Finálé
2 nappal később....
Scarecrow:
A perselus készen áll, indulás vissza!
Mondtam a harcoló Monolitosoknak akik visszavonulóra fogták, az elmúlt 2 nap döntő fontosságú volt, sikerült feltartunk az ellenséget, de már nem bírjuk tovább a sereg besokallt, és összefogott ellenünk minden frakció ellenünk harcol vállvetve egymással.
alig maradtunk 5en amikor elértük a perzselőt, ott egyesültünk a második légióval, de az egyesült erők erősebbnek bizonyult mint gondoltuk.
egészen Pripyatig szorítottak minket vissza, ott megálljt parancsoltam, hiszen a mögöttünk lévő épület tetején volt a Perselus gépezet.
az emberek sorra estek el, és egy mag is követett...
2 nappal korábban:
Thunder:
Mikor vissza érkeztünk a helikopterrel, akkor az ajtón éppen Steiner jött ki, meggyógyult, a kérésemre relikviákat használtak a gyógyulásához.
mégis látom rajta hogy a halálomat kívánja.
ekkor hirtelen kifordul tátja 2 barakk közül, fél kézzel felkapott egy katonát, és kitörte a nyakát.
NEEEE!! ordítottam, miközben megtett.
Steiner teljesen ledermedt a látványtól. Most esett le neki hogy már elvesztette azt a lányt akit szeretett, nekem nem akarta elhinni...
elindult felém, közben elővette egy kést.
Ne tátja ne!
rám ugrott és a késsel el akarta vágni a nyakamat, de nem tudta lenyomni a kést.
Ekkor valaki megfogta a lányt, és lerángatta rólam, a testvérem volt az Jack.
a lányt nem érdekelte ki az aki a közelében volt megtámadta, a testvérem Steiner felé hajított, a lányt, akire rá is támadott.
a fiú nem védekezett.
Nem!! mordultam fel, és elővéve a pisztolyom lőni akartam.
de előbb sült el egy pisztoly mint az enyém, a lány holtan fordul le Steinerről akinél ekkor látszik hogy az ő pisztolya volt.
lelőtte a lányt, hogy életét mentse.
De ekkor maga felé fogta a pisztolyt.
Ezt nem hagyhattam.
Kilőttem a pisztolyt a kezéből.
Ő felém néz.
Miért?
Miért nem hagysz meghalni?
Te csak a halált akarod? én bosszulni is akarok elötte!
Mi?
Gyere velem! megtámadjuk a monolitot!
Teljes Offenzíva indult az ellenséges csoport ellen, mindenki banditák stalkerek, szabadok, és a szolgálat veteránjai mesterei vállvetve törtünk elő az ellenfél ellen.
Strelok is velünk tartott bosszút esküdött a barátai haláláért.
Mindenki aki elbírt egy fegyvert, az velünk tartott törleszteni a számlát.
az első nap ostromnál erős volt a monolit, és sok volt a veszteségünk, de egy bátor szolgálatos csapat legyőzött 2 Monolitos exoruhásat.
az ő példájukat követve össztűz alá vettük őket, és sorra hullottak, ám némelyik a sebesülései után is küzdöttek, eldobták fegyvereik, és közelharcban törtek zúztak és így sok ember esett áldozatul nekik, köztük inyokrav is így lelte halálát. egy Monolitos Immortál, berohant egy Inyakrov csapatához, és agyon ütötte.
miután kiűztük őket a bárból, sietősen vonultak vissza a vörös erdőhöz.
egyesültek egy másik csapat monolitossal, de nem értek sokat, a 2-és 4es raj Mid24esei ellen
egészen Pripyatig üldöztük őket mikor megláttam a vezérüket.
hát nem hazudtak, Scarecrow volt az...
az utolsó csatára márcsak alig két tucatnyian maradtunk.
de a monolitosokból is márcsak 2 osztag volt hátra, és a vezérük.
Vele én magma végzek!
Mondta radovan és kirohant a fedezékből, minden ellenkezés ellenére.
oda szaladt az egyik páncéloshoz, és a sisak és a vállpáncél közti részhez egy gránátott tett ez egyik exopáncélosnak.
a gránát felrobbant, és a szervóruhás fél teste eltűnt.
Scarecrow azonban elkapta, és minden erejével egy téglafalhoz vágta. legalább gyors halála volt...
márcsak páran maradtunk akik harcképesek voltak.
a szabadság alkotta erők ami megmaradt tartották, és megölték az utolsó monolitost harcost is.
A tisztjük fel áll és az égbe kiállt:
Ezt nektek rohadékok!
az épület tetejéről rakétát indított az a másik megmaradt szervóruhás.
a rakéta pont a szabados csapatot érte...
Már csak a vége van hátra, menj öld meg, mondja strelok, és ad egy lefűrészelt csövűt, de elötte beletöltött, 2 speciális lőszer.
olyan Türkiz kékesen világított a hegye.
ezekkel átlőheted a páncélt!
mondta ki nehezen, majd oldalra hajtott fejjel távozott az élők sorából ő is...
Már csak én és a testvérem és Steiner maradt életben...
felszaladtunk az épület tetejére ahol Scarecrow, és az utolsó exoruhás volt.
Jack volt elöl, utána én, és végül Steiner, de ő hirtelen ellökött, és előre szaladt, de ez okozta vesztét is, Scarecrow várta, és megfogva őt, egy éles fűrészgép felé vágta, ami leszelte a kezét neki.
ezek után Scarecrow tovább szaladt a tetőre.
Jack és én tovább mentünk, fel a tetőre.
kezébe adtam a sörétest, én pedig kihúzva a kardot, Scarecrow ellen mentem.
a vékony páncélt kerestem a kesztyű volt a legvékonyabb, hát oda vágtam, minden erőmből.
Scarecrow elesett, és én is elvesztettem az egyensúlyom, és felbuktam, de gyorsan felkeltem, és már újra suhintanék... de akkor látom hogy a kard eltört.
ez alatt Kaszás lelőtte a másik Szervóruhást, aki azonnal kiterült a fejlövéstől.
Scarecrow is felkelt, és engem megfogott, és hozzá vágott a testvéremhez.
Ő kiesett, és lógott a kezembe kapaszkodva.a sörétes tőlem pár centire volt, de nem értem el.
Scarecrow tudta hogy nem fogom megölni a testvérem...
Hehe... Reméltem hogy kevesebb veszteséggel, de látni fogod az új perzselőt, és az új monolitot.
És íme! láthatod is!
majd lerántotta a ponyvát egy gépről.
Itt az új perzselő! haha...
A francba Tom, engedd el a kezem, fog meg az a rohadt puskát és lődd le! Ordítja Jack.
Nem! nem engedlek el testvér!
így is úgy is meghalunk, legalább öld meg!
Nem!
a francba Tom, tedd meg!, majd ezzel a mozdulttal, kiütötte a kezét a markolásomból.
Könny csordult a szememből...
ÁÁÁÁÁrrrr!!! Mordultam felé, és puszta kézzel indultam Scarecrow ellen aki levette a sisakját, miközben örömködve beszélt.
De most rendkívülien meglepődött.
de ő volt az erősebb...
megfogott, először a gépnek vágott neki.
majd onnan felszedve nekivágott az egyik szellőzőnek.
Bátor húzás volt, ezt el kell ismerni, a testvéred feláldozza magát, de sajnos hiába való, mert most mind meghaltok!
Mondja, majd vissza fordul a géphez.
Neeeeem! mondtam, majd elővettem a pisztolyom, és lőni kezdtem.
kifogyott a tár, éppen újat töltök, amikre Scarecrow felém mordul, és felemel.
betöltöttem és fel is húztam, Scarecrow a két kezével kezdi összezúzni a páncélt, amikor meghúzom a ravaszt.,a golyó a nyakán át ment, a vére az arcomba fröccsent.
gyorsan a nyakához kap, és elkezd hátrálni, egyensúlyát vesztegetve.
majd hátra esett, és nemsokára vár vette köreb a testet.
Óda kúsztam a géphez, lassan feltápászkodtam, a gépre támaszkodva, a lábaim szörnyen fájtak, a bordáim, majdnem mind eltörve, azt hiszem itt a vég, mindennek a vége, de ez ez a gép nem maradhat.
a lépcsőn ekkor ért fel steiner, a fél kezével éppen int felém, amikor az agyveleje az ég felé spriccel, és ő pedig holtan rogy előbb térde, majd fekszik el, de ekkor azonban 3 Monolitos katona jött fel a lépcsön mögötte ők ölték meg.
a 3 monolitosból et lelőttem, a másik kettő megsorozott a karabélyával.
a golyók simán átvitték a rajtam szétszakadt páncélt, lyukakat ütve rajtam.
hátra estem a géptől.
látom homályosan ahogy a két Monolitos katona a géphez lép, valamit állítanak rajta, majd hirtelen sárgás kékes hullám jött, a gép volt az epicentrum, és kifele haladt a hullám.
De mielőtt a hullám szétolvasztotta volna az agyam, élesítettem a C4et a táskámban, 4kilót...
az utolsó gondolatom a barátok voltak...