Azt mondod van egy kis fejvadász meló? kérdeztem tigris felé.(csapos)
Igen kettő is! Az egyik egy kis hamis kereskedő silány árut ad el a társainak akikkel összefut...
a másik pedig hát az érdekesebb...
Miért?
Mert zsoldos kísérete van!
Mit követett el? kérdeztem.
lemészároltak egy szolgálatos őrjáratot a vad területen.
Akkor miért csak a vezetőjük cél?
Azért mert akit kísérnek ex katona a hírszerzésnél, és hát a sereg is adott egy kis plusz vérdíjat ha megszüntetnék ezt a feltételes információ forrást!
Mennyi a vérdíj rá?
Tekintve hogy kb 5en vadásznak rá... 15000 rubel és 5 katonai elsősegélycsomag! utóbbi a sereg ajándéka a magánzóknak!
Értem... akkor felveszem!
Jer ide iratkozz fel!
Odamentem oda írtam a nevem a papírra és máris szedelődzködtünk a srácokkal.
Gyorsan átmentünk a vad területre amit érdekes módon azért hívnak vad területnek mert annak ellenére hogy a bár mellet van rendkívül sok mutáns fészkel itt...
Szerencsémre nem találkoztunk eggyel se, de észrevettük a zsoldosokat, ők szerencsére minket nem!
Mögöttük voltunk, jobbra kikerülve haladtunk a sínek mentén, majd megpillantottam egy darut.
na figyeljetek!
Én felmegyek a daruba ott jó rálátásom van! szellem! te olyan közel osonsz amennyire csak tudsz, te lásd őket de ők ne lássanak!
Antovics te mássz be abba a vagonba ha harc van kicsit húzd el az ajtót és lőj a pisztolyal ha szükségét érzed!
Szellem, vissza térve rád ha a géppuskázás után valaki még él csak akkor támadd le őket ne elöbb, nem akarlak megsebezni!
Rendben! felelte majd elindult a zsoldosok felé halkan, Antovics egy darabig követte majd bemászott a Vagonba.
Én addig elmentem a daru létrájához, és elkezdtem felmászni szépen hangtalanul, de gyorsan azért, mert a zsoldosok se hülyék...
éppen felértem a daruba mielőtt idenézett volna az egyik zsoldos.
lehasaltam a daruban , a fegyvercsövek kicsit kilógattam , majd pár méterig követtem a társulatot, majd lőttem... az első sorozat hosszabb volt 3-4 is elesett tőle utána már csak rövid sorozatokkal kaszáltam a fedezékbe vonulókat...de nem találtak jelentősebb fedezéket hiszen nyílt terepen voltak.
ám rögvest kiszúrtak és ők is elkezdtek felém tüzelni márpedig zsoldos pontossággal... a golyók egyre másra éppen hogy csak mellettem csapódtak be, és fúródtak bele a fémbe.
a rádohoz kaptam: SZELLEM!
ekkor egy hatalmas vérszívóhoz méltó üvöltést lehetett hallani.
ÁÁÁÁ!!! Ordítja el magát az egyik zsoldos miközben látom hogy szellem kb 20 méterre elvágta a francba.
a következőd nekivágja egy tégla falnak amin szétloccsan a feje. a következőt megint a falnak vágja, az agyveleje nem maradt a falon de biztosra veszem meghalt.
a 4iket lábbal rúgta el vagy 5 méterrel arrébb lévő csövekre felnyársalva.
az utolsó pisztollyal lőtt rá, de semmi haszna nem volt... odarohant hozzá félkézzel felemelte a földről a levegőben tartva kiütötte a fegyvert a kezéből, levette a zsoldosról a maszkot, majd magáról is, majd a
földre dobva rávetette magát, és neki állt azt hiszem... enni.
nice...mondtam egy magamba a daruba miután nézem ahogy a "társam" szipolyozza a zsoldost...
Lemásztam a daruból, majd Odamentem a zsoldosokhoz.
Antovics is ott volt, és nézelődött, mintha nem látott volna ehhez hasonló mészárlást még soha...
Válasz kedvedre! vetettem oda neki a hullák mellett sétálva, éppen felrúgva egy Trs-t
odamentem a lehetséges vezérhez, elvettem a pda-t és átnéztem a táskáját, egy Láng volt benne, meg 2 érdekes kékesen világító gömböcske kb akkorák mint az öklöm...
olyan fénye van mint a villámoknak az éjszakába... Átnéztem a saját PDAmon a farkas adta leírás egyike sem felel meg ennek... átnézem az alagutakban talált leírásokat is ez jóval több... áhhá meg is van!
Villám! szép...
elraktam a 3 relikviát is. majd átnéztem a további cuccokat. Antovics is buzgon válogatott a fegyverek közt, volt itt pár nyugati fegyver Sig550es Trs300, Trs301es F1es Famas... ilyenem volt az idegen légióban is... pont ilyen, csak a bajonett hibádzik...
Nos mind 1... Találtál már fegyvert?
Hossza bíbelődés után felemel 2 fegyvert egy famast és egy Trs300ast.
Ezeket hogy hívják?
a jobb kezedben egy F1es Famas van! a balban pedig egy Trs300as!
Meik a jobb?
Meik esik neked kezedre?
Mind a kettőt kipróbálja végül a Famas tetszett meg neki jobban...
Odamentem hozzá... Tudod hogy kell használni?
AK-hoz értek!
az ide kevés! mondtam kicsit gúnyosan majd kicsit elkértem a fegyvert.kicsit állítottam a célkereszten, majd elvéve egy tárat a mellettünk lévő hullától megmutattam neki a tárazást.
Hűű... kicsit érdekes...
Az.. de megbízható!
Honnan tudod?
Én annó ilyennel harcoltam!
Öh... De te nem helikopter pilóta voltál?
De, de csak utána miután 5 évet lehúztam az idegen légiónál!
légiós voltál?
jah... na szedj magadhoz tárakat amennyit csak tudsz mindjárt indulunk vissza!
Antovics nyugisan, de neki kezdett lefejteni a tárakat egy zsoldosról, de láttam rajta hogy fúrja az oldalát a kíváncsiság hogy miért nem részletezem az idegen légiót....
jó okom van...
én is levettem az egyik zsoldosról egy fekete taktikai mellényt, majd antovics felé dobtam.
Vedd fő! mondtam neki miután értelmetlen néz felém.
A fiú végül is felveszi, de elég sokat szarozik a gombolkozással látszik hogy neki tényleg fogalma sincs a harcászatról... de mien jó is neki... nem látott annyi szörnyűséget kegyetlenkedést... kicsit irigylem.
majd vállamra téve felvettem én is egy AUG A1est ami a mellett a zsoldos mellett volt akit Szellem szipolyozott. levettem róla a tárakat, majd eltettem Psz zsebeibe.
Ki kéne már találni ennek a ruhának egy nevet már, kicsit idegesítő az eredeti neve...
Szellem rám nézett amikor mellette én is a hullán matatok...
a csápjai tiszta vér... esküszöm, már nem is félek... rettegek hogy felém kap.
majd egy kis szürcsölést hallok megint olyan amikor még gyerek koromba az utolsó csepp kólát szívogattam fel a szívószállal... jelen helyzetben gusztustalan....
levettem 7 tárat, majd felálltam: végeztél már?
Felém néz, majd felhajtja a csápjait a helyére, és felteszi a maszkot. igen! mondja megint erős dörmögő hangon...
Lordi... jegyeztem meg csöndesen.
Nos fiatal úr! kész vagy? szóltam Antovics felé aki még mindig egy zsoldos felett matat.
Jah! mondja, majd felállva egy coltot tart a kezében a másikban pedig 3 tárat hozzá.
Na menjünk! mondtam majd elkezdtem a bár felé vissza baktatni. visszafele találkozunk azzal az 5 stalkerrel akik még vadásznak a zsoldosokra mondtam neki hogy már elintéztem ugyan a munkát de hagytam még ott felszerelést, ők már rohantak is oda, mint legyek a szarra... de hát ijen a zóna törvénye...
nemsokkal később lövéseket hallunk arról amerre mi voltunk, Antovics furán néz felém.
biztos össze vesztek a zsákmányon... vagy mittom én!
Nézzünk vissza!
Minek? nem akarok! gyere inkább menjünk a francba innen!
Hmmm.. jó rendben! mondta kissé kedvetlenül...
útközben nézem a zsoldos csapatvezér PDA-ját valami "Macska" nicknevűé volt... de beteg

a naplózásban olyat is találtam hogy 2 csapatra váltak egy bizonyos "goblinnal" goblinnál maradt 2 "harci páncélos" nem tudom mit akar ez jelenteni... meg még 1 másik zsoldos, ők yantarba mennek keresni...
ám lehet hogy ők lövöldöztek, nem rég, mert ez a macska leadott egy vészjelzést is, de ez kikapcsoltam most, tehát eddig követhetnek max!
tyhű... de jó hogy megnéztem gyerekek!

na azé siessünk! mondtam majd kicsit kocogós tempóban elhagytuk a veszélyes területet.
a bárban felvettem a pénzt, az 5 elsősegélycsomagot pedig Antovicsnak adtam...
Nem kellet sokat győzködnöm hogy elfogadja de nem értette miért adom neki.
Kikértem egy kis vodkát, majd leültem vele beszélgetni.
Nézd fiú! Te jó ember vagy... de a rossz oldalon állsz!
Nem! te állsz rossz oldalon! velük nyugis életem volt! azok akikkel együtt vagy csak pusztítanak!
Már nem vagyok köztük!
Mi?
Látod le van kaparva a vörös szín. mutattam magamra, és szellem ruhájára is...
a fiú kicsit értelmetlen néz... akkor most mit akarsz?
nézd! a szolgálatnak legalább van annyi emberi magatartása hogy nem hagynak hátra senkit!
egy halálközeli élmény kellet hogy rájöjjek hogy nem azért jöttem a zónába hogy elpusztítsam azt! DE! mindazon által amit a szolgálat tesz jó! Öli a mutánsokat banditákat, mind azt ami fenyegeti a stalkereket!
kapcsolatban állnak a tudósokkal és a sereggel, de mégsem ítélkezhetnek felettük. külön parancsnokságuk van nem parancsol nekik a sereg, nem bábok!
Azt teszik amiben hisznek! amit hisznek hogy mindenkinek jó!
Azt akarod legyek szolgálatos? kérdez felém kissé gúnyosan nevetve a vodkával a kezében Antovics.
hehehe... nem! nem.. te nem tudnál szolgálatos lenni....
Ellenben stalker lehetsz még! egyszerű stalker.... mint itt a bárban mások!
Várj csak! mondtál olyat hogy senkit sem hagytok hátra meg halálközeli élmény... elmagyaráznád mire érted?
Hát nem tom Antovics észrevetted-e de amikor leestetek a platóról, a társaid nyugisan hajtottak tovább...
mert üldözted őket!
Fiú! már készítették az RPG-t annyit megtehettek volna hogy ők is lefékeznek, kilőnek RPG-vel és vissza mennek érted... de nem! ők elhajtottak tovább mentek!
Ennyit érsz nekik!
A fiú komolyan végig gondolta amit mondtam... és láttam benne az egyetértés szikráját...
Te nem hagynál hátra ha üldöznének téged? kérdezett felém.
Senkit sem hagyok hátra! ráztam a fejem tagadó módon.
Jut eszembe amugy hova száguldoztatok olyan sebességgel? kérdeztem felé.
Ő... nem tudom felvettünk valami fickót ő mondta hogy elvisz minket a haverjaihoz...
Mien haverjaihoz?
Olyanok mint mi... de konkrétan nem kommunisták, de hasonlóak!
nem tud esetleg hogy hívták?
Phffff.... diri... dirv.. diriv... meg van Dirvij
Nem Drivij? kérdeztem vissza.
valami ilyesmi.. egyszer hallottam a nevét... de miért érdekes ez?
Mert őt ismerem...
Honnan?
Vele támadtam le a sötét völgyi táborotokat!
Antovics teljesen elképedt arccal nézett felém... a társaim.. akkor megöli őket?
nem tudom... nem tudom ki oldalán áll!
arhhh.... rá vágtam az asztalra dühömben...
Mi van?
csak annyi hogy vagy engem vagy téged vert át!
ezt hogy érted?
Szolgálatos volt... de kirúgták, mert rátámadta parancsnokra...
azt hiszem mégis felkeresem azt a helyet ahova mentetek!
Ne!
Nyugi most csak beszélgetni akarok! mondtam morcosan...
Tedd el magad, holnap indulunk!
mondtam neki, majd felálltam az asztaltól és kimentem a bárból a szolgálatos területre. ott a parancsnokhoz...
elmondtam neki néhány infót a helyzetről, de csak a szükségeset, Drivijről nem ejtettem szót...
Ő pedig közölte a helyzetet hogy Halálfej kiküldetésen van sötét völgybe a túlzott bandita aktivitás miatt... 2 napja jelentésük szerint meglátták azt a kommunista teherautót egy erős csapásra kanyarodni...
most az egyik közeli tanyán húzták meg magukat, és szemmel tartanak egy kisebb bázist. ahol idegenek vannak, egyenlőre ismeretlen személyek. nem mernem támadni, inkább csak figyelnek a sűrűből...
Rendkívül ügyelnek hogy őket ne vegyék észre. ezért külön engedélyre átfestették a páncéljaikat terepszínre... most várnak és adatot gyűjtenek...
Krilov rádiózott nekik hogy holnap megyünk mi is. és kaptunk mi is egy-egy kis doboznyi "festéket" amit külön a felszerelések rejtésére van...
Én és Szellem még aznap átfestettük a páncélokat, Szellem nem ragaszkodott érte.. mert a festés idejére mezítelenül kellet lennie.. ami bármely meglepő is.. most először kellemetlen volt egy vérszívónak

azt mondja hozzá szokott a ruhához...
hát rögtön le is hidaltam... lol2