Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Mire megnyúztam a vérszopót eltelt a nap. Megyek ki a csapdákat nézni, látok egy fát alatta 5 vak kutya tetem. Hát, egy kis kiegészítésnek jó lesz. Felpakolom őket és visszaviszem a padlásra a dögöket. Az 5 csapdából 4 elsült szóval eléggé sok dolgom lesz. Három vak kutya és egy PSZÍ kutya. Visszavittem a padlásra a dögöket. no akkor, 1pszí kutya, 8 vak kutya, 1 vérszopó és egy vadkan agyara.Az agyarakat leviszem Sidorovichoz hátha beveszi. 500 rúbelért bevette. Nem baj, kis pénz is pénz. Akkor most kezdődik a nyúzás. A fickó akinek a kucsmát ígértem remélem lövöldözi a dögöket. Akkor, elkezdtem a nyúzást. Estére be is fejeztem és már ott lógtak a bőrök besózva és patyolat tisztán. Most este megint kiülök vadászni de most csak macskát keresek. Ekkor belép a fickó és hoz két hiúzt. De jó! Ezeket el is kezdem nyúzni. Mondom neki ha a maradék négy is itt lesz akkor a kucsmát már késznek is veheti. Ezt a két macskát is lenyúztam. Most már csak a tetemekkel kéne csinálnom valamit, mi lenne ha csalik lennének? Ezaz! Két vak kutyát odaadok a vadásznak hogy jó lesz neki csalinak. Én részemről most meggondoltam magamat, nem megyek ki vadászni hanem leülök és elszívok egy jó erős cigit. Gyújtok rá, de kifogyott a benzin belőle. A francba. Nem baj, majd kérek tüzet valakitől. Lemegyek a tűzhöz és kérnem sem kell találok egy gyufás skatulyát amiben van még két használatlan gyufa. Rágyújtok és visszamegyek a padlásra. Ott elszívtam a cigit és lefeküdtem. Jó ez a vadász életmód.

Lementem Svidorovich hoz,Ép 1 cigit szivott,nagyon bevolt üttve,mindenhol Vodkás üvegek,hivott 1 szálra
-Dolgom van
-na...
-Komolyan
-na...
-Jólvan legyen
Kinyitja nekem az ajtót és leülök 1 dobozra,átad 1 szivart és meggyújtja,elkezdem szivni
-Fúúúh de szar ez - köhögök -
-Az ebben a lényeg,megnyugtatt,de baromi szar,mint a Zóna,hehe
Erre nem mondok semmit csak szívok,még 1 et
-Nehezen meglehet szokni nem?
-De
-Van valami küldetésed?
-Ajj hagyál már a küldetésekkel,most piheny,és élvezd,majd később megbeszéljük
Nem mondtam erre semmit,ekkor bejött 1 ember,majd Svidorovich elkezdi:
-Áááá iván,de rég láttalak,hogy áll az áru?
-Jól megy az,tudod tegnap hoztam eladni valót kell-e még? (ezek a szarvak amit irtál domotor)
-Hát persze,adok érte 5...igen 500 RU-t
-Ki ez a gyerek itt melleted?
-Ő,1 haver
-Ja,na hello
és ki is ment,Svidoroich valamit pakolgatott,és borral kinált
-Ilyet nem találsz könnyen a zónába,Husi comb jöhet?
-Svidorovich te bevagy rugva,
-Csak jó a fejed ennyi az egész
és már töltötte a bort és elém rakta a combot,nem szóltam semmit,neki láttam,elkezd beszélni hát az öreg:
-Mostanába egyre több ember megy ki a Kordonból és megy a Szemétdombra meg a környékeire,mindent fel akarnak fedezni,ha még beljebb jutnának,kéne 1 társ aki segitene nekem üzletelni,mert ha ide nem jönnek én tönkre megyek,de ezt még arébb tolhatjuk,térjünk a küldetéssedre,egyszerü lessz,de lehet mégse az,Kopasz Falutól 1 kicsit észak Nyugatra felakarnék állitani Cél lövöldét hogy farkas ott segitse tanitani az újoncokat,és ott mindig van 1 Kővirág relikvia az anomáliák között,ez detektor és csavar kezelésre és fegyver kezelésre lenne jó az újoncoknak,nehéz idők jönnek,és távolabb mostanába valami miatt vér szinü az ég,olyan 2 hetente van ilyen,te még nem láthattad,na mind1 keress nekem Szalma bábúkat és cél táblákat,ennyi lenne csak
-Bele egyezek
Feláltam és kimentem,és megjegyeztem magamnak:
-Ha bevan rugva nagyon hülye....

Mikor felkeltem, azzal fogadtak, hogy büntetőosztagot szerveznek önkéntesekből, ugyanis a kordonban nagyon elszaporodtak a sztalkerek,
szerveződnek és bázist építenek. Ez - az ezredes magyarázata szerint - fokozott katonai jelenlétet igényel. Elfoglalták a leszakadt híd alatt létesített ellenőrzőpontot, pedig az kiváló hely volt a sztalkerek kordában tartására.
Tizenöt önkéntest kerestek, akik egy kis plusz bérért benne lesznek a melóban. Jelentkeztem én is. Velem együtt csak tizenhárman gyűltünk össze, ezért a névsorban első két katonát is bekényszerítették a csapatba.
Megkaptuk a standard AK-74U-t, két támogató lövészünk persze dragunovot vitt. Egyedül én voltam sofőr, ezért rám bízták az osztagot szállító Urált.
Sötétedéskor indultunk, hogy az éjjellátó nélküli sztalkerek a torkolattüzek villogásától ne tudják viszonozni a tüzet.
Úgy száz méterrel a híd előtt leálltam a járgánnyal egy gyárszerű romos épület takarásába. Kiszálltunk, és három ötfős
csoportra osztottak fel minket. Az első csoport a vasúti töltés oldalán haladva balról helyezkedett el a híd tövén, a második csoport az épületegyüttesnél várakozott, míg a harmadik, melynek én is tagja vagyok, a töltés jobb oldala felől támadott.
Szinte egyszerre nyitottunk tüzet, az ott ácsorgó 5-6 sztalker közül egy azonnal meghalt. Egy pár futásnak indult, közülük egyet sikerült
leszednem, a többi kereket oldott. A gyengén felfegyverzett sztalkereket pár perc alatt kifüstöltük a fedezékükből, és újra birtokba vettük a hidat.
Öt embert kiválasztottak, hogy maradjanak védeni, a többiek visszatérhetnek. Én is az öt ember között voltam.
Volt ott egy leesett vasúti kocsi, ebben lehetett aludni. Két katonát a szemétdomb felé néző oldalra állítottak.
Én találtam magamnak egy parancsnoki UAZ-t, amit elhatároztam, hogy megjavítok. Találtunk itt pár teli vodkás üveget is, amit a sztalkerek
hagytak itt. Osztoztunk rajtuk, így elalvás előtt felhajtottam egy fél üveggel. Még négy órát őrködnöm kellett, ezért csak hajnalban térhettem nyugovóra.

elindultam vissza az épülő bázisra,6 stalker volt most ott,üdvözöltek és elmentem melletük,ekkor lövéseket hallok mikor a bázison vagyok,4 stalker fut erre felé, és lihegik:
-Katonák,15,elfoglalták a,hidat,nehéz fegyverzettel
-Akkor 1enlőre szépen újra az alagúton át próbálnak meg közlekedni az Emberek,hányan védenek most?
a töltésre néző tetőről távcsővel nézi valaki majd mondja:
-elhelyezkedtek,10 en vissza mentek,2 en erre felé figyelnek,az 1 ik mint látom karcsú,biztos 1 nő lehet,az 1 ik a Kordon felé néz,az utolsó takarásban van de azis szerintem a kordonf felé néz
-Szoval 2 őr Szemétdomb 3 őr Kordon,ezeket a régi taktikával leszedhetjük,de csak holnap után,kikell épiteni a bázist és erősebb fegyverzetett kell szerezni,leültem,és elkedtük sütni a husit,majd Szakács tudásomat bevetve elmondtam mit tilos megenni amitől sokan betegek lettek,és mi a leginycsiklandóbb,
-Szoval a hátsó lába mérgező?
-igen
-Ajj pedig annak volt olyan kebab íze - mondta valaki és nevetni kezdtünk,tovább sütöttük a husit...

Iszogatom a tartóstejet dobozból, a távolból lövöldözés hallatszik, szépen süt a nap, egész jó idő van, csak nem jár erre egy megveszekedett hiúz sem.Egy kicsit el is bóbiskolok a nagy unalomban.Arra ébredek, hogy valami morog lentről és mészik felém, csakhogy nem látok semmit, csak egy halványan izzó szempárt.
Rászegezem a revolvert, és belelövöm a tár maradékát, vagyis négy golyót.
Ekkor már láthatóvá válik, ez egy olyan humanoid mutáns, amit a vadász hozott, amikor rákérdeztem a kucsmára.A golyók ugyan felsértették a fejbőrét, de lepattantak a bizonyára nagyon kemény koponyájáról.Már majdnem eléri a lábamat, amikor úgy istenigazából pofánvágom a vadászpuska tusával.
Amit aztán betöltök és ráduplázok söréttel a fejére.Az állat pofájáról már csak cafatokban lóg a bőr, és helyenként már kilátszik a csont is az erősen vérző húsból, de a zóna képes volt ezt a tarentményt lyanra megalkotni, hogy a kezével még elkapja a lábamat, és magával együtt lerántson a fáról.Az volt a szerencsém, hogy ráestem a vérszívóra.Mihelyst földetértünk nekemront, és úgy hozzávág a fához, hogy kiszalad a tüdőmből a levegő.A szemem be van vérezve az oxigénhiánytől, előkapom a kabátból a konyhakést, és előrerohanok, bár nem látok szinte semmit a vértől.Össze vissza csapkodok a levegőben, amikor hátulról valami hozzámér.Teljes erőmből odadöfök a késsel, benne van valami húsban.Elkezdem forgatni, nem látom, csak érzem, ahogy az arcomba spriccel a meleg vér.
Hallom, ahogy a kilyukadt légcső hörög a lélegzetvételeinél, tehát valószínűleg a torkát találtam el a gigantikus konyhakéssel, hallom, ahogy összerogy a teste.
Leülök a tetemre, és várom, hogy kitisztuljon a látásom.Olyan két perc múlva már egész tűrhető az engem körülvevő világról alkotott vizuális képem.Azthiszem megrepedt egy bordám, de az is lehet, hogy kettő.
Ezt a rohadt dögöt felkapom a vállamra, és elbotorkálok a faluba.Odaérek a vadászhoz, ledobom a padlóra-Azthiszem ezt beszámíthatjuk négy hiúznak nemde?
-Hááát...
Már csak az a kédés, hogy miért nézett rám olyan furcsán.Azért, mert vértől csöpögő bőrkabátban és kínai piacos melegítőben beállítottam hzzá véres hajjal és pofával, vagy pedig azért, mert odaraktam elé egy vérszívót.

kezd esteledni...
megkértem farkast vigyázzon a cuccra, akartam neki adni kétezret, de vissza utasította, mert baráti szívességből megteszi, amiért múltkor megmentettem az életét.
de mondtam neki hogy ha valaki hajlandó megadni a 15000ret akkor keressen a frekvenciámon, és megbeszélhetjük.
Ő csak bólintott, majd a széfet becsúsztatta a kanapé alá, ő pedig lefeküdt a kanapéra.
Mielőtt elmentem begyújtottam neki az előre elkészített tűzifát a kandallóban, de ekkor használtam el az utolsó gyufámat...
Már csak a 250 dolláros gázos öngyújtóm maradt...
felpakoltam magam egy picit, felkaptam az egyik AK74est a szekrényből a leghátsó szobából.
és még azt a 7 teli tárat amim volt.
Majd elindultam megnézni magamnak azt az új stalker tábort.
Éjjel egész csendes volt a környék. még mutánssal se találkoztam...
mikor oda értem a vasúti töltéshez oda is kiabált nekem pár ember:
Állj! kezeket fel!
az ak végig a vállamon volt, lassan feltettem a kezem.
oda jött hozzám 2 őr, Katonák voltak jól sejtettem mi volt az a lövöldözés délután...
kivettem a jobb zsebemből egy előre ide készített kis összeget.
Ismer valamelyikük egy Szvetlána nevű katonát a helyőrségen? kérdeztem miközben oda adtam nekik.
Szvetlána? kérdez vissza az egyik.
Igen, ismeri?
Itt van velünk.
Beszélhetnék vele?
Miért mi dolgod van vele stalker?
Magán ügy.
Ismerted a sereg elött? kérdez a másik.
Igen. feleltem nekik a hazugságot higgadtan.
Ohh.. bocs csak nem értettük miért keresed, ott van hátul a vagonban alszik!
Köszönöm.
Már megyek is át amikor utána Szól az egyik.
Mi a neved?
Jeff! válaszoltam nekik.
A két katona nézett egy darabig majd intettek hogy menjek.
Oda mentem a Vagonhoz, és leguggoltam az alvó Szvetlána mellé.
Jó estét! szóltam neki oda.
A lány hirtelenségibe felkapja a fejét, és hebeg habog, azt hitte tiszt vagyok...
Nyugalom Szvetlána, Jeff vagyok!
Hogy ki?
Jeff, az aki a barátodat próbálta megmenteni.
Te? kérdez kiábrándulva.
De... De hogy jutottál át az őrökön?
Kenő pénz... Mondtam neki kicsit gúnyos mosollyal.
Hümmögni kezdett, majd végül meg kérdezte amit az elejétől vártam:
Miért akarsz?
Csak beszélni szeretnék veled.
Miről? kérdezi a lány kissé nevetve, valószínűleg nem érti a helyzetet.
Tudom hogy elvesztetted a társad, és...
Nem tudtam folytatni mert a lány folytatta.
Nem halt meg, csak kómába esett, most Kijevben van, és gyógyulgat.
hogy... áhhh mind egy nem érdekes, a lényeg hogy él. mondtam neki.
Köszönöm, még egyszer megmentetted az életét!
Nincs mit.
De van, mert senki más nem segített! Embernek lenni a zónában nem egyenlő azzal hogy stalker vagy!
Mondja a lány nekem, a szemeiben láttam azt a furcsa nézésmódot, láttam a szemeiben, ő is máshogy néz rám, nem mint ismeretlenre olyan mint... nem is tudom.
hasonlót látok a szemében mint amit én érzek iránta, és ez a megérzésem még soha nem csalt meg...
Figyelj csak Szvetlána, megadom a pda frekvenciámat, ha valami bajod van valameik stalkerrel...
megint félbe maradt a mondatom, mert a lány kezembe nyomott egy katonai kézi rádiót.
Ezen eltudsz érni, megbízható ember vagy, és nem olyan mint az összes itteni katona gyilkos söpredék!
Egy ideig néztem a rádióra, majd eltettem a kabátom belső zsebébe.
Köszönöm Szvetlána!
ja igen csak arra kérlek, ne hagyd el!
Rendben!
majd felálltam, és elköszöntem a lánytól majd átmentem a másik oldalra.
Közben újra megállítottak a szemétdomb felőliek is.
az egyik volt a rangidős tiszt valami hadnagy.
pár percet vele is beszélgettem.
Jó embernek tűnik.
Borisz Szvatlik volt a neve. észre vette a rádiót, amikor egyszer ügyetlen leejtettem, de vissza adta.
Látta rajtam hogy nem vagyok hidegvérű gyilkos, érdeklődött hogy miért beszéltem a lánnyal, hát elmondtam neki, amíg elküldte a másik katonát.
Mikor a végére értem annyit mondott hogy majd még talál számomra valami kis dolgot és megadta a saját rádiója frekvenciáját, de hozzá tette hogy most azért már menjek.
Hát tovább is mentem.

Benéztem a közeli stalker bázisra, éppen pecsenyét sütögettek.
az egyik benti kis épületből hallom hogy rajta ütést terveznek a kis csapat ellen a vasúti töltésnél.
az egyik "résztvevő" elég részeg volt ahhoz hogy elkotyogja nekem a támadók fegyverzetét, és számát is.
ezt az információt tudva, elmentem a tábor mögé, és rádión elértem Boriszt.
Hadnagy itt jeff, hall engem?
Igen hallom, mi az? máris teszteli a rádiót? kérdezi nevetve.
Vigyázzanak, támadást akarnak intézni önök ellen, hajnalban 8 ember 2 oldalról pár géppisztolyos, de 3nál ak van!
Honnan tudja ezt?
betértem a stalker táborba, és ezt tervezik itt!
Értem, köszönöm hogy szólt!
Nincs mit, csak 1 kérés!
Igen?
Vigyázzon Szvetlánára kérem!
Nyugalom, vigyázok rá!
Köszönöm az információt, és sok szerencsét stalker!
Viszont.
Mondtam majd eltettem a rádiót, ekkor azonban hátra jött egy stalker, és meglátta amint üzentem, szaladna vissza, de elkaptam, és leütöttem.
hátra húztam a tábor mögötti frissen megjelent anomáliásba dobtam, az ájult fazont, az egyik ijen anomálisa a föld felé húzta, össze nyomta, majd szét vetette cafatokra.
ezzel a gond letudva, és tovább indultam a szemétdomb felé.

Épp a késeimet élezgettem mikor beállít a kucsmás illető egy vérszopóval. Nézem, eléggé jó állapotban van, a kés pont ott érte ahol felvágom így nem fog látszani, viszont a fején a bőr eléggé lejött.Nembaj, a lényeg annyi hogy ér valamit. Azt mondta hogy beszámítható-e egy hiúzbőrnek. Mondom nem mert ez egy feladat hogy tíz hiúz bőrt kell leadnom és két vérszopó bőrt. Nos, a két vérszopó bőr már megvan, csak a 10 hiúz kell. Ebből azért bíztam rá hatot, mert öt darabot megtartok a hatodik meg a kucsma lesz. Én nekem meg csak ötöt kell leszednem. Így mindenki azt kapja amit akar. Én nekiálltam a nyúzásnak ő meg kiment. Remélem hamar hozza a cuccot mert kellenek nekem a bőrök.

Ahogy a tűz mellett beszélgetünk, mondják hogy az amerikai kollégának lenne 1 alkatrésze ami jó lenne a másik bázison a generátorhoz....Felállok, közben mondom a beszélgetőtársaimnak hogy én rákérdezek arra az alkatrészre, de Wolf utánamszól hogy ne siessek annyira a csávó elment, de 15000 ért viheted...huh...utánanézek mit tehetek, majd elindulok a másik bázisra, a hangtompító még mindig nincs rajta a stukkeron...nembaj, még este meglesz...elindulok, a sötétben kicsit nehezebb haladni, de azért próbálok sietni, a híd felé tartva fényeket látok...az őrségnek nem kéne zseblámpát használni...akkor ezek csak a katonák lehetnek akik a teherautóval jöttek...úgy tűnik kerülni kell...nem akarom a katonákra költeni a pénzem...szval irány az alagút..és kerülgethetem az elektromos szarokat...sikeresen átérek a túloldalra, megyek a bázis felé, ám ekkor meghallok valakit a sötétben mászkálni...próbálok közelebb kerülni...a holdfénynél nem látok sokat...az biztos hogy stalker...és 1 másik stalkert visz a vállán majd bedobja egy anomáliába...ahogy megfordul akkor látom meg...ez az amerikai ipse...Mit csinál ez? mindegy... várok 1 kicsit míg elmegy, majd mikor már elég messze van, bemegyek a bázisra, közben töröm a búrám mi oka volt megölni 1 stalkert.... ahogy beérek a tábortűz mellett ülők hangosan beszélgetnek, a hangjukon hallatszódik hogy van bennük anyag...mielőtt leülnék bemegyek a szerelőhöz, dobja már rá a hangtompítót az mp5-re...közben visszamegyek a tűzhöz és leülök az ittas emberkék közé....ahogy figyelem miről beszélnek szép lassan leesik hogy ezek meg akarják támadni a híd alatti őrséget...felállok és elkezdek ordibálni: TI TELJESEN MEG VAGYTOK HÚZATVA?!?! NEM JUT ESZETEKBE MI TÖRTÉNT TEGNAP ESTE?!?! 4 ŐR MIATT KISEBB HAJTÓVADÁSZATOT INDÍTOTTAK!!! BAROM ÁLLATOK!!! átrohanok a szerelőhöz, szólok neki hogy húzzon bele dolgom van....2 perc múlva nálam a fegyverem és sprintben vissza a faluba...

-Te ennek mi a baja?
-Nem tudom...
-De mond valamit
-Akkor tegyük azt,még mindig kicsi a fegyverzetünk,a tervet még készitgetjük,és kiküldünk 2 futárt Svidorovich hoz hogy rendeljen AK kat,mennyi pénzetek van?
Össze tettük a pénzünket,összesen 35000 RUbel volt,16 000 Ből veszünk 2 AK-t és 4000 Ből Lőszert hozzá
és már inditottuk is a 20000 el a 2 futárt,azért 2 hogy fedezzék 1 mást,1 ik profi a másik még új volt itt,
-A Többiek addig a széfbe pakolják a többi pénzüket,Meg akinek felesleges dolgai vannak ugyan úgy be a Széfbe,értitek? - mondtam megint picit vezériesen,2 perc múlva kijött Fürge is aki ránk orditott,és ő is ment gyorsan futásba a faluba,én felkeltem,még a józan barátaimmal a bejáratnál felszögeltüjk pallókat a hordok tetejére és olyan lépcső szerüen ami a 2 hordósra felmegy,és őrségeket állitottunk,4 et,2 ő elől,1 ik az 1 ik tetőn,másik a másikon,a tetősök szinte bele olvadtak a tetőbe,én a Déli házba rendezkedtem be,olyan iroda szerü helyiséget csináltam....

Először egy bunker volt a bejáratnál. Felültem a bunker tetejére és elkezdtem rajzolgatni. Balra volt egy üres épület. Bekiabáltam hogy van itt valaki? Ekkor iszonyatosan fájni kezdett a fejem. Kivánszorogtam a bunkerig. Leültem majd fogtam a fejem. Egy hirtelen ötlettől vezérelve a fejemre raktam az ott lévő vödröt. Ültem pár percig amikor valaki leszedte a vödröt és kérdi:
-Mibaja van ember?
-Á semmi csak fel kéne a katonaságnak térképezni a helyet de nagyon megfájdult a fejem. Amúgy Alekszej vagyok.
-Jeff vagyok, menjünk?
-Hát jó. Nekem tökéletes pozíció lenne a térkép rajzolásához ha a torony tetején lehetnék. Onnan belátnám az egész területet. Maga addig majd őrködjön.
Elindultunk. Én csak arra gondoltam hogy velem történt valami. De társam is érzett valami furcsát a hellyel kapcsolatban. Én meg egyszer csak mintha valakiket látnék. Igen. Emberek szaladgálnak és pakolnak. Talán ez volt a baleset előtt. Utána azt látom hogy megint a földön vagyok. Társam próbál felkölteni.
-Ááá csináljuk a térképet és húzzunk innen.-mondom
-Gyerünk itt egy létra.
Fölmentünk amilyen gyorsan csak tudtunk. Megint fáj a fejem, de a térképre koncentrálok. Ezután a másikon is. Ezek már el voltak rozsdásodva. Csoda hogy nem estem le. Ekkor társam is majdnem összeesik. Gondolj másra a célodra. Vagy a jelenlegi célodra. Megrázta a fejét majd elindultunk a tetőn.
Leültem majd folytattam a rajzot. 6 raktár, két pince, néhány kis épület és 2 irányból jöhetnek be. Egyik a déli kapu ahol mi is jöttünk. A másik az nyugat felé van. Kész is voltam a rajzzal. Megjegyzésként odaírtam hogy üres. Elraktam a táskámba majd megfordultam. Szinte halálra rémültem. Egy torz emberalak állt előttem pár centire. Meginogtam majd zuhantam. Elkaptam a betonpillért. Már alig bírtam tartani amikor társam odarohant, majd visszahúzott.
-Ez mi volt?-kérdi
-Elmondom de nem itt. Valami van itt. -Ekkor morgást hallunk a torony belsejéből.
Átmentünk a másik oldalára az épületnek. Rátartom a Mosin–Nagantom amikor előjön valami emberalak. A feje nagyon ocsmány. A lába teljesen más mint egy emberé. Az egész lába el van szarusodva. Ránk néz majd megint fáj a fejünk. A társam megy a létrán lefele, én leugrottam. Egy fél perc erőltetett rohanás után kint vagyunk a kis bunkernél.
-Van egy ötletem. Te bemész a bunkerbe, én elmegyek a töltésig így engem lát először, ő jön felém közbe folyamatosan lövöm a fejét. Te itt maradsz a bunkerban és amikor a bunker és énközöttem félúton jár előjössz és telepumpálod ólommal a fejét jó?
-Társam csak egy bólintással jelezte hogy rendben. 20 perc múlva megláttam. 1 lövés fejbe. De mintha meg se érezte volna jött egyenesen felém. 2 lövés is fejen. Na erre felordított végre. Iszonyatosan fájt már mindenem. A morgását úgy éreztem mintha 2 méterre lenne. Bezavart. A harmadik lövés elment mellette. A negyedik se talált. a tár utolsó lövedéke. Már magam se tudom hol vagyok de lőttem. A torkát kapta el. Egyenest a légcsövét. Cafatokra szakadtak szét amik ezután még a fejét is beborították. De az a szerencsétlen állat csak jött hörögve.
Ekkor Táraztam újra. Amikor az első golyó volt benne előrohant Jeff Elkezdte lőni a torkát. Már az egész cafatokban lógott de még mindig ment feléje. Ekkor fejbe lőttem avval az egy lőszerrel. Ekkor más szinte semmit se éreztem. Újra lőtte a nyakát aminek hatására leszakadt a feje az undorító lénynek. Társam odarohant mellém. Látta hogy komoly bajom van. Ekkor ordibált ezt nem is halottam. Pár perc múlva újra rendesen érzékeltem mindent. A kaland után elmondta egy üveg vodka mellett hogy nem pár perc volt hanem fél óra.
Kitisztult a fejem majd megkérdeztem ismer e valakit akinek kell ez a tetem.Szinte egyszerre jutottak eszünkbe a tudósok. Csinált pár képet a társam. Majd azzal együtt elküldte nekik a koordinátákat. Üzentek hogy jönnek a holttestért. 5 perc múlva leszállt egy helikopter. Kaptunk egy-egy új kísérleti detektort. A neve Veles. Szeméttelepen egyszer csak egy hangosbeszélőből hallunk valamit:
-Álljatok meg. Azt hittük olyan marhák vagyunk hogy nem vettünk észre? Elvégeztettük veletek a munkát most pedig learatjuk a gyümölcsét. Előttünk 4 bandita állt. Fedezékbe rohantunk majd társam elkezdett röhögni. Már egyet el is rakott láb alól. É is kilőttem egyet a pisztollyal. A harmadik már Jeff közelében volt. Az akval fejbelőtte. A negyedik egy késsel rohant egyenest nekem. Előkaptam a Machetát és vártam. Amikor egy méterre volt lecsaptam a fejét. A machete tiszta vér lett. Letöröltem a bandita köpenyében. A felszerelésüket mondtam nyugodtan lehet Jeffé is aki összeszedte. Azért ideadott 10 lőszert a Mosinba. Utána hamar elértük kordont. A híd alatt pár katona rostokolt. Kérdezte hogy minek vagyunk itt. Ekkor a társamra mutatott
-Te átmehetsz de a másik nem.
-Akkor nem kell a komplexum térképe? Maga tudja.
-Dee várjon na. Menjen maga is. Én csak öö vicceltem.
Velünk küldték az egyik őrt is. Így beengednek. Útközben Jeff és a katona beszélgettek valószínűleg ismerhetik egymást. Ott bemenetünk az irodába és letettük az asztalra a térképet. A parancsnok elkezdett hümmögni.
-Na sztalkerek volt bent valami?
Ebben a pillanatban megszólal társam PDAja:
Emberek itt Sakharov professzor. Amit találtak egy új mutánsfaj. Egy erős Pszi mutáns ami az elmét támadja. Ha máskor ilyet találnak Tűnjenek el onnan. Nagyon veszélyes!!!

-Aha jó a választ megkaptam. Holnap indulnak is a csapatok. Félkatonai frakció lesz ott. Az állam támogatja őket. A felderítésért megkapják a frakció egyen felszerelését.
Átnyújtott egy Fura ruhát. Egy sisakot. Egy Obokant 20 tárral. Meg két tojásgránátot mind a kettőnknek.
-A duty végi az embereket a Zónától. Már pár éve tervbe van. A közönséges sztalkerek is csatlakozhatnak a frakcióhoz. És egy sztalker részleget is létrehoznak a területen. Remek. Ma este maradjanak és holnap kimennek az új frakció tagjainak segíteni a bázisépítésnél. Akár tagok is lehetnek ha gondolják. Ezután megittunk egy üveg vodkát és elmentem aludni.

Zini: hánnyan dobtátok össze azt a rengeteg pénzt, meg úgy tudom hogy neked sincs valami sok mert alig csináltál valami munkát eddig.

Légió: szerintem a bárba majd később mehessenek a stalkerek mert a katonák nem iagzán támogtaják a munkásságukat úgy kéne ki nézni-e hogy a duty rá kell beszélni hogy beengedjenek, de ne a katonák önszántukból. Érted?

tehát ezt tervezi a sereg... hm...
Most megegyeztem a tiszttel hogy most azonnal nem megyek vissza, majd vissza jövök az itteni helyőrségre ha megyek a tiszt bele egyezett 1 feltétellel, hogy listát kár azokról a katonákról akik szerintem megfelelnének az új posztokra, és adott 20 aktát a pdmra.
és megjegyezték a pda frekvenciám, így ha jövök a bázis felé, nem lőnek agyon...
az új ruha amit kaptam elég érdekes, de jobb mint az én szedett vedett kis civil öltözetem, egy golyó álló mellényel...
de azért utóbbit magam alatt hagytam vész esetére...
de teszik a teljes fekete szín, egy két piros vonással...
éjjel hasznos, mert nem vesznek olyan gyorsan észre, de nappal...
na mind 1.
lementem a faluhoz, és eltettem amit kaptam, kivéve a gránátot azt eladtam az egyik zöldfülűnek...
az Obokánt amit kaptam, bevittem a házba, és be a szekrénybe, a legjobb állapotú fegyverem, de mégis inkább az Ak74esemben bízok még...
kérdeztem közbe wolfot hogy volt-e ajánlat tétel.
Hát öreg, járt itt egy ürge kinek neve fürge, kérdezett mennyi, azt mondta majd meglátja.
"járt itt egy ürge kinek neve fürge" hehe... ismételtem el, majd felnevettem.
egyéb valami történt-e?
jah, nem rég volt itt 2 stalker, AK-kat vettek Szidorovicstól. megfogják támadni a vasúti töltést, gondolom.
az nem lesz jó... mondtam vészjóslóan.
Te tudsz valamit amit én nem?
igen, azt hogy hamarosan indul egy félkatonai szervezet, bent a szemétrakások utáni régi ipar telepnél, ha most megtámadják a vasúti töltést, a katonaság nem fogja segíteni a stalkereket!
Megegyeztél a sereggel?
Igen, ez a félkatonai csapat, a mutánsokat, és a banditákat fogja ölni, a stalkereket segíti, de csak akkor támogatja őket ha a stalkerek nem támadnak katonákat!
Wolf gondolkodóba esett, majd futva kirohant, de elötte még utánam szólt: Gyere utánam!
Megyek, majd kirohantam az épületből.
az 2 fickó akik az akt vették pár perce mentek el, még utol érhetjük őket! Mondja farkas lihegve a rohanástól.
nemsokára be is értük a két futárt, és meg is állítottuk őket.
ellenkezett a két futár, és vissza vissza szólogattak farkasnak, de farkas nem törődött vele, látta hogy eléggé be voltak állva, csoda hogy nem sétáltak anomáliába.
Ám az egyik stalker pofán vágta Farkast, aki helyben leütötte.
ekkor tettem szóvá a gondolatom: Anomáliába velük!
Farkas se tudott jobbat, de elötte átkutatta őket, lőszert is találtunk náluk, egy rakás 5.45öst, ezeket eltettük, az AKákat betettük a falu melletti kis anomáliás részhez egy kis rejtekhelyre amit csak wolf ismer, de immáron én is
kb még 5000 rubelt is találtunk náluk, ezt náluk hagytuk, és a detektorokat a kezükbe tettük, majd bedobtuk az anomálisába tűnjön annak hogy részegen akartak relikviát keresni...
mikor végeztünk, és megfordulunk, észre vett farkas egy alakot,
Utána is lőtt kettőt a hangtompítós pisztolyával.
mivel a második lövés eltalálta oda rohantunk hozzá.
Fürge volt az.
ijedten nézett ránk.
Mit láttál?! kérdezi tőle dühösen farkas.
semmit... feleli félve.
Hazudsz, mit láttál?! kérdezi dühösen a fejének szegezve a fegyvert.
Soha nem láttam ilyennek wolfot, eddig mindig csak egy nyugis ember volt, ijen dühösnek, és megszállottnak még nem is láttam soha...
Nyugi Wolf, tartja a száját erről a kis estéről igaz-e? mondtam fürge felé nézve.
Igen igen..
Wolf egy ideig gondolkozott, majd eltette a pisztolyát.
vette egy nagy levegőt.
beviszünk a táborba egy csapat bandita üldözött, és lőtt meg megértetted? mondta, majd kifújta a levegőt.
Igen. Mondta, majd megfogtuk, és bevittük a táborba, és elláttam a sebét, kivettem a golyót, és bekötöztem neki.
Még pár napig sántítani fogsz rá! mondtam, majd fel álltam, és a házamhoz mentem, de elötte lemostam a kezemről a vért.
bementem a szobámba, volt ott ült az egyik ágyon a kandallóval szembe.
az ágy ott volt a sarokba, wolf a falnak támaszkodva nézte a lobogó kandallót.
leültem, kibontottam egy konzervet, és megvacsoráltam mellé egy kis vodkát öntöttem le...
Wolf is megkajázott, ivott is egy két pohár vodkát, majd elpilledt az ágyon...
én még gondolkodtam pár óráig, mire elaludtam a fotelembe...

Egész kellemesen aludtam,ahhoz képest,hogy a semmi közepén vagyok,most nincs időm tüzet rakni szóval hideget kajáltam:mindenhol csak víz és nád.Sokáig botorkálok,míg pár vastag bokron át meglátok pár fa épületet.Egy órámba telt mire ösvényt vágtam magamnak,ez valami halászfalu lehetett ( ez lenne a CS bázis )több ház,és egy étteremnek látszó hely,gyűjtök pár ágat,és tüzet rakok,itt valamiért biztonságban érzem magam.

Ahogy futok a falu felé kiabálást, dulakodást hallok...lelassítok, bebújok egy fa mögé,próbálok rájönni mivan...Aztán látom...Wolf és mégvalaki...két másik embert üt le...őket is anomáliába dobják...mia? indulnék vissza a faluba, de hirtelen golyó csapódik a mellettem lévő fába, utána pedig a lábamba...elesek...odajönnek hozzám, Wolf, a másik pedig az amerikai...Farkas elkezd velem ordibálni...enyhe sokkot kaptam,meg sem tudok szólalni, rámerőltetnek valami olyasmi történetet hogy banditák lőttek meg...bevisznek a táborba, az amerikai fószer ellátja a sebemet,azt még hozzáfűzi hogy nem nagyon leszek fürge 2-3 napig...majd bemennek az egyik házba...óvatosan megpróbálok feltápászkodni....volt már roszabb is...bemegyek a ládámhoz, előveszek 2 konzervet, és kiülök a tűz mellé...ahogy eszegetek többen is kérdezik: mitörtént? pár bandita utolért és majdnem elkaptak...Farkasék segítettek ki a bajból...
A tűz mellet üldögélve elgondolkozom...próbálom összerakni a történteket...fáradt vagyok, de azért is gondolkozok 1 keveset ...meghúzom a laposüveget, és próbálom összerakni a képet....majd hirtelen bevillan...de majd holnap...nagyon fáradt vagyok....bevánszorgok a házba ahol a cuccom van, lapakolok, kényelembe helyezem magam..gyorsan elalszok....Hirtelen felriadok...nézem a telefont...6:12....ennyit arról hogy most talán kialszom magam...feltápászkodok, lesántikálok a kereskedőhöz...kellene 1 fegyverkarbantartó szett, és 1 ehhez való kézikönyv, 2 doboz energiaital,és esetleg ha tudnál szerezni még 1 üveg normális vodka is jólenne...néz rám 1 darabid majd megszólal: háth..a karbantarószettet megkaphatod 1500-ért, vodka, ha tényleg minőségi kell, holnap hoznak 1 pár üveg absolutot..az megfelel? 500 rubel lesz 1 üveg úgy számolj...lerakok neki 1600-at, a szettet viszem is,útközben lerántom a 2 enegiaitalt.. a vodkámért meg holnap jövök,úgytúnik itt a minőséget meg kell fizetni....következő utam az esti "barátaimhoz" vezet...ahogy bemegyek, látom még mindketten alszanak....veszek egy nagy levegőt,majd kopogok az ajtófélfán...először farkas riad fel, majd a másik, már rántanák elő a pisztolyukat mindketten, de inkább szólok: Nyugi van!...nem azért jöttem hogy lelőjjelek titeket...csak beszélgetni... ha jól sejtem pont azért dobtátok a 2 csávót az anomáliába mint amiért az előzőt a jenki barátunk tette...ti sem akarjátok mészárolni a katonákat...megsúgom, én sem...szóval ha a stalkerek érdekében szerveztek akciókat a jövőben nyugodtan szóljatok...és lehetőleg ne lőjjétek el ok nélkül a lábam....további szép napot! köszönök majd visszaindulok a cuccomért...rendbe kéne rakni azt a 2 obokant...

Vissza
Top Alul