Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Légió: Nem azért hogy belédkössek de a távcsövet majd később inkább. Most távcső nélküli puskát használj. Távcsövet majd később szerelj rá mert elméletileg most mindenki kezdő. Köszi.

kell még 3 szintlépés hogy elérhető legyen a távcső :D
Fele felszerelést meg lehagytam

Level UP (XDDD)
Beértem a farmra,elég nyugis hely volt,körül néztem éreztem hogy a sugárzás szint növekszik ennél a teher autónál,ekkor valami mintha be akarna szivni engem,letörök 1 kicsit a kenyeremből és oda dobom,ez az izé ezt felkapja,a levegőbe emeli,és cafatokra tépte
-Hmm....érdekes - mondtam,jobban körül néztem 1 ugyan ilyen jelenséget látok,csak ez most taszít,bele futok,és eldob olyan 3 méterre,semmi bajom nem esett hála,ezt is felíroma PDA ra,vissza indultam Svidorovich hoz és elmondtam mi történt,kaptam érte 1 Gázmaszkot hogy nehogy bajom essen a következő Sugárzásnál és a palackhoz 1 pumpát Ezt a pumpát most Metro 2033 ból loptam ha nem esik bajotokraesteledett,vihar volt,az ég vilámokat dobott,vissza mentem a helyemhez,matracom még épségben volt,kimentem galyakat és ágakat keresni,majd meggyújtottam őket,nézve a tüzet újdonsült PDA mat vizsgálgattam miket is tud,és 1 TETRIS nevü játékon szorakoztam el rajta amig kinem terültem álmomba..

A kéménynek támaszkodok. Érzem a meleget. Valaki befűtött. Óvatosan összerakom a cuccaimat és lemegyek megnézni ki van odalent. Lent fekszik egy Stalker, egy magányos ahogy mondják errefelé. Nézem ki lehet ez de nem ismerős. közelebb hajolok hogy él-e mert nem látom hogy lélegezne. Él. Oké. Nézem a cuccait, valami katona lehet mert a táskája ilyen málhazsák szerűség és jól fel van cuccolva. Nézem még egy picit hogy most barát vagy ellenség de nem tudom. Inkább hagyom békésen, azért bejelölöm PDA-nhogy emlékezzek rá mert még jól jöhetnek a kapcsolatok. Kimegyek, már hajnal van. Lemegyek Sidorovichhoz és kérek egy munkát. Megint az a nyájas nevető pofa, bakker szerzek elég pénzt és kinyírom az ürgét!
-Á! Iván! Testvérem! Mi járatban vagy?
-Munkát keresek.
-Munkát? Á! Munka az van bőven. Fizetés! Na abból van hiány! Tudod, sok elintézni valóm van de csak a nagyobbak érnek sokat azokért sokat fizetek.
-Mennyi az a sok?-itt elmosolyodik.
-Azt én eldöntöm.
-Rendben, csak adj egy jó munkát és itt sem vagyok.
-A munka egyszerű. Van egy állat errefelé amivel te is összefutottál és aminek drága a húsa. A vaddisznó.
-Öljek meg egy vaddisznót?
-Ahogy mondod. Vágd le a csülkét és hozd el nekem. Amilyen hamar csak tudod.
-Rendben.
Végre egy feladat. Egyszerű kis rutin feladat. Megtudakoltam hogy mellettünk van egy rész ahol vadkanok szoktak feküdni. Oda vettem az irányt. Láttam is egyet. Egy jó nagy példány. Ennek a csülkéért 3000 rúbelt is adhatnak. És egy jó vacsi is kijön belőle. Előveszem a PMM-et és célzok. Oldalbalőttem a disznót ettől ugrott egyet és elkezdett felém csörtetni.
-Mi a fene?
Kilőttem rá az egész tárat de semmi. Ekkor elkezdtem rohanni ahogy tudtam. Futás közben újratöltöttem és megint lőttem. Ekkor a disznó bukfencezett egyet és megint felállt. Két tár 9mm-es golyó nem ölte meg. Ez komoly. Ekkor egy harmadikat is betöltöttem de időben mert futott felém. Megint rá egy tár. A disznó nagyot visít és elesik. Megnézem, a gerincét szántotta végig a golyó. De még élt. Elmetszettem a nyakát, a csülköket levágtam, elraktam, a többi használható húst magammal vittem a többit ott hagytam. Érdekes ez az állat, mielőtt elmentem megnéztem és a koponyáját több golyó is eltalálta de csak a bőrét sértette meg, a csontról lepattant a golyó.a csülköket leadtam Sidorovichnak:
-Á! Iván! Jó látni újra itt! Elhozta amit kértem?
-Igen itt vannak.-átnyújtottam ő meg azonnal hátravitte őket egy konyha-féleségbe. Visszajött.
-Remek! Pont ez kellet nekem! A jutalmadat megkapod.
-Mennyit kapok? 3000? 2000?
-Mennyi? Hohohoho! Neeem! Látszik újonc vagy. Itt nincs kolbászból a kerítés mint odakint. Itt eléggé szűkösen élünk. Amikor a katonaság nem szállt ránk annyira, akkor 10000 rúbelt is kaszáltál volna ennyi disznócsülökkel! Most viszont, mikor már ilyen szigorú az ellenőrzés, egy ilyen piti kis feladatért nem pénzt kapsz, lőszert. Három tár 9mm-es lőszert.
-A 9mm-es semmire nem jó! Egy disznót alig tudtam leszedni 3 tárral!
-Ez a te bajod. Amúgy, mondtam már hogy tudok adni sörétes puskát is?
-Sörétes puska?
-Igen, lefűrészelt csövű sörétes puska. Olcsó, 1000 rúbelért a tied egy plusz 20 lőszer. Eléggé szór, de tudok adni bele gyöngygolyót és szárnyas lőszert is. A szárnyas a legdrágább, 4 belőle 1000 rúbel, a gyöngygolyó 500, ez meg 150. no, akkor kérsz?
-Igen, alap lőszerrel kérek.
-Tessék. Mégvalami?
-Semmi, köszönöm. Holnap jövök megint.
-Remélem, remélem.
Kimentem kipróbálni a sörétespuskát. Nagy a szórása de eléggé aranyos kis fegyver. Mivel csak 20 töltényem volt ezért nem lőttem vele csak 4-et. Mikor kigyönyörködtem magamat a kis csodában elindultam az alvóhelyemre aludni egy jót. Holnap reggel megint nekilátok egy feladatnak de most könnyebb lesz ezzel a sörétessel.

Név: Szvetlána Igorova [Szveta/Szveti]
Kor: 25
Külső: Nő létére erősebb, bár nem ronda testalkatú. 167cm magas, és 65 kiló. Barna szeme és kontyba fogott, fekete haja van.
Katonacsaládban nőtt fel, már kislány korában tudta, hogy mi akar lenni. Képzettségére tekintve sofőr, katonai egyetemet végzett. A zónába helyezték ki, a kordoni előörsre.

Pár újonccal együtt egy helikopter tett le minket a híres-hírhedt "Zóna" peremén. Állítólag veszélyes hely. A gyülekezőtéren egy barettsapkás fazon intett nekünk messziről.
- Kopaszok, sorakozó!
Kilenc társammal két sorba fejlődtünk, majd a tiszt előtt álltunk meg.
- Üdvözlök önöket a pokol kapujában! - mondta, mint ha egy porondmester konferálta volna fel a következő számot - A nevem Bogdan Paszkijevics. Tudatom magukkal, hogy önök nem azért vannak itt, mert ide rendelte önöket a sors, hanem mert az utóbbi napokban megszaporodtak a besurranások! Úgy bizony, pár idióta beosont a kerítésen. Ők a sztalkerek, akik azt hiszik, kicseszhetnek a sereggel! - kicsit várt, majd folytatta:
- Tudatnunk kell velük, hogy nem! Azért kértem erősítést a műszaki századtól, mert el fogjuk aknásítani a bázis előtti területet! Továbbá, egy három fős őrjárat fog posztolni a helyőrség és a szemközti domb között! Felolvasom az első három embert. Ők, miután elfoglalták helyüket a barakkban, jöjjenek jelentkezni! Nos, altiszt, olvasson... - szólt, majd átnyújtotta a papírt egy nagy darab szlávnak.
- Grigorij Latonovics, Natasa Kuljonovics és Szvetlána Igorova!
- Leléphetnek! - kiáltott Bogdan ezredes.
Megkerestem Natasát, nem is tudtam, hogy más nő is érkezett az erősítéssel.
- Heló, Szvetlána Igorova vagyok. - majd kezet nyújtottam neki.
- Natasa Kuljonovics - majd viszonozta a kézfogást. - Nem is gondoltam, hogy más nő is van itt. Te jösz őrjáratozni, nem?
- De, majd ott beszélünk. Hali! - búcsúztam el, meglehetősen hirtelen.
Lepakoltam, átvettük a fegyvereket, ami egy ócska Ak-74-U-ból, egy adag kötszerből és egy kézigránátból állt.
A három órás őrjáratot végigbeszéltük, amit a velünk lévő hadnagy nehezen tűrt. Már sötétedett, mikor alakokat láttunk meg az árnyékban. A hadnagy fegyvert rántott, majd ordított:
- Állj, ki vagy?!

Itt ülök egy teherautón néhány másik társammal együtt, ami most éppen a zóna felé robog. A ponyva teljesen le van húzva, szóval semmit se látunk. A kiképzés után felkínálták a lehetőséget mindenkinek hogy akar e a zónába határőrnek menni. A legtöbben elutasították, de én nem. Szerintem ez érdekes lehet. Csak azt nem tudom hogy mit kell védeni azon a Zónán, vagy mi a francon. Talán az országot tőle, vagy őt az országtól? Passz. A lényeg az, hogy ha megérkezem lesz egy jó állásom, biztos fizetéssel, egy nyugodt, bár eléggé unalmas helyen. És végre nem leszek senki. Na azért még biztonság esetére még egyszer átnézem a felszerelést. Lássuk csak: Egy kulacs víz, (Vodka jobb lenne) 4 konzerv, egy egész kenyér, egy rúd szalámi, egy elsősegélycsomag, némi kötszer, és egy 5-ös csomag ilyen izé, radioaktivitás ellen. Ez mi a francnak? Azonkívül ez az AK géppuska, he he, inkább géppisztoly a méretéből ítélve, bár a többiek mindig azt mondják nekem hogy ez egy géppuska, na mindegy. Hozzá 5 tár, valószínűleg ha odaértünk kapok még. meg egy ilyen kis játék pisztoly. Makarov vagy mi a fene. Ahhoz is 2 tár. Azt hiszem minden megvan. Pár óra múlva megáll a teherautó, aztán a ponyvát elhúzzák. A hirtelen napfény szinte vakít minket. Majd odajön egy tiszt és megszólal: "Na kopaszok! Lefelé, és sorakozz!" Szépen egymás után pattogunk le a kocsiról, utána beállunk az udvarra sorban. Egy tiszt áll elénk és azt mondja: "Üdvözlöm az urakat a Zóna kordoni helyőrségénél! A nevem Kuznyecov őrnagy, és mától ez lesz az új otthonuk. Nem egy luxus szálloda, de az ilyen fajankóknak mint maguk tökéletesen megteszi. A maguk feladata az lesz, mint itt mindenki másnak. Védjék a Zóna határait a behatolóktól! Ha bárkit meglátnak aki megpróbál átjutni a határon, első figyelmeztetés után lőnek! Világos?!" "Értettük uram!" hangzott tőlünk kórusban a válasz. "Nos...Többnyire ez a zóna teljesen üres. De néha egyes polgári személyek megpróbálják átlépni a határát. Még mi se tudjuk igazán mi olyan különleges ebben a helyben a rohadt sugárzáson kívül, de nem lenne jó ha a civilek hamarabb kiszivárogtatnának valamilyen bizalmas dolgot a határokon túl. Ha meglátnak egy civilt, amint sikerül átlógnia a határon, és képtelenek elkapni, azt jelentik nekem, és én majd kezelésbe veszem a dolgot. Hogy holnaptól kicsit gatyába rázódjanak, kirendelek maguk mellé egy két tapasztaltabb bakát. Az ő dolguk lesz, hogy életben tartsa magukat ez első pár napban. A többi meg már úgyis magától jön. Na most menjenek a barakkokba és pakoljanak le. Ma egy kis frissítő tréninggel kezdjük, utána mehetnek az első őrszolgálatukra. Ha lehet, az esetleges problémájukkal ne engem keressenek fel, hanem a kijelölt tisztet, ugyanis én egy másik poszthoz leszek kirendelve. És nem szeretném ha engem zavarnának a gondjaikkal - bajukkal. Na! Jó szórakozást a Zónában kopaszok!" Mondta aztán vissza ment az irodába. Az a pár tiszt akit kijelöltek mellénk, elvittek minket a barakkokhoz, és ránk parancsoltak hogy pakoljunk le. Ezután kimentünk az udvarra és elkezdtük a tréninget. Marha jó! Először órákig zsibbadok egy ócska teherautón, utána meg most kihajtják belőlünk a sz@rt is. A kis "frissítő" edzés után, én, és még 3 újonc, meg egy idősebb baka elkezdtünk őrjáratozni a kerítések mentén, törvényszegő civilekre vadászva. Mi mentünk nyugatnak, egy másik csapat meg keletnek. Rohadt hosszú ez a kerítés, és még mindig nincs vége. Az őrszolgálat pedig csak este 11:00-kor jár le. Baromi jó!

Hajnalodik...már 1 órája gyaloglok....
2 hete határoztam el hogy a zónába megyek....más nemérdekel...elegem van a törvényekből.
Nem tartott túl sokáig felkészülnöm..ahhoz képest hogy nemtudom mi vár rám..elég gyorsan sikerült.
Szerencsére Kiev nem épp a törvény mintavárosa, így ha az ember tudja mit keressen hamar megtalálja. Az utolsó "melóimból" az összes pénzem erre a "küldetésre" költöttem el.
Fegyverem már van 1 ideje..1 jó öreg makarov hangtompítóval hozzá 125 db töltény...."mindig is utáltam zajosan dolgozni" a maradék felszerelést innen-onnan hallottak alapján állítottam össze...a ruhával nem kellett sokat bajlódni...az megmaradt a sorkötelezettségből...csak kellett rá 1 jó bőrkabát...derékig érő fekete ..sok helyről hallottam hogy nemárt odabent 1 pda,én azért maradok a mobilomnál...igaz telefonálni rég nem lehet vele,de a tudása elég lesz...az
ellátmányt át kellett gondolni...végül is..szereztem 4 katonai elsősegélycsomagot + hozzá sugárbetegség elleni gyógyszereket,1 minőségi túlélőkést, 1 közepes minőségű távcsövet, 10 db konzervet, 2db 0.7 literes kulacs az övemen, egy nagy a táskámban (3l) ...tiszta vízzel, amíg lehet... a jó öreg flaskám mellé vettem még 1-et, majd mindkettőt megtöltöttem minőségi vodkával, kitudja mikor szerzek megint ilyet ögyújtóm mindig is volt,pedig sosem dohányoztam, és mellé
1 iránytű, ha az elektronika csődötmondana ...gázálarc...érdekes téma...végül az ukrán hadseregben rendszeresítettet szereztem be, elég jutányos áron...lehet hogy utoljára tudom kihasználni a kapcsolataimat...mikor megvolt a felszerelésem, elkezdtem utánanézni hogy juthatok be a zónába....azt szinte rögtön eldöntöttem: egyedül megyek, csak 1 jó útvonalat kellett találnom... végül arra jutottam, ha egyedül megyek minél messzebb kell távolodnom a katonai kordontól.Ezért vártam hajnalig, őrségváltáskor nincs kint járőr, ennyit sikerült kiderítenem.
És itt vagyok. Gyaloglok a határ felé, már 1 órája, legkésőbb 5 percen belül el kell érnem a kerítést.
Megállok 1 pillanatra, előveszem a távcsövem, körülnézek. Sehol senki....kb 500 méterre tőlem meglátom a kerítést...összeszedem magam, a bokrok takarásában
még nagyjából 200 métert sétálok, majd egy erőteljes sprinttel a kerítésig rohanok, ahogy odaérek, látom nem vitték nagyon túlzásba a minőséget..10 méterre
tőlem látok 1elég nagy lyukat ahhoz hogy átférjek, gyors odarohanok, átbújok, majd rohanok tovább, nagyjából 500 métert, a biztonság kedvéért. Megállok, kifújom magam.
Előveszem a mobilt, térkép be, nézem hol lehetek...a műholdfelvétel 2 éves, de nemhinném hogy túl sokat változnak errefelé a dolgok, ezért elindulok 1 kis faluszerűség felé...legalábbis a műholdas képen így néz ki, nagyjából 3 km-re lehet tőlem. Ahogy sétálok, ügyelve a lépteimre, olyan mintha csak 1 természetvédelmi területen lennék...sehol semmi környezetszennyezés, csend, nyugalom....miközben így sétálgatok, nyüszítésre leszek figyelmes..jobbra fordulok, és látom 1 kutya rohan felém...csak épp nem teljesen tűnik egészségesnek...telsejen szőrtelen...előkapom a pisztolyom, és szemből beleküldök 1 tárat a blökibe...nem kel fel. Nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget az esetnek, elindulok, haladok tovább.
További fél órás séta után megpillantok az egyik domb mögött 1 háztetőt. Arra veszem az irányt, mikor odaérek, egy ember áll a kerítések között,mikor észrevesz fegyvert fog rám, és rámkiált: Nemozdulj! KIVAGY? felemelem a kezem, majd megszólalok : Mihail Szergejovics vagyok! csak most érkeztem a zónába!
Az ismeretlen alaposan végigmér, majd leereszti a fegyvert és szól hogy lassan menjek oda.
Odasétálok, felé nyújtom a kezem, először gyanakvóan néz, majd kezetnyújt. Aztmondja keressem meg Wolf-ot. Körülnézek, látom a falucska közepén 1 kis tábortűz ég, körülötte 3 ember üldögél. Odamegyek majd megkérdezem az egyiket hogy hol találom Wolf-ot, aztmondják alszik, este őrségben volt, majd ha felébredt tudok vele beszélni. Addig leülök közéjük bemutatkozok, és megpróbálok figyelni hátha megtudok valami érdekeset.
ez volt a bemutatkozás zini :D ha valakinek nem felel meg nyugodta szóljon :D

A karakterem 24 éves.
A fogához veri a garast, de ezzel ellentmondásosan(szintúgy mint az elődei) dohányzik.
Ebből kifolyólag nem fut valami jól, gyakran van légszomja.
172 cm magas, széles vállai vannak, rossz a mozgáskoordinációja , de eléggé "erős legény".
Rossz a szeme, a hallása is, a szaglása meg főleg a sok bagó miatt.Közepesen hosszú a haja, kb a tarkójáig ér.
Azért jött a zónába, mert egyszerűen nem talált munkát, miután elvégezte az egyetemet, de ugye pénz az mindig kell. Egy kicsit más a világnézete, mint a többi embernek.Nem hisz istenben.Anarhista, bár tudja, hogy sajnos Utópia.

Van neki egy hosszú barna kabátja, amiből már kiszakadt a bélés.A maradék pénzéből futotta egy új surranóra.És mivel mása nem volt ezért egy szürke melegítőt vett fel nadrágnak.Van nála úgy másfél karton prilukki(ebből betárazott előrelátóan) Egy szimpla öngyújtó az olcsóbbik fajtából, és egy karton gyufa.Eze kívül a birtokában van egy fél rúd téliszalámi, fél kiló kenyér, 3 teszkós konzerv, 2 liter víz, 3 liter tartóstej, valami revolver amit családi örökségként tartanak számon, a makarovval azonos kaliberű lőszert használ, amiből van neki 34 db.Elhozott még otthonról egy nagyobb konyhakést, egy kínai kötötkesztyűt, aminek levágta az ujját, meg egy fél liter benzint, ki tudja mire kellhet.

Könnyen bejutottam a zónának nevezett helyre.Az utolsó filléreimből megkértem egy palit a kocsmában, hogy hozzon be, és be is hozott.Éjszaka kimentünk a francba, ott állt egy szögesdrótkerítés.
Volt ott egy kivágott rész.Nem volt nagy, csak akkora, hogy az ember átférjen rajta.Volt mellette egy fa, amire mindeféle szentképecskék, meg kabalák voltakm akasztva, még egy kitömött verebecske is ott ült az egyik talajmenti ágán, bár azt nem tudom mi célból.Valamiért megtetszett a veréb, ezért fogtam és belesüllyesztettem a kabátzsebembe.
A kisérőm látta, nem szól semmit, csak rosszallóan megrázta a fejét.
Aztán mégiscsak hozzám szólt:-Hát barátocskám elértük világunk határát, nem tudom mi vár a túloldalon, de azt tudom, hogy szinte semmi sem lesz olyan, mint amilyen ezen az oldalon volt.
-Köszönöm , hogy idevezetett.
-Kétezer rubel után ár nem kell érte köszönet.De jobb, hogyha most magadra hagylak, ezt mindenkinek egyedül kell végigcsinálnia.
-A viszontlátásra!
-Én nem így köszönnék.Mondta és hátatfordítva elballagott.

Hát itt vagyok két világ határán.Valahogy nem akaródzik átmenni.Sebaj, mennyen először a veréb, ő úgyis több ideje vívódik rajta mint én, mivel itt találtam.
Egy bottal áttolom a kerítés alatt a verebet, átér, egy kicsit krákog a kitömött állat, és olyan hangot hallat, mint amikor a macska hányni akar, aztán nyakból, és nem deréékból hátrafordul, és fűrészport köp az arcomba, majd a szárnyaival alig csapkodva elrepül a zóna belseje felé.
Egy kicsit megrökönyödtem azon, amit kitömött barátom tett, dehát mégiscsak loptam...
Belépek én is, nekem egy ki szédülésen kívül semmi bajom sincsen.
Megyek egy darabig, a távolból fényt látok, valószínűleg tábortűz.Oda kéne érnem még hajnal előtt, mert már keletről egy kicsit zöldesen világosodik az ég alja.
Valamiféle faluhoz közeledek.A közepén van egy kis tűz.
Odaérek, hevenyészett tábortűz körül hozzám hasonló csavargók üldögéltek félálomban.Inkább nem szólok hozzájuk, csak csendesen befészkelem magamat az egyik ház padlására az üres raklapok közé.
Még elszívom az első cigimet a zónában, aztán elalszom.

Na milyen lett?

Valami miatt éjfélkor felkeltem,kimentem és leültem a tábortűz mellé,1 nótátt játszottak,Good Stalker címen,majd megkérdeztem mi az a Stalker
-Hehe ,a Stalkerek mi vagyunk,Szerencsevadászok,Kik Banditák ellen harcolnak,és néha vitába keverednek a Hadsereggel,és kutatunk,hogy értékes dolgokat találunk
-És mi az a Bandita?
-Olyan emberek akik bűncselekményt követtek el és ide jöttek,és még itt is hitetlen gyáva gonosztevők,ők is kutatnak értékes dolgok iránt,nem tudjuk hol vannak,olyan észak kelet fele kb.
-És a Hadseregről mit tudtok mondani?
-Itt van a helyörségük mint te is tudod,néha kiküldenek járatokat,de a faluig nem merészkednek el,még annak idelyén Svidorovich kötötte velük ezt az alkudt,néha kedvesek,néha vért kivánnak fegyvereinktől
-Értem,és van még más?
-Hát a Szabadúszók,nincs semmilyen hitük,1edül járják a Zónát,de azért őkis kutatgatnak mindenhova,és erről jut eszembe ez a nóta!
És belekezdett 1 nagyon kedves Kijevi számomba,majd léptek verték fel a zajt,kérdezi holvan Farkas,mondom alszik,bemutatkozott,valami Mihael Szergejovics ha nem hallotam félre a nevét,észre vettem a kését,oda mentem hozzá és megkérdeztem:
-Mennyiért adod azt a kést? PAUSE!!! joeetm mond mennyibe kerül vagy hogy nem eladó

Azt hiszem én később szállok be, túl nagy a tolongás...

Nem leszek én egyedül, de egy majd egész éjszakai gyaloglás után te még odamennél hallgatni a favicceket a tábortűz mellé? :D

Reggel felkeltem, és lementem Sidorovichhoz.
-Áhhh! Iván! Küldetés?
-Igen, adj egyet. Mondj egyet.
-Oké, a feladat egyszerű, kapsz egy nehezebbet. Van itt egy parkoló. Van ott pár bandita. Ki kellene pucolni! Menj oda Wolfhoz, ő többet tud. Ha ezt megcsinálod hatalmas jutalmat kapsz.
Nem hittem neki, de elindultam Wolfhoz.
-Szevasz Wolf!
-Ismerjük egymást?
-A kereskedő küldött valami parkoló ügyben.
-Ja! Igen! A haverok ott vannak közel a parkolóhoz. Vigyázz, mert a vadkan semmi nem volt azokhoz a lényekhez képest ami itt találhatók!
Nem érdekelt a dolog mert már sörétesem is van! Sokkal jobb mint a pisztoly. Az első lény amivel találkoztam egy kutya volt. Csupasz kutya, nem volt rajta szőr. És szemei sem voltak. A francba! Óvatosan mentem mellette de kiszagolt és felémugrott. Sörétessel meglőttem és kiterült. Meghalt. Odarohanok a csapathoz és megbeszélem velük a dolgokat:
-Wolf küldött. Segítek nektek.
-Oké, Fiúk indulás.
Este indultunk. Este három ember volt ébren. A többi aludt. Odalopakodtunk a tábortűzhöz és lelőttük őket. 3 ember kijön a házból de lelőjük őket. Ekkor elkezdtek felülről lőni minket. Fedezékbe bújtunk. Mikor újratöltenek akkor kiugrunk és lövünk. Egy fal mögé bújtak szóval sok esélyünk nem volt.
-Nem tudjuk őket leszedni!
-De. Foglaljátok le őket. Mindjárt jövök!
A vezetőnk elment jobbra. Mikor újratöltöttek kifutott a házhoz és bement. Mikor lőttek ránk akkor, hátulról leszedte őket. Én elindultam vissza Sidorovichoz. Visszaérte, de Wolf leszólított.
-Gyere csak!
-Igen?
-Mi van az embereimmel?
-Minden oké velük. Elértek biztonságban. Minden oké.
-Rendben, akkor adok neked valamit. Íme.
Elővett valami fura tárgyat. Olyasmi mint egy kis kavics, de ugrál. És világít.
-Ez a tied.
-Mi ez?
-Ez egy lelet. Felteszed az övedre és különböző pozitív és negatív hatásokat fejt ki.
-Az övemre?
-Igen. Itt vannak a lelet tartó foglalatok. Ezeket felfűzöd az övedre és belerakod a leletet. Használ majd meglátod.
-És hány ilyen lelet van?
-Rengeteg.
-Hogyan ismerem fel őket?
-Várj. Átküldöm neked az infót a leletekről.
-Kösz.
Mikor megkaptam lementem Sidorovichoz és megmondtam hogy minden oké. A leletet amit kaptam eladtam. A jutalmam tényleg nagy volt, 1500 rúbel. De legalább közelebb vagyok a jobb fegyverekhez és az új ruhához. Hallottam hogy szoktak kijárni portyára a Stalkerek ami abból áll hogy kimennek és ha leletet találnak azt elteszik ha hullát találnak azt átkutatják és a használható dolgokat elteszik. Én is elindultam egy portyára, de előtte 1500-ért vettem lőszert a sörétesembe. Elindultam egy kis raktárba, ott volt az út szélén. Két épület volt, az egyik egy magtár szerűség a másik meg egy garázs szerűség. Abba mentem be és vagy egy tucat hullát találtam. Hulla hulla hátán. Összeszámoltam, legalább 20. Bent találtam egy bandita testet is. Tele volt harapásnyommal. Átnéztem a cuccait és egy régi PDA üzenetet találok:
"-Ne! Ne jöjjetek ide! Ezek élnek ezek élneeeeeeeek!"
Nem tudom mit jelent ez de nem is izgat. Ekkor észreveszem hogy az egyik hulla mozog. Vállamhoz emelem a sörétest és elkezdek kimenni. Ekkor egy ilyen mozgó hulla hátulról elkap. Belelövök sörétessel és hátraesik. Nézem, ez már nem kel fel. A többit is így lőttem le. Én is megsebesültem mert aki hátulról elkapott megharapott. Nem volt nálam kötszer így visszamentem a faluba. Ott vettem kötszert és eladtam a zsákmányt(egy PDA, egy Makarov és egy romlott diétás szalámi). Leültem a tűzhöz. Wolf észrevette a nyakamat.
-Mi történt?
-Jah csak pár izé. Halottnak látszottak de nem haltak meg. Zombik ha fogalmazhatok így.
-Hol?
-Annál a régi garázsnál vagy minél. Volt vagy 20. Már csak voltak.
-Hogy ölted meg őket?
-Mindegyiknek szétlőttem a mellkasát. Megfulladtak.
-Te hülye! Azok nem halnak meg ennyitől! A fejüket szét kell lőni! Nincs sok időm. El kell mennem eltakarítani a dögöket. Ha nem jövök vissza holnap estig akkor készüljetek mert erre jönnek. A véred szaga vonzza őket. Készüljetek.
Wolf elment. Rosszul éreztem magamat emiatt. Utánamentem.

VÉgül sikerült kiszednem a generátort,de ez a mocsok Szidorovics csak 200 rubelt adott érte,ebből vettem pár cuccot,egész kellemes hely a zóna.

Mikor már ott voltam a raktáraknál akkor láttam hogy Wolf elintézte. Lelőtt minden zombit.
-Wolf! Kösz hogy kihúztál a.....-felhúzta az AK-t és a fejemhez tartotta.
-Nenenenenenenenene! M-megmagyarázom! Ne! Ne tedd!
-Ha ezek bejutnak az újoncokhoz akkor nekik annyi! ÉRTED?
-De nem volt szándékos!
-Szándékos vagy sem, mostantól óvatosabbnak kell lenned. A zombikat kerüld, és amit felhergelsz azt megölöd. Ha valami vagy valaki kerget ne gyere vissza a táborba! Öld meg minél előbb és minél messzebb a tábortól! Érted?
-Értem.
Letette a fegyvert és elindult vissza a táborba. Én még átnéztem a helyet. Egy eléggé ramaty állapotban lévő AK-t és 5 tár AK lőszert találtam. Elviszem Sidorovich-hoz az AK-t. Hátha megjavítja. Leviszem neki ő meg elkezdi vizsgálgatni.
-Húha! Ez az AK sem mai darab! Ezt kérlekszépen, 20 000 rúbelért tudom megjavítani. Az meg pazarlás ugyanis zsír új AK-t adok neked 16000-ért.
-Ha eladom neked mennyiért veszed meg?
-Ezt, 1000 rúbel, egy gyűjtőnek majd eladom mint Antik példány. Najó, egye fene 1500. Nesze.
Elvettem a pénzemet, az AK lőszert meg eltettem későbbre. Remélem lesz alkalmam használni de most jelen esetben aludni akarok.
Egy kérdés, senkinek nem hiányzik a régi karaktere? Én Inyokrávot hiányolom. Már most pedig nincs egy napja hogy kinyúlt szegényke.

Eljutottam a legutolsó településig. Itt valami kék egyenruhás alakok voltak. Zsoldosoknak hívják magukat. Először is elvittek a kereskedőjükhöz akinél megvetettek velem egy gázmaszkot megy egy sugárzásmérőt. Kért 1000 Rubelt meg 500at hogy bevigyenek az emberei. Elmondták hogy a többi szabadúszóra lőnek de rám nem mivel ők juttattak be. A táborukban is nyugodtan ellehetek de fegyver a tokban. Valami sötétvölgybe vittek. 2 óra alatt bejutottunk. A légkör más volt. A főnök azt mondta hogy netán a második világháborúból ragadtam itt? Mondtam hogy ez volt a legjobb amit összeszedtem. Kiküldtek 2 emberükkel valami kutyák levadászására. 5 kutya volt ott. Rögtön tüzet nyitottunk. Az első lövésem megölt egyet mint a másik két zsoldos találata is. Kettő felénk tartott. Az egyik egyenest felém. Már ugrott a kutya amikor én is kiugrottam előle. Akár csak a farkasvadászatokon. Ekkor oldalba lőtte az egyik zsoldos de én adtam a kutyának a kegyelemdöfést késsel. Jut eszembe. Visszafelé menet felszereltem a kést a puska végére. A főnök adott 20 lőszert a puskába, meg két gránátot. Majd eljött az este. Kerestem egy zugot majd aludtam.

Felkelek, egy kicsit átfáztam éjszaka, hála szegényes ruhatáramnak, de nem baj.
Lekászálódok a tűz mellé, és egy kicsit kinyújtóztatom elgémberedett tagjaimat.
Megettem a kenyér felét, és a szalámiét is.Vajat is kellett volna hoznom, de mostmár mindegy.
A többiek akik a tűz körül ülnek, kicsit furcsán néznek rám, nembaj majd megszoknak.
Látom, hogy van egy pinceszerűség a táboron kívül, ahonnan ki be járkálnak sorstársaim.
Hát én is megnézem miféle hely ez, valami vastag vasajtaja van, amire ki van írva, hogy nyitva.
Tehát akkor ez valami boltféleség.Bemegyek, és eléggé bizarr látvány tárul elém:Egy kopaszodó , pocakos nagybajszú öreg(úr?) internetpornót nézett és grillcsirkét evett közben.
Meglátta, hogy bejöttem, nem igazán zavartatta magát, csak odaszólt:-Mi kéne barátocskám?
-Leginkább pénz.
-Ismered azt a mondást, hogy aki nem dolgozik ne is egyék?
-Milyen munkát kéne elvégeznem?
-Hát tekintettel arra, hogy lefulladt a beszállítóm kocsija pár kilométerre innen kéne nekem egy aksi.
-És azt honnan szeezzek?
-Van a közelben egy régi lada niva.Motorja nincs, de talán aksi még van benne.Nézd meg!
-Jólvan akkor mentem.

El is mentem a kocsihoz, csakhogy amint felnyitottam a motorháztetőt egy nagy dagadt békát találtam benne, ami mihelyst meglátott kicsapta a nyelvét a kezemre.
Anyád!Előkaptam a kést, és lecsaptam a nyelvét.Aztán a kést beledöftem mire lufiszerűen szétdurrant és mindenhova valami rohadtbüdös zselészerű anyag fröcskölődött.
Ott ahol hozzámért a nyelve ot felhólyagosodott a bőröm, és kipirosodott, ezenfelül nagyon égetett, mintha leforráztam volna.A nyelvét azt eltettem valami bottal egy alumíniumdobozba, aztán kivettem az akumulátort és mentem is vissza.
Leadtam az aksit az öregnek, és ő igazán nagylelkűen adott érte 250 rubelt.Haha ennyiért még a piacon is elsózhattam volna.Aztán megmutattam neki a nyelvet, és megkérdeztem, hogy ez meg micsoda, és miért mar.Fiacskám jobb lesz, hogyha ideadod, veszélyes.Mondta az öreg, bizonyára minden hátsó szándék nélkül.
Ingyen biztos nem ,mennyit ad érte?
-20
-100
-30
-90
-50
-Jó legyen ötven, ideatda a pénzt, mostmár van 300 rubelem.Már csak az a baj, hogy ez még semmire sem elég.Inkább odaülök a tűzhöz, és megmelegítek egy konzervet.
Ha valaki keres akkor a tűznél megtalál.

-Egye fene legyen akkor itt a 800 RUbel
-Öröm magával üzletelni - és átnyújtotta a kést - Tessék itt a tok is ha már ilyen sokat fizettél (hehe ^^)
-Feláltam és lementem Svidorovich hoz,küldetést kértem,újabb anomália vizsgálás,most kaptam valami detektort,elég bénának játszott,csak valami relikia távolságát mutatja ki,2 helyet kell megvizsgálnom,1 nagy kerek átlátszó izét,meg valami fura anomáliát a híd alatt,elindultam,megvizsgáltam az átlátszó micsodát, bele dobtam 1 csavart ami eltünt,most 1 fa darabbot,az úgy szintén,valahova elteleportálja őket,most lementem,elektromos dolgok voltak ott,300 Volt erőségűnek,Elektromos anomália,hmm..ez a név passzol is hozzá,majd így adom le Svidorovich nak,ekkor csipogni kezd a detektor,bent az anomáliák között,ezek az anomáliák változtatják a helyüket,ha kimérem milyen helyzetből váltotatják,át juthatok,nézzük csak:
5 másodpercenként eltün,majd azután 5 másodpercel vissza jön,de 1 másik is eltünik ez idő tájt,szoval
Oda ugrottam,vártam 5 másodpercet és a következőre,már erősen csipogott a detektor,és így tovább,míg valami Villám nevü relikviát nem találtam,vissa venném utam,föl ugrok 1 dobozra,elmegy elöttem az anomália változási idelye,majd gyorsan vissza futok,lövésekett hallok,a farmhoz megyek,Farkast láttam a tábor felé sétálni,vele tartottam,megmutattam neki a relikviát,Bementem Svidorovich hoz,le adtam neki az eredményeket,és a helyváltoztatáson lepődött meg
-Megér ez 2000 ret is fiacskám - és a kezembe nyomta a pénzt - még valami?
-Nézze,ezt találtam oda bent - és felmutattam a relikviát - mennyiért veszed?
-Szép sumát fizettek érte!5500 RU val megelégszel?
-5600 és a magáé - legyen-
A pénzből kijavitottam a fegyvereimet a maradékból kaját vettem meg valami Vodkát és 1 energia italt,még 500RU-m maradt,leültem a tűz mellé,és most a Bloodsucker dalt irták,már kérdezem is hogy mi az?[/list]

Reggel kifelé menet az egyik zsoldos-sztalker kezembe nyomott egy machetát. Szép faragott csont nyelű és bőr tok volt hozzá.
-Tessék, a tied lehet ha elrakod láb alól a szörnyet.
-Milyen szörny?
-Gyors, csápjai vannak. Még fejletlen. De a haveromat megölte. Ha elhozod a szörny csápjait és a barátom PDAjat, akkor megtarthatod ezt a fegyvert.
-Merre is van?
-Délre átmész egy hídon. Ott balra egy szikla alatta mező. Ott szokott ólálkodni. A haverom is valahol a szikla tövében lehet.
-Rendben.
Elindultam a cél felé. Egy kicsit kémleltem a szikát amikor onnan előjött valami. Megnyúlt kezű és lábú emberhez hasonlítanám. A szája helyén csápokkal. Belelőttem egyet majd ordított. Szétnézett majd észrevett. Ahogy rohant még egyet belelőttem. A puskát magamelé tartva belerohant a késbe. Vér folyt ki belőle bár kék volt. Fájdalmában kiütötte a kezemből a puskát. Elővettem a pisztolyt. Elkezdtem lőni ekkor már a földön volt. Fölvettem a puskát. Levágtam a csápját, majd elindultam a sziklához. Ott egy összeaszalódott hulla volt. A felszerelése használhatatlan. Viszont találtam egy távcsövet. Az egyik lencse el volt törve. Ezt fölvettem hátha meg tudják javítani. Egy kis idő múlva a PDAt is megtaláltam. Odaadtam a dolgokat amit kért majd megkérdeztem hogy Meg tudja e javítani valaki a bázison. Egy gépészhez vezetett majd megkérdeztem:
-Van egy távcsövem, az egyik lencse törött. Ki tudná cserélni?
-Hm, ja persze. 50 Rubel lesz az anyagár és még 50 a csere.
Ki is cserélte 5 perc alatt majd ideadta. Eztán az északi irányba mentem. Még majd elmegyek nyugatra és megrajzolom a terület térképét. Egy nagy elhagyatott gyárat találtam előtte egy benzinkúttal. Rossz érzésem volt a hellyel kapcsolatban így elindultam északnyugatnak. Itt egy domb volt rajta lapos fejű jószágokkal de nem érdekelte őket hogy ott figyelem őket pár méterről. Elindultam délnek. Itt egy átjáró volt nem tudom hova meg az átjáró és a bázis között egy mocsár. Még délebbre egy farm volt. Azon túl egy kapu. Majd megkérdezem ez a két kapu hova vezet. Útközben két kutya jött felém. 5 méterre voltak egymástól így kipróbáltam a machetát. Az egyiknek a fejét a másiknak a 2 mellső lábát vágta le. Nagyon ki van élezve. Letöröltem róla a vért az egyiknek a bundájában majd folytattam utam vissza. Ott leültem és megrajzoltam a térképeket. Azt mondták hogy a nyugati átjáró szeméttelepre vezet. Ide hozták a sok sugárzó anyagot. Délre pedig kordon van. A legtöbb újonc itt kezdi. A térkép tökéletes lett. Holnap elmegyek és megrajzolom kordon térképét.

Ahogy ott üldögélek a tűznél az egyik arc megkérdi eladó e a késem. Mondom 800 rubelért viheti...gondolkodik 1 kicsit, majd előszedi a pénzét és kiszámolja a 800-at...csak hogy rendes legyek adok neki tokot is :D...ahogy ott üldögélünk a stalkerekkel, mert mint kiderült így hívják őket, szól az egyik, hogy ott jön Wolf, beszéljek vele.
Odamegyek, bemutatkozom Mihail Szergejovics vagyok, de hívj csak fürgének. Fürge? Igen... jólvan fürge...gyere, leviszlek Sidorovich-hoz. Lesétálunk 1 pinceszerűségbe, ahol 1 dagadt fószer üldögél, és épp valami újságot olvas.
Figyelj Sidorovich van itt még egy új arc, Fürgének hívják.... Iigen? és ha szabad tudnom miért hívnak is téged fürgének? Háth, eddig ha az volt a fontos hogy gyorsan meglegyen oldva a helyzet, mindig sikerült időben megoldani a problémát.Jólvan! ezt még észbentartom....(közben wolf visszamegy a táborba)Megkérdezem a fószert, tudna-e adni valamilyen munkát...aztmondja munka az mindig akad csak ember kell hozzá...Komoly melót szeretnél, vagy valami könyebbet először? Elsőnek jó lesz a könyebb is. Nah, akkor figyelj...úgy hallottam meghalt 1-2 stalker az egyik beomlott vasúti alagútnál. Utána kéne járni. Átküldi a kordinátákat, és ahogy megyek ki az ajtón még utánamkiabál..remélem találsz valamit! Kisétálok a faluból és elindulok a betonúton....majd egy parkolószerűség felé kell lefordulnom, onnantól pedig már nem az úton megyek...Ahogy haladok az úton megpillantom a parkolónak nevezett pár épüóletet, lefordulok az oda vezető földútra, ha már úgyis errejárok körülnézek 1 kicsit. Az út mellett gömb alakban vibrál a levegő, inkább elkerülöm..nem kísértem a sorsom.Beérve a parkolóba nemtalálok semmit és senkit, csak pár teljesen üres hullát.Nem nézelődök tovább, csak haladni kéne...Épp felérek az egyik dombra, mikor morgást hallok mögülem, megfordulok, az látom két elég termetes vaddisznó tart felém. Előrántom a pisztolyt, és megsorozom az egyiket...semmi hatás...új tár be, ezzel már próbálok a fejükre célozni...az egyiket sikerül jól eltalálnom,orrabukik, viszont a másik még mindig felém rohan...félreugrok a disznó elől, az elrohan melettem, utánafordulok, belelövöm a maradék tárat, elkezd 1 kicsit sántítani, de attól még visszafordul és újra elindul felém.
Belököm a 3. tárat, és az egészet belepumpálom a vadkan koponyájába..mostmár ez is orrabukik...utánanézek mégis holvagyok, ahogy látom már nemmessze a céltól...kb 1600 m...a vasúti töltés tövében megyek, már mindjárt ottvagyok...egyszercsak meglátok magam előtt mégegy olyan gömbszerű izét...meg mégegy....itt most sokkal több van, megpróbálm kikerülni őket, de a töltés teteje fele meg nagyon kattog a geiger számláló...akkor csak köztük mehetek...szóval szép óvatosan...kikerülgetve a jelenségeket, meglátok 1 mozdony mellett feküdni 2 hullát..elkezdem átkutatni őket...az egyiknél találok egy elsősegélycsomagot, és egy üveg vodkát, a másiknál egy sima makarov 40db lőszerrel, és egy pda....a pda-t olvasgatva a szemem sarkában mozgást látok mellettem, odafordulok, egy ember jön felém..vagy valami olyasmi..belelövök 3-mat a mellkasába, majd tovább olvasom a pda-t, de a lény nyugodtan felkel, és megint elindul felém...namostmár elég...még 3 golyót küldök a fejébe, ennyi csak elég lesz neki...benézek az alagútba, látok egy ugráló valamit...felveszem, majd megmondja valaki miez. Épp kijövök az alagútból, a hullák eltűntek...körülnézek, látom ahogy a mozdony másik oldala mellett..vannak...és járnak...mielőtt túl közel érnének fejbelövöm mindkettőt kétszer, majd elindulok vissza...inkább sietek, nem állok meg megint nézelődni.Délutánra érek be a faluba, lemegyek a kereskedőhöz,aki rögtön kérdi is: mitláttam? Nos...átnéztem az ott található 2 hullát, (közben odaadom neki a pda-t) és közben találkoztam 1 zombival...benéztem az alagútba, és mire kiértem, a 2 hulla is felkelt..szóval ez van.... Nézegeti a pda-t közben megszólal: jólvan itt a jutalmad, és átnyújt 500 rubelt, meg 3 tárnyi lőszert...nem tudna a lőszer hellyett inkább adni 1 kést? jólvan legyen...de akkor csak 400 rubelt kapsz...ha meló kell tudod hol találsz...letelepedek a tábortűznél és körbekérdezgetek a látottakról....

Vissza
Top Alul