Fura egy társulat,az már szent igaz. Mégis,teljesen ismerősnek érzem őket,szinte mondhatnám,baráti szálak fűznek hozzájuk,azaz,hogy...Várjunk csak. Ez valami más. "Ez inkább amolyan te enni adsz és én védem a hátad"-érzés,afféle tiszteletet és feltétlen hűséget feltételező viszony. nem olyan,igen ki kell mondanom,nem olyan,mintha ők,szóval...mintha ők is egyenrangúak lennének velem. Inkább felettem állónak érzem őket.
Persze,biztos azért ,mert olyan mások.
Ha igaz,amit mondtak,hogy eltelt negyven év,meg az a bizonyos tér-idő dilatációban való bent rekedés,meg a változatlanság,és semmi öregedés, a félig kész erőműben történt szörnyű baleset,aminek harminc éve, pár évvel ezelőtti ismételten félresikerült szörnyű kísérlet,amiért ilyen itt minden,szóval nagyon nehéz elhinni,megemészteni. Mindegy,nagyon zavaros első hallásra az egész.
Aztán a sok minden elektronikus miegymás,aminek még nevet sem tudnék adni,nemhogy felfogjam,mit is csinálnak.
Kerenszkij-végre tudom a nevét a magos,fekete védőruhás fickónak-megpróbálja elmagyarázni,megmutatni.
homályosan emlékszem,annak idején mi is hírét vettük asztalnyi méretű számítógépeknek,de hogy ez a valami a kezemben elférjen,ez nagyon ijesztő. Tudtam mindig,hogy a japoncsikok csodabogarak,de hogy ilyeneket találjanak ki,azt nem hittem volna.
Kerenszkij felvilágosít,hogy ugyan nagyrészt japán találmány,mégis a kínaiak készítik. Ezt már viszont nem tudom elhinni. Ugyan már,ez röhej. A kínaiak csak a rizshez értenek,ilyeneket még akkor sem tudnának készíteni,ha ezer évig tanulnának....nem,ilyen nincs.
A rádióadó-vevőik is furcsák,bár kevéssé idegenek.Ugyan sokkal kisebbek attól,amire én emlékezem,de a működésük teljesen analóg.
Amin viszont nagyon csodálkoztam,hogy teljesen hasznavehetetlenek lettek ,amikor a közelükbe mentem.Mindegyik sípolt,zúgott,a számkijelzőik össze vissza mutatták a frekvenciaértékeket.
A többiek valami elektromágneses hazárd interferenciáról beszéltek,meg maradványsugárzásról,de ehhez én nem értek.
Én csak sebeket tudok kötözni,injekciót beadni,infúziót bekötni,vért venni,beteget ápolni,ha éppen azt kell,kicserélni az ágytálat,meg az orvos keze alá dolgozni,ha kell,meg ahhoz,hogy ne legyek a közelükben,ha nem muszáj.
Úgy érzem magam,csak lábatlankodok itt. nem tudok adaptálódni a világukba,amikről mesélnek,és amiket a kilépés előtt láttam,az nagyon félelmetes.
Nem tudom,hogy önszántukból vannak e itt,vagy menekülnek valami,valaki elől,de az biztos,szépen ,finoman megpróbálok kérdezősködni,hogyan lehetne erről a szörnyű helyről kijutni,legalább Kijevig,aztán meg haza,Moszkvába.
Bár azt mondják,a külső élet is más lett,nagyon más.... Nincs már Szovjetunió,nincs a mindenható párt. Titokban néha korábban elképzeltem,milyen is lehetne ez.Titokban. Elmondani sem mertem senkinek.
Azt is mondták,ne nagyon vágyakozzak a Zónán túlra,ahogy ők hívják a kinti világtól való megkülönböztetés miatt ezt a szörnyű helyet. Mintha csak megérezték volna,mire gondoltam.
Szerintük,ha ez a hely a pokol tornáca,akkor a kinti világ maga pokol...
Majd meglátjuk.