Egy hangos kiáltásra ébredek, de még mielöőtt összeszedhetném a felszerelésemet, csaholást, ugatást hallva, megtorpanva felfigyeltem, mivel még hajnal volt.
Majd a távcsövemet elövettem, és körülkémleletem a hangok forrását. Körülbelül 4-5 kutyát láttam, ahogy tölem kb 100 méterre, egy bokros részen a cafatokra tépett stalkert marcangolták. Ez már szinte megszokott volt számomra, hogy efféle dolgok megtörténnek errefele, pontosabban, itt, Agropromban.
Ha jól láttam egy zöldfülü sztalker volt az áldozat, aki nem volt elég körültekintö, relikvia-kereséskor...
Lassan feltápászkodtam az alvóhelyemról, mely mellesleg egy fa tetején volt, nem messze a szolgálat bázisától.Átnéztem a cuccomat, és észrevettem, hogy elfogyott a Grozámból az összes töltény, ezért sietve felpakoltam, és a tartalék fegyveremet, egy jo kis spas14- est elővéve elindultam a bázisra, lőszerért.
Alig hogy lejöttem a fáról, hallottam pár ismerős hangot a bokorból....Kutyák!
Futásnak eredtem, és közben hátra-hátra pillantva néztem, ahogy beérnek azok a dögök, amik az előbbi zöldfülűt széttépték..majd gyors hátraarccal elörántottam a sörétest, és 2-3 lövést leadtam, ami az épp rámugrani készülő 2 dögöt pont elkapta.
Szerencse.Vagy mégsem?Épphogy lelőttem öket, másik 2 állt helyébe, köztük a falkavezér.Rám pályázott, már szinte éreztem bűzös lehelletét a nyakamban, amikor hirtelen géppuskaropogás törte meg a menekülést. A kutyák megtorpantak, én viszont futottam tovább, hajtot az adrenalin...
A szolgálat emberei voltak, akik észrevették az engem üldöző kutyákat, és persze engem is. Futás közben elestem egy faágban, mint késöbb kiderült, szerencsém volt. mivel az egyik kutya pont beért, a szolgálatos pedig engem is lelött volna ha nem esek el...
Néhány másodperc, és a fegyvertűz elhalkult.
Kinyitottam a szememet, és végigtapogattam magamat, hogy egyben vagyok-e ... még igen, de a vállamat és a kézfejemet elkapta egy-egy golyó, ahogy a földre vetődtem. Hiába, a kutyáknak esélyük sem volt, ezek a fickók értik a dolgukat, de ez csak az ő rutin-feladatuk, nem mintha meg lennének lepve.
Feltápászkodtam, és odamentem hozzájuk. Megköszöntem nekik az életemet, és mindhármójuknak adtam, egy-egy rejtekhely-koordinátát, amit ők megköszöntek, mivel látásból ismertek engem, és én is öket... a vezetöjük valami Igor volt... Még mázli, hogy nem később bukkantak fel, mivel akkorra már csak a kutyák desszertjeként végeztem volna.
Miután rendbeszedtem magamat, észrevettem, hogy eléggé eltávolodtam az eltervezett útvonalamtól, és valami fura helyen kötöttem ki, ami tele volt anomáliákkal, de ez nem tántorított el célomtól.
Elővettem a PDA-mat, és bemértem, hol is vagyok. Ismét nagy mákom volt, mivel kiderült, hogy nem a szolgálat közelében, hanem az Agropromi Kutatóintézetnél vagyok, pontosabban, a bejáratánál. Régen itt volt egy Stalker tábor, de mára már elhagyatott, és mindenféle mutáns, és azzal egyenértékű, szóval ugyanolyan aljas, banditák, kóboroltak itt.
De sebaj, nincs olyan messze a bázis, csak olyan 1.5 km-re- heh gondoltam én- csakhogy rápillantottam az időre, és eszembe jutott, hogy ilyenkor, ami mellesleg este 7 óra, különösen aktívak a szörnyek, és jobb, ha nem megyek már sehova. Úgyhogy fogtam magam, és letáboroztam, egy elbarikádozott vasuti kocsiba amit énis rendbeszedtam, majd felálitottam egy-két csapdát a bejárathoz.Biztos ami biztos ... bár mehettem volna az intézet védett helyeire, de meggondoltam magam, mivel a ruhám, és a lőszerkészletem is eléggé leamortizálódott, úgy döntöttem, hogy nem megyek, meg láttam néhágy vérszívót is, ez még rátett egy lapáttal.
Korán keltem, nehogy időt veszítsek, és halkan elindultam az úton , a bázis felé. Félúton járhattam, amikor észrevettem néhány banditát, akik egy szolgálatost álltak körül, egy másik szolgálatossal pedig beszélgetett a vezérük.
Majd a szolgálatos valami olyat mondott, hogy "soha, én ezt nem teszem", erre a vezér a másik szeme láttára fejbelőtte, és hulláját odalökte egy anomáliába, ami cafatokra darálta. Ezután odalépett a másikhoz. Ezt már nem hagyhattam, mivel közelebbről nézve észrevettem, hogy ez a sztalker pont úgy nézett ki, mint amelyik tegnap megmentett. Egy roncs mögött voltam, és eszembe jutott, hogy itt rejtettem el valahol annak idején egy Vintart, teletárral, de nem tudhattam, hogy ott van-e még. Megnéztem, és hál' istennek ott volt ahol hagytam, a fatönkben . Kivettem, céloztam, majd fejbelőttem a vezért. Mivel hangtompítós, senki nem hallotta honna lőttem, igy ezt kihasználva lelöttem a másik 2 bandiát is, majd körülkémleltem, továbbiak után. A veszély elmúlt, és a szolgálatos arcára kiüllt a félelem, és a megkönnyebbülés. Mindkettö egyszerre, hiszen nem tudhatta, hogy ki volt az. Ekkor előbukkantam a bokrok közül, és amint megpillantott, felugrott, és örömtől ittasan maga felé intett. Én pedig gyorsléptekbe odasiettem hozzá, megköszönte nekem, majd a felszerelését visszavette, és együtt visszamentünk a bázisra. El mondtam neki hogy miért megyek oda, és ö válaszul csak annyit mondott, hogy nem kerül neked semmibe a lőszer, annyit viszel, amennyit elbírsz. Erre kikerkekedett a szám, és tömött hátizsákkal jöttem ki késöbb a raktárból...
Mint később kiderült, a fickó értékes infókat szállított visszafelé, de útközben elkapták őket, és csapdába estek. Nem maradt sok idöm visszatérni a relytekhelyemre, épp indultam volna, amikor odaállt elém, és azt mondta: -Nyugodtan maradj itt, a bázison, mindog szívesen látjuk a hozzád hasonló rendes csávókat...
Renben, ha nem probléma, merre van a WC? - kérdeztem, mert a sok izgalomtól, és persze a sok vodkától már nem bírtam sokáig..
- Ott egy száraz bokor..- mutatott a hátamögé
Majd dologm végeztével visszamentem a buliba ahol leittuk megunkat a Zónahatárig...