Thunder felé szegezem a pisztolyom. Közöttünk Tatjána békít fájdalmas arcal.Nem kívánja egyikünk halálát sem. A szemébe nézek és megbékélek.Elég a háborúból. Leszegezem a fegyverem és Thunder felé bólintok. Ő vissza bólint és ő is elteszi a fegyvert. Ekkor lövés dördül valahonnan. Thunder mellkhasán átrepül egy golyó és teste a földnek zuhan. Tatjána felé futok és fedezékbe húzom. Thunder vérző szájjal fekszik az úton. Mögöttem Tatjána sírva fakad.Kirohanok a fedezékből és utánnam ordítja a lány:
- NEEE!!
Thunder mellé gugolok, és ránézek a sebre. A golyó átrepült rajta. 7.62-es.Fedezékbe húzom és Tatjánával és a maradék túlélőkkel elkezdjük kicibálni Pripyatból. Én útközben ledobom az Abakanomat. A golyóállómellény mellett ebbe is becsapódott pár lövés. Nem akarom, hogy szétrobbanjon a kezemben.
Útközben szemben jön egy figura. Felénk tart,én Tatjánát és Thundert védve előre állok.
-Ki vagy ?- Kérdeztem
-Fehéragyar és nincs sok időnk. Nem magyarázkodhatok.A barátotok segítségre szorul.
Thunder ekkor felköhhentett és nagyon rossz bőrben volt.
-Legyen.
A pripyati korházba vittük a katonatisztet és a doki már csak órákat jósolt neki.
Az asztalra vágtam és akkora erővel, hogy az széthorpadt.
-A fene ! Tom ! Nem hagylak meghalni !
Csoportokra oszlunk.Mindenki párokban. Az enyém Tatjána. Gyorsnak kell lennünk.
Elindultunk. Bóklászünk már egy idelye, a relikviadetektor jelez valamit egy régi traktorgyárból. Bemegyek megnézem mi az. Egy fémrámpán haladok át,és a folyosó végén van egy vörösen világító relikvia. Ez lesz az. Érzem.De mást is. Valami nincs rendben. A pisztolyom üres. Thunder nem is volt veszélyben tőle,csak blöfföltem. Így hát a késemet veszem elő.
Ismerős suhogás. A fene ! Gyorsan elugrok.
Belehasított a ruhámba. Ennél is kés van. Schellenberg !
-Segítettem rajtad és te az üldözőiddel bratyizol ? Nem maradt más nálam miattad, csak ez a kés,de a szivedet is ezzel fogom kivágni,ekkor megpördült a kezében a penge és felém vágott,de én blokkoltam,majd belerúgtam.Elterült,de mikor közelebb mentem kirugta a lábaim,és az arcomon huzott egy csíkot. Vér csepeg a késéről. De máris rajtam van és megpróbálja a nyakamba szúrni.Tatjána ordításai hangzanak mögüllem. Ez a mocsok bezárta a kabinajtót és csak az üvegen át hallom. Ami elég tömör,de így is hallom a keserves sírását.Erőt veszek magamon és lerugom a fekete köpenyest magamról úgy, hogy közben a kezemmel hárítom a torkom felé tartó borotvaéles pengét. Hevesen csapkodom a védekezőt,majd végül egyik kezemből a kést a másikba dobva és megpördülve mérek csapást rá. Egy vágás keletkezett a mellkhasán és szivárog belőle a vér. Rátapint és azt mondja:
-Még találkozunk. Az új barátodnak is ezt üzenet !
Leugrott a rámpáról és futásnak eredt.De nem érdekel. Fontosabb a relikvia. Felkapom,majd az ajtóhoz érve mondom Tatjánának lépjen hátrébb. Ez egy vasajtó. Könnyű kiszedni, csak ügyesnek kell lenni. A kést befeszítve megugrasztottam a peremét.Nagyot csattant és ezután a csók is amit a páromtól kaptam.
-Ennyire életemben nem féltem. Azt hittem...
-Ssshh...-Tettem az ujjamat a szájára.
-Engem nem olyan könnyű közelharcban legyőzni. Később elmondom, de most Tomnak kell segítenünk. Menjünk. Futottunk ahogy tudtunk. Odaérve a már haldokló Tom felett imádkozó fehéragyar bús tekintete fogadott.De megcsillant a szeme a relikvián.
-Ez több mint nagyszerű !
-Most mentették meg ezt az embert. Gratulálok.
Rátette a relikviát a sebre,és az gyorsan kezdett gyógyulni, majd kitessékelt a kórteremből az "orvos" és lelkendezve ugrott ismét a nyakamba Tatjána.
-Tudtam, hogy képes vagy rá ! -mosolygott.
-Nélküled nem ment volna.
-Te adtál erőt.
-Én már rég nem bízok önmagamban, de te megmutattad, hogy érek még valamit.
-Számomra te vagy a legfontosabb.
Kislányos tekintettel nézett rám Tatjána,és kézen ragadott. A nővérszoba előtt álltunk meg...
Sascha és Viktor küzdelme itt tekinthető meg.(Ami nem ide illik azt vegyétek ki) 
<object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WzuMAAJ1ryo&hl=hu_HU&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WzuMAAJ1ryo&hl=hu_HU&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>