Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Thomas Jefferson "Jeff"
Oh... a francba már 1 napja tespedek ebben a házban, valamit már igazán csinálnom kéne.
bevágtam egy pohár helyi szíverősítőt. majd elkezdtem rendezgetni a cuccaimat, a hátsó szobában találtam 1 vasládát, lakat nem volt rajta hát oda tettem a magam csecsebecséit, és vettem egy lakatot is attól a kövér sóher disznótól...
azt hiszem nem fog csípni a szókimondóságom miatt..
már mennék vissza fele a 30 rubeles lakattal, amikor megjegyzi hülye fiatalok...
én meg megjegyeztem neki hogy hát nem lehet mindenki olyan hájas görény mint ő..
Nem válaszolt de az arca úgy el vörösödött.. huhúúú... Öröm volt nézni...
aztán a szobában volt egy kanapé, vele szembe egy satupad, jobbra pedig egy kis üveges szekrény.
Tökéletes hely nekem, csak pár cuccot kéne beszereznem.
Mikor mindennel végeztem, fogamat a pisztolyom és a sörétesem, utóbbit a vállamra akasztottam.
Oda mentem a tábor vezetőhöz, és megkérdeztem miféle melója lenne mondván az a hájas görény a bunkerben nem szolgál ki...
Wolf, kicsit nevetett a válaszomon, majd adott egy kis felderítő küldetést, de azt mondja egyedül veszélyes ezért mellém adott még 1 embert aki a tábortűznél lebzselt.
Kifele mentet elkezdtünk beszélgetni.
Helló, köszön először kicsit fura félénk arckifejezéssel.
Cső!
Ne féljél nem harapok, csak helikoptert török össze...
Helikoptert?
Civil pilóta voltam, akartam csinálni egy jó kis mutatványt a géppel leszállás elött, hát... a fejlemény érdekes volt...
Hehe... Tört ki belőle a nevetés.
És neked mi a történeted?
Hát ő, volt egy két bűnöm odakint...
És pedig?
Nem hiszem hallani akarod...
Na gyerünk öreg én elmondtam hogyan törtem össze egy 2 milliós gépet, te is elmondhatnád hogy mi okon menekülsz!
kicsit nevetett a srác majd végül is elmesélte.
Mikor már éppen izgi lett volna a története, akkor látom hogy elöttünk úgy 500 méterre egy hasonló újjoncra rárepül vagy 4-5 fekete dzsekis is fegyvert fognak rá.
Menj le az útról! mondtam a társamnak, és az út melletti fához mentem.
ő egy ideig gondolkozott, majd ő is lehúzódott, de késő őt már észre vették.
2 már rohant is ide.
a Srácnak ordibáltak.
Hé hé, ne Búj el, egyenlőre csak beszélgetnénk, de ha nem engedelmeskedsz le lövünk!
én lehasaltam a maga fűben, és levettem a vállamról a sörétest.
ide is ért a két fickó, és a haver is engedelmeskedett...
megmotozták.
Ááá nicsak Kolja, ennek van ám cigije!
Adsza csak!
Hé!
kapkodott a cigije után, de a másik fekete dzsekis a pisztolyát nyomta a fejéhez.
Jó jó... jó cuccok egy kezdőtől, na most ennyivel megúsztad öreg, menj szépen vissza a táborba!, mondja a két dzsekis, majd megfordultak, és elkezdtek vissza ballagni.
feltérdeltem, céloztam:
1-1 lövéssel leterítettem mind a kettőt.
a másik három, rögtön ide nézett.
és elkezdtek erre lövöldözni a pisztolyukkal.még jó hogy a makarov nem hat el 150 méternél tovább pontosan. 500 méterre meg el se megy...
erre ők is gyorsan rájöttek, és elkezdtek felénk szaladni.
mikor kb 100 méteres közelben jártak akkor kezdtek lőni, egy kidőlt nagy fa volt úgy kb kettőnk közt, ideális lőállás, és fedezék, ezért elkezdtem oda rohanni.
a golyók csak úgy suhantak el mellettem.
majd a földre csúszva értem el a kidőlt fát.
integettem a társamnak, aki még mindig ott volt ahol én elbújtam az első kettő lelövésekor.
Gyere már ide, fedezlek addig! Ordítottam neki.
majd kihajoltam, és a forttal lőttem rájuk, pár lövés után sikerült eltalálnom az egyiket, a földre rogyott.
a társam ez alatt odarohant az első két lelőtt banditához elvette az egyik makarovot, ami a bandita kezében volt, és két tárat ami a földön volt a két hulla mellet, és felém szaladt.
márcsak kettő lövöldözik, de nem olyan nagy intenzitással, valószínűleg fogyóban van a lőszerük.
majd intettem neki egyszerre hajoltunk ki, és pár lövéssel leterítettük a támadóinkat.
Miután megbizonyosodtunk hogy már mind a 4 tűzpárbajosunk meghalt az ötödik még élőhöz mentem, és oda tartottam a pisztolyom.
na öreg, remélem ismered a tízparancsolatot, és jóban vagy a vén krapekkel... mondtam neki viccesen, majd fejbe lőttem.
a társam csak nézett.
Szerintem jó poén! mondtam neki nevetve.
Te orvosi kezelésre szorulsz! Mondja Komoly arccal, majd ő is elneveti magát.
miután kisorakoztuk magunkat, átkutattuk a banditákat.
és megfeleztük a zsákmányt.
nálam kb 50 makarov lőszer landolt, két elsősegélycsomag, és egy olyan leletnek nevezett valami amit itten lehet találni helyenként.
ez ilyen tövises valami volt, de mintha üvegből lenne.
eltettem egy kis táskába, amit az egyik banditáról rángattam le.
még kb 20 sörét volt az enyém, és 1500 rubel ami a banditáknál volt.
a társam a fegyvereket kapta meg, többségük még egészen új állapotban volt, az a hájas tetű biztos jó pénzt ad érte, már ami neki is megéri...
meg a banditák pénzének másik felét vagyis 1500 rubelt, 2 elsősegély csomagot, pár kötszert, és egy kevéske lőszert.
az egyik banditánál találtam egy taktikai mellény szerűséget olyan mint ami a katonáknál van, nem volt sérült, tehát lerángattam róla, és a kezemben véve mentünk tovább.
az út további része kellemes volt, csak a vasúti töltésig derítettük fel az utat.
Utána vissza mentünk.
Túl sok volt a cucc nálunk jó lesz már lepakolni, mielőtt mi is úgy járunk mint az a szerencsétlen akit a banditák előttünk fosztottak ki... megölték a szegény ördögöt...
Visszamenetelés közben kértem a társamtól egy kis cigit, örömmel adott, mondván megmentettem az életét, és még egy kis plusz zsákmányt is szereztünk.
fú basszus olyan ez a cigi mint az Orosz vodka csak elsőre mar, másodjára már nem is... annyira...
de amugy szeretem az erős dohányt.
a tábortűznél leadtuk a feladat alatt szerzett információt, és egyéb tapasztalatot farkasnak aki 2000 rubellel, és pár lelet információval jutalmazta a sikerességünket.
Farkas kicsit azonban elkomorodott a bandita csapat hallatán, ha már csapatostul jönnek ide akkor gond lehet belőlük.
Nyugi farkas, Rám mindig számíthatsz, csak mond mit kell csinálni! Mondtam neki.
Hehe... nevetett kicsit farkas, majd azt mondta pakoljak le és pihenjek, esete majd fel keres.
Mondtam neki hogy felőlem aztán mind egy mikor keres, csak ne akkor amikor Whiskyzek, mert akkor használhatatlan vagyok...

ja izé Kiscsillag, te voltál a társam ha nem esett volna le.

Másnap reggel odajön a főnök.
-Van pár anomália és az egyik emberemnek a detektora jelzett de nem mert bemenni. Menj és neked adok egy "Bear" detektort meg egy távcsövet a puskádra.
-?
-Az anomália=rendellenesség többnyire széttép vagy megperzsel. A detektorral lehet keresni értékes kavicsokat. Ezek pattognak és világítanak. Világos?
-Aha hol van ez a hely?
-A mocsár szélétől pár méterre északnak. Ott egy felfordult kocsi is. És elektromos a hely. Dobálj magad elé valamit és ha kisül ne arra menj. Na gyerünk már. Ne ácsorogj itt mint egy rakás szerencsétlenség.
A hely amúgy sincs messze hát hallgattam a parancsra, elindultam. Ott volt a felfordult kocsi. Körülötte kis villámok cikáztak. A detektor a kocsi irányába jelzett. Elindultam. Közbe Dobáltam földrögöt, ágat minden ami volt a környéken. Végül elértem a kocsit.
Az egész elektromosan töltött volt ezért nem érhetek hozzá. Bent volt egy táska. Kiemeltem a machetával majd kijöttem. Volt benne egy villogó kő. Olyan üvegszínű. Volt még 2 elsősegélycsomag meg egy üveg vodka.
Ezeket magamhoz véve visszaindultam a megbízóhoz. A távcsövet felszereltem a puskára. A detektort meg az övemre akasztottam. Utána még magyarázott hogy ezeknek a képződményeknek lehet jó vagy rossz tulajdonsága. Utána még beszélt mutánsokról és mondta hogy nyugodtan mehetek ahova akarok ismerem az alapvető mutánsokat meg a pénzforrást. Még adott egy rohamsisakot ezt is felvettem. Eztán egy konzerv társaságában gondolkodóba estem hogyan tovább.

Egész kellemes reggel,kis szellő lengedezik,de közben süt a nap,mintha nem is a zóna lenne,feltápászkodok és elmegyek a kereskedőhöz ad is egy feladatot,miszerint pár vaddisznót kell megölnöm.Veszek egy fegyvertisztító készletet is,mert elég régen volt használva a puska,amint végeztem ezzel elindultam.Ki is értem a dombra,ahonnan megláttam a vaddisznókat,vállamhoz emeltem a puskát,céloztam és lőttem,a vaddisznó elterült felhúzom a puskát és megint lövök,és a másik is elterül.
Ezekért 200 rubelt kaptam.

-A Vérszopó az 1 csápos lény,mikor védekezik vagy sunyiba támad láthatatlan,de csakis látható formályába tud támadni,1 emberből a legkissebb cseppig mindent kiszív,ezért az a neve hogy vérszopó,itt a Kordonba ritka látvány,de picit följebb,na ott az igazi
Ekkor mindenki felnézett az égbe,2 ember is most ült le a tűz mellé,Helikopterek voltak,1 nagy Bunkert cipeltek,majd megszólal Farkas:
-Hm...Jantar felé mennek,mit akarhatnak ott ezek?
-Nevezzük el őket Tudósoknak! - mondtam mint 1 hülye -
-Legyen és már nyomogatta is a PDA-t,ekkor 2 új Frakció került fel a PDA-mra,1 ik neve Zsoldos,a Másiké Tudós
-Ki rakta fel a Zsoldost? - senki sem válaszolt -
-Haljátok?Távoli lövöldözést hallok - mondta az 1 ik gyerek aki leült a tűz mellé,
Tudtam mit kell erre reagálni,felkaptam fegyveremet ami melletem volt és máris futottam ki a faluból elrejtőzve 1 fa mögé,legalább 8 an így tettek a többiek bent rejtőzkdötek el,3 Zsoldos nevü ember közeledett felénk,betértek a Faluba,ekkor én előveszem a késem,és ovatosan settenkedek az 1 ik mögé,Majd megfogom és felszúrom,a többi mire észbe kapott addigra azokat is lelőték,megnéztem a cuccaikat,sajna a golyótól és a szúrás miatt a páncélzatuk tönkre ment,volt 1 ik nél 1 nagyon pocsék AK 47 es,nagyon szar állapotba,mellé 1 tár ami bevolt törve és még 3 tár,ezt elvettem,a többit ott hagytam a többieknek,mint több milió nyüzsgő bolha ment oda a zsákmányért,én vissza ültem a tűzhöz,és darabbokra szedtem,kitisztitottam,majd vissza csináltam az AK-t eredeti formályába...

Hehe jó kis hsz volt, amúgy rögtön leesett a prilukkiról. :D

Üldögéltem, hallgattam, ahogy valaki egész jól gitározik.
Aztán jött egy pali, furcsa kiejtéssel beszélte az oroszt.
Wolf az itteni góre kitalálta, hogy mennyünk el felderíteni, persze nem ingyen.
Belementem.Érdekes ez az angolosan beszélő.Civil pilóta volt, aztán összetört valami méregdrága helikoptert.Én is meséltem valamicskét a történetemből, amikor a végefelé közeledtem akkor megláttuk, ahogy pár "kemény legény" kinézetű alak kirabol egy hozzánk hasonló szerencsétlent.
Az amcsi(?) srác mondta, hogy bújjak el, ő meg hasravetette magát a magas fűben.
Bezzeg a helyi keménygyerekek engem észrevettek, magukhoz invitáltak egy kis fegyveres noszogatással,
gyakorlatilag mindenemet elvették, már a cigimbe is beledézsmáltak, már meg is gyújtották, amikor az amcsi gyerek mindketőt leszedte a sörétesével.
Bezzeg ekkor már a távolabb lévők is feleszméltek és felém süvítő golyókkal próbálták enyhíteni a barátaik halála miatt érzett fájdalmat.A közelben volt egy kidőlt fa, amögé húzódtunk társammal, én az ósdi revolverrel, ő meg valami rendőrségi pisztolyal lődöztünk.Az igazat megvallva szerintem az egyiket sem én öltem meg. :)
Az utolsó a földön fetrengett, a kiömlő beleit próbálta visszatuszkolni a hasába, kevés sikerrel.
Amcsigyerek megédesítette a haldokló utolsó másodperceit egy nem rossz poénnal , aztán fejbelőtte.

A cuccaikon megosztoztunk jutot 1500 rubel, tehát most van 1800.
Meg a fegyvereik.Nem igazán tudom őket használni, de van köztük egy rokonszenves vadászpuska.
Megyünk visszafele, cigit kér hát hogy ne adnék jó szívvel annak, akinek 1500 rubelt és az életem köszönhetem?

Visszaértünk kaptunk kétezret, amit megfeleztünk.Meg még pár rejtekhelynek a koordinátáit.Mobil és pda hílyán felírtam őket egy papírcetlire.A fegyókat lepasszoltam az öregnek, adott érte 200-at, így már van ropogós 3000 rubelem.Nem is rossz ez a gyors anyagi gyarapodás...

Dehát milyen az ember?
500-at el is szórtam olcsó vodkára, meg prilukkira.Most az egyikkel sem kell takarékoskodni.
A vodkából elfogyasztott mennyiség hatására sokkal vidámabb lettem, jókedvemben elmentem lófrálni a faluban, bementem az egyikm házba, és láss csodát ott volt Amcsigyerek.Tudtam én, hogy amerikai, hiszen jó minőségi viszkit kortyolgatott.A házban be volt fűtve, egész kellemes kis hely volt.
Leültem beszélgettünk egy kicsit, majd estefelé átcuccoltam a saját padlásomról ennek a háznak a padlására, és odavackoltam a kémény mellé, ahol meleg van.Még egy hamutartót is találtam a padláson, amit rögtön igénybe is vettem.Ha az ember "lakik" valahol akkor tartsa is rendben...

A félreértés végett nem zsoldos vagyok hanem zsoldos sztalker. A csben is Heg zsoldos-sztalker.

Végül is elmegyek kordonba. Először a kezdő helyekről legyen térképem. Az átjáró alagútban a Detektor jelzett. Egy ajtóhoz jutottam amit berúgtam. Bent zölden villogó savas izék voltak. Találtam egy nagy gömböt. Már volt egy szekrény is kinyitottam. Az egyikben találtam egy fegyvertisztító készletet. Remek. Már mindenem megvan. Útközben egy ház udvarán keresztül mentem. Kint valami dzsekis lüke mondta hogy adjam át a felszerelésem. Lassan a pisztolyhoz nyúltam és gyomron lőttem. Csak a pisztolya meg egy elektromos vacak volt nála. Mindkettőt megtartottam majd folytattam utam kopaszfalu felé. Az őr beengedett. Az egyik elkezdett vihogni hogy mi van itt ragadtál a világháborúból? Utána lenyugtattam csak egy fenyegetéssel. Volt itt valami nagyon dagadt ismeretlen DNS forma egy pincében. Azt mondja hogy kereskedő, nem mondtam neki de amúgy ugyanezeket a cuccokat feleannyiért vehetem a kiképzőbázison. Felmentem egy padlásra és magamra zártam. Elkezdtem nézegetni az elektromos vackot.

Reggel felkelek és összeszedem a cuccaimat. Most is portyára megyek de most emberek lesznek a kuncsaftok. Hallottam hogy a mutánsok átlagban 1-2 embert ölnek meg naponta. És találnék egy hullát hátha van nála valami használható.Elindultam, elsőnek a vak kutyák részét néztem át. Két hullát találtam. Egyiket átvizsgáltam és találtam egy elsősegélycsomagot, egy kis mobilra emlékeztető dolgot, és egy PMM-et hozzá 2 tárat. A második hullát csak megböktem és mondta hogy segítsek már neki csak halottnak tetette magát. Elviszem a faluba. Bent a faluban miután letettem elindultam megint. Egyszercsak a kis mobil megszólal. Elkezd csipogni. Nézem hogy mi a fene. Ahogy mentem előre úgy csipogott jobban. És ott volt egy olyan tárgy amit Wolf adott nekem. Szuper! Odamegyek és mikor megfogom hátrahajít valami. Mintha egy baseball ütővel csaptak volna hasba. Hátrarepültem 2-3 métert. De a lelet megvan. Legalább nem hiába tettem meg ezt az utat. A lelet egy "kővirág" volt. Feltettem az övemre. A leleteket a testem hője aktiválja. Amikor feltettem a Geiger számláló elkezdett kattogni. A sugárzás emelkedett. Gyorsan levettem és eldobtam. Ekkor megszűnt. Megfogtam a leletet és megint emelkedett. Gyorsan eltettem és megszűnt a sugárzás. Mentem vissza és leadtam a cuccot Sidorovichnak. A talált PMM-ért és a "kővirág" nevű leletért kaptam 2000 rúbelt. Most, van 5000 rúbelem. A táskámban a cuccokat is átnézem. No akkor, van 3 elsősegély csomagom, egy késem, egy PMM Makarovom, egy sörétespuskám még jó állapotban és 25 töltényem bele. Remek. Ezzel itt elleszek. Most meg inkább csinálok egy kis kaját......A francba! A konzervek! Hol vannak? Hoztam 5 konzervbabot! Hova lettek? A francba! Lemegyek Sidorovichoz.
-Sidorovich! Adsz el kaját? Kéne 2-3 konzerv.
-Milyen konzerv?
-Csilis bab.
-Az van. 250 rúbelért kapsz 5 konzervet. Csilis babból van egy csomó.
Megvettem mind az ötöt. Lementem a tábortűzhöz. Ki akartam nyitni de nem volt konzervnyitóm. Késsel megpróbáltam kinyitni de elvágtam a kezemet. És nem volt konzervnyitóm. Egyik Stalker adott nekem egy konzervnyitót amit használat után persze visszaadtam. A Csilis babot megmelegítettem, és jóízűen megettem. Majd visszamentem a padlásra és a PDA-n elkezdtem nézegetni a térképet. És ekkor vettem észre hogy ez nem a Zóna ez a Zóna melletti rész, az úgynevezett Peremvidék! A kordon! A Zóna mellett vagyunk, ahol van pár szörny, meg anomália de nem annyi mint beljebb. És a Zóna belsején még több szörny is van!A szörnyeket nem ismerem, de nem is akarom ha ezeket a legkönnyebb kinyírni amik itt vannak. Jézusom, mik várhatnak még rám........

Én Szabadúszó vagyok ^^
Végre kész vagyok,rendesen nem kattog,tiszta meg minden,betettem a háti zsákomba,eladtam Svidorovichnak a detektoromat és egy Bear nevüt vettem helyette,minden pénzem elfogyott,legalább is majdnem de 50 RU ból nem sok mindent kapok,elis mentem ahoz a helyhez ahol a legelső anomáliákatt fedeztem fel,2 pattogó izét látok,1 iket felszedem,1 kristály volt az,a másikat már nehezebb volt,mikor megfogtam már kezdet is behúzni az anomália,érzem hogy a gravitáció megszünik alattam,és valami szét akar tépni de megfogom a villany póznát és oda húzom magamat,hála istennek nem esett semmi komolyabb bajom,nézzük csak,1 Húscafat,és 1 Kristály,ezért csak kapok valamit,Vissza indultam,2 Vadkan állta el az utam,csőre töltöttem a shotgunomat,1 ik elöl a másik 10 méterrel hátrébb volt,legugoltam,és céloztam,a Vadkan csak futott és futott,mikor már közel van ugrani készült,de én lövéssel megelőztem,kiterült,csőre töltötem de nem túl gyorsan,kirepült a Shotgun a kezemből mert a másik már ugrott,de bevolt töltve,megfogom késem mikor ugrani akarna és bele döföm a hátába mikor elmegy melletem,ekkor megfogom a pisztolyomat 1 tárat belé eresztek,tárat cserélek,felkapom a shotgunt és a pofájábal lövök,ez is kiterült,Lába inycsiklandónak látszott,mint 1 csirke szárny olyan volt,ha a patáját leszedem,levágtam a patáját és lábát a késsel,persze elöbb a kést kivettem a tetemből
Vissza indultam,Sivodorivhcnak le adtam a relikviákat,Nagyon sok pénzt kaptam,összesen 6 000 Ru-t és még a lábért is,legalább is a relikviák 5800 a Láb meg 200 RU volt,2000 ből vettem 26 töltény hüvelyt a shotgunhoz,és plusz 3 tárat a Pisztolyhoz,3500 Am maradt,ettem 1 konzervet,és Ak hoz lőszert,1 000 RU-m maradt,ott helyben elfogyasztotam a konzervet,látom hogy Svidorovich valamit varogatt oda bent,megkérdezem segithetek-e,mondja jöjjek csak be,én leszek a tesztelő
egy "Stalker" nevü ruhát készitett,amit ha leteszteltem kivisz a világba és 2 nap alatt 200 másolatott csináltat belőle,és kocsival viszik el,csak majd kell 1 kalaúzi engedélyes hapsi,
-Válalom
-Legyen
átadta az engedélyt és még kicsit bütykölt a ruhán,majd utamra engedett...
Na elkezdődhet már lassan ként szerintem a Stalker Ruha nem gondoljátok?

Huh gyerekek nagyon belendültetek.

Sajnos rögtön dorgálással kell kezdenem. :S

Légió : Azért még inkább ne találkozunk Vérszopóval itt az elején és főleg ne legyen ilyen egyszerű a kiiktatása.

Zini: Hogy sikerült egy szakácsnak tökéletesen működő állapotba rakni egy AK-t ?? Meg mi ez a kalauz engedély ezt inkább valami más úton katonaság meg kerülésével.

Hát ha valaki szétszed valamit csak vissza tudja rakni,a Kalaúz meg csak mondtam de a Stalker Ruha már jöhetne mert én már mennék feljebb :S De ha még mondjátok hogy toljuk el 1 picit akkor irok rá storyt

Hány napja jöttünk a zónába?
Egy hete max.Akkor azért még ne legyen külön erre a célra rendszeresített ruha.Maradjunk a házi barkácsnál, nameg a vegyvédelmi cuccoknál, akinek van pénze.Megazért nem kéne úgy előreszaladni.
Inkább ki kéne élvezni amíg kezdő vagy. :)

Stalker ruhát még ne vegyél, az drága és sok munkát kell elvégezned ahhoz hogy egyáltalán rágondolj! Először bőrdzseki és kispisztoly, ha teljesítesz pár Questet úgy hogy emberi fizetést kapsz(tehát nem az hogy megölsz 3 kutyát és kapsz 340000000000000 rúbelt hanem ha megölsz egy falka kutyát akkor 1000-1200 rúbelt kapsz, ha egy banditáktól hemzsegő részt pucolsz ki akkor meg 3-3500 rúbelt is kaphatsz).

Még minden mutánsfaj törzsfejlődése elején jár, nem lehet az egyik napról a másikra egy csomó képességgel megáldva

Reggel lövésekre ébredünk. De nem a helyőrség környékéről, hanem valahonnan mélyebb területekről. Ezek szerint pár civil mégis átjutott. "Bizonyára az őrnagy is hallotta a lövöldözéseket, szóval nem kell neki ezt jelentenünk." Mondta az idősebb tiszt. "Na fiaim! Ugye tudtok 21-ezni?" Kérdezte a tiszt. "Én elég jól tudok." Feleltem. "He he, Ha csak mondod nem hiszem el. Mutasd meg mennyire tudsz!" Aztán leültünk a két ágy között felállított kis asztalhoz, és elkezdtük a játékot. Az első körben csúnyán kiforgatott a meglévő vagyonomból, de utána fordult a kocka, és én nyertem el tőle 50RU-t. A tiszt látván a nyereségemet, azt mondta: "Látom öcskös, belőled derék katona lesz. he he" "Biztosan." Feleltem. "Még nem is ismerjük egymást öcskös. Mi a neved?" "Ivan Sulkov...közlegény." Mondtam. "Anton Baronov hadnagy." És kezet ráztunk. "Na gyere öcskös, meghívlak egy potya piára!" Mondta, majd előkapott egy üveg vodkát, és két poharat rántott elő a szekrényből. "Na! Egészségedre! De aztán fenékig, hacsak meg nem árt neked." Rögtön felhajtottam az egész pohárral. "Ejha! Te aztán nem vagy olyan puhány, mint amilyennek látszol. A legtöbb kopasz majdnem megfulladt ettől a kis létől." Mondta meglepődve. "Nem bizony uram! Amíg kicsik voltunk, az árvaházban mindig adtak egy kis pohár ilyet hogy jobban aludjunk." "Árva voltál?" "Igen. Családom nem volt, csak azok akik az árvaházban voltak." "Hát ez elég szomorú öcsi. Na! Igyunk arra hogy már van családod!" Azzal töltött még egy pohárral. Miután felhajtottuk az italt, folytattuk volna a játékot, de akkor belép az őrmester és ránk parancsol: "Mi az?! Szórakozgatunk?! Sulkov! Baronov! Az őrnagy parancsára, masírozzanak ki a kerítés mentén, és keressenek behatolási pontot! A nyavalyás civil bűnözőknek biztos van egy pontja ahol sorra átszökdösnek." "Át uram az aknamezőn?" Kérdezte Baronov. "Mi az? Talán megijedt Baronov?! Amilyen nagyszerű katona hírében áll maga, biztos gond nélkül átverődik azon az aknamezőn és vissza is jön, anélkül hogy elhagyná valamijét. Na! Rajta mozgás!" "Igenis uram! Én sem akartam mást, csak kifejteni bővebben hogy hogy állok az aknákkal!" Aztán felkaptuk a cuccainkat és elindultunk. A keleti kerítésnél kezdtük a keresést. "Ejha! A műszakiak aztán szép munkát végeztek. Nem spóroltak az aknákkal." Szólt Baronov, miközben az aknák között lépdelt. "Csak óvatosan öcskös! Egy rossz lépés és ott hagyod valamidet! Mindig oda lépjél ahova én!" Aztán mikor elértük a kerítés végét, elkezdtünk vissza felé menni és keresni. Ezúttal külön váltunk, és úgy keresgéltünk. Épp lépnék át egy akna fölött, amikor egy mélyedésbe lépek. Azonnal össze csuklok, és beleesek a gödörbe. Mikor kelek fel, látom hogy a gödör, közvetlenül a kerítés alatt van kiásva, és a kerítés egy két helyen szét van vágva, és kifeszítve. Ráadásul épp egy zöld kabátos srác feküdt a gödörben hogy ne találjuk meg. Rossz helyen volt rosszkor. "Hát ez? Mi a? Hé te! Kifelé! Azonnal!" Ordítottam a srácra, és az lassan feltartott kezekkel mászott kifelé kétségbe esetten. Azonnal odakiáltottam Baronovnak. "Hadnagyúr! Jöjjön azonnal! Megvan a rés!" Majd odajött a hadnagy, a nagy lyuk, és a elfogott kölyök láttán elkerekedett a szeme. "Ez szép munka volt öcsi! Hogy találtad meg?" "Egyszerűen. Épp át akartam lépni ezt az aknát, amikor beleestem ebbe a rohadt verembe." "Nem baj fiam! Vedd ezt tanuló pénznek!" Nevetett fel a hadnagy. "Na gyere! Vigyük a helyőrségre ezt a jó madarat!" Mondta. "Rendben. Rajta mozgás!" Böktem meg a fegyverrel a foglyot. A helyőrségre vissza érve, azonnal jelentettük a dolgot az őrnagynak, aki nem volt elragadtatva a helyzettől hogy megint akkor zavarják, amikor épp őrposzt váltás előtt van. Az őrmester odaszólt nekünk. "Ide figyeljenek! Már megmondtam én is, meg az őrnagy is, hogyha valami van, azzal engem keressenek fel, ne az őrnagyot! Ugyanis ő épp ma indulna a saját posztjához." Majd odajött az őrnagy: "Hagyd Alexei! Ezt még elintézem." Aztán elkezdte átkutatni a foglyot. Elvette a tárcáját, és átnézte az iratait. A tárcában volt egy fénykép a srácról, és a családjáról. A képen a srác volt alul, ami azt jelentheti, hogy ő a legkisebb gyermek a családban. "Jegor Szemnov. Ugye?" Kérdezte az őrnagy a srácot, aki ijedten, bólogatott helyeslően. "Nos...Elvileg most a határ menti rendészetnek kellene magát átnyújtanom." Folytatta, közben kutatta át, és megtalálta a 9mm-es pisztolyt a kabát zsebében. "De....Mivel az sok papír munkát jelentene nekem, amiből mellesleg elegem van, és ráadásul fegyvert találtunk önnél, ezért nyugodtan nevezhetem önt fegyveres, törvényszegő, ellenállónak. Ami felhatalmazást ad arra, hogy azonnal itt helyben kivégeztessem." Erre a szóra a kölyök azonnal felkapta a fejét, és torka szakadtából üvöltözni kezdett: "Hé! Várjon! Ezt nem teheti! Én csak... Ne! Kérem ne tegye ezt! Nem akarok meghalni!" "Késő bánat! Gondolkozott volna előbb! Baronov! Sulkov! Maguk találták meg a törvényszegőt! Maguké az érdem hogy kivégezzék ezt a bűnözőt! Öljék meg utána égessék el a hullát mindennel együtt." Nem hittünk a fülünknek. Erre Baronov odaszól az őrnagynak: "De uram! Elvégre csak egy taknyos kölyök! Miért nem nyújtjuk át a rendészetnek?" Az őrnagy türelmetlen arckifejezéssel megfordult, és azt mondta: "Nem érdekel! Megszegte a törvényt! Csak ez számít! Van nekem így is elég gondom! És nincs kedvem az egész napomat azzal tölteni hogy jelentéseket írogassak. Most pedig...Hajtsák végre a parancsot!" Mondta magából kikelve. "Igen uram." Aztán elvonszoltuk a kétségbeesetten üvöltöző kölyköt az udvar közepén lévő betonfalakhoz, és az őrmester parancsára célra tartottuk az AK-kat. A szemébe néztem a még alig 20 éves kölyöknek, és odaszóltam Baronovnak: "Én ezt nem csinálom!" Ő erre azt mondta: "Nem éri meg öcsi! Ha nem lősz, téged is odaállítanak." Azzal megmarkoltam erősen a kezemben lévő fegyvert, és kibiztosítottam. Az őrmester parancsára meghúztuk a ravaszt. A srác élettelenül esett össze. Az őrmester még odament, egyet belerúgott a hullába, majd elővette az oldalfegyverét, és fejbe lőtte még egyszer, a biztonság kedvéért. Majd odaparancsolt két másik katonát, és azt mondta nekik: "Vigyék ki a hullát a keleti dombok felé, és égessék el!" Mi bementünk a barakkba, és leültünk az ágyainkra. Elkeseredetten néztem magam elé, és közben azon gondolkoztam, hogy az a kölyök még a is élne, ha nem találtam volna meg azt az átkozott lyukat. Majd odajön Baronov, leül, előveszi a vodkás üveget majd odanyomja a kezembe. "Hé! tartsd meg!...Nézd! Legalább az a kölyök már túl van mindenen. Nem kell itt szenvednie ebben a pokolban. Még mindig jobb itt golyó által meghalni, mint hogy ez a rohadt zóna végezzen velünk. Én már itt voltam az első nagy kitörésnél is. Én életben maradtam, de sok társam szörnyű kínhalált halt. És sok más ocsmány halálnemet láttam már itt a zónában, ami hidd el nem kellemes. Fel a fejjel! Ennél még rosszabbal is fogsz találkozni!" Mondta, majd előkapta a kártya pakliját, és elkezdte kevergetni.

Vissza
Top Alul