Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
A harc a vadásszal kicsit feldobott. Igaz rohadtul fájt, főleg a csápjaimnak de megérte. Már egy trófeám is van, a kezemben maradt tartály.
De talán a sisakját kellett volna elhozni, asz többet ér.
De inkább vissza a valósághoz. Elindultunk az előbbi csatamezőtől jó messzire, mert nem volt kedvünk harcolni ezekkel a bádog emberekkel. És az után a kis hangzavar után biztos hogy a többi is elindul arra.
Szóval inkább leléptünk. A társam még két lehetséges útvonalat jelölt be, amit meg kellene látogatnunk, hátha találunk valami érdekeset.
Az egyik a fegyvertár, a másik a biolabor. Én ez ügyben döntés képtelen vagyok, szóval ráhagytam.
Ő egy darabig elgondolkozott ezen, majd azt mondta:
- Gyerünk! Menjünk a biolaborba! Ott talán találunk valami használható infót ezekkel a rohadékokkal kapcsolatban.
Én csak egyszerűen bólintottam, majd elindultunk.
Sokáig tartott a keresgélés, mert nehezen találtunk oda térkép híján. De végül is megtaláltuk.
Odabent rengeteg szörnyűséget találtunk. Rengeteg megcsonkított halott ember és mutáns, mindnek vagy a keze vagy a lába hiányzott. Némelyiknek mechanikus végtagjai voltak.
Ugyanúgy néztek ki, mint amilyeneket a krio kamrában láttunk.
De így ezekkel a művégtagokkal még szörnyűségesebben néztek ki. Életerős embereknek néztek ki, de így csupán halott testeket lehet látni minden asztalon.
Míg Drovlenkó az asztalon kezdett kutakodni, én körül néztem a teremben. Ahogy nézem, jó nagy terem ez és kettes sorokban vannak az asztalok. Némelyiken van páciens, némelyiken nincs.
A hadnagy az asztalon lévő, még épnek mondható gépet ellenőrzi, amikor én hirtelen azonnal felmordulok és az ajtó felé fordulok, ahonnan bejöttünk.
Két ugyanolyan vadászt láttunk, mint amilyenekkel az előtérben is találkoztunk és akik megölték a hadnagy egyik barátját.
Azonnal a hadnagy felé fordulok:
- Fedezékbe!
És azzal láthatatlanná válok. A hadnagy meg bevetődik az asztalok közé, amin a megcsonkított emberek fekszenek.
A vadászok, látván a helyzetet, hogy a társaik asztalon vannak, nem tüzelnek. Csak keresgélnek és össze vissza pásztáznak a piros fényekkel.
Amíg ők meg keresnek minket, én lassan odalopakodok a hadnagyhoz.
- El kell innen tűnnünk!
- Tudom! De merre mehetnénk? Ha felállok innen, szitává lyuggatnak!
- Nem hinném! A társaik fekszenek ezeken az asztalokon. Nem hiszem hogy szitává lőnék a helységet a társaik miatt.
- Azt mondod használjam az asztalokat fedezéknek?
- Pontosan! Balra, annál a nagy kezelőfelületnél, van egy szellőző járat. Biztosan elvezet valamerre, amerre ezek nem tudnak követni.
- Hát... Nem is tudom.
- Nincs idő! Mennünk kell!
- Oké! Rendben! Vezess!
Mondta a hadnagy aztán lassan, kúszva indultunk el. Próbáltunk az asztalok között lavírozni, hogy a vadászok ne vegyenek észre, de kevés sikerrel, mert ezek folyamatosan az asztalok közötti réseket pásztázzák.
Egy is előbb az orrunk előtt haladt el, de szerencsére nem vett minket észre, mert én időben váltam láthatatlanná, a hadnagy meg időben kúszott be az asztal alá.
Ahogy tudta, be passzírozta magát.
Aztán mentünk tovább, de én hirtelen lépteket hallok és azonnal láthatatlanná váltam.
- Maradj itt! - Szóltam a hadnagyra.
Aztán elindultam a következő asztal soron.
- Várj! Várj! Mit csi..... - Mondta a hadnagy, de nem vártam meg míg befejezi.
Láttam ahogy a vadász észrevette Drovlenkót és egyenesen felé indult. A hadnagy fel se nézett, aztán úgy ment előre.
De akkor hirtelen megállt, mert előbb két fém csizmát, majd két páncélozott lábat látott.
És ahogy szép lassan haladt fel felé a tekintete, egy egész vadászt pillantott meg, aki a hadnagy felett állt és a kis piros fénnyel már világított is egyenesen a homlokára.
Ekkor már nem várattam tovább. Felkeltem az asztalok közül, láthatóvá váltam és egy nagy ordítás közepette a vadász hátára vetettem magam, felborítva azt.
Egyenesen a hadnagy felé borultunk, kis híján pont rá. De szerencsére nem kapta telibe, csak a lábára estünk.
Ha pont telibe kaptuk volna akkor most laposabb lenne egy elgázolt rágcsánál.
Ahogy mind a 3an a földön fetrengtünk, csak morgást emberi erőlködést és halk rádió hangú jajveszékelést hallattunk.
A hadnagy a puska tussal ütötte a vadász arcát, én meg téptem, ütöttem, vágtam ahol értem.
A vadász meg nagyon erőlködve próbált minket leszorítani magáról.
De nem hagytuk. Folyamatosan lefogtuk, így nem tudott felkelni. Hiába az emberfeletti erő, ha a vérszívó erő, kiegészítve emberi erővel mégis maga alá gyűri.
Addig erősködtünk, míg végül hozzá nem jutottunk a palackhoz a hátán és le nem téptük mind kettőt.
Ekkor a rádió hangon beszélő vadász fulladozó hangot adott ki és esze veszettül kapált. Majd végül kimúlt.
Fáradtan dőltünk mind ketten hátra, aztán azt mondta a hadnagy:
- Heh! Ez fárasztó volt. De szerencsére sikerült.
- Igaz. De most már menjünk tovább, mielőtt a többi ideér!
Aztán elindultunk, közben a hadnagy felmarkolta a vadász fegyverét és a hátára lökte.
- Kezd fogytán lenni a lőszer! - Mondta.
- Ez még egy indok arra, hogy ki jussunk innen!
Egy kicsit fel pillantottam az asztalok fedezékéből és láttam, hogy további 3 vadász érkezik.
- A pokolba! - Mondtam.
- Mi az?
- Még 3 érkezett.
- Na b@zz!
Erre belehúztunk. Lassan elértünk a szellőző bejárathoz, a probléma viszont csak annyi volt, hogy a szellőző bejárat közelében már egy fedezék se volt. Tisztán rálátni az egészre.
Nem tudtunk mihez kezdeni, ezért ott álltunk és gondolkoztunk, hogy hogyan tovább.
- Gyorsan kifuthatnánk és beugorhatnánk a szellőző bejáraton. - Mondta a hadnagy.
- Nem jó! Mire az egyikünk bemászna, addigra a másikat szitává lőnék. - Mondtam.
Erre ismét gondolkodóba estünk. Aztán hirtelen a hadnagy csettintett egyet és azt mondta:
- Megvan! árny hadművelet!
Értetlenül pillantottam a fellelkesedett hadnagyra.
- Figyelj! - Mondta. - Kilövöm a villanyokat és eldobok egy két gránátot. A kezdeti káoszt kihasználva, meg, kirontunk a szellőzőhöz.
Nem tudtam mit mondani, ezért csak bólintottam.
Erre a hadnagy kilőtte a vadászok feletti lámpákat, erre azok zavarodottan bámultak maguk fölé. Utána sorban kilőtte a terem jó részén az összes lámpát. A sötétséget kihasználva pedig, eldobott egy két gránátot, különböző irányba.
Mikor felrobbantak, a vadászok össze vissza kezdték forgatni a fejüket.
Hirtelen aztán a hadnagy, nagy nehezen talpra állította a halott vadászt és kezébe adta a saját géppuskáját.
Rákötötte a kezére, aminek hatására a halott, egyfolytában lövöldözött össze vissza a fegyverrel.
És a vadászok felé irányította.
A puska a halott kezében, egyfolytában kerepelt, a vadászok pedig viszonozták a tüzet a csalira.
De azalatt már mi rég elértük a szellőző bejáratot.
Megkönnyebbülve kúsztunk a szűk járatokban, majd amint lehetett, kijöttünk a legközelebbi kijáraton.
A folyosóra értünk, ahonnan remekül lehetett hallani a fegyver ropogást.
Fellélegezve dőltünk neki a falnak, majd fújtunk egyet.
Aztán tovább mentünk. Elhaladtunk egy nagy fém ajtó mellett, aminek a környékén számos szkafanderes halott volt, az egyikük pedig úgy halt meg, hogy a kezével az ajtó nyitó gombot fogta.
Valószínűleg odaakartak menekülni, de a vadászok rajtuk ütöttek.
Drovlenkó közelebbről megvizsgálta a gombot fogó halottat.
A ruháján lógó kis kártya szerint, ez az a bizonyos Kaligyin professzor, akinek a feljegyzéseit az anatómiai laborban találtuk meg.
A hadnagy átkutatta a hullt, de semmit nem talált, egy kis vörös fém kártyán kívül. Azt elrakta a zsebébe, majd levette a hulla kezét a gombról és megnyomta.
A gomb megnyomása után, jól hallható kattanást, majd motor hangot lehetett hallani, majd az ajtó lassan nyílni kezdett.
Amikor kinyílt, beléptünk a terembe, ahol rengeteg emberi használatra tervezett kézi fegyvert lehetett látni.
A hadnagy elképedve, már szinte nyálcsorogtatva bámulta a sok fegyvert.
Eközben én bezártam az ajtót. Biztos ami biztos.
Én is alaposan körül néztem, majd egyre jobban elcsodálkoztam a fegyverek láttán. A hadnagy elvigyorodva bámult jobbra balra, majd felkiáltott.
- Gyere! Azt nézzük meg! - Mondta, majd elindult egy másik ajtó felé, ami fölött, egy tábla volt, de számomra érthetetlen nyelven.
- Angolul van. - Mondta a hadnagy, aztán kereste az ajtó nyitó gombot.
Meg is találta, de amint megnyomta, egy furcsa hangot lehetett hallani, majd egy kis kezelő felület jött elő, amin egy hosszú egyenes rés volt.
A gép képernyőjén egy felirat volt látható, ami azt írta, hogy kéri a biztonsági tiszt kártyáját.
A hadnagy ezután tűnődve bámult a gépre.

Kimentem és lestem vaddisznó után. Találtam is egyet. Lemászok a fáról és becserkészem. Közel megyek hozzá és előveszem a pisztolyomat. Ekkor üzenetet kapok:
-Jurij! Hall?
-Tisztán és világosan. Miért?
-Jöjjön vissza a főhadiszállásra! Azonnal!
Elindultam vissza a vadászatot félbehagyva. Visszaértem a bázisra és a főnök fogadott. Most is úgy nézett ki mint egyébként-fekete kabát, hátrafésült szőke haj, fekete nadrág és bakancs, KB mint én csak rajtam van gázálarc és kapucni hozzá- de mellette 5 katonai ruhás ürge állt.
-Mi az főnök?
-Készüljön fel, hozza a fegyvereit, mindet. És tegye ezt a maszkjába. Siessen! 5 perce van!
Beszaladtam a szobámba. A kis szerkezetet betettem a maszkomba, az AK-mat felkaptam, a kevlár mellényt is-tudniillik nem hordom mindig a mellényt, csak ha komoly helyzet van, ez annak hangzott- és vissza vettem a maszkot. Sietek vissza a csapathoz. Egy APC vár minket az udvaron. Beszálltunk és elindultunk. A főnök feláll:
-Rendben uraim. Eligazítás. A tudósaink kimentek terepmunkára a bázisunktól Keletre. Egyikük sem tért vissza. Ezért oda megyünk és körbenézünk. Lássuk az adatokat. Szása!
Felkel az egyik katona és lehajt egy monitort majd rákapcsolja a PDA-ját.
-Rendben, az épület amit fel fogunk térképezni itt áll. Ez egy régi gyár. Feltérképeztük a helyet ultrahanggal, és az épület térképe a PDA-kon rendelkezésre áll. Hőtérképet is készítettünk és nem láttunk semmit. Nem tudjuk mi van ott. Ha valamilyen élőlény akkor azt nem mutatja ki sem a hőérzékelő sem az ultrahang. Vakok leszünk.
-Értem. Most akkor, a spekulációk. Tracker!
-Körbenéztem a mutáns adatbázisomban de nem találtam semmi ami képes lenne erre. A vérszopó az egyetlen ami eszembe jutott de még őt is kimutatja a hőérzékelő meg az ultrahang. Szóval semmi ötletem nincs. A környezetet megvizsgálva alkottam róla egy képet. Nos, a fészkük körül víz van, szóval vízben is megélnek. A gyárnak a falain észrevehető sérülések vannak amiket nem tudtam pontosan megvizsgálni de feltételezésem szerint azok karom nyomok, szóval valószínűleg képesek mászni a falakon, ezzel is vigyáznunk kell. A nappali felvételeken nem látszottak szóval éjszakai életmódot folytatnak. Ez azt jelenti hogy most nálunk az előny.
-Értem. Köszönöm. Black! A fegyverzetet!
-A fegyverzet az alap amit mindenki kapott. Ehhez plusz amit most installáltatok fel a maszkotokba. Ez egy kis kamera aminek köszönhetően innen láthatjuk ti mit csináltok. A lőszer, mivel nem tudjuk hogy mivel állunk szemben vegyes. A tár amin van egy piros szigetelőszalag darab az páncéltörő a többi normális, páncélozatlan célpont elleni. Van még 3 fajta gránátunk, az első a normális repesz gránát, a második a gyújtó gránát, a harmadik meg a füst gránát. A füstgránátból csak egy van, de nem is fogjuk eldobni. Ha valami nem tervek szerint halad akkor bedobjuk a szellőzőbe és elmenekülünk ugyanis nem akarsz itt lenni ha ez kiszabadul.
-Mi van benne?-szakad ki belőlem a kérdés akaratlanul.
-Olvass!-ezzel odadobja nekem.
Amint meglátom mi van benne elfehéredek és nyelek egy nagyot.
-VX. Ez….Ez….
-Ideggáz. Lehetetlen túlélni. Nincs az az élőlény ami ne döglene meg ha kap belőle.
Tovább nézek magam elé, majd Black leül a főnök meg mondja:
-Helyes, mindenki értette?
-Igen uram!
-Rendben. Akkor, íme a terv. Két csapatra oszlunk. Black, Tracker, Jurij, ti mentek be és belülről megvizsgáljátok a helyet. Szása, Iván és Pavlov ti kint, a gyár körül néztek körül. Én innen figyelem az eseményeket. Folyamatos jelentés, és ha valami komplikáció adódik azonnal szóljanak. Értették?
-Igen uram!
-Helyes. Mindjárt ott vagyunk. Amint megáll a jármű Black és Szása előremennek és a nehézfegyvereikkel megtisztítják a gyár felé vezető utat. Ha látnak valamit akkor lőjék agyon.
-Értjük!
Megáll a kocsi. Mindenki felugrik és felkapják a fegyvereiket. Kiugranak és körbenéznek.
-Tiszta. Gyerünk!
Elindulunk a bejáratig. Ott megállunk és megvizsgáljuk az ajtót.
-Nyitva. Irány befelé!
Kinyitjuk és bemegyünk. Bent felkapcsoljuk a lámpát és körbenézünk. Semmit nem látunk. Tracker megy előre, mögötte én majd Black. Egy szűk folyosón át eljutunk egy tágasabb folyosóra aminek a két oldalán irodák vannak. Elkezdjük átnézni őket. Majd egyiket kinyitjuk és találunk egy vérfoltot az egyikben. Közelebb megyünk de nem találunk semmit. Csak egy nagy vérfolt. A főnök beszól rádión:
-Tracker! Mit gondolsz?
-Hmmmm…….Vörös. Élénk vörös. Artériás vér ami a vérszopókra utal. Viszont azok a földről is felnyalják a vért. Ez más volt.
-Mire tippel?
-Nem tudom. Ilyet még nem láttam.
-Rendben. Ott bent minden rendben?
-Igen.
-Kint?
-Itt kint minden rendben. Eddig semmi.
-Rendben. Induljanak fentebb. És tartsák nyitva a szemüket. Az hogy eddig nem láttak semmit nem jelenti azt hogy nincs is itt semmi.
-Értettük!
Kimentünk és elindultunk fölfelé. A felsőbb emeleten 3 ajtó fogadott minket. Mind a három egy folyosóra vezetett. Szétváltunk. Én mentem jobbra, Black előre, Tracker balra. A folysón nem voltak ajtók csak egy ajtó a végén. Oda benyitottam. Sötét volt. Bementem a szobába és kerestem egy kapcsolót.
-Jurij nincs kép. Mi az?
-Sötét van.
-Kapcsold be az éjjellátót!
Bekapcsolom. Ott ül valaki a sarokban. Odamegyek és megfordítom, megnézem ki az. Megfogom a vállát és megordítom. A látványtól majdnem infarktust kapok. Az alsó állkapocs letépve, a torkából egy darab kiharapva, a szemei kivágva, a mellkasát úgy ahogy van kitépték.
-Úr isten……-mondja a főnök.
-Főnök! Mit tegyek?
-Keresse meg a PDA-ját. Az a legfontosabb!
Átkutattam és megtaláltam a PDA-t. Eltettem majd beszóltam:
-Megvan amit kerestünk. Indulunk?
-Igen.
Elindulunk kefelé. Ahonnan indultunk ott találkoztam Blackkel és Trackerrel. Elindulunk kifelé. Mondja a főnök hogy találkozzunk az APC-nél. Odafutottunk. Bementünk a főnök meg mondja:
-Hol van a másik csapat?
-Nem tudjuk. Nem láttuk őket.
Rádión beszól a főnök:
-Pavlov, Szása, Iván jelentkezzenek!
-Itt Szása. Pavlov és Iván eltűnt. Nem tudom mi de elragadta őket.
-Mindjárt megy a felmentősereg. Küldöm Blacket Trackert meg Jurijt.
-Küldje de……gyorsan. Nem vagyok egyedül.
Ekkor nyikorgást hallok.
-Apicsába.
Innentől már csak lövöldözést meg ordítozást hallunk a rádióból.
-Tracker, Black, Jurij, a PDAjukon a legutóbbi pozíció ahonnan az adás érkezett. Siessenek oda! Gyorsan gyorsan!
Kimentünk és elindultunk oda. Futva közelítettük meg a helyet majd Tracker megállít.
-Várjatok. Megnézem tiszta-e.
Felnyúl a maszkjához és körbenéz.
-Tiszta. Se egy hőforrás se feromon.
-Mehetünk?
-Mehetünk!
Odarohantunk de csak a maradványokat találtuk meg. Egy kis sáros részen volt a 3 hulla.
-Tracker, keressen nyomokat, Black, mentse meg azt a felszerelést ami menthető, Jurij maga figyelje a területet és ha gyanúsat lát szóljon.
-Értem.
Tracker körbenéz, Black felszedi a menthető dolgokat én meg átnézem a helyet. Semmit nem találok. Majd egy nádas részen fura anyagot találok. Zöld, foszforeszkáló, sűrű anyag. Beszólok rádión:
-Tracker. Gyere ide!
Odajön és mellém guggol.
-Ez mi ez az anyag?
-Nem tudom. Talán valami test váladék.
-Vér?
-Nem biztos. A hemoglobin vörös színt ad a vérnek. Ez valami más.
-Szedjük fel és majd megvizsgáljuk.
-Rendben.
Tracker eltette a mintát egy fiolába majd visszamentünk Blackhez.
-Na Black mi a helyzet?
-Megnéztem, Szása az egyetlen aki elsütötte a fegyverét. A többiek azonnal meghaltak. Tracker, nézd a sebeket.
-2 fajta sebet találtam rajtuk. Az egyik olyasmi mintha egy dárdával döfték volna át. A második fajta, nos, mintha karommal tépték volna szét. Ilyet nem láttam még egyszerre. Külön-külön láttam csak. A dárda az a vérszopóra utal, az tudja annyira összezárni az ujjait hogy szinte olyan mint egy dárda. De a széttépés a kutyákra jellemzőbb. És ilyen vére mint amit találtunk egyiknek sincs.
-Menjünk?
-Itt már nem tehetünk semmit. Indulás.
Elindultunk vissza de Tracker megállít minket.
-Mi az?
-Látod ott azt a bokrot?
-Igen?
-Ott van valami.
Oda nézek de nem látok semmit.
-Black. Gyere csak!
-Igen?
-Célozz a bokorra és mikor szólok lövünk!
Mind rácélzunk.
-Most!
Elengedünk egy sorozatot. Nekem AK-m van, Trackernek egy automata Glock-ja, Blacknek meg egy RPK-ja. Mikor már a bokrot szétszedtük leállunk és odarohanunk.
-Tracker! Jelentést!
-Semmi. Sehol semmi és senki.
-Valami mégis van itt.-szólal meg Black.
A bokrot félrehúzva találunk valamit, amit még soha nem láttam. Egy mutáns, de nem tudom beazonosítani. Körülírom. A feje mint egy emberé, de a mérete átlagon felüli. Kb 2 méter 30 centi magas. A testét valami furcsa anyag fedi. Megnéztük, nem ruha. Ez a bőre, de olyan kemény hogy nem lehet késsel átdöfni. Black PK-ja nyírta ki, a mi lőszerünket megfogta a bőre. A kezei 1,5 méter hosszúak kb és 25 centis karmokban végződnek. A lábai hihetetlenül izmosak és ugyanúgy 5 centis karmok vannak rajtuk. De ami a legfurább, a derekából egy farok nő ki. Olyan mintha gerinccsigolyák építenék fel és egy félméteres pengeéles tövisben ér véget. Tracker letérdel és megvizsgálja:
-Ilyet még nem láttam. Te jó isten.
-Én sem láttam ilyet.
-Mi legyen vele?
A főnök beszól:
-Hozzátok ide! Hazavisszük és megvizsgáljuk!
-Értem.
Felemeltük és elkezdtük az APC felé cipelni. Odaértünk, bepakoltunk és elindultunk. Visszaértünk és levittük a testet a laborba ahol Tracker vizsgálni kezdte. Black a fegyvereket javítgatta a főnök átnézte a jelentéseket én meg a saját fegyveremet tisztogattam. Egy óra múlva Tracker hívott minket. Azt mondja fontos.

A harc után Grenjar vetette fel az ötletet, hogy tartsunk egyenesen a mocsárnak. A vérszopó fészek elpusztítása felkelthette a mutánsok figyelmét,
így akár hetekig életveszélyes lehet a kunyhó környéke. Beleegyeztünk, de előtte magunkhoz vettünk több napi élelmet és tiszta vizet.
Találtam pár hajgumit a viskóban, amiket szépen el is tettem. Nem szeretem ezt a hosszú hajat, jobb lenne összefogni.
Dél körül indultunk el, Bár felé. Az út közben kellemesen beszélgettem Krügerrel, néha Grenjar is bekapcsolódott. A levegőt
távoli fegyverropogások szinte folyamatos zaja töltötte be, de ez ezen a környéken normálisnak számít.
Azért kibiztosítottam, és oldalamra tűztem a fegyverem, biztos, ami biztos alapon. Egy kisebb, bokrokkal tarkított dombon tartottunk felfelé, amikor úgy ötven méterről lövéseket hallottunk, majd egy robbanást.
- Igor, figyelj már! Megint mellélőttél, te zombieledel!
- Rohadj meg, tudod, milyen nehéz ez a szar?
Az ordibálás közben tovább folyt a lövöldözés, mi pedig lehasaltunk, és gránátokat vettünk elő.
Az elsőből kihúztam a biztosítószeget, majd áthajítottam a dombon.
- Rohadt banditák... - morogta Grenjar, majd követte a példám.
A két robbanást halálhörgések, és még több kiabálás követte:
- Ezek többen vannak! A domb mögött!
Feljebb kúsztuk, és láttuk, ahogy pár szabad sztalker tüzel a dombtól távolabb lévő banditákra, akik egy rozsdás tartály mögé vették be magukat.
Rögtön a sztalkerek közé siettünk, akiknek a vezetője üdvözölt minket:
- Kolja vagyok. Ezek a rohadékok az éjjel megrövidítettek minket pár képződménnyel, de elcsíptük őket. Azóta folyik a tűzharc. Jól felszerelt csapat, két rakétással. VIGYÁÁÁZZZ!
Egy rakéta süvített át a kis mezőn, majd egy sátorba csapódott. A robbanás során a földbe keveredett végtagok is a levegőbe repültek.
- A fenébe! A következő!
Az újabb rakéta egyenesen felénk tartott, és pár méterrel előttünk csapódott be. Mire felkeltem, mindenhol halottakat láttam, majd George kiáltása ütötte meg a fülem:
- Rohanj, rohanj!
Felkeltem, és a fák felé futottam. Szemem sarkából láttam, ahogy a banditák elhagyják a fedezéket, és rohamot indítanak.
- Georg! - kiáltottam, de ő ezt már nem hallotta. Vállhoz emelt fegyverrel tüzelt, és leszedett két banditát.
Folytattam a rohanást az erdőbe, mert egy sorozat kis híján elkaszált...

egy ideig mereven bámultam a kijelzőre... egyrészt eltűnődtem miért angolul van ráírva, másrészt hogy mi lehet az ajtó mögött? miután a fegyverraktárban vagyunk, 100% hogy fegyver... de milyen fajta?
Szétnéztük a fegyverraktárban miután mást igazából nem találtunk 1 hullán kívül, így őt átnéztem...
Szolid fekete öltözet volt rajta, végül miután teljesen átkutattam, az egyik zsebében megtaláltam az azonosítóját:
Igor Mantsuk Erbus Vadász Biztonsági Parancsnok.
Szóval az ő naplóbejegyzését olvastam...
az azonosítójának hátoldalán volt egy kulcskártya....
- EZ az! Mondtam, majd vissaz siettem az ajtóhoz, és lehúztam a kulcskártyát, mire a kijelző zölden világított és kinyílt az ajtó.
Beléptem a kis szobába, jobbról egy páncélszekrény volt, balról pedig egy kisebb henger alakú emelvény amin egy üveg volt az üvegen belül pedig egy érdekes fegyver. Igazából nem is volt olyan kicsi a fegyver olyan kb gépágyú méretű, csak nem volt olyan hosszú... inkább mint nem is tudom... érdekes az biztos.
elsőnek jobbra mentem a szekrényhez, ami ismételten a kulcskártyát kérte, ami nyitotta is.
a páncélszekrényben nem volt más, csak egy Laptop és 1 pendrive.
Kivettem mind a kettőt, felnyitottam a gépet, csodával határosan bekapcsolt ám kérte a jelszót...
Ezért inkább csak fogtam és eltettem, a pendriveal együtt. Ezután a fegyverhez fordultam, és felléptem az emelvényre, ezzel egy időben az üvegbúra ami a fegyvert elválasztotta tőlem, elkezdett felemelkedni. ezzel egy időben ledobtam a földre az RPK-t.
Mikor Semmi nem volt köztem és a fegyver közt, lassú kimért mozdulatokkal a fegyverért nyúltam.
először nem tudtam hogy fogjam meg, nem találtam semerre a ravaszt... csak a fogó kallantyút úgy mint egy Gépágyúnál...
Végül találtam egy "lyukat" a fegyver hátulján, jobb híján bedugtam a kezemet a lyukon, mikor bedugtam a fegyverbe a kezemet megmarkoltam egy fogantyút, mire a fegyver érdekes elektromos töltésre utaló hangot adott ki, mintha áram alá helyezte volna saját magát a fegyver.
a kallantyút elfordítottam jobbra, mire a "lyuk" mintha összébb ment volna és rászorult a kezemre. Ekkor kicsit megijedtem, de nem történt semmi se így végül megfogtam a külső kallantyúját a fegyvernek és megemeltem, nem igazán éreztem nehéznek a fegyvert... kb mint egy gránátvető... de attól vaskosabbnak tűnt...
A mutáns felé fordultam.
- Na... Most már mehetünk! Mondtam nevetve, bár nem voltam biztos a fegyver kezelésében és hatékonyságában, csupán merem remélni, hogy ez a legdurvább fegyver amit kifejlesztettek ezek a balga állatok...
Elindultunk kifelé az ajtóban, mikor kérdezett a vérszívó.
- Mi a terved? Hova menjünk?
- Menjünk a Krió labor melletti kamrához, ott valahol kell lennie pár tartálynak amiben elég robbanásveszélyes anyagot tárolnak oda pár töltet az én kis gyurmámból és garantál a hatás! Mondtam, majd elindultunk.

Bementünk Tracker laborjába ő meg elmagyarázta hogy mi is ez ami előttünk van:
-A lény érdekes egy szerzet. A vérében van Hemoglobin, de egy másik fura anyag is amitől zöld a vére. Az az anyag olyasmi mint a mi vérlemezkéink csak hatásosabb. Magyarul az a seb ami nekünk 2 nap alatt forr be neki 2 óra. Emellett a bőre 2 rétegből áll, a felső réteg egy erős csontszerű képződmény ami felfogja a golyókat, alul meg egy vastag zsírréteg van ami tompítja az eséseket. Emellett a farkukban egy speciális méreg van, lebénítja az ellenfelét és túladagolva meg is öli. Az ellenszert kezdem fejleszteni de eléggé macerás a dolog. A szájában csak 4 fog van ebből 2 metsző 2 meg szemfog. Az élelmet nem rágja meg csak lenyeli, de nincs is rá szüksége mert a gyomorsav PH-ja 1.50-es. Nagyon erős így szinte bármit meg tud enni. A karmai nem szaruból hanem csontból vannak és pengeélesek. A lábukban az inak ujjnyi vastagságúak és rengeteg izom található a combjukban szóval hihetetlen sebességgel futnak és rendkívül nagyot ugranak. De ennél érdekesebb az a tény hogy nem hat rájuk semmilyen általunk ismert méreg. A VX-et kipróbáltam, de valami miatt az idegeit nem blokkolja, kipróbáltam a ciánt meg a nikotint de semmi hatása rájuk. Minden mérget, amit egy ember sem bírna ki kipróbáltam de nem hat rájuk. A vírusok, baktériumok és gombák úgyszintén hatástalanok. Az immunrendszerük átlagon felüli. Azt kell mondanom hogy természetes úton elpusztíthatatlanok.
-Tehát a vegyifegyver kizárva.-szólal meg Black.
-Helyes. Gyengepontjuk viszont van. Nem sok, de van.
-Például?
-Itt van a nyakuk. A nyakukon is van páncél, de van egy minimális rés amin be lehet szórni vagy lőni. Meg hátulról nem páncélozottak. Tehát ha egyet le akartok kapni akkor vagy hátulról vagy a nyakra célozzatok.
-Értjük.-mondom-De nem lenne célszerűbb kiírtani őket?
-Jó gondolat-lép be a főnök-Megszervezem az akciót. Addig menjenek a körletekbe és készüljenek. Lelépni!
Visszamentem a körletembe és felkészültem. A körletemben Black és Tracker várt rám.
-Üdv nektek! Kértek egy sört?
-Kussolj új fiú.
-Héló! Mi a baj?
-Figyelj, most mondjuk el elsőnek és utoljára, ne személyeskedj velünk és ne játszd a nagyfiút mert te csak egy kis pöcs vagy hozzánk képest.
-De...
-Semmi de!-szól közbe Tracker-Mi ketten keményen dolgoztunk azért hogy igazi akcióban vehessünk részt! Én 3 héten keresztül voltam terepen hogy elsajátítsam a tudást amit megkövetel a főnök! Te mit csinálsz? Leölsz egy husit meg egy disznót és kész. Fel vagy véve.
-És én?-szól közbe Black-Én egy hónapon keresztül dolgoztam egy akción ami az utolsó pillanatban befuccsolt. A főnök dühöngött! Azóta gürcölök azért hogy ezt kijavítsam. Te meg? Most te lettél a góréés 3 katonát, 3 nagyszerű embert vesztettünk el! És a főnök még csak egy ejnye-bejnyét sem adott rád a kurva életbe! Ráadásul Szását, Ivánt és Pavlovot! Mi voltunk az 5 akiket speciális feladatokra tartogattak! Mi mindent túléltünk! Minket nem lehetett elpusztítani! Erre jösz te, kis szaros aki elkúr mindent és 3 jó ember oda. Gratulálok.
Én csak nézek majd megszólalok:
-Nem az én hibám volt! Ne nézzetek rám! Honnan tudhattam volna hogy....
Nem tudom befejezni mert Black orrba vág. Hanyatt esek és köpök egyet. Kiesett egy fogam és vérzik az orrom.
-Kussolsz szaros! Húzd meg magad! Ha egy katonát is elvesztünk a maga miatt, akkor engem nem érdekel, ott lövöm agyon magát ahol van! Érti?
-Értem-köpök egyet- Uram.
-Azért!
Kimennek. Bezárják az ajtót. Felkelek és befoltozom magam. A főnök bejön:
-Látom Black és Tracker elkapott.
-El. A kurva anyjukat.
-Hagyd el. Rossz volt az első kontakt de majd megszokják a jelenlétedet. Pavlov, Iván és Szása meg csak azért haltak meg mert rosszkor voltak rossz helyen. Nem a maga hibája.
-Köszönöm uram.
-Most meg készüljön. Mindjárt indulunk.
Összeszedtem a cuccaimat és elindultam a találka helyre. Ott speciális golyókat kaptunk.Páncéltörő. De erősített, ez majd ad nekik. Leültem a csapattól távol és összeraktam az AK-t. Összehívják a csapatot és indulunk. Beszállunk az APC-be. Elindulunk a cél felé. Felveszem gázálarcot és bekapcsolom a kamerát. Miundjárt ott vagyunk. 10+2-en vagyunk. A 10 ember, akikbenmi is benne vagyunk, a rohamosztag, a +2 meg áll egy mesterlövészből és a főnökből. A mesterlövész a távolból figyli a dolgokat és a menekülő példányokat szedi le. Mi addig bemegyünk és belülről megtisztítjuk a terepet. A fegyverzetünk alap, mindenkinek AK-ja van kivéve Blacket és Trackert meg engem. Nekem AK, meg Macséta. Black egy Predator sörétest hozott magával, Tracker meg egy MP7M-et páncéltörő lövedékkel, meg egy Colt Anacondát. Utóbbin csodálkoztam, mert ilyen fegyvert nem néztem volna ki belőle. 30 perc és ott vagyunk.

Elindultunk a Kriók felé. útközben belefutottunk egy központi szobába. beérve rákapcsolódtam a gépekre, és észre vettem egy labort ábrázoló térképet, ami a Krióktól nem messze egy Kijárat vezet... azon kimenekülhetünk... de vajon hova vezet?
De lényegesen jobb ez a kijárat mint visszafutni a liftekhez...
Hirtelen felém néz a vérszívó és láthatatlanná vált, a következő pillanatban kinyílt a szoba ajtaja és egy Vadászt jött be...
Nyúltam a fegyverért, de a vadász rögtön lőni kezdett és nem hagyta hogy felvegyem, csak le tudtam lökni az asztalról, a következő pillanatban erőlködést hallottam. Tudtam, hogy a vérszívó már küzd vele, így a fegyver felé vetettem magam és felvettem a kezemre, majd meghúztam bent a kallantyút, mire hangos szinte légvédelmi ágyúhoz hasonlatos hanggal és sebességgel kilőtt pár lövedéket a fegyver, ami lekaszálta a vadász két lábát, és öklöm nagyságú részt ütött a bal oldalában...
A vérszívó meglepődött a fegyver erején meglepődött a vérszívó is mert olyan gyorsan elugrott az első találat után, mintha áram lett volna a vadászban és megrázta volna...
- Mi a jó isten volt ez? Kérdez kicsit remegve..
Röhögni kezdtem, majd eszembe jutott, hogy nem sokára társaik is jöhetnek és komolyságot erőszakoltam magamra.
- Tűnjünk innen! Mondtam, majd felpattantam a földről és elindultam a Kriók felé.
Nemsokára leértünk a Krió ajtaja felé, ez egy elég méretes zsilip volt.
Belehelyeztem az EVB parancsnok kártyáját és elfordítottam, mire elkezdett kinyílni a zsilip.
Beléptünk a hatalmas teremben elöttünk 500 méterre voltak a krió tartályok.
Balra egy másik nagy terem, benne 4 elég nagy tartály... igazából a tartályok legalább akkorák mint egy egy gabonatároló...
Odarohantam a tartályokhoz, és rájuk tettem egy egy adag Semtexet ls elindultunk kifelé... a kijárat a Krió tartályok közt elhelyezkedő úton vezetett keresztül.
Elindultunk arra elég sietősen, 4 percre állítottam a tölteteket... és ah jól olvastam hogy mi van a tartályokban akkor elég nagyot fog durranni hogy az egész labort örökre a föld alá zárja...Ahogy középre érünk, akkor néztük meg teljes életnagyságban azt a Pódiumot amit láttam... a pódiumon egy Méretes vadász van állítva több elektromos vezeték is rá van csatlakoztatva... a pódium elött pedig egy fehér köpenyes csontváz fekszik...
Hirtelen a zsilip felé néz a vérszívó, mire én is oda kapok, 5 vadász lépet be a zsilipen.
nem lőnek, de közelednek.
- A parancsnok! Mondtam és felemeltem a fegyver a pódiumon lévő vadászra, mire a többi vadász sietett a tempóján.
Meghúztam a kallantyút, mire újabb sorozat hagyta el a fegyver csövét és a vadász parancsnok fejét szétlőttem, és két lyukat ütött a mellkasába.
a vadászok hirtelen megálltak...
- Ennyi? Kérdezett a vérszívó.
Mire a vadász teste hirtelen kilökődött a pódiumról, és egy Kriótartály lépett a helyébe, ami olvadásnak indult, a tartályban pedig egy újabb parancsnok volt... Mögöttünk jobbra lévő részen pedig Egy másik gép kezdte kiemelni a tartályokat és elkezdeni kiolvasztani a lakóikat...
- Nem nem hiszem! Mondtam és Futni kezdtem. A vérszívó meg utánam.
Elértük a kijárat ajtaját, ekkor csörög a karórám.
1 perc! Ordítom, mikor kinyílt az ajtó és elkezdtünk meredeken felfele rohanni egy lépcsőn. majd egy Körszerű kis terembe érkeztünk, és beálltunk a közepére, ami ekkor megmozdult és elindult felfele... tehát egy lift volt.
Éppen majdnem felértünk amikor újra megcsörrent a karórám...
Felnéztem... Baszki... Elindultunk a vasajtó felé, ami szemben volt a lifttel és kinyitottuk, majd rohantunk kifelé... Most meredeken haladt felfelé az út egyenes vonalban egy csőszerűségben rohantun kahogy csak tudtunk, persze rendesen megszenvedtem a fegyverrel... már majdnem megdöglöttem adrenalinnal együtt is...
Amikor felértünk a cső végére, ahol egy negyedig kinyílt zsilipajtó fogadott, a vérszívó minden erejével nekirugaszkodott és kinyitotta, ekkor egy betonszobában találtuk magunkat... úgy nézett ki mint 1 bunker... nem messze tőlünk volt egy lépcső ami felfelé vezetett, azon kirohantunk... és egyszer csak azon kaptuk magunkat hogy újra a levegőn vagyunk... azonban a város határában lévő radarnál...
A város elöttünk terült el... egy méretes földbe omlással közepén...
Helikopter hangot hallok, arra szegezem a tekintetem, mire egy katonai helikopter jelent meg nem messze a város omlásától.
Dobtam egy narancs színű füstgránátot, majd rádióztam nekik hogy vegyenek fel.
A gépre felszállva már indultunk is ekkor megint láttam a város közepén a méretes omlást...
- Egy élet véget ér, egy másik elkezdődik... Mondtam, majd hátra dőltem és levettem a sisakot... csurom izzadság volt az arcom a hajam... igazából izzadságban fürödtem... majdnem kifulladva.

Miután végre kimenekültünk abból a nyavalyás föld alatti "kriptából", egy gépet pillantottunk meg, amint felénk közelít.
Felszálltunk rá, közben én gyorsan felvettem a hosszú kabátot. A gépben ott ült a csapat amelyikkel jöttünk.
És még plusz pár ember, akiket viszont nem láttam hogy velünk jöttek volna.
Valószínűleg ők a géppel jöttek. Nem törődtem ezzel túlságosan, csak néztem a padlót, majd a barátomra pillantottam, aki épp vette le a sisakot.
Amint levette, észre vehetővé vált a sok izgalom utáni változás rajta. Teljesen elázott a saját izzadtságában, szinte csurgott róla a víz.
Aztán kipillantott a gépből és a várost nézte, ahol a különös gyurma egy jókora lyukat ütött a talajba.
Úgy látszik az egész beomlott a nagy robbanástól. Hihetetlen hogy mekkora pusztítást képes az ember előidézni.
Aztán vissza fordultam és folytattam a padló bámulását. A többi most már a barátomon múlik, hogy hová megyünk.

Miután vissaz értünk a bázisra, leadtam a bizonyítékokat és a talált tárgyakat, a laptopot és a pendriveot egy technikus őrmesternek adtam aki rögtön neki látott.
Miután megbizonyosodtam hogy elfoglaltattam mindenkit munkával neki láttam a jelentésem megírásának, közben a vérszívó is előkerült...
- Hát te mit csinálsz?
- Írok?
- Írsz? mit?
- Jelentést?
- Az mi?
- Ami elmondja hogy mi történt a misszió alatt!
- Azt már elmondtuk a parancsnoknak!
- A szó elszáll, az írás megmarad... a jelentésem az SSU nak megy!
- Értem... Mondta közben leült velem szemben, egy óráig némán nézte ahogy írom egymás után az oldalakat, közben egy egy kortyot iszogatok az elöttem lévő üveg vodkából...
Éppen írom amikor látom hogy az üveg elemelkedik mellőlem, feltekintek egy pillanatra és látom ahogy a vérszívó megpróbál inni a vodkából...
- az kicsit erős lesz... Amint kimondtam a vérszívó elhajította az üveget a fal felé ami csattanás közben kárba veszett... A vérszívó a torkához kapva fuldoklott közben jobbra balra fordulgatott... addig mozgolódott míg a fa szék ketté tört alatta és seggre nem esett.
nevetésben törtem ki miközben a vérszívó krákogott...
Végül halkult a krákogás...
- Na erős volt-e? kérdeztem nevetve, közben előre hajoltam, mert nem kaptam választ, már majdnem előre zuhantam át az asztalon, amikor a vérszívó két keze hirtelen a levegőbe emelkedik és rácsap az asztal szélére, rögtön vissza ültetett a seggemre... Kicsit megijedtem.
- Mi ez?
- ez? Olyan minta gyurmám... több erő van benne mint ami látszik?
- De hogy lehet hogy olyan a színe mint a víznek?
- Mert ez "Tüzes víz" néven van... vagyis inkább Vodka a neve, ami annyit tesz vizecske... feleltem kicsit röhögve még...
- kegyetlenek vagytok ti emberek!
- Csak te vagy gyenge... a jó piához! tettem hozzá gyorsan.
Ezután csöndesen tovább írtam a jelentésemet, 10 órára el is készült, ekkor elindultam a parancsnok felé, leadni a jelentésem, a vérszívó, meg neki dőlt a falnak és már el is aludt állva...

- Feltehetem, hogy a jelentése pontos?
- Igen őrnagy úr!
- És a labort is megsemmisítette?
- Igen uram, kénytelen voltam.
- E miatt a húzása miatt az SSU kicsit fogja a fejét, a laborban több mint hasznos kutatások évtizedei vesztek oda... bár egy része önnek hála előkerült. Bár az más kérdés, hogy az SSU a "hasznos" alatt a vadászokat értette...
- Nem tudom uram, és nem is érdekel!
- Jogos... önre ez igazából nem tartozik. Azon kívül, hogy maga döntötte romba fél várost...
- Ha azt kérdezi szükséges volt-e akkor azt mondom igen! Hogy helyes-e? Ha a lelkiismeretemet vesszük és az emberiséget, igen! Ha a haszonvágyat? Nem.
- Nyugalom hadnagy! Én egyet értek önnel, maga a szememben egy két lábon járó veterán! Csak gondoltam jobb ha tudja, hogy az SSU-s fejesei nem szívlelik a döntését!
- Értem.
- Ó még valami, a kísérleti fegyverét lefoglaltuk ha nem bánja a kijevi tudósok érdekesnek találták... Valamint szólt Kamchatka őrmester, hogy végzett a dekódolással! Várja önt, hogy átnézzék az adatokat.
- Értem uram! Mondtam, majd tisztelegtem és elindultam kifelé...
Borus éjszaka volt...éppen hogy még nem esett az eső...
Elindultam a technikushoz, ahogy benyitottam az ajtón, fogadott az őrmester.
- Hadnagy, éppen indulni akartam az őrnagyhoz, hog ha ön nem legalább az őrnagy megtekintse a kinyert adatokat! Igazán érdekes dolgokat találtam... egy részük persze használhatatlannak tűnt, de aztán rájöttem hogy csak bele kell ásnom magam a dolgokba... A Laptopon és a pendriveon talált információk egy kísérleti Prototípus technológiát tartalmaz, persze abban az időben kísérleti volt, de mos elég hasznos lehet!
- Mit talált? Kérdeztem
- Jöjjön! Mondta, majd invitált a szélső gépekhez.
Nyomkodott párat a billentyűzeten, majd egy lőszer tervrajzot láttam, ah jól tippeltem 5.45ös, de kicsit érdekes...
- Ez mi?
- Ez kérem a speciális kialakítású 5.45ös aminek a tervrajza és előállítási útmutatója a laptopon van... Ez nem más mint egy üreges fejű 5.45ös dum-dum lövedék...
- Dum-Dum?
- Olyasmi mint a vadászpuskáknál a nagy kaliberű lövedék! áttöri a páncélt! de nem ez a különlegesség!
- Akkor mi?
- Az hogy a lőszer feje tölthető, különböző anyagokkal, a régi elvtársak megtalálták a kulcsot!
- A kulcsot? Mihez?
- Ahhoz hogy ne csak standard és Páncéltörő lőszerből álljon a család...
- Eleje vége közepe, Lényeg sűríts mondjad! Feleltem kicsit unottan.
- Elnézést uram, csak azt hittem érdekli az effajta technológia...
- Gyakorlatban, elméletben nem hat meg!
- Értem... nos hát röviden egy olyan lőszer modifikáció tervrajzait találtuk amivel különleges lőszer lehet gyártani... különböző hatású lőszert előállítva!
- Lényeg?
- Lényegében mint észre vette a lőszer feje üreges, először azt hittem hogy ez azért van hogy a lőszer ütése kor nagyobb legyen a roncsolás a szöveteken, de később rájöttem, hogy a lőszer feje azért üreges hogy megtöltsék azt valamivel, a további adatokból kibányásztam, hogy elég sok mindennel megtölthető ezzel elég sok lőszerfajtát létrehozva úgy mint:
Robbanó, Gyújtó, Kémiai, Radioaktív lőszer!
- Az igen... Úgy tudom az ENSZ tiltja a kémiai fegyvereket!
- Ez nem az ENSZ ez a zóna... felelte a technikus nemes egyszerűséggel.
- Akkor jól hangzik... Milyen kaliberben lehet előállítani?
Főként 7.62x39es és 54esre tervezték, de a kísérleti tesztek már 5.45össel is zajlottak...
- Akkor ez királyság! Mondtam felvillanyozódva.
- Egy gond van azonban... a lőszer elkészítése rengeteg időt vesz igénybe miután igen komplikált bizonyos töltőanyagokat elhelyezni benne úgy hogy az csak a lőszer kilövése utáni becsapódáskor aktiválódjon... így a lőszer előállítása 4xese egyátlagos 5.45ösnek, vagy akár a 7.62esének...
- Vagyis?
- Sorozatgyártásra nem hiszem hogy kerülni fog, de a katonai stalkerek kapni fognak szerintem megrendelésre...
- Értem...
Mondtam kicsit lehanyatlódva a rossz hírtől...
- Várjon hadnagy! Volna itt még egy kis ajándék! Elkészült a javításra beadott ruházata, valamint átnéztem a másik páncélruhát...
- És?
- Inkább az átnézet ruhát használja! messze jobb és több fejlesztés van benne mint a miénkben! De majd jó lenne, ha időt szánnának az őrnaggyal a gondokra...
- gondokra?
- Igen, biztos emlékszik hogy amikor behozta a ruházat még virított a zsoldos színben... Jó lenen tudni, hogy a zsoldosoknak honnan van ilyen fejlett felszerelésük...
- Utána nézünk!
Mondtam, majd átvettem mind a két ruhát és leballagtam a abrakomba majd elvánszorogtam aludni...
nem sokat aludtam 4 órakor keltettek, hogy gond van azonnal álljak készen.
20 perc alatt rendbe szedtem magam és elindultam kifelé... Most a kijavított ruhámat vettem fel, és nem a találtat... Kifelé érve a vérszívó is készen állt már...
Az eső kicsit szemerkélt és korom sötét volt, én is éjjellátóban közlekedtem már.
A parancsnok odahívatott magához...
- Hadnagy, ön és a "társa" Most azonnal elindulnak azzal a helikopterrel! Ha megérkeztek Mindent megtudnak! Most pedig induljanak!
- Tessék? Kérdeztem értetlenül, nem igazán értettem a helyzetet.
- Ott a helikopter, induljanak! Szólt felém újra erélyesen.
- Értettem uram! Mondtam, majd megfordultam és felszálltunk a helikopterre, ami azonnal indult ahogy felértünk...

Megérkeztünk. Kiugrottunk és elindultunk a gyárba. A fő bejárat mellett felsorakoztunk és kinyitottuk az ajtót. 5 ember jobbra megy, én, a főnök meg 3 katona balra, az utolsó meg az APC-t őrzi. Balra van a gyár irodarésze, jobbra meg a kazánház. Megyünk a folyosón és egy lépcsőházat találunk. Én megyek előre a többiek fedeznek. Felfelé megyünk. Fent, egy folyosót találunk amit irodák szegélyeznek. Benézünk mindegyikbe de sehol semmi. Majd az utolsó irodát nézi meg az egyik katona. Kinyitja az ajtót és lövés dördül. Odakapjuk a fegyvert. A katona hátradől. Fejbelőtték. Bevilágítunk és egy tudós tartja a fegyvert felénk. Kilép a szobából. A tudós ruhája vérrel borítva, a mellkasán szétszaggatva, az üvegbúrája betörve, a fél lábára sánta. A főnök leteszi a fegyvert és mondja:
-Ne féljen. Barátok vagyunk.
-Én ne féljek? Ezektől félhetnek maguk is. Ezek nem tétováznak.
-Tegye le a fegyvert!
-Nem! Nem teszem le! Megölnek. Magukat is.
-Nem fog senki sem meghalni de tegye le azt a rohadt fegyvert!
-Dehogynem!
Ekkor sziszegést hallunk.
-Hallja? Jönnek értünk! Megérezték a szagunkat. Mindenhol ott vannak. Én is csak azért maradtam életben mert játszottak velem. Magukat le fogják mészárolni! Mindenki megha…..
Ekkor egy tüske szalad át rajta és felnyársalja. Felemelkedik. A mellkasából ömlik a vér. Ránk néz és ennyit mond:
-Mind itt döglünk meg!
Majd berántja valami a szobába és eltűnik. A főnök előrántja a fegyverét és megszólal:
-Hát a hátnak!
És alakzatba álltunk. Minden irányba néztünk. Sehol nem láttunk semmit. Majd sziszegést hallunk megint.
-Éjjeli módba!
Mindenki bekapcsolja az éjjellátóját. Sehol sincs semmi. Elhallgattak a sziszegések.
-Rendben. Jurij, Vasilij, fedezzétek Kolovot. Kolov, maga megnézi a szobát ahova a tudóst berántották.
Kolov elindult, bement a szobába. Fél percen belül egy PDA-val tért vissza.
-Mi lett vele?
-Széttépték.
-A franc. Nem baj. Talán vezette a naplóját. Indulás kifelé. És figyeljenek.
Elindulunk vissza a lépcsőhöz. Mikor megyünk lövést hallunk, majd lövöldözést, majd egy robbanást. A kazánok felől.
Eközben a kazánoknál……..
Megyek előre a kazánház felé. Blackék fedeznek, én meg keresem a nyomokat. Sehol semmi. A lények feromonjaira állítottam a szkennert de nem talál semmit.
-Valami?-kérdi Black.
-Semmi. Túlságosan is semmi.
Ekkor egy lövés dördül.
-Mi volt ez?
-Nem tudom. Onnan jött ahol a főnök van.
-Lehet hogy……..
-Ne is gondolj erre Tracker. Pásztázd a terepet.
Megyünk tovább majd a kazánház bejáratánál találunk egy nyomot.
-Állj!
-Mi az?
-A bejáratnál. Az ajtón.
Közelebb megyek. Ez bizony az. Valami furcsa anyag. Lehet a területük megjelölésére használják. Közelebbről megnézve, látom hogy egy kéz nyom. Lehet itt tanyáznak.
-Gyerünk! Befelé!
Bemegyünk. Black az ajtónál marad és ha minden húr szakad akkor biztosít minket. Én bentebb megyek. Itt minden bűzlik a feromontól. Sziszegést hallok. Alakzatba állunk. Beszólok Blacknek:
-Black. Hallod?
-Hallom.
-Látsz valamit?
-Semmit.
Körbenézek. Meglátom. A plafonon mászik felénk. Oda lövök egy sorozatot. Felénk ugrik, az egyik újoncot elkapja és a falhoz vágja, a másikat felnyársalja. Én hátra ugrok. A földre esek mert megbotlok valamiben. Felém jön a lény. Én lövök rá de meg se kottyan neki. Sziszegve, a fogait villogtatva felém lépked és emeli a kezét. Ekkor Black, ágyúgolyót meghazudtoló lendülettel oldalba kapja és ledönti. Elesik. Feltápászkodok és újratöltök. Black a döggel viaskodik. Újratöltök, célzok és lövök. Valami baj van mert nem sül el. Megint meghúzom a ravaszt de semmi. Megint, megint, megint. Semmi. Majd elteszem, előveszem a késemet és neki szaladok. A vállába, a hajlatba ahol nem fedi páncél beszúrok. Felordít, ledob magáról és kirántja a kést. Black ezalatt egy jól irányzott rúgással berúgja egy kemencébe majd utánadob egy gránátot. Becsapom a kemence ajtaját. Robbanás. Benézünk, a dög szétszakadt. A fegyveremet megnézem, egy hüvely eltorlaszolta. Rácsapok egyet, és kiugrik. Most már működik. Ekkor újra sziszegést hallunk. Most körbenézek, és mindenhonnan, a szellőzőből, a kazánokból, az ajtók mögül, mindenhonnan jeleket kapok. Elkezdünk lőni mindenfelé. Majd hátrálunk kifelé. Visszamegyünk az APC-hez. Itt már nincs esélyünk. Küldünk egy jelet a többieknek. Vissza értünk az APC-hez. Kijön Jurij a gyárból.
-A főnök?
-Baj van!
Eközben Jurijjal és a főnökkel………
Jeleket kapunk. Vissza az APC-hez. A főnökkel elindulunk a lépcsőház elé. Én megyek elől. A lépcsőn rohanás közben elesek és legurulok. Visszanézek. A főnök az ajtóban áll és kérdi:
-Jól van?
Ekkor egy farok szalad át a mellkasán. A főnök ordít és vért köp. Lenyúl az övéhez és aktivál egy gránátot. A farok behúzza. Robbanás. A tető leszakadt és eltorlaszolta a felső szintet. Felkelek és odafutok. Nem látok semmit. Itt már nincs mit tenni. Visszafutok az APC-hez. Épp mennék ki a lépcsőházból mikor egy lény az utamat állja.
-Ne már bazmeg!
Erre nekem ront. Az AK-t elejtem. A farkával próbál ledöfni. Előhúzom a macsétát és megpróbálom leszúrni de nem megy át a páncélján. Majd a farkát pont a fejem mellé döfi, ekkor két páncéllemez közé suhintok és levágom. Ordít, majd elhajít. A falnak csapódok. Elejtem a macsétát. A dög felém rohan, én elgurulok előle, ő meg fejjel a falnak rohan. Felkapom a macsétát és mikor felém néz suhintok. A torkát találom el két páncéllemez között. A torkához kap és elkezd fulladozni. Nem várom meg míg meghal, vagy míg újra támad felkapom a nyúlcipőt és kirohanok a APC-hez. Tracker és Black ott vár.
-A főnök?
-Baj van!
Ekkor az APC ajtaja kinyílik, és a főnök kiszól nekünk:
-Jöjjenek! Nincs sok időnk!
Én sokkot kapok, csak mereven bámulom a főnököt. A főnök kiugrik, elkap a vállamnál és ordítja:
-NEM HALLJA? BEFELÉ!
Bedob az APC-be és elindulunk haza. Otthon visszamentünk a körletekbe. Én még mindig nem tértem magamhoz. A főnök ezt hogyan csinálta? Kopognak. Belép a főnök:
-Jól van?
-Fogjuk rá.
-Tudja……Ami ma történt az szigorúan bizalmas. Ha valakinek elmondja kivégeztetem. Megértette?
-Igenis.
-Helyes. Most pihenjen. Magára fér.
Kimegy. Én meg inkább lefekszem. Hosszú volt ez a mai nap.

egy 20 perces repülés után egy elhagyatott gyárudvaron landolt a gép... az elhagyatott arra volt igaz, hogy 2 APC állt a főkapunál, előttük pedig a Speciális osztag várakozott, akiket nem régen a bárba kísértem.
Odasétáltam katonákhoz, közelebb érvén láttam hogy 1 szolgálatos is ott van köztük. A vérszívó is mellettem sétált, de mióta landoltunk láthatatlanná vált...
Mikor oda értünk a szolgálatos hátra hajtotta a kapucniját... Jefferson volt az.
- Mondja meg a társnak, hogy nem kell rejtőznie, nem bántjuk!
Ezen meglepődtem...
- Honnan tudja, hogy van társam?
- Még azt is tudom, illetve látom hogy itt áll maga mellet!
Na ezen hökkentem meg igazán, ám ekkor a vérszívó is látatlanságát oldotta...
A szolgálatos melletti nő kicsit megijedt a mutáns kinézetétől... és a körülöttünk lévő katonák is fejüket forgatták jobbra balra, kivéve 3 katona, azok ugyan úgy álltak az esőben mint eddig.
- Mi folyik itt? Kérdeztem a tárgyra térve.
Egy kis szünet következett, majd jeff ránézett a nőre, a nő pedig bólintott, majd felém fordult.
- Tegnap 23:20 kor egy rádióüzenetet kaptunk az egyik beszivárgó párosunktól... Információkat szolgáltattak a szabadsággal kapcsolatban, ezt követően menekülniük kellet a szabadság elől, akik üldözőbe vették őket...
Megjelöltünk nekik egy kivonási pontot, de a szabadság elzárta a szárazföldi kivonási pontokat, a 2 beszivárgónk pedig ellenséges területen maradt.
2 órakor a beszivárgó csapat bevette magát a közeli faluba, amitől félnek a szabadságosok és a stalkerek egyaránt, egyedüli lehetőség hogy kihozzuk őket ha beküldünk értük egy katonai osztagot! És légi kimentési pontra visszük... Ez az ön feladatuk.
- Miért pont mi?
- Az embereimnek nincs olyan zónai tapasztalata amivel kimenthetnék a beszivárgóinkat... Másrészt az ön "társa" Képes olyan dolgokra, amik harctéren elég hatékonyak!
- Kiket keressünk?
- 2 szabadságos öltözetű párost a szolgálat által "Elhagyatott falu" néven emlegetett helyen.
- Mi köze ehhez a szolgálatnak? Kérdeztem.
- Csak annyi, hogy a 2 beszivárgó a szolgálat kiirtásával kapcsolatos információt tudott meg! Mondta Jeff.
- Ha meg van a beszivárgó csapat, adjanak zöld füstöt és szaladjanak fel a legközelebbi dombra, ott felveszi önöket egy helikopter és vissaz hozza önöket ide!
- Értem.
Ekkor a Nő int egyet, mire pár speciális kinyitja az APC ajtaját és kivettek egy plasztik dobozt és ide hozzák.
- Tudom hogy szeret saját felszerelésből dolgozni, de Most jobb ha csak nyugati fegyver használ, és zsoldos ruházatban teszi!
- Ekkor a szolgálatos felé néztem.
- Ha valami balul sül el és életben marad pár szabadságos akkor a zsoldosokra gyanakodnak majd. Ez előnyt ad nekünk, viszonylag.
- Fogja vigye, majd a helikopteren átöltözik! Mondta az ügynök.
Elindultam volna amikor utánam szól a szolgálatos: Sok sikert!
Fogtam a kis ládát és vissza mentünk a helikopterre, ami fel is szállt azon nyomban.
Kinyitottam a dobozt, egy fekete kommandós ruházat volt benne gázmaszkkal. Tovább egy HK G36 os gránátvetővel...
gyorsan neki láttam átöltözni a helikopteren...
egy 10 perc múlva készen is álltam. Kb úgy néztem ki mint azok a speciális osztagosok akik az ügynököt védték.
Meglehetősen kényelmes volt a "zsoldos" öltözet...
A G36os pedig régi álmom volt már... 10 perc múlva érkezünk a célterületre...

Amikor leszálltunk a megadott célnál, akkor megpillantottam a szolgálatosokat, és azt a különleges osztagot, amiről Drovlenkó beszélt. Ha jól értesültem a szolgálat tevékenységéről, akkor célszerűbb lesz álcáznom magam.
Így is tettem hát, gyorsan felvettem az álcámat és lassan sétáltam a hadnagy mellett.
De akkor állt meg bennem az ütő igazán, amikor az egyik szolgálatos szólt hogy nem muszáj álcáznom magam.
Le is vettem az álcát, amitől Drovlenkó úgynevezett különleges osztaga, azonnal hátra hökkölt. Biztos rémisztő vagyok a számukra. Naná! Nem is viccből születtem ilyen rémisztőnek.
De mindegy. Megkaptuk új feladatunkat, miszerint két barátunkat kell kiszabadítanunk az ellenség fogságából.
Az információk szerint, a két embernek sikerült meglépniük az üldözők elől és most valamiféle elhagyott faluban rejtőztek el, amibe az emberek valamilyen érthetetlen oknál fogva nem merik betenni a lábukat.
Különös egy hely lehet, mielőbb vetnem kell rá egy pillantást. Ez mondhatjuk, valahogy most felcsigázott.
Miután megkaptuk a részletes utasításokat, azonnal a helikopter felé vettük az irányt.
Izgatottan szálltam fel a gépre. Érdekesnek találtam ezt a küldetést, ugyanis egy olyan helyre megyünk, ahová az ember nem meri betenni a lábát. Tehát ott lennie kell valami érdekesnek.
Lehet hogy találok ott másokat is rajtam kívül. Sosem lehet tudni.
Közben Drovlenkó átvette a ruházatát és felvett valami fekete rongyot.

Egy órányi dög unalmas repkedés után végre megérkeztünk a célhoz. A helikopter kitett minket a falu közelébe, aztán felszállt és elment.
Egy domb oldalon értünk földet. Felmásztunk a domb tetejére, ahonnan tökéletesen rá lehetett látni a különleges falura.
Nem volt túl nagy, és a legtöbb épületből alig maradt valami, de akkor is éreztem benne valami furcsaságot.
Valami különlegeset éreztem a levegőben is, ami azonnal megfogott. Mikor ezt megemlítettem a barátomnak, ő csak annyit mondott:
- Csak a háttérsugárzást érzed pajtás! Az egész falu úgy sugárzik, mint egy lerakat.
Gondoltam arra hogy lehet a hadnagynak igaza van, ezért feleszméltem a kezdeti kábultságból, ami elfogott ennek a falunak a láttán, de aztán ahogy mentünk le a domb oldalon és közeledtünk a falu felé, egyre erősebb lett bennem ez a fura érzés.
De még mindig nem tudtam rá mit mondani. Igaz Drovlenkónak is feltűnt hogy amióta a faluban vagyunk, furán viselkedem, mintha nem is itt lennék, hanem egy másik világban élnék, de elhessegette a gondolatot és a vállamra csapott.
- Pajtás! Ébresztő! Dolgunk van! Keressük meg a két fazont, aztán húzzunk innen! A frászt hozza rám ez a hely.
Hirtelen felé fordultam és megkérdeztem:
- Ezek szerint te is érzed?
A hadnagy csak értelmetlen arc kifejezést mutatott majd azt mondta:
- Mit? Én nem érzek semmit csak bajt. De minél előbb lelépünk innen annál hamarabb elkerüljük.
Aztán bólintottam egyet és mentem utána.
Mentünk egy kis ideig házról, házra de nem találtunk semmit. Aztán amikor a torony közelében jártunk és épp egy házat kutattunk át, amikor én kint őrt állva észre vettem valamit.
Esküdni mertem volna, hogy egy mozgó foltot láttam, ami hasonlított arra amikor én álcázom magam.
Rögvest el is indultam a jelenség irányába, ami a torony felé vezetett.
Befordultam a ház sarkán ahonnan máris rá láttam közvetlenül a toronyra. A torony előtt két halott embert láttam. És fura módon ugyan azt a szagot éreztem, amit még annak idején én is előidéztem amikor saját búvóhelyet létesítettem.
De ez mégis más volt. Gyanakodva elindultam a hullák felé, amikor észrevettem valamit.
Az egyik hulla furán kezdett látszódni. Mintha megtört volna rajta a fény. Egy darabig bámultam a jelenséget, aztán közelebb mentem egy lépéssel.
Erre a fénytörés megváltozott és hirtelen két fehéren izzó szempárt pillantottam meg. Aztán az mordult egyet halkan, majd elszaladt a falu sűrűjébe.
Bambán, fejemet értetlenül rázva bámultam a jelenséget, aztán amikor feleszméltem, odamentem a hullákhoz.
Két halott ember volt az, ugyanolyan pöttyös ruházatban. Mind a kettőn olyan sebek voltak, mint amit általában én is ejteni szoktam az áldozatokon, de ezek sokkal kisebbek és nem annyira mélyek.
Ezt észrevéve, teljesen elképedtem. Ezek szerint itt élnek fajtám béliek.
Ekkor hirtelen megszólalt a karomon a PDA.
- Hékás! Hol vagy? Azt mondtam őrizd a ház bejáratát, amíg én átnézem bentről! Erre meg most jövök kifelé és mit látok?! Semmit! Hát pont ez a gond! Hol a fenében járkálsz? Tudhatnád hogy nem kószálhatunk el a másiktól!
Lassan felemeltem a PDA-t majd válaszoltam.
- Hadnagy! Ezt sürgősen látnod kéne! Találtam valamit.
Egy ideig hatásszünet, majd a hadnagy döbbenten szól vissza:
- Mit találtál? És hol vagy?
- A torony bejáratánál. Csak indulj el a torony felé!
Pár perc után, a hadnagy is megérkezett. Döbbenten bámulta a halott embereket, majd letérdelt melléjük és vizsgálni kezdte őket.
- Gondolod, hogy ők a mi embereink? Kérdezte.
- Minden bizonnyal! De nem ismerősek a sebek, amik végeztek velük?
- Hmm..... Hasonlít arra, amikor legutóbb veled kellett..... Te jó ég! Szerinted ők voltak?
- Igen! Minden kétséget kizárva ők voltak. Más lény nem képes ilyen sebet ejteni, rajtunk kívül.
És a harapás nyomok is a mi fajtánkra utalnak. Szóval belefutottunk egy fészekbe. Jobb lesz minél előbb el tűnnünk innen, mielőtt vissza jönnek a portyáról! A kívül állókat nem szokták szívélyesen várni.
Erre a hadnagy kicsit kétségbeesett arcot vágott és megkérdezte:
- Várj! Várj! Te fajtájuk béli vagy! Nem tudnád rá venni őket, hogy ne támadjanak?
- Nem! Az nem megy csak így, ilyen könnyen! Nem emlékszel, amikor először támadtatok rám? Én se voltam tárgyalós kedvemben.
- Igaz! De akkor csak egyedül voltál. És mi emberek voltunk. Az alapvető, hogy ránk támadtál.
- Igen! De ahhoz hogy parancsolhassak nekik, ahhoz le kellene győznöm a fészek vezetőjét. És azt nem tudhatom, hogy milyen fajtákkal van dolgunk. Ahogy elsőre elnézném, a sebek helyzetéből és a halál módjából, azt mondanám, hogy rejtőzködőkkel van dolgunk. De a rejtőzködők sosem keresnének maguknak ilyen helyet.
Azok általában mindig elhagyatott pincékben, vagy nagy komplexumokban bújnak el. Ilyen helyre általában a mezeiek fészkelnek.
- MI?! Mezeiek, meg rejtőzködők. Én nem értek ebből egy kukkot se! Beszélj érthetőbben! A lényeget!
- A lényeg az hogy szerintem egy összeállt falkáról van szó. Rejtőzködők és mezeiek egyaránt. Pompás párosítás. Így a legveszélyesebb egy emberre nézve mint te! El kell tűnnünk innen! Azonnal!
- Várj! Akkor hadd nézzem át a hullákat! Hátha van náluk valami hasznos infó.
- Jó Jó! De siess! Nem maradhatunk soká!
Erre a hadnagy elkezdte átnézni a hullákat. A sok kacaton kívül nem talált semmi érdekeset, csak két PDA-t. Gyorsan átnézte a tartalmukat, aztán azt mondta:
- Hmm...... Ezek nem ők! Ez két szabadságos. Úgy látszik ők az embereink után mentek, de a rokonaid elkapták őket.
- Akkor nekünk is mennünk kéne!
- Igen persze! De előtte keressük meg a........
De nem tudta befejezni a mondatot, mert azonnal álcáztam magam. Lassan nézelődtem körbe körbe, halottam ahogy a bokrok zörögnek a távolban.
Gyors lépteket hallottam, amik egyre közelednek, néha meg megállnak, majd tovább futnak.
A hadnagy viszont semmit sem tud. Csak értetlenül áll és megkérdezi:
- Mi az? Mi bajod van?
- Ssss! Szólok rá.
Egy lépést előre teszek, majd látom, ahogy a bokrok szétrepülnek, és egy árny ugrik a hadnagy felé.
Gyorsan elé állok, majd megragadom az árnyat a levegőben és elhajítom a füves terület felé.
De az még időben reagál és talpra érkezik.
Hirtelen viszont egyre több és több árny jelenik meg. Pontosan 5 darab. Körbe állnak minket, majd lassan láthatóvá vállnak.
Ekkor tűnik fel a szemem előtt a teljes falka. 2 rejtőzködő és 3 mezei. A két ember halálát tehát a mezeiek okozták, de azzal a taktikával, amit valószínűleg a rejtőzködők tanítottak nekik.
Aztán kiáll az egyik rejtőzködő, ami egyben a legnagyobb is a többi közt és odaszól nekem:
- Mit keresel itt kívülálló?! Ez a mi területünk! Takarodj! De az emberi prédát hagyd itt! Most már a miénk!
Csodálkozva hallgatom a szavait a rejtőzködőnek, majd én is vissza szólok.
- Testvéreim! Végre! Valahára megleltelek benneteket!
A falka tagjai döbbenten bámulják a meglepődöttségemet. Egyedül a falka vezér tiltakozik.
- Ez nem a te területed! Kotródj innen! Kitaszított.
- Nem! Én nem vagyok kitaszított! A családomat megölték.
- Háh! Biztosra veszem hogy te voltál! Takarodj innen, amíg megfeledkezem a többiek jelenlétéről és szét nem szaggatlak. Mocsári patkány!
- Mit merészelsz mondani?! Mocsári patkány?! Vigyázz a szádra, mert csúnyán megjárhatod! Nem azért kerestelek titeket, hogy egy ilyen kis szúnyog mint te sértegessen engem!
- Szóval így állunk! Párbajozni akarsz?
- Nem volt semmi ilyenről szó! De ha már ennyire kiprovokálod....Hát legyen!
- Rendben! A te prédád élete, a falka tiszteletével szemben. Ha én győzök, megöllek és az ember prédádat is elveszem. Ha viszont te győzöl, akkor kivívod a tiszteletét a falkának.
- Rendben! Kezdődjék! Mondtam, majd a falka többi tagja körbe vett minket és ordítozva várták az össze csapást.
Odamentem Drovlenkóhoz, levettem a PDA-t és a kezébe nyomtam.
- Vigyázz rá! Csak móresre tanítom ezt a nagyszájú, söpredéket.
- Hé hé! Én semmit nem értettem az egészből! Miről beszéltetek! Én csak morgást hallottam.
- Majd később megbeszéljük! Csak maradj ott ahol vagy és semmi esetre se lőj! Világos?
- Aha. De mi a franc folyik itt?!
Erre már nem válaszoltam, csak vissza fordultam az ellenfelemhez, majd a beálltam a falka többi tagjaiból alkotott körbe.
A rejtőzködő vezér csak fel alá járkált előttem fenyegetőzően, közben ijesztgetni próbált. Szinte nincs is tisztában azzal, hogy jóval nagyobb és erősebb vagyok nála.
- Elveszem az életed és a barátodét is! Mondta fenyegetőzően, majd ordított egy nagyot, hogy az egész falu bele rezdült.
Nem szóltam semmit, csupán álltam szembe a rejtőzködővel, majd egy hirtelen lépésénél én is ordítottam egy hatalmasat.
Pont olyat, mint amit akkor hallattam, amikor még az emberek fogságában, kínoztak engem árammal.
De ez egy kicsivel nagyobb volt, mint az akkori ordításom. Olyan, hogy szinte az egész táj meghallotta. Mint egy égzengés.
Erre a falka többi tagja azonnal elhallgatott. Néma csend lett mindenkin úrrá, a hadnagy is csak csodálkozva állt a helyén.
Az ellenfelem is egy pillanatra megállt és hátra hőkölt. Ilyen jó eredményre nem számítottam.
Aztán a rejtőzködő megkezdte a támadást. Felém rohant és csapni készült, amikor én félre álltam az útjából és hátba taszítottam. Ettől rohant tovább, szinte majdnem orra bukott.
Nagyon feldühödhetett ennek láttán és ismét támadni készült. Megint felém rohant, majd ugrott egyet és páros kézzel csapott rám.
Erre viszont nem számítottam és be talált. rá vágott a fejemre, én ettől kicsit megtorpantam. De aztán ismét vissza álltam.
Agresszívan megráztam a fejem, majd én támadtam. Nekirontottam és el akartam kapni, de túl gyors volt.
El is feledkeztem róla, hogy a rejtőzködők képesek gyorsabban mozogni. Ehhez túl lassú voltam és megint becsapott egyet.
A következő pillanatokban csak azt veszem észre, hogy folyamatosan kapom a pofonokat. Túl gyorsan mozgott és nem voltam képes hozzá érni se.
Kezdtem kifáradni a sok csapástól, de aztán eszembe jutott amikor még az emberek ellen voltam. Eszembe jutottak a kínzások, az őr aki a sokkoló pálcával ütlegelt, a sok seb, amit még Drovlenkó okozott nekem amikor egymás ellen voltunk.
Erre feltápászkodtam és teljesen feldühödve vártam a következő támadást. A rejtőzködő egy pillanatra megállt, de aztán tovább folytatta a támadást és folyamatosan rohangált körülöttem. Néha néha teljes erejéből nekem rontott és egy egy csapásokat vitt be. De már szinte meg sem éreztem a csapásokat.
Csak álltam ott és minden ütésnél mordultam egyet.
A rejtőzködő viszont továbbra sem állt le a rohangálással. Csak akkor állt meg, amikor felém rontott, de én most időben reagáltam és egyet lefelé csaptam.
Ettől ő a földre rogyott. Aztán felkelt, és most megint gyorsan kezdett támadni. Nekem szaladt és a hátamra ugrott, majd a fejemet kezdte ütlegelni. De letéptem a hátamról és neki hajítottam a torony falának.
Ő felpattant, majd ismét nekem rontott és megsorozott egy pár karmolással. Szinte meg se éreztem. Amikor kezdett kifáradni a támadásban, egy kicsit meg állt pihenni. Ekkor én kaptam el majd amilyen erősen csak lehetett, a földhöz vágtam.
De ez sem vette el a harci kedvét, utána elfutott tőlem, majd a faltól nekirugaszkodva ugrott felém, kitárt karmokkal.
De akár előbb, amikor találkoztunk, most is a levegőben kaptam el, majd ismét elhajítottam.
Pár méterrel odébb feltápászkodott, és fújtatva nézett rám. Már az oldalát fogta, amikor rám ordított és minden erejét bevetve felém rohant. Úgy néz ki nyílt rohamot akar.
Viszonoztam az ordítást, majd én is felé kezdtem rohanni. Ekkor jutott eszembe az is, amikor még Drovlenkóval harcoltam. Amikor ő folyamatosan lőtt rám, de én a lövésekkel nem törődve szaladtam neki, majd felkaptam és elhajítottam egy kapu irányába.
Ugyan ezt tettem a rejtőzködővel is, mikor a rohanás végén egymásnak ütköztünk.
Ő szinte meg se mozdított, de én szinte toltam magam előtt. Aztán felkaptam és rohantam vele tovább.
Aztán neki hajítottam a mögötte lévő roskadozó háznak.
A tégla falnak csapódott, azt teljesen beszakítva.
Csak port és tégla darabokat látok, aztán észreveszem, hogy nagy nehezen mászik ki a romok közül.
Lesöpri magáról a törmelékeket, majd indulatosan, jön felém.
Én csak állok ott, közben várom hogy ideérjen. Amint ideér, egy jobbos karommal indít, de csak kitartom a karomat és levédem, majd én viszek be neki egyet. Ettől megszédül és már alig áll a lábán.
De a hév annyira elkapott, hogy nem bírtam leállni és elkezdtem folyamatosan sorozni, különféle ütésekkel, karmolásokkal.
A csapásoktól mindig hátrébb és hátrébb ment, majd a végén amikor a falnak ütközött, lecsaptam neki egy hatalmasat, amitől a földre rogyott. Egy ideig bámultam, majd letérdeltem a szuszogó, félholt rejtőzködő mellé és szúrásra emeltem a karmaimat.
Végezni akartam vele, de aztán bele gondoltam hogy mit is teszek, majd leengedtem a karomat.
És inkább a kezemet nyújtottam.
- Miért? Kérdezte a földön fekvő rejtőzködő.
- Miért teszed ezt?
Lassan felsegítettem a rejtőzködőt, majd azt mondtam:
- Nem azért jöttem idáig, hogy végezzek a saját fajtámmal! Hanem azért, hogy láthassam őket!
És ez vonatkozik bárkire. Akár egy mezeire, akár egy olyasfajta rejtőzködőre, mint te.
A rejtőzködő lassan lábra állt és azt mondta:
- Gratulálok! Tisztességes küzdelemben nyertél. Most már te vezeted a falkát!
Erre mindegyik vérszívó fejet hajtott nekem, még a rejtőzködő is, akivel az előbb harcoltam.
Kissé meghatódtam, de utána "eltöröltem az örömkönnyeket" és azt mondtam:
- Nagyon köszönöm a tiszteleteteket! De nekem még van adósságom, amit rendezni szeretnék! Szóval még nincs maradásom itt! De talán vissza jövök.
Aztán az egyik mezei vérszívó megkérdezte:
- És mi legyen ezzel az emberrel? Ez még él! Öljük meg!
Erre a vérszívók megindultak Drovlenkó felé, és a rejtőzködő is felém szólt:
- Igaz! Rajta! Gyere Mocsári! Ne legyél az emberek szolgája! Rázd le a láncaidat! Kezdd azzal hogy megölöd ezt az embert! Csak a parancsodra várunk!
Drovlenkó közben kétségbeesetten hadonászott a falka felé. Aztán én is megindultam felé. Lassan, kimért léptekkel lépkedtem felé, közben a csápjaimat széttártam, ahogy a többiek.
Majd amikor végleg a torony falához szorítottuk, én hirtelen szembe fordultam a többiekkel és a hadnagy elé álltam. Majd ordítozva zavartam el a hadnagy közeléből a falka tagjait.
Azok lassan vissza hátráltak, majd megálltak. A rejtőzködő furcsállva kérdi:
- Mi bajod van Mocsári? Miért nem engeded hogy végezzünk az emberrel?
Lassan fölegyenesedtem, majd elmondtam:
- Mert neki köszönhetem, hogy annak idején életben maradtam. Ha ő nem lett volna, most halott lennék.
Nem régen, még habozás nélkül végeztem volna vele. De most, úgy érzem, hogy ennyivel tartozok neki.
Erre a falka tagjai össze néztek.
- Mi? Ez az ember a barátod? Nem a prédád?
- Igen! A barátom. Mint már mondtam, az életemet köszönhetem neki és ezért segítek neki.
Döbbenten néztek rám, de úgy látszott meg tudják érteni.
- Hmm.... Rendben! Az hagyján. De tudod, hogy nem lehet bennük megbízni! Ha most elengedjük, visszajön ide század magával és kiírtja a fészkünket.
- Ne félj! Nem fogja! Erről kezeskedem.
- A puszta ígéret nem elég! Te is tudod!
- Akkor majd magam végzek vele, ha megpróbálja.
- Nem tudom hogy bízhatok e benned.
- Nem kérem, de próbálj meg! Esküszöm hogy ez az ember soha többet nem fog idejönni és nem is fogja kiirtani a fészket.
- Hmm.... Ez sajnos nem elég!
Más ötletem nem volt, úgyhogy, odamentem Dorvlenkóhoz és azt mondtam neki:
- Figyelj! A falka most már engedelmeskedik nekem. De nem bíznak benned, félve hogy ki fogod irtani őket később. Ígéretet kell tenned, hogy soha többet nem fogsz ide vissza jönni, és nem is fogod jelenteni ezt a fészket senkinek!
- Hát öööö... Nem is tudom... Tudod hogy nem tehetem! Elvégre a szolgálat barátja is vagyok.
- Meg kell ígérned! Cserébe meghosszabbítom a szolgálati időmet!
- Hát... Na jó! Legyen!
- Remek! Ezt nekik is mond el!
- MI?! Hogyan? Nem értek mutánsul!
- Csak el tudod mondani nekik valahogy!
- Na jó! Megpróbálom.
Aztán a hadnagy csak egyszerűen szembe áll a falkával és bólint egyet.
A falka tagjai összenéznek, majd a rejtőzködő ismét hozzám szól:
- Ám legyen! De nem garantáljuk egy ember életét se aki beteszi a lábát ide!
- Legyen! Mondtam.
- MI? Mit mondott?
- Azt mondták, hogy nem vállalják a felelősséget egy ember élet miatt se, aki betéved ide.
- Hát... Szerintem elfogadható ez az ajánlat! Úgyse fogok ide vissza jönni! Legalábbis remélem hogy többet nem kell!
- Remek! Most már mehetünk!
Aztán elindultunk a faluból kifelé, a falka tagok között. A hadnagy még azért néha félve kerülgette őket, és folyamatosan mögöttem maradt.
De hirtelen a rejtőzködő utánam szólt:
- Állj! Akkor a másik két ember is a tiétek? Kérdezett felénk.
A hadnaggyal össze néztünk, hirtelen nem értettük mi van. Aztán feleltem:
- Lehet! Hol vannak?
- A falu másik végében vannak bezárkózva egy régi házba. Megfogjátok ismerni!
Nem nagyon szóltam semmit, csak bólintottam aztán elindultunk.
A hadnagy fellélegzett, majd azt mondta:
- Huh! Ez parázós volt.
- Mi a baj hadnagy? Azt hittem nem féled a halált?
- Hát nem is.
- És ez?
- Hát..... Hogy is mondjam. Ha arról lett volna szó, hogy ezek kiakarnak nyírni, akkor nem haboztam volna. Azonnal kiürítettem volna rájuk a tárat, és harcoltam volna az utolsó leheletig. De azért egy kicsit mégis csak ijesztő. Reméltem is, hogy jól jövünk ki ebből.
- Én is. És szerencse hogy sikerült meggyőznöm őket, hogy engedjenek el. De most már keressük meg az embereinket és menjünk!
- Helyes! Induljunk! De tényleg! Mit mondtak a barátaid? Merre menjünk?
- Csak kövess engem és nem lesz baj! Mondtam, aztán tovább mentünk a falu vége felé.

Hamarosan el is értük a falu végét és meg is láttuk azonnal a naplementében, hogy melyik házról van szó.
Egy kis kunyhóban folyamatosan világított valami. Lehet, hogy az embereink azok és tüzet raktak odabent. Csendben odamentünk a házhoz és hallgatóztunk.
- Szerinted eljönnek értünk?
- Nem tudom biztosan. De szerintem igen. Miért kérded?
- Hát... Hallottam már híreket erről a helyről. Azt mondják, hogy a katonák többségét, akik a zónában egymagukban maradnak, azokat nem mentik ki, mondván hogy nem kockáztatnak egy ember miatt több gépet és embert.
- Fejezd már be! Ne beszélj ostobaságokat! Eljönnek értünk.
- Remélem. Nagyon remélem. Különben ezek a dögök eljönnek értünk és...
- Jaj kussolj már!
Összenéztünk ismét a hadnaggyal, majd mosolyogva mentünk csendben a bejárathoz.
- Ezek már ők! Na! Hozzuk ki őket onnan élve.
A hadnagy elszámolt 3-ig, aztán én berúgtam az ajtót és bementünk.
Először én mentem be, erre a két fickó halálra rémülten fegyvert rántott. Rémülten húztam be a fejem, amikor az első skúló a fejem mellett húzott el és az ajtófélfába állt.
Aztán bejött a hadnagy és rászólt a két fickóra:
- Ne lőjetek! Ő velem van!
A két fickó rémülten bámulta a hadnagyot, majd engem és azt kérdezték:
- Hogy lehetne ez magával? Ez egy szörny.
Erre én is felszólaltam:
- Ez fájt.
Erre azok zavarodottan bámultak rám. De utána szóltam nekik.
- Na ne álljanak ott, hanem jöjjenek! El kell tűnnünk innen. A helikopter már vár.
Utána félve egy kicsit, de ők is elindultak utánunk.
Majd mikor végre kiértünk a faluból mind fellélegzetek.
- Huh! Már azt hittem nekem annyi! Szólt a hadnagy megkönnyebbülve.
- Te hitted azt hogy neked annyi?! Akkor én mit szóljak? Nekem össze kellett tűznöm egy fajtársammal!
- Ugyan már! Neked ezek a testvéreid, de én egy ember vagyok! Engem nem hiszem, hogy szívesen látnának mint a család barátja. Amúgy tényleg! Miről cseverésztetek amíg csak én értetlenkedtem?
- Nos... Csata előtt vagy után?
- Előtte?
- Megegyeztünk a tétekben. Hogy a te nyelveden fejezzem ki magam.
- Miféle tétekben?
- A csata tétjében. Ha én győzök, akkor a falka befogad.
- És ha ők győznek?
- Hát.... Komolyan tudni akarod?
- Igen!
- Hát... Ha ők győznek, akkor engem megölnek, téged pedig megesznek.
- Óh! Igazán kedves! Az életemben fogadni?!
- Nem volt más választásom.
- Dehogynem! Mondjuk hogy engem elengedne, téged pedig megölnek.
- Az úgy nem fair. Ha én bukok, te is jössz velem.
- Marha rendes vagy, ugye tudod?!
- Szívesen mentem meg az irhádat máskor is ember!
Aztán felgyalogoltunk a domb tetőre, közben én mg egy pillantást vetettem a falura.

Miután felértünk a dombtetőre majd rádióztam, addig vártunk...
Amíg vártunk leültünk a dombtetőre és beszélni az egyik beszivárgóval.
- Kinek dolgoznak maguk?
- Hogy hogy kinek? Kérdezi oroszul... de félre nem téveszthető angol akcentussal...
- Ugyan már szerintem önnek is kényelmesebb a saját nyelvén beszélni! Feleltem neki angolul.
A beszivárgó nagyot sóhajtott... - Szóval tud rólunk?
- Igen... Éppen az egyik ideküldött ügynökük adta a küldetését.
- Ki?
- Lyra!
- Hát ezzel nem mondott sokat!
- Miért?
2 ügynök típus van... de csak névben és nemben különböznek... Lyra és Linch nő és férfi... de a módszer ugyan az!
- Értem...
- Nem hiszem felelte... a beszivárgó mosolyogva.
Hirtelen felrecsegett a rádióm:
- Hadnagy, új kivonási pontot jelölünk meg önöknek! Haladjanak át az út túloldalára, az erdőségen túl van egy kisebb domb oda küldjük a helikoptert! Érkezés 4 perc múlva!
- Vettem vége!
A csapat elindult a cél felé... Ahogy a kis erdős részt elérvén haladtunk végig olyan érzésem támadt mintha figyelnének...
- Válj le! maradj láthatatlan amíg nem adok jelt! Mondtam a vérszívónak aki engedelmeskedett!
Tovább sétáltunk én és a két beszivárgó a kis ösvényen... aminek a végén egy emelkedő vezetett egy kisebb dombra.
elindultunk felfelé a dombon, amikor helikopter hangot hallottunk, ekkor kicsit lassítottunk a tempón.
Következő pillanatban megláttuk a helikoptert miközben landolna a domb tetjén...
ekkor a rádiómhoz nyúlok.
- Látjuk a helikoptert, 1 perc és ott vagyu...
- RPG!!!! Ordítja az egyik beszivárgó mellettem, amikor egy rakéta suhan ki a sunyásból és a helikopter oldalába üt egy robbanást... amitől a helikopter pördülve elkezd zuhanni a domb mások oldala felé...
- Rajtaütés! Ordít a másik, közben két golyó kapja el az egyik oldalamon lévő beszivárgót, mire megfordultam, újabb két golyó jött, amitől hátra estem, a következő pillanatban bucskáztam le a dombról... egyenesen az orv támadok elé... rögtön egy gránát csapódott be oda ahol álltam a domboldalon... ettől az effektustól még be is kábultam.
Így amikor kezdtem magamhoz térni azt látom hogy 7-8 szabadságos katona van körülöttem és beszélgetnek valamit...
Ekkor az egyik felém de áthalad felettem és a mellettem lévő beszivárgó mellé térdel...
Ekkortájt már kezdem érteni amit beszélnek:
- Melyik a másik áruló?
- Ez itt! Mutassa fel a a beszivárgó PDA-ját.
- Akkor ki ez a tag? Kérdez egy másik fickó.
- Biztos az egyszemélyes felmentősereg! Hehehe...
- Na majd én elintézem! Mondta egy harmadik fickó és fölém lépett
Kivettem a pisztolyomat a alkar zsebemből és vártam..
A fickón egy gázmaszk volt és egy colttal lépett fölém.
- Így jár minden mocsok!
Nevetni kezdtem...
- Mit nevetsz?
Kérdez ekkor kicsit hezitált a lövéssel és elkezdett oldalra nézelődni közben mintha valamit hallott volna.
- Vigyázz! Ordít az egyik
Ezt a pillanatot kihasználva emeltem a pisztolyt és lőttem a szabadságos felé, aki hátra esett... közben felordított... a következő másodpercben erős kezek megfogtak, majd mintha hirtelen felemelkedtem volna és zsupsz egy másodperccel később a sunyásban teremtem két ordítás közt...

Kellet egy kis idő, mire megint tisztán hallottam, ekkor azt látom hogy a vérszívó társam szinte kaparja le az arcomról a gázmaszkot...
- Élsz? Kérdezi, amikor a kezéhez kaptam.
- Igen! Feleltem halkan.
Közben ordítozások hallatszottak a szabadságosok részéről...
- Chester meg sérült! Ordítja az egyik.
- Jól van figyeljetek ide! Fater! ti ketten fogjátok Chestert és amilyen gyorsan tudtok érjetek vissza a a bázisra! Én és Szeráf pedig visszük a beszivárgókat!
- De Max! az a rohadék!
- Az a rohadék már egy vérszívó martaléka, Tűnjetek gyorsan!
- A kurva anyját ordít fel az egyik fickó...
- Chester nyugi... megyünk vissza majd ellátják a sebed!
- Az a rohadék szétlőtte az orrom!
- Nyugi bazzeg!
- Takarodjatok vissza a bázisra! Ordít megint az egyik hang...
Pár perc után elhalkult minden...
- Mi történt? Miért nem támadtál előbb?
- Sokan voltak!
- Jah persze... Akkor B terv...
- Az mi?
- Improvizálunk! Mondtam, majd felkeltem a földről és a rádiómért nyúltam.

- Bázis! itt Drovlenkó hadnagy, a szabadságosok rajtunk ütöttek, a helikoptert lelőtték! Vétel?
- Itt bázis! A két beszivárgó?
- Elfogták őket!
- Értem... akkor marad a tartalék terv! Vegyék az irány az új cél felé, küldöm a koordinátákat! Ott vár magukra egy Szolgálatos osztag 7ember plusz egy parancsnok! egyesüljön velük és szabadítsák ki a beszivárgókat, ha kiszabadították őket induljanak a kivonási pontra! Megértette hadnagy?
- Vettem vége!

eltettem a rádióm és elővettem a PDA-mat egy új célpont van rajta jelölve egy kisebb tanya ami a falun túli dombon helyezkedik el.
Felnéztem a mutánsra.
- Itt a B terv!
- Szolgálat? Kérdezte.
- Szolgálat! Mondtam közben körbe néztem hogy hol is lehet a fegyverem, de nem találtam...
Ezután kimerészkedtem a sunyásból vissza a domb közelébe, de semmi.. biztos elvitték a rohadékok...
Így bizony már csak a pisztolyom maradt nálam, de remélem akad a szolgálatosoknak fegyverük számomra... abból ítélve hogy parancsnok van ott szerintem elit osztag lehet.
Erősen esteledett mire elértük a falun túl lévő tanyát, amit most inkább kikerültünk...
Mielőtt megérkeztünk volna a szolgálatos osztaghoz, szóltam a társamnak hogy menjen előre felderíteni, osonjon egészen a falakig és ahol tud osonjon át, de ne kezdeményezzen harcot.
Én addig szépen odaballagtam a szolgálatos egységhez...
Olyan páncélruhás emberek voltak ott amilyeneket még életemben nem láttam...
Inkább lovagkori páncélra hasonlított... a gázmaszkot nem számítva... igazi "szolgálatos fekete lovagok" gondoltam magamban miközben közeledtem feléjük.

- Állj! Szólt felém egy Szolgálatos Grozával a kezében.
- Nyugalom! Katona vagyok!
- Mi a neve?
- Kriog Drovlenkó hadnagy vagyok! Én hoztam volna ki a Beszivárgókat!
A szolgálatos harcos végigmért majd Intett a fejével hogy kövessem.
Bementünk a házba... az előszobában 4 ugyan ilyen szolgálatos ült a szoba közepén rakott kis tűz elölt.. a szobában nem volt ablak így nem igazán látszott ki a tűz fénye. A harcos azonban a következő ajtóhoz lépett: Kopogtatott majd nyitotta az ajtót. és beengedett maga előtt majd ő is belépett és becsukta az ajtót.
Egy ugyan olyan páncélruhás fickó volt a szoba jobb sarkában az ágyon ülve közben egy PKMel bajlódott.
- Alezredes! Ez a katonai stalker az akit a parancsnokság említett? Kérdezi mellettem a harcos aki
Az alezredes feltekintett egy pillanatra, majd visszafordult a fegyverhez.
- Igen ő az, Leléphet Kostya!
- Igen is Alezredes! Mondta a harcos majd tisztelgett és Kiment a szobából.
Egy perces néma csönd vette kezdetét.
- Szóval Mondja mi a helyzet? Szólalt meg egy perc után az alezredes.
- A kivonási ponton rajtunk ütöttek a szabadságosok.. a helikoptert lelőtték! És a két beszivárgót pedig elhurcolták a bázisukra!
A szolgálatos hümmögni kezdett, majd befejezte a PKM-el való babrálást és felém fordult.
- Mit javasol?
- Tessék?
- Mit javasol? Hogyan támadjunk?
- Pfff... Háát.. lényegében egy nyílt támadás eredménytelen öngyilkossággal volna egyenlő! feleltem hadarva.
- Kiegészíti az hogy még az előtt meghalnánk mielőtt elérnénk a kaput! Mondta az Alezredes.
- Hogy hogy?
- Mesterlövészek állnak őrt a megmaradt tornyokban!
Deeee... egy Kis egység könnyen behatolhat! Megfelelő fegyverekkel úgy értem hangtompítóssal, beosonhat és kimentheti a beszivárgókat... Ha esetleg mégis felfedezés határán vagyunk akkor az osztag nagyobbik része elterelő hadmozdulattal berobbantja a déli falat és leköti a szabadságosokat... Főleg ha este csináljuk akkor még jól is sikerülhet! Tette közzé elöttem is a tervét... úgy mintha csak most találta volna ki...
- Ha meg van a terve miért nem tette meg eddig? Kérdeztem szemre hányóan...
- Mert az én embereim Harcosok és nem "osonók" Jeff információi alapján ön és a társa viszont profik ebben! Ezért vártam magára! Jut eszembe hol a társa?
- Jeff? honnan tud maga erről? Ki magam?
A szolgálatos felállt.
- Skull alezredes vagyok! A szolgálat elitegységének másodparancsnoka! Ezen kívül Jeff legrégibb barátja! Hát így tudom jefftől a híreket!
- De van hiba a tervében váltottam témát.
- Mi?
- Nekem nincs hangtompítós fegyverem igazából fegyverem sincs!
- Az nem Probléma! Mondta, majd kihúzott egy ládát az ágy alól, majd felnyitva kivett belőle egy hangtompítós távcsöves fegyvert... pont olyat amit a századosnál... a kiképzőmnél láttam...
- VSS Vintorez! Mondtam meglepődve.
- Bizony ám! a parancsnokság küldte! többek közt! Mondta közben átnyomta a kezembe 7 tárral együtt...
- Hogy érti többek közt?
- A nyitott ládára mutatott, majd elindult az ajtó felé... Az ajtóban megállt és vissza szólt:
- Szóljon ha végzett! Mondta majd kiment a szobából...

Neki láttam a láda tartalmának amiben a Találkán leadott cuccaim voltak. többek közt a bulat páncélruhám.
Miután végeztem kiléptem az ajtón ahol Skull már várt.
- Nos látom felszerelkezett! A fegyverrel csinnyán... Vadonat új!
- Köszönöm. Mondtam.
- Nos akkor! Kövessen!
Kimentünk az épületből Skullal, majd hátra mentünk egy lajtos kocsihoz, amint túl lehetett látni a katonai raktárak első tornyát.... Az eső persze esett... már megint...
- Ott az első toronyban a fal mellet látja a lövészt?
Belenéztem a távcsőbe és nagyítottam, majd élesítettem a lencsén, mikor megláttam egy alakot amikor a villám lecsapott valamerre...
- Áááá nem lehet kilőni!
- Miért?
- Látni fogják a lángot!
- Ezzz lángrejtős! Mondta Skull.
- Tényleg?
- Igen! Próbálja csak meg!
Bekapcsoltam az éjjellátót és megint belenéztem a távcsőbe, most már tisztábban láttam a szabadságost... SVDvel a kezében őrt állt és éppen felén bámult a bal fenékbe...
Céloztam és lőttem... a szabadságos először hátra lépett egyet, majd előre esett és eltűnt a lencsevégből...
- Ki lőve! Mondtam.
- Remek, most már szabad az út! osonjanak be és hozzák ki a két beszivárgót! Addig én összekészítem az emberkét! A parancsára a falhoz vonulunk és berobbantva ezt zűrzavart keltünk!
- Inkább fedezzenek... erről még mindig esélyesebb Kijutni mint a főkapun!
- Való igaz! Mondta Skull egy kis hezitálás után.
Sok szerencsét! Mondta végül skull és elindult vissza.
Én egy kicsit még csodáltam a fegyver, majd elindultam a fal felé ahol már várt a vérszívó.. a segítségével átkerültünk a másik oldalra a falon és neki álltunk keresni a beszivárgókat... ha pechünk van a tábor másik végében vannak a "túszaink". Én legalábbis így számítom így elindultunk a vasúti sínek felöli oldalon és a vagonok takarásában megkerültük a barakkokat... Az esőnek hála ki sem szúrtak minket a szabadságosok... még az a pár ember se aki a tornyokon próbált figyelni...

Másnap bemegyek a főnök irodájába és megkérdezem a tegnapról:
-Főnök! Beszélnünk kell!
-Na! Ne kíméljen!
Odalépek az asztal elé.
-Válaszokat akarok.
-Na! Kérdezzen!
-Elsőnek, mi történt a gyárban? Hogy lehet az hogy láttam meghalni, később meg ott várt az APC-ben?
A tekintetét rám szegezi. Hátradől a székben és kényelmes pozícióba helyezi magát.
-Nos, ez érdekes. Nyomban a tárgyra tér. Mit akar kérdezni pontosan? Mi érdekli?
-Az, hogy hogy lehet az, hogy az egyik lény átszúrta magát, a szemem láttára ölte meg magát, és most itt van.
-Miről beszél? Nem szúrt át. A farkával megragadott és berántott.
-De egy gránátot is kibiztosított! Ami felrobbant és lerombolta a felső szintet!
-Nem a felső szintet rombolta le, az ajtó elé dobtam hogy berobbantsa. Így a lény nem tudta követni.
-De, hogy ölte meg a lényt? És hogy jutott le?
-Egyszerű. A robbanástól egy betondarab leesett, pont a lényre, és agyonnyomta. Én meg a falon lévő lyukon lemásztam.
-Hogyan? Nem volt kapaszkodó!
-Dehogynem! Kötél volt nálam. Odakötöttem az egyik kőhöz és lemásztam.
Látom, itt nem jutok semmire. Inkább kimegyek.
-Ennyit akartam tudni. Köszönöm.
-Kérem.
Kimegyek és visszatérek a körletembe. A szobámban Black és Tracker vár.
-Na mi van?
Black elém lép és mondja:
-Mi történt? Miért halt meg megint 3 katona? Beszélj!
Elmondtam nekik a történetet.
-Értem. Szóval egy tudós. És ezek a lények lesből támadtak?
-Igen. Nem tudjuk hogyan rejtőztek el ilyen jól.
-Én tudom. Gyertek, megmutatom.
Lementünk Tracker laborjába, ő meg megmutatott nekünk valamit. Egy fekete páncéldarab a lény testéből.
-Figyeljetek!
Beteszi egy dobozba.
-Nézzetek bele a dobozba éjjellátóval.
Belenéztünk. Semmit nem láttunk. Nem láttuk egyszerűen.
-Ez.....Mi ez?
-Elnyeli az ultra ibolya sugarakat. Ezért nem látjuk őket éjjellátó üzemmódban.
-Ezt hogyan lehet kikerülni?
-Egyszerű. Lámpát használunk. Mást nem lehet.
Ekkor Black előlép.
-Én is dolgoztam. Tetszeni fog nektek.
Elmegyünk az ő részlegébe. Kivesz egy dobozt és abból egy tárat. Betöltö egy AK-ba és elkezdi mesélni hogy mi új dolog ebben.
-Nos, a lényege a löveséknek nagyon egyszerű. A golyóban 3 kissebb golyó van. A lényege annyi, hogy amint eltalálja a lényt, belefúródik a páncéljába. Beleáll, de nem üti át. Ekkor viszont újra elsül a történy, és a benne lévő 3 kissebb töltény megindul. És itt a lényeg, úgy állítottam be a puskapor mennyiségét hogy ne legyen annyi ereje a golyónak hogy belefúródjon a szembe lévő páncélba, de legyen annyi hogy ne álljon meg.
-Magyarul?
-Magyarul a testben elkepd jobbra, balra visszaverődni, aminek az eredménye......Ez!
Lejön egy hungarocel céltábla aminek a mellkasa a lény páncéljával volt befedve. Belelő egy lövedéket, majd idehúzza a céltáblát. Leveszi a helyéről és mutatja:
-Na, itt van a bemeneti nyílás. Itt látszik hogy megakadt a golyó. Viszont a páncél alatt.....-ezzel leveszi a páncélt a hungarocel bábúról és megmutatja belülről. A két kissebb golyó a hungarocelt belülről széttépte. Pár centiméter átmérőjű kis darabokra szakadt.
-Azta!
-Bizony. A következő alkalommal ezzel szerelkezünk fel. Ezzel seggberúgjuk őket.
-Mikor lesz a következő bevetés?
-3 óra.-szólal meg a főnök. Most lépett be.
-3 óra?
-Igen. 3 óra múlva gyülekező az aulában. Indulás!

Amikor kinyitottam a szemem, fákat láttam a felkelő nap fényében. Izzadt voltam, meleg volt az éjjel. Kikecmeregtem a hálózsákomból,
majd egy kis vízzel megmostam az arcomat. Ezután feltekertem a hálózsákot, a hátizsákom aljára rögzítettem, majd elővettem egy
házilag tákolt ócska gázrezsót, és nekiálltam teát készíteni.
Ekkor lépéseket hallottam a távolból, emberi lépéseket, amint a cipők felszántják a nedves avart. Elővettem a mini-uzimat, elzártam a gázt,
és lehasaltam. A lépések megálltak, és én remegő kézzel céloztam az egyik bokorra, ami mögött a közeledőt sejtettem.
- Jobb fedezéket nem találtál, szöszi? - kérdezte csevegő hangon egy nő.
Meglepődtem. Nem is sejtettem, hogy rajtam kívül lehet nő a Zónában, pedig még csak újonc voltam.
- M... Most lelősz? - kérdeztem halálfélelemtől reszkető hangon.
- Dehogyis. Tessék! - szólt a hang, majd egy általam ismeretlen géppisztoly repült ki a bokor mögül, amitől összerezzentem.
A fegyvert lassan követte a tulaj is, egy fekete hajú nő lépett ki a gazból.
- Ne ijedezz. Új vagy itt, igaz? - mondta, majd felemelt kézzel lépkedni kezdett felém.
- I.. Igen - mondtam, és kezdtem érezni azt a lüktetést, ami az adrenalin vérből való kiürülését kíséri.
Közben a lány leült egy fa gyökerére, a hátizsákom mellé, amiben kotorászni kezdett.
- Mi ez a sok cucc itt? Minek ennyi... üveg? - kérdezte.
- Az a felszerelésem, vigyázz velük. Kémikus vagyok.
A nő szeme elkerekedett, majd nyugodt tekintettel kérdezte:
- Mit keresel te itt?
- Nem találtam állást a hazámban.
- Ennyi?
- Na meg kutatónak lenni olyan, de olyan unalmas. Ide jöttem, hogy tanulmányozhassam ezt a paradox helyet, és hogy olyan kísérleteket végezhessek, amik egyébként illegálisak.
- Wow. Tudsz lőni?
- Sosem használtam a fegyverem.
- Talán segíthetek. Tegnap este egy tűzharcba keveredtem, nem messze innen. Vissza kell jutnom, mert a barátom ott van.
- Uram Isten! Induljunk!
- Lassan. Idd meg azt a teát. A Zónában nem segít téged a kezdők szerencséje. Mi a neved?
- Klaudia. És te?
- Jarina. Van férjed?
- Nincs, a szüleim is halottam.
- Ó, részvétem. Egyébként, az én szüleim is - itt eleresztett egy mosolyt rám, valószínűleg meg akart nyugtatni -. Szólj, ha kész vagy. Ha nem bánod, én alszok egyet - szólt, majd eldőlt, és szinte azonnal elaludni. Nekiláttam a készülődésnek...
Új karakter. Vizsgaidőszaknak vége, jöhet a lazítás...

Odamentünk az első fém konténer szerű épülethez és kinyitottam lassan az ajtót, a vérszívó osont be elsőnek láthatatlanul... pár pillanat múlva, egy halk hang hallatszott, majd egy másik... mint amikor az ember torkát elvágják és próbálja a levegőt venni.
Bementem az épületbe, jobbról 2 hálózsákba takarózott hulla feküdt, előttük a vérszívó...
Ballra a sarokban egy cella, vele átellenben pedig egy székre kötözött fickó...
Odamentem a széknél lévőhöz és megpróbáltam felrázni, de hiába eszmélet vesztésig verhették. hirtelen egy hang mögöttem megszólalt, a cellákból.
- Maga az? A Katona?
- Igen!
- Segítsen kijutni, a cella kulcs az egyik őr nyakában van!
Ekkor a hullák felé fordulok, de már repül is a kulcscsomó felém...
Van rajta pár kulcs, végül oda adtam a fickónak, aki gyorsan megtalálta a megfelelő kulcsot és kinyitotta a cella ajtót. Közben sikerült magához térítenem az ájult fickót.
Nemsokára vissza tért a cellás fickó. és adrenalint adott társának...
Ezután már jobban festett ki az ürge.
- A PDA-k?
- Nincs rajtuk infó! a fejünk az amiben tároljuk az infót... ezért fogtak el minket élve! Mondta az egyik beszivárgó.
- Tudnak járni?
- Igen! Most már jobban vagyunk!
- Jól van fogjanak fegyvert, de semmi csihi-puhi... szeretnék csnedben kiosonni ebből a... Hirtelen nyílik a vasajtó, és két fickó lép be, az egyiknek kötözött a feje.
A vérszívó már az ajtóban fogadta a társulatot és megragadta mind a kettőt elsőnek egymáshoz csapta őket, majd felénk hajította őket...
a nagyobbik darab csörtetve esett be egy rakás fém láda közé... a kötözött fejű pedig elöttem ért földet, pattan volna már, amikor fejbe rúgtam, mire az felordított...
A fickó fordult egyet a földön és a kötés tiszta vér volt már, a szabadságos arcával együtt...
- Tűnjünk innen! Mondtam, majd elindultam kifelé... a két beszivárgó felvette a két bejövő fegyverét és elindultunk kifelé...
Elsőként értem ki az esős éjszakai levegőre két szabadságos őr fogadott az ajtóban, az egyiket rögtön pofán vágtam a Vintorez tusával, majd eltörtem a térdkalácsát, végül torkon vágtam a tussal, közben
lelőttem a másik őr is...
Ez viszont már felettébb feltűnő volt miután a szemközti barakkban égtek a lámpák és az egyik ablakon egy szabadságos bámult ki mereven... gondolom fél álmosan...
Más ment is felé a skulló...
Közben kiértek a többiek is.
- Futás! Mondtam és futólépésben elindultunk az úton, közben riadót is fújtak, és előttünk egy 500 méterre Szabadságosok kezdtek kipotyogni a barakkokból.
- Skull Most! Ordítom a rádiómba... az első másodpercekben semmi sem történik, majd hirtelen hatalmas robbanás a szabadságosok mögötti falon és másodpercek múlva már felugattak a Grozák és az Abakánok és egy PKM is osztotta az áldást az elöttünk lévő szabadságosokra.
- Tovább gyerünk! Gyerünk!
Közben lelőttem a kereszteződésnél a toronyról a mesterlövészt...
A falig Sprinteltünk ahogy csak tudtunk, ott egyenesen tovább futottak a beszivárgók.. láthatatlan társam úgy osont ki a tüzelő szolgálatosok közt mint a szél... akadálytalanul és gyorsan.
Skull és csapata azonban tovább lőtték a szabadságosokat, akik már beásták magukat...
- Skull! Tűnjünk innen!
- A felderítők?
- Meg vannak! De húzzunk el innen!
- Rendben! Osztag Vissza! Ordítja, és a csapat kommandósokat megszégyenítő módon hátrálnak ki.
Ahogy kiértünk a falakon futni kezdtünk a dombokon keresztül.
- Mi a terved? Hol van a katonai kimentés? Kérdezi Skull.
- Gyalog hagyjuk el a helyet! Nincs kimentés!
- De van! Ordítja és beleszól a rádiójába: Sárkányapa itt arkangyal, Meg van az értékes árú, azonnali kimentést kérek!
- Vettem arkangyal! Érkezés 5 perc múlva!
- Vettem vége!
Sajnos nem sokáig futottunk egymagunk a szabadság vérebei utánunk veselkedtek és ugyan esővel és széllel szemben is elkezdetek lövöldözni utánunk...
- Időnként mi is hátra tüzelgettünk, de mi nem láttuk őket tisztán, nemhogy ők minket... éjfekete "Lovag páncélban" és katonai sötét színkeverésben...
nemsokára elértünk egy kis dombtetőt ahol méretes farakások voltak, a szolgálatosok úgy vetették be magukat a fedezékek mögé, mintha mindig is erre a feladatra gyakoroltak volna.
- Fedezékbe! Ordítja Skull, majd letámasztja a PKM villáit és céloz, de nem lő.
- Célra tarts! Ordítja.
- Várj!... Várj!... Még várj!... MÉG VÁRJATOK!... TŰZ! Ordítja majd elkezdi ontani a golyót a géppuskával és a szolgálatosok is elkezdik sorozni az üldözőinket, akik időközben lő távba értek...
Hirtelen gránátok csapódnak be nem sokkal elöttünk, majd egészen közel hozzánk...
- A fenébe ennek már a fele sem tréfa! Mondja Skull miközben megtörli a gázmaszkja lencséjét, amit egy gránát robbanásának felvert sara bekent...
- Sárkányapa merre jár?
- Megérkeztem!
A következő pillanatban mögöttünk rotorzaj hallatszik és nem sokkal felettünk egy Mid24es jelenik meg a sötét esős éjszakában.
- Ezek semmiből se tanulnak... hallatszott skull rádiójából, mire felettünk elkezdett pörögni a Mid gépágyúja és elkezdet ontani a 20mmes lövedékeket ontani...
majd hirtelen pár rakéta is elhagyta a felfüggesztéseket.
Ezután a szabadságosok ordítozva Futva vissza vonultak.
- Sárkányapa! Szálljon le azonnal! Mondja Skull.
- Ahogy óhajtja Alezredes! Jött a válasz, majd nem sokkal mögöttünk landolt a helikopter és lenyitotta a rámpát...
A szolgálatos osztag ment fel másodiknak én és Skull utolsókként szálltunk fel a két beszivárgó elsődlegesen szálltak be a helikopterbe. Ezután elindultunk vissza... Azt hiszem a szolgálat bázisára...
A helikopteren jutott eszembe hogy a Mutánst ott felejtettük... nem is tudom hova lett...
Írtam egy üzenetet neki, hogy kint kell töltenie az éjszakát... és az esős időt...
egy 20 perc múlva vissza érkeztünk a szolgálatos bázisra a bárba itt is utolsókként szálltunk le... Skull Elküldte az osztagát pihenni.. Jeff utolsóként jött ki a helikopterből... mint pilóta...
- Szóval maga helikoptert is tud vezetni? Kérdeztem.
- Igen! Mondta.
- Na fiúk szép munka volt, ma az első kört én állom! Szólt a csapata után Skull.
- Kösz főnök! Jöttek ilyen és ehhez hasonló válaszok.
Ezután Skull felénk fordult:
- És nektek is én állom az első kört, na gyerünk befelé!
Ezután gyorsultka az események, a következő emlékem ami maradt hogy a szolgálat tiszti lakrészében leteszem a cuccom és Jeffel és Skullal lementünk a bárba iszogatni...

Még el sem aludtam, mikor Klaudia már keltett is. Felvette hátizsákját, én is a sajátom, majd elindultunk.
Út közben megtudtam, hogy Klaudia Ukrajna nyugati részéből származik, és magyar származású. Átnéztem a fegyverét, és adtam neki némi lőszert és gránátot, amit megköszönt és elrakott. Nyolc óra körül már annak a dombnak
a közelében voltunk, ahol a tűzharc folyt. Óvatosan, négykézláb közelítettük meg a helyet, Klau - helyesen - lemaradt tőlem pár méterre.
Egy élő ember sem volt a mezőn, a domb oldalát kráterek és hullák tarkították. A torkomban lüktetett a szívem, mikor az első, arccal a föld felé fekvő test mellé térdeltem, és óvatosan megfordítottam.
Klau felsikított. A férfinak a fél arca hiányzott, szőke haja pedig megperzselődött. A tegnap látott sztalkerek közül nem ismertem fel.
Lassan az összes halott sztalkert és banditát megvizsgáltuk, eltettük a használható felszerelést, de Krügernek nyomát sem láttam.
Leültem, és gondolkodni kezdtem...
A halottak száma alapján nem egyértelmű, hogy ki győzött. Ha a banditák, talán fogolyként magukkal vitték. Ha a sztalkerek, akkor velük tarthatott.
Nem, nem. Akkor a keresésemre indult volna. Vagy elmenekült? Nem hiszem, ő nem olyan. Nem menekülhetett, hiszen akkor sem követett, amikor alkalma lett volna rá.
- Szerinted merre mehetett? - kérdeztem Klautól, aki undorodó tekintettel pásztázta a hullák tucatjait.
- Talán elvitték.
- Talán. Ha így van, megpróbálhatnánk eljutni szeméttelepre. A legközelebb arra van bandita központ.
- Ketten? Esélytelen.
- Igazad van, de oda kell mennünk.
- Neked...
- Ha akarsz, itt is maradhatsz! - csattantam fel.
- Nem, nem úgy gon...
- Akkor kuss! - ordítottam.
- Bocsánat... - szólt Klau, majd lehorgasztotta fejét.
- Nem adhatom fel, kérlek, értsd meg. Követsz? - kérdeztem megenyhülve, majd felállva, a kezem nyújtottam neki.
- Megértelek - mondta, majd szája lassan mosolyra húzódott. Elfogadta a kézfogást, és én talpra állítottam.
- Kipihented magad? Induljunk.
A közeli erdő felé vettük az irányt, amin átkelve délutánra már szemétdombon is lehetünk. Néha bakancsok nyomát láttunk, egészen frisseket is.
Nyugtalanok voltunk, mert gyakran hallottunk közeli kiáltásokat, lövéseket is. Egyszer csak közeledő léptek zaját, és beszédet hallottunk...
- Igor, tényleg ott voltál az esti portyán?
- Ja. Szlávik elküldött, hogy nézzünk szét kordon felé. Volt ott egy nő is, akit sikerült elfognunk - itt felnevetett -. Csapatvezetőként megkaptam - ekkor több torokból zendült fel a nevetés -. Kiszórakoztam magam, de túl sokat látott és hallott köztünk... Beledobtam egy elektromos anomáliába - éktelen röhögés hallatszott -. Sikoltozott kicsit, de aztán ropogósra sült...
- ... És minden jól ment volna, ha nem a testvéremmel tetted volna ezt - mondta fennhangon egy rideg hang.
Egy barna esőkabátot viselő csuklyás alak lépett elő a Klau mellett lévő tiszafa mögül. Arca nem látszott, de egy kereszt lógott a nyakában. Hirtelen pisztolyt rántott, és lelőtt két banditát.
Az egyetlen túlélő előkapta az AK-ját, de egy sorozattal kilőttem a kezéből. Egy lövedék mellkason kapta, amitől ordítva esett hanyatt.
A sztalker nyugodtan odalépett, majd leguggolt a vérző bandita mellé.
- Lásd, ki okozza végzeted... - szólt mély hangon, majd levette csuklyáját. Egy rövid, fekete hajú férfi volt az. Szeme barna, bőre pedig csontfehér volt.
- A hugid jó csaj - hörögte a bandita, majd szemen köpte a sztalkert és felnevetett -. Még szűz volt, hehehe... Egy nevet kiáltozott, Kkkhhhh.... - nem tudta befejezni, mert a sztalker hosszú ujjai a nyaka köré fonódtak.
- A pokolra jutsz, kegyetlen gyilkos - szólt, majd keresztet vetett. Még fél percig szorította a bandita nyakát, aki keservesen nyöszörgött.
Ekkor a sztalker ismét kezébe vette fegyverét, a bandita mellkasára szorította, és belelőtte az egész tárat.
- Fulladj meg hát a saját véredben, testvérem gyilkosa.
Ekkor megfordult és felénk indult, akik még mindig a jelenet hatása alatt álltunk.
- Kik vagytok? - kérdezte nyugodt hangon. Klau mögém húzódott, és éreztem, ahogy a homloka a tarkómat érinti.
- A nevem Jarina. Ő Klau - mutattam magam mögé. - A szerelmem keressük, elfogták a banditák.
- Immár nincs célom, így segíthetek. Amint látom, nem vagytok a legharcedzettebbek.
- Ő még új - szabadkoztam. -, ma reggel találkoztunk.
- A szemétdomb felé tartotok?
- Igen.
- Kitűnő, veletek tartok hát. A nevem kevés ember tudja, de a legtöbben Papnak, vagy Tiszteletesnek szólítanak.
- Legyen, Pap - kezet fogtunk.
- Vezess, addig megnyugtatom a társad - szólt, majd ismét felhajtotta csuklyáját.
Út közben hallottam, ahogy a Pap és Klau beszélgetnek. Klau gyakran szipogott, valószínűleg a múltjáról beszélt. Néha, mikor hátratekintettem, láttam, ahogy mentorának vállára hajtja fejét.
Dél körül értünk szemétdomb határához, amit ebből az irányból egy szögesdrótos kerítés jelzett, rajta számtalan vágott lyukkal.
Áthaladtunk rajta, majd szeméttelep központjához, egy nagy hangárhoz indultunk.
Már távolról látszott, ahogy a banditák a szokásos napi tevékenységeiket végzik - őrt állanak, vagy a tűz körül isznak és henyélnek.
Leültünk egy romos ház fala mellé, és nekiláttunk tervet alkotni.
- Klau, te maradj itt -kezdtem.
- De...
- Félek, hogy lelőnének. Pap, van a házban pince? - kiáltottam be az ablakon.
- Van! - a kiáltás alig hallatszott.
- Gyere - mondtam Klaunak mosolyogva.
A pince elég gyéren volt berendezve. Egy ládában petróleummal teli üvegek voltak, a plafonon és egy polcon pedig egy-egy petróleumlámpa volt. Ezen kívül a pincehelyiség körbe volt betonozva, és egy rakás matrac is volt a sarokba állítva. Régi kovácsszerszámok is voltak a polcokon, évtizedek óta nem járt itt senki.
- Hmm, van egy rejtekhelyünk. Klau, te maradj itt. Pap, te támadj észak felől. Arra kevesebb őrt láttam, közelebb tudsz lopakodni. Zajt csapsz, mire az egész eszetlen banda feléd rohan majd. Egy-két percig kell tartanod a frontot, amíg kiszabadítom a foglyokat, és segítünk neked.
- Jó terv. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek.
- Miért? - kérdeztem - Miért segítesz?
- Mert rászorultok. - mondta, nemes egyszerűséggel. A későbbiekben erről nem is esett szó.
Húsz perc múlva elfoglaltam a helyem, és hamarosan lövöldözést hallottam. Ekkor jött el az én időm...
Rohanni kezdtem, és kitekertem az egyik őrtoronyból leugrott bandita nyakát. Két bandita észrevett, őket lesoroztam géppisztolyommal.
Az épületbe érve kemény ellenállásba ütköztem. A peronokról csaknem egy tucatnyi bandita tüzelt rám, amit én egy gránáttal viszonoztam. Leugrottam a peronról, egy tehervagon takarása mögé. Robbanást hallottam, és óvatosan kinézve láttam, ahogy két-három bandita végtagjai tarkítják a levegőt.
Végigmentem a vagon mellett, majd a peron takarásában közelebb osontam a banditákhoz...

Üvöltözök Jarina után miközben a géppisztoly okádja a golyókat a támadó banditák irányába. Próbálok én is hátrálni, de ezek a rohadékok keményen tüzelnek, így egy téglaház takarásában kell a sorozatokat osztogatnom. Legalább addig feltartom őket, míg a lány szabadon el nem menekülhet. A sztalkerek is kétségbeesetten próbálják menteni magukat. A romok takarásából sikeresen ölik a fedezéket alig használó banditák szervezetlen rohamát, amibe én is bekapcsolódok. Mellmagasságban szórom a banditák sorait, aminek eredményeképp sok lövés ér fejet, de a fejetlenségben a pozíciómról is megfeledkeztek. Ez jó idő lehet a menekülésre, így, mint a kísértet már suhanok is a fák irányába, de mikor már majdnem elérem őket, akkor ismét hallom a fejem mellett elsuhanó golyókat, földre vetem magam, próbálok visszakúszni egy tuskó mögé. Innen szemlélem tovább az eseményeket. Hol lehet Genjar ? Áh, látom már. Éppen az egyik elkapott bandita élettelen testét döfködi a késével. Ez nem százas..
Ajjaj ez baj. Még több bandita....kattanás mögöttem, hempergek jobbra, megragadom a géppisztolyt. Egy bandita áll mögöttem rám szegezett Fort-12-essel. Mindketten elmosolyodunk, mivel az M31-es is éppen a fejére céloz. Meghúzom a ravaszt, de a fegyver üresen kattan. Arcon rúg...
...ketten húznak két oldalról, a karomat fogva. A sztalkerek fedezéke lángokban, égő emberi testek, égett hússzag...
Egy pincében dobnak le a többi sztalker között, köhhentek kettőt, köpök egy véreset, majd megkérdezem:
-Hol vagyok ?
-Valami pincében.
-Mit terveznek velünk ?
-Halvány gőzöm sincs, de attól tartok, hogy semmi jót.-szól valami érdes hang...

Miután sikerült a túszokat épségben kimentenünk, elindultunk kifelé a kivonási pont felé. A gond csak az volt, hogy miután kijutottunk és vártunk a kimentésre, a szabadok gránátokkal lövöldöztek ránk.
Engem elkapott egy és berepültem a bokrok közé. Minden elsötétült.

Csak később tértem magamhoz, ugyanott a bokrok között feküdve. Lassan tápászkodtam fel, mert a fejem még mindig zúgott a gránáttól.
Felkeltem és elkezdtem átnézni magam, hogy semmim se hiányzik e. Azt hiszem szerencsém volt. De lépni alig tudtam.
Valószínűleg a robbanás hatással volt rám és egy két sérülést is okozott nekem. Sántítottam is rendesen.
Mikor vissza mentem a kivonási pontra, már csak a gép hűlt helyét láttam, meg csatára utaló nyomokat.
Egy pár szabad hullát is találtam a közelben, nem messze a ponttól.
Mikor egy pár hullából gyűjtöttem egy is erőt, a PDA-ra üzenet érkezett. Nem tudtam hogy most mit csináljak vele, mert nem tudtam megnyitni.
Így addig erőlködtem, amíg végül sikerült. Az üzenet a hadnagytól jött, szólt hogy itt kint kell töltenem a napot.
Ennek a hírnek a hallatán kicsit felvillanyozódtam. Végre szabadon élhetek, igaz csak egy napot de akkor is.
Az eső esett és borult ég volt, de nekem ez most jól esett.
Egy darabig álltam még az esőn és gondolkodtam hogy mit tegyek, aztán eszembe jutott és elindultam a vérszívó falka otthona felé.
Persze vagy még kettő szabad hullát felkaptam és aztán indultam.
Mikor odaértem, illedelmesen köszöntöttem őket, ők meg viszonozták a köszönést. Úgy néz ki most már örülnek nekem, hogy vissza tértem.
Letettem a hullákat és mondtam nekik, hogy ez az övék. Nem is voltak restek viszonozni a jóságomat.
Meg invitáltak a vadászatokra, és otthont adtak nekem. Már régóta vágytam rá, hogy családom legyen.
Estére még én mentem ki, egy kis magán portyára. Az éj leple alatt, még könnyen levadásztam két szabadot.
Tettem róla, hogy úgy tűnjön nyomtalanul tűntek el. Majd vissza mentem a fészekhez és a hullákat letéve elvonultam az alvóhelyemre.
Eddig ez volt életem legszebb egy napja.

Letérdeltem egy betonkerítés mögé, és magam mellé tettem a zsákom. Úgyis csak ezt a helyet kell majd tartanom, legalább nem fog
akadályozni. Elővettem pár repeszgránátot, és egy füstgránátot. Egy közeli betonelemet nagy kínnal felállítottam, és a falnak döntöttem.
A banditák kézifegyverei és a repeszek ellen megvéd, csak ne legyen gránátvetőjük...
Elővettem sörétes puskám, egy régi, tripla csövű, letörős darabot, aminek az alsó csöve huzagolt.
Megcsókoltam a keresztet a nyakamban, majd elmondtam egy miatyánkot, és keresztet vetettem.
Ekkor kihajoltam a fedezék mögül, és célba vettem a legközelebbi banditát. Hátát a falnak vetve aludt, mikor ezernyi sörét szaggatta fel bőrét.
Hirtelen megelevenedett a tábor, a banditák felocsúdtak pihenésükből, és felém tüzeltek. Egy távolabbi banditát is meglőttem, aki épp a tűz mellől állt fel.
Egy fenti ablakból is lőttek rám pisztollyal, amit én egy patronnyi söréttel reagáltam le.
Amíg újratöltöttem, vészesen közel kerültek hozzám, és a közeli fedezékek mögül lőttek. Vaktában elszórtam két gránátot, ebből egy robbanást követtek ordítások is. Egy pillanatra szünet állt be a tűzben, ekkor kihajolva mind a három csövet elsütöttem - két bandita életét, és egy harmadiknak a jobb karját véve.
Oldalt kidugva a fejemet láttam, hogy egy tucatnyi új bandita érkezik, akiket nyilván a bázis másik részéről vezényeltek át.
Közben már az épület belsejéből is hallatszott a tűzharc, Jarina bejutott... Hirtelen az érkező csapat irányt váltott, és a hangár felé indult.
Nem, ezt nem hagyhattam. Még a kiszabadított foglyokkal sem tudták volna visszatartani őket, főleg, hogy az engem támadók közül is csatlakoztak hozzájuk.
- Uram, most segíts! - kiáltottam, majd az utolsó három gránátot, valamint a füstgránátot is elszórtam.
A gránátok szétzilálták a banditákat, a füst pedig ködbe burkolta az egész csatateret...
Ekkor jött el az én időm. A táskámból előrántottam egy gurkha tőrt, és a legközelebbi fedezék mögé rontottam, ahol banditákat sejtettem.
Az első elém bukkanó ellenséget hátba szúrtam, a társát pedig gyomron rúgtam. Mire feleszmélt volna, a tőröm már a nyakában volt.
Elővettem a sörétesem, és tüzelni kezdtem a füstben közeledő árnyalakokra.
Ekkor egy lövedék hasított át a bal térdemen, és én tehetetlenül a földre estem. Elővettem a Beretta M9-em, és vaktában lőni
kezdtem minden kisebb mozgásra. Ekkor hihetetlen fájdalom hasított a mellkasomba, és én felordítottam. Előre dobtam egy gránátot, és lenéztem a testemre:
A ruhám cafatokban lógott testemen, és mellkasom ezernyi sebből vérzett... sörétes puska.
Már rég nem hallottam semmi lövést odabentről, nyilván kudarcba fulladt a terv. Két bandita lehajolt, és vállam alatt átnyúlva vonszolni kezdtek.
Hirtelen megrántottam jobb kezem, amitől a bandita nyaka nagyot reccsent.
- Ááá, a nyakam! - ordította földre esve, de a teste nem engedelmeskedett. Ekkor még keservesebben kezdett ordítani.
Hatalmas gyomrost kaptam, és levegőért kapkodva zuhantam a földre. Próbáltam felállni, de a térdem nem hagyta. Fejbe rúgtak, én
pedig kirántottam az egyik bandita alól a lábát. Ekkor lövéseket hallottam, majd testeket, ahogy a földre zuhannak. Lassan kezdett elsötétedni minden, de utoljára még láttam három árnyalakot, amint fölöttem állnak.
- Szívos egy kurafi ez. - mondta egy női hang....
Elájultam.

Jantar, 3 évvel ezelőtt, 630:
Ébresztőőő, mindenki a helyére!!!
Felvettem a hátizsákot és az MP5ömet és elindultam az őrposztom felé. A főbejárattól kb 100 méterre lévő úttorlaszhoz. A komplexum csendes volt, mint minden reggel. A mieink pedig nem csapnak zajt. Megálltam a fedezéknél, már néhányan előttem odaértek.
Már fél órája állok amikor a hangosbeszélő elkezd recsegni:
-Testvéreim, ma elkészül, amiért lassan 1 hónapja vagyunk itt! Technikusaink végeztek a javításokkal. Ma beindítjuk a gépezetet, ami lezárja ezt az utat a zóna szívébe. A szarkofághoz és a MONOLITHOZ!
Amint befejeződött a beszéd, egy rakéta hasította ketté az eget. Még egy vagy két rakéta követte. A mieink válaszoltak a helikopternek. A főkomplexumból egy időben több rakéta indult útnak. -Mi bevágódtunk a fedezék mögé- A madárka rakétái a kb 100 méterre levő házba csapódtak be. Az ellencsapás 2 rakétája sikeresen eltalálta, majd magatehetetlenül imbolygott majd a közeli domb mögött lelte pusztulását.
Ekkor több osztagnyi katona támadta meg a főbejáratot. Mi nem lőhettünk ugyanis eltalálhatnánk társainkat bár pusztulásuk egyértelmű volt. Eleinte sikeresen osztogatták halálos lövedékeiket, de amikor a katonák behúzódtak egy busz roncsába már nem tudtak mit kezdeni. Ekkor újabb rakéták indultak meg, de nem az ég felé, hanem a busz rozsdás roncsai előtt csapódtak be. Az ordítások alapján több katona szorulhatott be alá amikor az oldalára fordult a busz.
Ekkor egy másik helikopter szórta meg a főbejáratot majd elrepült. Ott senki se maradt életben. Ekkor rohantak be a katonák. Minket még nem vettek észre. Közben a tetőről folyamatosan tűz alatt tartották őket. Megvártuk, amíg már csak 10 méterre voltak tőlünk majd mindenki felállt és elkezdte kaszálni őket. Akciónk sikeres volt szinte mind a földön fetrengett. A tetőn lévők sikeresen lekötötték a figyelmüket. A mellettem lévő golyót kapott. A fejébe. A többiek megúszták. Ekkor újabb recsegés:
-Figyelem! Az eszköz elkészült. A hármas szakasz menjen a főkomplexumba. Barikádozzák el magukat majd 15 perc múlva aktiválják a perzselőt. Az áldozatuknak hála a többiek azonnal induljanak vöröserdő felé. Ismétlem. Hármas szakasz a főkomplexumba, többiek menjenek vöröserdő felé!!!!
Megindultunk a többiekkel. A hármas osztag néhány tagja elfoglalta a mi helyünket. Mi pedig rohamléptekkel elindultunk vöröserdőbe.

Üdv! Indítottam egy új karaktert.(a következő írásban már a jelenlegi időben leszek)

Vissza
Top Alul