Reggel megint korán keltem... nem volt nyugodt az éjszaka a matrac nélküli ágyon muszáj szereznem rá valami puhát...
Miután Többé kevésbé fent voltam megnéztem azoknak a katonai ládáknak a tartalmát...
vagy 3 ládában AK74es volt 1 ládában volt AK47es a másik ládában 1 RPG és mellette 5 kis ládányi rakéta, és az egyik ládában 2 SVD, de nem Dragunov volt attól Kompaktabb volt és teljesen fém.
furcsa... na mind 1.. miután megnéztem a láda tartalmát át ugrottam a saját cuccomhoz és megnéztem azokat a dokumentumokat...
bár nem tudom mit jelentenek ezek a vegyjeles meg mittom én mien krikszkrakszok de annyit kiveszek belőle hogy valami kísérletről van szó... nyers verzióban agyi hullámok erősítése...
többet nem tudtam kihámozni megvallom azt se tudom mi az a Yantar amit Vakond említett... tényleg jobb lesz ha leviszem a bárba, akkor legalább lesz valami hasznom. így nem sok...
úgyhogy már néztem is a fegyverem, majd vettem a táskám és a kabátom, és már másztam is lefele a rejtekhelyemről.
2 lámpát kilőttem hogy ne lehessen meglátni lyukat a falon, de én eltudom találni hol van.
utána vissza mentem az útvonalon és felmentem a levegőre.
Felérve megcsapott az a jó reggeli esős illat a párás kellemes idő, és szikrázott a nap is egész kellemes...
eltekintve attól hogy ebben a ruhában 10 kilométerről is kiszúrnak egy ijen világos napon...
nos azért elindultam a Bár felé.
úgy 2 óra nyugis sétálás után meg is érkeztem a bár külső védelmi őrsége elé akik mogorván kérdezősködtek:
Ki vagy? Mit akarsz zöldfülű?
Zöldfülű? mi van te takony? kemény vagy? kérdeztem neki oda, erre fel suhint a puska tussal, mire én azt egyszerűen kikerülöm, majd kiütöm a kezéből a fegyvert, hogy az tussal a földre essen, majd belerúgtam a fegyverbe, aminek a csöve tökön vágta ezt a balfaszt aki össze is csuklott.
3 őr rögtön nekem szegezi a fegyvert.
Nyugi! nézek rájuk higgadtan.
Elég lesz srácok! Szól egy mogorvább idősebb hang.
Hátra nézek, egy nagy szinte páncélos "lovag" kinézetű ember sétált felém komótosan.
Mi a neved? kérdezett elém érve.
Strignov!
Nem féled a halált mi?
Van attól szarabb is! válaszoltam neki flegmán.
Így igaz! Mi dolgod a bárba? kérdezett újra kis szünettel.
Üzleti ügy! csomagom van a szolgálat számára!
Igazán? és miféle tartalmú? esetleg híred van a kommunistákról? vagy bandita táborról?
Nemigazán... viszont valami kutatási anyagokat találtam Argropromba!
Hm... mormogott kicsit, majd intett 2 őrnek akik elővettek 1-1 kulcsot kioldották a 2 lakatot, és eltolták a vasajtót.
Menj, Krilov Tábornok minden bizonnyal értékelni fogja!
Thanx! vágtam feléjük azzal a kis angolos tudásommal amit még értségim alatt szereztem.
A páncélos még felém nézett egy darabig majd eltűnt a szemem látóköréből, és inkább én is az útra figyeltem ami olyan volt mind 1 aknamező, csak itt az akna anomália volt...
Fél óra alatt át értem a szolgálat területének nevezett Bár területére, már láttam a gyárkomplexumot.
Az úton egy olyan 50 méteren megkergetett egy falka kutya akik kicsit kizökkentettek a nyugis séta tempómból őszintén a kutyákra nem számítottam...
Beérve elég nagy nyüzsgés volt, először az utamat a Bár területére vittem, de 3 őr fegyvert szegezve Felém ordított hogy ha nincs felhatalmazásom a csapostól hogy belépjek nem tehetem be a lábamat akármi is van nálam...
ez a Kommunisták miatt bevezetett új törvény egyike...
hát majdnem úgy voltam tökön lövöm magam ezek nem 1 helyen elbarikádozzák magukat... hol élnek ezek hidegháborúba?
na mind 1 lementem a bárba beszéltem a csapossal, megmutattam neki a dokumentumokat, és említettem neki vakond nevét, és máris rádiózott hogy a Strignov nevű egyént engedjék be a bázisra.
Vissza mentem a kapuba, az őrök leengedték a fegyvert és most már kissé barátságosabban útba igazítást is adtak a Parancsnok felé.
amint közeledtem a hely "szíve" felé egyre több sötét ruhás erősebben felfegyverzett harcos álldogált, csőre töltött fegyverrel...
de végül is még harcba se hátráltam meg nemhogy egy csomag le vitelekor.
De beigazolódott a gyanúm, a Parancsnokot a lenti helyén még több ember őrizte...
Odamentem hozzá, egy ideig szólongattam és vártam hogy majd felém fordul de nem, majd kicsit rákiáltottam, és az orra alá dugtam a vastag papír dossziét.
Mi ez? kérdez végre felém nézve.
Argroprom alatt katakombákból kibányászott kutatási jegyzet, valami agyi hullámokról van szó benne és elvileg köze lehet a Yantari gyárnál lévő dolgokra.
A parancsnok furán néz rám: Honnan szerezte?
Nekem adta egy stalker, akinek legyilkolták az osztagát!
Kicsit belenéz, majd odaszól egy fura ruhásnak hogy szedjen össze pár embert és még ma induljanak Útnak Yantarba a tudósokhoz. majd újra felém fordul.
Mit adhatunk e hűséges hazaszolgáló cselekedetért?
Van Technikusuk?
Van miért?
Mármint olyan aki ért a nehéz páncélzatokhoz?
Villám a legjobb ezen a téren, ő ért a nehéz fegyverhez, és páncélruhákhoz!
Miért? nem látok rajtad nehéz páncélzatot...
Van egy Páncélruhám, de megsérült és hát keresnék hozzá javító szakembert!
Akkor jó helyen jársz ha elhozod a ruhát és megnézeted villámmal, nagy rá a valószínűség hogy gyorsan megcsinálja neked minőségre, persze nem ingyen,de mivel az adatok igen hasznosnak bizonyultak most az egyszer ingyen is megcsináltathatjuk neked azt a páncélruhát... esetleg valamiben még tudnánk-e segíteni?
Hosszú az út vissza argropromba.. köszönöm, akkor hozom a ruhát! mondtam majd el is indultam kifele de szembe jutott hogy tényleg messze van így gyalog argroprom hát rákérdeztem van-e eladó járművük.
A parancsnok mellém rendelt egy tisztet, aki megmutatta járműveket.
Végül egy Uaz és egy Lada Niva maradt árlistában nekem elérhető áron.
Az Uazt 35ezerért megkaphatom úgy hogy a ruha javíttatásnak 25%át már saját költségre állom. a Lada Níva meg 40ezerért de a ruhának 50%át már én állom... de a nívának már van teteje, meg még az autó rádió is működik a rozsda se annyira eszi, mint 35ezres társát.
végül úgy voltam vele egye fene 40000 ért megvettem a nívát. így maradt még 27ezrem durván, ez nem sok, de a javíttatásra már csak elég lesz...
Miután megkaptam a kulcsokat ki is Próbáltam a járgányt., kb 2000rubelért még tankoltam bele, majd még vettem is 2 kannával. majd elindultam Argroprom fele vissza, egy másik Útvonalat ajánlottak a szolgálatosok, mert a beton úton most nemrégiben történt kisugárzás miatt megjelent egy két "Vortex"
Egy Erdős dzsumbujban lévő földes úton jutottam el Argropromba, kb 1 óra alatt.
Nagy kerülőt tettem, de le van sajnálva...
Megérkeztem a lejáróhoz, a kulcsokat magammal vittem, majd leszaladtam a Páncélruháért.
Egyúttal magammal vittem 3 AK74est is hátha elpasszolhatom jó pénzért.
Majd megint egy jó órás Úttal vissza mentem a Szolgálat területére.
Bevittem a ruhát Villámhoz, aki első körben végig mérte a ruhát, és kerekre nyílt szemekkel néz felém a drága cigi a szájában majdnem kihullt csodálkozásában: Te öreg ezt honnan szerezted??? ijet még életembe nem láttam!
Nem is tudod megcsinálni? kérdeztem rögtön leamortizálódva...
Azt nem mondtam! mondja kissé felnevetve... Szeretem a kihívásokat, és ez bizony elég nagy lesz...
Mi lenne ha úgy 1 hét múlva vissza jönnél érte?
Pffff... 1 hét?
Amint elnézem ebbe minőségi Kevlárrétegek vannak, de nem is 1 hanem rögtön 3.. várj csak, a belső nem is kevlár, az valami más...
Hm... jó cucc! Nézd csak öreg, ha ezért fizetnék neked a ruháért úgy 40000rubelt ide adod?
Mi? ide hoztam javítani, mert megsérült, és te sérülten megvennéd, ráadás ijen drágán?
Hát kezdjük ott hogy ez igen érdekes ruha, és ha a frakciónak tudnék ijet készíteni, rendkívül jól szuperálnának a harctéren szerintem!
a másik meg az hogy kihívás lenne újra eredeti állapotába hoznom, és hát 1 hét minimum kell neki!
jut eszembe hol is szerezted te ezt a páncélruhát?
Találtam!
Hol?
Argropromban!
Bazzeg! mondja úgy hogy a cigi is kifordult a szájából miközben egy golyót húz ki az egyik sérült kevlár lemezből...
Tudod te hogy ez mien kaliber? kérdez felém.
Nem?
ez egy 7.62 NATO lőszer! ezt a golyót tuti fix hogy nem argropromba kapta a ruha!
akkor hol?
Nme tudom, ijen lőszert használó fegyvernek még tudtommal nincs keresnivalója a zónában elég nekünk az 5.56os is amit amugy se tudunk honnan jönnek... de mégis elképesztőnek tartom hogy a ruha megfogta ezt az erős kalibert! no nézd, adok a ruháért 50ezret!
Nem adom el, csak annyit kérek javítsd meg!
Akkor legalább annyit engedj meg hogy megvizsgáljam!
Rendben! de a ruhát 1 darabban és eredeti állapotában akarom látni 1 hét múlva!
Rendben! mondja kicsit bólogatva a fejét, majd neki is látott a ruha szerelésének.
Kissé furcsálltam ennek a szerelőnek a kirohanását, de ha neki 50000ret megér a ruha hülye leszek eladni!
ha egy páncélruha szakértő 50000 becsüli akkor érdemes megtartani!
Addig is levonultam a bárba kicsit szétnéztem, és vettem pár cuccot, meg elsóztam a 2 ak74est 5000ért.
így már 30000rem van, de megint csak költekeztem vettem ezt azt, főleg tartós kaját. a 3 konzerv igen gyorsan elfogyott. Aztán vettem még egy pár doboz energia italt, még 2 doboz Primatot és lőszert az MP5höz.
Mikor végeztem a vásárlással kibéreltem egy ezresért hátúl 1 szobát, majd nyugovóra tértem, holnap hosszú nap lesz, a madarak azt csiripelték hogy a nép szórakoztatására valami arénát nyitnak a bárral szemben lévő nagy raktárházban és ott pénzért lehet élet halál harcot vívni, mivel ez új dolog nagy zsét lehet kaszálni...
Hát jelentkeztem magam is mint résztvevő... majd kiderül holnap mi lesz