Érdekes,hogy sikerült lejutnom a vakondjárat kijáratából anélkül,hogy a kétlábúak foglalkoztak volna velem.Az éjjel látó szem így nappal biztosan vak lehet,mert semmit nem tett ellenem.(Ezt megjegyzem magamnak,jó lesz tudni,hogy ha legközelebb erre járok,meg kell várnom a Szemest!) A csalitos szerintem meglehetősen jól rejtett,csöndben kúsztam,ők meg el voltak foglalva nagyon valamivel. egyformán öltözött kétlábúak körbevettek egy másik csapat,különböző öltözékekben levő kétlábút,azokkal foglalkoztak,lefektették őket arccal a földre,a felszerelésüket elvették,meg rugdosták őket. Jó messzi voltam tőlük,rám se hederítettek,de az üvöltözésük egészen elhallatszott hozzám is...
Távolabb kerülve megéreztem egyfajta kellemes szagot,a puha hús szagát. Ahogy megcsapta az orrom,rájöttem röfi lesz az. gyorsan átnyargaltam a szürke csíkon-tudom ez nagyon veszélyes,mert könnyen meglát a kétlábú-de a gyomrom hajtott. egy nem egész friss,döglött röfi volt az,nem csalt a szimatom. és senki,semmi a közelben. Még a farkasok sem. Egymagam megehetem az egészet,hurrá! mind az enyém. Ekkora szerencsét!
Lakmározás közben azon töprengek,vajon miért nem akarta senki elfogyasztani? Még a kukacok sem..na,mindegy,egy a fontos,hogy én jóllakjak! Egy ilyen kicsi kutyának szűksége van a tápláló étekre...
Aztán hirtelen megint képek villannak elém. Ezek most a röfi képei. Mi ez,?Röfi szemével látok . Nekimegy egy fajtársamnak és az törött gerinccel repül messze. A fajtársam nem ismerős,kicsit más a bundája is,szerintem idevalósi,és nem a nagy sárban lakott velünk.
Most már tudom. ha röfi támad,oldalazva kell kitérnem előle. Sőt,ha én rohanok neki a kemény koponyámmal a másiknak,akkor az is így elrepül??? Ki fogom próbálni,ez most már biztos.