Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
egy csapat taknyos újoncról van szó... mi akarunk bázist építeni?
egy autó szerelő, egy szakács meg mit tom én mien hülye szakmunkások? most tényleg nem lehetne gondolkozni úgy hogy bele éled magad mit tennél, tudod hogy 1 életed van, tudod hogy nem gyógyulsz gyorsan, és nem bírsz el egymagad akár 1 katonával se szemtől szembeni tűzharcban.

nem ordibálás nem gurult el a gyógyszerem, csak egy kis gondolkozás menetet kérnék...

erre próbáltam rávilágítani....jóesetben 5 napja vagyunk a zónában és nincs még annyi stalker hogy mindenhol ottlegyünk....mivel Zini már leírta hogy elkezdtünk berendezkedni, akk legyen ezt valahogy megoldjuk, és szép lassan összetákoljuk valahogy azt a 2 disznóólat :D de még nem tudunk mindenhova helyőrséget telepíteni mert nincs élőerőnk....és nagyon más se....szval még csak "bóklászolunk" és nem olyan kicsi az a kordon és környéke.....

Attól függ kit kérdezel....sztem nincs értelme....végülis mért lenne kitörés? elvileg csak egy pár ember császkál kordonban és a határvidéken, és mégkevesebb a szeméttelepen és környékén.....

HA gondoljátok akkor tudok három tapasztaltabb Stalkert és jómagamat egy veterán katonát hozni.
Tudunk segíteni a bázis felhúzásában.

Meg amúgy is először az út két oldalát védjétek be, a bázist meg egyszerűbb először magáról a bázisról védeni.
A katonákkal meg baj lesz, de egyezzünk meg abban hogy egy razziát tartanak a kezdők táborában ahol elbeszélgetnek szidorovichal és farkassal. A hullát hullát eltemetjük, a többiről meg Reni dönt hogy segít minket vagy feldob és akkor mészárlás tör ki.

Miközben a tűz mellett üldögélünk, lövéseket hallunk, majd rá 1-2 perccel befut Wolf és 1 másik stalker 2 katonával, majd bezárják őket az egyik házba, mi hiába kérdeznénk őket nem válaszolnak. Miután végeznek Wolf szól hogy kéne pár ember, fel kéne menni a híd utáni disznóólakig, és ott elhelyezni valami előretolt állás szerűséget, hogy ne tudjanak lejjebbjönni a banditák....hatan indulunk el itt van az az arc is amelyik megvette a késem...a híd előtt szétválunk, egy csapat körbemegy az alagút felől, és egyszerre támadjuk meg a katonákat.Sikerült meglepetést okoznunk, így szerencsére em,bert nem vesztettünk, de az egyik fiút meglőtték, nembaj túléli. Gyorsan felkapkodjuk amit látunk majd indulunk tovább, most nem nagyon érünk rá erre...ha megálltunk majd elosszuk...Odaérünk az ólakhoz, egyenlőre eddig jöttünk....óvatosan körbejárjuk, a bentlévő mutánsokat kihatják,közben az egyik csávó gyors felmászik a tetőre, előveszi a távcsövét és alaposan körülnéz...Miután lekiabál hogy Tiszta! kifújjuk magunkat..segítünk a meglőtt fiúnak ellátni a sebét....Őrt állítunk, és megnézzük mit lehet kezdeni a hellyel, van itt 1 ilyen rácsos zárkaszerűség, egy pár matrac és egy asztal....nemsokkal utánunk befut még 4 krapek, 2 szerintem a kereskedő embere, mert az 1-ik valami szerelőszerű, a másik meg mondjuk úgy "viszonteladó"...ők is letelepednek, mire ez a hely normálisan védhető lesz el fog telni 1 kis idő....
miattunk ne siessetek...egyenlőre még ki kell találni miből építkezünk....mert nemfogja a katonaság helikopterről dobálni az építőanyagot az fix :D de ha gondolod jöhettek sztem.....jah és Zini.....lehetőleg ne akarj minden katonát levadászni....ez a híd alatti is sok lesz a parancsnoknak.........és ha ezt akarod folytatni nemfogják tolerálni.....

Reggel korán keltem(hajnali 5) és irány portyára! Kimentem és elkezdtem körülszaglászni. Láttam amint valakit széttép egy falka vadkutya. Mikor a vadkutyák elmentek én megvizsgáltam a hullát. Nem volt nála más csak egy pisztoly meg némi lőszer. Mentem tovább a híd felé. Láttam hogy pár ember lekaszálja a híd alatt lévő katonákat. Úgy gondoltam inkább nem megyek közelebb. Messziről figyeltem a dolgokat majd inkább elmentem onnan. A halott PDA-jában volt egy rejtekhely leírása is, Azt írta hogy a vasút mellett van egy parkoló, és ott elrejtett egy tatyit amiben AK74-es lőszer és pisztoly lőszer van. Odasiettem de most óvatosabb voltam. Nem értem hozzá a hullákhoz és nem csaptam zajt. Mikor kijutottam megnéztem a táskát és 2 tár AK lőszert találtam és 3 tár pisztolylőszert. Amikor jobban átnéztem egy kis lezárt tokot os észrevettem. Ilyen ezüst színű tok volt mint egy irattartó. Kinyitottam és tele volt friss cigarettával. Változó fajtákkal. Volt itt Viceroy, Belomorkanal, Prima, Golden fleece. Nagyon örültem mert a legutóbbi cigarettámat még a Zónán kívül szívtam el. Itt meg volt vagy 20 darab. Elraktam. Mentem vissza Sidorovichoz. Hátulról egy bandita megállít.
-Állj!
-Ki az?
-Fordulj meg!
Megfordultam. A bandita csont sovány volt, szemei véreresek és látszott rajta hogy éhes.
-Adj enni! MOST!
-Pillanat, előveszem a kajámat.
Benyúltam a táskámba ahol a másik bandita pisztolya volt. Megfogtam a pisztolyt, táskán keresztül céloztam és lőttem. Hasba találtam és hanyattvágódott. Meghalt de szerencse mert a pisztoly meg beragadt. Átkutattam, és volt nála egy Zippo öngyújtó, még működik de eléggé vacak állapotban van rozsdás meg minden. Kár volt megijednem mert nem volt töltény a pisztolyában de ha lett volna akkor sem lenne baj mert a ravasz elrozsdásodott, a zárszerkezet beragadt, a tár meg nem maradt benne folyton kiesett. Azért eltettem talán kapok érte egy kis pénzt. Semmi nem volt nála csak az öngyújtó. A testet bedobtam a bokorba és mentem vissza a táborba. A táborban eladtam a két pisztolyt és kaptam értük 200 rúbelt. 500 rúbelem már van szóval haladok. Az összes pénzemet a padláson tartom hogy ne tudják ellopni. Felvittem és leraktam. Az AK lőszert átnéztem, mindegyik kitűnő állapotban van. A cigarettatartót kinyitottam és kivettem egy Primát. Rágyujtottam. A Zippo már kezd kifogyni szóval a következő vételem az lesz. Jól esett ennyi idő után újra dohányozni. Miután elszívtam lefeküdtem aludni mert fárasztó volt a mai nap.

Hát persze hogy ne legyen vita belőle kiépitjük a bázist,am Scarcerow a Zónába a lényeg a túlélés,Szerinted melyik hülye jön oda aki nem tud elrendezkedni?Hoznak szépen Vaslemezeket és felszereljük rendesen azt a Farmot :D persze most 1 ideig uncsikat fogok irni mert elmentem ide turkálni ezért meg azért szoval ilyen hülyeségek,1 kérdés: A Vasúti töltési hely megmaradhat vagy szépen beszarjanak a közeledő katonáktól?
Na elindultam Kelet re,valami leomlott ház és 1 másik farm volt itt,ez az út másik szélén volt,a Keletin,mi a Nyugati szélén voltunk,találtam 1 Nagy Vas rudat,Henger alakja volt,és ezek után két Y alakzatút is találtam
-Ezeket elviszem a fiúknak hogy jobban tudjanak Husit sütni - mondom magamnak -
Majd megcsillan valamin a szemem,1 dobozban volt,1 PDA Vissza verte a napot,eltettem,és volt mellete 1 tár AK lőszer és 2 tár pisztoly lőszer meg 1 Sugárzás elleni gyógyszer és 1 vodka,Megnéztem a PDA-t,ezen kívűli relytekhelyen volt 1 a Szemétdombon,majd oda is betérek 1 szer,a PDA-t elraktam,vissza fele menet gondolkodtam hogy most mennyek-e vagy később
Végül rájöttem hogy előszőr a bázis
Beértem,már hoztak néhány erősebb deszkát és 2 létrát,a létrákat a tetőre erősitettük,és a deszkákat elhelyeztük a tetőn hogy tudjunk rajta járni,Csak az 1 ik tetőre volt elegendő deszka,szoval azt a Szemétdomb felé nézethez irányitottuk,én a két Y és a Henger alakú vasrudat állitottam fel,már hozták is a következő husit mikor a szályán át,át dugtam a seggéig (lol) és elkezdtük sütni,az új kereskedőtől vettem magamnak 1 távcsövet,esteledett,dörgött az ég,de nem esett,érdekes,de villámlani villámlott,begyújtuttuk a tüzet a Husi alatt,és leültem a tűz mellé,most Harmónikázni kezdenek Gitár helyett,a bázison összesen 7 en voltunk eddig,plusz a kereskedő és a technikus az 9,Holnap mégtöbb deszkát keresek,és a Bázis Nyugati részét (másik kijárat) ott bekeritésezem,jó erősen hogy még bulldózer se szegye ki,hehe,a keletin ha még maradt deszke két oldalt szögelem be erősen,és közötte át lehet menni majd,bementem a matracomra,és magamra húztam a lepedőt,álomba tértem....

Hát nem tudom de én a Csernobilba vizet, kaját, lőszert és egyéb túléléshez elengedhetetlen dolgokat vinnék semmiképpen sem fúrót vagy kalapácsot vagy vaslemezeket..

hát azt már hozott mindenki,ha víz elfogyott vagy ki megy,vagy mocsárból iszik,vagy pedig rászokik a vodkára,szovalm ez a víz mindenképen elfog fogyni,a másik 2 őt simán találsz hulláknál relytekhelyeknél és kereskedőknél,vagy ott is kimész csernobilból,szerszámokat csak nem hoznak már az aknamezőn elhalnának a súlyától,azokat majd szépen találnak XD

A mocsárból csak akkor innék ha sürgősen világításra lenne szükségem mert egy korty és mozgó világítótorony leszel. Vizet lehet venni a kereskedőnél a tiszta vizet meg semmilyen alkohol nem tudja helyettesíteni. A szerszámokat meg a kereskedő tud szerezni, de ide nem kellenek szerszámok, mi kell egy barikád és egy létra, a tetőről leszedsz egy paladarabot és kész a lőállás. Barikád, hát jézusom összedobálsz pár hordót, pár deszkát, székek, vaságyak és kész. Létra? azt meg tudsz csórni a táborból vagy a banditáktól.

Elsőnek Gregor kezdte az őrködést a tetőről figyelte a tájat. Mi a padláson lévő szalmáét használtuk ágynak. Az éjszaka közepén felkeltem és leváltottam Gregort aki be ment és kegyetlen horkolásba kezdett. Szergejevics nem is tűrte sokáig és kijött mellém.
- Mi hozott téged erre a vidékre ?
- Ez egy rossz történet.
- A zónánál nem tudok rosszabbat. felelte kis mosollyal Szergejevics.
- Jólvan, még tavaly amikor a hadseregben szolgáltam egy csecsen falut kellet volna át vizsgálnunk az érkező csapatok előtt de nagy volt a rizikó és egy csapat kopasszal nem akartam bemenni. Kikerültük a falut és azt mondtam hogy a tiszta a környék. Ezzel a döntésemmel 5 embert öltem meg és vagy egy tucat megsérült. a hadbíroság elől menekültem egy évig a városokban a barátaim segítségével. Majd meg említeték a zónát, így kerültem ide.
-Hát,ez nagy teher lehet, de gondolja arra hogy az újoncok megmenekültek.
-Nah igen, de milyen áron.
-Ne törd magad rajta.
A további időt elcsevegtük. Sok dolgot meg tudtam a zónáról, a képződményekről a anomáliákról, különleges mutánsokról. Reggel egy megbeszélés után elhatároztuk hogy lemegyünk Kordonba, feltölteni a készleteket. El is indultunk. Útközben nekünk támadt két Vadkan de négyünknek nem volt probléma és legalább a kaja kérdés megoldódott. Megérkezve Kordon területére Szergejevics egy olyan táborba vezetett ahol sok ilyen kis újonc Stalker volt őket ismerték így engem is beengedtek. Gregor és Brogyivin lement egy Sidorovich nevű kereskedőhöz. Vettek maguknak lőszert vizet meg ami kelhet. Aminek megörűltem kaptam egy rakás lőszert a sörétesembe és egy PDA-t amibe raktak egy csomó információt a zónáról. Hihetetlen hogy milyen kedvesek velem. Leültünk a tűz koré ahol így már jó sokan voltunk és iszogatunk meg beszélgetünk. Valaki meg említette hogy a vasúton túl páran össze gyűltek és komoly dolgokat terveznek. Nekem nagyon felkeltette az érdeklődésem ez a dolog és rábeszéltem a többieket is nézzük meg mi folyik oda át.

Domotor én se mondtam volna szebben :)

Menjek segíteni bázist építeni a gyalogsági ásómmal ? :D

az nem gyalogsági ásó :D ha megnyomsz 1 gombot 10tonnás munkagéppé alakul, és fél perc alatt kiásol nekünk 1 komplett vizesárokrendszert :D:D Scarecrow ne törődj Zinivel...nemtom mióta játszik, de majdcsak ráérez 1x.....

Az semmi! A pisztolya meg olyan pisztoly hogy megnyomja és kiugrik belőle Optimus Prime!

Ahogy a stalkerek osszák el a zsákmányt én csak egy üres ak74u kérek....Összecuccolok, és elindulok vissza a faluba...kell szereznem valami automata fegyvert, mert ide a pisztoly már rég nem elég....Mivel elvileg nem nagyon találkozhatnék ellenséggel az úton, nem kell figyelnem annyira, ezért sietősen lépkedek...Szürkület fele érek be, az emberek épp sütögetnek a tűz mellett...lesétálok Sidorovichoz és megkérdem mp5 van e nála? azt mondja attól függ mit vagy mennyit adok érte....Leveszem a táskámat, és elkezdek kipakolni...szépen sorban....először az ak74u...aztán a tropa rövidcsövű,ahhoz a 10 töltény, 4 pisztoly, 1 üveg vodka, és egy kővirág.... a hájgombóc nézi ahogy kipakolok, majd megszólal: és mit is szeretnél te ezekért? egy mp5-öst 200 tölténnyel, és lehetőleg hangtompítóval...gondolkozik egy kicsit...ez kevés lesz...előveszek még 1 húscafatot is.....így már jobb szólal meg...de a hangtompítót nem tudom neked rárakni, vidd el a szerelőhöz akit előreküldtem.....és szépen kipakolja a fegyvert, hozzá a töltényeket és a hangtompítót....elpakolom a cuccot a táskámba, majd holnap felrakatom a hangtompítót....miután elpakoltam felmegyek és leülök a tábortűz mellé, felbontok 1 konzervet és ahogy eszegetek körbekérdezek mi a helyzet.....

Vissza
Top Alul