Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Domotor ez zseniális, profi módon alakítod a skizofrént. :D

Pár óra múlva vissza jöttek értem, egy megrakott teherautóval. Előre beszállok beszélgetek a csávóval, akik vezeti őket. De egyszer csak lövöldözés támad. A vissza pillantóban látom hogy leesik egy ember az üldözőnk meg megfordul. Majd a leesettnél megállnak.
-Nem akartok vissza menni érte ?
-joeetm, ezután ha válaszolsz akkor írom a rendes folytatást. Csak szerintem ezt bele kéne venni.

Felvesszük az arcot aki megvárt minket, közben kucsmás barátom hátrament a platóra. Próbálom kérdezgetni a csávót, közben lövöldözést hallunk, valaki követ minket és lő ránk. A kis üvegen keresztül benézek platóra, már bontogatják az rpg-t, nagyjából összerakják, éppen lőnének, mikor eltalálják Antinovicsot és leesik a platóról
Megszólal a gyerek mellettem:
-Nem akartok vissza menni érte ?
-Nem mehetünk vissza.....nem kockáztathatjuk csoportunkat egy olyan emberéert aki eltűnik a sötét múlt homályába.......
Rálépek a gázra és továbbhajtunk......

-Jólvan. Mentünk tovább, Maxiék bázisához, nem volt nehéz oda jutni. és úgy látszik jól meg szervezve. Sötét völgyben járunk és közeledünk a Korondba vezető alagúthoz itt lesz egy elágazás, ahol balra kell majd tartani. Le is kabyarodunk de itt volt egy kicsi ellenőrző pont. Három harcos fogadott minket. Nem akartak tovább engedni, de miután Max-ra hivatkoztam tovább is engedtek.
-Tetszik amit össze hoztak, mondjuk ők hárman nem sok mindent tudnak megállítani. De kezdetnek nem rossz. Még 5 perc és oda értünk ehhez a gyártelephez, Ahol a kapuban 5 harcos fogadott és egy kisebb épületből Szalad felénk Skinflint. Megálltunk a sorompónál, közben ide ért Skinflint. Ki ugrottam a teherautóból és üdvözöltük egymsát.
-Áhh Drivij, régi barátom, örülök hogy meglátogattál minket, és még barátokat is hoztál. Majd mögém tekintett az éppen a platóról lekászálódó komcsikra.
-Üdv, viszont az egyik srácnak ellátásra van szüksége, megoldható, ide felé volt egy kis bonyodalom. De még a szeméttelepen ott hagytuk.
-Persze van gyengélkedőnk és sikerült hozatnunk kintről egy orvost, Unokabátyámnak köszönhetően. Nah és a többieknek is van ám hely. Intett egy embernek.
-Figyelj vezesd az új barátainkat, hátra a barakhoz tegyék le magukat, a teherautóról meg lepakolhatunk gondolom. Mert ha jól látom hoztatok sok szép fegyvert. Majd el mosolyodott.
-Hát ezt nem tőle kérdezd, Ott attól a sráctól, ővé a cucc.
-Jólvan... (itt jöhetsz te joe) oda ment hozzá, én meg elindultam ahhoz az épülethez, ahonnan Skin jött, az ajtóban megláttam, Max-ot mankoval...hogy micsoda ahogy kijeb lép hiányzik az egyik lába. De őszinte mosolya megnyugtat. Oda érek kezet rázunk...
-Szia Max, hát veled mi történt ?
-Szeva Drivij, hát tudod volt egy kis balesetem, az egyik vadkan vadászaton és hát így jártam.
-Minek nektek a vadkan vadászat ?
-Tudod, szokást csináltunk belőle hogy minden pénteken, kint sütünk és ahhoz kell, kettőt hármat szokunk hozni, és ebből egy megszokott maradni de másnapra is megvan legalább a kaja. Gyere bújj beljebb ez az irodánk Skinnel, meg kínállak egy kis házi pálinkával ha gondolod.
-Csak keveset, de azért megkóstolom.
Beültünk és beszélgettünk egy jót hogy kivel mi történt. Skinn meg rohangált kint mint a mérgezett egér, rendezkedett ugye a komcsikkal kellet rendezni a dolgot. Kicsit később beszélek velünk hogy mi is lett a sorsuk.

Azt mondod van egy kis fejvadász meló? kérdeztem tigris felé.(csapos)
Igen kettő is! Az egyik egy kis hamis kereskedő silány árut ad el a társainak akikkel összefut...
a másik pedig hát az érdekesebb...
Miért?
Mert zsoldos kísérete van!
Mit követett el? kérdeztem.
lemészároltak egy szolgálatos őrjáratot a vad területen.
Akkor miért csak a vezetőjük cél?
Azért mert akit kísérnek ex katona a hírszerzésnél, és hát a sereg is adott egy kis plusz vérdíjat ha megszüntetnék ezt a feltételes információ forrást!
Mennyi a vérdíj rá?
Tekintve hogy kb 5en vadásznak rá... 15000 rubel és 5 katonai elsősegélycsomag! utóbbi a sereg ajándéka a magánzóknak!
Értem... akkor felveszem!
Jer ide iratkozz fel!
Odamentem oda írtam a nevem a papírra és máris szedelődzködtünk a srácokkal.
Gyorsan átmentünk a vad területre amit érdekes módon azért hívnak vad területnek mert annak ellenére hogy a bár mellet van rendkívül sok mutáns fészkel itt...
Szerencsémre nem találkoztunk eggyel se, de észrevettük a zsoldosokat, ők szerencsére minket nem!
Mögöttük voltunk, jobbra kikerülve haladtunk a sínek mentén, majd megpillantottam egy darut.
na figyeljetek!
Én felmegyek a daruba ott jó rálátásom van! szellem! te olyan közel osonsz amennyire csak tudsz, te lásd őket de ők ne lássanak!
Antovics te mássz be abba a vagonba ha harc van kicsit húzd el az ajtót és lőj a pisztolyal ha szükségét érzed!
Szellem, vissza térve rád ha a géppuskázás után valaki még él csak akkor támadd le őket ne elöbb, nem akarlak megsebezni!
Rendben! felelte majd elindult a zsoldosok felé halkan, Antovics egy darabig követte majd bemászott a Vagonba.
Én addig elmentem a daru létrájához, és elkezdtem felmászni szépen hangtalanul, de gyorsan azért, mert a zsoldosok se hülyék...
éppen felértem a daruba mielőtt idenézett volna az egyik zsoldos.
lehasaltam a daruban , a fegyvercsövek kicsit kilógattam , majd pár méterig követtem a társulatot, majd lőttem... az első sorozat hosszabb volt 3-4 is elesett tőle utána már csak rövid sorozatokkal kaszáltam a fedezékbe vonulókat...de nem találtak jelentősebb fedezéket hiszen nyílt terepen voltak.
ám rögvest kiszúrtak és ők is elkezdtek felém tüzelni márpedig zsoldos pontossággal... a golyók egyre másra éppen hogy csak mellettem csapódtak be, és fúródtak bele a fémbe.
a rádohoz kaptam: SZELLEM!
ekkor egy hatalmas vérszívóhoz méltó üvöltést lehetett hallani.
ÁÁÁÁ!!! Ordítja el magát az egyik zsoldos miközben látom hogy szellem kb 20 méterre elvágta a francba.
a következőd nekivágja egy tégla falnak amin szétloccsan a feje. a következőt megint a falnak vágja, az agyveleje nem maradt a falon de biztosra veszem meghalt.
a 4iket lábbal rúgta el vagy 5 méterrel arrébb lévő csövekre felnyársalva.
az utolsó pisztollyal lőtt rá, de semmi haszna nem volt... odarohant hozzá félkézzel felemelte a földről a levegőben tartva kiütötte a fegyvert a kezéből, levette a zsoldosról a maszkot, majd magáról is, majd a
földre dobva rávetette magát, és neki állt azt hiszem... enni.
nice...mondtam egy magamba a daruba miután nézem ahogy a "társam" szipolyozza a zsoldost...
Lemásztam a daruból, majd Odamentem a zsoldosokhoz.
Antovics is ott volt, és nézelődött, mintha nem látott volna ehhez hasonló mészárlást még soha...
Válasz kedvedre! vetettem oda neki a hullák mellett sétálva, éppen felrúgva egy Trs-t
odamentem a lehetséges vezérhez, elvettem a pda-t és átnéztem a táskáját, egy Láng volt benne, meg 2 érdekes kékesen világító gömböcske kb akkorák mint az öklöm...
olyan fénye van mint a villámoknak az éjszakába... Átnéztem a saját PDAmon a farkas adta leírás egyike sem felel meg ennek... átnézem az alagutakban talált leírásokat is ez jóval több... áhhá meg is van!
Villám! szép...
elraktam a 3 relikviát is. majd átnéztem a további cuccokat. Antovics is buzgon válogatott a fegyverek közt, volt itt pár nyugati fegyver Sig550es Trs300, Trs301es F1es Famas... ilyenem volt az idegen légióban is... pont ilyen, csak a bajonett hibádzik...
Nos mind 1... Találtál már fegyvert?
Hossza bíbelődés után felemel 2 fegyvert egy famast és egy Trs300ast.
Ezeket hogy hívják?
a jobb kezedben egy F1es Famas van! a balban pedig egy Trs300as!
Meik a jobb?
Meik esik neked kezedre?
Mind a kettőt kipróbálja végül a Famas tetszett meg neki jobban...
Odamentem hozzá... Tudod hogy kell használni?
AK-hoz értek!
az ide kevés! mondtam kicsit gúnyosan majd kicsit elkértem a fegyvert.kicsit állítottam a célkereszten, majd elvéve egy tárat a mellettünk lévő hullától megmutattam neki a tárazást.
Hűű... kicsit érdekes...
Az.. de megbízható!
Honnan tudod?
Én annó ilyennel harcoltam!
Öh... De te nem helikopter pilóta voltál?
De, de csak utána miután 5 évet lehúztam az idegen légiónál!
légiós voltál?
jah... na szedj magadhoz tárakat amennyit csak tudsz mindjárt indulunk vissza!
Antovics nyugisan, de neki kezdett lefejteni a tárakat egy zsoldosról, de láttam rajta hogy fúrja az oldalát a kíváncsiság hogy miért nem részletezem az idegen légiót....
jó okom van...
én is levettem az egyik zsoldosról egy fekete taktikai mellényt, majd antovics felé dobtam.
Vedd fő! mondtam neki miután értelmetlen néz felém.
A fiú végül is felveszi, de elég sokat szarozik a gombolkozással látszik hogy neki tényleg fogalma sincs a harcászatról... de mien jó is neki... nem látott annyi szörnyűséget kegyetlenkedést... kicsit irigylem.
majd vállamra téve felvettem én is egy AUG A1est ami a mellett a zsoldos mellett volt akit Szellem szipolyozott. levettem róla a tárakat, majd eltettem Psz zsebeibe.
Ki kéne már találni ennek a ruhának egy nevet már, kicsit idegesítő az eredeti neve...
Szellem rám nézett amikor mellette én is a hullán matatok...
a csápjai tiszta vér... esküszöm, már nem is félek... rettegek hogy felém kap.
majd egy kis szürcsölést hallok megint olyan amikor még gyerek koromba az utolsó csepp kólát szívogattam fel a szívószállal... jelen helyzetben gusztustalan....
levettem 7 tárat, majd felálltam: végeztél már?
Felém néz, majd felhajtja a csápjait a helyére, és felteszi a maszkot. igen! mondja megint erős dörmögő hangon...
Lordi... jegyeztem meg csöndesen.
Nos fiatal úr! kész vagy? szóltam Antovics felé aki még mindig egy zsoldos felett matat.
Jah! mondja, majd felállva egy coltot tart a kezében a másikban pedig 3 tárat hozzá.
Na menjünk! mondtam majd elkezdtem a bár felé vissza baktatni. visszafele találkozunk azzal az 5 stalkerrel akik még vadásznak a zsoldosokra mondtam neki hogy már elintéztem ugyan a munkát de hagytam még ott felszerelést, ők már rohantak is oda, mint legyek a szarra... de hát ijen a zóna törvénye...
nemsokkal később lövéseket hallunk arról amerre mi voltunk, Antovics furán néz felém.
biztos össze vesztek a zsákmányon... vagy mittom én!
Nézzünk vissza!
Minek? nem akarok! gyere inkább menjünk a francba innen!
Hmmm.. jó rendben! mondta kissé kedvetlenül...
útközben nézem a zsoldos csapatvezér PDA-ját valami "Macska" nicknevűé volt... de beteg :D
a naplózásban olyat is találtam hogy 2 csapatra váltak egy bizonyos "goblinnal" goblinnál maradt 2 "harci páncélos" nem tudom mit akar ez jelenteni... meg még 1 másik zsoldos, ők yantarba mennek keresni...
ám lehet hogy ők lövöldöztek, nem rég, mert ez a macska leadott egy vészjelzést is, de ez kikapcsoltam most, tehát eddig követhetnek max!
tyhű... de jó hogy megnéztem gyerekek! :D
na azé siessünk! mondtam majd kicsit kocogós tempóban elhagytuk a veszélyes területet.

a bárban felvettem a pénzt, az 5 elsősegélycsomagot pedig Antovicsnak adtam...
Nem kellet sokat győzködnöm hogy elfogadja de nem értette miért adom neki.
Kikértem egy kis vodkát, majd leültem vele beszélgetni.
Nézd fiú! Te jó ember vagy... de a rossz oldalon állsz!
Nem! te állsz rossz oldalon! velük nyugis életem volt! azok akikkel együtt vagy csak pusztítanak!
Már nem vagyok köztük!
Mi?
Látod le van kaparva a vörös szín. mutattam magamra, és szellem ruhájára is...
a fiú kicsit értelmetlen néz... akkor most mit akarsz?
nézd! a szolgálatnak legalább van annyi emberi magatartása hogy nem hagynak hátra senkit!
egy halálközeli élmény kellet hogy rájöjjek hogy nem azért jöttem a zónába hogy elpusztítsam azt! DE! mindazon által amit a szolgálat tesz jó! Öli a mutánsokat banditákat, mind azt ami fenyegeti a stalkereket!
kapcsolatban állnak a tudósokkal és a sereggel, de mégsem ítélkezhetnek felettük. külön parancsnokságuk van nem parancsol nekik a sereg, nem bábok!
Azt teszik amiben hisznek! amit hisznek hogy mindenkinek jó!
Azt akarod legyek szolgálatos? kérdez felém kissé gúnyosan nevetve a vodkával a kezében Antovics.
hehehe... nem! nem.. te nem tudnál szolgálatos lenni....
Ellenben stalker lehetsz még! egyszerű stalker.... mint itt a bárban mások!
Várj csak! mondtál olyat hogy senkit sem hagytok hátra meg halálközeli élmény... elmagyaráznád mire érted?
Hát nem tom Antovics észrevetted-e de amikor leestetek a platóról, a társaid nyugisan hajtottak tovább...
mert üldözted őket!
Fiú! már készítették az RPG-t annyit megtehettek volna hogy ők is lefékeznek, kilőnek RPG-vel és vissza mennek érted... de nem! ők elhajtottak tovább mentek!
Ennyit érsz nekik!
A fiú komolyan végig gondolta amit mondtam... és láttam benne az egyetértés szikráját...
Te nem hagynál hátra ha üldöznének téged? kérdezett felém.
Senkit sem hagyok hátra! ráztam a fejem tagadó módon.
Jut eszembe amugy hova száguldoztatok olyan sebességgel? kérdeztem felé.
Ő... nem tudom felvettünk valami fickót ő mondta hogy elvisz minket a haverjaihoz...
Mien haverjaihoz?
Olyanok mint mi... de konkrétan nem kommunisták, de hasonlóak!
nem tud esetleg hogy hívták?
Phffff.... diri... dirv.. diriv... meg van Dirvij
Nem Drivij? kérdeztem vissza.
valami ilyesmi.. egyszer hallottam a nevét... de miért érdekes ez?
Mert őt ismerem...
Honnan?
Vele támadtam le a sötét völgyi táborotokat!
Antovics teljesen elképedt arccal nézett felém... a társaim.. akkor megöli őket?
nem tudom... nem tudom ki oldalán áll!
arhhh.... rá vágtam az asztalra dühömben...
Mi van?
csak annyi hogy vagy engem vagy téged vert át!
ezt hogy érted?
Szolgálatos volt... de kirúgták, mert rátámadta parancsnokra...
azt hiszem mégis felkeresem azt a helyet ahova mentetek!
Ne!
Nyugi most csak beszélgetni akarok! mondtam morcosan...
Tedd el magad, holnap indulunk!
mondtam neki, majd felálltam az asztaltól és kimentem a bárból a szolgálatos területre. ott a parancsnokhoz...
elmondtam neki néhány infót a helyzetről, de csak a szükségeset, Drivijről nem ejtettem szót...
Ő pedig közölte a helyzetet hogy Halálfej kiküldetésen van sötét völgybe a túlzott bandita aktivitás miatt... 2 napja jelentésük szerint meglátták azt a kommunista teherautót egy erős csapásra kanyarodni...
most az egyik közeli tanyán húzták meg magukat, és szemmel tartanak egy kisebb bázist. ahol idegenek vannak, egyenlőre ismeretlen személyek. nem mernem támadni, inkább csak figyelnek a sűrűből...
Rendkívül ügyelnek hogy őket ne vegyék észre. ezért külön engedélyre átfestették a páncéljaikat terepszínre... most várnak és adatot gyűjtenek...
Krilov rádiózott nekik hogy holnap megyünk mi is. és kaptunk mi is egy-egy kis doboznyi "festéket" amit külön a felszerelések rejtésére van...
Én és Szellem még aznap átfestettük a páncélokat, Szellem nem ragaszkodott érte.. mert a festés idejére mezítelenül kellet lennie.. ami bármely meglepő is.. most először kellemetlen volt egy vérszívónak :D
azt mondja hozzá szokott a ruhához...
hát rögtön le is hidaltam... lol2

Végre megérkeztünk!
Sajnálom, hogy Antonovics leesett, de írtam neki egy üzenetet... hátha.
Elmondták, hogy mit szabad, mit nem, hol alszunk, mikor van őrségváltás, satöbbi. Kedvem szottyant jobban átnézni a bázist, találtam is pár golyót, szerszámokat. Bemásztam egy régi BMP-be is, már éppen ki is akartam jönni belőle, amikor megpillantottam egy gyönyörű vörös zászlót. :) A vége kicsit szakadt volt, de nagyon megörültem neki. Kerestem egy vasrudat, amire ráraktam, és kitűztem a tetőre.
Pár óra múlva már nem volt ott. Leszedték, mivel nem akarják, hogy az ellenség megtudja, hogy itt vagyunk. Kérdeztem, hogy hová rakták a zászlót, valószínűleg a parancsnokságon van. Vissza sem tudom szerezni, mert akkor meg leb*sznak, hogy miért csinálok feltűnést.
Másnak reggel hívattak.

- Dragisa Zobov? - kérdezte a parancsnok amikor beléptem.
- Igen, uram!
- Tiéd ez a zászló? - kérdezte, közben benyúlt egy fiókba, és kihúzta a zászlót.
- Igen, uram!
- Miért tűzted ki a tetőre?
- Azt hiszem, ezt a parancsnok úr is tudja - válaszoltam.
- Tudod, nemsokára kiküldünk estére egy járőrt. Egy ember hiányzik. Megérteted Dragisa, hogy mit akarok?
- Igen, uram.
- Elmehetsz! - mondta, a zászlót pedig visszatette a fiókba.

Még ez is! Nagyon jó! :(

Ez a gomba eléggé kiütött, és az a legszebb, hogy még emlékszek is arra amit láttam.
De legalább másnapos nem vagyok.Csak pozitívan...
Indulunk tovább, egy kis vodka életet lehel belém, de a Marlborotól hányingerem van.Eldobtam a felénél, most tettem ilyet életemben először.Amikor még odakint jött a busz akkor is mindig eloltottam ott ahol tartott, és visszatettem a dobozba a többi mellé.Rossz hatással van rám a környező fogyasztói társadalom.
Egyébként szerintem a látomás miatt vagyok tőle szarul.Na mindegy ilyen az élet.
Úgy a szeméttelep határánál járunk, amikor látjuk, hogy pár bandita épp egy döglődő stalkert áll körül.Mondom, hogy megpróbálom velük megbeszélni, hogy eressszék el, így is rengeteg ember hal meg a pénz miatt.Egyszerűen gyerekes...
Nem sikerült megbeszélni velük, úgyhogy fogvatartóim alkalmazták a nyugati módszert.A szerencsétlent pedig feltettük a kocsi platójára, felment mellé az amcsi is, nekem meg mondta, hogy vezessek a bárba, és, hogy legyen súlya a szavának odaültette mellém a vérszívót is.Mentem, ahogyan szokásom, hamar odaértünk a bárba, sőt még le sem lőttek, úgy tűnik nem ismert meg senki.Király.
Az amcsigyerek bevitte a stalker valami kórházszerűségbe, én meg kaptam egy kis zsebpénzt. :D
Vettem belőle úgy három kartonnyi rendes prilukkit, kezd rendeződni körülöttem a világ. :)
Igenám, de dolgozni is kell.A kocsi le lett rakva, és átmentünk a bár melletti területre, ahol még nem is jártam ezelőtt soha.Most kihalt, de látszik a sárban, hogy álltalában nem ilyen.
Ide is ölni jötünk.Megint.Meglátjuk, akit meg kell ölni, ő felmászik egy darura, nekem meg ad egy pisztolyt, és mondja, hogy mennyek be a közelben álló vasúti kocsiba, aztán onnét lődözzek, hogyha szükségét érzem.
És igen szükségét éreztem, ezek az emberek(?) pénzért ölik a többit, semmi más nem érdekli őket,csak a dollár.Egyszerűen undorítő.Amikor az amcsigyerek fegyvere felugatott én is elkezdtem durrogtatni a pisztollyal amit adott.Azthiszem, hogy talán meg is öltem kettőt.Mondja, hogy szedjek fel valami fegyvert, találtam valami francia karabélyszerűséget, nem nagyon értem a működési elvét, de majd megtanulom.Kiderül, hogy a gyerek még légiós is volt.Nem hittem volna...
Még szedek lőszert ahhoz a francia cucchoz, és találtam még egy coltot.Legalább stílusos lesz ezzel öldösni a kapitalistákat.Egy kicsit szájbarágós formája lesz annak, hogy ki fegyvert fog az álltal vész.Visszamegyünk, elkezdünk piálni, ő meg kezdi a győzködést arról, hogy mit csinálok rosszul, és hogy miért ilyen az életem.Hagy mondja csak, amíg van cigim, addig elviselem. :D

Már épp elhagynánk a sötét völgyet és rátérnénk a kordon felé vezető útra, mikor szól Dirvij hogy itt forduljak le,hirtelen azthiszem a nagy semmibe akar vezetni, de aztán meglátom a rég elfeledett utat.Bekanyarodounk, alig megyünk 30 métert, megállítanak, kérdezik kik vagyunk.Útitársunk vált pár szót az őrökkel, és már mehetünk is tovább.Mostmár lassabban megyünk, itt már nem kell sietni.Talán 5 perc telik el, vagy még annyi sem, és már ott is vagyunk, újabb ellenőrzőpont.Ekkor odajön valaki, Dirvij kiugrik, köszönnek egymásnak.A többiek már leugrálnak a platóról, úgy tűnik szívesen látnak minket.Miután az őrök átengednek szép lassan begurulok, majd miután leparkoltam én is kiszállok.Megyek megkérdezni mi a helyzet, ám már jön is oda hozzám 1 hapi, valami Skinflint, és a fegyverek felől érdeklődik.Mivel érdekeink nagyjából egyeznek, ezért természetesen ők is részesülnek ebből a kisebb arzenálból,de azért megkötöm hogy ha RPG-t vagy Dragunovot akarnak használni szóljanak.Nagyjából be is rendezkedünk, jól elvagyunk az itteniekkel.Még a délután hivat valami vezetőféleség, mikor belépek az "irodájába" elém tesz egy szép nagy vörös zászlót.Aztmondja az egyik emberünk kitűzte a tetőre, de levették, mert mi hivatalosan nem létezünk még, és ez maradjon is így, legalább még 1 kis ideig....És ha módom van rá beszéljek a "srácokkal" hogy mi és hogy, mondom neki majd utánanézek.....

Miután felkeltem,és megreggeliztem átszámoltam a pénzem majdnem 100 e Rubelem van,ez több mint elég,ezért lementem az öreghez,valami fegyvert,és felszerelést szerezni,a szokásos gúnyolódásával fogad:
-Fegyverkereskedőnek fegyver kell.........érdekes !És milyen fegyver kéne ?
-Mid van,vagy mit tudsz beszerezni ?
-Az AK családból szinte az összes....
-104-es is ?
-Persze 10 e rubel !
-Oké ezenkívül kéne hozzá 10 tár,tisztítószett fegyverszíj, egy jobb páncél,valamint ellátmány,ja meg egy normális hátizsák amiben ezek elférnek.
- Ez így összesen 60e rubel lesz,és két nap múlva ideérnek.
-Jó,amint ideértek fizetek!(nem nyert az öreg,mert még így is maradt 20e-m )
Ezzel kimentem,és folytathattam a sztorit a PDA-mon amit elkezdtem írni,a kocsit rábíztam Wolf-ra,ő majd azt tesz vele amit akar,mostanság korán kelek,és korán fekszem,mivel ezután lehet,hogy nem lesz erre alkalmam.A naplementét mint mindig most is megnézem,furcsa szokásommá vált...........

Scar kérte hogy nem piszkáljuk a duty-s egységet az erdőben mert azok sem támadnak minket. Szóval azok rejtve maradnak és nem lesz mészárlás.. Kösz Scar nevében is.
JAVÍTVA!!

Miután beszélgettünk egy jót Max-al, mentem megkerstem Fürgét, akivel az úton ismerkedtem meg.
Egy pár perc múlva meg is találtam.
-Nah mizujs, kaptatok tájékoztatást ? kérdeztem tőle mosolyogva.
-Ahha az egyik srác már be is rendezkedett volna...nevettett egyet...kirakott egy vörös zászlót ami kb. 3 perc múlva le is került.
-Hát igen nem lenne jó felfedni hogy itt vagyunk még egy darabig. Meg nem hiszem hogy úgy egyébként is örülnének neki. Nah mind1, akkor a többiek is megtalálták a helyüket ?
-Igen, Dragisa az aki zászlózott, azt már ki is küldték valami felderítő egységgel. Valaki látott pár mutánst az erdő szélén, azt nézik meg.
-Aha, értem, nah megyek meg lesem a bázist.
-Okés, szeva.
Érdekes, erre felé nem volt eddig különös mozgás a mutánsok részéről, de lehet hogy az utóbbi idők mozgása felkellette az érdeklődésüket. Remélem másnak nem.
Felkerestem a beszerző tiszt féleséget, meg kérdeztem milyen fegyvereket használnak, és hogy tudna-e adni lőszert a trs-mbe.
-Persze van lőszerünk, sőt a fegyverek többsége azt használja ugyan is, Skin-nek valami ismerőse külföldről szerzi be a fegyvereket, lőszert meg jó helyen kell keresni és van bőven.
-Értem, és hogy hozzátok be a zónába a fegyvereket.
-Én nem tudom nekem ilyeneket nem mondanak meg, azt többnyire személyesen intézi Skin.
-Ahha, akkor tudnál adni vagy 3 tárnyi lőszert
-Persze, tessék.
-Mivel tartozom ?
-Ohh hagyd, Max meghagyta hogy ki kell szolgálnunk téged, meg szép is lenne hogy ha a saját embereinktől pénzt kérnénk. Kacagott egyet majd jó nagyot húzott a vodkás üvegéből.
-Oké, akkor viszlát.
Kijöttem így volt megint vagy 10 táram. Leültem egy felborult BTR kerékre, és ettem pár falat kenyeret meg írtam pár sort a naplómba. Egy órácskát elüldögéltem ott , majd körbe jártam az egész bázist, Jó erős fal volt körbe, Egy helyen volt rés de ott körbe jó nagy terület alá volt aknázva. Ott sem jönnek be. Továbbá volt két földalatti részleg, az egyik volt a raktár, oda nem engedtek benézni, de kívülről amennyire le láttam, két szobára oszlott az egész és egy nagyobb központi rész.
A másikban egy ilyen taktikai bázis szerűség volt, térképek azokon útvonalak, az egész olyan hangulatosan hatot a régi szép időkre emlékeztet, le is fényképeztem, még szerencse hogy anno Gregor-ék ilyen pda-t vettek nekem, Úgy bele jöttem a fotozgatásba hogy még pár helységet lekaptam gyorsan, már esteledett ersősen ,vagy csak esőre állt , nem tudom igazán eldönteni, de az óra meg mondta tutit és már 7 óra is elmúlt, akár hogy is hosszú volt az út, és ideje pihenni.
Elindultam a szobámba mert nekem olyan is jár, hogy Max szavaival éljek, és azon gondolkoztam hogy Skin miért követett végig, hát lehet meg is tudom mert az ajtóban leszólított.
-Drivij. Várj.
-Áhh Skin mond mit segíthetek.
-Hallotam hogy érdeklődtél a fegyverek felől, pontosabban a beszerzés része felől.
-Igen, így volt kíváncsi voltam és ha már így szóba hoztad, azt akartam kérdezni hogy nem tudnék-e segíteni. Skin csak hümmögött egyet meg felkapta fejét.
-Hát holnap után, jön egy szállítmány de elintézzük, inkább lenne itt némi probléma, egy mutáns horda nagyon aktív a sötét völgyben,és fenyegetően közelednek a bázis felé. Szóval rajta ütünk a mutánsokon egy 10 fős csapattal, meg rohanjuk az egyik közeli erdőben. A kiküldött emberek úgy számolták hogy az erdőben elkaphatjuk őket
-Miféle mutánsok ezek?
-Vérszopók, és egy chimera.
-Mégis milyen fegyverrel akartok neki menni ilyen vadállatoknak. kérdeztem kicsit gúnyosan.
-Van egy M249-es, és a többiek a saját fegyvereikkel, TRS-ek meg g36-osok. Egy RPG-t is viszünk
-Ez talán elég lesz, viszont ilyen mutáns vadászatból van tapasztalatom, és a vérszívók elég nagy fenyegetést jelentenek, mivel nem láthatóak
-A csapatban két emberen lesz hő érzékelős éjjel látó.
-Éjszakai támadás ?! Hát legyen
-Remélem nincs vele bajod és tudsz harcolni.
-Erőm teljében vagyok, amint alszok egy pár órát.
-Úgy legyen holnap mentek, Kaja után, ki ültök és bevárjátok őket,mert folyamatos mozgásban vannak, de nappal kevesebbet mozognak, a többit majd holnap, nah jóéjt
-Jóéjt. Bezártam az ajtót és lefeküdtem de mielőtt aludtam volna még szokásomhoz híven, írtam pár sort és a képekhez kommentáltam. Tetszik jó kis napló ez, van benne minden. Lesz mit mesélni. Ha egyszer kijutok innen.

Másnap mondja a főnök:
-Már jobban van. Most éppen öltözik. majd jön.
Erre jurij:
-Te! Menj már ki!
Kimentünk. Kint elbújtam egy bokorba és távcsővel néztük a kis ablakon keresztül ahogy öltözik. Erre jurij:
-Te! tartsd már a távcsövet!
Tartom. A kezem fölött elveszítem a kontrollt Egyszercsak észreveszem hogy lent a bokorban motoszkál. Mondom:
-Jurij! Csak nem gondolod komolyan hogy rárántasz!
-Simán!
-Mennyé már!
Ekkor mondja:
-Hoppá!
-Mi az?
-Nézd az alsó bokrot.
Lenézek. Egy bandita. Egy puskával céloz fel Mariara. Felkapom a sörétest, be a tűlövedék és odamegyek. Mr épp lőne mikor a tarkójához tolom a puskát:
-Nem!
-Ne! Ne! NE!
-De!
Lelövöm. Elviszem a hullát. Visszamegyek a táborba. Ott lefekszem és mondom Jurijnak:
-Te! Ez az este jó volt.
-Nem. Nem tudtam befejezni.
-A k*rva anyádat Jurij.
-Eggyek vagyunk. Az én anyám a tied is.
-Igaz. Akkor apád!
-Tőlem! Nem is ismerem.
-Én sem......
Felültem és kimentem a főnökhöz. Kérdem:
-Hogy van Maria?
-Már jobban. Felöltözött csak még nem beszél.
-És van valami feladat?
-Nincs. Semmi. Maria biztonsága a legfontosabb. Nem mehet a közelébe senki.
-Értem. De aki ezt tette azt megkereshetem?
-Nyugodtan.
Kiindultam. Elmentem Sötét Völgybe. Ott egy csapat bandita a romokat vizsgálja. Körbekérdezem őket hogy ki volt itt a főnök.
-Borov! Ott van a bázison! Miért?
-Csatlakozni akarok.
-Akkor beszélj vele.
Elindultunk. Bent, mondtam csatlakozni akarok. Felfelé menet Borovhoz, láttam a fegyverraktárat. Mikor felértünk mondták:
-Vigyázz azzal a csávóval ott. Jó tolvaj. Mindent ellop. Csak óvatosan. Most be van rúgva szóval észreveszed. De akkoris, nem vállalunk felelősséget.
Ekkor kapok az alkalmon. Odaülök mellé és mondom:
-Szar az élet mi?
-Jah. Hukk....
-Akkor? Miért éled?
-Igaz.
Ekkor óvatosan a zsebéhez nyúlok és kiveszem a tolvajkulcsát.
-Na megyek, be akarok ide lépni.
A tolvajkulccsal odamegyek a fegyverraktárhoz. Kilesem, az őr mindig megiszik egy üveg vodkát. Nem bírja soká. Kimegy WC-re. Ekkor feltöröm a zárat. Zsoldos voltam szóval ügyes vagyok zártörésben. Bent, kilopok egy hangtompítót és megyek ki. A WC-n felszerelem Maria pisztolyára ami nálam maradt. Berakom a bakancsomba. Fent, mondják Borov szabad. Mondom:
-Megyek!
-De a pukkantókat add le! Ide a shotit!
Odaadtam. Nem értenek a motozáshoz szóval a pisztolyt nem vették észre. Bemegyek, Borov meg mondja:
-Üdv. Mi a neved?
-Mihaél.
-Értem. Akkor bandita akarsz lenni?
-Igen.
Eléggé büdös van bent. Borov éppen az ablak felé megy. Előveszem a pisztolyt. Belelövök a tarkójába egy tárat. A hangtompító széttört mert vacak volt. Hallották. Kiugrok az ablakon és elkezdek rohanni. Nem találnak. Ez most jó volt. És könnyű. Borov meg halott. Csak a shotim bánta. Az AK-m még ott van. Asszem a lakórészembe hagytam. Vagy az itteni rejtekhelyemre? Benézek oda is mert a pisztoly szart sem ér. Ott a rejtekhelyemen megtalálom a cigarettát amit elhagytam. De az AK nincs itt. Visszamentem Yantarba. Ott meglett az AK. Benyit Maria. Odajön hozzám. A maszkomat felhajtja. Én mondom:
-Na de.....
Be se fejeztem már megcsókolt. Majd kiment de még egy utolsó mosolyt dobott nekem. Mikor kiment a másik Jurij mondta:
-Te! Ez most ez az volt amire gondolok?
-......
-Jurij!
-......
-Jurij bazmeg! JURIJ!
Én nem tudok szóhoz jutni. Eldőlök. Úgy, felhajtott maszkkal. Csak Mariara gondolok. A másik jurij meg ordítozik folyton meg anyánkat szidja hogy mondjak már valamit. De csak fekszem és Mariara gondolok. Ez jól esett.

Gyalog kell, hogy menjünk. Egy régi gyár alagutain át jutottunk be ebbe a Sötét Völgynek hívott helyre.
Lassan kimásztunk az alagútból és kijelöltem két felderítőt. Ők előre mentek és biztosították a kijárást.
Másodiknak másztam fel, és a TRS-t magam elé tartva kémleltem a környéket. Az utolsó emberem azonban kishíján visszazuhant, de gyorsan odaugrottam és elkaptam a csuklóját.
-Köszönöm uram !
-Vedd el ami a tiéd...
-...és soha ne add vissza !-egészítette ki a mottónká vált mondatot.
A Zóna véleményem szerint két félből áll, bárányok és farkasok. Én farkas vagyok.
Láttuk, hogy tiszta a levegő, úgyhogy kisétáltunk az útra. A távolban rohangál néhány mutáns és sztalkerok kiabálásainak foszványait is lehet hallani. Ez a hely még nincs biztosítva, de innentől továbbhaladva jutunk el a Szolgálat területére. Az már baráti föld. Barátságtalan ez a hely...
Átérünk a hídon és egy irgalmatlan nagy ordítást lehet hallani. Gyorsan egy közeli buszmegállóban veszünk fel védőállást.
-Itt.ttt..tttt közzeledik uram !-mondja reszkedve Egér az egyik emberem.
-Gyorsan odakapom a fegyvert és mikor kapcsolok mi lehet ez arra az emberem feje le is hullik.
-Neeee !!!
-A k*rva anyád !
-Lámpákat !!
-Gyorsan !!
Mindenki felnyomja.
Egy óriási vérszopó képe rajzolódik ki a fényben.Van három méter magas, óriási karokkal és csápokkal.
-Tűz !!
Elkezdenek tüzelni az embereim, de csak lelassítani sikerül. Az új prototípusú páncélzattal felszerelt katonámnak is behúzott egyet a rohadék, amitől az behorpadt mellpáncéllal nekirepült a falnak.
-Szuka !
-Jól vagy ?
Kérdezem miközben tárat cserélek...Nem jön válasz..
A mocsadék eltűnt, de meg kell tennem valamit az embereimért, hogy ne legyen több áldozat. Rohanni kezdek menekülést színlelve, ezt imádja a rohadék. Futok ahogy birok és a szörnyeteg jön is utánnam, ám mikor teljesen közel ér hirtelen odébbugrok és leguggolva kitartom a késem. A szörny érzem miképp húzza magát végig a pengén és mikor a medencénél van, felrántom a pengét és a szörny méregmirigyében áll meg a penge. Ekkor előkapom a Fort-12-esemet és a szemébe nyomva a csövet meghúzom a ravaszt. A vérszopó, mint egy torony úgy dől el. Még a lába rángatózik, de ennek már vége. A lényeg, hogy gyorsan el kell tűnni innen. Visszaloholok az embereimhez, akik a halott társunkat vizsgálják.
-Ásót elő és temessük el gyorsan.
-Sajnos, nem jelölhetjük meg a sírt, de a PDA bejegyzéseimben följegyzem a pontos helyét.
-A részén osztozunk és a hüvelyeket is tüntessétek el, én addig körülnézek egy kicsit. Fogtam a TRS-emet és a fejetlen halott mellől felegyenesedve az éppen a ruháját helyre pofozó katonámra nézek. Semmi baja, csak a fejét verte be kicsit. A dombon túlhaladva leültem és a fejemet a kezembe temetve elkezdtem zokogni. Körülöttem hullanak az emberek, valakit elveszítek, valakit én ölök meg...Nem vagyok rossz ember, csak rosszul alakult az életem, de a maradék emberemmel is teljesíteni kell a parancsot.Visszamegyek és mire visszaérek, addigra már elvan temetve Egér.
-Nem felejtünk el fiam !
-Indulás !
-Tűnjünk el erről a helyről, mielőtt jön egy másik !
A dombokon van a kijárat. Gyémánt formációban közelítjük meg és innentől fokozott éberség. Biztos helyről jelentjük a veszteséget és kérvényezni fogom a mutánsról szóló anyagok gyors előtérbe helyezését és memorizálását. Ez olyan fenyegetés amivel nemhogy a sztalkerek, de még mi is csak vért izzadva állunk ki...

Bemegyünk az erdőbe, szétnézünk, visszajövünk lehetőleg élve. Ennyi az egész. Kérvényeztem egy AK-47-et a raktárból, nemsokára ki is hozták. Mindenki kapott egy gázmaszkot, meg valami továbbfejlesztett golyóállómellényt. Jó, gumis tapintása van, állítólag jobban elnyeli az ütéseket. Napnyugtakor indultunk öten. Egy fickónál volt távcső is, habár nem ér túl sokat.
Az erdő nincs túl messze a bázistól, így ha visszavonulunk, legalább a mesterlövészek tudnak fedezni. Lassan közelítjük meg a fákat, minden 20 méteren jobban szétnézünk. A vérszívók tudnak csúnya dolgokat csinálni, állítólag sokan is vannak a környéken. Jó száz méternyire beértünk az erdőbe, amikor megpillantunk egy vérszívót. Nem vett észre minket, ezért nem is vált láthatatlanná. Kis idő múlva előkerült még négy. Még mielőtt indulnánk vissza, szétnézünk még egyszer a távcsővel. Nagyjából 150 méterrel még beljebb egy kimérát veszünk észre.
- Hogy a f*szba kerülnek ezek ide? - kérdezi halkan valamelyik elvtárs.
- Nem tudom, de ideje menni - válaszolja a csapatvezető.
Nem kockáztatunk, ötven métert kúszunk visszafelé. Onnan már futva megyünk a bázisra. Nem tartott az egész negyed óránál tovább.
Az udvaron épp bablevest főznek vadkanlábbal. A kedvencem! :). Két órát ettem és beszélgettem a többiekkel, majd elmentem aludni.

nem vártam meg a reggelt ahogy megbeszéltük, napnyugtakor indultam Szellemmel, a fiú még aludt...
mondtam a csaposnak hogy ha felkelt üzenje meg neki hogy menjen ahova akar, nem megyek utána...
ahogy elértem a sötét völgyet elkezdett szakadni az eső nagy villámokkal és mennydörgéssel szakadt ránk az ég, de a Ruhában nem igazán érdekelt az idő, egyrészt nem is éreztük másrészt nem hatott meg, mert fontosabb dolgom van...
Halálfej PDA jelzését követve nyugisan besétáltunk az erdőbe nem találkoztunk mutánssal, úgy tűnik nem szeretnek kint lenni ebben az égiháborúban...
a szél már majdnem orkán erősségű volt... még jó hogy üvegburás a ruha:D
Kora estére olyan 9 negyed 10 körül elértük a csapatot.
Köszöntem Halálfejenk aki időközben rövidre: Skullra változtatta nevét...
Skull belegyezett a tervembe nagy nehezen, 1 részt nem tetszett neki a tervem másrészt nem lett volna kedve ebben a nyomorult esőben kint lenni.. de a ruhák vízállóak meg amugy is miből vannak ők hogy nem mernek kiállni az esőre???
Szellem és én tovább mentünk az ismeretlen bázis felé ahol Dirvij és a kommunisták mentek lehet őrült vagyok, de válaszokat akarok, komoly válaszokat!
ha megölnek Skull ledarálja a bázist az fix... a rám lőnek akkor meg én...
Remélem még tudják mi az a diplomácia...
Nyugodtan sétáltunk a csapáson... azonban amikor elértük a kaput 1 őr kiszaladt, fegyvert szegezve ránk a többi pedig az őrhelyből tartotta ránk a fegyverét.
Állj! ordítja a harcos a viharban.
Megálltunk.
Kik maguk? Mit akarnak?
Drivijhez jöttem! Ordítottam.
Nem ismerek semmiféle Drivijt!
Biztos?!?
Ki maga?
ennek a mondatnak ahogy vége lett egy villám belecsapott a mögöttünk lévő fába... a fa dőlni kezdett én és szellem éppen férre ugrottunk de csávó felbukott valamiben és a fatörzs pont ráesett a lábaira.
ÁÁÁÁ!!!! a lábam!! áááá a lábam! Ordítozik, mire kirohan a többi is, és odamennek a sérülthöz.
2 megint fegyvert fog ránk.
Kik maguk?
Stalkerek! mondja a maga dörmögő hangján szellem
Segítsenek! mondja az egyik kis hezitálás után, majd leengedi a fegyvert és a sérülthöz fordul.
odamentem én is nézem, a lábának már annyi, hiába akarják kiszabadítani a több mázsás fa törzse alól, ez már nem áll a talpára többet.
Emeljük fel a fát! mondja az egyik.
a sérült pedig tovább ordít és próbál a lábához nyúlni, de nem éri el csak a fa törzsét.
Szellem! ide! majd megfogtuk 5en és felemeltük a fát amíg 2 kihúzta a fa alól, ám amikor húzták, leszakadt mind a két lába a combja közepétől...
a légóban láttam hasonlót utoljára ott egy taposó akna vitte el a 2 lábát a szerencsétlennek
a 2 harcos húzta egy darabig, majd hátra nézve látják hogy a delikvens lábát elhagyták :S
Vigyék be a gyengélkedőre de azonnal mondja a fickó a két ledermedtnek akik kicsit össze szedték magukat, és elkezdték húzni a lenyomorodottat a földön...
Istenem... mondtam halkan...
Ide jön hozzánk aki az elöbb ráparancsolt a kettőre.. szemlátomást ugyan az a fickó aki azt kérte segítsünk. Köszönöm a segítséget, bár ettől nem lesz jobban Alex...
Szóval kit tisztelhetek önökben?
Ezt nem beszélhetnénk meg bent? kérdeztem oda még mindig ahogy az esőben álltunk.
a fickó bólintott majd bekísért a főépületbe..

semminemű körülmény képpen nem vesszük le a maszkot a fegyverek elkerülnek, kivéve egy marok pisztoly ami elvan rejtve a ruházatomba. a név: szellem szellem, az enyém meg Thomas bemutatkozásra, de teljesen csak cold karakterével mondja meg hogy az a thomas :D

Felkelek. A tegnap este jár a fejemben. Felállok és kimegyek a főnökhöz. Mondom:
-Főnökúr! Munka?
-Elkésett. Maria már elfogadta a feladatot.
-Mi? Kiengedte?
-Csak ide ment egy anomáliát megvizsgálni.
-De kint banditák vannak!
-Mi?
-A franc!
Felkapom az AK-t és kirohanok. Maria detektorát megtalálom. A franc! Vonszolás nyomok a közeli kis viskóhoz.Benézek. Két bandita. Az egyikük belerúg Mariaba a másik éppen cigarettázik. Odamegy, és a cigarettát el akarja nyomni Maria lábán. Én az ajtóhoz megyek, berúgom, a macsétával levágom a cigis kezét. A másik kap az AK-hoz annak meg elmetszem a torkát. Majd vissza az elsőhöz aki csak sokkosan néz felém. Annak elkapom a grabancát és a torkán áttolom a macsétát. Nézem ahogy a szeme elüvegesedik és hörgések és vérköpés közepette meghal. Mikor meghalt Mariat felsegítettem és mondtam neki:
-Ilyet többet NE csinálj!
Felsegítem, a banditákat átnézem. Az egyik PDA-ban találok egy jegyzetet:
"A lány tudja, öld meg!"
Mondom:
-Maria! Mit tudsz?
-.....
Franc. Visszavittem, és biztosítottam a helyet...

Domotor ezzel most mellé nyúltál. Az egyik kód nálam és Scarnál van a másik a katonák kezén. Ezt javítsd. Meg az a x18 ami sötétvölgyben van. :)

Reggel egész korán magamhoz tértem, majd egy erős kávé után felkerestem Skint. Aki Max-al tanácskozott.
-Áhh Drivij, üdv jól aludtál ? fogadott Max széles mosollyal.
-Jó reggelt ! köszöntem vissza. Skin csak bólintott. Majd kezdte.
-Változás állt be, az akcióval kapcsolatban.
-Mégpedig ?
-Voltak kint a felderítők és jelentették a mutánsokat, 5 vérszopót láttak meg a kimérát, ezzel nem is lenne baj. De mint látod vihar van készülőben. Ilyenkor nem megyünk ki, mert erre elég felé agresszív az időjárás. Nem tudjuk pontosan milyen okból de itt mindig húzós szokott lenni egy kisebb vihar is.
-Akkor mi lesz ?
-Szabadfoglalkozás. vágta rá Max.
-Értem, nincs valami kisebb elfoglaltság a bázison belül hogy lekössem magam.
-Most hogy mondod...ugye te voltál katona és elég jó rangod volt.
-Mondjuk, jah.
-Igazából egy olyan tervünk van hogy előre tolnánk a védelmet. Egészen a hídig, és ott kéne beásni magunkat. NAh már most a felszerelés és egy átalakított konténer áll rendelkezésre, ez lenne értelem szerűen a központja annak a pontnak.
-Hogy jövök én ide.
-Ennek a védelmét kéne megszervezni. Hogy minden tökéletesen be legyen lőve. Érted ?
-Igen, megnézhetjük a dolgot, ez mikor lenne esedékes.
-Amint elmegy a vihar. Kezdhetjük a szállítást meg a szervezést.
-Jah, és ezzel a mi a célotok. Innen védeni a Kordont, mert nem kevés Bandita használja ezt az útvonalat, a kordonba való jutáshoz. A szeméttelep felől meg úgy is a stalkerekbe botlanak. Viszont itt eddig zavartalanul közlekedtek.
-Lelövitek őket ?
-Csak ha nem fordulnak vissza! Nem szándékozunk pénzt szedni. Ha nem fordulnak vissza vagy próbálkoznak áttörni akkor persze megvédjük magunkat. Az órájára tekint majd, elsiet szó nélkül.
-Ez mi volt ? értetlenkedve nézek Skinre.
-Jah, megy Kordonba, elhoznak vagy 7 embert akik csatlakoznának.
-Jah, nah jólvan akkor keresek valami elfoglatságot.
-Oké, szevasz.
Kijöttem az "irodájukból". Majd megint a beszerzőnél kötöttem ki.
-Üdv
-Hello, mi kéne ?
-MIlyen pácélotok van, ide felé láttam hogy az előőrsön elég fasza páncélt viselnek.
-Jah (széles mosoly) igen azt Max tervezte. Olyasmi, mint a katonáknak, csak erősebb, és jobb védelmet biztosít. (Guardian of Freedom ruháról van szó, ami egy hangya finggal jobb mint a PSZ-9d.) Elővette és megmutatta. Tetszetős darab.
-Hmm, jó ezt elvihetném.
-Itt van, próbáld fel egy számmal van még nagyobb ha gondolod.
Félre vonultam felpróbáltam, kényelmes volt nagyon, és a méret is megfelelt. A lencsés mintázatú volt. Volt beépített oxigén palack kb. fél órára elég levegővel. a maszk az övre csatolt táskában volt, egy ejtő zseb mellet.A mellény az olaj zöld volt, és a tár zsebek pont jó magaságban, bele is pakoltam a tárakat, így már kezdtem érezni a súlyt. De jó lesz. Fel vettem rá a kabátot és a Dutys páncélt meg a táskámba raktam.
-Ez jó lesz, tartozok valamivel ?
-Mész a fenébe, mondtam hogy felejtsd el ezt.
-Oké, nah hali és kösz a segítséget.
-Szia.
Vissza mentem a szobámba, ahol megnéztem a Dutys ruhát mit tudok hasznosítani róla. A belsejéből kivettem a kevlár lapokat, be tettem az új ruhámba őket, úgy hogy nagyobb területet fedjenek le, de amikor bele bújtam alig bírtam mozogni mert olyan nehézé vált így a ruha. Úgy döntöttem hogy csak kettőt hagyok kettőt teszek bele pluszba azt is előre, így már egy fokkal jobb volt de még mindig nehéznek éreztem, de nem baj majd kicombosodok alatta még jobban. Addig bíbelődtem vele hogy fel se tűnt hogy már javában szakad a vihar,elraktam a duty-s ruhát, ittam kicsit és leültem az asztalhoz majd írtam a PDA-ba a naplómba. Egy nagyobb villámlás zavart meg csak amit egy recsenés majd egy tompa puffanás kísért és végül kiáltozás. Kinéztem az ablakon de nem láttam sokat, ki álltam az ajtóba és akkor értek oda hárman, TE JÓ ÉG !!! az egyiknek le van szakadva mindkét lába. Rohantam hozzájuk és segítettem nekik, elvittük a gynegélkedőre, ott az egyik srác...
-Te vagy Drivij ugye ?
-Igen. feleltem.
-Keresnek a parancsnokságon, két ember jött.
-Kik ?
-Nem tudom. Elfordul, és ment a társa után.
Én meg indultam a az irodába. Beléptem. Két fickó volt bent Skinnen és Maxon kívül. Az egyik igen nagy darab volt, Big-re emlékeztetett, csak egy fejjel nagyobban. A másik meg olyan ruhában van mint Jeff volt. Pontosabban mind kettő olyanban volt de azért a kisebbről, mégis Jeff jutott eszembe. Oda léptem hozzájuk és kezdtem.
-Drivij vagyok, miben segíthetek ?
-.....

Felkelek, kicsit másnaposan, de legalább nem találom a vérszívót, meg az amcsigyereket.
Király.Tisztázzuk a helyzetemet.Itt állok egy fillér nélkül, van két fegyverem, amit nem igazán tudok használni, és rajtam van egy teljesen felesleges taktikai mellény, ami nehéz, és egyáltalán nem melegít, és ha már meglövik az embert akkor már úgyis mindegy.És még a csapos is szól, hogya akikkel eddig voltam azok elmentek, és a bár csak a fizetővendégeknek van fentartva, szóval vagy vegyek valamit, vagy távozzak.Rásóztam a csaposra a taktikai mellényt, vagy hogy hívjákot, és az árából vettem négy üveg vodkát, hogy melengesse a lelkemet a szocializmus lángja helyett, amíg odam nem érek, ahova a többiek mentek.Megmondom őszintén, hogy igazat adok nekik.Egy ember miatt nem érdemes kockáztatni az eszmét.El is indulok a sötétvölgy felé.

Estefele vihar kerekedik, nem is kicsi, mi nyugodtan beszélgetünk a barakkunkban 1-1 adag kaja mellett, mikor dörrenést, majd recsegést és kiabálást halunk...Szép lassan feltápászkodok, majd én megnézem mi van. Kimegyek az esőbe, az egyik őrre ráborult egy fa és épp akkor húzzák ki alóla.Szegény ördögnek mindkét lába ottmarat...ez van.....beviszik a csávót a gyengélkedőre, majd 2 idegent kísérnek a parancsnokságra. Lassan már hajnalodik, odamegyek az egyik őrhöz, és mondom neki hogy menjen el pihenni, így is eléggé viharos volt az este, délelőttig leszek én helyette.........Odamegyek a másik 2 őrhöz, és váltok velük egy két szót .........

Útközben egy sztalker esik utunkba. Ez az egyik kommunista. Éppen a szoroson keltünk át mikor megláttam. Az ő kezét kötöttem be. Nem vett még észre. Szólok a srácoknak, hogy elbújni. Mindenki fedezéket keres. A srác csak közeledik, látom dülöngél és valami kommunista hülyeséget énekel.Na most mi legyen ? Vagy észre vesz vagy nem. Már elég részeg. Szólok, hogy induljunk és csak úgy elegánsan elsétálnánk mellette, mikor az egyik emberemre néz. Felismerte és a kezében lévő vodkás üveggel suhintott felé egyet, de az elkapta a csuklóját, a vodkásüveget kiütötte a kezéből, az pedig a földre zuhant egy tompa puffanással. Le akarná lőni a társam, de mielőtt meghúzná a ravaszt fölrántom a kezét és a levegőbe lő. A barátunk a földön fekszik, a szemét becsukva és éppen a pártesküjét újjítja meg, de én fejezem be egy puskatussal.Most szunyókál egyet.Elveszem a PDA-ját és átnézem a bejegyzéseket. Rajta van a csapatmozgás bizonyos helyszíneinek koordinátái. Ezeket elkerüljük. A rólunk szóló bejegyzéseket törlöm és ami hasznos azt átmentem. Lábjegyzetként látok egy említést valami agyperzselőről és csodás relikviákról a Vörös Erdőben. Aha.. Ez még hasznos lehet. Fizetség képpen hagyok ott neki egy gyümölcskonzervet és ötven rubelt, majd bevonszoljuk a bolhapiacként emlegetett sztalker táborhelyre. Itt lerakjuk a tagot mondván, hogy berúgott és a bár felé vesszük az irányt. A kapunál megállítanak, de a szükséges papírok felmutatásával átkelünk. Figyelmeztettek a vak kutyák visszatérésére, de nem lehetnek olyan veszélyesek.....
Kis idő múlva kiderül, hogy mégis, mert bepróbálkozott pár kutyus, akiket jobb belátásra térítettem a csapattal néhány lövés idejéig. A bázis őrsége az utunkat sem állja, simán átengednek, és meg is köszönik, hogy a halálosztó Szulika helyett megcsináltuk a munka nehezét. Innen északra vannak a hadiraktárak, erre akadnak a mondák szerint érdekes képződmények. A elektrosztatikusokat is átvizsgáljuk némi plusz pénzért, de az örvényekre pályázunk. Keresek majd egy magaslati pontot és jelentem a veszteséget. De most éppen még az utazás fázisában vagyunk.

Vissza
Top Alul