Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Mikor a rejtekhelyemet keresem látok egy Stalker csoportosulást egy fa mellett. Odamegyek és kérdem mi az. Mondják:
-Nézd!
Felnézek, a fán lógó belsőségek vannak. Kibelezett hullák lógnak le róla és végtagok szétdobálva. Mindenki fél. Nem tudják mi volt ez. Mondják hogy ez egy mutáns vagy egy szadista. Inkább megyek tovább. Találtam egy jó helyet. Ahonnan Iván szabadított ki ott van egy kis pince szerű hely. Oda megyek le és ott verek tanyát. Mikor lecuccoltam körbenézek, egy tükör. Megnézem mennyire vagyok jó állapotban. Még mindig csupa égés a pofám. Lehajolok a maszkomért. Visszanézek a tükörbe, egy vérszopó bámul ki belőle és mondja:
-Jurij!
Én hanyatt esek, megfogom a puskám és a tükröt szétlövöm. Megnézem, semmi. Már kezdek megörülni? Mindegy, itt maradok, itt van rendes ajtó és be tudok zárkózni. Este megint álmodtam. Ekkor azt hogy egy egyedül menő Stalkert megközelítek, majd hátulról elvágom a torkát. Megint a mutáns szórakozik velem. A dög. Kint megnézem, és tényleg. Ebből elegem van. Azt mondják a bár biztonságos. Oda megyek. A 12 fős őrség miután megmotozott áthaladhattam. Majd beérve a bár területére kérdezősködni kezdtem:
-Hol van itt a fő gyülekezőhely?
-Az a bár. Keress egy pincét, amire ki van írva: 100 rads bár. Az az.
Amint megyek befelé, sok Stalkert látok egy kis ablak előtt. Kérdezem az egyiket:
-Mi ez?
-Nem hallottad? Egy új mutáns szedi áldozatait. Eddig vagy 10-05 embert megölt. Kitűztek rá vérdíjat. 20 000 rúbel, most meg boldog-boldogtalan azt keresi. Aki elhozza a tetemét az lesz a hónap hőse! Te nem jössz? Hajtóvadászat indul a lény ellen.
-Nem kössz. Nincs időm erre.
Remek, megölik és az álmoknak is lőttek. Addig én itt el leszek. Lemegyek a bárba és mondom:
-Egy vodkát.
-65 rúbel.
Kifizettem. Fura volt, Sidorovich drágább. Itt jobb. Megittam majd néztem a tárcám. Minden pénzem eltűnt. Az utolsó 65 rúbelt erre költöttem. Gondoltam megyek, felveszem a küldetést. Fent, nincs senki. Mondom az ablaknál állónak:
-Ki szeretném kérni ezt a feladatot.
-Értem, itt írja alá.
Aláírtam majd megindultam. Mikor kiértem a rejtekhelyemre elkapott a fejfájás. Lementem. Lent, iszonyúan fájt már a fejem. Kint, lereteszeltem az ajtót és ledőltem. Az utolsó dolog amire emlékszem az egy hang:
-Én jövök!
Aztán megint felkelek. Mikor felébredek megyek a szeméttelepen keresgélni. Egy kis tóhoz megyek ahol még iható a víz. Iszok egy kortyot de ki is köpöm. Rossz íze van. Mikor körülnézek, 5 hullát találok a vízben. Mind meg van csonkítva. Rohanok a bárig. Ott van a többi Stalker akit tegnap ott láttam. Mikor befejezik a beszédet az ablaknál odamegyek és megszólal a pasas:
-Ne már. Csak nem te is?
-Mi?
-A 15 ember aki kiment abból 5 meghalt. A többi meg lemondta a feladatot.
-Nem azért jöttem.
-Hála az égnek. Akkor menj. A vérdíj emelkedett. már 30 000. Mostantól minden ember után 2000 rúbellel nő a tét. Csak találjátok meg! Kérlek az égre!
Kimentem megint és átnéztem a helyet ahol a hullák voltak. Most nyomot hagyott. Emberi. 5 lábujja van, és a lába kb 45-ös. A kezeit nem látom szóval felegyenesedve jár. Remek, egy humanoid. Követem a nyomokat majd a kis odúnál elvesztem. Oda jár vissza. De most nincs itt. Vissza a rejtekhelyemre, lereteszelem az ajtót és lefeksem. Most nem álmodok semmit. Majd holnap folytatom a vadászatot de este nem megyek ki mert akkor meg vagyok lőve, elevenen felfal.

Jó van gyerekek javítottam elnéztem 1 sort... de majdanán ívesen elbeszélgetnék kucsmás barátunkkal :D most lehet 1 NPC is de akár személyes karakter is (kizárásos alapon nabu) bár te inkább az Rpgs fickó vagy akit eltaláltam...

Kifejezetten gyorsan odaértünk a raktárhoz, nem volt ott senki. Szétnéztünk egy halom fegyver volt Én fel is pakoltam ami kellhet 2 RPG rakétavetőt 3 ládányi Rakétát. 2 RPD-t 4 PKMet 1-1 ládányi AK74es és 47est és jó pár ládányi lőszert.
2 SVUt is felraktam egy Platós kisteherautóra. Megkerestem a járművak részét és az ott lévő Üzemanyag tartályt az összes kannát előkerestem és megtöltöttem, majd a járműre tettem a teli kannákat. még vettem el rejtőhálót, majd jelentettem a helyet a szolgálatnak hogy tiszta. Ők küldték is a Takarító Brigádot. a 6 helyből 4et a katonaság ürít ki, 2 pedig a szolgálat a saját ellátmányához csapva....
több száz fegyver és jármű ami a szolgálat haderejét növeli... azt hiszem hamarosan Halálfej magasabb pozícióba kerül... mert ha ennyi harceszközhöz embert találnak akkor nem 1 százados fog kommandírozni...
De mind 1 ez most nem az én Problémám... Én most inkább fegyvereket gyűjtök magamnak
Most Magánzó vagyok és ebben a helyzetben nagy segítséget nyújt egy társ. Szellem kiválónak bizonyul a legnehezebb ládát is játszid könnyedséggel pakolja fel a teherautóra...
Mielőtt megérkeztek a szolgálatosok elhúztuk a csíkot.
A cél Argroprom és annak a hírhedt Katakombái... Kellemes hely ahhoz hogy elrejtsek egy ekkora arzenált... Meg is érkeztünk délre
Amikor Közeledtünk hirtelen rossz érzés fogott el, meg is láttam mi a gond...
Szemből egy teherautó jön nagy sebességgel a kanyarból, éppen félre tudtam húzódni, ám az utasokon megáll a szemem azon a másodpercekben amikor elhúznak... Kommunisták!!!
Tövig tapostam a gázt és megfordulva a nyomukba eredtem. A magma kis illegális utcai versenyeken tanult váltás technikámat nyögvenyelősen alkalmaztam a régi orosz járgányon.
A komcsiknak is feltűnt a helyzet és már bontogatnak is egy ládát a platón.
kivesznek egy RPG-t belőle..
Baszki!!! Kiáltottam el és elővettem a pisztolyom félkézzel és kitéve a kezem az ablakon lőni kezdtem a platót. az első 3 nem talál a 4edik vállon kap egy állót az leesik a kocsiról. a 5ik pedig az éppen az Rpgt tartót kapja el aki hátra esik. Ekkor vissza húztam a kezem, és a fékre léptem.
A pisztoly lövésekre kapcsoltak a komcsik is de már nem tudtak pontosat lőni olyan távolságból inkább elhúzták a csíkot.
Szellem kiszáll és hátra néz, majd hozzám szól: Amaz még él!
Kapd el! De ne öld meg! kiáltottam utána miután rohamtempóba kezdett.
Rükvercbe tettem a gépet majd megfordultam és odamentem a még élő komcsihoz akit félkezével a levegőben tart szellem.
Mondom meg ne öld!
Minek neked ez az ostoba ember?
Kikérdezzük hova mennek a társai! Feleltem neki.
Ekkor a fickó felém mutatja a jobb kezét és felém nyújtva az öklét kinyújtja a középső ujját.
Rakd be hátra és maradj vele! vetettem oda szellemnek.
Szellem leengedte a földre majd a 2 kezét hátra fogva szó szerint feltette a platóra, majd ő is felszállt és tovább mentünk... addig a lejáróig amit azok a szolgálatos újoncok adtak meg nekem lejárat ként, akik jártak itt Argropromba magánzóként.
Mikor megérkeztünk, a fickót küldtem előre és hatástalanított 2 csapdát ezt valószínűleg ők rakták le.
Eleinte nem akarta hatástalanítani feleselt meg lehordott mindennek, de gondoltam egyet, és levettem Szellem Psz9Md ruhájának Sötétített üvegburáját és akkor látszott meg Szellem igazi Vérszívó külseje. a Fickóra kiült a hideg félelem.
No Fiam! vagy lemész és hatástalanítod azokat a csapdákat amiket hátrahagytatok, mert gondolom hátra hagytatok, vagy Szellem szépen megcsapolja a vérkészletedet! Mondtam neki teljesen nyugodtan, mintha mindennapos megszokott dolog lenne egy Vérszívóval társulva járni a zónát...
Szellem a külön érzést adva elkezdte mozgatni a csápjait és kicsit csámcsogó hangot adott ki.
A fickó rögtön kötélnek állt és leszerelte a 2 csapdát, és megmutatta hol voltak, többet azonban nem árult el mert nem kérdeztem... még.
Leérve kerestünk kötelet és megkötöztük a fickót kezénél lábánál hogy meg ne szökjön, majd lehordtuk a fegyvereket, a lőszert és a benzint.
Majd egymásra hagytam Szellemet
Azért hagytam egymásra őket, mert én addig elrejtettem a Teherautót egy sunyásba és még a rejtőhálót is rátettem a biztonság kedvéért, majd vissza gyalogoltam.
Mire vissza értem a fickó teljesen kiakadva nézte amint Szellem(Vérszívó) emberi jellemmel köszönt engem és beszél meg minden...
Én csak leültem Szellem mellé és rágyújtottam egy szál malborora...

Találkozunk valakivel, nem nagyon tudom, hogy mi történik körülöttem, baromi álmos vagyok.
Ahogy levettem a körülöttem zajló beszédből a szolgálat nagyon megerősítette a helyőrségeit, tehát öngyilkosság lenne nekikmnenni.De ez a valaki, akit felvettünk a kocsira valami anarhista-hippi keverék.Szimpatikus. :)
Már lassan kezdem azt az elvet vallani, hogy aki nincs ellenem az velem van.Egy ideig én vezetek, maxra váltva száguldok, így sokkal efektívebben használja fel a benzint, meg ez egyfajta hagyomány már köztünk az öreg Volkova óta, aki magát valami kommunista Don Quijetének képzelte, és mindig amikor beindította a motort azt mondta:Irina elvtársnő vigyél el minket Rosa Luxemburg sírjához!
Na mindegy.Amikor majdnem letérek az útról mondta Mihail, hogy felvált.Mondtam, hogy ok, csak még egyszer rágyújtottam a fülkében, mert ebben a szeles időben teljesen felesleges a gyufával töketlenkedni.
Vigyorogva cigivel a számban felpattantam a platóra, nekidőltem a plató deszka oldalának, még félálomban elszívtam a cigit, aztán elaludtam.Arra ébredek, hogy valaki lődöz.Felpattanok, alig látok, de egy mögöttünk jövő kocsi körvonalait kiveszem, leesik valaki a platónkról, világos, hogy ki lő.
Gyorsan felpattintom az egyik láda tetejét, kiveszek belőle egy RPG-t.Nem igazán tudom, hogy hogyan mükszik, már épp megtalálom az elsütésének módját, de mielőtt még elindíthattam volna a rakétát, vállontalálnak, és leesek a platóról.Ezek megálnak, valaki feltesz a platóra, és megkötöz, mozogni amúgy sem nagyon bírok, de szerencsére nem ért csontot a golyó, de rendesen megütötte
m magam, amikor leestem a kocsiról.
Letesznek valahol a régi bázisnál, valamit mondanak, visszapofázok reflexből az egyik leveszi a maszkját, egy vérszívó.Ezen már meg sem lepődök, csak az a baj, hogy féltem az életem.Túl kéne már már lépnem ezen.
Bezzeg az öreg Volkova mindig azt mondta, amikor látta, hogy valaki félt:-Na ide figyelj fiacskám.Azzal már öngyilkos lettél, hogy idedugtad a pofádat.
És bezony ő sosem félt semmitől, a halált is közönnyel fogadta.Az volt az utolsó szava, hogy majd akkor feltámad, amikor újra vörös lobogó lesz a Kreml tetején.
Na mindegy felszedtem pár botlódrótos gránátot, amit még mi hagytunk itt.Leraknak a szoba egyik sarkába, a vérszívó, meg a zárt ruhás haverja.ELéggé kivagyok, cigit kérek, és mit kapor?Marlborót, és nem is akárkitől az amcsigyerektől, akivel még égen voltunk portyázni egyszer még kezdőkorunkban.
Én csak nézek, szívom a cigit, a vérszívó csodálkozik, és az amcsikölök is csak néz.
Egy idő után a vérszívó megszólal, hogy dobjuk már el ezt a szart, mintha másik mutáns szagát érzené...

Kissé bevagyok táblázva, de legkésőbb hétvégén jön az új iromány, ha valaki tervez bármit is a karakteremmel (kizárásos alapon Scare :) ), az dobjon egy PM-et.

Felkelek. A fejem nem fáj. Nem is volt álmom. Felkelek, a tükörben megnézem magamat. A sebeim még mindig nem szépek. Ezek már nem is tűnnek el. Hegek bazzeg. Megyek, az AK-t nézegetem amikor megint a hang:
-Jurij!
Felkapom és körbefordulok. Sehol senki. Megint:
-Jurij! Itt vagyok!
Befordulok a tükör felé nézek.
-Nem hitted volna hogy én vagyok az mi?
Csak ámulok. A tükörben magamat látom, de, nem én vagyok. Ő beszél mikor én nem, mozog mikor én nem. Mondom:
-Te.....te ki vagy?
-Én? Nos, sok néven emlegettél már.
-KI VAGY?
-Nyugi. Nem tudom ki vagyok. Csak annyit hogy te teremtettél. Akkor volt, mikor a mocsárban vadászgattál. Akkor alakultam ki. Azóta senkit nem öltél meg. Ez bökte a csőrömet. Eddig jól megvoltunk most viszont. A napi 1-2 ember kell nekem.
-De.....Te akkor....
-Ahogy mondod. Te, én vagyok. És én te. Nem tudom hogyan, csak azt vettem észre vagyok és kész. Nem tudok rólad semmit és te sem rólam. Hallom a gondolataidat, és te is az enyémeimet.
-De, te akkor bennem vagy?
-Nem veszed le? Én vagyok te, te vagy én. Egy test, de két lélek. Érted?
-Te gyilkoltál!
-Ahogy mondod. Egy kis szórakozás nem árt.
-Ez nem szórakozás! Ez beteg!
-Nem. Ez szórakozás. Nem kellett volna ehhez folyamodnom ha te ott maradsz a mocsárban és ölsz. Én is el lettem volna és te is.
-De, ezelőtt nem is jöttél elő! Soha nem volt eddig ilyen!
-Amikor a robbanás volt. Akkor vettem észre hogy át tudom venni fölötted az irányítást. Jól jött mert egy kis puhapöccsé változtál.
-Az a régi énem! Most már nem vagyok olyan!
-Dehogynem. Én vagyok az a részed.
-De, miért láttam ahogy ölsz?
-Nos, azt én akartam. Azt hittem ha megint ráérzel a dologra akkor talán megint visszatérsz az öldökléshez. De sajna tévedtem. Ezért megtréfáltalak. A fejek, tudod. Aminek azért örültem, hogy mindig voltál olyan hülye hogy nem veszed észre azt ami az orrod előt van. Nem fura az a dögszag a rejtekhelyeden? Oda vittem a hullákat. Ott vannak most is.
-És az mikor azokat ölted meg akikkel idejöttem?
-Nos, a sasszemet véletlenül hagytam életben. Csak csípőből belevágtam a macsétát. Neked meg a mellkasodon három vágást csináltam az egyik késükkel hogy azt hidd egy mutáns volt. Be is jött. Hehehehe! Amúgy, köszönhetnél nekem egy kis pénzt. Most meg is csinálhatnád. MEgölsz egy állatot és beviszed mint gyilkos mutáns. És tied a pénz. Én is élek. Jól megleszünk. Csak adj nekem ölni valót.
-Azt nézheted. MEgöllek!
-Engem nem tudsz megölni. Én te vagyok. Ha meghalsz akkor én is. De mivel félsz a haláltól, nem hiszem hogy meg akarsz halni, egyhamar. De, tudod mit? Békén hagylak. Csak ne fedd fel ki vagy. És akkor jóban leszünk. De most menj. Dolgozz.
Elhallgatott. NEm tudom feldolgozni. Én voltam az aki megölt annyi embert. És egy ilyen féreg miatt.
-Nono! Nem férgezünk!
-Héló! NE pofázz! Hogy néz ki hogy magammal beszélek!
-Most is te beszélsz. Én csak a gondolataimat osztom meg veled. Te is ha gondolsz valamire azt értem. És te is ha én. Na! Gyerünk! 1-2!
Unom hogy egy ilyen féreg parancsolgat nekem a p*csába!
-Hallottam ám....
Jobb lesz ha vigyázok rá mit gondolok. Na, irány. Felveszem az AK-t és indulok. Kint,körbenézek. Sok idő után találok egy vérszopót. Sebek vannak rajta, és eléggé megtermett. KB 170 magas. Pont jó lesz. Betöltök és tüzelek. Elkezd csörtetni. Lövök de megakad. Felém fut. A tár beragadt. Nem lő. Ekkor nem tudom hogyan de ledobom a fegyvert, előveszem a macsétát és mellé ugrok levágom egy fordulásból a fejét és visszateszem a macsétát a tokba. Ekkor térek magamhoz hogy ezt hogyan csináltam? Ekkor ugrott be. Mondom:
-Hülye vagy? ÉS HA MEGÖLSZ?
-Csak szólj.....
Felveszem a fejét és beviszem a bárba. Muttom hogy ez volt az. MEgkapom a 20 000 rúbelt. Vissza a helyemre és megszámolom. Látom, 29935. 65 hiányzik. Mondom:
-Hova tetted?
-Mit?
-Jurij!
-Farzseb.
Kiveszem a maradékot és elteszem mindet. Mikor lefekszem mondja:
-Na sok pénzt csináltam.
-Jah, csak kinyírtál vagy 20 embert.
-NEm is olyan rossz így. Van kivel beszélned.
-De eléggé fura hogy az ember, akivel beszélek itt sincs.
-Itt vagyok! Csak a testedben! Tudod, egy test két személyiség. Skizo ember!
-De mostanában fogd vissza magad. Ne ölj meg senkit. Amíg a pénzt el nem költjük.
-Rendben. De csak addig. Onnantól megint ölök.
-Rendben.
Elaludtam. Nem álmodtam semmit. Majd reggel átgondolom a dolgokat.

Nem rég érkeztek meg az elvtársak, hoztak minden fajta fegyvert. Megemlítik, hogy menni kellene lőni pár szolgálatost. Jelentkezek, eddig úgyis csak őrként szolgáltam. Persze, hogy amikor először kimehetek, akkor is velem hordatják ezt a rohadt RPG-t...
Egy ideig járkálunk, majd összefutunk pár banditával, akik lövöldöznek egy szerencsétlen stalkerre. Elküldjük őket a picsába, annyira részegek, hogy el is mennek. A többiek beszélnek a stalkerrel, majd visszaszállunk a teherautóra. Nem nagyon értem, hogy mi van, tán csatlakozni fogunk valami frakcióhoz, de megmaradunk kommunistának.
Már csak az hiányozna, hogy ne legyünk azok. Vissza kell hoznunk az egyetlen igaz ideológiát!
Felvettünk a többieket is, és elindulunk a koordináta felé, amelyet a stalker adott meg. Az RPG-t berakom a ládába, eleget cipeltem már.
Hogy az idő gyorsabban múljon, folyamatosan Ernst Busch-t énekelünk. A rejtekünkön folyamatosan az ő számai mentek, mert más nem volt, de ezzel nincs is semmi probléma. Ahányszor már végighallgattuk a számait, nem is csoda, hogy mindenki tudja már fejből mindet. :)
Amikor már elékeltünk az összes számát, átváltottunk az Internacionáléra. Éppen mikor tizenhatodszorra énekeltük, valami idióta lövöldözni kezdett mögöttünk.
Két elvtársamat lelőtte, szerencsétlenek le is estek. Remélem találkoznak ott fenn Lenin elvtárssal, ha már ebben a világban nem sikerült... nem1

Domotor ez marha nagy írás volt, egész lazán vetted hogy sikzofrén vagy, sőt még le is dumáltad hogy elköltöd a pénzt és utána játszhat tovább. :D:D Hát ez haláli.

Kösz Coldblood :D. De ha hátrébb olvasol akkor megérted azt is miért 65 rúbelt csórt el a másik énem. Segítek: 65 rúbel egy Vodka :D.

Hát ez baromi jó, nekem tetszik! :)http://www.youtube.com/watch?v=wpKI8359bRQ
Én is skizofréniát akartam összeszedni,az egyik tudatom maradna hithű komcsi, a másik pedig anarhista, punk és minden hatalom ellen lenne, és erre még jönne a gomba, meg a vodka, és néha joint és meg is lenne a jó kis táptalaj az írásokhoz. :D

hehehe... felnevettem mikor eszembe jutott ki is a fickó...
Min nevetsz amcsi?
Most jutott eszembe ki vagy... de nem Amcsi vagyok hanem Kanadai!
Nekem tök 8!
Miért voltál a komcsikkal?
A fiú kissé hunyorítva nézett majd kérdezett: Te neked közöd volt a kommunista elvtársakat ért támadáshoz?
Miért kérded?
Nagyon hasonlít a ruhád arra az emberre aki a csapatával együtt lemészárolta az eredeti mag felét sötét völgynél... ugye nem te voltál?!
Halálfej Kapitány, Sulikov tizedes, Én és Dirvij voltunk ott akkor.
Tehát te voltál... mondta kissé elszomorodva a fiú.
hehehe... Nézd fiú... az én korommal a bátyád lehetnék, ezért engedj meg egy jó tanácsot... Kerüld el a nagyobb csoportosulásokat... Legyenek azok kommunisták vagy a szolgálat maradj inkább szabad... akkor senkinek sincs oka téged szitává lőni...
Szabad vagyok... vagyis voltam azokkal az úgymond "kommunistákkal" ők nem kommunisták, hanem a régi rend képviselői...
Oh My God! ezt a süket rizsát....
Dobjátok már el azt a szart! Fordul felénk Szellem.
Még egy utolsót szívok majd elnyomom a cigit a falon, és az ajtó felé tartom a fegyvert ahova Szellem is lesből támadásra állt. Meredten figyeltem az ajtóra még a fickó is csak a helyzet nézte.
Egyszer csak előtűnik egy másik vérszívó.
Eleresztettem egy hosszabb sorozatot mielőtt nekem rontott és fellökött volna.
A földön feküdtem már mikor a Vérszívó a bal mancsát a levegőbe emelte pengeéles karmai felém szegeződtek és már suhintott is, de nem ért el a keze, mert Szellem rávetette magát és lefogta a kezeit.
Elég! Elég! Ordított rá kétszer miközben a földön voltak és lefogta a másik vérszívó kezeit.
A másik vérszívó abba hagyta a kapálódzást és szellem kezeiből való kiszabadulást.
Szellem? te vagy az? kérdez érezhető meglepettséggel.
Igen én vagyok az Veres szem! felelt rá Szellem.
Miért védted meg az embert?
Őt választotta ki a fejedelem, neki élnie kell!
Én lassan feltápászkodtam a földről, felvettem a géppuskát, és a vállamra tettem vissza, majd a 2 vérszívóra néztem.
Szellem leszállt a másikról, az meg felállt és felém nézett... Most értettem meg a nevét a jobb szeme hiányzott... egyetlen szemével végig mér majd így szól: E hitvány ölte meg a fejedelmet?
Igen... felelte Szellem.
Hát a másik?
Ő a foglyunk!
Veres szem Szellemre néz majd Antovicsra közben a csápja össze vissza mozognak a a levegőben.
kaja!!!
Ekkor a vállamhoz kaptam a fegyverért.
Veres szem felém néz és a kezével vészjóslóan integet...
Elég! Szól újra Veres szemre Szellem. Az ember megkötése hogy élve kell, és nem bánthatom, ha te teszed, meghalsz!
Veres szem leengedte a kezét és Szellem felé fordul.
Sokáig nézik egymást majd Veres szem hirtelen emeli a kezét, de Szellem gyorsabb volt, és elvágta veres szem torkát ahonnan csak úgy spriccelt ki a vér. a vérszívó a nyakához kap majd hátra dőlve puffan mint egy 80kgs cementes zsák.... kb akkora súlyban is lehetett.
Ő volt a katakomba réme... az utolsó akik miatt kiürítették a katakombákat... ők támadták meg a létesítményt és késztették menekülésre a fehér köpenyes és az őket őrző embereket... Mondta Szellem.
De már nem volt igazából ember inkább mutáns... a fejedelem hívására se válaszolt... ellen állt de csak azért mert megölt egy Irányítót az alsó szinten és annak a védelmét használta a mutáns vére beépült az övébe... folytatta. De nem ő az egyetlen köztünk legenda ként számon tartott Öldöklő...
Öldöklő? kérdeztem.
Azok a társaink akik már a vér miatt élnek és... elharapta a mondatot... Nem lényeges. Mondta végül.
hm... gyanús valamit mondani akart de nem mondta el... érdekes miért nem folytatta? gondoltam magamba
Végül odamentem és megfogva a tetemet elkezdtem kivonszolni a szobából, Szellem segített és kb 3 perc alatt elvittük egy le nem betonozott aljú szobába oda letettük hagyjuk elrohadni...
Majd vissza mentünk. Én fogtam a késem és elvágva a köteleket szabadon engedtem Antovicsot tekintettel arra hogy régen normális ember volt. Remélem nem hibázok...
Miután elengedtem megint cigit kért, hát adtam neki...
De én inkább Felmelegítettem 2 konzervet. az egyiket Antovicsnak adtam.
Jóízű csípős babkonzerv volt, egy kis kenyérrel mártogatva igazi finomság...
A fiú is jókedvűen megette a maga adagját, majd kérdezi van-e egy kis vodkám.
Elővettem 2 üveg Kozákot amit még a bárban vettem. Az első kortyok erősen égették a torkom a fiú is rettenetesen Krákogott és látszott az arcán hogy nem ilyenhez volt hozzászokva... de utána kellemesen ivott tovább...
Úgy egy óra múlva elővett egy kis gombát is...
Ijjj heeee... mi az istent akarsz? kérdeztem rá.
Gomba! na figyelj mingyárt adok! mondta nevetve...

Még szívtunk egy utolsó slukot, aztán eldobtuk, mire berontott egy vérszívó, az amcsigyerek beleeresztett fél tárad, de meg se kottyant neki, mire az ő "házi vérszívója" lefogta.Atán engem is meg akart ölni, de azt sem engedte neki.Aztán valamit bszéltek, és a házi bestia kitépte a vadnak a gégéjét, csak úgy spriccelt a vér mindenfelé.Kicsit lenyugodtak a kedélyek, aztán eleresztettek.Kiderlt, hogy ő is ott volt, amikor a sötétvölgyben sok jó elvtársunk meghalt.Csalódtam benne, de szerintem csak a hatalmas kapitalizmusba bolondult bele, ami ott náluk még nagyobb, mint itt meggyötört oroszország anyácskánk keblén.
Kioldotta akötelet, amivel eddig meg voltam kötözve, és még cigivel is megdobott, derék gyerek ez, csak el van tévelyedve az élet útvesztőjében.Bezony.
Még vodkát is iszunk.Fejenként egy üveggel.Gondolok egyet, és előveszem a naggyából összeszáradt gombát, így már van hatása, nem is kevés.Ha kiszárad, akkor elpárolog belőle valamilyen anyag, és így sokkal több hatóanyag tud felszabadulni.
Nagyot néz, úgy tűnik, hogy amerikában még mindig Whiskey a szokás. :)
Elkezdek eszegetni, őt is megkínálom, le raktam elé egy adagnyit, ha van kedve csak megeszi...
Egy ideig ülök, és csak nézek magam elé, érzem, hogy zsibbad az agyam.
Aztán hirtelen kicsapódik egy ajtó, és olvadt kóláspalackok csöpögő műanyag szárnyaikkal rajzanak össze visza, és ahogy suhannak össze vissza a szájukban valahogy úgy fütyül a szél, hogy ez jön ki.<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WxREzbIT03M?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WxREzbIT03M?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
És egyre többen jönnek, valamelyikben még van is valamennyi, és bíztat, hogy kóstoljam is meg, öntelten kavargatja magában a fekete folyadékot.
Én felpattananok, és elkezdek rohanni, rohanok a folyosókon, de az egyik benyílóból utánamgurul egy rajnyi kocsikerék méretű hamburger, és gúnyosan röhögnek.
Még le sem rázom őket, amikor megint feltűnnek mögöttem a repülő kóláspalackok, ahogyan az olvadt műanyagszárnyaikkal csapkodnak mindenhova fröcsög a műanyag.
Rohanok a folyosón, minden egyes benyílólóban riszálja magát valami nyugati termék riszálja magát.Az egyik benyílóból előugrik a hírhedt vöröshajú mekis bohóc, és utánamveti magát, szaladok, ahogy csak bírok.Egy másik elágazásnál a cawboy a régi marlboro reklámból kezd el utánam rohanni cigivel a szájában, lasszóját pörgetve a feje fölött, ején az elmaradhatatlan kalappal.Nem lessz ez így jó...
Amikor már azt hiszem, hogy nem bírom tovább előugrik az egy beugróból Superman, egy szál fa sz ban, csak egy amerikai zászló van a nyakába kötve köpeny gyanánt, és a kezében egy M16 os.
Rohanok, ahogy bírok, de a folyosó zsákutcába torkollik, de még mielőtt elérném a végét a marlborós cowboy elkapja a lábamat a laszóval, hasra esek. Charles Bronson átlép rajtam, és leköp, míg a Mc donaldsos bohóc baráti ölelésben részesít, és szuperman meg lekever egy pofont, és innentől képkiesés.Aki akarja, az képzelje még ezt a végére.http://www.youtube.com/watch?v=GvO658ac ... re=related

Felébredek. Mondom:
-Jurij. JURIJ! Alszol?
Semmi válasz.
-JURIJ!
Semmi. Szerintem már el is tűnt. Örülök. Épp megyek kifelé, mikor három bandita kap el. Mellettem kettő egy meg előttem úgy 5 centire van tőlem a fegyver csöve. Mondja:
-Na haver. Most szépen lassan kiveszed a macsétát, lerakod majd eltűnsz innen. Értem?
Lenyúlok. Megint az a fura érzés. Kirántom a macsétát és kettőnek lemetszem a fejét, harmadikat elkapom a falhoz nyomom és átszúrom. Mondom:
-Jurij.
-Igen főnök?
-Miért nem válaszoltál?
-Minek? Nekem is kell relax.
-De hát te nem is vagy élőlény!
-Dehogynem! Közös a testünk, te használod most én meg később. Most hagyj relaxálni. Elfáradtam.
A hullákat átnézem, csak pisztolyok és összesen 10 rúbel. Kevés nagyon kevés. El sem teszem. Kidobom őket. Mikor egyiket felemelem észreveszem hogy egy szürke doboz van a bakancsában. Kiveszem, kinyitom, 2 szál cigaretta. Ezt elteszem a dobozzal együtt.Visszamegyek a helyemre, leteszem a cigarettát és megyek nézelődni. A szeméttelep érdekes egy hely. Tele sugárzással és leletekkel. De engem nem azok érdekelnek hanem a hely maga. Érdekes. Vannak rejtekhelyek meg minden, de mégis. Nyugtalanító egy hely. Mintha valami figyelne. Mintha valami.........Ekkor megfordulok és pont elkapok valamit. Valami van mögöttem de nem látom. Egy vérszívó. Elkapja a kezemet és arrébb dob. Elájulok. Itt a vég. De, mi van ha Jurijj megment?
-Ne is álmodja róla. Kiütött nem tudok én sem mozogni.
-De, te láttad és tudtad hogy ott van?
-Ki voltam kapcsolva te hülye!
Hát nekem annyi. Szörcsögést hallok. Kinyitom a szememet egy odúban vagyok. Körülöttem vagy 15-20 hulla. Több hetesek. A vérszívó egyik még élő embert szívja. Onnan tudom mert hallom ahogy krákog a gyerek. Egy sörétes puska van mellettem. Nem tudom meg van-e töltve. Elveszem és a tulajtól is veszek el egy töltényt. Megtöltöm óvatosan és mondom:
-Halihó Dra-kula!
Elereszti a gyereket és felém fordul. Ekkor én meg a pofájába lövök amitől hanyatt vágódik és elkezd remegni. Még csak fuldoklik. Újratölt és tűz. Ez már nem moccan. A gyereket átvizsgálom, már alig él. Bekötöm a sebét és még körülnézek. Az AK-m megvan, még jó állapotban van. A 15 hullánál sok dolgot találtam. Van itt fegyver tisztító szett, AK töltények, sörétes puskába való töltények, szerelő készletek, kötszerek, málhazsákok, sőt még egy full doboz Primatot is találtam. Felkapom a sörétest meg ezeket a dolgokat beleteszem egy málhazsákba amit ott meg a srácot a vállamra veszem és indulok ki. Találok egy hullát. Egy Zsoldos. Elveszem a PDA-ját és a cuccait megnézem. Semmi érdekes. Megyek is tovább. Visszavánszorogtam a rejtekhelyemre és letettem a cuccokat. A tárakba betöltöttem a töltényeket, a cigarettákat eltettem, a szerelő szettet és a tisztító szettet elraktam és leültem rágyújtani. Mondom:
-Jurij.
-Mi van?
-Kérsz?
-Persze.
Elsötétült a világ egy pillanatra mikor észbekaptam már egy új full szál cigi volt a kezemben.
-Egy szívásra gondoltam nem egy egész cigire.
-Lehet de nekem jól esett. Köszönöm.
-De ez az én testem és nekem árt a dolog.
Ekkor a srác megszólal:
-Kihez beszélsz?
Én mivel nem tudtam mit mondani azt mondtam:
-Le kell tennem cső!
És kikapcsoltam a PDA-t. Odamegyek a gyerekhez. Csupa csont és bőr. Kérdem:
-Mi a neved?
-Szása Ivanovics Rasputyin. De hívj csak Szásának.
-Értem Szása. Mióta voltál a dög foglya?
-Amióta te. Engem előbb lecsapolt mázli te megmentettél.
-Orvosra van szükséged.
-Nem. Csak valami élelemre. Egy-két nap és felépülök.
-Akkor hozok kaját.
Elindultam a bár felé a zsebemben 10 000 rúbellel. Régóta nem ettem. Ritkán szoktam. Akkoris keveset megérdemlem a fejedelmi vacsorát. Bementem a bárba és mondtam:
-Milyen kaja van itt?
-Van minden de a husi szemes palacsintát ajánlom. Senki nem csalódott benne. Ha menüvel kéri féláron kap hozzá egy rántotthúst.
-Mennyi lesz így?
-500.
-Rendben akkor 4-et kérek.
Kifizettem, a bártulaj elkészítette, betette tartó dobozokba és indultam haza. Hazafelemenet elbeszélgettem a másik Jurijjal.
-Te! Jurij! Te nem tartod veszélyesnek egy embert engedni a rejtekhelyünkre?
-Miért tartanám?
-Nem azért, de mikor te vagy a főnök úgymond megbuggyansz. Mindent és mindenkit leölsz.
-Hát mit tegyek? Élvezem?
-De egy dolgot mondok. Ha valakit csak egyszer megölsz, elmondom a titkunkat és kigyógyítanak ebből ami annyit tesz hogy neked búcsút inthetünk. Érted apukám?
-Értem-értem jó-jó. Nyugi. De a 20 000 rúbelt akkoris a vérszomjamnak köszönheted.
-Az igaz. De ha ezt a gyereket megölöd és megtudják hogy nem halt meg még a fenevad ugrik a píz!
-Píz meg a píz. Az örömöket nem nézed?
-Mondj egy örömöt.
-Háááát. Csajok!
-Itt? Hány nőt láttál errefelé? Akik vannak azok is a tojásfejeknél vannak.
-Hááát. Igaz.
-Két öröm van itt, a pénz vagy píz ahogy tetszik és a Vodka. De a Vodka drága szóval a pénz a legnagyobb örömforrás errefelé.
Visszaértünk a helyünkre és egy szék háttáblájának a letörésével szép kis asztalt csináltam a kölyöknek. Nem tudott lábraállni. Mikor elé tettem a két adagnyi rántotthúst és palacsintát azt hitte akarok valamit. De csak jól akartam lakni. Végre. Legutóbb a mocsárban volt jó kaja azóta csak kissebb falatokon élek. De most bezabáltam. Elteszem a dobozokat és rágyújtok. A gyerek megszólal:
-Bocs, eloltanád? Allergiás vagyok a füstre.
-Bocs. Kimegyek.
Kint elszívtam. Visszaérve látom a kölyök már el is aludt. Még mindig sápadt. El kéne vinnem Yantarba és ott a tojásfejek talán meg tudják gyógyítani. Megszólal a másik Jurij:
-Ugye, tudod hogy ez sokba kerül. 10 000 rúbelbe is kerülhet.
-Nem izgat. Felkészülök az útra. A söréteket átnézem, a jobbakat mint a gyöngygolyót meg a tűhegyeket viszem magammal. De két három simát is beújítok. Keresek egy talicskát és beleteszem a kölyköt. A kezébe nyomom az AK-t hogy meg tudja védeni magát ha kell. Elindulunk Yantar felé.A kötelességi bázist röhögés és fényképezés közepette szeltük át, a vad vidék könnyebb volt. Csak két kutyával találkoztunk. Elérünk Yantarba. Ott pár zombival találkozunk elsőnek. Mondom remek.
-Nem így képzelted mi?
-Hát nem. Mehetünk?
-Tolj!
Elkezdtem tolni ő meg ráeresztett egy sorozatot mindre. Mikor átértünk rajtuk azt hittük könnyű menet volt. Ekkor láttuk meg hogy többen vannak. 20 zombi kezdett körülöttünk gyülekezni. Mi meg lőttük őket de nem ment. Nem haltak meg. A kölyök átnyújtott két pisztolyt. Mind a kettőnek tele a tárja. Ő az elől lévőket lőtte én a hátul lévőket. Már-már feladnánk de akkor egy halk sípolást hallok. Engem nem zavar de a zombik a fejüket fogják, elkezd az orruk vérezni és eldőlnek. Nézem mi az. Egy tudós. Vegyvédelmi ruha van rajta. Mondja: Kövessenek.
Így tettünk.

Újabb parancs érkezett. Megkajáltam és némi erőgyűjtés és fegyverpucolás után jelentkeztem eligazításra.
-Goblin !
-Az ön és Macska csapata relikviagyűjtésbe kell, hogy kezdjen.
-Megrendelésünk van régi rádióállomásokról beszerezhető dokumentumokra, ezekben a zóna feltárásához szükséges adatok lehetnek.
-De van itt még valami.
-Hallottunk egy nagyon ritka relikviáról, már sokan gyűjtenek hasonlókat, de ez más, keresse az örvényben !
-Vállalja a feladatokat ?
-Persze uram !
-Remek, most zsoldosként indul útnak az embereivel.
-Két katona viseljen egyet a megerősített páncélzatból, azon extra védelem van.
-A szolgálatosokkal megvan beszélve, hogy átengedik magukat a területükön.
-Hajrá !
Tisztelegtem és intettem az embereimnek, hogy készüljenek.

Javítva. Legközelebb jobban ügyelek.

Pfúúújjj bazzeg... Éppen csak megkóstoltam a gombát már köptem is ki... ejhhh... de szar. nem is értem a fiú hogy bírja... ahha nem is bírja:
Antovics hirtelen futásnak ered, és rögtön neki is futott a falnak ami ki is ütötte...
Lomhán felkeltem, majd megnéztem mi van vele... Semmi baja pulzusa van csak intenzíven álmodik... rémálom lehet...
Na ez se kel már fel ma. Akkor alszok én is....

Másnap 9 kor keltem a fiú még durmolt nagyban... Én felkeltem és inkább megettem egy löncshúsos konzervet... nem volt olyan jó mint 1 meleg babkonzerv de nem volt kedvem tüzet gyújtani...
kajázás után kedvem támadt kicsit szétnézni... de Antovicsot se akartam őrizetlenül hagyni rövid veszekedés után szellem belegyezett hogy adok neki egy rádiót hogy ha baj van hívom, de addig is vigyázzon a fiúra.
Géppuskával a kezembe elindultam szétnézni, már több mint 1 órája nézegetem folyósóakt amikro az egyik falnál észreveszek egy kisebb halom ládát gyorsan levettem a ládákat lám lám egy kis járat...
Felmentem úgy 1 méterrel egy szellőző ventilátor elött újra megjelent egy kis járat azon tovább mentem egyszer jobbra kanyarodtam és egy kis szobába jutottam...
Szét néztem sehol senki, egy alaposabb kutatás után észre vettem egy csontvázat egy még számomra ismeretlennek tűnő katonai ruhába... Nincs rajta sisak, de amugy az egész testét fedi a ruha...
fegyver nincs nála, de a mellénye zsebében tárak sorakoznak számomra megint csak ismeretlen fegyverhez... nézem a rangot a vállán a balról lepörkölődött, de Kapitányi rangja lehetett úgy gondolom...
a kezében görcsösen szorongat egy Coltot... jó állapotban van úgy néz ki, ám amikor hozzá értem a fegyver porrá hullik.
Mi a fa...?
ekkor észreveszek egy kis tatyót a katona oldalán lassan és óvatosan nyitom fel a tépőzáras zsebet és kivettem belőle egy PDA-t... érdekes ugyan az a márkája mint az enyémnek, de nem régebbi sőt mintha csúcskategória lenne... Furcsa...
rengeteg naplózás van a PDA-ban...
sajnos a tulajdonos nevét nem tudom, mert csak monogramot hagyott: T.A. és az első pár üzenet valami T. K.-nak szól...
a PDA-t eltettem hogy szerencse vagy sem, de nem hullott porrá... de hogy hogyan került ide ez a katona ilyen "modern" felszereléssel nem tudom, de főként azt nem hogy hogyan lehet ilyen régen itt hogy már se szaga semmi csak egy csontváz...
nos mind 1 a lényeg hogy van egy modern PDA-m olyan mint senkinek se a Zónában még :D
Vissza másztam és vissza is mentem Szellemhez és Antovicshoz aki még mindig kiütve aludt.
Megbeszéltem szellemmel hogy most átcuccolunk egy másik, biztonságosabb helyre, oda nem kellenek a ládák mert van pár igen nagy fémláda...
Gyorsan kb úgy 1 óra alatt átcuccoltunk mindent ami kellett... immáron azért volt egy óra mert nehezek voltak a cuccok, de mire elsőnek oda találtam párszor zsákutcába futottam és hát el el tévedgettem...
Mikor vissza értünk Antovicshoz éppen ébredezgetett. bazzeg ez hogy kiütötte magát....
kb délre magánál is volt nagyjából... de még mindig érzékelhető volt rajta a tegnapi "fejjel a falnak" hatása...
Na gyere te balga jószág, felmegyünk kicsit a levegőre! Mondtam neki majd felsegítettem őt miután megreggelizett és megint inni kezdett... de csak pár kortyot engedtem neki... nem jó ha az embert pia élteti... de ekkor meg cigit kért...
Óhh anyám már csak 3 doboz maradt... ki zabál a cigimből... lehet vissza adom a komcsiknak... :D
Szellem vissza vette az üveg búrat amint a felszínre értünk és elindultunk a szemétdomb felé.
20 perc után el is értük argroprom végét éppen egy csapat Banditát látunk amint egy sérült stalkert állnak körül...
Nem habozok megtámadni őket, de jó lenne ah a stalker túl élné...
Antovics Önként jelentkezett hogy oda megy hozzájuk kicsit megpróbálja kihozni erőszak nélkül a stalkert.. elvben a kommunisták és a banditák nem bántják egymást, hát beleegyeztem had menjen, de adtam neki egy pisztolyt és mondtam neki hogy ha bárminemű szar beüt hasaljon el a stalkerrel együtt a többi a mi dolgunk szellemmel...
el is helyezkedtünk Szellemmel szépen és vártunk... pár percig vitatkoztak majd Antovics megfogta a stalkert, kivitte a banditák közrefogásában és földre dobta majd rászegezte a fegyverét.
Mit csinál ez? kérdeztem magamba.
Hirtelenségibe megfordul, és valamit odavet a bandita vezérnek, az előkapta a fegyverét Antovigy hasra vetette magát. Én vettem a jelzést és eleresztettem egy célzott sorozatot a banditák felé, 5 azonnal elfeküdt, a másik háromhoz Szellem szélvész gyorsan oda rohant, az egyiket elrúgta a francba, a másikat egy rozsdás kocsinak vágta, a harmadikat a levegőbe emelte, majd eltörte a nyakát félkézzel...
Ha nem tudnám hogy a Ruha alatt egy vérszívó van azt mondanám hogy egy hős... de így csak közönyösen annyit mondok: Na igen Mutáns... az meg láccik...
Odamentem a többiekhez a stalker elég rendesen megsérült de ez vágás nyom nem karmolás... nem mutáns...
Mi támadott meg? kérdezek oda, de a stalker eszméletét veszti... de nem halt meg van Pulzusa, de ha nem kap orvosi segítséget fél napon belül maghal...
Szellem már megszokta hogy segítőkész vagyok és nem gyilkos, 1 szóra felvette a földről a stalkert, és rohanó tempóban elmentünk a teherautóhoz... megjegyzem a fickó volt vagy 80kg... de Szellem simán kocogni tudott vele...
feltettem a platóra, már erősen vérezni kezdett lehet nem kellet volna vele sietni...
Antovics menyire tudsz vezetni? fordultam a fiú felé.
Elég jól :D
Vezess én hátul maradok a stalkerrel megpróbálom elállítani a vérzést.
És hova menjek?
A bárba!
Oda én nem mehetek! felel vissza rögvest.
Rajtam kívül a kutya se tudja hogy te komcsi vagy, de a volán mögé és vezess! Szellem te mellé!
Osztottam le mérgesen mint a kettőt.
Végül is Antovics kissé rázva a fejét de elindult, és rövid idő után gyors tempóra váltva szinte száguldoztunk a kisteherautóval...
15 percen belül megérkeztünk a 12fős ellenőrző őrséghez átengedtek miután elmondtam ki vagyok..
Onnantól már nem volt sok idő mire beértünk.ű
A fickót a gyengélkedőre vittük Szellemmel itt nem mutathatta meg hogy ennyire erős mert abból gondok lehetnének... Antovics pedig lement a bárba, adtam neki kb 2000 rubelt hogy költse amire akarja... csak ne fecsegje el miféle...
Miután a stalkert biztonságba tudtam követtük Antovicsot és lementünk a bárba Szellemen végig rajta volt a maszk 1 kortyot se ivott...
Antovics remekül elköltötte... vett magának 4 karton olcsó cigit...olyat amit még én is úgy emlegetek hogy az "istentelenül szar cigi"... ezzel ki is fújt a 2000rubel...
én csak a kezeimbe temettem az arcom és gondolkoztam hogy hogy lehet valaki ennyire lökött...
Mikor feltekintek látok egy kis táblát rajta egy 20000rubelles kiírást áthúzva...
Mi volt az Tigris? kérdeztem oda a csaposnak.
Az? az csak egy kis meló volt, de megcsinálták...
Most inkább fejvadász meló van 2 is!
Hm...

Követtük a tudóst. Bementünk egy mobil laborba. Ott a fickó bevitte a Szását a gyengélkedőre majd visszajött. Mondja:
-Szerencsétek van. A zombikat csak fejlövéssel lehet megölni. Nem ismered te Yantart mi?
-És te mit tudsz faszikám? Ki vagy te?
Ekkor leveszi az üvegbúrát. Egy nő. Hosszú, fekete haj, kék szem. Mondja:
-Maria. Te ki vagy?
-Ju......Ju......Ju....
-Rendben Jujuju akkor menj és pakolj le a szállóhelyen és rendezkedj be. Le is fürödhetsz ha akarsz.
Bementem a szállórészbe és lepakoltam. A másik Jurij megszólal:
-Hát igen. Nem minden tojásfej az aminek gondolod. Bár igaz, ennek is ott egy szeplő az arca bal oldalán szóval mégsem tetszik neked mi?
-....
-Jurij!
-Tessék?
-Jujj apám! Te bele vagy zúgva vazze! Höhő! A másik Éned ként tudom apám!
-Nem-nem....
-Hiába! Látom a gondolataidat. Nem tudod kiverni a fejedből a kislányt!
-Ahhoz képest hogy két hete meg akartad volna ölni....
-Héló! Nőt, gyereket nem ölök. Csak ha rám támad. Vagy akkor sem. De ölj már valamit kíváncsi vagyok mit tudsz. És fürödj meg. Olyan lábszagod van mindjárt beájulok.
Ekkor kopognak.
-Hajrá. És ne feledd, csak bátran!
Kinyitom, Maria az.
-Szia.
-Üdv Jujuju.
-Izé....Jurij.
-Akkor Jurij. Készülődj, munkánk van.
Felkészültam a másik Jurij megszólalt:
-Készülj apuka! Most bevágódhatsz!
Elindultunk. Kérdem:
-Mi a feladat?
-Ezt a helyet kell kipucolni.
-Könnyű lesz. Ott van neked az az orrvérzítő masina tudod.
-Az prototípus volt és olyannyira felhevült hogy tönkrement. Pisztollyal kell lőnünk.
Felhúzom a sörétest:
-Nekem nem.
Elértünk a helyre. Ott elkezdtünk lövöldözni. Az egyik zombit fejbe találom és hanyatt esik. A másikhoz odarohanok és az övén lévő gránát gyutacsát kihúzom. Elrohanok és csak egy nagy robbanást hallok. Látom, Maria 5 zombit megölt már. Én is elkezdek felzárkózni. Mariat nézem, a háta mögött egy zombi. Dobom felé a macsétát és a zombi fején átmegy. Maria felém néz Jurij meg megszólal:
-Ne szólj be ne szólj be!
Én meg mondom:
-Célozz jobban kislány!
Ekkor a Maria felém céloz Jurij meg mondja:
-Látod? Mondtam. Most meg megöl mindkettőnket.......
Lő felém de nem talál el ellenben mögöttem eltalál egy zombit.
-Te is célozz jobban....Kisfiú!
Nézek mi történt. Ő elkezd vizsgálni egy anomáliát a másik Jurij meg mondja:
-Ez milyen tökös csaj apukám!
-Ahogy mondod.-éppen lehajol valamiért- és milyen széééééép a.......
-Ne azt nézd te marha! A bokor!
Egy Snork mászik felé. Elkezdek felé csörtetni. A Snork ugrik, én elkapom. Földre rántom. Ott elkapom a nyakát és kitöröm. Mondom:
-Döntetlen??
-Jó.
Elindultunk visszafele. Mikor visszaértünk lepakoltunk. Maria mondja:
-Ügyes vagy. Jól lősz. Hol tanultad?
Ekkor Másik Jurij mondja:
-Hm. Mond el neki hogy egy gyilkos zsoldos voltál aki íjjal vagy 200 embert megölt és a mocsárban fejeket gyűjtött......
-Izé. Itt tanultam.
-Te marha!
Maria meglepetten mondta:
-Értem. Akkor, most itt hagysz minket?
-Nem tudom. Jó helynek tűnik.
-Ha nekünk dolgozol akkor ingyen kapsz enni-inni.
-Hát nem is tudom.
-Ingyen javítás a felszerelésednek.
-Akkor maradok.
-Rendben. Szólok a főnöknek!
Mikor kiment és az ajtó bezárult a másik Jurij mondta:
-Te! EZ SZERET MINKET!
-Csak engem...
-Nem! MINKET! AZTAROHADT!
-De engem csak. Ha megtudja hogy milyen szadista beteg állat a másik énem akkor kiábrándul.
-De akkoris. VAN BARÁTNŐNK!
-Hagyd már abba! Úgy beszélsz mintha soha nem lett volna barátnőnk!
-Nekem nem is volt......
-Mert te csak egy személyiség vagy! Bennem egy másik lélek vazze! Nincs is tested és mennyi ideje is élsz? 2 hónap? 3? Jóhogy! Nekem 15 évet kellett várnom egy nőre te meg 2 hónaposan kapsz egyet. Hová fajul ez a világ?
-Szóval bevallod hogy az én barátnőm is!
-Grr.....Ne idegelj mert berágok és az neked már régen rossz apukám!
-Hogy éreztem hogy ezt mondod.......
-Jurij!
-Jó. Kussolok.
-Azé.
Elhallgatott. Lefürödtem. De bazze, a másik énemnek igaza volt. Leveszem a bakancsot és olyan lábszagom van vazze...... Legutóbb 3 hónapja fürödtem rendesen még a bázison. Azóta nem volt időm. De most. A zoknit bevágom a sarokba. Az ott egy az egyben mintha porcelánból lenne megáll. A nadrágom sok emléket őriz. Sok tüske, lövésnyom és.....pillanat....a combom belsejénél van egy golyónyom. 2 centi plusz és csak keresztapa lehetnék. És észre sem vettem. A dzsekimet nem kell lecserélnem mert az normális. A maszkomat leveszem, és elgondolkodok. Egy ilyen pofa kellene ennek a tudósnőnek? Tele vagyok hegekkel meg égésnyommal meg repesznyomokkal. Áhh. Jobb ha elfelejtem. Lefürdök majd kimegyek. Felöltözök de a maszkom még nincs rajtam. Éppen keresem mikor Maria belép. Gyorsan elfordítom a fejem és mondom:
-Most ne, dolgom van bocsi.
-Fordulj csak meg.
-Maria!
-FORDULJ MEG!
Megfordulok. Meglátja hogy az arcom szétégve, repesz nyomok benne, és a hajam meg a szemöldököm leégve. Mondja lehajtott fejjel:
-Van egy munka. Készülj.
Kimegy. A másik Jurij mondja:
-Marha jó! Lehet lett volna egy csaj te meg elrontod a pofáddal! Nagyon jó! A kiscsaj meg "Óóóó megmentettél a Snorktól gyere a szobámba én hősöm!" te meg így: "Persze csak előbb megmutatom a torz pofámat, úgye milyen szexis a kilátszó hús az arcomon és az a rohadt nagy vágás a fejemen, mellesleg kopasz vagyok mint egy tekegolyó", Marha jó gratulálok!
-Hallgass el. Eléggé nagy baj ez így is! Mit ugatsz bele minden dolgomba te kis görény! Takarodj el innen és most hagyj békén legalább fél órára! Munkám lesz.
-Rendben te! Don Juan! Vagy Casanova?
-Grr.....
-Jólvan megyek.
Elment. Most felkészültem és most a maszkomat is felvettem. Elindultam. Előre féltem hogy fognak reagálni a dologra.

Van egy kis időm, beugrok a határmenti helyőrségre, nem bántanak, haverjaim. Viszek pár üveg vodkát belépőnek, néhány kiló vadkanhúst, meg némi fűszert, szerintem főzünk egy jó bográcsost. Fogyóban van a lőszerem is, venni kéne némi cuccot. Kajával nincs gond, általában lövök valami vadat, vagy megsütöm, vagy elcserélem valami tartós kajára. Benn ülünk az egyik barakkban, beszélgetünk, vicceket mesélünk miközben bejön Krilov barátom, akit mindenki csak Cerberusként ismernek. Gondterhelt arcot vág, mikor rákérdezek mi a probléma, akkor elmondja: van egy kb 6 fős bandita csoport, megtámadnak minden embert, aki az anomáliás alagút felé megy, le kéne vadászni őket, de egyedül kevés vagyok hozzá. Nem baj haver, segítek én, mondom neki, Engem ki hagyjatok a buliból, szólal meg egy katona a barakk végéből, Én is megyek gyerekek, hallatszik a másik oldalról. Nah Tesó, akkor mégsem egyedül mész, 4-en megyünk, szerintem rendet vágunk köztük.

Kb fél óra múlva nekiindulunk, mindenki összeszedte a felszerelését, az egyik srác hogy pár gránátot, bár szerintem felesleges, Cerberusnál pedig hang és fénygránátok vannak, amik sokkal hasznosabbak lesznek. Ahogy közeledünk a táborukhoz mindenki elhallgat, csak kézjeleket használunk. Álldogálnak a tűz körül. kettő pont egymást takarja. Előveszem az íjat, remélem összejön végre a duplatalálat... Mind a négyen elég jól tudunk dobni, de Cerberus a legjobb, korábban bajnok volt mindenféle dobásban. Kitalál egy okos kombinációt, összeszigszalagoz két villanó meg egy hanggránátot, kibiztosítja őket, majd a tűz mellé dobja. Sikerül az ötlete, szép nagyot szól, le is dermednek a banditák. A távolság és a gyakorlat miatt senkit sem vakított el közülünk a gránát, ezért mindenki rövid sorozatokkal kezdi el nyírni az ellent. A gránátok robbanásának pillanatában elengedtem én is a nyílvesszőt az íjamból, összejött a duplafejes végre. Az egész akció rövidebb volt mint az előkészületei, tökéletes munkát végeztünk, minden banditától elvesszük a holmijaikat. Az egyiknél van egy AK-47-es, azt gyorsan lefoglalom magamnak. Eléggé lestrapált állapotban van, de majd a sereg technikusával rendbehozatom, cserébe nekiadom az AK74-esem. Mikor visszaérünk Cerberus felmegy és jelentést tesz az akcióról, minden résztvevő jutalma 1.000 rubel, és 3 tár lőszer a fegyverébe. Megérte segíteni egy régi barátnak, beszéltem a technikussal és a régi puskámért cserébe rendbehozta a 47-est. El is telt a nap, nincs kedvem visszamenni a faluba, a segítségért cserébe alhatok Cerberusék barakkjában. Holnap szerintem átmegyek a Szeméttelepre, megnézem mi a helyzet arra....

Felmegyek a főnökhöz. A tudósok vezetője, egy katona és Maria van bent. Mondja a főnök:
-Uram! Most magának kell egyedül kimennie. Ez fontos. Egy hülye védelem nélkül ment be a PSZÍ sugárfertőzött területre.Emiatt zombi lett. Viszont, nála van egy fontos dokumentum. El kell hoznia a dokumentumot.
-Semmi gond-felhúzom a sörétest.
-Nem-nem-neeeeeem. Nem lőhet rá azzal. Széttépi a testét és a dokumentum megsemmisül.
Felkapom a puskám és kiülök egy fára. Várok. Amíg várok a másik énemmel beszélgetek:
-Szerinted megtaláljuk holnapig?
-Bőven! Aztán Mariaval eltöltünk egy kis időt :D.
-Mondom! Nem téged akar hanem engem!
-De engem is! Én is a te részed vagyok!
-Ajj. Hagyjuk.
Előveszem a kulacsomat és meghúzom. A víz eléggé poshadt volt. Mondom:
-Vazze, ez a víz eléggé poshadt meg savanyú.
-Izé.....Tudod, mikor Szásával jöttünk errefelé akkor......izé....
-Mi van?
-Szásának pisálnia kellett de nem tudott felállni. Ezért....hogyis mondjam......a kulacsot adtam oda neki.
Ezt meghallva elkezdek köpdösni és mondom:
-Jurij! A k**va anyádat! Fúj te szemét! Blőáh! Miért nem szóltál?
-Kiment a fejemből! Mindenkivel történik ilyen!
-De fúj te szemét! Te állat! Pont a kulacsot?????
-Jólvan, most inkább nézz oda. Ott a delikvens.
Látunk egy zombit tudós ruhában. Célzok, és lövök. Fejbe találtam. Térdre rogyott és eldőlt.
-Szép lövés öregem!
-Kussolj.....
Odamentem, átnéztem a táskáját és kivettem a dokumentumokat. Futok vissza a bázisra. Bent, Mariat nem találom. Kérdem a főnököt:
-Hol van Maria?
-Kiment. Elindult Sötét Völgy felé.
-Jaj ne! BANDITÁK!
Elindulok utána. Mikor elérek Sötét völgyhöz látom, bevitték a banditák az elhagyott disznófarmra. Odamegyek az ajtóhoz. Bekopogok. Kinyitják:
-Mit akarsz?
-Hé! Banditaköcsög! Told ki a mocskos pofádat!
Kattan az ajtó és az ajtónálló kijön. Mondja:
-Mit akarsz?
-Van nálatok valami ami nekem kell.
-Azt hiszem tudom mi.
Elővesz egy pisztolyt. Oda dobja nekem. Rá van gravírozva: Maria. Ránézek és mondja:
-Azt hiszem tudom mit akarsz. De ő a miénk.Jó lesz az esti hancúrra.
Mellé megyek és mondja:
-Ó! Már tudom ki vagy! Nem te vagy az a csíra akinek a barátja itt döglött meg amikor a hadsereg megtámadott? Emlékszel? Hehehe!
Kirántom a macsétát és lemetszem a fejét. Mikor eldől megszólal a másik Jurij:
-Ez sem hancúrozik többet....
-A f*szom az ilyen gennyládákba. De most mi lesz?
-Ugyanmár. Ezek úgysem jönnek ki!
Ekkor hang belülről:
-Fiuk! Kinyírták az ajtónállót! UTÁNA!
-Hoppá tévedtem.
Elkezdtem kifelé rohanni. Elbújok egy bokorban. Mondja a másik Jurij:
-Add át nekem a helyet! ÉN EL TUDOM INTÉZNI ŐKET!
-De Mariat is megölöd.....
-Nem! Jurij!
-Nem!
-JURIJ!
Ekkor elsötétül a világ és belenyugszok hogy lehet most tettem meg életem legnagyobb baklövését.
A másik Jurij
Ezaz! Megint én vagyok a toppon. A bokorból kimászok és fel egy fára. A fán várok. Jönnek a banditák. 5-en vannak. Leugrok, macsétával kettőnek levágom a fejét, a harmadikat meg átdöföm. A negyedik megpróbál lesorozni AK-val de nem megy. Kirántom a kezéből. Az ötödik meg sörétessel akar rámlőni de azt is elkapom, fejbe vágom és lefogom. Megszólal:
-Jajj!
Rácélzok a sörétessel és meghúzom a ravaszt. Semmi. Kattan egyet. Megint. Kifogyott. Ekkor megszólal a másik:
-Ivanov! Szégyellhetné magát! Kifogytunk a lőszerből megint! A maga felelőssége elkobozni a lőszert a kirabolt emberektől!
-Hát, első eset mikor a lustaságom segít rajtam....
Megfogom a puska csövét, a hasára lépek és a tussal tökön vágom. Ki a macséta a hullából és lefejezem őket. Ekkor Rendes Jurij mondja:
-Végük?
-Igen. Jöhetsz.
Rendes Jurij
Nem tudom mit csinált velük de eléggé otrombán néztek ki. Vissza az ólba. Egy szoba van ott elkerítve. Bekopogok.
-Menjél már! Még én vagyok!
Megint kopogok.
-Mondom enyém most a kiscsaj! Menjél és a budiban intézd!
Na megállj. Elő a puska, betölt és kilövöm az ajtót. Belépve a bandita maga elé tartja Mariat. Mondja:
-Dobd el a fegyvert.
Eldobom.
-Most meg jön a móka!
Vállon lő. Nagyon fáj. Még dumál:
-És most, elengedsz vagy a kiscsajnak kicserélem a szemét egy golyóra! Értem?
-Igen.
Ekkor a másik Jurij mondja:
-Nem lehetsz ekkora puhapöcs! Segítsél már neki!
-Hogyan?
-Nézd a kezét!
Ránézek maria kezére, mutatja hogy ellöki a fickót én meg a pisztollyal lőjem szét.
-Mi lesz? MOZGÁS!
Ekkor maria ellöki magától, én előkapom Maria pisztolyát, és hat golyóval egy szép kört lövök a mellkasára. Miután ez meg van, háttal neki dől a falnak, a másik Jurij meg előveszi a macsétát és beledobja a mellkasába, a kör közepére. Mondom Marianak:
-Döntetlen?
-.....
-Maria?
-.......
-A franc.
Sokkot kapott. Felöltöztetem és indulok vissza Yantarba. A hulláknál találtam vagy 12 gránátot. Mindet összeszedtem és letettem a disznófarmon. Mariat leültettem egy fa alá, visszamentem a disznófarmra és az utolsó gránátot is bedobtam. Mikor elrohantam még hallottam a robbanást. Az egész a levegőbe repült. Mariaval elindultunk vissza. Minden beszéddel kapcsolatos próbálkozásom zsákutcába torkollt. Nem válaszol csak néz előre. Mikor elértünk Yantarba bevittem a gyengélkedőre. Mondja a doki:
-A vizsgálatok szerint, hatalmas trauma érte.
-De miért ment Sötét Völgybe?
-Nem tudom. De egy biztos, kell majd neki az ön segítsége.
Kiment a doki én meg vissza mentem a szobámba. Ott lefeküdtem és átgondoltam a helyzetet. A másik Jurij mondja:
- Jurij! Tudom mit érzel! De most ne szomorkodj! Majd megtudjuk ki volt az aki miatt odament és elkapjuk a tökeit!
-Jó. Csak olyan durva ez az egész. Segíthettem volna neki.
-Ne bánkódj! Majd elkapjuk!
Elaludtam ezután. Holnap majd elkapom a tetteseket.

Vissza
Top Alul