tehát ezt tervezi a sereg... hm...
Most megegyeztem a tiszttel hogy most azonnal nem megyek vissza, majd vissza jövök az itteni helyőrségre ha megyek a tiszt bele egyezett 1 feltétellel, hogy listát kár azokról a katonákról akik szerintem megfelelnének az új posztokra, és adott 20 aktát a pdmra.
és megjegyezték a pda frekvenciám, így ha jövök a bázis felé, nem lőnek agyon...
az új ruha amit kaptam elég érdekes, de jobb mint az én szedett vedett kis civil öltözetem, egy golyó álló mellényel...
de azért utóbbit magam alatt hagytam vész esetére...
de teszik a teljes fekete szín, egy két piros vonással...
éjjel hasznos, mert nem vesznek olyan gyorsan észre, de nappal...
na mind 1.
lementem a faluhoz, és eltettem amit kaptam, kivéve a gránátot azt eladtam az egyik zöldfülűnek...
az Obokánt amit kaptam, bevittem a házba, és be a szekrénybe, a legjobb állapotú fegyverem, de mégis inkább az Ak74esemben bízok még...
kérdeztem közbe wolfot hogy volt-e ajánlat tétel.
Hát öreg, járt itt egy ürge kinek neve fürge, kérdezett mennyi, azt mondta majd meglátja.
"járt itt egy ürge kinek neve fürge" hehe... ismételtem el, majd felnevettem.
egyéb valami történt-e?
jah, nem rég volt itt 2 stalker, AK-kat vettek Szidorovicstól. megfogják támadni a vasúti töltést, gondolom.
az nem lesz jó... mondtam vészjóslóan.
Te tudsz valamit amit én nem?
igen, azt hogy hamarosan indul egy félkatonai szervezet, bent a szemétrakások utáni régi ipar telepnél, ha most megtámadják a vasúti töltést, a katonaság nem fogja segíteni a stalkereket!
Megegyeztél a sereggel?
Igen, ez a félkatonai csapat, a mutánsokat, és a banditákat fogja ölni, a stalkereket segíti, de csak akkor támogatja őket ha a stalkerek nem támadnak katonákat!
Wolf gondolkodóba esett, majd futva kirohant, de elötte még utánam szólt: Gyere utánam!
Megyek, majd kirohantam az épületből.
az 2 fickó akik az akt vették pár perce mentek el, még utol érhetjük őket! Mondja farkas lihegve a rohanástól.
nemsokára be is értük a két futárt, és meg is állítottuk őket.
ellenkezett a két futár, és vissza vissza szólogattak farkasnak, de farkas nem törődött vele, látta hogy eléggé be voltak állva, csoda hogy nem sétáltak anomáliába.
Ám az egyik stalker pofán vágta Farkast, aki helyben leütötte.
ekkor tettem szóvá a gondolatom: Anomáliába velük!
Farkas se tudott jobbat, de elötte átkutatta őket, lőszert is találtunk náluk, egy rakás 5.45öst, ezeket eltettük, az AKákat betettük a falu melletti kis anomáliás részhez egy kis rejtekhelyre amit csak wolf ismer, de immáron én is
kb még 5000 rubelt is találtunk náluk, ezt náluk hagytuk, és a detektorokat a kezükbe tettük, majd bedobtuk az anomálisába tűnjön annak hogy részegen akartak relikviát keresni...
mikor végeztünk, és megfordulunk, észre vett farkas egy alakot,
Utána is lőtt kettőt a hangtompítós pisztolyával.
mivel a második lövés eltalálta oda rohantunk hozzá.
Fürge volt az.
ijedten nézett ránk.
Mit láttál?! kérdezi tőle dühösen farkas.
semmit... feleli félve.
Hazudsz, mit láttál?! kérdezi dühösen a fejének szegezve a fegyvert.
Soha nem láttam ilyennek wolfot, eddig mindig csak egy nyugis ember volt, ijen dühösnek, és megszállottnak még nem is láttam soha...
Nyugi Wolf, tartja a száját erről a kis estéről igaz-e? mondtam fürge felé nézve.
Igen igen..
Wolf egy ideig gondolkozott, majd eltette a pisztolyát.
vette egy nagy levegőt.
beviszünk a táborba egy csapat bandita üldözött, és lőtt meg megértetted? mondta, majd kifújta a levegőt.
Igen. Mondta, majd megfogtuk, és bevittük a táborba, és elláttam a sebét, kivettem a golyót, és bekötöztem neki.
Még pár napig sántítani fogsz rá! mondtam, majd fel álltam, és a házamhoz mentem, de elötte lemostam a kezemről a vért.
bementem a szobámba, volt ott ült az egyik ágyon a kandallóval szembe.
az ágy ott volt a sarokba, wolf a falnak támaszkodva nézte a lobogó kandallót.
leültem, kibontottam egy konzervet, és megvacsoráltam mellé egy kis vodkát öntöttem le...
Wolf is megkajázott, ivott is egy két pohár vodkát, majd elpilledt az ágyon...
én még gondolkodtam pár óráig, mire elaludtam a fotelembe...