csoda. És akkor hirtelen:
"ÁÁÁLLJ! Kivégzés lefújva! Az osztag azonnal álljon le a kivégzéssel és mindenki térjen vissza a munkájához! A tizedest pedig engedjék el és küldjék az irodámba!"
Erre hatalmas kő esett le a szívemről. Komolyan meg voltam rémülve, és a szívem még mindig a torkomban dobogott. De szinte már úgy hogy úgy érzem ettől a sok idegességtől, mindjárt megáll, itt helyben.
Egy katona eloldozott, én meg lassan óvatos lépésekkel mentem a tiszt után.
"Mi történt uram? Miért állította le a kivégzést?"
"Végezzek ki egy ártatlan katonát?"
Meglepődötten néztem a tisztre, majd újra kérdeztem: "Hogy hogy? Mégis ártatlan vagyok?"
"Jöjjön! Az irodában mindent részletesen elmondok."
Aztán követtem egészen az irodáig.

Uhf! Folytatása következik.

Miután megbosszultam oly sok kioltott életet, vissza mentünk a helikopterhez és elrepültünk innen. Át repültünk a sötét völgybe, és ott egy szép csendes nyugodt helyen letemettük Herceget.
csendes és nyugodt volt a hely ahhoz hogy kerestet is tegyünk rá. az erdőben volt egy szép tisztás igazából anomália se volt ott és ismeretlen okból virág nőtt a a földből, még ilyen hidegben is afféle oázis volt...
az eső is eleredt hirtelen mintha siratná őt az úr...
jó ember volt... Mormogtam majd felnéztem az égre egy pár pillanatra majd elindultam vissza.
Nemsokára vissza értem a helikopterhez.
beszálltam és elgondolkoztam hogyan tovább... a társaim sorra halnak mellettem, én kitaszított vagyok Sulikovot ahogy ismerem éppen kivégzőosztag elé állítják mert amilyen barom ott maradt...
én pedig most öltem meg dühből az egyetlent aki információt adhatott volna arról a tetű Krügerről...
itt vannak a bizonyítékok hogy tisztázzam magam mégse használtam fel, amíg Herceg élt...
amíg ezen gondolkoztam Jack éppen szétnézett a környéken, de sehol senki és semmi az egész terület üres...
Nikolai a fegyverét nézegeti tüzetesen, közben mellette a tisztító felszerelés.
hirtelen távoli zajra leszek figyelmes Nikolai kipattan mögülem az oldalajtón, és Jack felé Közelít, én is kiszálltam elölről, és szétnézek merről jön is a hang Jackék felé közeledek Közben a hang erősödik Jack megfordul hirtelen.
-Jeff el onnan!!
ebben a pillanatban süvöltő hangot hallok, kicsit hátra fordultam, ekkor látok két rakétát, amik a helikopterbe csapódtak a lökés hullám pedig méterekkel odébb taszított...
Még a levegőben látom ahogy emelik a fegyvert, de őket is eltaszítja egy melléjük pár méterre becsapódott rakéta.
Nem bírtam felkelni a földről, és a többiek se.. a másik gép landolt elöttünk nem messze, leszállt róla 3 fekete ruházatú kommandós mögöttük egy kopasz fickó sétált nyugodtan egyszerű öltözetbe...
a kezemet hátra húztam lassan, és kivettem a pisztolyomat tokjából.
a három kommandós közül az élen lévő, Közelebb ment Nikolaihoz, majd elővetet a pisztolyát, és fejbe lőtte azt.
A kopasz előre sétált.
Áááá itt is vannak az urak, vagy inkább fogalmazzak úgy hogy az alanyok.
Dögölj meg! Felelte Jack, miközben átfordult a hátára.
jack.. annyi mindent adtunk, és így hálálod meg?
Nem adtatok szart se! Elvettétek az életem!
ez a sok negatív hullám... ÁÁÁ és itt van az új alanya természetes fejlődésű...
Nem éppen volt természetes a dolog. Mondta Jack.
Muszáj neked mindenben ellent mondanod? Fordult hátra.
Jack beszélt, és közben bólintott nekem, a tudós nem vette észre azt hitte hogy neki bólint.
Hát hogyne Krüger!
Vigyék fel a gépre! Intette a kommandósoknak, ekkor azonban Jack pisztolyt rántott, és lelőtte a két kommandóst, a harmadikat pedig nekivágtam a gépnek, miután ellöktem magamtól Krügert.
Még két Kommandós akar kiszállni a pilóta fülkéből, de teljes dühvel használtam a taszítást, és az egész helikoptert felborítottam. ami 2-3 gurult majd megállt és fel is robbant.
Ezalatt Krüger egy pisztolyt vett elő, Jack rácélzott, de Krüger gyorsabb volt, és mellkason lőtte Jacket.
Ezután felém célzott, de a tudatommal megfogtam a a két karját, és szétfeszítettem a tudóst.
Ezután mintha elfogyott volna minden erőm, elájultam.

Nem tudom ki hogyan és mikor talált meg, de egy ágyban ébredtem.
az ajtó hirtelen kinyílik és egy szolgálatos öltözet villan be, majd csukja is vissza az ajtót és futást hallok.
Később szilárd lépteket hallok és be is nyitnak.
Skull és Voronyin az. Mind a ketten fapofát vágnak.
De végül Skull elvigyorodik... Üdv újra itt!
Voronyin ránéz, majd rám.
Százados, örömmel tájékoztatom hogy bizonyítékot találtunk az ön ártatlanságára, méghozzá önnél lévő dokumentum által!
Még mindig nem szóltam. és továbbra is csak sima arccal néztem rájuk.
Hogy találtak meg? Kérdeztem.
Skull Őrnagy találta meg önt, Figyelmes lett a sötét völgy felől felszálló füstre, és kiment egy osztaggal, majd rátalált a holtestekre és önre!
van más túlélő? Kérdeztem reménykedve.
Nincs. Mondta Skull lehajtva.
...
Meddig voltam kiütve? Kérdeztem
Másfél napig, azt hittük túl se éled! Mondta Skull.
Uhfff... Lepődtem meg a nem mindennapi kiütött időn... két liter Whiskey után ébredek így...

Nyugalom Fiam, Még pihenjen a doki szerint még kell egy hét, de van egy jó hírem jövőhétre akár szolgálatba is állhat akár! Mellesleg az ön tisztázódását a katonaság is megerősítette, és Sulikov tizedes is tisztázódott!
óhh az a mocsok hát ő is egy mázlista csodabogár... nem tom szerintem rá tényleg az úgy vigyáz... gondoltam.

Be is fejeztem Thomas Jefferson-t aki továbbra is a szolgálat kötelékében marad, az egyetlen akit élni hagytam eddig ő a Szolgálat egyik alapítója és Századosa, ha valaki megpróbál az életére törni én esküszöm hogy kifilézem az illetőt!

Azt hiszem,itt az idő. Ennyi jutott..Mintha valaki szólongatna,odaátról. Tudom,hogy Ő szólít,mert érzem a jelenlétét. Azt tudatja velem,feladatom bevégeztem,sikerült maximálisan végrehajtani ,és most,vissza kell,hogy térjek.
Nincs értelme ,de igazából kedvem sincs menekülni,nem hiszem,hogy bármi más lényegest tehetnék itt és nem is jutnék messzire.
Társamat már nincs időm megkeresni,valahová elment,de már elfogyott az időm is,meg az energiám is,hogy meglelhessem.
Egy félreeső helyre húzódok,hogy Ő megtaláljon.
Itt van, a fal képlékennyé válik,és magába húz,szépen és kíméletesen.
Minden fehér. ragyogóan tiszta.
Visszatértem,ahonnét elindultam......Ez a köztes lét folyosója.

Elő lett kerítve a már majdnem elfeledett varázsgomba, meg is zabáltuk szépen, oszt jött Che.
Egy rakétán szépen belibbent, aztán el is ment.Mondott valamit, de már nem emlékszem rá.
Lemegyünk a kapuhoz, az ügyvéd a kész darukat damillal rákötötte a bicóra, ami már a falnak va támasztva, és most ott csapongoanak körülötte, de az a furcsa, ogy a damilok nem gabalyodnak össze.
Hát át kéne menni a kapun.Nem akarok!Ki tudja mi lesz velem?Az ügyvéd is csak ott hajtogatja azokat a k.rva darukat, oszt kussol! Nem akarok én is ilyen lenni!
De muszály lesz.Át kell menni, mert lehet, hogy a kapun túl nem jó, viszont itt sem valami jó a szitu.
Na jó, delőször fogok egy fél téglát, elveszek egy köteg damilt, rákötöm oszt átdobom rajta.Visszahúzom a damillal.Semmi baja nincs.Na jó.Mély levegő, szépen lassan átlépek rajta, aztán jön Mihail is.Beszélni még tudok, ő is.Valami közintézményszerűségbnen lehetünk.Nincsen semmi zaj.Egyszerűen semmi.Ahogy megyünk visszhangzik a folyosó.Benézünk az egyik ajtón, amin semmiféle felirat nincs.Vagy még ötven olyan van itt, mint a pincében, hosszú munkapadokon hajtogatják a darukat, de úgy, hogy egy adott ember csak egy hajtást csinál, és adja át a következő embernek.Aztán a kész daru fellibben a falból kiálló hosszú pálcák egyikére.Az embereknem haggyák abba a hajtogatást, fel sem néznek.Kimegyünk az utcára,
ott sem beszél senki.Rendesen betontömbök mindenhol, a járda meg aszfaltból, ahogy minálunk is szokás.Senki sincs az utcán egyedül, mindenkivel van legalább még valaki.Senki sem áll egy helyben, mindenki megy valahova.Senki sem szól semmit, egyáltalán nem beszélnek.A fiatalabbak arcán egyfajta kifejezéstelenséget lehet látni, az idősebbekén pedig iszonyatosan sok elfojtott gondolat, meg érzés.
Ahogy így megyünk, nekünk sem nagyon akaródzzik megszólalni, senki sem beszél.
Megyünk még vagy egy fél óráig, aztán elkiáltom magam:A jó édes k.rva életbe, miért nem beszél senki!?
Az emberek nem reagálnak, úgy egy öt perc múlva odajön egy bevásárlókocsi kinézetű, de kb háromszor akkora jármű, amit papírdaruk húznak, kipattan belőle valaki.
-Szálljatok be, nem is tudom, hogy hogyan is kerülhettetek erre a környékre.
Beszállunk, de le vagyunk döbbenve.Mihail-Miért nem beszél senki?
-Mert eltöröltük a kommunikáció minden nemét a nép körében.De tulajdonképpen kik vagytok ti, hogy ezt nem tudjátok?

Most ennyire futotta, de nemsokára visszajövünk a játék dimenziójába.

heló! kérdezném, hogy van-e előfeltétele a játékba történő beszállásnak
mert így olvasgatva az írásokat, csöppet megjött a kedvem hozzá

Ismét embert öltem...Jó méretes lakat lóg ezen a ládán. Ki is nyitom, miután távozott a whiskey-s üveget szorongató és a cigarettát szívó kereskedő. A doboz tartalma a mészárlás teljes kalendáriuma. Kalasnyikovok, M16-osok , RPD-k, RPK-k, kisebb géppisztolyok szerte szét. Jarina a kupacban meglát egy PM-63-ast. Valószínűleg Irakból származik. A tárak is ömlesztve hevernek itt. Ki is válogatja a jobb darabokat. Az UZI-hoz is talál magának valót. Én mindaddig türelmesen várok, hogy a hölgy befejezze. Addig szépen leülök. A polcról leveszek a kartonból egy doboz Marlborot és elszivok egy szálat. A kígyózó füstről a vérszopók hamvasztása dereng. Mikor végzett, a padlón széttaposom a csikket és kiveszem Kalóz tárát a sarokban lévő hátizsákomból, majd a hölgyet látom ugyanúgy az egészségét károsítani. Odasétálok ismét a dobozhoz, majd turkálni kezdek. Végül megakad a kezem egy szép AK-74-esen. Még a kosztyer is rajta van. A gránátok meg vastag papírba csomagolva. Veszek ki én is 5 tárat, valamint konzerves 5,45-öst, végül persze a gránátokat. Az irányzék első látásra jónak tűnik. De van itt még valami fontos. Egy egylövetű. Ezt belecsúsztatom a bakancsomba. Másra nincs szükségem, így bezárom a ládát és visszapattintom a lakatot. A lány már közben lefeküdt aludni egy matracra, ami ide lett húzva. Én pedig leülök az asztalhoz és kicsit megbütykölöm az AK-t. A belseje szép állapotban van. A használója rendszeresen karban tartotta. A tár tökéletesen illeszkedik, de az elsütőbillentyű valahogy lötyög. Az egész eszköz működtetőjét, az elsütőbillentyű fölötti fogaskereket kellett meghúzni. Minden más rendben a kosztyeren is. Már csak a pucolás és az újból összeszerelés jön, majd betárazok és biztonsági módba állítom a tűzváltót. Míg eldolgozgattam reggel lett, a falnak támasztottam az AK-t, de mikor az ablakhoz sétáltam, akkor éppen egy bandita nézett be és szegezte felém az alantas fényezésű ukrán Viper 5-ösét. Én csak mosolyogtam és a vadásztőrért nyúltam, egy hirtelen pillanatban elugrottam balra és mikor hozzákezdett a lövöldözéshez, akkor az ablak is szanaszét repedt, a padlón az ablak alá csúsztam, így amikor benézett, akkor a pengét átsegítettem a fején, alul vérzett, felül pedig a penge kimeredt a fejéből. Ekkorra Jarina is az ajtó mellett volt, de Wilson sehol. Az új szerzeményével állt az ajtó mellet, én pedig kikukkantva az ablakon láttam, hogy minden tele van itt banditákkal és jönnek. Nincs mit tenni. Odarohanok a kalasnyikovért és egyes lövésre állítom, az asztalt felborítom és egy F1-es gránátot veszek elő. A tüskét kihúzom, majd kihajítom az ablakon. Ott robban egyet és intek a lánynak, hogy jöjjön fedezékbe.
-Készülj.-higgadtan figyel.
Az első bandita hirtelen bukkan elő, de azonnal fejbe lövöm. A feje hátravágódik és vér spriccel az ég felé. A második és a harmadik az ajtó felől jön, de a boxer gatyás Wilson sörétessel vissza lövi mindkettőt a kültérbe. A roham csak most indul. Jarina ontja a golyókat a felbukkanó banditák láttán, ordítva, én pedig pozíciót váltok és a kandallónak támasztva lövöm a jól belátható teret, ahol a banditák vannak. Négyet le is szedek, mikor közelednek, de egy golyó az én fejem mellett is elcikáz. Zihálva húzódok be és ordítom:
-Orvlövész !
-A fene belétek rohadékok !-kiabálja Wilson és a gránátos ládából sorban veszi ki az RGD-5-ösöket. Egyszerre hármat biztosít ki és hajít el. Kívül pedig a detonáció után csak a banditák halálhörgését hallani.
-Ez az orvlövésszel még nem végzett, annak a hullának mutasd fel a fejét az ajtónál.- mutatok rá egy halott banditára. Készenlétbe állok.
-Kész ? 3-2-1, most !
Kidugja a fejét, én pedig újra pozícióba állva látom a lángot, majd azonnal válaszolok. A bokor ágai reccsennek, de egy kis várás után látjuk, hogy halott. A csali feje is homlok tájt szétdurrant..Kimegyek a házból és látom, ahogy a banditák tetemei fekszenek egymás hátán. Barmok.. Az orvlövész felé lassan közelítek. Úgy tűnik valami megmozdult. Gyorsan leguggolok, de hátulról megint betámad egy tetszhalott bandita egy késsel, őt viszont Wilson szedi le rólam, Jarina pedig a nyakába döfi a kést. Az orvlövész él, mert itt hagyta a puskáját. Valószínűleg kézen lőttem. Ez egy SVD, a markolatot szétvitte a golyó, de a PSO róla még jól jöhet.
-Most mi következik ?-kérdem.
-Elmegyünk, felszereljük a karavánt.-mondja Wilson egyhangúan, majd hátat fordít és elindul az épület felé.
Jarina is csak döbbenten bámulja a halottakat, én pedig elteszem a PSO-t és földhöz vágom az SVD-t...

Név: Krigor "Jhon" Drovlenkó
Rang: Hadnagy
Születés: 1980. 04. 17. Moszkva
Állampolgársága: kettős: Angol-Orosz
Beszélt nyelvek: Orosz, Angol, Arab (kissé zavaros az akcentusa miatt)
Mind Angol mint orosz hadsereg kötelékében szolgálat, kétszer járt Irakban, egyszer Afganisztánban.
Egy NATO projekt keretében az Angol hadsereg kötelékében is szolgálhatott 5 évig, ez által elsajátítva egy másik ország kiképzéseit.
Angol hadseregben elért kiképzései:
- Deszantos
- Robbantási szakértő
- Gerilla harcmodor.
Orosz hadseregben elért kiképzései:
- Túlélő tréning: Kiemelkedő teljesítmény:
- Fájdalom küszöb: Kiemelkedően Magas
- Fizikai terhelőképesség: Kiemelkedően Magas
- Mesterlövész képzés
- Demoralizáló harcmodor

Az aktához kapcsolódó első Pszichológiai Jelentés: 2003 06. 27.
A második Irakba való visszatérésénél enyhe "Vérdüh" fedezhető fel a harcoknál.
csapatban való dolgozás nem ajánlott, esetleges csapatveszteség következtében megtagadhatja a parancsokat.
Amennyiben súlyosbodna a pszichológiai állapota, javasolt a tizedes Pszichológiai, és gyógyszeres kezelése.

Az aktához kapcsolódó második Pszichológiai Jelentés: 2006. 05. 21.
A hadnagynak Sikerült Felülkerekednie a 3 éve jelentkezett "Vérdüh" betegségénél, de javasolt a megfigyelése tovább 10 évig, vagyis az esetleges betegségbe való visszaesés határidejét.

Pszichológiai Profil: A 9 és 6 éve kiadott jelentések alapján a hadnagy nagy valószínűséggel véglegesen kigyógyult a "Vérdüh" betegéből.
Érzelmi reakciói: kevés
Együttműködési Készség: Kevés
Szociális Készség: Kevés

Összegzés: Kiválóan képzett veterán katona, ám a Profiljában is említett okok alapján csapatban dolgozni képtelen, ajánlott egyszemélyes missziók: Felderítés, célpont ellimitálás, esetleg Kulcsfontosságú, de veszélyes küldetések végrehajtására.

Olvasta fel, majd dobta az asztala szélére Tupoljev őrnagy az aktámat.
- Nos, az ön és az érkezett 2 ügynök feladata véget ért, mielőtt elkezdődött volna ám ön Tegnap beadta a kérelmét hogy szívesen maradna a zónában mint Katonai stalker.
- Igen Uram! Feleltem.
Oldalra tekintett az aktám felé, majd kihúzta a jobb oldali fiókot, és kivett egy másik mappát, Kivett belőle egy táblázatot, majd beírta az adatokat.
Végül megfordította a táblázatot.
- Kérelem elfogadva, írja alá! mondta, majd letette a tollat.
Közelebb léptem, majd oda írtam a táblázat legvégére a nevemet: Krigor Drovlenkó
majd Hátra léptem kettőt és vigyázzba vágtam magam.
Az őrnagy maga felé fordította a táblázatot, kicsit nézte majd vissza tette a mappába, és betett a fiókba.
- Leléphet!
- Igen Uram! mondtam, majd tisztelegtem, és sarkon fordultam, majd éppen nyitnám az iroda ajtót, amikor utánam szólt a parancsnok:
- És még valami, Szóljon a beszerző tisztnek hogy ön innentől ingyen felveheti a Katonai stalkerek felszerelését! ha nem hinne önnek, Mondja hogy az én parancsom!
- Értettem uram! Mondtam, majd kimentem az irodából.
Kint megálltam kicsit az iroda ajtaja elött és mélyen beszívtam a zónai levegőt.
Furcsa volt a környék: Havas, néhol zöldes bár igazából talán a helyőrségtől 20 méterre lévő elkorcsosult fáktól tűnt az egész olyan mesebelien elátkozottnak.
Sokat halottam a zónáról, de Most vagyok először itt, és még jól is érzem magam.
Kicsit vissza vettem a táj felé nézett merengésből és a helyőrség felé fordultam, pontosabban az udvarra, és a barakkokra.
Féltucat közlegény masírozik át közben valamin jót röhögnek... illetve jót röhögnének de nem tudnak, mert egy őrmester rendesen leordítja őket:
- Koslov, Bridov mars be a barakkba nyomás lemosni azt a mocskos padlót! Hányszor mondtam hogy töröljétek le annak a ku.va bakancsnak a talpát mielőtt bementek!?!
A 7 közlegény közül 3 rögtön oszló mozgásba kezdene, de az Őrmester rájuk is ráordít.
Végül is mind a 7 közlegény ott áll az Őrmester elött aki válogatott szókinccsel hordja le mind a hetet, és adja ki nekik a büntető munkát. A bakák csak "Igenis Koslov őrmsester!"-t mondanak elkerülve a halmozott büntetést.
Ekkor egy másik egyéniségű fickó lép elő két barakk közül.
Az őrmester mintha meghallotta volna ahogy a katona lépked a puha földön, az őrmester felé fordul, és elindul felé.
A katona megállt.
Az őrmester megáll a katonával szemben, majd a kezét a levegőbe emeli, de nem üti meg.
- Sulikov, Szolgálatban van ugye tudja?
- Netán valami Baja van őrmester? Kérdez vissza.
- Áááá semmi Tizedes, leszámítva hogy bűzlik mint egy szeszkazán!
- Ne beszéljen velem így Őrmester!
- Mégis miért nem beszélhetnék így magával?!?
- Én katonai stalker vagyok, maga pedig egy mezei őrmester jobban teszi ha hallgat!
- Mit nem merészel már maga, hogy nem sül ki a a két szeme!?
Elindultam a két veszekedő felé szépen lassan.
- Fogja vissza magát őrmester!
- Nem fogom vissza, maga egy rakás szar! És nem Katonai stalker.
A tizedes Viszont emeli a kezét, na ekkor oda szóltam jól hallhatóan mind két félnek:
- Állj! Fejezzék be azonnal, ez parancs!
A tizedes keze megállt a levegőben az őrmester, meg rám nézett.
- Maga mit avatkozik bele?
- Fogja vissza magát őrmester, az én rangom Hadnagy, úgyhogy jobban teszi ha hallgat velem szembe!
- Maga csak egy beugró volt, délután megy vissza másik kettővel mellesleg ehhez semmi köze... Hadnagy! Válaszolt flegmán az Őrmester.
- Ebben téved őrmester! Mától Katonai stalker kötelékben szolgálok, úgyhogy mint alattam álló rangú kötelessége engedelmeskedni a parancsomnak! Jobban tenné ah az újoncokra felügyelne Őrmester!
Az őrmester próbálna megszólalni, de végül nem teszi csupán vigyázzba vágja magát, majd megfordul és Mérgesen elsétál.
A tizedes Rám néz, addigra már leengedte a karját.
- Köszönöm, de nem kellet volna hadnagy.
Felé nézek, közben megcsapja az orromat az olcsó vodka kellemetlen szaga, ettől kicsit elfintorogtam.
- Azért Magának se ártana Most egy Zuhanyzás!
A tizedes a fejével kissé hátra hőköl, majd megszagolja a ruháját. Ő is kicsit elfintorog...
- Igaz... Mondja végül beismerően.
- Na irány a Zuhanyzó tizedes, de nyomban! Tettem nyomatékot a mondat végére.
- Igen uram! Mondta, majd kicsit vigyázzba vágta magát, majd elsétált ő is.
Egy pillanatnyi tétovázás után én is elindultam a Hadtápos felé, felvenni a felszerelésem, mert egyenlőre Tiszti ruhában feszítek.
Benyitok az ajtón.
- Üdv! Szólít meg egy fickó a pult mögül, aki mögött méretes szekrények állnak, rajtuk mindenféle felszereléssel.
- Napot! Köszöntem vissza, majd becsuktam az ajtót.
- Mivel szolgálhatok... Hadnagy?
- Az őrnagy parancsára, szeretném felvenni a katonai stalker felszerelésem!
- Elnézést Hadnagy, de a naplómban nincs benne ön mint rendszerbe állított katona!
- Tudom, de kérdezze meg a Parancsnokot ha nekem nem hisz!
- Egy pillanat! Mondta, majd felvette a rádiót:
Őrnagy úr, itt Grigorij Toplenkó főtörzsőrmester, az ellátmányos tiszt, itt van elöttem... ekkor felém néz.
rögtön leveszem hogy a nevemet kérdezi hát felelek: Krigor!
... Krigor hadnagy aki azt mondja hogy engedélyt adott neki a Katonai stalker felszerelés felvételére!
Valóban Főtörzs, A hadnagy innentől Katonai stalkerek közt van számon tartva adja át neki a kért felszerelést! jött válasz a rádión.
Az ellátmányos letette a rádiót, majd felém néz.
- Nos, úgy tűnik valóban közénk tartozik, szóval egy pillanat, és hozom a felszerelését! Mondja, majd elindult hátra.
Pár perccel később egy nagyobb ládával tért vissza.
- Tessék! Standard katonai stalker felszerelés.
- Köszönöm Főtörzs a viszont látás! Mondtam, majd átvettem a csomagot, és kisétáltam.
Át a Katonai stalkereknek fenntartott barakkba, ott letettem a cuccom az ágyam mellé.
Kinyitottam és szépen kiszedtem mindent.
ilyen kinézetű ruhával még nem is találkoztam... roppantul kínos volt hogy azt se tudom hogyan vegyem fel...
Végül meguntam és csak az ágyam szélére tettem a sisakkal együtt.
Kivettem a fegyverzetet:
Egy Abakán, 10 tárral egy nyugati jellegű Walther P22es pisztolyt hozzá 4 tárral.
5 Repeszgránátot, és 2 füstgránátot, egy Túlélő kést és egy Speciális katonai távcsövet.
Furcsállom hogy nem találtam éjjellátót a csomagban... a Sisakba lenne építve?
oldalra néztem a ruha felé, majd ismételten neki álltam de sehogyan sem sikerült rájönnöm hogyan vegyem fel...
Végül bejött az ajtón a tizedes, és meglátva a kínlódásom oda szólt:
- Várjon, Segítek!
Meg is mutatta miképpen lehet felvenni a ruhát, és láss csodát sikerült is.
- Kösz! Mondtam mikor már a páncélruhában feszítettem
a puskára rátettem a fegyverszíjat, majd vissza tettem a ládába. a tárakkal együtt. A pisztolyt a tárakat a távcsövet és a gránátokat a helyükre tettem, majd kimentem a barakkból, egy kis sétára indultam, csak úgy egymagamban...

Követtük Wilsont a raktárba, ahol ő megállt egy ponyvával letakart valami előtt. Megdobbant a szívem : talán autóban utazhatunk!?
Hamar lelombozódtam, amikor fátyolként rántotta le a leplet - egy háromkerekű fagyis bicikliről.
Keserű nevetésben törtem ki, de mindenki komoran figyelt rám. Úgy tűnt, csak számomra nyújtott nevetséges látványt egy harminc éves, ütött-kopott tricikli, ami egy utánfutóval is bírt.
- Velem tartotok? - kérdezte
- Megígértük - feleltem
- Remek. Felváltva fogjuk tekerni.
Itt is felkuncogtam, de sikerült elfojtanom a nevetést.
A kisebb ládák tartalmát belezsúfoltuk a nagyobb dobozokba, így öt-hat faládát kellett az utánfutóra pakolni. Wilson felült a járgányra, lábait a pedálra helyezte, és nekirugaszkodott - de a tricikli nem mozdult.
- Túl nagy az utánfutó... Kicsit meg kéne tolni! - mondta dühösen.
Negyed óra kínlódás után végre sikerült mozgásra bírni egy biciklit. A művelethez csaknem fél liter olajat kellett a fogaskerekek közé fröcskölnünk.
- Most már nem állok meg! - kiáltott Wilson, mikor végre mozgásban volt.
Krügerrel futásnak eredtünk, és menet közben kapaszkodtunk fel az utánfutóra, amitől jelentősen lassult a jármű sebessége.
Leraktam a fegyverem, és rágyújtottam. Georg is ezt tette. Arrébb toltam egy dobozt, így kellemesen el tudtam feküdni a pótkocsin.
Egy egészen tűrhető állapotú aszfaltúton haladtunk. A repedésekből fű és kisebb bokrok, fák kandikáltak ki, amik egészen elfedtek bennünket, így biztonságban érezhettük magunkat.
- Te nem vagy álmos? - kérdeztem Krügertől, aki nézelődött.
- Nem, kialudtam magam.
- Egész éjjel a fegyvered bütykölted, le sem hunytad a szemed. Láttam.
- Lényegtelen, akkor sem vagyok álmos.
- Valami gond van? - kérdeztem aggódóan.
Láthatóan beadta a derekát, sóhajtott, és lefeküdt.
- Most örülsz? - kérdezte incselkedően.
Kicsit közelebb húzódtam hozzá, pár centiméterre voltunk egymástól. Elmosolyodott, mire én átkaroltam:
- Most már örülök.
Nem szóltunk egymáshoz, aludtunk...

Vissza
Top Alul