Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
Nem támogatom a vitát, ezekben a haragos időkben. De ha személyeskedés nélkül tudunk írni, üsse kő. Kérdezhettek tőlem is.

TI nem vagytok normálisak. Szinte a semmin vitatkoztok kb azt veszem le belőle hogy kinek milyen neveltetése volt (vagy hogy milyen nem volt). Königs kb úgy reagált mint én a hülyeségben nem valami nagy király. Ramirez hidd el van olyan 9 éves aki komolyabb sok felnőtt embernél. Jó sok dolog van amiről tudnotok kéne. Talán Nabu tud 1-2 dolgot de, ő meg mindig warnt kap (tényleg most pont miért?). Na mind1 inkább azt próbáljátok kitalálni, hogy hol lesz a következő háború, mert én már 2009 óta tudom....

Nyugodtan belehet dobni bármilyen témát, épp ideje megtanulni elfogadni egymást. HA valakinek más a véleménye akkor nem lehet megvitatni egyáltalán mert rövid időn belül a bazdmeg anyád kurva dirr durr következik....

Ramirez":wwidewvw mondta:
Nem támogatom a vitát, ezekben a haragos időkben. De ha személyeskedés nélkül tudunk írni, üsse kő. Kérdezhettek tőlem is.

Ha van Isten,hogy tűrheti ezt a sok szenvedést és fájdalmat,ami a homo sapiens történelmét végig kíséri eddig és ezután is?

Én meg azt gondolom, hogy az istent azért találta ki az ember, mert nem bírja elfogadni azt a tényt, hogy meg fog halni.Ja és még azért, hogy tudják jóra motiválni a többi embert és, hogy legyen felállítva valamilyen értékrend is.Sőt, még arra is jó volt, hogy ha valami nem sikerült akkor azzal lehetett megmagyarázni ha valami nem sikerült.És még a király is Isten hatalmából lett király.Tehát mindenképpen praktikus dolog volt a középkorban.Mármint az uralkodó osztálynak az, hogy sikerült elhitetni a sok hülyével.Már bocsánat.

Én a magam részéről azt gondolom, hogy a világ túl bonyolult és túl összetett ahhoz, hogy ezt ennyire le lehetne egyszerűsíteni.Megaztán én semilyen bizonyítékot nem látok a létezésére.Az emberek egy indokként, egy magyarázatként találták ki, mert nem tudták, még elképzelni sem hogy a világ hogyan jött létre.Gondolom én.

én inkább a tényeket kedvelem mint a hiteltelen dolgokat, mint kb isten létezése, öszintén, abban sem hiszek amit a biblia mond Jézus 3 napon feltámadott....
nem támadott az fel, nem ingyen őrizték azt, hanem zsoldosokkal, azokat lepénzelték, azok meg elgörgették a követ az útból, a nép meg eltemette azt jó van...
és érdekes is ami a középkorban volt, meg elötte: a bíborosoknak, és egyébnek honnan volt annyi pénze?
hacsak nem a paraszttól... isten biztos nem adott nekik, mert szerintem pénzt veretni még ő se tudott...
ez egy szaros történet... szent szaros

DE ha szerintetek nicsn Isten akkor Sátán sincs??. VAgy gonosz??

Apropó az Isten káromlásokat is sokan használják akkor miért h nicns isten??

CSiga: Hát ez jó kérdés, de mosts a világ állasa szerint ahgyja az embereket tevékenykedni mert hiszen úgyis mi akarunk mindnet irányítani most hagyja hadd csináljuk amit csinálunk sztem. Másfelől ha nem hiszitek egyiket sem akkor miben hisztek??
Én nem vagyok vmi jó hívő ember elismerem, de mégis segített nekem sok mindenben sok mindent kaptam már tőle és ti is csak éppen lehet h nem vettétek észre.

rayder":1x4gbvgj mondta:
TI nem vagytok normálisak. Szinte a semmin vitatkoztok kb azt veszem le belőle hogy kinek milyen neveltetése volt (vagy hogy milyen nem volt). Königs kb úgy reagált mint én a hülyeségben nem valami nagy király. Ramirez hidd el van olyan 9 éves aki komolyabb sok felnőtt embernél. Jó sok dolog van amiről tudnotok kéne. Talán Nabu tud 1-2 dolgot de, ő meg mindig warnt kap (tényleg most pont miért?). Na mind1 inkább azt próbáljátok kitalálni, hogy hol lesz a következő háború, mert én már 2009 óta tudom....

Nyugodtan belehet dobni bármilyen témát, épp ideje megtanulni elfogadni egymást. HA valakinek más a véleménye akkor nem lehet megvitatni egyáltalán mert rövid időn belül a ****meg anyád **** dirr durr következik....

tud valamit ahan :)

Csiga, hát ja jogos.
Csillagocskával is ez1× köbö 1et értek.
Sztem(rövidített): nincs isten, nincs sátán, jó és gonosz ember, AZ van. Mint említettem sok a vallás és kevésnek lehet igaza, vagyis vmeiknek tuti nincs, nem ismerek anyira sokat, a kereszténységet kb, kicsit az iszlámot meg valameik indiában feltaláltról tudom h: ha lemondunk a vágyainkról akkor +szűnik a szenvedés (nemá télleg? ja, ha semmit nem akarunk elérni nem is baj h nem érjük el!). Na ez a HÜESÉG!
1előre enyi, vitatkozzunk rendesen (na nem nytanóra csak rendben) érv-ellen~-magyaráz.

az emberből... senki sem szent, sosem volt, és nem is lesz olyan ember aki legalább 1 úgymond isteni vétket el nem követett volna.
a kérdésedre felelve nem hiszek istenben, a világbékében a menyben és a pokolban, de hiszek abban hogy minden amit elérünk, azt mi magunk tettük, és nem egy háttér béli erő akarta így.
legyen az isten vagy allakh, vagy mittom én ki...
szerintem ez ember a maga sorsának irányítója, én ebben hiszek!

Vic neked ezt sose fogom kiverni a fejedből mert már beléd nőt. Észre se veszitek hogy hány istenben hisztek, és mind mást akar de a legtöbb hit azt mondja hogy isten csak 1 van..... Ez is egy jó nagy ötlet volt amivel lehet irányítani az embereket. Ismerek sok olyan embert aki, úgy vallásos hogy szerintük van isten, de az nem úgy létezik mint mondjuk Jézus... Olyan "gonosz" tervek vannak a jövőre hogy el se tudod képzelni... Azokat tuti nem hagyná. Az a gond hogy a vallásos ember szerint ha azt mondom nincs isten az baromság, mert akkor " KI TEREMTETTE A VILÁGOT EZ BAROMSÁG VAN ISTEN MERT MÁSKÉPP NEM LÉTEZHETNÉNK" szóval én ebbe a témába többet nem fogok beleszólni mert innentől ez következik. Szerintem mindenki isten mivel mindenki képes teremteni és pusztítani, ha már mindenképp kell hogy legyen.

Igen képes minden ember teremteni és pusztítani de feltámasztani is ?? És úgy h ugyan az az ember maradjon??. Mert nem hinném.
Nincs sátán idézd meg és meglátod h van csak ne h visszafele süljön el

De még nem nőtt belém meg nem szállt meg a szent lélek.

A mai ember már szinte csak a tudományok embere amit nem láthat és nem foghat meg az nincs is mivle nem látja Istent és nem foghatja meg ezért már nincs is.

feltámasztani? ez miféle hülye kérdés? ha feltámasztást akarsz látni, nézd meg a múmiát meg a múmia vissza tér-t et na abban feltámasztják imotepet, de alapvetően ez baromság.
jó sokk tappancsokkal vissza lehet hozni egy embert akinek leállt a szíve, de ha fejbe lösz valakit, azt isten se támasztja fel.... hiába mindent tudó

Ez nem hülye kérdés ha tudzs teremteni meg pusztítani akkor ennek is menni kéne nem??

Szerintem az értelmes,érveken alapuló vita előrébb viszi a világot.
Továbbra is várom Ramirez válaszát.

rayder:Magam se tudom. Unatkoztak ,és úgy látták ,hogy már rég kaptam. :)

Isten a világ teremtője. Azért adott szabad akaratot ,hogy rendelkezzünk az életünkel ,és neki tetsző életet éljünk. Amit életünkben teszünk az holtunkban visszhangzik.

Huhú, most értem haza, neki is látok a válaszadásnak:
Csiga07: Isten szabad akaratot adott nekünk. A szenvedést nem ő okozza, hanem mi a gyarlóságunkból fakadóan. Ha valamit tenne ez ellen, például egy csapásra megölné az összes bűnözőt, az már nem lenne szabad akarat. Ez azért szükséges, mert a mi földi létünk határozza meg azt, hogy a mennybe kerülünk-e.

kiscsillag: Tárgyi bizonyítékot nem lehet találni egy fizikailag nem létező lényre. Ezt nem értik meg a vallástagadók. Sokan a bibliai történetekről akarnak meggyőződni, azok nagyrésze (főleg az ószövetségben) pedig szerintem tanmese.

Scarecrow: A középkorban a katolikus vallás megerőszakolta a saját tanait. A pénzt egyrészt a tizedadóból, másrészt pedig az ún. bűbocsátó cédulák, és ilyesmik eladásából szedték be. Meg nyilván a tehetősebb nemesek anyagi javaikkal is hozzájárultak az egyház támogatásához. A vallás nem az egyház, ez ellen az istentelen rendszer ellen háborodott fel Luther és Kálvin is, akiknek a vallásom köszönhetem.

Scarecrow2: Ugye milyen hihetetlen dolog? Épp ezért csoda a feltámadás. Megtörtént, számomra nem kétséges. És velünk is meg fog majdan.

Vissza
Top Alul