Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Teljesen természetesnek vették a jelenlétem,gyakorlatilag nem is törődtek velem a továbbiakban.
Talán így is volt ez jó,s nem másképp.
Lekuporodtam a Társam mellett a plató sarkában,s igyekeztem kipihenni a velünk történt hagymázas,furcsa történések sorjázó kavalkádját.
Álmomban megjelent Ő.
A lényeget adta tudtomra,az utolsó lépés megoldását helyezte a kezembe.
Mindent megértettem.
Jó közvetítő volt,kár,hogy már nem lehet jelen,még emanáció formájában sem.
A biztató csak annyi,hogy a köztes lét hófehér és vakítóan fehér folyosóin találkozni fogok vele.
A furcsa álom viszont egyértelműen utalt arra,mit,s pontosan miképp kell végrehajtanom.
Egy szabályos,háromszög alapú gúlát kell létrehoznunk a begyűjtött anyagból,amit közönséges vodkával kell meglocsolni,és a folyamat magától beindul,nincs több dolgunk vele.
Történjen,aminek történnie kell,gondoltam,nincs visszaút...

Néhány órai zötykölődés után megérkeztünk oda,ahol megláttam ezt a világot,illetve azt,amivé vált. Lepusztult,odvas,málló falak,széthagyott rozsdás vasdarabok,alkatrészek,s meglehetősen szép számú stalker,aki folyamosan mozog,csinál valamit.
Ránk sem hederítenek.

Társammal nem kis erőfeszítés után sikerült megértetnem,mit kell tennünk.
Az ügy érdekében még látomást is bocsátottam rá,hogy közelebb jusson a megoldáshoz. Ha megvolnának a halott kezeim,akkor nem volna rá szűkség,de ez egy másik történet.
Éppen azt és úgy tette,ahogy kértem,bár nyűgös és fáradt maradt,mintha az elkövetkező történések jelentőségét sem értené,és telesen közömbösen viseltetetett mindennel szemben.
A kristálygúla készen volt,s éreztem nehéz szívvel locsolta rá a maradék alkoholt.
Mintha vérét ontotta volna cseppenként,de megtette.
Figyelmeztettem,ideje visszább húzódnunk. Az bezárt ajtó mögül óriási csattanás hallatszott,majd az egész gyárépület remegni,zúgni kezdett...

Te mihaszna... tűnj Innen! zavarta el a stalkert Herceg.
És most mi lesz? Kérdezte Szása.
Most? Személyes találka Mister Sulikovval! Mondtam.
Problémás lehet! Nem adta át a dokumentumokat, tehát most biztosan csapdát akar állítani egy rakás katonai stalker haverjával együtt! Mondta a Töpszli.
okos megállapítás... Baka. Mondtam hosszasan tűnődve az új nevén, amit már régóta kiérdemelt volna.
Tessék?
Már nem töpszli.. hanem Baka a neved.
Ez most egyfajta Rangozás? Kérdezett értetlenül.
Jah... de mivel Szökevények vagyunk rangot nem adhatok ki így marad a baka jelző.
És hogyan tovább? honnan szerzel olyan Zárt légzőruhát vagy mit? Kérdezte Jack.
Amit a régi barátomtól kértem, az Zárt légzőrendszerű.
Délben kimegyünk érte, az argroprom Yantar határra, és átvesszük a barátomtól.
Azt hittem nincsenek barátaid.
Sajnos elfelejtettem valamit... egy embernek az élete során maximum 1 vagy 2 barátja lehet... Skull az egyik! Ő az egyetlen akiben megbízok.
Akiben még? Kérdezte Nikolai.
Akiben még bízhatok! Legalábbis remélem... Mondtam.
jut eszembe hozzuk a relikviákat is! a tudósok jó pénzt adnak értük, abból feltölthetjük a hiányzó felszereléseket amik kellhetnek a laborok felnyitásához... Mondtam.
Majd hozom én! Mondta Nikolai.
Rápillantottam a PDA-mra -Jól van emberek 10:00 van van egy fél óránk, utána szedelődzködünk és elmegyünk a felszerelésekért!
...
Fél óra után Komótosan felkaptuk a cuccainkat, majd kimentünk a rejtekhelyről, Na most már megmutatta magát nekünk a hely igazi valója... 2 vérszívó egyből nekünk Rohant... szerencsére Nikolai AA-12ese távol tartja őket...
Végül is kiértünk, és elindultunk Észak felé.
egy jó óránkba telt mire átértünk Yantarba.
Éppen az útnál kötöttünk ki, Szét is néztünk rendesen, de Yantarban nem igazán van mozgolódás a "csoszgókon" kívül.
Maximum pár Snork, de azok is inkább a labor mögötti mocsarat szeretik.
Nemsokára meg is jöttek Skullék... egy Uaz 469essel.
Kiszállt Skull, és Egy Psz9Md ruhás fickó is.
Közelebb mentünk, Herceg rögtön rá is kérdez a másikra. Ki ez a tag?
A tesód te állat! Szólt oda neki, Mire a másik levette az üvegburát és kiderült, hogy Zsandár az.
Herceg átölelte rég látott testvérét. addig én és Nikolai Hátra mentünk a cuccokhoz.
Itt vannak a ruhák amit kértetek! Semleges SEVA öltözet sötétített üvegburával. 1 zsákban 3 ruha van, ami 25KG Mutatott a két málhazsákra.
Jah, és neked itt van még valami Jeff!
Mondta Skull, azzal kinyitotta a vezető mögötti ajtót, és kivett az ülésről egy RPD-t.
Nem tudom emlékszel-e még a vörös erdei fegyódra!?
Hogy ne emlékeznék... De honnan a pokolból kapartátok elő?
Egy stalker jött be vele, Rögtön felismertem a tusban lévő 3 karmolás nyom miatt. Mellesleg mint látod kicsit Tuningolva lett... Mutatott a tetejére, ahol rá volt építve egy távcső... kicsit maszek Módszerrel, de masszívan volt rögzítve.
Fajin.. Mondtam.
Am még semmi.. Belső Tuningon is át esett, Elvittem Villámhoz, tudod mit mondott?
Mit? Kérdeztem.
Azt mondja hogy egy Relikvia szilánk van beleépítve ami által az össze kilőtt golyó sugárfertőző.
Az igen. Mondtam a kezembe véve a kis szörnyeteget.
Úgyhogy, vigyázz hogy mire lősz, mert amit te ezzel meglősz, annak annyi! Tessék itt van hozzá még 2 tár. Mondta, majd oda adott még két tárat... Én meg meg se néztem, csak eltettem.. teljesen le voltam hibernálva a fegyver mait, Bár kételkedtem benne kicsit, de Villám, és Skull soha nem hazudna, ismerem őket annyira...
Nikolai közben magára vettea két málhazsákot, Skull is csak nézett, ahogya testes orosz, elviszi a két zsákot... Skull sem egy Gyenge fickó, elbírja az 50KG-t de Nikolai Úgy viszi, Mint Skull akármit is emel meg Exopáncélban... Meg se kottyan neki, azt hiszem neki a súly cipelés a képessége...
Előre mentünk, Herceg, és a testvére beszélgetnek, de amikor Zsandárnak a látószögébe kerültem rám nézett, és így szól:
Vigyázzatok magatokra ember, A hadsereg katonai parancsnoka Zsoldosokat bérel, akik szabadúszóknak álcázzak magukat, de csak a hülye dől be ennek, meg aki akar... mint például az SBU, aki kiküldött a bázisra egy Tisztet, aki utánad nyomoz, valami Degratyev Százados!
Hm... és mennyire jár nyomon ez a Degratyev? Kérdeztem.
Egyenlőre semennyire, Krilov és Voronyin rettentő jól tudnak hazudni. felelte.
És ti hogy haladtok? Tudtok valamit ami tisztázna titeket? Kérdezett Skull
Mára meglett volna zs infó, ha Sulikov nem akarna Személyes találkát... de rossz érzésem van a találkával kapcsolatban.
Hm... csúnyán átejtett titeket és a szolgálatot Sulikov. Mondta Skull.
Hát igen. ijen egy "Vérbeli katona". Jegyezte meg zsandár.
Elnézést én volt katona vagyok! Mondta Skull rosszallóan.
Rendben van Őrnagy elnézést! Mondta gúnyosan Zsandár.
Őrnagy? hm... elő léptettek?
Jah... kiűztük a szabadságosokat.
Nem vagy túlságosan feldobva... Mondtam.
Jah... Kiűztük őket, de nem megsemmisítésük, nem találtuk meg a vezérkét... a parancsnokság pedig nem ad csapatot az ellenség keresésére, Mondván a fenyegetés megszűnt a szabadság azon táborának megsemmisítésével... és így ügy letudva...
És? szerinted?
Szerintem? Nincs vége amíg a szabadságos parancsnokok élnek!
Jogos végül is, mert újra kezdhetik! Mondta Herceg.
Remélem Jeff minél elöbb tisztázod magad! Rád talán hallgatnak, és adnak csapatokat a teljes ellimitálásra! Mondta Skull, azzal Beszállt a Kocsiba, ezt Követte Zsandár is, majd Megfordultak a kocsival, és és elmentek.
Egy darabig nézük őkat, amíg el nem tűntek egy kanyarban, ezután kerestünk magunknak egy kis zugot, aott felvettük a SEVA ruhákat, utána elmentünk a tudósokhoz, ott leadtuk a relikviákat, és megvettük a kellő felszerelést: Anti Rad-ot, Veles detektorokat, tudományos elsősegély csomagokat, Kötszert, és vegyi mérgezés elleni gyógyszert is. Na meg rengeteg lőszert... és kaját. ezután Felcuccolva elindultunk vissza.
Fél kettő környékén érkeztünk vissza, majd Le is pakoltunk és egészen este 8ig Pihizgettünk 2 mindig őrködött, a többi aludt...
8 kor magammal vittem 2 embert: Szását, és Bakát, ők fedezik majd a seggem ha baj lenne.
Szását felküldtem a Dombra ahonnan belátni az intézetet Mindenestül. a baka bejött velem az intézetbe, idő elött mentünk hogy felderítsük a terepet, de úgy tűnik így is későn érkeztünk a tetőn már ott volt sulikov, ám kicsit elszunyókált...
Ezt kihasználva Csendesen, már amennyire tudtam, Közelebb osontam és mikor éppen elötte voltam egy méterre, Leakasztottam a vállamról az RPD-t és és felé szegezve, jól hallhatóan kibiztosítottam, erre fel is riadt Sulikov.
Hirtelenségiben megijedt a gázmaszkban lévő Sulikov, aztán a megpillantott minket, Két Sötétített üvegű SEVA ruhás fickót, és az egyik éppen hogy nem az orrába tól egy RPD-t.
Hát nem csodás az élet? Kérdeztem feléje.
Bazd meg!
Hol vannak a Dokumentumok? Kérdeztem felé.
Jeff? Kérdezett értetlenül.
Miért kit hittél, Kérdeztem.
Újabb stalkereket?
Hol vannak a dokumentumok? Kérdeztem ezuttal már türelmetlen hangnemben.
Kérlek elöbb had magyarázzam el!...

Sajog az egész felsőtestem és érzem, ahogy Ír végigborít vodkával. Nagyon fájdalmas. Egy egész sorozat 7,62-es repült át a testemen, majd elájultam. Azt nem tudom, hogyan úsztam meg. Még körülnézni is nehéz. Sziszegve viselem a fájdalmat, majd beköti a sebeket és mondja.
-Minden rendben lesz !
Egy korty vodkát is öntött a számba.
-Hol van Jarina ?
-...
Megragadom a nyakánál a ruháját és felhúzom magamat, csak ideges, meredt tekintettel nézek rá. A sarokba mutat. Ott fekszik görnyedten. Súlyosan megsebesült.
-Ő mentett meg, mikor bevágtad a fejed, ha nincs, akkor már halott lennél.
Elengedem a ruháját és lassan odaebickélek a még be nem fáslizott kezemmel. Ő is ébren van. Megsimogatom a haját.
-Értem ne !
-Nem vagy te szörny Georg, csak eltévedtél, mint én.
Lefekszek mellé az oldalamra és csak némán figyelem. Vigyázok rá. Halott lennék, ha Ő nincs.
Látom, hogy szenved. A szeme könnyes, az arca sápadt. Nem halhat meg...Nem engedem..
Bocs. Ennyi fért az info órába. :)

Nehézségekbe ütköztem. Nem tudok írni még egy jó darabig. Majd beszállok amint tudok.

Miután kipihentük magunkat, elindultunk a Katonai Raktártelep felé.
-Te, Varanyin, mesélj még a csapatról amit kergettetek.
-Nem kergettük, csak figyeltük őket. Egy banditát vittek magukkkal. Véletlen ráléptem egy ágra, és észrevettek. Egy nő is volt velük.
-Egy nő?
Roger úgy kérdezte ezt, mintha azt se tudná, hogy mi az a nő.
-Igen, egy nő.
-És nem öltek meg titeket.
-Mint látod.
-Kíváncsi lennék erre a csapatra.
Rogernek tűz égett a szemében. Bizonyára kíváncsi fajta. Elértünk a raktártelepre, mikor neszt hallottunk egy bokorból. Egy kutya próbált kivonszolni egy hullát az útra. Lelőttük a kutyát, és elvettük a fickó PDA-ját. Egy bejegyzés volt rajta. "A kincs" címszóval. Belehalgattunk.
"Nem tudom ki vagy, de nem is érdekel. Akkor válsz nekem érdekessé, ha meg tudod találni a kincsemet. Az első nyomot a Szemétdombon keresd. Egy PDA az is, amin rajta vany az első kincs helye. Annyit mondok, hogy a három szemétkupac közt keresd."
Ennél elmebetegebb dolgot se láttam még. Nem törődtünk vele, inkább visszatettük a hullához. Különösen csendes volt minden. Se banditák, se stalkerek se mutánsok. Nem sokkal később rögtön beindult az élet. Egy csapat stalker egy kis tűz körül ült.
-Jó urak. Nem láttak erre egy Mosza nevű stalkert?
-Mosza? De igen láttuk. Ránksózott egy gagyi fegyvert. A dombon lévő táborban van.
-Köszönjük a segítséget.
Felmentünk a dombra. Mosza egyedül ült egy betonlapon.
-Hé, te vagy Mosza?
-Én lennék. Ki kérdezi?
Jurij rögtön lőni kezdett. Mosza bebújt egy fa mögé, és nekünkdobott egy gránátot. Stzerencsére nem célzott valami jól. 7-en egy ellen nem valami fer, de a munka, az munka. Kinyírtuk, és aa PDA-ját visszavittük a Bárba. A pultos nagyon örült neki, és fizetett 2000 rubelt. Nem valami sok, de mégis pénz.

"Helló cimbora!" Szólalt meg Jeff mögöttem csendben.
"Jeff?" Kérdeztem.
"Miért kit hittél?!" Kérdezett vissza idegesen.
"Újabb stalkereket."
"Pff... Hol vannak a dokumentumok?!"
"Nem magyarázhatnám el először az egészet?"
"Hol vannak a dokumentumok?!" Kérdezett már türelmetlenül, közben a tarkómhoz nyomta a puska csövet.
"Nézd Jeff!.... Először hadd mondjak el mindent, aztán megkapod a rühes dokumentumaidat!"
Egy ideig gondolkozott, aztán rávágta: "Jól van! 2 percet kapsz!"
"Rendben!" Válaszoltam higgadtan.
Aztán belekezdtem a mondandómba. "Figyelj! Én nem árultalak el! Akár hiszed akár nem! Kuznyecov engem is ugyanúgy felültetett mint eddig mindenkit. Mint a szolgálat vezetőit, mint az SBU vezető fejeseit. Össze vissza hazudott mindenkinek.
Itt ezekben a dokumentumokban meglátod, hogy az elfogató parancsot Kuznyecov adta ki, és ő írta bele, hogy a Drivijjel való találkozásod árulásnak minősül. Drivij elfogása pedig annak idején az én feladatom volt. Szóval mi sem lenne neki egyszerűbb, mint az hogy azt a balféket szemeli ki az elfogásodra, aki azelőtt a szökevény hírszerző tisztet üldözte.
Kellett neki egy barom aki elviszi helyette a balhét, ha beüt a szar. És az a barom én lettem. Ráadásul már egy két kormány szerv is errefelé szimatolgat, hogy mi a szitu. Ha ezek bármit kiszagolnak, akkor Kuznyecov ijedtében rám fog mindent kenni. Utána mint azt te is tudod, engem letartóztatnak megint, de ezúttal személyesen az SBU kezére fogok jutni.
És ha szerencsém van, akkor nem lőnek le azonnal, hanem elszállítanak talán Vorkutába kényszer munkára.
De az inkább csapás, mint szerencse.
Szóval jobb ha vigyázol! Kuznyecov most nagyítóval figyeli az egész kib*szott zónát, és téged keres égen földön.
És még ráadásképpen az a balhé a repülőtéren amit ha jól hiszem te okoztál, az még az SBU vezetőségét is feltüzelte.
Szóval inkább magadnak köszönheted, hogy már lassan az egész állami hadsereg a nyakadon van! Kellett neked Rambózni! Vagy mit csinálni.
Ó! És még kiegészítő apróságként! Itt van a teljes névsor is, hogy kik vannak benne Kuznyecov kis magán bulijában. Jó hosszú lista, ráadásul egy két SBU-s tag is benne van.
Azonkívül titkos üzlet kötések a zsoldosokkal, meg illegális fegyver szállítmányok és néhány komolyabb gyilkosság a tiszti karon belül.
És itt van Kuznyecov teljes életrajza. Meglepődnél ha olvasnád mik vannak benne. Gyilkosságok, fegyveres rablás, 5 év a Kopalszki fegyházban, 2 Vorkutában. Ezek után nem is csodálom, ha ilyeneket művel."
Aztán elé dobtam a földre a bizonyítékokat. "Tessék! Fogd! Aztán takarodj innen! Többet nem is akarok hallani a kettőtök között zajló háborúról. Ezt rendezzétek le egyedül! Én csak nyugodt katona életet akartam. De most már inkább bánom hogy nem döglöttem meg a vörös erdőnél"
Mondtam, aztán hátat fordítva nekik leléptem onnan.

Közel egy órán keresztül kocsikáztunk, közben egész jól fogyott a vodka. Sok mindent meg tudtunk a zónáról és az itteni életről, az anomáliák, melyek az egyik legértékesebb kincset adják itt a zónában, és ugyan azt el is vehetik akár és itt az életre gondolok. A mutánsok némelyike igen agresszív, és támadó, de akár csak egy erdőben itt is vannak vadkanok, farkasok és még sok más vadon élő állat. Ők képezik nagyrészt az élelem forrást is. Persze ha van pénze az embernek meg vehet bármit, a megfelelő embertől. Továbbá meg tudtunk egy s mást, azokról az emberekről akik a zónában élnek, hogy vannak különféle frakciók. Az egyik legnagyobb a Szolgálat létszámilag és háterileg is, azt mondják hogy a hadsereg támogatja őket. De akkor itt vannak az új barátaink, akik a Szabadságharcosok sokan nyugatiak, az ellátmány is onnan érkezik, a vezetőségnek egy kapcsolatán keresztül. Amíg a Szolgálat célja elpusztítani a zónát, és vele együtt minden rosszat és jót amit tartogat. Addig a Szabadság ezeket az értékeket próbálja védeni, persze itt most nem állatvédőkre kell gondolni, mert a vadak nem válogatnak. Csak ők úgy gondolják hogy nem szabad elpusztítani a zónát hanem meg kell mutatni a világnak, nem lehet kisajátítani. Esett még szó a magánzókról akik kincsvadászok, és kalandorok, egyedül élik életüket a zónában, vagy éppen kisebb csoportokban. Egyszerűen csak stalkereknek becézik őket. Besötétedett mire megálltunk. Leszálltunk és nyújtóztunk egy nagyot a hosszú út után mindenki el volt gémberedve kicsit. Jön Max és szól pár emberének, oda megyek én is hozzájuk.
- Jólvan fiúk, a közelben van egy pár épület az lesz a ma éjszakai szállás. Viszont vannak bent páran. Nem tudjuk ellenségesek-e.
- Hogy néznek ki ? szól közbe az egyik harcos.
- Akára banditák, miért ?
- Hallotam pár dolgot a mocsárról, és hogy van itt két frakció akik háborúznak egymással, titokban és elszigetelten. Az egyik ilyen a Fejvadászok társasága ők igazi alvilági fenegyerekek pénzért, bárkit, bárhol, csak éppn nem olyan jók mint a zsoldosok.
- Mi a baja zsoldosokkal ? kérdeztem közbe én is.
Rám néznek.
- Hát most hogy mondod. Ez gyerek játék lenne számotokra nem, te és a haverod bemehetnétek és elintézhetnétek azt az 5 embert.
- Nem gond. Van hangtompítótok ?
- Pisztolyra ?
- Tökéletes, kettő kérek.
Intett az egyik emberének és az felugrott az első kocsira, majd elkezdett kotorászni a dobozok között. Max újra hozzám szólt.
- Csak vigyázatok nem akarok nagy feltűnést kelteni. Halkan megcsináljátok és megyünk is be.
Holnap pedig tovább állunk. Én csak bólintottam. Meg jött a srác a két hangtompítóval, az egyiket rászereltem a pisztolyomra. A másikkal elmentem Chesterhez.
- Tessék ketten megyünk, csendben és gyorsan.
- Jólvan
A bokrok takarásában közelítünk, ketten őrködnek távol egymástól, a másik három meg a házak között, a tűznél. Gyerekjáték lesz. Chester el megy másik őrhöz, meg kerüli a házakat és mögé lopózik. Jelt adok amint a helyemre érek én is. Majd elvágjuk a torkukat. Közelítünk a tűz felé az egyik alszik a másik kettő beszélget. Szépen lassan oda osonunk, amikor az egyik felpattan.
- Az anyád, vérszopó üvölti el magát, majd kiürít a shotgunt az nádasba. A másik kettő is felugrik és hasonloan cslekeszik elkezdik lőni a nádast, a következő pillanatban egy üvöltés és hirtelen felkapja valami az egyiket és berántja a nádasba.
- Tűnjünk innen !!! kiált berezelve az egyik és felénk fut, kilépünk a ház mögül. Meghökken és már kapja is a golyót a fejébe.
- Krilla ??? fordul hátra az utolsó.
- Nem, Chester. és már kapja is jobbról a golyót.
- Ez könnyű volt.
- Nincs vége, az a valami itt van még.
- Lehet
Lassan elkezdtünk a nádas felé menni hallotunk valami szörcsögő hangot, majd egy üvöltés, és mellettem Chester a földre került rajta meg valami csápos izé. Erőlködik hogy a torkához férjen de Chester nem egy kis ember jó erőben van. Most lépek közbe oldalba talpalom azt a szörnyet aki a hátára esik rálépek a mellkasára és beleereszteném a tárat, csak éppen leránt magáról, vagyis hozzá vág a legközelebbi fához. Én még fel sem eszméltem már nekem is rontana, amikor Chester Sig-je felugat és a csápos barátunk feje megszűnik létezni.előttem fél métere esik össze.
Közben befutnak Max-ék is.
- Mi történt
Lihegve válaszolok.
- Életre szóló ismeretséget kötöttünk egy helyivel.
Ekkor rá nézz a vérszopóra.
- Látom nagyon közeli barát akart lenni.
- Hát igen egy kicsit erőszakosan próbált bevágódni.
- Hehee..jólvan szép munka volt.
- Jah az
- Skin, szólj a többieknek hozzák az autókat, és rendezkedjünk be gyorsan. Őröket akarok a tetőre...majd elindult és közben magyarázott. Chester és én kifújtuk magunkat, leültünk a tűz mellé.
Hamar lett társaságunk is, akik jó kis sztorikkal boldogítottak minket. majd hallhattunk egy kis gitározást is. Chester észre vette hogy valaki bíbelődik az egyik autónál. Nem bírt meg maradni és oda ment. Max és a többi vezető beosztású berendezkedtek az egyik házba. Ez mind egy éjszakára.
Kicsit zsúfolt volt az udvar nem is voltunk csendbe. De meg volt a megfelelő őrség. Egy idő után álomba szenderültem a tűz mellet, jól éreztük magunkat én meg fáradt voltam, most már kezdtem megnyugodni és bízni bennük, sokat beszélgettünk az este, de ideje pihenni.

Az irodámban ébredek, egy matracon.. lassan felülök, körülnézek. Az ajtóm nyitva, egy ember előtte.Mikor hallja a mocorgást megfordul, majd elmegy valahova... túl sokáig nem lehettem kiütve...nem ártana tudnom mivan az elvtársakkal... egy névre emlékszek.. Sulikov... ő is ott volt a sötétvölgyi rajtaütésnél...próbálok emlékezni, Ivan-ékat a menekülők után küldtem... remélem sikerrel jártak... ekkor bejön a szobámba Borisz.
-Üdv!
-Üdv elvtárs! Mennyit aludtam?
-Nagyjából 14 órát...
-Ivan-ék visszaértek már?
-Nem.
-Sebesültek?
-Rajtad kívül 9, egyik sem haldoklik...
-Helyes.. a teherautók?
-Az egyiket sikerült kipakolni mielőtt felrobbant, a másodikon már csak az a tömérdek robbanószer volt... azért a repült a levegőbe.....
-Jólvan, akkor "kisebb veszteségekkel" megúsztuk...figyelj Borisz..ottvan az asztalom felső fiókjában egy fémkoffer, benne pénz... megkeresed a zsoldosokat, egy Sulikov nevű katonát kell megtalálniuk... 60000 rubelt kapnak a hullájáért, 20-at kapnak előre.... meg tudod oldani?
-Persze Mihail. Mikor kellene indulni?
-Lehetőleg még ma.. vigyél magaddal egy embert, és megfelelő mennyiségű ellátmányt..
-És te? Boldogulsz?
-Persze, menj csak nyugodtan.. még annyi hogy küldj fel egy embert...
-Jólvan, akkor viszlát..legkésőbb holnap estére visszaérek..
-Viszlát, és sok sikert. Borisz kisétál az ajtón.. én összeszedem magam, nagynehezen feleklek, próbálok nem ráállni a meglőtt lábamra.. elbicegek a polcokig, felszedek egy jó nagy adag mappát, ledobom az asztalra, majd visszasántikálok a székig, és óvatosan leülök.Mostvan időm olvasgatni... elkezdem az első mappát, ekkor betoppan 1 elvtárs az ajtómba...
-Borisz küldött?
-Igen.
-Amint látod nem nagyon tudok szaladgálni, de megnyugodhatsz, nem leszel küldönc... 2 dolog lenne... menjetek fel a tetőre egy páran, és mind a négy sarokra építsetek valami őrbódé szerűt, amit nem olyan egyszerű szétlőni.. a másik pedig.. mik ezek a remegések?
-A tetőt megoldjuk, a remegés okát pedig nem ismerjük, Antinvics elvtárs lement az alagsorba nemsokkal érkezése után, azóta tart ez..
-Jólvan, ne zargassátok.. ha kibújna a föld alól szóljatok neki hogy beszélnétek vele... és jó munkát!
-Köszönjük, meglesz... jobbulást elvtárs.. azzal kimegy az irodából, én pedig ráértemben beletemetkezek a jó nagy irathalomba...

Felvettem a földről a dokumentumokat, és eltettem. Hát mégse ő árult el... de továbbra se tudom, hogy ki árulta el a képességeim, a picsába erre elfelejtettem rákérdezni a picsába... Mondtam, majd leszaladtam Sulikov utána, éppen kiértem az ajtón amikor hátulról leütöttek, a Baka szintúgy mellettem ért földet.
Bazd meg... hát mégis.. Mondtam arccal a földnek, majd átfordultam, és Katonai stalkereket láttam, De ami meglepő hogy Sulikov is közre van fogva.
az egyik a rádióért nyúl. Itt Grendár, meg vannak!
ekkor hirtelen fényes villanást láttam, és megjelent egy fehér vegyvédelmi ruhába öltözött fickó, Sulikov is csak nézett a villanáson... De hisz ez teleportált... Mondta ledöbbenve.
Ez ki? Kérdez a vegyvédelmi ruhás.
Aki elviszi a balhét! Szólalt meg a csapat parancsnok.
Hirtelen megjelenik egy másik fickó is de ez csak szimplán előtűnik a semmiből.
Jeff élve kell, a másikat öljétek meg! Mondta a Vegyvédelmi ruhás.
Ne, ne a sajátoddal! Mondta a semmiből előtűnő katonai ruhás.
Igaz is! Mondta a csapat vezető, majd kivette Sulikov pisztolyát a tokjából , majd Bakára tartotta azt.
Ne! Ordítja Sulikov.
A katona egyenesen fejbe lőtte... túlságosan is kába voltam hogy cselekedjek...
Hoppá Sulikov, a te szökevényed, a te fegyvered! Bilincsbe vele! Mondta Grendár.
Te rohadt mocskos állat! Ordítja Sulikov, te mocskos állat! ekkor az egyik katona puska tussal oldalba vágja, mire Sulikov össze csuklik, de felszedik a földről, és éppen úgy ahogy engem, két ember által közre fogva kicipelnek.
Mikor kiértünk a vegyi gázos részből a teleportálós, és az "előtűnős" fickó levette a maszkot/sisakot és ekkor lepődtem meg igazán...
Holló? Artyom? Kérdeztem teljesen ledöbbenve.
hehe... zavar tán? Kérdezte Artyom.
Hehe... Nem jeff, nem Sulikov árulta el a képességed, hanem Mi! Mondta Holló.
De hogyan?
Egészen azóta megfigyelés óta tartunk téged, amióta azt a pletykát kaptuk hogy valaki túlélte a fejedelemmel való találkozást. Egészen megdöbbentünk a dolgokon amit láttunk.. egy ember aki képes bárminemű külsőleg mutatott Deformáció nélkül ijen erőket használni... Rengeteget Megér a társaságnak!
De miért? Hiszen te alapítottad az ellenállást!
Az egy csali volt... kitaláltam, hogy lehetne több elszökött alanyt is vissza szerezni... hát úgy ha elhitetjük velük hogy a barátai vagyunk, majd mikor elegen vannak akkor elfogjuk őket... sajnos ez az ellenállás nem volt túl nagy létszámú, de te megérted a kockáztatást! És úgy tűnik megérte a fáradozás, Hiszen végre megvagy!
Az.. az egész egy átverés volt?
Hát igen... de olyan jól sikerült hogy még a az erős mentális képességű barátodat, az én régi megfigyeltemet Drivijt is sikerült átvernem! hehe...
"Megfigyeltet"?
Ó te ezt nem is tudod... 3an voltunk a laborban: Morva, Drivij és én... én voltam a megfigyelőjük, ők is elhitték hogy ugyan úgy alany vagyok, de én folyamatosan informáltam a kutatókat, mert erre vannak a képességeim kiélezve, ez okon Törölték Drivij eredeti emlékezetét! De sajnos Morva erősebb volt, és nem tudtam betörni a fejébe, ő eltitkolta hogy tudatában van és figyel minden egyes részletre... Ezért volt veszélyes Krüger Kutatása, de Mint utólag látszik, ez a legjobban kamatozó is! Mondta.
Nos Jeff most hogy már tudod mi történt, és tudod hogy mi vár rád, azt hiszem indulhatnánk is!
Éreztem hogy harag és Düh együtt tör ki belőlem, olyan elsöprően hogy olyat még nem éreztem.
Nem! Ordítottam, és megállítottam mind a két engem Cipelőkatonát, majd Szimplán a gondolataimmal egy 20 méterre lévő Mid roncsaihoz csaptam őket.
Mi a fa? Kérdez fel a Parancsnok, ekkor azonban Mindenki földre esett, egy általam generált lökéshullám álltal.
2 katona rögtön feltápászkodna, de elhajítottam őket egy Vortexbe. Velőt rázóan ordítottak félelmükben a képzett katonák.
A harmadik katona lőtt egy sorozatot, az a Seva kevlárjába csapódott be, de nem érdekelt, olyan Düh volt bennem hogy nem foglalkoztam vele, csupán egy lendítettem egyet a karommal mire a katona Hatalmasat ordított, és felrepülve a levegőbe, eltűnt a sötétben...
Ekkor Artyomék felé fordultam, De artyom láthatatlanná vált.
Ne öld meg Élve kell ordítja Holló.
Ekkor mögöttem valami Kést ránt, hirtelen elkaptam a kezét és kicsavartam, majd olyan erősen fogtam a kezét ahogy tudtam, majd az elmémmel eltaszítottam a testét, ami a jobb karja nélkül csapódott az intézet beton falának.
Áááá! Ordított a fájdalmában, majd egy újabb erős taszítást küldtem felé, ami felkente a falra Szó szerint...
Ekkor Hollóhoz Fordultam, de ő Sulikovhoz teleportált és Pisztolyt nyomott a fejéhez.
Nem ajánlom Jeff, különben Golyót repítek a barátod fejébe!
a kezem már majdnem ki volt nyújtva, de nem tettem.
Ááháháhá... Hát mégiscsak ér valamit a számodra ez a szarzsák?
Anyád! Vágta neki oda Sulikov.
Kuss Köcsög!
Meghalsz ahogy a többiek is! mondtam.
Hogyan? hm? Hogyan?
Én magam öllek meg! Mondtam majd felemeltem a kezem, de a pisztolyra koncentráltam.
Holló meghúzza a ravaszt, de nem sül el a fegyver... Megint meghúzza mikor harmadjára meghúzta az ütőszeg egyszerűen kitört a fegyverből a kakassal együtt...
Mi a?
Sulikov hasra! Ordítottam, majd eltaszítottam Hollót, akit annyira meglepett dolog hogy nem teleportált el, és ezáltal a 20 méterre mögötte lévő Mid egyik rotorjára szúródott fel...
Miután láttam ahogy felnyársalódik az a görény odamentem Sulikovhoz.
Jól vagy öreg harcos? Kérdeztem oda.
Sulikov Elkerekedett szemekkel Néz felém. Egy... egy kérés. többé ne használd az erőd!
Nem akarom! Mondtam, majd felsegítettem.
Ekkor jutott eszembe Szása... Mi történt vele, hogy nem fedezet... ugye nem... Gondoltam, majd elkezdtem a Dombtető felé szaladni, hallom ahogy Sulikov utánam kiállt: Jeff hova mész?
Felérve ám éppen a rettegett kép fogadott... Szása Holtan feküdt a földön... lesből támadtak rá... esélye se volt...
Nemsokára felért Sulikov is.
Látja hogy ismertem a halottat... Sajnálom, nem tudtam.
nem... nem te tehetsz róla. Mondtam halkan, Majd elvettem Szása fegyverét, és a PDA-ját.
Sulikov... Hol van az a labor amit holló említett.. ahol Drivij is ott volt?
Nem tudom... én egy laborról tudok ahol... ahol Drivijjel voltam lent... Az sötét völgyben van!
Kezdetnek jó lesz! Mondtam, majd elkezdtem elfele ballagni.
Most hová mész?
Keresek még bizonyítékot! Ajánlom neked hogy menj vissza a helyőrségre, és tartsd szemmel a Kunyizóst, szeretném tudni hogy milyen ellenfeletekre számíthatok! Most hogy meghaltak a megfigyelőik, meg vannak Szorítva, és még nagyobb erőkkel fognak keresni, Tudni karom Mivel, és mikor! Mondtam Hátra fordulva.
Majd tovább sétáltam, egészen a Lejáróig, Mélabúsan Másztam le nem tudom, lehet hogy a hely is megérezte, hogy nem kéne csesztetni, mert most Kinyírom az össze mocskot...
Felmásztam a rejtekhelyre, Jack és Nikolai Rám néztek. Hol van...
Meghaltak... Szóltam közbe, majd letettem Szása PDAját...
És rádőltem egy ágyszivacsra, és megpróbáltam elaludni...

A kapuban megállítanak, hogy Mihail beszélni akar velem.Jólvan, bár egy kicsit olyan érzésem van, mint amikor az igazgató akart velem beszélni, miután felgyújtottam egy szekrényt véletlenül.Na mindegy.
Odamegyek, meg van lőve a lába, olvasgat valami aktákat.Ennek leb.aszás szaga van.Amíg nem veszi észre, hogy ott vagyok, gyorsan előhúzom a vodkát a hátizsákból, miután ez megvan hangosan becsukom az ajtót, hogy észrevegyen.Mielőtt még megszólalhatna meghúzom a vodkát, aztán odanyújtom, már úgyis kívántam a piát.Ő is meghúzza amolyan istenesen, ahogy a kolhozban szokás.Aztán meg én iszok.Így szavak nélkül szépen elfogy az üvek, remélem, mostmár nem fog annyira lecseszni.
Egy kicsit piásan bizonytalanul odaszól:
-És végül is, most mi van, mitól remeg itt minden?
-Hát az az igazság, hogy inni kéne még előtte...
-Na mondjad csak!
-Az van, hogy megnyitottam egy vélhetőleg dimenziókaput, és most egy égő bicigli kering a pincében, közben meg csak ül egy ügyvéd a sarokban, és a bírósági végzésekből hajtogatja a papírdarukat.
-Nem semmi.Azért kib.aszottul örülnék neki, hogyha elárulnád azt, hogy mi a k.urva istenért pont itt a gyár pincéjében kellett ezt csinálnod?
-Megkövetelte a történelmi szükségszerűség.
-Ja.
-Most mit bólogatsz olyan hamiskásan, tudsz jobbat?
-Nem.
-Na nem megmontam, hogy erre inni kell?
-Eső után köpönyeg.
-Azért ezt nem mondanám, inni sosem késő.
-Hajajj...
Lemegyek felhozok még két üveggel.
-De most mondd meg, mi haszna van ebből a frakciónak?(Mihail)
-Hát basszus, mondom, hogy senki sem tud jobbat.
Látó is elősomfordál valahonnan, lehet, hogy eddig is itt volt.Nem is veszem észre, hogyha itt van.Úgy hozzámnőtt, vagy megszoktam.
-De most tényleg minek csináltad pont itt?
-Máshol nem lehet.Meg most mi bajod van az ügyvéddel?Nem csinál az semmi rosszat, csak hajtogatja a darukat, és szemet rajzol nekik, meg szemüveget.A biciglire is ránéztem, már nem ég.
-Ja király, és most ettől jobb lesz?
-Hát nem tudom, egész jól néznek ki a szemüveges daruk...
-Na ne szórakozzál velem, ennyire nem vagyok bekúrva!
-Persze,lehet itt filozófálni a harmadik üveg után, elhiheted, hogy nem vagy részeg, bármit elhihetsz.Bár ez józanon is így van.Azt gondolsz amit akarsz, azt mondasz amit mersz, és azt csinálsz amit bírsz.
-És még te mondod, hogy lehet itt filozófálgatni!
-Hát éppen azt mondtam, hogy lehet...

Ekkor Látó egy kicsit guzrgulázva, de irdalmi orosszal, nem nem ukránnal, hanem orosszal mondja.
-Bezony az ókori görögök is sokat filozófáltak.
Erre én:-Azok nem a rómaiak voltak?
-Nem, de egyre megy, mindkettő lepedőbe járt.

EMBEREK, MIVEL MEGNYÍLT A KAPU, KÜLÖNBÖZŐ HATÁSAI VANNAK:MINDENKI VÁGYIK A VODKA UTÁN, VAGY HA NEM IS VODKA, AKKOR VALAMI ALKOHOL, NÉHOL RÉMEKET LÁTNAK AZ EMBEREK, VALAKI MEGŐRÜL, VALAKI SZEKTÁT ALAPÍT.JA, ÉS MAJD MEGJELENIK EGY ÚJFAJTA ANOMÁLIA IS.AKINEK NEM TETSZIK, AZ REKLAMÁLJON, SZÓLJON, VAGY SZÓLJON BE! :)

A francba! A jó büdös francba! Az egészet megette a fene! Az egész egy rohadt csapda volt. Ugyan Jeffnek hála győztesen kerültünk ki a párbajból és a dokumentumok is megvannak, mégis komoly veszteségeket szenvedtünk.
Úgy látszik Kuznyecov belefogott a tisztogatás hadműveletbe. Ezt nem ússza meg szárazon! Itt az ideje bosszút állni.
Megölte Jeff barátait, de legsúlyosabb....megpróbált megöletni engem. Jeff most elment, hogy még több bizonyítékot szerezzen erről a szar háziról. Nekem meg azt mondta, hogy menjek vissza a helyőrségre és tartsam szemmel azt a rohadékot.
Látom, hogy ha most már benne vagyok nyakig ebben az egészben, akkor most nem szállhatok ki. Tehát most a parancsokkal ellentétben azt kell tennem, amit a megérzésem mond.
Legyen! Figyelni fogom a mocsadék minden lépését. Ha bármi gáz van, azt jelentem.
El is indultam a helyőrség felé azzal a kocsival, amit a gyilkosok hagytak itt. Gyorsan meg is érkeztem a helyőrség közelébe, de a kocsit inkább elrejtettem jó messzire a tábortól. Lassan gyalogolok a helyőrség felé, amikor meglátom Kuznyecovot, amint beszédet intéz az össze gyűjtött csapatokhoz.
Gyorsan beugrottam a susnyásba és onnan figyeltem az eseményeket.
"Emberek! Komoly helyzet állt elő!.... Ma megtudtam, hogy egy bajtársunk elárult minket és korrupt lett.
Megölte a saját bajtársát, aki leleplezte a sötét üzelmeit.
Egykor már állt elő efféle helyzet. És most is megtörtént. Kiben bízhatnánk, ha már a saját kollégáink is elárulnak?!
Sulkov! Ő az aki a pénzért képes volt a saját bajtársait, a saját testvéreit, a saját családját elárulni!"
Egy két ismerős srác a katonák közül hitetlenkedve hallgatta az őrnagy beszédét.
"A ti feladatotok, hogy kézre kerítsétek a hazaárulót és elém hozzátok! Majd mi megadjuk neki a megérdemelt jutalmat! Garantálom ezt nektek!" Mondta.
"Nos bajtársak!.... Velem vagytok, most vagy soha?"
A katonák nem túlzottan örülve, de egyszerre válaszolták azt, amit a kötelességük előírt.
"Kuznyecov, te rohadt állat!" Gondoltam magamban, teljesen elszállva a dühtől. Láttam azt is, hogy előrendelt egy 6 fős egységet a katonai stalker specialistái, a behemótok közül.
Ezek a lehető legjobb páncéllal rendelkező böhöm állatok, még talán egy rakéta találatot is kibírnak.
Kuznyecov nyilván ezeket Jeff elfogására akarja kiküldeni. Azonnal értesítenem kell.
Elő is vettem a PDA-m és írtam neki, hogy próbálja elkerülni ezeket a rohadékokat.
Miután ezzel megvoltam, írtam a csapatomnak is, hogy maradjanak ott ahol vannak, mert gáz van. Ezt most egyedül kell megoldanom. Nem kockáztathatom az ő életüket.
Rögtön válaszoltak is az üzenetre és elmondták, hogy nekik is megérkezett az üzenet, miszerint el kell engem fogniuk. Kérdezték még tőlem, hogy hol vagyok, de azt mondtam nekik, hogy maradjanak ott.
Persze amíg írtam, addig egy őr rögtön fel is fedezett és a fegyverét a tarkómhoz szegezve rám kiáltott.
"Megállj! Sulkov! Te vagy az! Most elkaptalak!"
Az ijedségtől rögtön földbe gyökerezett a lábam és mozdulni se mertem. De aztán erőt vettem magamon és gyorsan elküldtem mind a csapatnak, mind Jeffnek két hatalmas szót.
"GÁZ VAN!"
Aztán észrevétlenül bedobtam a PDA-t a susnyás mélyére.
Feltettem a kezeim, majd lassan az őr utasítására elindultunk a helyőrség felé. Hamarosan már ott álltam az őrnagy előtt.
"Sulkov."
"Kuznyecov."
"Nahát! És a kötelező tisztelet megadás?!" Kérdezett gúnyosan.
"Magának én nem fogok tisztelegni s*ggfej!"
"Arcátlan senkiházi áruló! Így köszöni meg azt, hogy a sereg adott magának egy új lehetőséget a teljes életre?!"
"Ezt én kérdezhetném magától! Őrnagy!"
"Szemtelenkedjen csak nyugodtan! Magának már úgy sincs több ütőképes lapja. Elkártyázta a lehetőséget. Pedig nálam naggyá lehetett volna."
"Pff... Hehe! Na persze! Abból én nem kérek!"
"Ahogy gondolja! Majd lesz ideje gondolkodni ezen Vorkutában. HA HA!" Tört ki hangos röhögésben.
Én amennyire csak tudtam, odahajoltam hozzá és nyugodt hangnemben közöltem vele:
"Katonaként éltem. És ha kell, katonaként halok meg! De a tudat, hogy maga hamarabb fog meghalni szörnyű kínok között, az éltet engem igazán! Egy valamit sajnálok csak! Azt hogy nem lehetek ott, amikor maga az életéért fog könyörögni! Haha! HAHAHAHA!" Törtem ki hangos nevetésben, erre ő gyomron vágott.
"Vigyék el innen ezt a mocskos hazaárulót!" Kiáltott fel mérgében.
Aztán még utoljára odavetettem neki: "HÉ! KUZNYECOV! TALÁLKOZUNK A POKOLBAN!"
Aztán egy katona hátulról tarkón vág a puskájával és bevágnak egy furgonba.

Később arra eszmélek, hogy még mindig a furgonban vagyok. De immár tartunk valamerre. Nagyon hideg van és a fejem is fáj. Ráadásul még a páncélomat is elvették és a helyében már egy narancssárga kezeslábast kaptam.
Nem véd a hidegtől és nagyon kényelmetlen is. Ezek szerint mégis a jeges pokolba fogok kerülni. Vorkutába.
Pedig ettől tartottam a legjobban. Kinézek a furgon rácsos ablakán és látom, hogy már rég nem a zónában vagyunk. Sőt! Ami azt illeti, már nem is Ukrajnában. Végeláthatatlan havas földeket látok, a távolban egy két fával, vagy épülettel. Hó vihar tombol. A furgon viszont megállás nélkül, csak robog a havas úton.
Aztán hirtelen megállunk. Hallom ahogy csapódik a kocsi ajtaja, majd valakik jönnek.
Aztán kinyitják a hátsó ajtót.
A hirtelen fehér fény és a hó teljesen elvakít. Eltakarom a szemem, majd azt kérdem az őröktől: "Megérkeztünk?"
A két őr összenéz, majd annyit mond: "Nem!... Most csak egy pihenőre álltunk meg." Majd bedobott egy száraz kenyeret. "Na! Most van időd mozogni egy keveset! Mozgás!"
Én lassan kikászálódtam a járműből és körül néztem.
Mindenhol csak hó és én itt állok össz vissz egy narancssárga kezeslábasban. A cipőmet teljesen átitatta a hideg, már lassan nem érzem a lábujjaimat.
Úgy gondolom itt a vég. Ha nem ez a gyilkos hosszú út fog végezni velem, akkor majd a tábor megteszi.
Elkeseredetten nézek magam elé, utána az őr odaszól. "Na! Vége a pihenőnek! Vissza a kocsiba!" Majd a tonfájával a kocsi felé mutat.
Épp zárná már rám az ajtót, amikor utána szólok. "Kaphatnék egy tollat meg egy papírt?"
Az őr csak mereven bámul engem, közben ismét odaszólok: "Egy ceruza is jó! Vagy bármi amivel írni lehet!"
Az őr még mindig csak bámul, de aztán úgy látszik megesik a szíve rajtam, mert elkezd a kabát zsebeimben turkálni, majd bedob egy kopott ceruzát, meg egy össze hajtogatott papírt.
"Kösz!" Mondtam, aztán rám zárták az ajtót és tovább indultunk.

Amíg folytatódott az út elkezdtem írni egy levelet:
"Drága Kátya!
Ha ezt a levelet olvasod, addigra én már halott vagyok.
Csak elakartam mondani neked, hogy nagyon sajnálom még mindig, hogy a sereget választottam helyetted. Igazad volt! Rossz ötlet volt. Tudom, amikor bekerültél a kórházba ápolóként, akkor végleg elpuskáztam a lehetőséget, hogy bevalljak mindent neked. Mindössze egyszer láthattuk egymást újra, azon a bizonyos napon. Remélem emlékszel.
Szeretném ha tudnád, hogy még mindig szeretlek. Nem volt olyan nap, amikor a szorult helyzetekben ne gondoltam volna rád.
Akkor is rád gondoltam, amikor ezt a levelet írtam. Szeretném ha nem bánkódnál miattam feleslegesen. Tudtam hogy mit vállalok azzal, ha belépek. Ez az én ostobaságom volt. Miattam kerültél ilyen helyzetbe.
Sajnos most búcsúzom. De szeretném ha mindig emlékeznél rám.

A te örök szeretőd: Ivan Sulkov"

Aztán össze hajtottam a levelet és vártam az út végét.

Hosszú és fáradalmas út után meg is érkeztünk. Ismét kinyílt a jármű hátsó ajtaja és ekkor már tudtam, hogy megérkeztünk a végcélunkhoz. Vorkutához. Fel kellett készülnöm, hogy az igazi borzalmak csak most kezdődnek.
Amikor kimásztam a kocsiból, láttam ahogy még több teherautó is állt a tábor udvarán. Mindről ugyanolyan narancs színű kezeslábasban fagyoskodó rabok szálltak le.
Csak ők rosszabb bőrben voltak mint én. Egy valakiket láttam csak, akik talán egész jól tűrték ezt a körülményt. Egy nagy darab fickót, aki majdnem akkora volt, mint maga a teherautó, (Sőt még tán lassan nagyobb is.) Meg egy normális méretű, de jó kiállású, szakállas fickót, aki a jelekből ítélve, már hosszú évek óta raboskodik itt, de ismét szökésből hozták vissza.
Nem túl bizalom gerjesztő ez a hely, de ez az ember már csak a puszta láttán inspirál arra, hogy nekem sincs vesztenivalóm egy szökési kísérlettel.
Asszem, ha számomra eljön az idő, meg is próbálom.
Amíg gondolkoztam, az egyik őr hátba vágott, egy jókora gumi bottal és rám kiáltott: "Mozgás elítélt! Isten hozott a Jeges üdülő központban! HAHAHA!" Tört ki ez is dobhártya szaggatóan hangos röhögésben.
"Ó hogy akadt volna meg a köldök zsinór a nyakadon!" Gondoltam magamban, miközben a hátamat fájlalva követtem a többi rabot.

Háát... Nem is tudom. Ahol én vagyok, ott sajnos nincs vodka. :D

Éjjel 2 óra körül fel riadok. Valami mozgást hallok a nádasból.
- Mi az ? kérdez oda az egyik idősebb a tűz mellet ülve.
- Valami van a nádasban. Ott. Majd a hang irányáéba mutatok. Közben fel ülök és a fegyveremért nyúlok.
- Áhh biztos csak egy vadkan. Szólal meg egy másik srác. Az idősebb is fürkészi a nádast és már a fegyverét is a keze ügyébe vette. Ezt látván a srác is így tesz és fel készül.
- Nagy a csend. suttogtam.
- Tényleg, hol az őrség ? néz körbe az idősebb barátom. A fiatal srác már kezd berezelni.
- Fiúk, mi történik itt ?
- Nyugi Vasziljev, vigyázok rád. Nyugtatgatja az öreg.
Már 5 perce semmi mozgás, még a levegő is megállt.
- Jólvan, én körül nézek a házaknál, ti menjetek a kocsikhoz, halkan mozogjatok.
- Rendben, gyere Vasziljev, kövess.
Lassan felállok, és elindulok az épületek közé, gyorsan és halkan mozgok körbe jártam mind két épületet sehol semmi, az őrök is eltűntek csak bent a házban alszanak a többiek. Mi történt itt ?
- Pszt, öcsi
Fordulok és egy psukatus jön felém, és ár földön is vagyok. A támadom nem számított rá, hogy eszméletemnél maradok ezért ki is gáncsoltam, majd kitekertem a a kezét a földre szorítottam.
- Elég ! szólalt meg még egy mögülem. Hátra nézek és három fickó fegyvert fog rám. Elengedem a földön fekvőt, és leszállok róla. Ő felkel majd ő is fegyvert ránt.
- Gyerünk a tűzhöz, mozgás ! szól megint az előző.
A tűznél már ott van az öreg meg Vasziljev. A házak között újabb meglepetés ér, mindkét ajtónál újabb ismeretlenek 5-5 betörnek és kiabálva kiterelnek mindenkit. A tetőn megjelennek a támadóink, és nádasból ahonnan a zajt halottam újabb 6 ember jön ki. Középen a tűznél szépen össze lettünk terelve Közre fogva fegyver nélkül. Max lép ki a tömegből és szólal meg.
- Jólvan akkor kik vagytok és mit akartok.
A támadók közül egy kilép a sorból leveszi a maszkját. Kinézetre egy kopaszodó idős ember, oda lép Maxhoz és korát meghazudtoló gyorsasággal teríti le Max-ot, páran meg mozdultak a tömegből, de a fegyverek kibiztosító hangjára senki nem mert tovább menni.
- Itt én kérdezek, és maga felel.
- Hogy hívják ?
- Max
- A teljes nevét kérdeztem !
- Maximillian Forester. Most én kérdezek ! Kik maguk ?
- Kuss ! láthatóan erősebben nyomta a hóba Max fejét.
- Miért jöttek ide ?
- Nem tartozik magára !
- De igenis rám tartozik az hogy mit keres a Szabadság vezetősége és a frakció java része a mocsárban.
- Honnan tudja kik vagyunk.
- Sok mindent tudok, fiatal barátom.
- Azt mégsem tudja hogy miért jöttünk ide.
- Nem azt mondtam hogy mindent tudok, csak azt hogy sokat. Nem ugyan az. De ha tippelnem kéne akkor a Szolgálat miatt vetődtek erre, jól tippeltem ?
- Elég legyen ebből lép ki az emberek közül egy ujabb ismeretlen csak azt tudom hogy a vezetőség tagja.
- Skin vissza ! szól rá Max.
- Végre egy értelems ember, akivel lehet beszélgetni. Bizonyára Skinflint ?
Skin össze húzza a szemét, és úgy válaszol.
- Igen.
Ekkor az öreg az öreg játszi könnyedséggel kapja fel a földről Max-ot és oda löki hozzá. Majd így szól.
- Én Lebegyev vagyok. Tehát akkor miért jöttek ide ?
- A bázisunkat ostrom alá vették... elkapja Skin karját és megrántja...
- Nem tálalhatsz neki, hogy bíznál benne, és ha lead minket a Szolgálat kezére.
Lebegyev csak figyeli az eseményeket meg se rezzen.
Skin tüzes tekintetet vet Maxra.
- Szerintem örülhetünk hogy nem lőttek még halomra. Én legalább megpróbálok tárgyalni, ha már neked nem sikerült.
Max mint egy dacos kölyök, lép vissza Skinflint mögé. Látszik rajta hogy nincs ínyére ez a csevej Skin és Lebegyev között, vagy csak az zavarja Skin jobbnak bizonyul ilyen téren.
- Tehát, a Szolgálat kiűzött minket a bázisunkról, ennyien sikerült kijutnunk egy éjszaka alatt, az készletek jó része ott maradt. Sok jó ember veszett oda hogy mi kijussunk. Azért jöttünk ide hogy elrejtőzünk egy időre. Amíg új helyet nem találunk az újra kezdéshez.
- Értem, a mocsár a mi területünk, és mint ilyen szeretjük tudni hogy kik jönnek be, és mit akarnak itt, nem lett volna szükség erre az éjszakai kis akcióra, ha gondolnak erre.
- Elnézést, nem tudtuk hogy itt lenne bárki is
- De én tudtam. Szólal meg egy fiatalos hang a háttérből, majd csak annyit látni hogy lökdösik és csendre intik. Lebegyev arcára mosoly ül.
- Biztos meg tudunk egyezni valahogy. Próbálkozik Skin.
- Az biztos, mit tudsz ajánlani ?
- gondolom nem csak a vadak miatt vannak fegyvereitek, és azok akik itt voltak előttünk, lemerem fogadni, hogy nem szimpatizálnak veletek.
- Miből veszed ezt ? kérdezi kíváncsian Lebegyev. Max arcán is látszott a kérdés " Igen, honnan is tudod ?"
- Hát először is, a ti ruhátokon látni egy jelet a mi gondolom a frakciótok-é, ugyan ezt a jelet láttam a ház egyik falán, csak éppen egy másik jel volt rá festve, ami jel megegyezik az itt lévő pár ember kitűzőjével, akiket elintéztünk. Maxnak elkerekedik a szeme, majd át megy rák vörösbe az egész feje.
- hmm, helyes az ok fejtésed,ők egy ellenséges banda akik megpróbálnak betelepedni ide a mocsárba, csak mi nem hagyjuk.
- Talán segíthetnénk egymást, mi el akarunk bújni, ti meg kiűzni őket, segíthetünk ezt elérni.
Lebegyev gondolkozóba esik.
- Majd meglátjuk, még beszélünk. majd oszlásra adott parancsot. Az emberek meg úgy tűntek el ahogy jöttek a nádas elnyelte mindet. Én meg kerestem Chestert majd a fegyverem.
- Gyere kövessük őket.
- Én inkább kimaradnék ebből, meg kell csinálni az autókat , mert...
- Jólvan akkor maradj , egyedül halkabb vagyok úgy is
- Sok sikert, és gyere vissza. Egyben.
Ezzel bevetettem magam a nádasba. Majd az éjjeli látogatóink után.

Igen. Mindenki a saját démonjaival,azokkal küzd meg.
Az én számomra ezek nem mások,mint a varjúk. csakhogy más színben és más nagyságban. Félig áttetszőek,és mindenhonnét előrepülnek,olyan helyekről is,ahonnét a legkevésbé várnád...
Egy például -teljesen valószínűtlenül- a gyár közelében meglévő bányagödör vizében repült,holott a víz koromfekete és nagyon mély,én is csak távolról mertem nézni,mert mindenféle furcsa szerzet jelenlétét érzékeltem a hideg és gonosz vízben.
Még látható mélységben repült és a fodrozódó víztükör érdekesen megtörte áttetsző testének halvány fényét,de azért határozottan ki lehetett venni.
Vagy volt egy másik,ami a félig leomlott,de vastag téglakerítésbe repült,majd annak túloldalán előbukkanva, elegáns és lassú szárnycsapásokkal tovaszállt.
Ám amikor a szemükbe néztem,az maga volt a félelem.
Tanácstalan vagyok. Sok itt levő ember id-rezgései diszharmonikus és kiszámíthatatlan vibrálású fényes húrként zengenek saját elmém tükrében,s semmit az ég világon ki nem tudok hámozni belőlük.
Csupa összefüggéstelen gondolat,vagy csak annak részletei,bármiféle megokolható kapcsolat nélkül....
Annyira idegesít,hogyha nem volna olyan képességem,ami megóv az itteni anomáliák gyilkos jelenlététől,csukott szemmel sétálgatva mennék bele egybe,csak lenne már vége.
Apropó,anomáliák.
találkoztam egy olyannal,ami számomra is teljesen újnak tűnik.
Közvetlenül nem látható az emberi szem számára,afféle forgó,halvány infravörös fényt kibocsátó fordított kúpként tudnám leírni,melynek csúcsa a felszíntől néhány arasznyival végződik.
Érdekes módon kizárólag a tárgyakra van hatása, állati vagy emberi szervezettel szemben közömbös,eltekintve "emelő ,és megdobó " hatását,amitől az illető pár méterrel arrébb pattanva ér földet.
A tárgyakat viszont már agresszíven kezeli.
Ha mondjuk egy ócska benzineskannát belehajít valaki,akkor vagy egy marok rozsaként,vagy pedig vadonatúj bádogedényként esik ki belőle, teljesen kiszámíthatatlan módon.
Kíváncsi volnék,mit tenne a lepukkant és javíthatatlan fegyverekkel?
El is neveztem-csak úgy magamban-szelektor anomáliának.
Türelmetlenül várom,a többiek érzékelik e a jelenlétét,mert a gyár körül legalább tíz ilyent láttam,bár nem állandóak,folyamatosan mozognak,majd eltűnnek.
Társam számára feltétlenül jeleznem kell a jelenlétüket,mert a többi stalker maximum a karóráik meg egyéb elektronikus eszközeik leállásából,esetleg a gyengébb fegyverek hirtelen leamortizálódásáról vagy éppen feljavulásából,no meg a pár méteres ,gyöngédnek éppen nem mondható repülésről fogják észrevenni.
Társam persze-a szokott módon-megint "túltöltötte" magát,de érdekes mód,ennek ellenére elméje mégis teljesen tisztának tűnik,mintha szigorú szemekkel,kívülről nézné és kritizálná önmagát.
Kri-ti-ka-i re-a -liz -mus
:D

Meg kellett gyógyítanom őket. Az előzetes várakozásokkal ellentétben egyre inkább rosszabbodott az állapotuk, relikvia kellett nekik.
- Zombi, gyere velem! - kiáltottam, lefelé jövet a lépcsőről.
Előzőleg a tetőn voltam belőni a fegyvereimet.
- Keressünk valami relikviát nekik. Benned megbízok, sietnünk kéne - foglaltam össze röviden a tényállást.
Zombi nem ellenkezett, fogta a fegyverét és jött.
- Ismerek egy jó helyet, ahol találhatunk - mondta, és előregyalogolt.
Kordon belseje felé mentünk, fél óra múlva már a töltésen is átkeltünk. A közeli feldolgozóüzem udvarán álltunk meg, egy rámpa mellett.
- Itt, az épületben. Mikor még kezdő voltam, láttam idebent két relikviát, de nem tudtam bemenni értük. A sugárzás még mindig magas, de talán bent vannak.
- Az én felszerelésem jobb, fogd a fegyverem! - szóltam, és odadobtam a sörétesem.
Felkapaszkodtam a téglarakáson, és bemásztam az egyik lyukon. Odabent egy rostálógép volt, és egy villogó kő, de a geiger-számlálóm kiakadt. Berohantam, felkaptam a relikviát és kiugrottam a közeli ablakon.
Zombi iderohant, és felsegített:
- Mit találtál?
Megvizsgálta a követ, és csalódottan szólt:
- Asszem' ez egy medúza lesz. Ezzel ugyan nem gyógyítunk meg senkit.
- Használjuk a relikviakeresőinket. - javasoltam, ugyanis a közeli bozótosban rengeteg anomália volt.
Odagyalogoltunk, és a detektoraink máris jelezni kezdtek.
- Itt sok lesz, de a sugárzás még magasabb mint a gyárban - szólt Zombi.
- És az anomáliák... ide nem lehet bemenni.
- Menjünk tovább...
- Nem! - kiáltottam - Sürget az idő! Ketten meghalhatnak, és csak ez lehet a megoldás!
- Nézd, el sem jutsz a legközelebbi képződményig, egy vortex máris beszippant... nincs értelme.
Gondolkoztam. Ők befogadtak, és ezt meg kell hálálnom.
Elkezdtem levetkőzni. A kabátom és a mellényem mindenestől a földre dobtam, és rálöktem a fegyvereimet. A nyakláncom is odaraktam.
- Mit csinálsz!? - kérdezte Zombi.
- Bemegyek. Ezeket vidd majd vissza, és rejtsd el a házban. A kandallónál, a kéménybe dugva jó is lesz.
- Elmebeteg! Ezt nem engedhetem! - mondta magából kikelve Zombi, de nem indult meg. Tudta ős is jól, hogy ez a helyes.
Elmosolyodtam. Rám már nincs szüksége a világnak, csak két embernek. Élek a lehetőséggel. Ez nem öngyilkosság, ez önfeláldozás.
Lemondok az életemről egy magasabb cél érdekében, amelyet senki sem sejthet itt... Talán még én sem.
Ez a magasabb cél nem két ember. Milliók élete fölött kellett döntenem ezekben a percekben.
A következő pillanatban már a gallyakat éreztem, ahogy a testemet vagdossák. Futottam.
"NE!" - hallottam a hátam mögül, de nem foglalkoztam vele. Bizseregve forrt a bőröm, az erőm is egyre fogyott. A sugárzás gyorsan hat...
Minden nagyobb követ megvizsgáltam, ide-oda rohangálva. Végül halvány fényt láttam egy tócsában. Lerogytam, és kiemeltem három vérkövet... Ez csoda.
A pólómba csomagoltam őket, és kihajítottam a bokrok közül. Megpróbáltam kifelé futni, de nem engedtek. Nem engedtek a bokrok, a fák, a víz, a gallyak már leküzdhetetlen akadályok voltak. Lenyomtam az "üzenet elküldése" gombot, a PDA-n, majd még utoljára felordítottam...
- ÉRIN GO BRÁGH! TIOCFAIDH ÁR LÁ!

- És most? Kérdezte Jack a PDA üzenetre nézve.
- Szerintem elkapták a haverodat... Mondta Nikolai.
- Szerintem is, de őt ha elkapják 2 szankció létezik, vagy főbe lövik, vagy viszik egy gulágba mint hazaárulót... Nem is tudom melyik a rosszabb... Felelte Nikolai.
a dokumentumok amit kaptunk tőle, azt fel kell használnunk! Mondta Jack.
- Nem az még nem elég bizonyíték. feleltem
- De arra elég hogy az ellened felhozott vádak tisztázódjanak! Rivált rá Herceg.
- Már nem a vádakról van szó! Ez már vérre megy!
- Nézd herceg, megértem hogy nem igazán előnyős menekültként ténykedni, amikor ezzel a bizonyíték mennyiséggel kiválthatnám magamat, és téged, de több kell, hogy megmentsük a többieket is! Kell bizonyíték Krügerről, és Kuznyecovról is külön külön, és együtt is, Kuznyecovról már van infónk, már csak a márcsak Krügerről és a Kuznyecovval való üzleteiről kell találnunk.
- Marhaság! 2 ember életébe került míg megszereztük ezt is, ami ha így haladunk, akkor az útolsó bizonyítéknál már senki se lesz aki leadja...
Nem szükségszerű meghalnunk! nem rátára van írva hogy mikor mennyi ember hal meg!
- Tegyük fel hogy elhiszem amit mondasz, ah végre kikerülünk ebből a szarból, elengedsz?
- Hogy értve? Kérdeztem.
- Ha ennek vége szeretnék lelépni!
- Rendben van. Mondtam.
- Akkor rendben. Mondta herceg, majd elfordult tőlünk.
A többiek is hasonló képpen reagáltak.
Jól éreztem, hogy megingott a bizalmuk, bár Nikolai és Jack tudták, hogy fognak még emberek meghalni, de pont Szása és a Töpszli...
Herceg kicsit rosszabbul viselte, megkedvelte a kölköt, a halála emlékezteti arra, hogy nem biztos hogy túléljük a küldetést...
Én is hasonló képpen éreztem de mégis azt kellet mutatnom, hogy hiszek a győzelemben. Éppen ezért kellet a látszatot tartanom hogy nem érdekelnek a veszteségek, holott nagyon is mellbevágóak voltak... ezért még megfizetsz kuznyecov!
Fogtam a PDAm és gépeltem egy üzenetet Skullnak, de szerencsére "Online" volt.
Hello skull, Szükségem volna a vasmadár Koordinátáira!
Miért?
Mert!
Itt van a bázison. Hátul a régi katonai kiképzőn.
Régi?
Jah.. miután elüldöztek kitiltottuk majdnem az összes katonát innen, egyedül Degratyev nevű SBU tiszt van megtűrve.
Fel van tankolva?
Jah, miután Krilov személyi használatba vette.
Akkor gondolom már szolgálat színeiben van...
Őőőő nem. Krilov tegnap szólt, hogy ne dobjuk ki mer használatba venné.
Vissza jött már az össze katona a a bárba?
Nem.. egy helycserés támadás van, vagyis a bárból 40 pihent ember ment ki a sötét völgybe, a harcosok meg vissza jöttek, de kevés őr van mivel sok a sérült, és a fáradt katona.
úgy durván 20 őr van szolgálatban összesen! Szóval ah be akarsz jönni elkötni a helit, akkor most gyere, és nem kell megölnöd senkit!
Kösz, Jut eszembe a sötét völgyi gyárnál vannak őrök?
Nem. kéne?
nem.
jól van mikor tájt jöttök?
úgy 2 óra múlva ott vagyunk a környéken!
Jó, szóljatok rám ha elértétek a bár területét, akkor majd lecsempészem Krilovtól a kulcsokat.
Jó, Kösz! írtam még bele, majd kinyomtam a beszélgetést.

Jól van fiúk pakoljatok, indulunk!
Hova?
Egy vasmadárért!
van pilótánk? Kérdezi Nikolai.
Jah. Mondtam, Miközben felvettem a sötétített üvegmaszkot.
a többiek is szedelődzködtek, és kimentünk a rejtekhelyről.
merre megyünk? Kérdezte Herceg.
Bár! Mondtam.
Szerinted jó döntés?
a Legjobb! Mondtam, majd kibiztosítottam a fegyverem. és elindultam a Szemétdomb felé, a többiek kis idő után utánam indultak, de beértek nemsokára...

Hüvös az éjjel. De legalább van egy kis adrenalin többlet. Ha már egyedül kóborlok a nádasban, az éjjeli látogatóink után. Gyorsak és kezdem elveszíteni a nyomukat. Éjjel látó híján meg nehéz lesz vissza találni is.
Még 5 percet kóválygok így, amikor kilépek egy sűrűbb rész mögül. Még a vér is megfagyott az ereimben. Nem vagyok egy alacsony ember, de ez a valami legalább két fejjel volt nagyobb mint én. A szeme csak úgy villogott az éjjeli sápadt hold fényben.
A hosszúkás test alkata egyből elárulta hogy egy újabb "csápos fejű". Az előzővel is alig bírtunk ketten de ez még nagyobb. Egyenlőre nem történik semmi csak méregetjük egymást. Folyamatos a szemkontaktus.
Most már kezdek aggódni hogy hátba fognak támadni.
Lassan fel emelem a puskát, egy pillanatra meg akad valami gazban oda pillantok, és amikor vissza néznék már sehol a szörny.
- Mi a...mormogok az orrom alatt.
Elkezdem kapkodni ide oda a fegyvert, és forgolódok. Amikor vissza nézek a z előző helyére meg pillantom csak a két szempárt.
Oda rántom a fegyvert, és eltűnik, hallom ahogy rohangál körülöttem, a nádasban csak éppen nem látom a célt. Itt-ott meg mozdul a nádas. Meg meg lepereg a hó a száraz bokrokról ahogy neki megy. Végül egy nagyon közeli mordulást hallok pont mögöttem, felbukok előre.
Rögtön pörgök egyet és a fegyveremért nyúlok. Most megint előtűnik egyszerűen a semmiből, kirája hatalmas kezeit rám ordít a csápjai meg csak úgy merednek minden irányba. Nekem se kell több oda sorozok, erre letűnik. Vetek egy hátra bukfencet és futás.
Most kezd bennem tudatosulni hogy csak játszik velem. Élvezi hogy vadászhat. De amíg van nálam fegyver és levegő a tüdőmben, addig belőlem nem lesz vacsi. Hátra lövöldözgetek néha. Mintha érne bármit is.
Egyszer csak oldalról kapom egy ütést és át bukok a jobb oldalamon lévő félig kidőlt fán. Kicsit szédülve, de fel állok és látom hogy egy nagyobb tisztáson állok. Most már két zajt is hallok a nádasból, meg malac röfögést.
A hang irányába nézek és már ki is ront egy méretes vadkan a nádasból. Szinte világítanak a hó fehér agyarai. Kiürítem a tárat, az összes golyót a fejébe eresztem. Amitől orra bukik és megpördült majd oldalára dőlve nem mozdul többé.
Újra táraznék ám ekkor jön az újabb támadásszemből hirtelen megjelenik előttem a csápos fejű és úgy mellkason taszít hogy egy métert esek hátra. Leérkezve kapkodok a levegőért amíg tudok ,mert már rám is veti magát. Jobb kezemmel elkapom a csápjait már amennyit bírok. Bal kezemmel meg a késem keresem ami a derekamnál van a tokjában, pontosabban rajta fekszek.
Érzem hogy a kesztyűn keresztül is valami meg szúrja a kezem. Érzem ahogy szívni kezdi a vérem.
Végre sikerül meg fognom a késem, előrántom és végig húzom a mellkasán. Kicsit felemelekdik. Térdig sikerül felhúzni a lábam ás úgy taszítom el magamtól. Két lábra áll és teljes dühéből üvölt.
Fel állok és felkészülök a kézi tusára. Neki karma vannak nekem meg egy jó vadász késem.
- Gyere te mocsok, felszeletellek. Ordítok rá.
Meg is van a hatása mert neki indul, leguggolok és kitérek a támadása elől, közben egy újabb vágást ejtek az oldalán. Meg fordulok és most már én támadok, két kézzel fogom a kést és úgy ugrok neki bele mélyesztem a hátába amilyen erővel csak bírom. Előre esik én meg még mindig rajta vagyok, és forgatom a kést, kihúzom és még kétszer oldalba szúrom, ekkor dob le magáról.
Fel áll de elég bizonytalan a mozgása.
- Hehe, ennyi, véged te pokolfajzat. Kacagok fel diadal ittasan.
Zajt hallok mögöttem balra rántom a fejem, és csak egy dupla csövű sörétest látok. Vissza kapom a fejem és még annyit látok ahogy szét hullik a csápos feje a sörétes erejétől.
- Ezt igazán nem... fordulok a fegyveres felé. De már csak egy tompa ütést éreztem. Majd minden elsötétült.

Újabb köteg olvasnivalót veszek a kezembe, mikor bejön Antinovics elvtárs, becsukja az ajtót, és jó nagyot húz egy üveg vodkából, majd átnyújtja.Ezt játszuk míg el nem fogy az üvegnyi alkohol.Lehúzom az utolsó kortyot, majd megszólalok:
-És végül is, most mi van, mitól remeg itt minden?
-Hát az az igazság, hogy inni kéne még előtte...
-Na mondjad csak!
-Az van, hogy megnyitottam egy vélhetőleg dimenziókaput, és most egy égő bicigli kering a pincében, közben meg csak ül egy ügyvéd a sarokban, és a bírósági végzésekből hajtogatja a papírdarukat.
-Nem semmi.Azért kib.aszottul örülnék neki, hogyha elárulnád azt, hogy mi a k.urva istenért pont itt a gyár pincéjében kellett ezt csinálnod?
-Megkövetelte a történelmi szükségszerűség.
-Ja.
-Most mit bólogatsz olyan hamiskásan, tudsz jobbat?
-Nem.
-Na nem megmontam, hogy erre inni kell?
-Eső után köpönyeg.
-Azért ezt nem mondanám, inni sosem késő.
-Hajajj...
Közben az elvtárs lemegy még 2 üvegéert, mikor visszajön megint kérdezem:
-De most mondd meg, mi haszna van ebből a frakciónak?
-Hát basszus, mondom, hogy senki sem tud jobbat. Közben előjön a nagy fekete kutya...
-De most tényleg minek csináltad pont itt?
-Máshol nem lehet.Meg most mi bajod van az ügyvéddel?Nem csinál az semmi rosszat, csak hajtogatja a darukat, és szemet rajzol nekik, meg szemüveget.A biciglire is ránéztem, már nem ég.
-Ja király, és most ettől jobb lesz?
-Hát nem tudom, egész jól néznek ki a szemüveges daruk...
-Na ne szórakozzál velem, ennyire nem vagyok bekúrva!
-Persze,lehet itt filozófálni a harmadik üveg után, elhiheted, hogy nem vagy részeg, bármit elhihetsz.Bár ez józanon is így van.Azt gondolsz amit akarsz, azt mondasz amit mersz, és azt csinálsz amit bírsz.
-És még te mondod, hogy lehet itt filozófálgatni!
-Hát éppen azt mondtam, hogy lehet...
Most neg megszólal a kutya:
-Bezony az ókori görögök is sokat filozófáltak. Az elvtárs kérdez tőle:
-Azok nem a rómaiak voltak?
-Nem, de egyre megy, mindkettő lepedőbe járt.

Én már csak a fejemet fogom... Égő bicikli és origamis ügyvéd a pincébe.. tiszta jó.. nade, hamár ez van , ezt kell szeretni..

-Kolléga! Először is: Az a bizonyos dimenziókapu most nyitva van, vagy ideiglenesen be lett zárva? aztán pedig: Ha be van zárva és kinyitjuk mi történhet? Mi is átjuthatunk azon a kapun? Fel tudjuk használni valamire?

Ismét arra ébredek, hogy az oldalomon fekszek és a ruhám csupa vér, de nem érzek fájdalmat. Tán meghaltam ? Erős fény világít az arcomba, de mikor odébb nézek, akkor látom Zombi füstös arcát.
-Jaj ne ! Te is itt vagy ? Akkor ez a pokol !
-Nagyon vicces te szemétláda. Ezzel a vérkővel gyógyítottalak meg téged és a védencedet is.
Szétnyitom a zubbonyomat, felhajtom a pólómat és látom, hogy csak piros foltok vannak a lövések helyein.
-Ki hozta el ?-kérdezem.
-Ír. Az életét áldozta, hogy élhessetek. Most temetetlenül fekszik az iszonyatos sugárzásban, meg én is épphogy megúsztam baj nélkül, mikor egy csapat bandita elől futva hoztam ide ezt a követ.
Nagyon lehangolódtam.
-Sajnálom barátom... Hogy van Jarina ? Még nem ébredt fel, csak nyöszörgött, de stabil az állapota szerintem.
Ráteszem a nyaki ütőérre a kezemet, majd megnyugvással tapasztalom, hogy jól van.
Kivesz a táskájából egy konzervet és egy darab kenyeret.
-Nesze, ennyivel még kisegítelek, de ide a cigarettával.
-Itt van vidd !
Felkapja és kimegy rágyújtani. A szelet kenyeret ketté töröm és a konzerv tartalmát, ami vagdalt hús, rájuk teszem. Az egyik szelethez hozzá látok, gyorsan bepakolom, utána a táskámhoz megyek a kulacsomért. Úgy látom Kalóz AK-ját is kilőtték a kezemből, mert a zárszerkezetben egy 7,62-es beágyazódva. Nem marad más. A tokarevet kikeresem a táskából és az övem mögé teszem. A kulacsot meg jól meghúzom. Nagyon szomjas voltam már. Úgy hallom a lány is ébredezik. A kulaccsal gyorsan odafutok, letérdelek mellé.
-Jarina ! Jarina ! Jól vagy ?
-Igen. De ez hogy lehet ?
-Ír szerzett nekünk egy relikviát, amivel sikerült begyógyítani a sebeket.
-Hol van Ő ?
Lesütöttem a szememet.
-Istenem... Nyugodjék békében.
-Itt egy kis víz. Igyál.
Belekortyol a kulacsba, addig a rögtönzött szendvicsért megyek.
-Nem sok, de most csak ennyim van, majd valamelyik kereskedőtől szerzek még.
Próbálok kedves lenni, erőltetett mosollyal.
-Nagyon köszönöm.
Már nagyon rég nem evett, mert ő is hasonló gyorsasággal pusztítja el a szendvicset, mint, ahogy én tettem.
A következő percekben a csapat maradék tagja bejött a szobába. Vologya ideges tekintettel figyel.
-Túl sok problémát okoztatok a közelmúltban nekünk. Az ír barátod halála, Kalóz halála..Még hányan haljanak meg értetek ? Elég volt. Te és ez a cafka eltűntök innen örökre.
-Ne cafkázd. Emlékezz kivel beszélsz öregember !
-Nesze itt a sz.aros pénzed és most takarodjatok innen ! Felőlem akár meg is dögölhettek !
Ökölbe szorítom a kezem, de ráteszi a lány a vállamra a jobbját és a fejét rázza. Felveszem a földre dobott pénzt és a holmijaimat összeszedve céltalanul elindulunk egyik irányba.
-Mi lesz most velünk ?
-Majd kitalálok valamit...
Addig megyünk míg már sötétedni nem kezd.
-Hol vagyunk Georg ?
-A hadiraktáraktól nem messze, keletre. A Zóna hatásköre 10 kilométerrel nagyobb lett, így a katonai óvóhelyeket gyorsan kellett kiüríteniük. Emiatt tudtam bejutni olyan könnyen, mikor megérkeztem.
-Egyik létesítményben tökéletes szállást lelhetnénk.
Látszik a lányon, hogy elfogadja az ötletet, de nagyon feszült egyenlőre. Túl sok ez így egyben.
Az úton tovább menve egy tanyát pillantunk meg, a sötétedésben látni, hogy pislákol a fény.
-Gyere. Nézzük meg !
A pisztolyt magam elé rakva indulunk meg felé.
-Várj !
-Mi az ?
-Örvény előttünk.
-Nem látom.
Megfogok egy követ és bele vetem.
-Látod ?
-Nem vettem észre.
Kikerüljük és elől megyek továbbra is, ő meg fedez az UZI-jával. A tanyánál minden tele van dobozokkal. Némelyikre ciril betűkkel írtak, a másikra latinnal. Benyitok lassan az ajtón, de egyből egy bőrkabátos, farmergatyás tag fogja rám a sörétest.
-Ki vagy ?
-Csak egy utazó.
-Hát te ?
-Kereskedő. Méghozzá nagyon jó, és nagyon nem akarom, hogy bárki tudjon még erről a helyről, így nem hagysz választást.
Jarina ekkor a hátsó bejáraton át odasomfordálva a fejének nyomja az UZI-t.
-Annyira, hogy az életed árán is megtartanád a titkod ?
Leereszti a sörétest és elmosolyodik.
-Wilson Yurik. Kereskedő és sztalker.
-Gondolom kirabolni jöttetek.
-Nem, csak a helyet megnézni.
Intek Jarinának, hogy nem kell a fegyver. Leengedi.
-Ez esetben szerencsétek lehet. Az eddigi "embereim" futásnak eredtek mikor egy vadkan csorda erre felé tartott, így magam vagyok. Hajlandóak vagytok segíteni és berakodni, valamint megesküdni, hogy titokban tartjátok a helyet ?
-Persze. Kár volt a sörétessel indítani a beszélgetést...

Magamhoz térve egy szobában ülök, kevés fény szűrődik be az ablakon vegyesen, a hold és a kinti tűz fénye.
Egy széken vagyok, kezem meg van kötve. Jobbról az asztalból a félhomályban egy alak felkapja a fejét a mozgolódásomra majd meg indul felém.
Lemerem fogadni hogy nem simogatni akar az ökölbe szorított kezével. Amint ide ér lendületből pofán ver majd gyomron. Oda hajolna hogy mondjon valamit. Persze én meg hagyom is hogy szarrá verjenek. Amint meg felelő távolságba kerül lefejelem majd ki gáncsolom, és asarkammal úgy istenesen mellkason taposom.
Oda pattogok a székkel kis híján fel borulok de meg maradok, most a torkára taposok és lassan elkezdem nyomni.
- Hányan vagytok ?
- Öten. nyögi ki köhögve, az orra vére is eleredt.
- Hol a cuccom ?
Látom hogy próbálna fel kelni, ezért még egyszer meg taposom. Kintről most már csak a gitár hangját hallom, és hogy valaki rá kezd énekelni.
- Válaszolj !!! kezdem egyre jobban taposni a torkát.
- Kint a többieknél.
- Kösz az infót. Köcsög.
Minden erőmből rá rugók a torkára. Egy reccsenés meg egy kis rángás és vége is. Kint még javában énekelnek. Amennyire tudom emelem hátra felé kezem. Kicsit rásegítek lábbal is majd nagy nehezen, sikerül át emelni a szék támláján a kezem. Oda guggolok a segítőkész barátomhoz és elkezdek kutakodni a zsebeiben. Végre találok egy bicskát, nagy nehezen ki nyitom és elkezdem vágni, kint elhallgat a zene s mocorgást hallani, halkan beszélgetnek. Végre elvágtam annyira kötelet hogy el tudjam szakítani. és szabad a kezem. Kinézek az ablakon és jön erre felé az egyik az ajtóhoz sietek, és beállok mögé. Benyit.
- Pipás, leváltalak menny ki. Hogy az a...ebben a pillanatban lekaptam hátulról a fejét és kitekertem.
Nála volt a vadász puska kint még hárman voltak. Gyorsan felvettem a kabátját, és úgy indultam a tűz felé.
- Nah mi volt bent, elaludt mi ?
- Jah, szépen alszik mind kettő. Velem szemben ülőket azonnal lelőttem aki nekem háttal volt azt meg mielőtt fel tudott volna állni kapta puskatussal utána földön vertem amíg mozgott.
- Ezt nektek kellet itt kötözködni velem. pfuuu Kifújtam a levegőt és vele együtt a mérgemet is. A tűz mellet ott volt a cuccom is. Már lassan kel a nap és fogalmam sincs merre vagyok. Várjunk csak kaptam én azt a PDA-t hátha meg tudok belőle valamit. Chester frekvenciáját befogtam. Meg van jelölve a térképen. Remek át kell másznom a fél mocsáron hogy oda érjek. Még körül néztem és ami olyan volt azt elvittem az egyik táskájájt is elvettem abba pakoltam, főleg a kaját és 4 üveg vodkát. De az egyik sörétest is vittem magammal, meg némi lőszert hozzá. Bepakoltam, a hullákat össze húztam és a tűzre dobtam őket.
Elindultam volna ám ekkor megint csak az éjjeli támadóink kerültek elő, most már világosabb volt látszott hogy milyen kék mintás a ruhájuk. 3-an voltak, egyiknél egy AKs-74u volt a másik kettőnél vadász puska, az enyémhez hasonló.
- Üdvsrácok, újra. Köszöntem oda.
- Mit csinálsz te itt ? Szegezte nekem a kérdést az AK-s csávó.
- Megyek vissza a táborba.
- Mi van a Fejvadászokkal ?
- Alájuk gyújtottam. Gondolom értük jöttek, csak hát rám nem számítottak.
A kettő elindult közben befelé. Majd halljuk hogy vissza szól az egyik.
- Ööö... igaza van, itt égnek a mocskok.
- Mi történt ?
- Hát elkaptak az éjjel, amikor harcoltam egy olyan csápos fejüvel. Már majdnem megöltem amikor meg jöttek és ki ütöttek. Aztán itt ébredtem...hátra néztem a vállam fölött...és kicsit morcos voltam.
- Hmm értem, de mit csináltál éjjel a mocsár közepén ? Hmm ?
Most ha elmondom hogy őket követtem akkor lehet nekem esnek, viszont annak nem lenne jó vége, most éltem túl ezt az öt faszt. Fáradt vagyok és fáj mindenem. Mit mondjak. Ekkor hirtelen az út felől, Chester hangját hallom.
- A főnök küldte ki felderíteni. mögötte négy olyan szabadságharcos.
A srác meg sem lepődött, hideg fejjel fordult oda Chesterhez és úgy szólt hozzá
- Értem nos akkor ha nem haragszotok meg mi itt maradunk..a rádiójához nyúl majd...Petrivch jöhettek, tiszta a hely majd jött is a válasz
...Jólvan 10 perc és ott vagyunk...
-Ti meg vissza tértek a táborotokba. Ugye? A hangsúlyból lehetett érezni hogy mit vár válasznak.
- Nos ha leengeded a fegyvered akkor beszélhetünk nyugodtabban is.
Egy pillanatra elgondolkodik végig méri a Harcosokat. Látszik nagyon bíznak magukban, mert még túl erővel szemben is a végsőkig húzták ezt a fegyver letételt. Biztos hogy már egy ideje itt vannak.
- Jólvan legyen...vállára akasztja a fegyverét, erre a többiek is, közben vissza jött az egyik, a harmadik meg már a tetőn van és távcsővel kémleli a tájat. Már egészen villogás van...akkor, mi is lesz most ?
- Igazából, a vezetőink ebben a pillanatban egyeznek meg.
- Miről is ? kíváncsiskodik a srác. Ezek szerint ő sem tudja, én is hangot adok a tudatlanságomnak.
- Igen miről is és milyen vezetőink ? kérdezek oda én is felhúzott szemöldökkel.
- Az ő vezetőjük Lebegyev és Max a Szabadságosok vezetője, Fater figyelj én velük maradok, ezt javaslom neked is tudod hogy csapatban az erő. Különben is Skin küldött utánad ezzel a csapattal.
- Értem, ezt még meg beszéljük.
- Srácok akkor most miről van szó ? vág közbe a srác most már kicsit ingerültebben.
- Jah, persze, arról lenne szó hogy egy ideig kénytelenek vagyunk itt maradni és addig szövetkeznénk veletek, segíthetünk kipucolni az ilyen fontosabb táborokat, és a megtartásban is segítenénk.
Rám néz a tag és így szól.
- Hátha van még pár ilyen beteg emberetek mint ő akkor örülök hogy egy oldalon harcolunk. Jut eszembe a nevem Drenis.
- Én Chester vagyok.
- Én meg csak a Fater. Mosolyra húzza a száját a nevem hallatán.
Chester mögül is szépen sorba bemutatkoznak. Aztán bemennek és eltakarítják a "kupit".
- Ők itt maradnak én és Fater vissza megyünk a táborba rá fér a pihenés szerintem, jól sejtem ?
- Ezt eltaláltad pajti. Hulla vagyok. Adok nyomatékot az induláshoz.
- Jólvan, kell kísérő ?
- Nem köszönjük meg oldjuk.
- Akkor jó utat, remélem össze futunk még.
- Jahjah szeva, haladjunk. Lökdöstem Chestert abba az irányba amerről jöttek. Kicsit nyűgös kezdek lenni.
Elindultunk vélhetőleg a tábor felé. Közben Chester elmondta hogy kapunk ruhát és páncélt és fegyvert is ha igényeljük. Délre vissza is értünk én azonnal az egyik épületbe mentem és ledőltem egy szakadt matracra. Pár perc múlva aludtam is.

Haladok. Eltelt már egy két nap és már is a magán zárkákba vetettek, folyamatos szökési kísérletek miatt.
Fel figyeltek rá, hogy elég gyorsan meg tudok lógni ebből a táborból, de a gondot a tájékozódás jelenti. A végeláthatatlan havas tájról elég nehezen tudom eldönteni, hogy merre menjek.
Ma ismét megszöktem, de megint elkaptak. A gond ugyanaz volt. Térkép nélkül el vagyok veszve.
Egy irányba meg nem mehetek csak úgy. Így is elég hideg van.
Vissza kerültem ugyanabba a magán zárkába, amiben már vagy 3 napja rohadtam. A falak ismerősek és a sok firka mellett már én is nyitottam egy saját művészeti rovatot.
A rengeteg "szeretlek Tánya" felirat között ott van egy saját rovátkázás is amiben számoltam az eddigi szökések kudarcát.
A szoba egy még tisztának mondható falán pedig a különböző szökési módszereim voltak, amiket már mind megpróbáltam.
Szerencsére az őrök sosem vették észre.
Kezd sötétedni. Épp egy új terven gondolkozok, amikor nyílik a cella ajtó és egy őr jön be rajta.
"Felállni 862-es!"
A parancsra felugrottam.
"Nincs több szabad magán zárkánk. Ezért úgy néz ki, hogy meg kell osztanod a tiédet ezzel a jómadárral!"
Szólt az őr majd belökték az ajtón azt az elítéltet, akit még az érkezésemnél láttam.
"Na jó éjszakát nyavalyások!" Aztán bezárta az ajtót.
Idegenkedve néztem az új "szoba társamra" aki csak szótlanul állt az ajtónál, közben ő is bizalmatlanul bámult.
Egy ideig bámultuk egymást, majd aztán én meguntam és vissza fordultam a saját "tervező asztalomhoz".
Rajzolgatok szép nyugodtan, majd végül a fickó hangja töri meg a csendet. "Hol van egy szabad hely?"
Félig odafordítom a fejem, majd szemmel az egyik sarokban lévő ágyra bökök.
Aztán ismét a terveimre koncentrálok.
A fickó közben odamegy az ágyhoz és ledobja magát. Én ügyet sem vetve rá tovább dolgozom a terveimen.
Mikor már épp befejeztem volna a tervezgetést, akkor megakadok egy helyen. A térkép. Valójában egyik terv se jött be mert mindegyik a térkép hiányán bukott meg.
Még próbálkozok egy olyan megoldáson, ami nem igényel semmilyen térképet, de semmi nem jut az eszembe.
Végül feladom és leroskadok az ágyamra.
A másik tag, csak fekszik az ágyán és bámulja a mázolmányaimat. Aztán végül megszólal: "Majdnem jó. De az őrtornyok helyzete miatt, elég jól rálátni a kerítés azon részére. Sokkal eldugottabb helyet kell ehhez kinézni!" Majd odament a felfirkált tervekhez és ő is elkezd firkálni.
"Látod? Így kel ezt!" Mondta.
Egy ideig ellenszenvesen nézem azt, ahogy beleszól az én terveimbe, de aztán ahogy meglátom az ötleteit, felkelti az érdeklődésem.
"Kész!" Szólal meg elégedetten, majd leül az ágyára.
Én elkezdtem tanulmányozni a rajzot, majd azt mondtam: "Erre még sose gondoltam."
"Mert nem is kell! Aki egy jó ideje már itt van az tudja, hogy hol vannak ennek a tábornak a gyenge pontjai."
Felkaptam egy széket a földről, letettem az ágya elé, majd leültem és megkérdeztem: "Miért? Te elég régóta vagy itt?"
"Nagyon rég óta. El se tudnád képzelni, hogy mióta!"
"Én aztán el tudok képzelni, bármilyen hosszú időt!"
"Más börtönöket is megjártál már?"
"Nem. De ahonnan én jövök, az felér egy börtönnel. Talán még rosszabb is."
"Honnan jöttél?"
"A zónából."
"Zóna? Az valami fegyenc telep?"
"Fogjuk rá. A legrosszabb hely azoknak akik rossz fát tettek a tűzre, vagy akik túl bátrak.
De egyben a legjobb hely azoknak, akik el akarnak tűnni a világ szeme elől. Vagy csak szeretnék kiélni a gyilkos hajlamaikat."
"És te? Melyikük közé tartozol?"
"Én azok közé tartozom, akik túl ostobák voltak ahhoz hogy találjanak maguknak valami nyugodt munka helyet."
"Hmm..... És hol van ez a zóna?"
"Ukrajnában."
"És ott tényleg el lehet tűnni a világ elől?"
"De még hogy! Ott az ég világon senkit nem lehet megtalálni. Bárki akit keresnek az sosem kerül elő. Maximum már csak holtan."
"Jó hely lehet."
"Persze! Azoknak akiknek már nincs veszteni valójuk."
"És te neked sincs?"
"Hát, most már nincs."
Egy ideig gondolkozott, majd újra kérdezett. "Hogy hívnak te gyerek?"
"Miért olyan érdekes ez?"
Erre ő lassan felült az ágyában, majd azt mondta: "Mert talán segíthetek neked, hogy ismét legyen veszteni valód!"
Furcsán néztem a korosodó de még jó formában lévő fickóra, majd lassan kipréseltem magamból:
"Ivan Sulkov. Tizedes. Vagyis már csak voltam."
"Viktor. Viktor Reznov. Hadnagy. És szintén csak voltam."
"És te mit követtél el Reznov?"
"Azon kívül hogy lázítottam a népet a kormány ellen? Hát, elég sok mindent."
"Szabadságharcos voltál?"
"Nem! Csak egy eszköz voltam a korrupt kormány kezében, ami most végleg el akar tüntetni."
"Miért mit csináltál?"
"Ez hosszú történet."
"Ráérünk, vagy nem?!"
"Hát, ha már mondod.... Régebben a GRU-nak dolgoztam, mint hírszerző. Egyszer elküldtek minket egy bevetésre. A küldetés egyszerű volt. Bemenni elpusztítani minden ellenséget, és megszerezni a dokumentumokat. Könnyű feladatnak tűnt. De aztán mégis komoly gond lett belőle."
"Micsoda?"
"Mikor a küldetést sikeresen végrehajtottuk, átkutattuk az egész bázist. De aztán olyasvalamire bukkantunk, ami az egész alakulatot bajba sodorta. Nem szabadott volna bele néznünk az aktákba. De én nem bírtam megállni, hogy meg ne tudjam az igazságot.
A kíváncsiságom miatt keveredtünk bele mind ebbe az egészbe. Aztán amikor a világ szeme elé akartuk tárni a borzalmas igazságot mind megéreztük a kormány elsöprő haragját.
Tudták, hogy ha ellenük fordulunk, akkor nem lesz más megoldás, mint hogy eltüntessék a nyomokat.
A csapatom jó részét azóta se találtam meg. Csak Szergejt. De ő már a kezdetektől fogva velünk volt.
Valószínűleg már a többiek meghaltak. De nem biztos. Azt viszont tudom, hogy engem azért száműztek ide, hogy többé ne jelentsek gondot a számukra."
Aztán maga elé nézett egy darabig és úgy tűnt hogy megbánta az egészet. Aztán rám nézett.
"Na és te Ivan? Téged mi juttatott ide, ebbe a jeges pokolba?"
"Én is sorolhatnám. Kiderült a parancsnokomról, hogy egy korrupt szemétláda, aki pénzért hajlandó lenne a saját anyját is megölni. Egy barátommal együtt megpróbáltuk lebuktatni a kormányunk előtt.
De aztán rosszra fordult a helyzet. Engem elkaptak, a barátomat meg folyamatosan üldöztetik. Valószínűleg még él, de nem vagyok én se biztos benne.
Szóval.... Nagyjából nekem is ugyanaz a sztori."
"Akkor te ukrán vagy igaz?"
"Igen. De miért? talán ez zavar?"
"Nem! Dehogy! Ugyanúgy testvér vagy mint bárki más. Inkább tisztellek öreg, hogy ilyen körülmények ellenére mégis megálltad a helyed és jól döntöttél.
Más már inkább megalázkodott volna."
"Ja. Én is csak remélni tudom, hogy jól döntöttem."
"Jól döntöttél. Ez nem is kérdés. De most eljött az az idő, amikor még jobban meg kell őriznünk emberségünket."
"Próbálom. De néha úgy érzem, megőrülök."
"Nyugodj meg testvér! Egyszer eljön az az idő is, amikor lerázzuk rabláncainkat és szabadon élünk."
"Jó lenne." Mondtam majd sóhajtottam egyet.
Aztán Reznov rám nézett majd azt mondta: "Testvér! Én úgy értettem, hogy az az idő itt van! Már most azonnal megfogunk szökni innen! Csak légy türelemmel! Hamarosan mind szabadok leszünk. Most pihenjünk! Holnap a kantinban gyülekezünk pár elvtárssal. Téged is elvárunk, hogy megjelenj!"
Csodálkozva néztem a felpörgött fickóra, aztán rávágtam.
"Rendben! Persze ott leszek."
Aztán vissza mentem a saját ágyamhoz és lepihentem.
Reznov még utoljára megkérdezte tőlem: "Hé testvér! Ugye abban a zónában még akad hely a magunk fajtáknak is?"
Lassan elvigyorodtam, majd válaszoltam. "Van! Ott mindig van hely."

Vissza
Top Alul