Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Nem lenne probléma belőle, hogyha teleszemetelném a topikot mindenféle narkós látomásával a karakteremnek?Persze fontos része lenne a játékmenetnek, csak gondolom valaki eléggé únhatja őket.

Miután megbizonyosodtam arról hogy társam biztonságban van a gyengélkedőn, elindultam pihenni..hirtelen hulla fáradt lettem....Lefekszek a priccsemre, és el is alszok semmi perc alatt. Reggel kilenckor ébredek arra, hogy farkaséhes vagyok.Elfogyasztok 1 konzervet, aztán mégegyet....ennyi elég lesz...nyújtózok egyet, és kinézek mi a helyzet.Leállok beszélgetni az egyik elvtárssal, majd azt veszem észre hogy jön ki a parancsnokságról kucsmás barátom ... Mikor ideér, megkérdem:
-Mi volt ez a tegnapi berohanás?
-Háth figyelj ez nem olyan egyszerű, de nemsoká őrségben leszek, jelentkezz te is őrségbe, és akkor megtárgyaljuk.
-Ok, 1 óra múlva. Addig szerzek még egy párttagot az őrségbe.
Pont szembe jön velem Borisz, ő jó lesz.
-Elvtárs! Fél óra múlva jelentkezz őrségbe amennyiben nincs egyéb elfoglaltságod.
-Természetesen ott leszek! Móta itt vagyok nem volt semmi dolgom....
Fél óra múlva 3-man leváltjuk az őrséget, és elkezdek beszélgetni Antinoviccsal...
-Na barátom, mégis minek köszönhettük eléggé érdekes megjelenésed?
-Háth az van, hogy felszedtem egy pár gombát mikor a fegyverátvétel volt, és eléggé érdekes hatással vannak rám....figyelj...most is van nálam még egy kevés....ha gondolod...
-Tudod mit? Gondolom! Próbáljuk meg! Úgyis rég szórakoztam már 1 jót...
Szólok Borisznak hogy figyeljen mert mi nem biztos hogy 100-asok leszünk, majd leülök Antinoviccsal csemegézni 1 kicsit....Eltelt tíz perc, még semmit nem érzek.Békésen üldögélünk, mikor leszáll a szemben lévő fára egy denevér.Teljsen normális...vagyis annak tűnik...csak éppen dülöngél....majd megszólal:
-Elvtársak! Ma meghamisítják szavainkat, holnap tetteinket fogják meghamisítani!

Elköszöntem a főnöktől majd utamra indultam elötte figyelmeztettek hogy egy csapat kiskatona van a hídnál, okosba megoldottam a katonáktól jobbra átkeltem a sugárzó részen beadva 1 Anti-Radot amikor át értem a másik oldalra. Mikor át értem olyan durván 400méter után vissza tértem az útra és tovább folytattam az utam.
át értem a Szemétdombra kb 1 körül járt már észre vettem egy kisebb csapat banditát valszeg Őrség lehet...
Közelebb osontam megint egyes lövésre téve a Mp5öst, majd pontosan célozgatva leszedtem a 3 banditát. meg moccani se volt idejük... az épület harcokban fejlesztett reflexem egész Kijevben híres kommandóssá tettek... ja meg a túlkapásaim azok is sikerrel terjedtek...
közelebb mentem és átkutattam őket kb 6000ret találtam náluk és egy listát 6 ember ment át ma, tegnap 14 elötte nap 5 az elött egész héten naponta legalább 1 tucat... ez azt mutatja hogy fejenként 1 ezrest lehúznak a banditák... a pénzért estefele jön 1 futár az viszi el a bázisra... ez a csapat azonban megegyezett a futárral hogy hamisítanak kicsit az adatokon és a pénz 30%át lenyúlják és elteszik egy rejtekhelyre...
na akkor kivárom ezt az őrt, de ez csak 7 óra körül jön addig szét nézek a környéken...
a hullákat bedobom a bozótos melletti anomáliásba, ami össze is zúzza őket rögtön, majd szét veti őket cafatokra...
tovább mentem az úton, mellette pár nagy rakás szemétdomb volt több 100 méter átmérőjűek... és egy rakás kacat ki-ki kandikál belőlük... nem véletlen szemétdomb ennek a helynek a neve... méltán viseli...
látok egy pár fickót egy ilyen szemétdombnál keresgélni, hát oda megyek hozzájuk.
az egyik őrködik az egy Ak74suval néz felém, nem szegezi rám a fegyvert, de a keze ügyében van...
Napot! köszöntem oda nekik.
Napot neked is magánzó! szól ide az egyik aki a szemét közt turkál egy vastag bőrkesztyűvel, majd felhajol, és felém kezd sétálni, elővesz egy Anti-Radot, és beadja magának, majd leveszi a kesztyűt, és a Gázmaszkot is a fejéről. és a kezét nyújtja.
Elfogadom bár szinte biztos vagyok benne hogy úgy sugárzik a keze mint egy karácsonyfa izzó...
No te lennél aki hozza az orvosi cuccot?
Nem... feleltem egykedvűen.
akkor minek jöttél ide? csak nem vennél valami vackot?
attól függ mid van?
Annak függvénye mit fizetsz!
Ha tudsz olyat adni ami érdekel megfizetem! válaszoltam neki vissza komoran.
A fickó kicsit tűnődik majd int hogy kövessem.
Egy kis sátorba vezet, bent van pár szép nagy Fémláda, szép nagy jellel rajta a Radioaktív jel.. de ahogy elődeik, úgy utódaik is szarnak rá...
felnyitja a és megmutassa mit kotortak elő, van itt minden ami kellhet egy generátor építéshez...
amit én érdekesnek találtam az 2 dobozka volt, az egyik egy kis fehéres szürkés dobozka kiemelem kicsit és azt nézem hogy amilyen kicsinek tűnik olyan nehéz..., a másik egy árnyalattal szürkébb ugyancsak tenyérnagyságú kis dobozka... mik ezek? kérdeztem.
szerszámos készlet... feleli.
Mihez?
Fegyverekhez és ruhák átalakításához...2500ért megkaphatod dobozát!
ahmm... nem lehetne olcsóbb?
a fickó össze ráncolta a szemöldökét... talán... talán ha megbosszulod a társamat grisát, akit 2 bandita intézett el amikor a rejtekhelyünkre fészkelte be magát az a 2 görény!
Merre vannak? kb 700 méterre innen keletre!, várj megjelöl neked! ha elintézed őket 2500ért megkapod a 2 cuccot!
Oké! vágtam rá egyből.
Na csak ne bízd el magad, az a 2 bandita Profi!
Nyugi tőlem biztos nem jobbak! mondtam majd elindultam kifele el oda amit megjelöltek nekem helynek.
Jut eszembe! a cuccot ha még ott van hagyd ott!
Szólt utánam a fickó.
Én csak intettem neki olyan távolságból már.
Kb 200 méterről már kiszúrtam a 2 nagykabátos banditát, jó magma nyugisan oda sétáltam, kb 60 méterre jártam amikor az egyik felém szegi kétcsövűjét felém ordít hogy állj! majd lőtt is azonnal..
ez nem egyszerű sörét volt, mert egy egyszerű sörét nem megy el idáig a másik meg az hogy nem vág hátra. ez meg bizony hátra vágott olyan erővel állt bele a testpáncélba...
Ahhhh... baz meg!
előkapartam a hátam alól az MP5öst, és automatára állítva a bandita felé soroztam...
a sorozat kilyuggatta a banditát, ekkor a társa hirtelen felém fordul, de őt is lelőttem mielőtt lőtt volna...
Majd feltápászkodtam a földről nehezen, fájt a derekam mert a fegyverre estem, a mellkasom is mert oda csapódott be a gyöngygolyó... ez 30 méteren belül át törte volna a páncélt, még szerencse hogy majdnem a 2xres távon voltam...
odamentem a 2 banditához, elszedtem PDA-kat, majd átnéztem a helyet, 1 táskát találtam, benne egy kis anti-rad felszerelés vodka meg Eü csomagok, a táskát megfogtam, és azzal a kezembe vissza sétáltam az ásatókhoz...
a táskát a fickó lábához, a pdakat a kezébe adtam, de elötte lementettem 2 rejtekhelyet. az egyik Yantarban volt valami gyár mellet, a másik pedig a vörös erdőnek nevezett terület határán volt elrejtve...
a harmadik csak úgy oda volt firkantva nem megbízható forrás szerint valami labor sötét völgyben egy méretes széf benne 1 katonai teszteletlen páncélruha...
hm... lehet kacsa... na mind 1.
a fickó állta a szavát és átadta 2500ért a két kis dobozkát, meg is néztem őket, egy rakás kis szerelő felszerelés volt bennük... NDKs cuccok, tehát még minőségiek...
a 2 kis dobozt a saját táskámba tettem majd tovább álltam vissza a helyőrséghez...
sokat vártam meg is kajáztam, végül eljött sz estefele, és meg is jött a futár...
a Bandita kabát kapucniját felhajtottam, úgy hogy az arcomat ne vehesse ki...
közelebb jött egészen addig nem tűnt fel neki hogy egyedül vagyok ott amíg 2 méteres közelbe nem ért, ekkor fegyvert toltam a képibe.
Hol a pénz?
Mi van?
Azt hitted ijen hülyék vagyunk? hol a pénz?
Jóga küldött?
Hol a pénz???!??
Nyugi nyugi, a pénz a leomlott épületnél el van rejtve egy táskában, a tied, csak hagy engem futni!
Teljesen hülyének nézel? menj és mutasd meg és semmi trükk vagy véged!
Jó jó! mondja hebegve habogva. majd megfordult és elindult arra a helyre amit említett.
olyan háromnegyed óra múlva meg is érkeztünk...
Itt van bent van az omlásban!
Hozd ki!
nem férek hozzá!
Nem a francokat. na másszál be de kurva gyorsan érte és hozd ide nekem!!
Menj be érte! nekem többet ér az életem mint az a pénz!
ekkor felé fordultam és ellőttem a 2 térdét. Itt maradsz! ha nincs bent a pénz akkor meghalsz!
nyugi bent van! Áááá... fogja a térdeit.
bemásztam óvatosan... megláttam a táskát, oda mentem, és kivettem a törmelék alól és megnéztem majdnem dugig van papír pénzel, na akkor go kifele...
Vissza mentem a fickó még mindig ott van, a lábait fogja és kérdi mi a tervem vele.
Nyugi megszabadítalak a szenvedéseidtől! mondtam majd fejbe lőttem!

Az élezéssel reggelre készen voltam. Kint, banditákat láttak. Mindjárt itt lesznek. Van egy tervünk. Felkészülünk. A terv az, hogy a mellettünk lévő dzsippel beállunk a kis ház garázsába és mikor a csali mondja hogy Sörétes akkor kijönnek, és szétlőnek mindenkit. Beálltunk, egy újonc Kruvlov lett a vezető. Maria lett a csali én meg a távoli megfigyelő aki közbeavatkozik ha baj van. Mariat kérleltem hogy ne menjen de nem volt sok hatása. A lényeg, hogy próbáltam jól célozni. Vártam. Ekkor veszem észre hogy a ház körül amin vagyok zombik gyülekeznek. Elkezdenek feljönni. Fent a tetőn van pár láda ezzel eltorlaszolom a levezető lépcsőt. De csak jönnek. Én Mariat nézem éppen. Hallom a rádióban:
-Üdv kislány. Tudós vagy?
-Miért?
-Csakmert le a fegyverrel kislány vagy kilyuggatunk. Bár, így is kilyuggatjuk valamidet hehehe!
Eldobja a puskát és mondja:
-Megerőszakolsz, elrabolsz és elveszed a SÖRÉTESEMET?
-Igen. Na gyere....
-Nem. Mondom elveszed a SÖRÉTESEMET?
-Igen. Elvettem. Mit vársz hogy visszaadom?
-Mondom: SÖRÉTES! SÖRÉTES A FRANCBA!
Ekkor Kruglov megszólal:
-Ja! Igen. Sörétes.
a bandita:
-Mi? Mi ez a hang?
A kocsi kitör és eltiporja az egyik banditát. A másik kettőnek is nekimegy. Megszólal Kruglov:
-Na most ki a Jani te köcsög?
Az egyik elkapta a kocsit és felmászott rá. Elkezd lőni de Kruglov rátapos a fékre és nekiesik a bandita egy fának. Maria felkapja a sörétesét és beugrik a kocsiba. Én meg:
-Siessetek! Jönnek a zombik!
Elkezdenek felém jönni én meg a benzineskannát meggyújtom alattam. Jön a kocsi én meg ugrok rá. Elkapom a hátsó lökhárítót. Megindulnak. Ekkor látom, egy Kiméra is üldöz minket. Elindulunk a mocsár felé. Én lógok a hátsó lökhárítón. Kruglov ordítja:
-Jurij! Ne szórakozzon hanem másszon fel a kocsira!
-Nem szórakozok hülyegyerek!
Elindulunk. A mocsár vizes része felé tartunk. Ekkor elmerülök és elkezdek levegő után kapkodni. Mikor kibukkan a kocsi fellélegzek és ordítom:
-KIMÉRA!
-Tudjuk, de lerázzuk.
Ekkor a kocsi elejére ugrik az meg megpördül a levegőben. Maria és Kruglov kiugranak én meg még mindig hátul csüngök. Mikor a kocsi fejreáll a kiméra üt egyet rajta és elszáll. Én leesek róla kezemben a lökhárítóval. Mikor földet érek feltápászkodok és keresem a puskámat. Sehol. Felemelem a lökhárítót mint fegyvert. Ekkor mondja Maria:
-Ez volt a legrosszabb vezetési élményem.
-Mert ez nem volt vezetés! Ez repülés volt és égés!
Ekkor a kiméra elkezd felénk csörtetni. Felé dobom a lökhárító darabot de ez nem érdekli. Kitérünk az útjából én meg előkapom a két macsétát. Fut felém. Félreugrok és az egyikkel egy szép sebet vágok az oldalára. Maria a sörétessel lövi Kruglov meg a pisztolyával. Megint felém jön. Már tudom hogy mi a legsebezhetőbb pontja. Mondom a másik énemnek:
-Jurij! Most neked adom ezt a feladatot!
-Készen vagyok!
Átváltok a másikra. Remélem nem lesz baj.
A másik jurij:
Elkezd futni felém. Mellettem egy fa van. Az egyik ágára felugrok és lendülök egyet. A dög alám ugrik. El akar kapni de én a nyakába kapaszkodok. Mikor megpróbál lerázni az egyik macsétát a hátába állítom. Nem hal meg de van mibe kapaszkodnom. A másikkal a tarkóját szurkálom. Nem hat. A másikkal megfogom, a nyakába szúrom és felrántom. A torka szabad. Maria kapott az alkalmon és nyakon lőtte. Eldől. Még él de fuldoklik. Kihúzom a kát macsétát és elindulunk vissza a bázisra.
A rendes Jurij
A bázison átnézzük magunkat. Kruglovon egy SSp-99M ruha volt aminek az üvege betört, kilátszik az arca, a ruha többi része erősen megrongálódott mindenhol tüskék, tövisek, szakadások, a testén is sok seb van, egy kis fémdarab is beleállt a kezébe. Maria jobban megúszta, neki csak egy nagy szakadás van a mellkasán és az arcán egy heg. Én vagyok a legrosszabb állapotban, nekem a felsőtestem szabad, leszakadt róla a ruha, a nadrágom szára a jobb lábamon comb alatt a balon comb fölött van leszakadva, a bakancsom tönkrement a maszkomon a jobb szem körüli rész látható, a kesztyűim meg megszűntek. A sebeim is szépek, mondjuk a bal lábamban van egy jókora vágás, a jobb kezem is szépen megcincálódott. Bementünk az orvosi szobába ahol elláttak minket. A ruhánkat ki kell dobni. Mindenki kapott egy újat. Én egy sima Stalker öltözetet és egy új maszkot kértem. A doki nézett nagyot amikor átvettem a maszkom mert eddig csak Maria látta az égett arcomat. Az új maszkom szokatlan, most kivan a szám. Az új stalker ruhám tetszik. Zöld, kevlár, a nadrág egy sima terepszínű, a bakancsok acélbetétesek. Szép. Új fegyvert is kértem de nem AK-t kaptam hanem amiért a banditákat meg a kimérát leöltük adtak egy AK-74-et. Egy rendeset. Ezt úgyszintén eladtam és az árán vettem egy AK74U-t. Most már teljes vagyok. Rühhellem az AK74-et. A 74U az igazi mert az kompakt, hordozhatóbb és praktikus. A szobámban lepakoltam és lefürödtem. Kimentem, át Maria szobájába útközben a megmaradt pénzemből vettem neki egy üveg vörösbort. Megittuk. Mennék ki, de ekkor a másik Jurij megszólal:
-Öreg! Most vagy soha! TEDD MEG!
Visszamegyek. A szemembe néz, közelebb hajolok és megcsókolom. Kimegyek bezárom az ajtót és örömömben ugrok egyet. Ez kár volt mert a lábam elkezdett sajogni. Mikor megyek vissza Jurij megszólal:
-Naaaaaaa? Milyen volt? Mesélj!
-Miről! Mindent tudsz!
-Neeeeeeem! A gondolataidat értem. Az érzéseidet nem. Mond el, milyen érzés.
-Remek. Felpezsdítő! Olyan érzés, húha, meg tudnám ölelni az egész világot. RENDESEEEEEEN! REMEK EZ A NAP!
-Lehet barátom lehet.
Visszamentem a szobámba és elaludtam. Örültem mert rég volt ilyen jó egy napom. Maria meg.....nos......Remélem összejön a dolog.

Miután végeztem az utolsó emberrel aki tudott a pénzről rajtam kívül rendkívül szerencsésnek éreztem magam.
felmásztam ennek a romos épületnek még ép oldalára, aztán a pénzes táskát, ami mellesleg akkora volt mint egy oldaltáska, elkezdtem megszámolni a pénzt.
a hülyék nem kötögették össze csak betették a pénzt, így jóval kevesebb van benne mint azt én elsőre gondoltam...
kb 20 perc alatt megszámoltam több mint 1 hónapja húzták le a bandita frakciót, és ezzel nekem tettek a kedvemre 62000rubelel.
na ebből már vehetek majd egy komolyabb felszerelést is akár...
a pénzt magamhoz tettem át a bakancsom talpában kialakított szigetelt részbe ez mindig megóvta a pénzt nekem... most se lesz másképp :D
ezek után néztem kicsit a PDA-t befogtam 2 frekvenciát, az egyik stalker frekvencia, hát rá csörögtem, és kérdeztem ismer-e egy Vaszilij nevű fickó aki argroprom környékén lehet.
Kőfejtő Vaszilij? ír vissza.
Nem tom Farkas valameik barátja....
Ja őőő... ő Vakond! ő és a csapata mostanság az Argropromi Katakombákat turkálják... mingyárt küldöm azt a helyet ahol ucsó láttam!
Kösz!
Nm...

Miután megtudtam hol keressem lemásztam a romos épületrészről, és utamba vettem a megjelölt helyet.
kocogó tempóban haladtam tovább, nem volt semminemű ellenállás csak megint elkezdett esni az eső...
se baj felhajtottam a csuklyát.
át értem argropromba kb már9 óra volt, és majdnem vak sötétség, hát lámpát kapcsoltam...
vállalom a kockázatot hogy könnyen kiszúrnak, de azért jobb meglátni az anomáliát mint belesétálni...
a jelzés egy gyárépületbe vezetett, meg is jelent a frekvencia...
Bementem a a gyárkomplexumba. jobbra sínek voltak balra egy Kamaz járó motorral.
Arra mentem majd látom hogy jobbra lehet csak menni, beértem egy udvarra...
nem láttam be a helyet mert betontömbök és csövek átellenben éppen mentek befele a gyárba pár muksó a beszédük alapján bandita, de nem csak 2-3...
fogtam egy Repesz gránátot, és elvágtam feléjük.
1 robbanás volt az egész, 2 égő villanyt kiütöttek a repeszek. Átmásztam a betonpillérek másik oldalára, pár bandita testrész és egyéb belsőségek voltak szerte széjjel.. ezzel a gránáttal jó lesz vigyázni...
hátra szaladok ahonnan ordibálást hallok...
A fegyver előre szegezve berohanok.
egy sorozattal leterítettem az elöttem állót, a másik fegyvert fogott egy stalker fejéhez aki valószínűleg Vakond...
Megölöm! dobd el a fegyvert!
dobd el te!
Megölted a bratyóm, vagy eldobod vagy meghal!
Lassan mozgattam a kezem a bandita nem vette észre hogy tűzmódot váltottam. majd kicsi lejjebb hajtottam a fejem a fegyverrel együtt, a pisztolyt céloztam, pontosan kell lőnöm pont a ravaszra...
Meghúztam a ravaszt. A géppisztolyom 1 golyót lőtt ki de azt pontosan. a golyó levitte a ravaszt, és a bandita újat, és még nyakon is kapta a banditát. Vakondot el engedte , ő előre borult., nem sokat hezitálva felvette a másik bandita AK-74esét a földről, és 2x bele lőtt a biztonság kedvéért.
Vakond Vaszilij? kérdeztem felé.
Igen... te ki vagy?
Farkas küldött!
Ááá te vagy a futár... jókor jöttél! gyere!
Futár?
Igne futár, de most menjünk be az esőről, majd bent a szárazon elmondom...

Dr.Varja Richter
Ökolúgus a Zóna felkutatására és elemzésére és ha lehet információ,vagy kőzetek és egyébb dokumentumok szerzésére küldték ki
37 éves férfi,Néha cigizik,Beceneve Varja
2000 ben (27 évesen) Ösztöndíjatt kapott,később felkinálták neki a Zónába lévő utazását,
Jellemzői: Mindig örömmel látja azt aki segiteni akar a tudományba,és mogorván azt aki ezt akadályozni akarja és mindent megtesz hogy ez ne történjen meg,ezen kívűl egy kisebb balesett árán 1 elég nagy horzsolás maradt a lábán,Nagy termetü,szoval a ruha nadrág szára 1 picikét felhúzódik,és látni a sebet,Dolgai amit magával vitt: Egy UPD Compact . 1 Tudományos ruha lezárt légzőrendszerrel szükség esetén,1 Csúcs technológiájú PDA,Kifejlesztett Kötszer,És Tudományos elsősegély,ezekből 5-5,a Ruhája néha javitásra szorul mert még prototipus,Ruhája szine narancs
Nem jó lövész szóval számit rá hogy lessz valaki aki majd segit neki pénz fejében,10 000 RUbelel jött a Zónába de rákötötték a lelkére hogy ezzel a pénzel ne fegyvereket meg egyébett vegyen hanem a munkályukat elvégző embereket fizessék ki....

-Büdöss van,ez a helikopter hulla szaggal van elárasztva,ezt a két idiótátt meg már unom hogy folyamatosan csak kérdezősködnek,végre megérkeztünk,kitettek engem a Helyörségnél és vissza mentek,mikor leértünk elmagyarázták azt amit indulásnál is,átnyújtottak 1 Detektort,nem túl csúcs technológiájút,és a sugárzás mérőt,mind ketőtt a ruha szárára kötöttem,a levegőből szivtam 1 nagyott,itt még normális volt,de azért vissza tettem a maszkot,és elindultam a legközelebbi Faluba....

Oda érve elégé nézett engem mindenki,ellátak engem információval,álmos voltam,kikértem magamnak 1 helyett,Holnap beljebb kell mennem a Zónába,és keresni 1 veteránt aki segithet nekem,de ezek a pójácák,szerintem még azt se tudják,hol hol is vagyunk...Senkihez se szólva 1 házban leltem alvóhelyemet 1 össze ronyosodott elhasznált és elhagyatott matracon,ráhajtottam a fejem és nyomban elaludtam.....

Megfelel?^^ Mondtátok hogy miket ne csináljak,hát akkor megpróbálom majd azokat nem csinálni,ha eszetekbe jutt még valami akkor szoljatok,tudom a pénzt túlzás de most üres kézzel másnak dolgozzak mikor nekem kéne dolgoznia másnak?:D Ez az ökológus 1 kisebb mogorva fajtája akivel nem történnek nagyobb bajkeverések,kivéve ha belekeverik de az a ti dolgotok....

bocsánat érte, és nézzetek szőrös szívűnek de egy tucat hszel lejjebb engem ezért lehordtak...
feltétel nélküli bizalom az ismeretlen felé (ezredes és Blackachun karija) ez a bizalom által rögtön őrnagyi rangot kap ami egyenlő Kuznyecov őrnagy rangjával aki a helyőrség parancsnoka... érdekes...
aztán Rögtön 1 obokán 2 távcső 1 persze hogy technológiai csoda egy éjjelátlós távcső... az Obokán is Taktikai rögtön... még kap is egy osztagot igazi elitet meg felpáncélozott repülő gunshipet...
és persze hogy rögtön X16ba kell menni... rögtön tesztelni is a csapatot... gondolom max 10 perc alatt bent vagytok, mert a tudósok ugyan csak top technológiát adnak és szinte be teleportáltok a X16ba...
majd lekapcsoljátok... hun az írásod addig volt értelmes jó amíg be nem jött az ezredes... akit megvallom nem tom ki...
most kivételes esetben Zini írásában nem találtam ennyi marhaságot....
tudós.. 37 éves és mogorva mint az enyém... biztos véletlen''''
kifejlesztett kötszer? ez nem tom mit jelent... tudományos Eü... alapból van benne kötszer és minden vacak... de elvileg még nem térképezték fel annyira a helyet hogy mindet gyógyító csomagot találjanak ki max valami 90%os cucc... na mind 1
de érdekesen neki is top technológia PDA... a pénzzel nins bajom az elmegy...
UDP compact... nem éppen szabvány fegyver... de jól van...
de remélem hogy kezdő ruhának még nem SP99-Met kaptál... bár nem lepne meg... a te írásod zini ezeken kisebb nagyobb hibákon kívül elcsúszik, sőt azt is mondhatnám kellemesen csalódok abban hogy végre nem egy mindenhez értő karaktert indítasz...

jó én is írtam pénzes táskát... de lássuk be a karakterem a maga szenvedély betegségével gyorsan elherdálja azt a pénzt...

ezenkívül minden a legnagyobb rendben éppen csak arra tojtok amit szabályt hoztatok és elfogadtatok...

Reggel felkelek és megyek ki egy picit körbenézni. Mindenki alszik még. Legalábbis azt hiszem mert minden ajtó zárva. Belépek a főterembe. Mindenki halott. A tudós, a katonák, vérben ázik minden. A megcsonkított hullák az asztalon vannak, mind úgy néz ki mintha ettek volna belőlük. Ennek a fele se tréfa. Felkapok egy pisztolyt és benyitok Maria szobájába hogy jól van-e. Ő is hlott. Két macséta áll ki belőle és hiányzik az egyik karja. Valami van a sarokban, látom. Olyan mint egy ember. Mondom:
-Koma! Mi folyik itt?
Megfordul én a szájából lóg ki Maria keze. Kiköpi és nekem támad. Belelövök de leterít. Kiharap egy darabot a nyakamból. Én fulladozok a saját véremben ő meg elkezd röhögni. Ekkor ébredek föl. Csak álom volt. Izzadok. Megtudakolom Jurijjtól hogy mivan:
-Jurij! Mi volt ez?
-Ez.......Csak álmodozás. Elgondolkodtam arról hogy hogyan ölném meg őket. Te meg beléptél az álmomba. Nem akartalak így elintézni téged, csak megijedtem hogy te mit keresel itt. Bocs.
-De miért gondolkozol ilyeneken?
-Nem öltem meg szinte senkit egy jóideje. Megérthetnéd, vannak igényeim méghozzá sok.
-Tűrj! Majd megölhetsz valakit hamarosan.
Felkelek és veszek egy hideg zuhanyt. Még mindig félek. Kinézek az ajtón, sehol senki. Itt bajok lesznek. Felkapom az AK-t és kimegyek. Tudom mi lehet. Jurij begőzölt és megölt mindenkit. Óvatosan megyek. Benézek a főterembe. Nézem, vércseppek az asztalon. A franc. Mellettünk, a WC-ből hangokat hallok. Valami leesett. Kinyitom, a tudós az. Mondja:
-Jészuskám! Tegye le azt az izét mielőtt kiböki valakinek a szemét!
-Mit csinál? Mitől véres az asztal?
-Hát, papírmunkát végeztem és mikor egy levelet bontottam ki véletlenül elvágtam a kezemen az egyik főeret.
-És az a csörömpölés?
-Az arcszeszt elejtettem. Tudja, az arcszesz összehúzza a sebet, és fertőtleníti aminek az eredménye hogy nem fertőződik el. Hamár fertőződés, meséltem már hogyan járt egy kollegánk akinek nem fertőtlenítették le a sebét? Ó a jó öreg Markus. Képzelje-
-Nem érdekel bocsi. Csak megnéztem minden oké-e. Azt hittem betörtek ide.
-Betörni? Höhö! Ide egy tankkal nem lehet betörni! 30 centi vastag tömör acél falak, golyóálló üvegek, légzár, ami ide bejut annak csak gratulálni tudok! Mert hogy nem jut túl semmi a légzáron az biztos!
Megnyugodtam és visszafeküdtem. Nem tudtam elaludni. Megint felkelek és elgondolkozok. Valamit elhagytam. A franc! Az Agropromban hagytam a Dragunovomat! Pedig az de jól jönne! Vissza kell mennem érte. Megkérdem:
-Van még egy dzsipp kölcsön?
-Nincs. Csak egy golf autó.
-Golf autó? ITT? A ZÓNÁBAN????? Mi haszna?
-Kissebb utakra. Mondjuk ha kiruccan a kötelesség bázisára.
-De én az Agropromba akarok menni.
-Akkor, ezesetben a dzsippet ajánlanám.
-Van még egy dzsipp?
-Nincs. Az van amit totál kárra törtek, mondhatnám az önök nyelvezetén is: tropára ment.
-Értem. Nincs valami más?
-Nincs. A golf kocsi meg a dzsipp.
-Jó.
Felpakolok és kimegyek a dzsipphez. Egy tudós éppen szereli. Kérdezem:
-Fog még menni ez a kocsi vagy visszük a méhtelepre?
-Fog menni, csak nem idén. Sok idő mire megcsinálom.......... Várjál! Kéne kocsi?
-Jah.
-A kötelességiek bázisán van egy kocsi. 50 000 rúbelért a tied.
-De nincs 50 000 rúbelem!
-Ezesetben bocs.
Elindulok gyalog. Másfél óra mire hazaérek. Otthon, látom zajlik az élet. Mindenhol Stalkerek. Nem keveredek összetűzésbe velük inkább elsunnyogok. Elmegyek a rejtekhelyemig, ott leveszem az álcát róla és leugrok. Lent, megtalálom a Rad lőszert, a puskát, hozzá töltényeket. Felkapom. Ivánhoz benézek, már eléggé szépen fest, már egészen összefonnyadt és olyan mint egy múmia. Többen is vannak itt, akiket Jurij megölt régebben. Mondja:
-Azok a Boldog szép napok........
-Jah. Na, viszlát Iván, majd még találkozunk.
Kimegyek és indulok vissza Yantarba. A kötelességi bázisra érek mikor már sötétül. Megyek a Vad vidék felé de mondják:
-Biztos vagy benne?
-Biztos.
-Este a vad vidék veszélyes hely. Banditák, vérszívók, snorkok, rágcsák, és még ki tudja milyen fenevadakat teremtett meg a zóna amikről még nem is hallottunk életünkben.
-Vállalom a kockázatot.
-Rendben. De siess. Most van, 18:00. Ha 20:00-kor sötétedik, ekkor van mindig a mutánsok vadászideje. No, ha eddig nem érsz át a Vad vidéken akkor neked harangoztak.
-Értem.
Nekiestem. Elértem a feléhez, nézem az időt, 19:30. Francba! Elkezdek futni. Mikor átértem rajta akkor volt 20:00. Hallom ahogy a vérszopók, snorkok, és még pár lény aminek a hangját életemben nem hallottam elkezd ordítani. Elrohanok onnan. Visszaérve Yantarba, az első dolgom hogy bent a szobámba átnézem a dragunovot. Megyek a dokihoz, és 5000 rúbelt rászánok egy felszerelésre. Mondom:
-Egy tisztítófelszerelés lesz jóuram.
-Milyen? Alap, pro, expert, deluxe?
-A deluxe mennyi?
-Kereken 5000.
-Akkor azt kérem.
Elővesz egy nagy aktatáskát és átnyújtja. Bemegyek a szobámba és villanyfénynél átnézem a puskát. Nem a legrosszabb állapotban hagytam ott de a rozsda már eszi. Egy kis rozsdaoldót fújok be a zárszerkezetbe, a ravaszba, a csavarokba, majd meglazítom őket és szétszedem a fegyvert. Minden darabot óvatosan átvizsgálok, megtisztítom őket a végén meg óvatosan, ügyelve rá hogy minden a helyén legyen összerakom. Mikor ez kész a tárakat vizsgálom meg. Minden oké. Gondoltam kipróbálom de elvetettem mert kellene egy spotter. Elteszem a fegyót, Az AK-t nem pucolom ki mert még új. Mikor kész vagyok elteszem a felszerelés és megyek enni. Mivel én már nekik dolgozom ők állják az étkeztetést. Leülök, maria mellém ül. Elkezdünk beszélgetni:
-Jurij! Hol voltál azelőtt hogy idejöttél?
-Én? Én, nos az Agropromban húztam meg magamat. Van ott egy rejtekhelyem. Ott laktam Ivánnal a volt barátommal.
-Volt?
-Meghalt.
-Te jó ég hogyan?
-Hát, nagy punk volt régebben meg minden, és mondta hogy látott kommunistákat. Csatlakozni akart hozzájuk mert jófejnek tűntek. Mikor csatlakoztunk, rá egy napra egy csapat katona támadott meg minket. Mikor visszatámadtunk Jurij bement és meg akarta ölni őket. Jó késdobó volt. Késsel támadt rájuk. De kivették a kezéből és gyomron szúrták. Most ott van a rejtekhelyemen, a testében a késeivel. Meg fogom találni azt aki ezt tette vele.
-De hogyan?
-Az egyik katonát fejbelőttem íjjal. Mivel erős sisak volt rajta, nem halt meg. De eléggé nagy heg keletkezhetett az arcán. Ha megtalálom akkor kiszedem belőle ki ölte meg a barátomat és bevégzem.
-Utána mi volt?
-Utána, bementem a mocsárba. Egy új frakciónak, a Tiszta Égboltnak segítettem.
-Tiszta égbolt?
-Valamilyen háborút folytatnak a renegátok ellen. Engem nem érdekel. A lényeg, hogy ott szereztem a sebesüléseimet.
-Hogyan?
-Hátulról belopakodtam a fő épületbe. Felmentem a főnökhöz akire bomba volt erősítve. Plusz pár gázpalack is volt a szobában. A főnöknek a kezét a falhoz szögeztem és beállítottam a bombát 10 másodpercre. Kirohantam, ki akartam ugrani az ablakon de előbb robbant a bomba és kirepültem. Megégtem, nekiestem egy sziklának és elájultam. Majd visszavittek, meggyógyítottak, és kaptam egy maszkot aminek az elején koponya van tudod azt.
-Értem. Ivánnal hogyan ismerkedtél meg?
-Az volt, hogy az egyik haverommal elmentünk leleteket keresni de csak banditákat találtunk. Elraboltak és a haveromat megölték. Aztán csak arra lettem figyelmes hogy a banditák késsel a fejükben összeesnek. Kimentett.
-Mi voltál mielőtt a zónába jöttél?
-Hm.....Az régen volt.
Jurij közbeszól:
-Mond meg neki hogy zsoldos voltál!
Mondom:
-Hm....Zsoldos.
-Zsoldos?
-Igen. Zsoldos.Egyedül dolgoztam. Íjjal.
-Hol dolgoztál?
-Kuba, Oroszország, Afrika, Amerika, Anglia, Ukrajna, Magyarország, és itt a zóna.
-Ennyi helyen?
-Igen. Kubában egy diktátor ellenségét kellett levernem. Sima ügy volt. Afrikában meg is kellett találnom egy felkelőt. 2 hónapot töltöttem ott mire sikerült megtalálnom, ezalatt megöltem 50 embert, 3 oroszlánt, 10 skorpiót és 1 kígyót. Oroszországban meg kellett védenem egy nagykutyát. A régi barettemen volt is két lyuk, oda kaptam a kitüntetést egy kitűző rajta sarló és kalapács. Amerikában ott annyi dolgom volt hogy lelőjjek egy palit. Nem tudom ki volt az, nem tudom miért csak mondták. Angliában egy szektát kellett kivégeznem. 20 ember, ciángázt engedtem a szellőzőbe és bereteszeltem az ajtót. Ukrajnában, Kievben kellett elintéznem egy kis útszéli punkot. Az volt hogy a gyerek egy nagykutya lányát megölte a nagykutya meg szólt nekem hogy intézzem el a kölyköt én meg megtettem. Akkor, Magyarországon, nos, ott az volt hogy itt Oroszban volt egy figura, egy másik zsoldos aki meg akarta ölni az embert akit meg kellett védenem, nos, megakadályoztam de ő kereketoldott MO-ra. Ott elkaptam és élve beledobtam a folyóba. Aztán, nem lett kereset, alig jutott egy napra élelem, ezért bejöttem ide.
-És háborúba harcoltál?
-Nem. Nem kértek ilyenre hála istennek.
-És hogyan lettél zsoldos?
-Az volt, hogy beléptem a Légióba. Ott kiképeztek és az időm lejártával hazaküldtek. Betettek egy adatbázisba és mivel kiváló teljesítményt nyújtottam a teszteken és a lövészi eredményeim kiválóak kaptam egy munkát. Majd a következőt, és a következőt végül a kis panelszobából villa, a Suzukiból Lamborghini, a kínaiból vett ruhákból felsőkategóriásak lettek, és így tovább. Végül már a legtehetősebbek közé tartoztam. Akkor kezdett elfogyni a meló. Nem volt semmi. Ekkor kezdtem el visszafejlődni. A Lamborghinit el kellett adnom, a villát le kellett cserélnem egy kissebb panelszobára, a ruhákat el kellett adnom, és a végén már alig ettem egy szelet kenyeret naponta. És eljöttem.
-Értem.
-Te hogyan kerültél ide?
-Én az egyetemet elvégeztem és kutatóként.
-Dr. Maria?
-Igen. Szép hely ez a zóna.
-Tudom. Én is szeretem.
Befejeztük a kajálást és elindultunk vissza a szobánkba. Maria be akart menni a szobájába de mellé álltam. Megfordul, megcsókol és menne be a szobába de én elkapom és én is megcsókolom. Kimegyek vissza a helyemre. Örülök.
-Minek örülsz te marha!
-Jajj, Jurij! Hagyjál már! Ez nélküled is jó nap lett volna.
-Igen, de már a szobájában voltál, már le is feküdhettél volna vele, miért nem tetted. Tied a csaj.
-Nem csak szex van a világon te perverz köcsög!
-De én csak arra tudok gondolni.
-Mi?
-Nem veszed észre? Te vagy a jó, a szép, az aranyos én meg a te ellentéted.
-Hajj, miért egy ilyen hülye lett a másik énem?????
-Vagy megszoksz vagy.....nos....megszökni nem tudsz.
-Hajj......
-Jólvan! Kussolok!
Végre elkussolt. Most, lefekszem aludni. Jó volt ez a nap.

Azta. Ennyit régen írtam. Remélem tetszik :D.

Nyugi a csúcstechnológiánál azt jelöli hogy legtöbb felirt anomália Relikvia és minden ami csak található a zónában és területeiről levan irva....Szoval mind 1 kéziszótár a kifejlesztett kötszernél meg 1 olyan vegyszeres kötszerre gondoltam amit nem nyomogatni kell hanem kb. 10 másod alatt beterjed a vérbe és hogyismondjam,vissza löki az érbe vagy mi,szoval hamar megállitja a vérzést...A Ruha nyugi az ami 1 átlagos ökológusnak van,és am az ökológusoknak csak pisztolyuk van és Kruglovnak és pl jó kis stukkere volt :D Új karidatt később olvastam el mikor már leirtam az enyémet nem tudtam hogy mogorva de ha nagyon zavar akkor lehet humoros is :) De ha annyira baj hogy hiányzik a régi Zini akkor visszahozhatom ^^

A gépünk épp nemrég szállt le a helyőrségen. A raktér ajtaja kinyílt, aztán elől Kuznyecov, mögötte én bekötött vállal, aztán a csapat maradéka szállt ki, szintén befáslizott lábbal, karral.
Mikor megyünk az őrnagy irodájához, dühömben épp nyomtam el az utolsó előtti cigimet, amit még a gépen kezdtem meg. Holott a gépen szigorúan tilos lenne a dohányzás. De nem ez most a legnagyobb gondom.
Minél előbb megakarom találni a hadnagyot, hogy aztán én magam nyúzzam meg.
Bementünk az irodába, ahol Kuznyecov, dühében teljes erejéből az asztalhoz vágta a fekete barett sapkáját.
"Tudtam hogy valaki másra kellett volna bíznom ezt a feladatot. De nem...nem...A felső vezetés akkor is egy tapasztalt zóna járót akart. Egy tapasztalt újoncot!"
"Akkor miért engem küldött erre a rohadt feladatra?!"
"Azért mert maga az egyetlen akinek már több tapasztalata van a zóna rejtelmeiből, mint bárki másnak! De nem tanították meg magát arra hogy vigyázzon a retkes pofájára?! Az egyik felettesével beszél!"
"De igen uram! Megtanítottak. És nem keveset szenvedtek mire ezt belém nevelték. De ez most kisebb gond! Mielőbb meg kell találnunk a hadnagyot, mielőtt a fentiek úgy gondolják, hogy lejönnek megnézni hogy mi van."
"Mit akar ezzel mondani tizedes?!"
"Csak azt hogy engedélyt kérek hogy egy felszerelt csapattal a hadnagy nyomába induljak!"
"Nem lehet tizedes! Elutasítom! Nem elég felszereltek ahhoz hogy mélyebb portyára induljanak a zónába. Az ilyen feladatokat különben is a különleges alakulatokra szoktuk bízni. De ők most Moszkvában vannak tovább képzésen. De ha már itt tartunk! Most azonnal vissza rendelem őket, hogy felkutassák a hadnagyot!"
"Amíg vissza érnek addig a hadnagy akár gyalog is eljut a reaktorhoz! Most azonnal kell cselekednünk különben bottal üthetjük a nyomát!"
"Fogja vissza magát tizedes! Nem otthon van! De mégis hogy képzeli?! Alap felszereléssel neki vág a zóna nem is tudom milyen veszélyes vidékeinek, és azt gondolja hogy simán élve megússza?!"
"A magánzók ennél rosszabb felszereltséggel is tovább ki tudják húzni, akármeddig! Mi pedig katonák vagyunk elvégre! Nem?!"
"Lehet....Na jó! Akkor megadom a lehetőséget hogy bizonyítson, mennyire tökös legény is maga. Nem rég amúgy is szóba került a felsőbb vezetés gyűlésén, hogy létre kellene hozni egy olyan katonai frakciót, amely a zónába tervezett hosszabb offenzívákra van specializálódva.
Most eleget teszek az elvárásaiknak. Mondjuk úgy,...Hogy maga az első katonai stalker a zónában. Most már hivatalosan fel jogosult arra, hogy mélyebbre induljon a zónában. Így megfelel?!"
"Ha ezzel elkezdhetem a hadnagy után való kutatást, akkor...Igen!"
"Rendben! De így nem mehet! Hallottam, hogy Kirilov beszerző tiszthez érkezett pár új, a Moszkvai kutató intézetek által a zónához igazított, katonai ruha. Menjen és szerelje fel a csapatát! Ha Kirilov ellenkezne, mondja meg hogy én engedélyeztem a felszerelés igénybe vételét!"
"Rendben! Azonnal indulok uram!" Azzal vigyázzba vágtam magam.
"Hé! Tizedes!"
"Uram!" "A csapata most jelenleg csak 3 főből áll. Nem igaz?"
"De uram! Igaz! Kovalovich közlegényt a labor átkutatása közben vesztettük el, és a hadnaggyal együtt voltunk öten."
"Figyeljen! Nemrég egy stalkert fogtunk el itt a helyőrségen. HA most nem lenne ez a felfordulás, akkor a szokásos módon agyonlövetném. De mivel egykor ő is katona volt, meg aztán most amúgy is ember hiány van, azt mondom, hogy szervezzék be őt is a csapatba!"
"Egy stalkert uram? Nekem nem hangzik jó ötletnek ez!" "Tetszik vagy sem, ez van! És ne aggódjon! Nem fog rosszalkodni. Felajánlottam neki a lehetőségeket: Sereg, vagy halál. És bizony a kisebbik rosszat választotta."
"A halált?" Kérdeztem gúnyolódva. "Ne szórakozzon velem fiam, mert úgy megszívatom, hogy egy hétig érezni fogja a hatását!"
"Igenis uram! De lenne még így is egy gond!" "És mi lenne az?!" Kérdezte fennhangon. "Én, Vlagyimirov közlegény, Chekov közlegény, és egy stalker. Még így is csak négyen vagyunk. Még kellene egy fő akit beállíthatnánk az öt fős csapatba!"
"Sokat akar de legyen! Esetleg ismer valakit, akiben megbízik, és együtt tud dolgozni?" "Igen uram!"
"Ki az? És hol szolgál most?" "Ruslan Zsukov közlegény! A 02-es ellenőrző ponton szolgáltam együtt vele."
"Zsukov...Zsukov....Áh! R. Zsukov! Nos....Rendben! Ha ő is beleegyezik, akkor viheti!"
"Köszönöm uram!" "Jól van! Pihenj! De most már takarodjon innen!" "Igen uram!"
Épp hagytam el az irodát de még jól kivehetően hallottam az őrnagy ordítását miszerint: "És a hadnagy nélkül vissza ne merje tolni a képét!" De aztán bezártam az ajtót, és össze hívtam a jelenlegi csapatot. Elmondtam nekik, hogy mi a harci helyzet, de ők máris nyivákolni kezdtek: "Már megint? Most érkeztünk meg és a lábam még mindig fáj! Már megbocsáss tizedes, lehet hogy te a váll lövésed ellenére is kirobbanó formában vagy, de mi nem vagyunk szuper katonák, és én nem fogok végig sántítani az egész zónán, csak azért hogy feltúrjuk az egész környéket, egy nyavalyás hírszerzőért!" "Megtagadod a parancsot? Vlagyimirov!" "Nem! Csak kijelentem az elvárásaimat!" "Miféle elvárást? Ez csak nyávogásnak hangzott!" "Csak azt akartam mondani, hogy nem ártana először pihennünk egy keveset, mielőtt újra harcba bocsátkoznánk bárkivel."
"Jól van! Megengedem hogy itt maradj a helyőrségen Vlagyimirov! És még vissza is küldelek a kórházba hogy ellássák a sebeidet!"
"Tényleg tizedes?" "Persze! Sőt majd behívom az anyukádat is hogy adjon rá gyógypuszit is!" "Mi van?"
"BAROM! Naná, hogy nem mész sehova! Ezért lettél katona, hogy harcolj, és tűrd a sebeket. Vagy nem?! A seregben nem lazítani kell, hanem dolgozni! Ez nem egy weekend nyaralás, vagy hogy is mondják! Ha otthon akarsz pihizni, akkor szerelj le! De amíg itt vagy dolgozz a többiekkel együtt! Vagy itt döglesz meg!
Jobb ha tartod a lépést velünk!" Mondtam neki, majd a Chekov felé fordultam: "Ha neked is hasonló gondod van, most szólj!" De ő csak némán rázni kezdte a fejét. Erre bólintottam egyet, majd elindultunk a beszerzőhöz. "Áh! Helló tizedes! Mivel szolgálhatok?" Kérdezte, de csak annyit mondtam: "Felszereléssel! Jó sokkal!"
Aztán se szó, se beszéd, benyitottam a pult mögé vezető ajtón és a polcokról elkezdtem lepakolni, a még kibontatlan felszereléseket. "Hé! Mi a francot csinálsz?! Ezt nem szabad! Nem a hipermarketben vagy!"
"Nyugi pajtás! Fentről jött az engedély! Az őrnagy parancsára engedélyem van a felszerelés igénybe vételéhez."
"Na erre én is kíváncsi vagyok! Megyek, és meg is kérdezem az őrnagyot! De ha nem azt mondja amit mondtál, akkor kiheréllek!"
"Nyugodtan pajtás! És ha már ott vagy, köszönd meg a nevemben is az őrnagynak a felszerelést!"
Azzal leemeltem a polcról, öt bulat feliratú, sötétzöld vászon zsákot, majd odaadtam a többieknek. Azon kívül, még néhány Ak-t, Egy csapatra való egy heti élelmet (Kenyér, konzerv, szalámi), rengeteg 5,45x39mm-es töltényeket, RGD-5-ös gránátokat, és emberenként 5 csomag katonai elsősegély dobozt, ehhez még hozzá csaptam egy nagy csomag kötszert, és antirad-ot.
Az ellátmányos kizsebelése után, kinyitottuk a zöld zsákokat, amiben egy teljesen új harci páncél volt. Mindegyik hátán, egy apró bulat felirat volt. Alapból már az ukrán hadsereg logójával voltak ellátva. Nem volt könnyű, de éppenséggel nehéznek sem volt mondható. Megpróbáltuk felvenni, de a benne található kiegészítők miatt, lehetetlennek bizonyult.
Ezért vissza rohantam az ellátó irodájába, és találtam a pulton, egy kis könyvet bulat felirattal. Felvettem, és megnéztem ott, ahol valaki hagyta. Valószínűleg ezt olvasgatta a beszerző a szabad idejében.
"Milyen jó kis szabad idős olvasmány." Gondoltam. Majd vissza kimentem, és elkezdtem áttanulmányozni a könyvet. Úgy reggel 8-tól, egészen 12:00-ig olvasgattam, aztán már rájöttem az egész nyitjára.
A használati utasítás szerint, a belső kiegészítők, a harc téri orvos elnevezésű berendezéshez valók. Ahogy a kis könyv azt leírta, úgy állítottam be mindent. Majd miután én megvoltam, megmutattam a többieknek is, hogy hogyan kell beállítani a ruha berendezéseit. Aztán már mindannyian ugyanolyan ruhában voltunk. A ruha meglepően kényelmesebb volt, mint a régi Beryl m-5-ösöm, és jelentősen mozgékonyabb is. Szinte nem is éreztem a súlyt, amit a kevlár lapok, és a hátizsákban lévő felszerelés tett ki.
Most már elvileg, teljesen készen állunk a Zónabeli túrához. Már csak egy teendő van.
Bevenni a csapatba az itt fogva tartott stalkert. El is mentünk a fogdához, és kérdeztem hogy melyikben őrzik a foglyot. "A leghátsóban. Az őrnagy azt parancsolta, hog ne nagyon engedjek a közelébe senkit se."
"Miért csukták le?" "Állítólag csak egy barátját jött meglátogatni itt a helyőrségen. Az őrök ismerték ezért engedték be. De amikor Kuznyecov meglátta, hát....Volt ott nagy csete-paté. Apám hogy ezek a stalkerek mire el nem szánják magukat..."
"Aha, biztos. Akkor ha lehet most elbeszélgetnék a fogollyal ha lehet."
"Hát nekem mindegy, de először a fegyvert ha lehet tegye le ide! Tudja...Biztonsági okok."
"Persze! Igazad van!" Azzal letettem a fegyvereimet a fogda őr asztalára. Majd bementem a cellába ahol őrizték és köszöntem neki: "Üdv stalker!" Az mogorván megkérdezte: "Mit akartok?!"
"Nos....Hallottunk az előbbi kis incidensedről az őrnaggyal, és gondoltuk segítünk neked, ha te is segítesz nekünk! Mit szólnál, ha ezentúl szabadon járkálhatnál a zónában anélkül, hogy aggódnod kéne a katonák miatt? Ráadásul még felszerelést, ételt, és fegyvert is kapsz! Persze egy hátránya van csak. Ha itt a zónában van bármilyen más stalker is, aki a barátod volt, az mostantól az ellenséged lenne. Nos mit szólsz?"

Black: Beállhatnál a csapatba, és akkor nem fognak szólni az előző hsz-ed miatt.

Együt lettünk beosztva őrségbe Mihaillal, és Borisz is ott volt.Elkezdett Kérdezősködni Mihail, hogy miért is rohantam vissza lélekszakadva, elmeséltem neki a galócát, majd úgy döntött, hogy kipróbálja, és hát akkor már én is elfogyasztottam a saját adagomat. :)
Üldögélünk pár percig, de nem nagyon történik semmi, csak Borisz figyel, hogy mikor csinálunk valami baromságot.Egy kis idő múlva egy kicsit cikk-cakkosan odalibben a fára egy denevér, ami még ültében is dülöngél, és így szól:-Elvtársak!Ma meghamisítják a szavainkat, holnap a tetteinket fogják meghamisítani!
És amint befejezte a mondókáját lassan, mély öntudattal előhúz a bal szárnya alól egy dianás cukurkát, és átszellemült arckifejezéssel elkezdi szívni belőle a sósborszeszt.Mihaillal egymásranézünk, tehát mind a ketten látjuk, király.A denevér a delíriumos állapotával mit sem törődve közelebb libben, mostmár alig van pár méterre.Újra elkezd beszélni, magabiztos röviditalszag árad belőle.Na de elvtársak mit ér az eszme követők nélkül?Elmondom én maguknak, elmondom ne aggódjanak...
És mielőtt még befejezte volna a mondatot újabb dianás cukorkát húzott elő az előzőhöz hasonló mozdulattal, már épp kiszívta a tartalmát, de nem tudta elkezdeni a mondanivalóját, mert biztosítótű szúrta át a torát, mire riadtan csapongott körbe, körbe és közben folyamatosan priccel belőle a sósborszesz.
A háttérben gyufa sercen, belobban a földön, és a levegőben lévő alkohol, és most spicces barátunk hosszú tűzcsíkot húzva maga után köröz, miközben már kezd lángra kapni a fekete sörte, ami rajta nő, és ő az egész mutatvány alatt ultrahangon sivít, majd végül földetér és szétpukkan egy kis villanás kíséretében.Annyit látunk még,hogy a gyufa lángja egy pillanatra megvilágítja a jól ismert bajuszos arcot, de csak addig, amíg elkezd izzani a pipájában lévő dohány.Aztán a gyufát eldobja, de még a levegőben kialudna lepörköli egy légy szárnyát.
De ezt ő már nem látja, és mi se nagyon, mert kel fel a nap...

Ahogy ott feküdtem a bokor alatt, és vártam hogy most mi lesz kezdtem lehiggadni, de egy helikopter hangja, újra feszültséget keltett bennem. Csak akkor nyugodtam meg amikor távolodni hallottam újra. Ahogy kezdtem lehiggadni az együtt kezdet zsibbadni a lábam. Megnéztem és hát a fene vinnél el valamelyik meglőtt. de úgy látszik csak gellerből, csak felületi sérülés. Volt nálam kötszer szóval eltudtam látni. Felkeltem, körül néztem hogy nem figyel -e valaki, de nem láttam senkit. Belenéztem a PDA-ba merre vagyok. Konkrétan nem a sötétvölgyben voltam inkább a bár vagyis fél úton a kettő között. Nem mehetek a bárba, mert ha felismernek elfognak és akkor jöhet a katonaság. A völgybe sem akarok vissza menni mert egy darabig nagy lesz ott a mozgás. Keresnem kell valami jó helyet, félre esőt és ahol nem tudnak minden irányból támadni. Alaposan meg vizsgáltam a környéket és észre vettem egy csatornát ami a felszínen végződik, nah azt mégis lesem gondoltam magamban, éjszakára tökéletes lesz. Mielőtt indultam volna levettem a maszkot, mert bele izzadtam, kellemes volt ez a kis hűvös levegő. Felcsatoltam oldalra és indultam a csatorna felé. Egy anomális mellet haladtam el és szerencsémre egy képződmény messzebb pattogott tőlük meg néztem, felismertem egy slime, ha jól tudom akkor a sebre téve elállítja a vérzést, ez a leglassabb a három közül amiről van adatom, viszont az tűztől távol kell tartanom mert gyúlékony nagyon és nem lehet kellemes dolog ha beleég a bőrbe, húsba. eltettem ezt is. csak lassan már nem tudok mást cipelni mert nincs üres zsebem, arra gondoltam hogy az üres tárakat kidobom, de inkább nem tettem még jól jöhet. Estére elértem a csatornát, el is fáradtam, mit nem mondjak nemvolt egy szív melengető látvány, egész jól benőtte a gaz körbe lefelé is lógott valami ragacsos növény alulról meg a bokrok magasra nőtt fű megfelelő volt megpróbáltam nem szemből bemenni hogy tegyem tönkre a természetes álcát inkább merőlegesen mentem be így kevésbé feltűnő hogy itt jártam, az a süvöltő hang amit a szél keltett, az kifejezetten idegesítő volt mintha folyamatosan szuszogna valami fenevad. Majd meglátjuk vannak-e otthon. Hosszú sötét csatorna volt egy elágazással amivel szemben csak egy beugró volt. Haladtam egyre mélyebbre , és kezdett olyan büdös lenni hogy inkább felvettem a maszkot mert lehet hogy fertőző. Így már jobb is volt.
Körül néztem volt itt egy gyűjtő rész is ez egy nagyobb területű mondjuk úgy szoba. Innen még két felé nyílt csatorna de mind kettő le volt zárva vastag csövekkel. Az egyik sarokban fény szűrődött be és akkor vettem észre a létrát. A felszínre vezetett, meg rángattam ahogy csak bírtam de elég masszívnak tűnt, elkezdtem felfelé mászni, De egy fok kitört amikor rá léptem és ezzel együtt az is amibe kapaszkodtam. A következő fok már elbírt, szerencsére, különben most boka töréssel végeztem volna. Tovább már lassabban haladtam fel értem, félre toltam teljesen a fedőt és ki néztem, az erdő szélén voltam, remek meneküléshez, ha valaki bejön elől akkor itt már el is tudok tűnni. Tényleg ha valaki erre járna akkor jó lenne róla tudnom. Vissza mentem körül néztem és kerestem valamit amivel csapdát állíthatok,vagy legalább jelzést, hogy valaki jön befelé, ki kéne használni azt hogy ez egy csatorna és jól terjednek benne hangok, végülis találtam pár fém lemezt nem túl nagyokat, és elég vékonyak volt valamit ezekkel kéne valamit alkotni, pár perc toprengés után eszembe jutott az hogy ha meg tudnám hajlítani őket minimálisan, akkor ha rá lépnek az olyan huppogó hangot fog adni. De hogy hajlítsam meg ? Meg van befogtam a csatorna rácsaihoz és ott neki feszülve hajlítottam bele egy kis ívet az elsőt sikerült eltörni ami következtében taknyoltam egy nagyot de úgy pattantam fel mintha valaki figyelne és ciki lenne az egész, körül néztem persze hogy csak a komor falak volt körülöttem. Mosolyogtam majd a másik lappal már óvatosabban bántam, ezt sikerült annyira meghajlítani hogy meg legyen a kívánt hatás ki is próbáltam beraktam a csatornába ráléptem, és élveztem azt a szép visszhangot amit előállított, bejárta az egész csatornát. Előrébb vittem és pár méterrel a bejárattól leraktam, a kisebb törött darabbal kotortam rá egy kis dzsuvát ami volt az egész csatornában bőven. Így már kevésbé nem volt olyan feltűnő , de lássuk tudunk e még valami jelzést rakni, gondoltam rá hogy készítek gránát csapdát is, de azt inkább a létránál, megyek is meglesem a lehetőségeket. Lássuk hogy menne a menekülés fel megyek és szimplán le dobok egy gránátot..vagy... Volt a közelben egy rönk, nem volt túl nehéz de arra pont elég volt hogyha rárakom a fedőre az kicsit le lassítja őket meg ha neki állnak itt erőlködni akkor biztos hogy leszakad a létra. De ezért ha sikerülne akkor egy kis meglepetést legyen mert aki kinéz annak a pofájába fog robbanni a gránát. Törtem egy ágat ketté törtem leszúrtam a földbe úgy hogy a gránátot megtartsák kerestem valami hosszú dolgot ami a madzagot helyettesítené, és végül egy kúszó növényre esett a választásom, le téptem a leveleket gyorsan. rákötöttem finoman a kibiztosító szegre, az volt a lényeg hogy a másik végét meg a fedő alá tetem remélem úgy tolják majd hogy feszüljön a növény mert különben csak egy ingyen gránát lesz belőle. Még két gallyal meg erősíttetem a gránát helyét és oda készítettem a növényt is a rönköt is közelebb hoztam hogy gyorsan tudjak cselekedni. Kezdett sötétedni Szóval le mentem a csatornába és lámpa fényénél vizsgálgattam a dokumentumokat. ( Most jönne egy kérdés: joeetm adott egy ötletet miszerint a dokumentumban találnék egy utalást egy eddig ismeretlen laborra, helyére csak annyi utalás hogy a katonai raktárak területén van. Megkereshetem ezt, és felfedezhetem vagy üljek nyugton a seggemen ?). amikor meguntam az olvasgatást és már felfordult a gyomrom a képektől akkor úgy döntöttem hogy iszok pár kortyot és próbálok aludni kicsit, meg kerestem a legszárazabb sarkot, kerestem volna de nem volt ilyen. szóval az egyik trött fém lappal elkotortam a szemetet és a még tiszta oldalára ültem le és a sarokba dőlve aludtam el.

Bementünk az esőről, bent 3 stalker holtteste volt... nem volt jelen ellen állásnak nyoma rajtuk... ami azt jeleni hogy vagy ismerték a támadókat, vagy rajtuk ütöttek... gondoltam magamba
Rajtunk ütöttek, de valamiért engem életben hagytak... szerintem Jóga tudomást szerzett arról amit találtunk a katakombákban... Mondta Vakond
Miért mit találtatok?
Adatokat katonai Dokumentumokat... illetve nem is mi, hanem egy csapat közlegény találta egy hadnagy vezetésével, de elvettük tőlük. a lényeg hogy ez valami Pszihonikus vacakkal kapcsolatos ami a Yantari gyárból árad... mi legalábbis ennyit hámoztunk ki belőle, fontos lenne hogy ezeket a dokumentumokat eljuttassuk a szolgálathoz.... egyrészt, ha mi stalkerek visszük jót fizetnek érte, másrészt a tudósoknak adják, akik talán ebből kifolyólag védelmi eszközt készíthetnek, és végre lemehetünk abba az elcseszett gyárba...
Hát akkor gyerünk koma!
Nem... én nem megyek... ezek a mocskok megölték a fiaim... azt hiszem vissza megyek a kordonba kicsit kiokosodni farkas mellé... ellenben te elmehetnél ezekkel a dokumentumokkal a bárba, a szolgálat minden infóért jó árat fizet... és hát egy ijen nagy infóért... nem is tudom szerintem akár a kérésed is teljesítenék... De én nem megyek veled... Mondta, majd átadta a kezembe a Dokumentumokat őrző aktatáska nagyságú dobozt.
egy ideig fogtam a kezembe, majd levettem a táskát, és bele tettem a dobozt.
Mást találtatok lent? kérdeztem Vakond felé, miközben éppen becsatoltam a táskám, és a vállamra vettem vissza.
Nem tudok róla... bár csiripeltek a madarak olyat hogy itt tanyázott a kommunista frakció, de nem tudom nem találtuk meg a rejtekhelyük...
Talán ha lemész megtalálhatod, de nem hiszem hogy többet találsz egymagad mint én a csapattal... azt ajánlom hogy inkább vidd el a dokumentumokat, amíg a sereg nem kezd érte üldözni!
mondja miközben halott társait kutatja át.
hm... gondolkoztam el kicsit morogva...
ha itt voltak azok a kommunisták, valószínűleg csak hátra hagyhattak valamit a jó régi orosz komcsiknak mindig kígyózott a fegyverkészletük, de 86 után nem volt idő elhordani mindent... talán ezek a komcsik se hordhattak el mindent...
maradtak még fegyverraktárak itt a zónában? kérdeztem Vaszilij felé.
Jah... 6 darab volt... egy éjszaka alatt leszerelték őket kb úgy 3 hete...
1 éjszaka alatt? azt hogy?
valami barom szolgálatos talált egy térképet ahol fel voltak tüntetve és hát 4et a hadsereg 2őt a szolgálat spájzolt be... most azokat a fegyvereket árusítják a bárban...
de hallottam olyat hogy az egyik raktárból amit a katonaság takarított annak egy jó része hiányzott... valami stalker jót kereshetett belőle... sajnos a nevét nem tudom...
Igazán?
kérdeztem kissé érdeklődve a dolog iránt...
felcsillant elmémben az újabb pénzszerzési lehetőség... ha megtalálnám azt a stalkert.... jó pénz lenne.... gondoltam magamban.
jah úgy tudom szidorovicsnak bassza is a csőrét rendesen... keres valami gyilkost hogy elintézzék neki ezt a "Problémát" , de őszintén szólva nem igazán akarja senki megölni, mert tőle vettek elég sokan fegyvert, úgy értem igazi karabélyokat, nem sörétest és pisztolyt... amit Szidorovics ad nekik...
és jó áron adta.... mármint nekünk jó áron... nem is értettük honnan szerzi a fegyvereket... de aztán amikor leszerelték a raktárakat a fegyverárusnak elfogyott a készlete...
És Szidorovics még így is mérges rá? kérdeztem furfangosan.
Jah... kb 1 hónapig az orra elött rontotta a bizniszét... ez neki jelentős vissza esés volt...
mennyire sajnálom... ki se tudom mondani mennyire le szarom...
Dettó! mondja Vaszilij.
Na akkor mi lesz? elindulsz a bár felé vagy még kicsit körbe nézel? Kérdezi, közben kibiztosítja AK-74esét.
Hát... szerintem lemegyek megpróbálom megkeresni a Komcsik rejtekét...
Sok szerencsét hozzá... mondja majd elkezd kifele menni, de mikor én is elindulnék felém szól:
Ja igen van lent pár oszló hulla meg ijenek... de Mutánst nem találtunk, tehát lehet hogy más is rejtekhelynek használja...
Kösz! mondtam...
Már csak ez hiányzott... megtudni hogy valami idióta ott lakik....
Nos mind1 tárat cseréltem egy fullosra, majd Kimentem hátra a lejáróhoz, és lementem.
leérve bekapcsoltam a fegyver lámpát is, és célra tartva lassan haladtam eleinte, de nem sokkal később vettem észre hogy az égvilágon kívül senki és semmi nincs lent rajtam kívül... olybá tűnik kipucolták a helyet nem 1x...
ezek után márcsak zseblámpát használtam az utam megvilágítására, bementem egy Villámmal matricázott szobába, és Próbáltam eltalálni vajon működhet-e még, és ha igen akkor meikkel kapcsolom fel...
Egy kis teketóriázás után végül csak felkapcsoltam sorban a 4 kart, és lám fény árasztotta el az egész helyet... izzottak a régi 100as égők... nesze neked energia takarékosság... hehe...
Miután a fény helyzet megoldódott, nem volt már szükségem a lámpára és eltettem, helyette azért kezembe helyeztem az MP5öst, hátha valami elődugja a képit a fényre...
de semmi... nem volt már senki lent...
úgy egy jó órás séta után találtam egy pár tucat ládát egymásra pakolva a fal mellet... nem feltűnő jelenség mert elég sok láda van minden fele... de mégis fura hogy a falhoz van...
arrébb vittem a ládákat nehezen és láss csodát, egy szellőző lyuk abban pedig egy létra.
Felmásztam, majd mikor felértem akkor egyenesen mentem tovább, majd balra kanyarodtam végül egy szobában lyukadtam ki.
Régi Katonai Raktárakból származó Ládák voltak a Sarokban jobb kéz felöl.
bal kéznél 1 ládának döntve egy katonai ruhában lévő csontváz... ez kicsit meglepett... mert a hulla régebbi mint az itt hagyott fegyverek... és biztos hogy nem ő csontváza hordta fel ide... lehet a komcsik rejtekhelye!
Meg is néztem a Fickót, de nem találtam nála semmit, csak a ruha volt rajta és az azon lévő taktikai mellényben ismeretlen fegyverhez való lőszer... Fura... ijen lőszert még nem láttam... a sereg nem ijet használ is nem is ijen Ruházatot...
ki lehet ez?...
Úgy 2 perc után felhagytam a gondolattal, inkább lefejtettem róla a ruhát... Gonosz hulla rabló vagyok.. de ez van... túl teccetős a ruha hogy egy csontváz viselje... az tény hogy majd ki kell tisztíttatnom meg pár helyen befoltozni de azért jobbnak tűnik mint az én kommandós ruhám...
elég nehéz a ruha szerintem több mint 10 kiló is lehet...
végül gondolkoztam és úgy döntöttem hogy itt lesz a tanyám.. a ruhát itt hagyom most nem tudom magammal vinni.
Elsőnek is leviszem ezeket a dokumentumokat a Szolgálatnak... Hátha kapok valami jó kis jutalmat... esetleg kitudják majd javítani a ruhát ingyen...
De most már ideje lesz lepihennem... mer hosszú volt a nap... és már legalább 11 óra...
Majd holnap neki látok...
Találtma egy régi Rugós ágyat felfordítva... megfordítottam, és Keresni Próbáltam ágymatracot, de za nem volt, volt pár rongy meg ijenek, de nem sok... Kényelmetlen éjszakám lesz... asszem szereznem kell majd ide egy két cuccot hogy otthonosabbá tegyem...

Jól aludtam,lementem a kereskedőhöz és 5 konzervet meg néhány tisztitott vizet lealkudoztam,átnyújtottam a pénz összeget,picit morgolódott hogy a valódi piaci összegett adtam ami nála 1000 Rubel lenne én helyette 500 at adtam,picit meglepedten fogadtam ezeket az arcokat amiket vágott de elrakta majd egy "menny márral" jelezte hogy húzzam el a csíkot,szót fogadtam neki,1 itteni Tapasztalt fickóval egyeztettem néhány dolgott,majd velem küldött 1 kissé újoncot hogy elkisérjen a "Szeméttelepig",1 alagúton át mentünk,érdekes elektronikus anomáliák voltak ott,azért mentünk itt hogy vizsgáljam,változtatják a helyeiket,1 szer feltünik,majd elmúlik,és így lehet átkelni,semmi mást nem találtam ezeken kívűl kivéve ha figyelembe vesszük az oszló civil hullákat vagy a rozsdás gépeket,átjutottunk épségben,láttam 1 gyerek nem hord gázmaszkott,megkérdeztem tőle milyen a levegő,mondja tiszta,leveszem a sisakomat 1 kicsit szippantok és megelégedve bele teszem a sisakot a hátizsákba,picit már bevolt párásodva az éjszaka alatt miközbe aludtam,szoval most legalább a pára hogyismondjam,eloszolhatt belőle,tovább mentünk,az utatt követve magyarázott nekem hogy mi holvan,mikor a határhoz értünk néhány emberrel 1eztetett,majd átmehettem,megköszöntem neki és adtam neki 500 Rubelt,megköszönte majd elment,én átkelve a határon megérkeztem a Szemétdombra...

Minden tele volt szeméttel,mint 1 igazi szemétlerakó hely érthetem mért Szemétdomb a neve,domvább menve 1 érdekes anomáliát fedeztem fel,már levolt irva,1 Villanyoszlopról lelógó valami,mikor a közelébe megyek fáj a fejem,szoval feltettem a sisakomat és úgy közelitettem meg,jobb volt,láttam hogy a statikus energia milyen hatást add ki az agyra,ezért picit távolodtam,tovább menve az úton felfedeztem 1 hangárt is,volt ott 1 kevés kis élet,közelben meg a PDA-mon már jelzett Bolhapiac volt,Stalkerekkel,oda mentem,már izzadtam,levettem a zárt légzőrendszerü fejfedőt,és leülltem a többiek mellé,ők is 1 picit csodálkoztak de nem szoltam ismét semmit,nem akarok ilyen korán ismerkedni,holnap megvizsgálom majd a környéket és találnom kell 1 nekem dolgozó embert aki ebben segit,megettem 1 konzervet,és megittam 1 fél kulacsnyi vizet,és a tűz mellet halgattam a gitárjukat miközbe játszottak,de azért a pisztolyom vészhelyzet esetén még kivolt biztositva,és 1 ik ujjam ott volt a ravaszon szinte biztonság kedvéért,de lehet hogy elhibáznám a lövést,ha kéne,le is vettem róla az ujjam és miközben ültem,elálmosodtam,és elaludtam....

A hasamhoz kapva teljesen lefőve ébredtem. Álmom volt és meglehetősen valósághű. De az volt a fura mert az álom úgy kezdődött hogy itt vagyok a zónában de hirtelen felriadok és már vissza is repültem a kiképzésre
...csörtet be az őrmester, és kelt minket. Az éjszaka közepén, hogy akció van. Mindenki felkapta a felszerelést 5 perc múlva készen álltunk az udvaron. Teherautóra fel és irány a közeli erdő. Bementünk és a feladat a következő volt, meg kell találni a túszokat. Út közben tisztáztuk a feladatott. Minden flottul ment, amíg meg nem találtuk a túszokat, megnyúzva, először azt hittük hogy ez is a része az akcióbak de amikor az őrmester is meglátta és falfehérré válva rohant vissza teher autó felé, és ahogy eltűnt csak a kiáltását hallva utoljára, mindeki össze rezzent és pánikba esett az akkori kijelölt rangidős próbálkozott rendet teremteni ami abből állt hogy
-Védőzóna !!!!! Fel is álltunk. amilyen gyorsan csak tudtunk. Elkezdtem fürkészni az erdőt, egy fától nem messze álva. Amikor vissza felé fordultam hirtelen ott volt előttem valami rusnya dög, egy fejjel magasabb volt mint én csöpögött a pofájából a nyál és a vér. Teljesen ledermedtem nyikkanni se tudtam levegőt se nagyon vettem. Majd amikor gyomron vágott és átszakította a bőrt...
Akkor ébredtem fel. Ezek után már nem voltam álmos. Felpattantam a kezdeti kábaságból elraktam a dokumentumokat, és fegyverrel a kezemben indultam a kifelé ott ahol bejöttem megnéztem a lemezt semmi és semmi nyom nem vezetett befelé csak az enyém. Megnyugodtam majd vissza mentem az ideiglenes szállásomra. Körül néztem és amikor a hasam jelzett egy határozott korgással akkor elgondolkoztam azon hogy most mit kéne tennem. Menjek vegyek élelmet és megkockáztatom azt hogy mielőtt oda érnék egy kereskedőhöz lekapcsolnak, vagy keresek egy vadat és meg sütöm majd megeszem az ehető részeit, legalább volt haszna hogy a stalkerek bázisán tevékenykedtem láttam hogy melyik állatnak melyik része ehető. De a lőszerrel meg spórolnom kell, mert a maradék pénzem ami 2000-2300 rubel azt nem akarom elkölteni ilyen hamar, lehet hogy jól jön az majd ha kel kajára, lőszerért meg meg látom hogy mi tehetek ha más nem portázok de szigorúan lőszerért megyek és lehetőleg nem keveredek nagy lövöldözésbe. Még nem döntöttem, hogy mi lesz inkább iszok pár kortyot, és megyek körül nézek a csatorna közvetlen közelében. A létrén mentem ki a gránát meg volt még és minden a helyén ahogy tegnap hagytam. A gránátra hoztam egy kis növényzetet rejtés képen, majd az erdő felé vettem az irányt, nem volt valami sűrű, de legalább vastagok voltak a fák törzsei, meg több ki is dőlt szóval ha menekülni kell legalább lesz egy két fedezék, bár mire kijutnak onnan, már rég el szaladtam. Találtam egy vad csapást, és hát mi másé lenne...vaddisznó...jól van akkor majd meg kell nézni mikor jön erre akkor bevárom, és meg is van a vacsi. Holnapra ma még kibírom de holnap mindenképpen ennem kell majd. Magasan járt a nap, úgy döntöttem, hogy vissza megyek és megnézem hogy állok felszereléssel. Lent hát nagyon sok dolgom nem volt 12 táram van kettő üres egy a fegyverben. A dokumentumok külön ennek meg felelő helyen, de úgy döntöttem hogy mivel kelleni fog a hely, ezért a össze hajtva beraktam a ruhám belső zsebeibe két zseb volt belül és jól kipárnázta őket a sok papír. Ha más nem szigetel. Továbbá volt egy elsősegélycsomagom amiben egy kötszer maradt, mert a másikat, elhasználtam a lábamra, pluszba volt még kettő, összesen három, és egy sugárzás csökkentő csomag, két tablettával. A kulacs talán háromnegyedéig ezt be kell osztani. Volt még egy szendvicsem is. Jah és persze a képződmény. Nah hát ezzel nem sokáig húzom szóval minden képen kell majd egy táska és kaja meg valami folyadék. Szerencsére nem szorulok alkoholra szóval csak vizet kell vennem. De hol fogok vásárolni, remélem az a Sidorovich még itt van a zónában, bár mondjuk oda meg közel van a határ veszélyes lehet, esetleg a tudósok jöhetnek még számításba de arra még nem jártam. Nem ismerem a környékét. Vagy rászokok a banditák módszerére és fosztogatok, de akkor már őket, tudják meg milyen is az. Nah akkor meg tervezem a holnapi napot. Közben meg ki pihenem magam.

Haver, itt a zónában barátom csak a seregben van, méghozzá ha jól látom, akkor kinn áll az udvaron, és veled fog menni. Szóval ilyen részről minden rendben. Családom nincs, a sereg volt a családom. Ha most újra harcba állhatok a seregben Kerubbal, akkor úgy érzem visszatértem a családomhoz. Szóval add vissza az íjamat a vesszőkkel, meg a késemet, és mehetünk akár a pokolba is... Együtt a sárban, együtt a sírban! Nos rendben felei a katona, akkor induljunk. Tizedes, nyissa ki, az úriember velünk jön, jobban tetszik neki a hősi halál, mint a fejlövés. Hmmm, nem is tudtam, hogy itt úriemberek is vannak, mondja a tizedes. Tudja, egy úr a pokolban is úr - válaszolok neki. Felnevet, majd minden kisérőszöveg és papírmunka nélkül ideadja az összes cuccomat, a puskát és a ruhát kivéve. Amikor megkérdezem, hogy azok hol vannak, azt a választ kapom, hogy az ellátmányosnál vannak letétbe. Akkor gyerünk oda, kell valami csúzli, meg valami ruha, mert így pólóban meg nadrágban lassan hideg lesz.

Lemegyünk az ellátmányoshoz, aki csak annyit mond, hogy fegyvert és lőszert ad, meg egy távcsövet a puskámra, a többit kérjem a kisérőmtől. Rendben felelem, majd a mellettem álló katonához fordulok. Akkor kapok valami ruhát, vagy legalább a régit adják vissza. Csigavér haver, mindjárt kapsz valami ruhát, majd mikor odaérünk a többiekhez, Kerub a kezembe ad egy zsákot, benne egy páncéllal. Ezt vedd fel Rosszfiú, húzd a fejedre a sisakot, tárazz be és menjünk. Randink van Luciferrel...

Ha esetleg valaki idézetet vagy regénycímet találna a szövegben az nem a véletlen műve...

Hajnalodik mikor felébredünk, elaludtunk....nem is csoda.Viszont nem a gyengélkedőn fekszünk, szóval Borisz fedezett minket amíg ki voltunk ütve.Feltápászkodom, felhúzom magammal Antinovicsot is, nyújtózunk egyet, és már a talpunkon állva várjuk a váltást,igaz még kicsit dülöngélünk....8 perc, és már jönnek is.Borisz elmegy aludni, ő egész este őrködött,de mi kipihentek vagyunk.Míg kucsmás barátom elmegy reggelizni, én körülnézek 1 kicsit...úgysem volt még rá nagyon időm, és éhes sem vagyok.Bóklászok a bázison, a fő betonútról egy kisebb földút ágazik le, nincs 10 méter hosszú.... a végén egy kisebb épület, teljesen benőtték a növények. Utat török magamnak, még be is van zárva...úgytűnik az alapítókat nem fűzte érdek ennek kinyitásához.Sebaj, ami késik nem múlik.Felveszek a földről 1 nagyobb vasdarabot, és nekiveszülök az ajtónak.A rozsdás vas simán enged...Bemegyek, dohos épületszag terjeng...félhomály, nemsokmindent látok...Lassan hozzászokik a szemem a derengéshez, annyit már ki tudok venni hogy ez valami műhelyféle....Egy pár rozsdásodó satupad, egy lerobbant eszterga, néhány állvány 1-2 szerszámmal....ez a hely még jó lehet valamire...elmegyek enni valamit, kezdek éhes lenni.Reggeli közben gondolkodok, mit kéne csinálni azzal a kis épülettel.Nyugodtan merengek, és valahogy a gondolataim elkalandoznak...tulajdonképp nem is lőttünk még a fegyverekkel amiket megvettünk.Ki kellene próbálni egy dragunovot....lesétálok a raktárhoz, szépen nyugisan vételezek egy dragunovot,meg hozzá egy pár lőszert.Fogom magam, és kisétálok a bázis egyik széléhez,az egyik roncsra kirakok egy vodkásüveget, elsétálok 50 métert, szép lassan célzok, és meghúzom a ravaszt, de csak 1 kattanást hallok.Meghúzom megint, csak kattan.Érdekes... Elindulok visszta a raktárhoz, de a fegyvert nem viszem vissza, hanem berakom a barakkba, a raktárból pedig kihozok másik 3 dragunovot.Nem sétálok el a bázis végéig, csak egy nyugisabb helyet keresek, berakom a következő fegyverbe a tárat, rácélzok egy közeli fára, és megpróbálok lőni.Most sikerül.Mégegyszer, és megint...ez jónak tűnik...Végigpróbálom a másik 2-őt is, eddig összesen 4-ből 2 működik....Visszasétálok a barakkba, előveszem a fegyvertisztító készletem, és elkezdem szétszedni az egyik dragunovot......

Vissza
Top Alul