Reggel korán ébredek.. amint feljövök a pincéből, látom hogy megkettőzött őrség áll minden oldalon...odamegyek Wolfhoz, nekem miért nem szóltak hogy őrködjek? Neked most más dolgod lesz...Szépen kipakolod a táskád, csak a legszükségesebbeket viszed magaddal...fegyver,lőszer, elsősegélycsomag....És futólépésben felmész a szemétdombi átjáróig, ott körülnézel banditaügyben, közben ahogy csak tudod figyeled a katonákat...most lehetőleg ne nagyon kezdj el hullákat nézegetni...csapda is lehet....tegnap eléggé begurultak ránk a zöldsapkások....mihelyst elértél az ellenőrzőpontig kerülőúton jössz vissza, nem a betonúton, a lényeg nézz körül alaposan vannak e még kint katonák, és ha vannak mennyien. Semmi esetben se kezdj ki velük. Jólvan mondom én szépen bemegyek a házba ahol 2 napja aludtam, bepakolok a ládámba, és indulok, a futásnál azért kicsit lassabban haladok,azért nem árt néha figyelni is, de haladok rendesen..már majdnem a hídnál vagyok, mikor golyók csapódnak mellém a földbe....beugrok egy fa mögé, előveszem a távcsövem,majd óvatosan körülnézek...annyi leesett hogy a bal oldali mezőgazdasági épületből jött a lövés, inkább a tető környékét próbálom nézni, aztán az egyik oldalon egy toronyszerűségben meglátom hogy kihajol 1 bandita elkezdi pásztázni a területet, de nem lát meg. Nézelődik kb 20 másodpercig majd visszabújik...közelebb rohanok...nem vett észre...balról megkerülöm az épületetet, majd csndben felmegyek a vaslépcsőn..óvatosan haladok, nézem hova lépek..mintha friss vér lenne a lépcsőn...megtapintom..még nem is alvadt meg teljesen...felérek, nézem hol lehet az ürge...meglátom a lábát..ellövöm a térdét, összeesik.Óvatosan odemegyek, a csávó haldoklik..többszörösen bekötözött seb az oldalán, de vérzik..úgy tűnik katonákkal találkozott..és valahogy elsántikált idáig..de itt vége végetvetek a szenvedésének, fejbelövöm...nézem hol lehet a fegyvere..kiesett a tetőre,kinyúlok érte...katonai fegyver távcsővel...elrakom, lemászok, majd indulok tovább..elég sok időmbe került ez a kis akció, de nem lett volna jó ötlet 1 lövész hagyni mögöttem...haladok tovább, a híd alatt senki...ahogy átérek bemegyek az épülőfélben lévő bázisra, megkérdezem minden rendben van e....itt sem támadtak a katonák, és ahogy látom kezdenek berendezkedni a fiúk, sőt, már szemben is van 1 kisebb lőállás, átnéezk oda is, ahogy látom próbálják "beásni" magukat csak így tovább fiúk! majd köszönök és futólépésben tovább...ahogy felérek az ellenőrzőpontig látom a 4 hullát akit még Wolf-ék szedtek le..ám ahogy bemegyek az udvarra, egy égő halmot találok...banditák lehettek ha jól számolom a koponyákat 5...átmegyek a poszton, körülnézek erre is, úgysem jártam még erre...nem kell sokat mennem előre, három ottvagyott jármű után további 2 égő halmot látok meg...ez szép...inkább irány vissza...ahogy Farkas is mondta, balszélen haladok visszafelé, itt volt 1 nagyobb kutyafalka...mindet lelőtték..úgy tűink egy kis haszon is jár a katonákkal...közeledek a vasúti töltés felé...beveszek 2 sugárás elleni tablettát, előveszem a fegyverem, és átrohanok..most nincsennek zombik...viszont 1 kővirág ugrál az anomáliák előtt ez felkapom, majd irány tovább...balszélen tovább haladva, egy tábortűz maradékait látom meg..., 4 halott banditát látok, és 2 katona...úgy tűnik ilyeneket küldtek ki...a másiknál még ott a fegyvere...ugyanolyan mint amilyet a banditánál találtam a toronyban...fekete, távcsővel...ezt elrakom, +összeszedem a hozzá való tárakat...1 teli, egyben van 12 töltény, a többi üres...viszont mostmár több cuccot nem szedek fel mert nehéz lesz a tatyó...haladok visszafele, a másik alagút...a hallottak szerint ez a sötétvölgybe vezet...2 újabb bandita hulla....hagyom őket a francba, indulok a parkoló fele...ahogy közeledek lövéseket hallok, majd látom hogy baloldalt eldől 2 disznó..körülnézek távcsővel, 1 stalker vadászik a tetőről...nem állok meg beszélgetni balról kikerülöm a parkolót és haladok tovább....úgy tűnik a katonák már bementek a járőrből...szépen kocogok oldalt, lassan elérem a falut...azért még kicsit lejjebbmegyek, távcsővel megsasolom azt a sok vaskalapost, hátha látok valami érdekeset...azon kívül högy fokozott az őrség nem sok a látnivaló....de aztán meglátom..mindkét oldani toronyba gépágyúk felszerelve....úgy tűnik nem lesz valami jó ötlet mostanában errejönni... viszakocogok a faluba, az útról lefele már sétálok, kifújom magam....odamegyek wolfhoz, jelentek...több helyen is találtam halott banditákat, megjelölöm a térképén...és megmutatom neki milyen fegyverrel nyomultak a katonák...aztmondja ez egy obokan az ak család egyik továbfejlesztett verziója....azt tanácsolja 1 időre pakoljam el mert nem lesz tanácsos ilyennel mutatkozni, szval megy a láda aljába....odaad 2000 rubelt, majd hozzáfűzi: lásd el magad a kereskedőnél, és kösz a segítséget...bemegyek a házba, lepakolom a fegyvereket, előveszek egy konzervet és leülök csevegni kicsit a tábortűz mellé....
na gyerekek a terep tiszta, csak óvatosan a katonákkal, mert ementáli lesz belőletek
szép ha gondoljátok 1-2 ember átszállingózhat feltérképezni a mocsarat
ha valakinek nemteccene akk szóljatok