Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
Isten teremtett minket ilyenné,gyarlóvá.
A kérdésem tehát továbbra is fenn áll.
Nem a bűnözőkre gondoltam,nem büntetésre kérem Istent,hanem jutalmazásra,például kenyérre,ivóvízre,Afrikába,a sok éhező gyereknek.

A sok éhező gyerekről nem Isten tehet. Nekünk kellene őket támogatnunk, de nem tesszük ezt.

értem a felfogást, amit rosszat tesz az ember az a saját gondolkodásunk, de ha valami jó történik akkor rögtön istent kell dicsőíteni mert hogy ő mien jó tevő, mindentudó és a többi xarság, komolyan van olyan aki szentül vakul szemellenzővel el hisze ezt az egész maszlagot???
most komolyan, nem hülyeség ez egy kicsit?

Csiga07: Isten nem gyarlóvá teremtett minket, hanem önállóvá. Nézzünk egy példát. Ha megy egy kutya, és lát az út egyik szélén egy darab húst, a másikon pedig egy szenvedő bajtársát, melyiket választja? Segít a társának? Ugyanmár, a húst. Mit csinál egy ember, ha van lehetősége a pénzt a saját javára használni, vagy segíteni a szegényeknek? Akkor arra fog törekedni, hogy neki jó legyen.
Erre találták ki a lelkiismeretet, ami segít nekünk dönteni ebben. A lelkiismeret az, ami megkülönböztet minket az állatoktól.

Ha a gyerekem éhezik,én bizony a húst választom.
A lelkiismeretet sokszor felül írja az ésszerűség.Ebben egyet értünk?
Az önálló döntést gyarló emberek hozzák,akik hibáznak.

Olvasta valaki a gépnarancsot?Ott is fennáll az a kérdés, hogy melyik a jobb.A szabadon választott rossz, vagy pedig az a jó, amire kényszerítve vagyunk.Szerintem a szabadon választott rossz.Bár igazából nincs olyan , hogy jó vagy rossz, minden nézőpont kérdése, meg stb.

Nekem nincs lelkiismeretfurdalásom azért, mert afrikában éheznek, sőt nem is nagyon szokott eszembe jutni, mert engem egyáltalán nem érint, és a világon történő rossz dolgokkal is így van.

És hogy honnan ered a rossz?Nincs olyan , hogy rossz, mert annak aki ezt teszi, annak ez mindenképpen ésszerű, számára jó döntés.Vegyünk mondjuk egy triviális példát, mondjuk Hitlert.Németországnak jól jött a plusz munkaerő és a megölt emberek eltulajdonított dolgai, ugyanakkor nekik illetvea családjuknak nem jöt valami jól a holocaust.Tehát ismétlem minden csak nézőpont kérdése, ez pedig függ a téged körülvevő környezettől, az eddigi életben téged ért élményektől, a nevelésedtől, és más külső hatásoktól.Ezekből a dolgokból a fejedbe összeáll egy massza, amit világnézetnek, vagy gondolkodásmódnak hívunk.

Az emberben két nagyon ősi és erős ösztön van.Az önfentartás és a fajfentartás.De ebből az önfentartás az erősebb, legalábbis szerintem.Tehát az lenne a logikus, hgyha az éhező helyett inkább te eszed meg a megszerzett kaját, hogy te ne éhezzél és ne halj éhen.A saját család más dolog, mert esetenkét a szülő megvonja a szájától a falatot a saját gyermeke javára ,de más gyermekei számára soha.

Ezekről a kérdésekről én csak eléggé kezdetleges és zavaros képet tudtam csak összehozni, de ne várjatok sokat egy kis probafingótól.Szerintem az élet arról is szól, hogy ezeket megértsük.

ez komolyan jobb mint egy filozófia óra :) egyszer lehetne egy fórum találkozó valahol összejöhetnénk mondjuk 1 délutánra , aztán egy sör mellet midnent ki lehetne beszélni .

Én benne vagyok, mert sokkal hangulatosabb lenne élőben beszélni, mint így a billenytűket nyomogatva vakon.De nekem sör helyett ha lehet dianás cukorkát tekintettel zsenge koromra.:D De amúgy a találkozó tényleg nem rossz ötlet!

Kiscsillag.
Lezuhan egy repülő amin a szüleid ülnek csak....az kinek jó?

A repülőgépgyárosnak, mert rendelést kapnak a légitársaságtól az új legyártására.
Annak, aki nem kedveli a szüleimet, vagy engem.
És a temetkezési vállalkozónak, feltéve, ha marad belőlük annyi amit el lehet temetni.

Szinte éreztem....de ha én utálok valakit és meghal annak nem kezdek el örülni. A repülőgépgyártó cégek sem örülnek mert árt a hírnevüknek hogy lezuhant egy repülőjük. Valószínűleg nem marad annyi belőlük.

Nézd, most fel lehetne hozni ezer, meg ezer indokot, ez az én véleményem, ha mást gondolsz akkor írd le.

kiscsillag":y1qb0b22 mondta:
Én benne vagyok, mert sokkal hangulatosabb lenne élőben beszélni, mint így a billenytűket nyomogatva vakon.De nekem sör helyett ha lehet dianás cukorkát tekintettel zsenge koromra.:D De amúgy a találkozó tényleg nem rossz ötlet!

2 éve vagy ,hogy lett is volna de sajna elmaradt.. szerintem pesten mondjuk a west end-be el lehetne jönni.. az viszonylag midnenkihez közel van :)

akármi , annó az az ötlet nem jött össze ,hogy Szarvason lett volna pár nap , így vonattal vagy akárhogy midenki szépen felgyün pestre oszt ott a west end , eltöltünk pár órát aztán mindenki megy amerre gondolja :D

na erre nem fogok visszaírni semmit , ja de igen nekem nem fogsz hiányozni , mellesleg a dolog ötlet szinten létezik , aztán akármi lehet belőle .

Vissza
Top Alul