Szerény véleményem szerint ,ez tényleg csak egy "dobókocka-algoritmus" beillesztése után működne tisztességesen. Legyen véletlenszám-generálás,és ez döntse el az adott ütközet és az addig tartó mozgás-területre értettem-esélyeit. Pl. meg lehetne adni konkrétan a Zóna fizikai méreteit, és így lehetne üldözni egymást,vagy ellenséges csoportokat két oldalról beszorítani. Ekkor kialakulna a küzdelem,ahol szintén az győz,aki nagyobb értéket kapott. Azonos szám esetén vagy visszavonul az adott fél,vagy folytatják a küzdelmet,de a feladásnak is kellenének esélyek,elvégre ne legyünk kegyetlenek.
A területen való mozgás alatt azt érteném,hogy miután a Zónát szabályos négyzethálóra bontottunk,abban egy érték,egy lépés,egy négyzetrácsnyi elmozdulás,bármilyen irányban.s ha nagyobb-azaz egynél több- az adott érték,mit kaptál,ezzel gazdálkodhatsz. Csatára csak akkor kerülhet sor,ha azonos négyzetrácsra jutottatok. Egészen addig csak üldözésről van szó.
Lehetne nehezíteni persze,hogy bizonyos,véletlenszerűen kialakuló anomáliák jelennek meg az utadban,mikor erre léptél,akkor esetleg visszadob a Zóna egy távoli pontjára-lásd Möbius -gömb-de ez bizony már komoly programozói feladat lenne. A blowoutok természetesen tovább nehezítenék a játékot,ilyenkor mindenki neezebben halad,kivéve a Zóna természetes (?) lakóit,a mutánsokat és a zombikat! Ezek persze csak alternatívák,nem kell velük egyetértenetek.
Nagyon pártoltam egyébiránt KönigsTiger barátom javaslatát,csak én nem tudok progit írni,nem értek hozzá. Annyit tudok tenni,hogy elmondom az elképzeléseimet,aztán,még az is lehet,ha valamelyőtök tehetséges, lesz a STALKER-nek egy aféle internetes,területfoglalós,társasjátékszerű,strtégiai verziója is,ki tudja?