Kora reggel volt kb 5 óra amikor felkeltem. Kimentem a szobából de azt látom hogy hiába Szellem elöbb kelt fel.. vagy el se aludt... de már kint rendezget valamit a ház elött.
amennyi cuccom volt azt össze pakoltam a stalker hátizsákját felvettem abba voltak a cuccok.
2 kötszer és 2 elsősegélycsomag volt benne meg 1 gránát meg még 1 konzerv amit inkább kidobtam mert a felbontás után majdnem belehánytam, olyan szaga volt...
majd fogtam magam és kimentem, de elött felvettem az ablakpárkányról a gázmaszkot.
Szellem itt az idő! mondtam majd elhajítottam felé a gázálarcot.
ekkor ő felvette a gázmaszkot meg kicsit igazított rajta, majd végül felhajtotta a csuklyát.
még elővett 2 nagydarab bőrkesztyűt... nem gyári termék, ez maszek cucc látszik a varráson hogy kissé barbár, de a célnak megfelelt eltakarta Szellem eltorzult kezeit.
meg nem mondaná az ember kívülről hogy vérszívó. Inkább azt mondaná rá hogy egy elég alaposan megtermett vállas napszámos...
kb fél órát sétáltunk az erdőben míg kiértünk az aszfaltra. itt kicsit elbeszélgettem Szellemmel isten igazából inkább azt mondtam neki hogy inkább hallgasson, a hangja még mindig inkább egy DeathMetal banda énekesére hasonlít, így jobb ha hallgat...
az úton gyorsan haladtunk 15 perc múlva elértük a határt ott állt egy újabb tucat Szolgálatos.
ÁLL! Ordítja az egyik Fegyvert szegezz!!! Ordítja egy másik.
Megállni! Jöjjön ide a védelem felelőse! Ordítottam mielőtt még tüzet nyitottak volna.
Fegyvert le! fegyvert le! ezek stalkerek fegyvert LE! Nyugtassa az egyik a többi viszkető ujjú szolgálatost.
Jöjjön ide gyorsan! Kiálltja felénk integetve.
Odamentünk, de nem siettünk, szép nyugis tempóba.
Strovics Alexander Hadnagy vagyok... önökben kit tisztelhetek?
A nevem Thomas Jefferson Kapitány! én védtem itt nem is olyan régen.
A hadnagy szeme elkerekedtek. Ön.. ön... ön az eltűnt Parancsnok?
Igen.
De... hogy? és ki a társa néz Szellemre.
Szellem... egy stalker, de ha ő nincs én sem lennék már!
Értem uram.
Hadnagy tud a rendelkezésemre bocsátani egy járművet?
Igen uram pillanat.
Szergej! ide hozzám de rögvest! erre mondatra egy harcos kimászik a védelmi állásból majd oda jön hozzánk és tiszteleg.
Szergej indítson egy kocsit és vigye a kapitányt és a stalkert a HQra de rögvest!
Értettem! mondta majd rögtön tisztelgett és elkezdett a járművek felé futni.
Uram kérem kövesse ő majd beviszi a bázisra!
Hadnagy ne pocsékolja az embereit én is tudok vezetni!
Értem. Ha úgy érzi nincs szüksége a közlegényre küldje vissza nyugodtan!
Rendben hadnagy... Jó védést! mondtam majd tisztelegtem és elindultunk mi is a járművek felé. Ott is volt már egy UAZban a közlegény, de vissza küldtem. Én és Szellem beszálltunk a kocsiba majd elindultunk nyugis tempóban a Bár felé. Szellem kissé furrálta hogy nem a lábain halad kicsit érdekes hatással is volt rá...
20 perc múlva meg is érkeztünk a bárba.
Bementünk a központba.
Úgy tűnik a hadnagy nem jelentett mert semmi mozgás nincs az udvaron... vagy csak szimplán nem érdekli őket hogy élek-e? nem tudom...
sokáig gondolkoztam ezen de végül arra jutottam hogy tisztázom a helyzetet azt a helyzetet ami köztem és a szolgálat közt fent áll....
Elindultam a Tábornok felé. Lementem a HQ-ba.
Leérve a tábornok mögé mentem. Tábornok vissza tértem!
Jól van katona, vigye ezeket a dokumentumokat a katonai parancsnokságra! mutatja miközben vakon hátra nyújt egy vaskos dossziét.
Azt hiszem én nem a futára vagyok! mondtam kissé gúnyosan. Erre a tábornok felegyenesedik az asztaltól, és felém fordul.
Az első mérges pillantása elfehéredett teljesen meglepődött arc váltotta fel... Mintha szellemet látna...
Jeff? kérdez kicsit félve a választól, mert még mindig nem hiszi el.
igen azt hiszem én vagyok az!
A tábornok arca kezd örömre váltani. azt a rohadt maga egy terminátor.
Túlélőnek születni kell! mondtam.
Istentelenül szerencsés ember ön Kapitány!
Maradjunk Jeffnél uram!
Öööö.... jó. de miért is?
Szeretném tisztázni a helyzetet köztem és a szolgálat közt, és nem szeretnék ilyen aktív tagja lenni a frakciónak... már lassan ott tartok hogy bele döglök az akciókba!
Óóóó kapitány ha ez a baja csak mondja vissza vesszük önt és a csapatát a frontharcokból!
Nem uram, nem csak ez... Sajnálom Tábornok, de én nem ezért jöttem a zónába... én pénzt és kalandot keresek és nem halált vagy a világ békét vagy biztonságot...
Ezért uram Tisztelettel de kilépnék a frakcióból!
Nem tudom meggyőzni hogy maradjon? kérdezi a tábornok kissé elkeseredetten.
Uram, ha bármi olyat segíthetek amit a szolgálatos emberei nem tudnak elintézni számíthat rám, de szeretném a saját utamat járni!
Rendben van Jeff, de 1 feltétellel!
Igen?
Jelölje ki az utódját aki átveszi a kapitányi rangot!
Uram én ezt a rangot egy olyan embernek adnám aki hű a szolgálathoz és az elveihez, de e- mellé kiváló harcos, és remek ember is! Épp mint Halálfej!
Halálfej... Rendben! Borovics küldje ide Halálfej Hadnagyot! Mondta egy hátrébb álló szolgálatos őrnek.
Igen Uram! mondta majd futólépésben elindult kifele.
Kit tisztelhetek a társadban? kérdez Szellem felé akit egész érdekes módon csak most vett észre.
Ő szellem! ő mentette meg az életem! mondtam neki.
Hát köszönjük szellem nagy szolgálatot tettél nekünk! mondta majd odament egy számzáras ládához és kinyitva kivett egy köteg pénzt, majd vissza csukta a széfet a pénzt pedig Szellem kezébe adta.
Itt a jutalma! mondta... Nem sokára megérkezett Halálfej.
Hívatott Tábornok? kérdezte mellém érve de rám se nézve először. Ám kicsit átnézett felém, de ott is ragadt a tekintete. Jeff?????kérdez felém teljesen elképedten.
Igen! mondtam haláli nyugalommal.
Halálfej azonban mintha ünnep lenne át ölelt a páncélruhájában majd szét roppantotta a csontjaim...
Jóóó van elég lesz!!! ahhh.... ez fájt öreg! mondta kiszabadulva a erős baráti öleléséből.
Bocs csak elragadott az öröm... én és Dirvij is kerestünk téged, de nem találtunk meg! hogy élted túl?
Nem tudom! mondtam neki őszintén hiszen valójában tényleg nem tudom miért hagyott életben a Fejedelem...
De az hogy hogy maradtál életeb az erdőbe hiszen 3 napja tűntél el!
Rám talált szellem! mondtam miközben a mögöttem álló stalkerruhába bújtatott vérszívóra mutattam, akiről senkinek nem esett le hogy vérszívó... de még milyen jó hogy nem esett le senkinek

Már ő neki is lelkesen köszönné meg Halálfej, de megállítottam.
Ő nem szereti az ilyen dolgokat... mondtam neki.
Ááá.. öhhh.. értem! Azért kösz haver! mondta kissé lankadott kedvel de megértve a helyzetet.
Szellem csak bólintott neki.
Halálfej nem ezért hívtam ide, nem csak e-miatt.
Uram?
Jeff kilép a szolgálattól, és újra egyszerű stalkerré válik, de azért én megadom önnek azt hogy tiszteletbeli tag! mondta felém nézve a mondat másik felét.
No de miután hogy Jeff kilép a Kapitányi rangot más kapja Jeff szerint ön a legalkalmasabb erre a feladatra!
Köszönöm Uram, és neked is Jeff hogy így bízol bennem, de nem tudom hogy készen állnék erre!
Nyugodj meg jobban készen állsz rá mint én álltam! mondtam neki kis biztatás ként.
Rendben! Uram tisztelettel elfogadom a rangot, és halálomig szolgálom a szolgálatot!
A tábornok tisztelgett majd Halálfej is majd utóbbi ki ment, de elöbb megjegyezte hogy majd beszélünk.
Én nyugtáztam neki a dolgot.
Nos jeff! ön igen sokat tett a szolgálat ért ezt illik meghálálni!
Kap egy Psz9md ruhát amiről leszedjük a piros színt így semleges lesz! válasszon mellé egy fegyvert a fegyverraktárból, és még kap 50000rubellt mint végkielégítés!
Köszönöm uram, de jobban örülnék inkább 2 olyan ruhának mint a pénznek!
Minek önnek 2 olyan ruha?
Nem nekem a társamnak szeretnék még 1et.
végül is az életével tartozik neki a ruha a legkisebb amivel törleszthet.. mondja majd bólogatóan beleegyezik.
Kimentünk a HQból át a raktárba ott kaptunk 2 ruhát, ezekről leszedték a Piros színt és már csak az alap szín maradt rajta.
Jómagam még választottam egy RPK géppuskát de ez is hasonló volt mint Halálfejé. csak ezen 4xes optikai távcső van integrálva. egy igazi fémszörnyeteg teljesen fekete színben.
Ám most először pénzért vettem bele tárat és lőszert. 5000 rubelért vettem 5 tárat majd még több mint 6000 rubelért vettem hozzá ömlesztett lőszert.
a tűzgolyót eladtam annak az árából még 2 tárat vettem.
Szellem vett egy AK-74est mert a beszerző tiszt rákényszerítette... ha nem veszi meg akkor kiderül hogy valami bibi van... vett mellé még 5 tárat azt is ráerőszakolták.
majd kimentünk. én kezet fogva elbúcsúztam volna a tábornoktól, de ő azt mondta hogy nyugodtan alhatok a "hotelben" ingyen és bérmentve mint tiszteletbeli tag fent tartsák nekem..
Ennek rendkívül megörültem, gyorsan fel is mentünk a szobámba, ott Szellem át is vette azonnal a ruháját, eleinte nem értette, meg kissé szitkozódott mert abban a gázálarcban nem fértek el normálisan a csápjai...

Majd felvette Psz9Md ruhát és megértette...
De jó.. elférnek... és mozgathatom a csápjaim... mondja...
Hááát szívesen. mondtam kissé nevetve, mer a sötétített üvegen keresztül ugyan nem láttam mit csinál, de elképzeltem ahogy mozgatja a nyálas véres csápjait az üvegbura másik oldalán....

Én is átvettem az öltözetet a régi roncsot pedig leadtam.
ezek után kaját hoztam fel a szobába némi húst a "társamnak" kivételesen húst sütöttek de volt lent szárított hús is abból is hoztam egy kisebb tatyónyival.
Érhetetlen Módon Szellem inkább a szárított húst ette, a sültbe éppen hogy csak bele kóstolt már köpte is ki.. Pfúúújjj!! hogy bírjátok ti ezt megenni??
Mi vele a baj? kérdeztem miután belekóstoltam, persze elötte biztos ami biztos a késel kivágtam a harapott részt. Finom fűszeres! mondtam neki miután éreztem benne a sót borsot és valami másik fűszert, de ezt szerintem valami fűszer keverék lehet rajta... a lényeg hogy jó íze van a vaddisznó sültnek

Kaja után Szellem még mókolt valamit a földön majd a földre feküdve aludt mondva az ágy neki furcsa, túl puha mintha a föld akarni magába nyelni...
Én matracos ágyra feküdtem majd el is aludtam a jó kis lakoma után...
Holnap ha minden igaz megnézem magamnak Argropromot is... mesélnek valami titkos katakombákról... és a Fejedelem is valami katakombákban lévő muksókról beszélt... kíváncsi vagyok- ez e az a hely....