Reggel felkelek és megyek ki egy picit körbenézni. Mindenki alszik még. Legalábbis azt hiszem mert minden ajtó zárva. Belépek a főterembe. Mindenki halott. A tudós, a katonák, vérben ázik minden. A megcsonkított hullák az asztalon vannak, mind úgy néz ki mintha ettek volna belőlük. Ennek a fele se tréfa. Felkapok egy pisztolyt és benyitok Maria szobájába hogy jól van-e. Ő is hlott. Két macséta áll ki belőle és hiányzik az egyik karja. Valami van a sarokban, látom. Olyan mint egy ember. Mondom:
-Koma! Mi folyik itt?
Megfordul én a szájából lóg ki Maria keze. Kiköpi és nekem támad. Belelövök de leterít. Kiharap egy darabot a nyakamból. Én fulladozok a saját véremben ő meg elkezd röhögni. Ekkor ébredek föl. Csak álom volt. Izzadok. Megtudakolom Jurijjtól hogy mivan:
-Jurij! Mi volt ez?
-Ez.......Csak álmodozás. Elgondolkodtam arról hogy hogyan ölném meg őket. Te meg beléptél az álmomba. Nem akartalak így elintézni téged, csak megijedtem hogy te mit keresel itt. Bocs.
-De miért gondolkozol ilyeneken?
-Nem öltem meg szinte senkit egy jóideje. Megérthetnéd, vannak igényeim méghozzá sok.
-Tűrj! Majd megölhetsz valakit hamarosan.
Felkelek és veszek egy hideg zuhanyt. Még mindig félek. Kinézek az ajtón, sehol senki. Itt bajok lesznek. Felkapom az AK-t és kimegyek. Tudom mi lehet. Jurij begőzölt és megölt mindenkit. Óvatosan megyek. Benézek a főterembe. Nézem, vércseppek az asztalon. A franc. Mellettünk, a WC-ből hangokat hallok. Valami leesett. Kinyitom, a tudós az. Mondja:
-Jészuskám! Tegye le azt az izét mielőtt kiböki valakinek a szemét!
-Mit csinál? Mitől véres az asztal?
-Hát, papírmunkát végeztem és mikor egy levelet bontottam ki véletlenül elvágtam a kezemen az egyik főeret.
-És az a csörömpölés?
-Az arcszeszt elejtettem. Tudja, az arcszesz összehúzza a sebet, és fertőtleníti aminek az eredménye hogy nem fertőződik el. Hamár fertőződés, meséltem már hogyan járt egy kollegánk akinek nem fertőtlenítették le a sebét? Ó a jó öreg Markus. Képzelje-
-Nem érdekel bocsi. Csak megnéztem minden oké-e. Azt hittem betörtek ide.
-Betörni? Höhö! Ide egy tankkal nem lehet betörni! 30 centi vastag tömör acél falak, golyóálló üvegek, légzár, ami ide bejut annak csak gratulálni tudok! Mert hogy nem jut túl semmi a légzáron az biztos!
Megnyugodtam és visszafeküdtem. Nem tudtam elaludni. Megint felkelek és elgondolkozok. Valamit elhagytam. A franc! Az Agropromban hagytam a Dragunovomat! Pedig az de jól jönne! Vissza kell mennem érte. Megkérdem:
-Van még egy dzsipp kölcsön?
-Nincs. Csak egy golf autó.
-Golf autó? ITT? A ZÓNÁBAN????? Mi haszna?
-Kissebb utakra. Mondjuk ha kiruccan a kötelesség bázisára.
-De én az Agropromba akarok menni.
-Akkor, ezesetben a dzsippet ajánlanám.
-Van még egy dzsipp?
-Nincs. Az van amit totál kárra törtek, mondhatnám az önök nyelvezetén is: tropára ment.
-Értem. Nincs valami más?
-Nincs. A golf kocsi meg a dzsipp.
-Jó.
Felpakolok és kimegyek a dzsipphez. Egy tudós éppen szereli. Kérdezem:
-Fog még menni ez a kocsi vagy visszük a méhtelepre?
-Fog menni, csak nem idén. Sok idő mire megcsinálom.......... Várjál! Kéne kocsi?
-Jah.
-A kötelességiek bázisán van egy kocsi. 50 000 rúbelért a tied.
-De nincs 50 000 rúbelem!
-Ezesetben bocs.
Elindulok gyalog. Másfél óra mire hazaérek. Otthon, látom zajlik az élet. Mindenhol Stalkerek. Nem keveredek összetűzésbe velük inkább elsunnyogok. Elmegyek a rejtekhelyemig, ott leveszem az álcát róla és leugrok. Lent, megtalálom a Rad lőszert, a puskát, hozzá töltényeket. Felkapom. Ivánhoz benézek, már eléggé szépen fest, már egészen összefonnyadt és olyan mint egy múmia. Többen is vannak itt, akiket Jurij megölt régebben. Mondja:
-Azok a Boldog szép napok........
-Jah. Na, viszlát Iván, majd még találkozunk.
Kimegyek és indulok vissza Yantarba. A kötelességi bázisra érek mikor már sötétül. Megyek a Vad vidék felé de mondják:
-Biztos vagy benne?
-Biztos.
-Este a vad vidék veszélyes hely. Banditák, vérszívók, snorkok, rágcsák, és még ki tudja milyen fenevadakat teremtett meg a zóna amikről még nem is hallottunk életünkben.
-Vállalom a kockázatot.
-Rendben. De siess. Most van, 18:00. Ha 20:00-kor sötétedik, ekkor van mindig a mutánsok vadászideje. No, ha eddig nem érsz át a Vad vidéken akkor neked harangoztak.
-Értem.
Nekiestem. Elértem a feléhez, nézem az időt, 19:30. Francba! Elkezdek futni. Mikor átértem rajta akkor volt 20:00. Hallom ahogy a vérszopók, snorkok, és még pár lény aminek a hangját életemben nem hallottam elkezd ordítani. Elrohanok onnan. Visszaérve Yantarba, az első dolgom hogy bent a szobámba átnézem a dragunovot. Megyek a dokihoz, és 5000 rúbelt rászánok egy felszerelésre. Mondom:
-Egy tisztítófelszerelés lesz jóuram.
-Milyen? Alap, pro, expert, deluxe?
-A deluxe mennyi?
-Kereken 5000.
-Akkor azt kérem.
Elővesz egy nagy aktatáskát és átnyújtja. Bemegyek a szobámba és villanyfénynél átnézem a puskát. Nem a legrosszabb állapotban hagytam ott de a rozsda már eszi. Egy kis rozsdaoldót fújok be a zárszerkezetbe, a ravaszba, a csavarokba, majd meglazítom őket és szétszedem a fegyvert. Minden darabot óvatosan átvizsgálok, megtisztítom őket a végén meg óvatosan, ügyelve rá hogy minden a helyén legyen összerakom. Mikor ez kész a tárakat vizsgálom meg. Minden oké. Gondoltam kipróbálom de elvetettem mert kellene egy spotter. Elteszem a fegyót, Az AK-t nem pucolom ki mert még új. Mikor kész vagyok elteszem a felszerelés és megyek enni. Mivel én már nekik dolgozom ők állják az étkeztetést. Leülök, maria mellém ül. Elkezdünk beszélgetni:
-Jurij! Hol voltál azelőtt hogy idejöttél?
-Én? Én, nos az Agropromban húztam meg magamat. Van ott egy rejtekhelyem. Ott laktam Ivánnal a volt barátommal.
-Volt?
-Meghalt.
-Te jó ég hogyan?
-Hát, nagy punk volt régebben meg minden, és mondta hogy látott kommunistákat. Csatlakozni akart hozzájuk mert jófejnek tűntek. Mikor csatlakoztunk, rá egy napra egy csapat katona támadott meg minket. Mikor visszatámadtunk Jurij bement és meg akarta ölni őket. Jó késdobó volt. Késsel támadt rájuk. De kivették a kezéből és gyomron szúrták. Most ott van a rejtekhelyemen, a testében a késeivel. Meg fogom találni azt aki ezt tette vele.
-De hogyan?
-Az egyik katonát fejbelőttem íjjal. Mivel erős sisak volt rajta, nem halt meg. De eléggé nagy heg keletkezhetett az arcán. Ha megtalálom akkor kiszedem belőle ki ölte meg a barátomat és bevégzem.
-Utána mi volt?
-Utána, bementem a mocsárba. Egy új frakciónak, a Tiszta Égboltnak segítettem.
-Tiszta égbolt?
-Valamilyen háborút folytatnak a renegátok ellen. Engem nem érdekel. A lényeg, hogy ott szereztem a sebesüléseimet.
-Hogyan?
-Hátulról belopakodtam a fő épületbe. Felmentem a főnökhöz akire bomba volt erősítve. Plusz pár gázpalack is volt a szobában. A főnöknek a kezét a falhoz szögeztem és beállítottam a bombát 10 másodpercre. Kirohantam, ki akartam ugrani az ablakon de előbb robbant a bomba és kirepültem. Megégtem, nekiestem egy sziklának és elájultam. Majd visszavittek, meggyógyítottak, és kaptam egy maszkot aminek az elején koponya van tudod azt.
-Értem. Ivánnal hogyan ismerkedtél meg?
-Az volt, hogy az egyik haverommal elmentünk leleteket keresni de csak banditákat találtunk. Elraboltak és a haveromat megölték. Aztán csak arra lettem figyelmes hogy a banditák késsel a fejükben összeesnek. Kimentett.
-Mi voltál mielőtt a zónába jöttél?
-Hm.....Az régen volt.
Jurij közbeszól:
-Mond meg neki hogy zsoldos voltál!
Mondom:
-Hm....Zsoldos.
-Zsoldos?
-Igen. Zsoldos.Egyedül dolgoztam. Íjjal.
-Hol dolgoztál?
-Kuba, Oroszország, Afrika, Amerika, Anglia, Ukrajna, Magyarország, és itt a zóna.
-Ennyi helyen?
-Igen. Kubában egy diktátor ellenségét kellett levernem. Sima ügy volt. Afrikában meg is kellett találnom egy felkelőt. 2 hónapot töltöttem ott mire sikerült megtalálnom, ezalatt megöltem 50 embert, 3 oroszlánt, 10 skorpiót és 1 kígyót. Oroszországban meg kellett védenem egy nagykutyát. A régi barettemen volt is két lyuk, oda kaptam a kitüntetést egy kitűző rajta sarló és kalapács. Amerikában ott annyi dolgom volt hogy lelőjjek egy palit. Nem tudom ki volt az, nem tudom miért csak mondták. Angliában egy szektát kellett kivégeznem. 20 ember, ciángázt engedtem a szellőzőbe és bereteszeltem az ajtót. Ukrajnában, Kievben kellett elintéznem egy kis útszéli punkot. Az volt hogy a gyerek egy nagykutya lányát megölte a nagykutya meg szólt nekem hogy intézzem el a kölyköt én meg megtettem. Akkor, Magyarországon, nos, ott az volt hogy itt Oroszban volt egy figura, egy másik zsoldos aki meg akarta ölni az embert akit meg kellett védenem, nos, megakadályoztam de ő kereketoldott MO-ra. Ott elkaptam és élve beledobtam a folyóba. Aztán, nem lett kereset, alig jutott egy napra élelem, ezért bejöttem ide.
-És háborúba harcoltál?
-Nem. Nem kértek ilyenre hála istennek.
-És hogyan lettél zsoldos?
-Az volt, hogy beléptem a Légióba. Ott kiképeztek és az időm lejártával hazaküldtek. Betettek egy adatbázisba és mivel kiváló teljesítményt nyújtottam a teszteken és a lövészi eredményeim kiválóak kaptam egy munkát. Majd a következőt, és a következőt végül a kis panelszobából villa, a Suzukiból Lamborghini, a kínaiból vett ruhákból felsőkategóriásak lettek, és így tovább. Végül már a legtehetősebbek közé tartoztam. Akkor kezdett elfogyni a meló. Nem volt semmi. Ekkor kezdtem el visszafejlődni. A Lamborghinit el kellett adnom, a villát le kellett cserélnem egy kissebb panelszobára, a ruhákat el kellett adnom, és a végén már alig ettem egy szelet kenyeret naponta. És eljöttem.
-Értem.
-Te hogyan kerültél ide?
-Én az egyetemet elvégeztem és kutatóként.
-Dr. Maria?
-Igen. Szép hely ez a zóna.
-Tudom. Én is szeretem.
Befejeztük a kajálást és elindultunk vissza a szobánkba. Maria be akart menni a szobájába de mellé álltam. Megfordul, megcsókol és menne be a szobába de én elkapom és én is megcsókolom. Kimegyek vissza a helyemre. Örülök.
-Minek örülsz te marha!
-Jajj, Jurij! Hagyjál már! Ez nélküled is jó nap lett volna.
-Igen, de már a szobájában voltál, már le is feküdhettél volna vele, miért nem tetted. Tied a csaj.
-Nem csak szex van a világon te perverz köcsög!
-De én csak arra tudok gondolni.
-Mi?
-Nem veszed észre? Te vagy a jó, a szép, az aranyos én meg a te ellentéted.
-Hajj, miért egy ilyen hülye lett a másik énem?????
-Vagy megszoksz vagy.....nos....megszökni nem tudsz.
-Hajj......
-Jólvan! Kussolok!
Végre elkussolt. Most, lefekszem aludni. Jó volt ez a nap.
Azta. Ennyit régen írtam. Remélem tetszik
.