Capt Axon
New Member
Nyugodtan pihentem Szidorovics raktárában, amikor az öreg hirtelen felébresztett.
"Hé! Hé pajtás ébresztő!"
"Mi van!?" Mordultam fel idegesen.
"Most kaptam egy üzenetet a beszállítóimtól, hogy egy ideig nem fognak erre jönni."
"Mi? Hogy hogy?"
"Kisebb problémáik akadtak a zombikkal."
"K**va élet!" Kiáltottam fel dühösen. Okkal, ugyanis a terveimnek lőttek.
"Na jó! Ezt megúsztad! Nem azért mert bármi is jól sült el, nem azért mert jókedvemben vagyok, hanem azért mert ma valahogy semmi nem jön össze!"
"Akkor most mit akarsz tenni öcsi?" Kérdezte szemrehányóan.
"Először is!.... Ne szólíts öcsinek! Mert azt utálom. Elég idős vagyok már. Másodszor!.... Azt még pontosan magam se tudom."
"Akkor esetleg lenne kedved távozni?!"
"JÓL VAN! Legyen ahogy akarod! Itt hagyom még épségben a kis putridat!"
"Köszönöm!" Mondta lenézően.
Feljöttem a pincéből, odamentem a tábor tűzhöz és jeleztem a fiúknak.
"Mozgás! Szedjétek a cuccotokat, mert indulunk!"
"Máris? Miért? Mi a gond?" Kérdezte Kerub.
"Változik a terv! A barátaink mégse jönnek el."
"Na basszus!"
Kimentünk a falu szélére, ahhoz a bokorhoz, ahol a kocsit elrejtettük vissza öltöztünk katonai cuccba aztán lassan észrevétlenül mentünk vissza a helyőrséghez.
"Ugye tudod, hogy ennek semmi értelme nem volt?" Kérdezte Vlagyimir.
"Tudom!" Feleltem idegesen.
Amikor vissza értünk a helyőrségre, akkor láttuk, hogy a főtéren 3 ponyvás teherautó áll. Kíváncsian néztük a járműveket, ezért gyorsan leparkoltuk a kocsit a helyére, aztán odasettenkedtünk az egyik jármű hátához és felmásztunk rá.
A kocsin rengeteg láda volt, mind kitöltetlen címkével és leellenőrizetlenül.
"Mi ez itt?... Fegyverlerakat?" Kérdeztem döbbenten.
"Nem tudom, de...." Folytatta volna Kerub amikor lerántom.
"Hasra! Kuznyecov, 11 óránál!" Szóltam oda csendben a többiekhez és mind lelapultunk a kocsi aljára.
"Minden szállítmány megérkezett?" Kérdezte Kuznyecov vélhetőleg a sofőrt.
"Igen uram! Az összes fegyver itt van. Gránátok, rakéta vetők, géppuskák. Minden."
"Remek! Készüljenek fel az átszállításra!"
"Hová visszük ezeket uram?"
"Vigye erre a pontra! A többit majd én intézem."
"Rendben uram! Vegye úgy hogy kész van!"
"Ezt örömmel hallom Romanov ügynök!" Szólt Kuznyecov, majd vissza ballagott az irodájába.
"Ügynök??"
"Ezt én sem értem! Mi a fenét ügyködnek ezek itt?"
"Nem tudom. De most jobb lesz ha kiszállunk!" Mondtam, majd épp le akartam volna ugrani a kocsiról, amikor megláttam, hogy a sofőr és egy másik ember erre tart.
"Te én hallottam valamit!"
"Mi van? Biztos megint képzelődsz."
"Nem! Komolyan, mintha matatnának ott hátul."
"Hú! Biztos valami húsevő vadállat ugrott fel a platóra és csak arra vár hogy elkapjon téged!"
"Fogd be! Ez k**vára nem vicces!"
"Szerintem az volt."
"Inkább nézzük meg hogy mi ez!"
"Nekem 8!"
Gyorsan vissza ugrottam a platóra és mind elbújtunk a dobozok mögött. Aztán a ponyva felemelkedett és az egyik ember lámpával bevilágított.
"Látod?! Nincs itt semmi! Csak ezek a dobozok! Biztos valamelyik heveder meglazult és valami leesett a helyéről."
"Lehet. Tényleg. Bocs!"
"Ember! Szerintem vegyél ki szabadnapot!"
Aztán már távolodtak a lépések. Majd csak a teherautó ajtajának becsapását hallani és aztán elindultunk.
"Na jó! Egyéb kitűnő ötlet?!" Szólt oda nekem Vlagyimir idegesen.
"Kuss! Gondolkodom!"
"Akkor csináld gyorsan, mert nekem nincs kedvem megvárni, míg megérkezünk!"
"Jó! Akkor mondjuk ugorjunk le innen!" Szólt az újonc.
"Nekem ok! Én benne vagyok!" Mondta Kerub.
"Nem! Jobb ötletem van!... Várjuk csak ki a végét! Kíváncsi vagyok, hogy ezúttal mit tervelt ki a vén s*ggfej!" Mondtam aljasan.
"Elment az eszed?! Egyszer a kíváncsiságod miatt hagyjuk majd ott a fogunkat!" Mondta Vlagyimir.
"Fejezd már be a vészmadárkodást!" Szóltam rá. "Ha Kuznyecov megint valami disznóságon töri a fejét, akkor mi ott leszünk, hogy rajta kapjuk!"
"Megint?! Már így is elég bizonyíték van a kezünkben!"
"Igen ám! De így bomba biztos esélyünk lesz a megbuktatására."
"Tiszta hülye vagy! Nem arról volt szó, hogy mi csak megkeressük a bizonyítékokat? Ennyi! Nem kell túlteljesíteni, vagy bele törik a fogunk!"
"Ugyan már! Állandóan károgsz! Ahelyett hogy megint pesszimistáskodsz, inkább maradj csendben és várj!"
Aztán ismét megszólal a két fickó. "Te Gregor! Már megint hallok valamit. Mintha valakik beszélgetnének ott hátul."
"Jaj! Ne kezdd már megint! Nincs ott hátul semmi, csak ennek a szar ócskavasnak nyekereg a lengéscsillapítója. Próbálj meg lazítani ember!"
Aztán bekapcsolta a rádiót.
"Hát jó! Ha te mondod!"
"Na azért!"
Aztán már nem beszélgettünk tovább, hanem ültünk a helyünkön és vártuk az út végét.
"Hé! Hé pajtás ébresztő!"
"Mi van!?" Mordultam fel idegesen.
"Most kaptam egy üzenetet a beszállítóimtól, hogy egy ideig nem fognak erre jönni."
"Mi? Hogy hogy?"
"Kisebb problémáik akadtak a zombikkal."
"K**va élet!" Kiáltottam fel dühösen. Okkal, ugyanis a terveimnek lőttek.
"Na jó! Ezt megúsztad! Nem azért mert bármi is jól sült el, nem azért mert jókedvemben vagyok, hanem azért mert ma valahogy semmi nem jön össze!"
"Akkor most mit akarsz tenni öcsi?" Kérdezte szemrehányóan.
"Először is!.... Ne szólíts öcsinek! Mert azt utálom. Elég idős vagyok már. Másodszor!.... Azt még pontosan magam se tudom."
"Akkor esetleg lenne kedved távozni?!"
"JÓL VAN! Legyen ahogy akarod! Itt hagyom még épségben a kis putridat!"
"Köszönöm!" Mondta lenézően.
Feljöttem a pincéből, odamentem a tábor tűzhöz és jeleztem a fiúknak.
"Mozgás! Szedjétek a cuccotokat, mert indulunk!"
"Máris? Miért? Mi a gond?" Kérdezte Kerub.
"Változik a terv! A barátaink mégse jönnek el."
"Na basszus!"
Kimentünk a falu szélére, ahhoz a bokorhoz, ahol a kocsit elrejtettük vissza öltöztünk katonai cuccba aztán lassan észrevétlenül mentünk vissza a helyőrséghez.
"Ugye tudod, hogy ennek semmi értelme nem volt?" Kérdezte Vlagyimir.
"Tudom!" Feleltem idegesen.
Amikor vissza értünk a helyőrségre, akkor láttuk, hogy a főtéren 3 ponyvás teherautó áll. Kíváncsian néztük a járműveket, ezért gyorsan leparkoltuk a kocsit a helyére, aztán odasettenkedtünk az egyik jármű hátához és felmásztunk rá.
A kocsin rengeteg láda volt, mind kitöltetlen címkével és leellenőrizetlenül.
"Mi ez itt?... Fegyverlerakat?" Kérdeztem döbbenten.
"Nem tudom, de...." Folytatta volna Kerub amikor lerántom.
"Hasra! Kuznyecov, 11 óránál!" Szóltam oda csendben a többiekhez és mind lelapultunk a kocsi aljára.
"Minden szállítmány megérkezett?" Kérdezte Kuznyecov vélhetőleg a sofőrt.
"Igen uram! Az összes fegyver itt van. Gránátok, rakéta vetők, géppuskák. Minden."
"Remek! Készüljenek fel az átszállításra!"
"Hová visszük ezeket uram?"
"Vigye erre a pontra! A többit majd én intézem."
"Rendben uram! Vegye úgy hogy kész van!"
"Ezt örömmel hallom Romanov ügynök!" Szólt Kuznyecov, majd vissza ballagott az irodájába.
"Ügynök??"
"Ezt én sem értem! Mi a fenét ügyködnek ezek itt?"
"Nem tudom. De most jobb lesz ha kiszállunk!" Mondtam, majd épp le akartam volna ugrani a kocsiról, amikor megláttam, hogy a sofőr és egy másik ember erre tart.
"Te én hallottam valamit!"
"Mi van? Biztos megint képzelődsz."
"Nem! Komolyan, mintha matatnának ott hátul."
"Hú! Biztos valami húsevő vadállat ugrott fel a platóra és csak arra vár hogy elkapjon téged!"
"Fogd be! Ez k**vára nem vicces!"
"Szerintem az volt."
"Inkább nézzük meg hogy mi ez!"
"Nekem 8!"
Gyorsan vissza ugrottam a platóra és mind elbújtunk a dobozok mögött. Aztán a ponyva felemelkedett és az egyik ember lámpával bevilágított.
"Látod?! Nincs itt semmi! Csak ezek a dobozok! Biztos valamelyik heveder meglazult és valami leesett a helyéről."
"Lehet. Tényleg. Bocs!"
"Ember! Szerintem vegyél ki szabadnapot!"
Aztán már távolodtak a lépések. Majd csak a teherautó ajtajának becsapását hallani és aztán elindultunk.
"Na jó! Egyéb kitűnő ötlet?!" Szólt oda nekem Vlagyimir idegesen.
"Kuss! Gondolkodom!"
"Akkor csináld gyorsan, mert nekem nincs kedvem megvárni, míg megérkezünk!"
"Jó! Akkor mondjuk ugorjunk le innen!" Szólt az újonc.
"Nekem ok! Én benne vagyok!" Mondta Kerub.
"Nem! Jobb ötletem van!... Várjuk csak ki a végét! Kíváncsi vagyok, hogy ezúttal mit tervelt ki a vén s*ggfej!" Mondtam aljasan.
"Elment az eszed?! Egyszer a kíváncsiságod miatt hagyjuk majd ott a fogunkat!" Mondta Vlagyimir.
"Fejezd már be a vészmadárkodást!" Szóltam rá. "Ha Kuznyecov megint valami disznóságon töri a fejét, akkor mi ott leszünk, hogy rajta kapjuk!"
"Megint?! Már így is elég bizonyíték van a kezünkben!"
"Igen ám! De így bomba biztos esélyünk lesz a megbuktatására."
"Tiszta hülye vagy! Nem arról volt szó, hogy mi csak megkeressük a bizonyítékokat? Ennyi! Nem kell túlteljesíteni, vagy bele törik a fogunk!"
"Ugyan már! Állandóan károgsz! Ahelyett hogy megint pesszimistáskodsz, inkább maradj csendben és várj!"
Aztán ismét megszólal a két fickó. "Te Gregor! Már megint hallok valamit. Mintha valakik beszélgetnének ott hátul."
"Jaj! Ne kezdd már megint! Nincs ott hátul semmi, csak ennek a szar ócskavasnak nyekereg a lengéscsillapítója. Próbálj meg lazítani ember!"
Aztán bekapcsolta a rádiót.
"Hát jó! Ha te mondod!"
"Na azért!"
Aztán már nem beszélgettünk tovább, hanem ültünk a helyünkön és vártuk az út végét.