Háttértörténetem:
A seregnél szolgáltunk Skin és Oleg barátommal együtt, mikor kaptunk egy áthelyezési parancsot egyenesen a zóna határához.
Eleinte jól megvoltunk, csak kisebb feladatokat kellett ellátnunk, nem is volt sok gondunk.
Ahogy telt az idő, egyre veszélyesebb parancsokat kellett teljesítenünk, de valahogy mindig megúsztuk addig a bizonyos májusi napig.
Délután jött a hivatalos parancs legfelülről: Be kell hatolnunk egy titkos katonai laboratóriumba a vörös erdő mellett, és el kell hoznunk valamilyen, számunkra ismeretlen prototípust, aminek az azonosítására külön szakértőt küldtek.
Az emberekkel nem spóroltak, a különleges, egy alkalomra összeállított alakulat 31 tagból állt.
Reggel 6-kor indultunk 4 helikopterrel, csak arról senki sem szólt, hogy a monolitok üzembe helyezték az agyperzselőt.
A végeredmény totális katasztrófa volt.
Az első 2 helikopter azonnal lezuhant, a másik 2 pedig kényszerleszállással landolt a vörös erdőben.
Oleg az másodikban volt.
Skin és én a negyedikben.
A mi gépünkből 4 ember élte túl a landolást, Skin,Dimitrij,a szaki, és én.
Mivel nem volt más válaztásunk, elindultunk a a régi katonai bázis felé.
A szakértőnk úgy gondolta, hogy majd ő megy elöl, mivel indulása előtt kapott 1 új generációs detektort.
A szuper kis masinájának köszönhetően, belesétált egy eddig számunkra is ismeretlen anomáliába, és egyszerűen eltűnt, mintha csak teleportált volna.Azóta sem láttuk.
Azt a helyet 50 méteres körben kerültük ki.
Miközben átlopakodtuk magunkat a vörös erdőn,közös megegyezéssel eldöntöttük, hogy dezertálunk, ne mindig minket küldjenek elpatkolni.
Reggel mikor kiértünk a vörös erdőből, még 3 percnyit sem haladtunk, megállított minket egy osztagnyi szabadsági, akik csak azért nem lőttek le rögtön, mert még fegyverünk sem volt.
Megkértük őket hogy vigyenek a vezetőjük elé, és mikor odaértünk,ott helyben , a parancsnok szeme előtt téptük le a rangjainkat, és adtuk át egyenruhánkat.
Én személy szerint nem csatlakoztam a szabadságiakhoz,de azóta is "tiszteletbeli" vagyok, és mindig jól jön nekik 1 olyan ember, aki nem lesz rögtön a szolgálat céltáblája, amikor a határhoz ér.
A külsőmről: egy régi, kopott, katonai kommandósruházat,jelzés nélkül, semleges színűre átalakítva.(nem kék,fekete,piros, hanem simán zöld mint a stalker öltözet)