ajjj de sok bajom lesz ezzel a fickóval öregem...
első dolgom az volt hogy amíg aludt éjjel elvettem az össze s felszerelés tárgyát, az egyik belső zsebében találtam egy képet... vélhetőleg a családjáról... ezt nem hagyom nála, egy bölcs, de számomra ismeretlen ember PDA-jában ezt a mondatot találtam egyszer:
"Jó katona csak akkor lehetsz, ha elfogadod hogy halott vagy! És minél előbb elfogadod hogy halott vagy, annál jobban tudsz úgy harcolni, ahogy egy igazi katonának kell!"
Éppen ezért el kell felednie hogy van családja, és barátai.
a zóna lesz az otthona, és a fegyvere lesz a barátja.
a késeket kivettem a bakancsából, és az övéről, semmi sincs nála mikor felkel.
a fickó, kb 8 kor kel, és furán fordul felém, látja hogy ott vagyok a szobájában, teljes mentet hacukában ugyan úgy arcomon az üvegbúra, kezemben pedig egy SVU val.
Uram?
Reggelt!
Ajánlom magának hogy holnap 6 kor keljen mert este 10ig fog ma szarakodni!
A fickó rögtön kitörülte a csipát, és felkel az ágyból, és már fel is veszi rögvest a bakancsát, lép egyet, de orra is bukik egyből, hogy a padlón reccsent az orra.
hehe... törtem ki hangos kárörvendésben.
Töpszli Ellenőrizze a felszerelését mielőtt használja! mutattam a bakancsára, amin összekötöttem este a cipőfűzőt. Mondtam nevetve.
A fickó feltápászkodik a padlóról, vérző orral és vissza ül az ágyra, és kioldja a csomót ami a cipőfűzőben van.
Majd indulna tovább, de megint rá szóltam:
Töpszli! nem véletlen van 16 soros bakancsa, fűzze be az össze sort!
a fickó ránéz a bakancsra, majd megint vissza ül, és befűzi a maradék sort először az egyik majd a másik bakancson.
Nagyszerű! mondtam, majd felálltam a székről, mielőtt a fickó a szekrényhez ért volna.
Kinyitja a szekrényt és elkerekedik a szeme.
Uram! várjon, eltűnt a cuccom!
Mien cucca?
kérdeztem vissza.
A felszerelésem amit este lepakoltam ELTŰNT!
Dehogy tűnt... Kidobtam!
MI? Horkan fel a katona.
Na ennél a hangnemnél semmit nem rühelltem jobban, odamentem a katonához, és gyomron vágtam a mesterlövész puska tusával, mire a fickó térdre borul.
Ne merjen velem ilyen hangon beszélni Töpszli!
Igen uram... felelte halkan.
Nem hallottam, majd emeltem megint a puska tust.
IGEN URAM! mondta hangosan, de meghunyászkodva.
Na azért!
Most pedig kövessen.
Lementünk a ellátmányos tiszthez. Amint beléptem az ellátmányos már azonnal vette is elő a csomagot.
Uram, itt a felszerelés amit kért!
Majd feltett a pultra 2 hatalmas katonai málhazsákot. a fickó csak néz, és gondolkozik hogy mi lehet benne, s közben szét néz a tágas fegyverraktárban, és nézi a részeket ak-k, Abakánok, RPG-g,hatalmas lőszeres ládák... ámuldozva néz....
a töpszli szinte kutya szemekkel nézett felém...
Majd megfogtam a két málhás zsákot, és letöröltem a képiről a hülye arckifejezést, amikor mondtam hogy ő hozza az egyenként 50kg-t meghaladó málhás zsákot.
Roskadozva hozta ki a két zsákot a szolgálatos parkolóig.
Kint elvettem egy Níva kulcsát, és annak a csomagtartójába pakoltam a két zsákot.
Én beültem a vezető ülésre, a fickó mellém beül az anyósra.
oldalra nézek.
Ő értetlenül néz rám.
Kiszállás!
Miért?
Maga gyalog megy!
A katona teljesen elképedt.
Kiszállás!!! mondtam tekintélyesebb hangon mire ki is szállt, majd elindultam, nyugis 20km/hs sebességgel, és levezettem a szeméttelepre.
úgy az utolsó 300 méternél nem bírta a sebességet, és leszakadt, én mentem tovább mentem majd a szolgálatos barikádnál álltam meg. Mire én leértem elültem a seggem, mire ő leért a belét is kifutotta

kicsit nyújtóztam.
A fickó éppen akkor ért oda.
Ugye nem is volt olyan rossz?! kérdeztem oda.
a fickó csak lihegett.
na ennyire csak nem lehetett fárasztó... Na de túl lassú volt töpszli, és le is szakadt... hm... mivel is kezdjük...
Ekkor az egyik tiszt oda szól.
Százados tudna pár embert kivezényelni?
Minek kérdeztem felé.
A szemétdomb végén van egy csapat bandita, a stalkereket állandóan kifosztják, de ennek ellenére 3000ret fizetnek ha kiiktatjuk őket, én elmennék uram, de nem hagyhatom itt az őrhelyem!
Hm... gondolkoztam kicsit... majd közelebb mentem a fickóhoz.
Hol vannak ezek a banditák?
a fickó megadta a pontos koordinátákat.
majd vissza mentem a töpszlihez, aki addigra nagyjából kifújta magát.
Lőni tud? kérdeztem felé.
Igen uram!
ennek örülök... rögtön tesztelem is azért!
Majd megfogtam az egyik málhazsákot, és kivettem belőle egy pisztolyt, valamiért egy PMM makarov jutott a kezembe, markoltam még 5 tárat, majd a fickó kezébe adtam.
1 igen szar minőségű katonai késsel egyetemben...
a fickó értelmetlen néz rám...
jöjjön! mondtam, majd elindultunk ketten a megjelölt hely felé.
fél óra alatt átértünk a másik felére, elég kihalt volt... ez a fele a kordon felőli rész, amit azóta nem használnak amióta itt robbant valami vegyi bomba nem messze...
itt volt egy régi jármű temető, ott a kerítés mentén jobbra kanyarodtunk.
aztán nemsokára elértük azt a helyet, egy rakás betoncső elszórva egy lejtős terepen.
a lejtő elött egy régi munkagép állott, oda felmásztam, majd belenéztem az SVU távcsövébe.
8 bandita vegyes felszereléssel.
4nél lefűrészelt csövű sörétes, 2nél Viper 5 a másik kettőnél úgy szint pisztoly és egynél egy AK74u.. valószínűleg ő a vezérük...
Jól van fiam... 8 bandita van,a tárak 8 as kapacitásúak, és van még 4 tárad azon kívül mint ami a fegyverben van, tehát minden emberre van úgy 6 lövésed...
Uram... megenged 1 kérést?
Igen?
Hogy lőjem le őket pisztollyal?
Közelebb hajoltam a fickóhoz: Okosan!
a katona valami istentelen hülye arckifejezéssel fogadta, nyilván hülyének nézett...
de uram én céltáblákon gyakoroltam!
Hát ez is céltábla... csak mozog, és vissza lő... mondtam neki teljesen nyugodt hangon, mintha azt mondanám hogy vadásszon mókust sörétessel...
még a kezébe adtam egy rádiót.
a fickó zsebre vágta, majd elindult egyik betoncsőről a másikra lopakodott.
majd végül lőtávolba ért.
ekkor újra bele néztem a távcsőbe, és rádión kommandíroztam.
Jobbra kettő! táv 30 méter! 1 sörétes 1 viper!
balra 4! 2 sörétes 1 viper 1 pisztoly, táv 40 méter!
És még kettő 1 pisztoly és az AK74u táv... 55 méter! feleltem.
a töpszli felhajol, és kilő két golyót, a sörétes és a viperes elfekszik.
ekkor balról la 4 ember neki mordul.
ekkor a távcsövessel feléjük nézek, bemérem a viperes fejét, és meghúztam a ravaszt.
egy hangos lövés rázta meg a környéket.
a bandita azonnal meghalt.
a banditák abba hagyták egy pillanatra a lövést és hátra néztek a társukra.
Ekkor oda kaptam a rádióhoz: MOST LŐJÖN!
A töpszli kicsit habozik, majd megint kihajol, és az egész tárat az egyik sörétesbe ereszti.
majd vissza a fedezékbe a banditák hasonló képpen fedezékbe vonultak.
Óhhh... isten ettől nagyobb marhát nem láttam! nyugtáztam rádióba a töpszlinek.
Uram lelőttem mi a baj?
az első kettőt 2 lövéssel ezt a balekot meg 1 6 golyóval?
megint kihajolt, majd 4 golyót pocsékolt el az egyik fedezékbe húzódott banditára.
ekkor nézem hogy az ak74u eltűnt a színtérül, kinézek a távcsőből és ekkor látom hogy az ak-s éppen megkerülte a töpszlit, gyorsan belenéztem a távcsőbe, újra fejre céloztam és lőttem.
a bandita kb 10 méterre a töpszli mögött csuklott össze egy méretes lyukkal a fején.
a töpszli éppen akkor hajolt vissza, mert lelőtt 2 újabb banditát.
ám a lövés hangja miatt ledermedt a katona, ezért gyorsan reagáltam, és a megmaradt banditákat lelőttem pár pillanat alatt.
Mikor meggyőződtem hogy egy se él, lemásztam a gépről, és odamentem a katonához.
A bandita vére, és agyveleje pont beterítették a töpszlit.
aki csak mereven nézi a bandita lyukas fejét.
Mi van most lősz először? ordítok rá.
Ne.. ne.. nem...
De ölni igen mi? mondtam miután ránéztem a banditára, majd vissza rá.
a töpszli nem felelt, csak a bal belső zsebéhez kap, és vadul keres valamit, de minél jobban nem találja annál jobban keresi a remegő kezével, most már a másik kezével is keresi...
Hiába keresi! kidobtam...
a fickó még jobban keresi közben haragosan néz rám... Végül abbahagyja és sírógörcsbe tör ki.
Istenem... mondtam az ég felé nézve, ahol már gyülekeztek a fekete felhők.. esőre állt az idő...
fogtam az oldalamon fityegő kulcsot, majd oda dobtam a Töpszlinek.
Húzza meg! Mondtam, majd elindultam átkutatni a banditákat.
A fickó remegve tekerte le a kupakotés remegve mint a nyárfalevél húzta meg a kulacsot.
nem azt kapta amire számított...
katonának ment, és gyilkos lett...
a kulacsból vizet várt, de Whiskeyt nyelt.
A fickó, ki is fújta az első kortyot.
Nem méltattam semmire.
Ám ahogy elhaladtam mellette, megint meghúzta, most nagyot kortyolt belőle, majd felém szól.
Hátra nézek, a töpszli feltápászkodik, felém fordul és vissza dobja a kulacsot, és letöröli a könnyeit.
vissza kaphatom a képet? kérdezi félve.
Nem! feleltem erősen.
Még nem. mondtam.
ebben a pillanatban elkezdett csöpörögni az eső.
a fickó, csak mereven állt az esőben, ekkor értette meg hogy mellettem keserűbb sorsa lesz mint a társainak... mert én nem katonát nevelek belőle, hanem valami mást, amire ő nem is akart gondolni...
Ne álljon az esőbe fiam segítsen átkutatni ezeket a tetveket! ha a rubel elázik szar se ér! mondtam neki, majd lehajoltam a következő banditához.
valahogy a 4iknél jártam amikor oda jött az elöttem lévő hullához, és egy szó nélkül elkezdte átkutatni.
mikor végeztünk már javában szakadt az eső, engem nem érintett a zárt ruhában, de a fickó már szarrá ázott.
Na Töpszli, most kocogjunk vissza a helyőrségre!