A játékot most abbahagyom,hogy őszinte legyek,kicsit unom a fényes tüskék ide oda tologatását. Majd ,ha megint erre járok,folytatom.
A legnagyobbat befelé terelgetem a mancsommal az üreg felé,hogy a többi is kövesse,aztán mindkét bejáratra kaparok egy kis földet,hogy ne nagyon látszódjanak.
Továbbindulva észreveszem kisvártatva,hogy bal kéz felől egy olyan nagyon szögletes,szabályos a kétlábú által háznak hívott-tényleg,honnan ismerem ezt a nevet???-alaklmatosság húzódik a bokrok mögött,és fény árad ki az ablakán. Eszembe jut az álmom,ami arról szólt,hogy a kétlábú,meg a kutya békében éltek egymás mellett,úgy hogy egymás dolgait segítették,és kaptunk enni,inni rendesen,nem kellett vadásznunk,csak őriznünk dolgokat!
Ellenállhatatlan késztetést érzek,valahogy,mintha ilyen régies hangulata-na,már megint egy új dolog,ezt is honnan tudom???-lenne ennek az emberi épületnek.
Belőlröl azonban hörgés,emberi üvöltés és káromkodás hallatszik,egymáshoz csapódó tárgyak,reccsenések egymásutánja. Közel megyek az ablakhoz és két lábra állva-jé,én ilyet is tudok??-hogy két kétlábú küzd egymással, az egyik,aki felül van,koszlott és büdös,cafatokban áll a ruhája,a másik egy olyan kétlábú,aki két arcot szokott viselni.
Ő van alól,és nagyon üvölt. A felül levő támadja, kapadozik az arca felé, száját nagyra tátva a torkára támad. nem sokat habozok.
Beugrom az ablakon,és a felül levőre vetem magam,s a nyakszirtjét tiszta erőmből megharapom,hogy görcsöt kap az állkapcsom,és olyan mélyen nyomom az éles fogaim bele,ahogy csak tudom. Közben a mellső és hátsó mancsaimat rákulcsolom a testére,ahogy Nyau szokta csinálni-ezt a tudást szerintem tőle kaptam,amikor találkoztam vele és farkasszemet néztünk,ő meg elrohant..-s ekkor jövök rá,ez a kétlábú az általunk döcögőnek hívott fajta. magában motyog,csak sokan tudjuk egyszerre leteríteni,írgalamtlan pofonokat tud adni.
De ez most nem érdekel. Meg kell mentenem az alól levőt,mert életre egy hajszálon függ. Hörgök,szorítom,érzem fogy az ereje! csurog,freccsen a vére. Undorító,ez nem vörös,mint az enyém,hanem fekete ,mint a nagy sár..