Olvasta valaki a gépnarancsot?Ott is fennáll az a kérdés, hogy melyik a jobb.A szabadon választott rossz, vagy pedig az a jó, amire kényszerítve vagyunk.Szerintem a szabadon választott rossz.Bár igazából nincs olyan , hogy jó vagy rossz, minden nézőpont kérdése, meg stb.
Nekem nincs lelkiismeretfurdalásom azért, mert afrikában éheznek, sőt nem is nagyon szokott eszembe jutni, mert engem egyáltalán nem érint, és a világon történő rossz dolgokkal is így van.
És hogy honnan ered a rossz?Nincs olyan , hogy rossz, mert annak aki ezt teszi, annak ez mindenképpen ésszerű, számára jó döntés.Vegyünk mondjuk egy triviális példát, mondjuk Hitlert.Németországnak jól jött a plusz munkaerő és a megölt emberek eltulajdonított dolgai, ugyanakkor nekik illetvea családjuknak nem jöt valami jól a holocaust.Tehát ismétlem minden csak nézőpont kérdése, ez pedig függ a téged körülvevő környezettől, az eddigi életben téged ért élményektől, a nevelésedtől, és más külső hatásoktól.Ezekből a dolgokból a fejedbe összeáll egy massza, amit világnézetnek, vagy gondolkodásmódnak hívunk.
Az emberben két nagyon ősi és erős ösztön van.Az önfentartás és a fajfentartás.De ebből az önfentartás az erősebb, legalábbis szerintem.Tehát az lenne a logikus, hgyha az éhező helyett inkább te eszed meg a megszerzett kaját, hogy te ne éhezzél és ne halj éhen.A saját család más dolog, mert esetenkét a szülő megvonja a szájától a falatot a saját gyermeke javára ,de más gyermekei számára soha.
Ezekről a kérdésekről én csak eléggé kezdetleges és zavaros képet tudtam csak összehozni, de ne várjatok sokat egy kis probafingótól.Szerintem az élet arról is szól, hogy ezeket megértsük.