Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
Ez különben jellemző,sajnos. Ettől azonban én tudok cifrábbat is mesélni,már ami a társasházban lehúzott 15 évet illeti.
Ím az első emlékezetes történet,melynek címe: "Életre-halálra egy szem dió miatt!"
Nos,az úgy esett,hogy ennek az épületnek voltak néhányan őslakosai is,akik gyakorlatilag annak felépülése óta éltek itt. Ennek megfelelő módon és mélységben gyűlölték is egymást. Az egyik szereplő-nevezzük Jóska bácsinak-nyugdíjazott,tudálékos figura,aki egy ibér-diófát ültetett a sufni garázsa mögé-amit itt megjegyzendő módon építési engedély nélkül épített,ráadásul közművön áll,alatta gázvezeték húzódik,bár ezzel nincs egyedül,mert a házban másnak is van ilyen olyan kisebb vagy nagyobb méretű garázsa,sufnija.
A másik szereplő egy már csak névleg itt lakó,de még garázstulajdonos-nevezzük őt Pista bácsinak-egy állandóan,mindenkit kritizáló nagyképű alak.
A két szereplő egyáltalán nem szívlelte egymást,de az ellentét gyökerei oly régre nyúltak vissza,már az okát sem tudták ,inkább megszokásból utálkoztak a másikon.
Egy nap-szép szeptemberi reggel-Pista bácsi lefelé menet megállt Jóska bácsi fája alatt,s néhány diót szedett fel annak elhullatott termései közül a földről.
Azonban nem volt szerencséje ezzel a napfényes kora reggeli szüreteléssel,mert ebben a pillanatban -vajon ki tudhatná miért éppen akkor-kilépett az épület sarkánál az öreg Jóska bá,aki megvadult állatként kezdett üvölteni vele,eképpen: " Tedd le ,te szemét féreg,az az én dióm,te szar!"
Persze Pista bá sem volt rest,a kelő nap sugarai megcsillantak szemüvegén,s visszavágott hasonlóan negédes stílusban,aminek egy lassan elfajuló szópárbaj-egymás le és felmenő rokonságának felemlegetése,az anyák ősi foglakozásának megemlítése,valamint egymás politikai attitűdjének megemlítésével-,majd kibontakozó lökdösődés,majd egy két ütleg lett a vége,s a történések nagyon gyorsan pörögve haladtak a drámai kifejlett felé.
A drámai vég azonban feloldást nyert azáltal,hogy a házban nem rég költözött,de már újból más lakóhelyet keresgélő,folyton nyughatatlan Gyula éppen munkába indulván meglátta a két küzdő öreget,s pont az utolsó pillanatban lépett közéjük,amikor Jóska bá egy féltéglával-horribile dictu!!!-akarta a végső csapást mérni Pista bácsi fejére,egyszer s mindenkorra pontot óhajtván tenni a több évtizedes torzsalkodásra.
Gyula lefogta a kezét,és iszonyú hangon üvöltve választotta őket szét,megakadályozván egy szörnyűséges tragédiát, és egy szenvtelen hangvételű újságcikket a Délvilág második oldalán.....

És,ha gondoljátok,még mesélhetek hasonló dolgokat!

Jó a stílus eljen .

Én is társasházban élek, nálunk is volt már vita a bekerített udvarrészen álló diófa miatt, mivel az egyik élelmes lakó ősszel össze szokta szedni a diót és eladja. Erre jött a lakógyűlés és egy másik lakó (egy vén nyugdíjas öregasszony) el kezdett panaszkodni hogy milyen dolog az hogy a saját hasznára eladja a lehullott diót (nem mint ha a nyanya vagy valaki más egyszer is össze akarta volna szedni!!!).

A hócipőm tele a sztrájkkal.Gyakorlatilag mindenben megegyeztek,akkor meg minek csinálni a feszkót?

ÚRisten szerinted érdekli őket?:D teljesen másról van szó megint én már hamarabb megkaptam az infot hogy sztrájk lesz mint hogy bejelentették volna. semmi nem az aminek látszik. ne higgyetek a "HÍRADÓNAK"

Szrájk=nyomásgyakorlás. Ha nincs mellettük szimpátia(a budapestiek szimpátiája),nincs értelme és hatástalan.
És én nagyon nem vagyok mellettük!

Olyan jókat szoktam vigyorogni az ilyeneken. :) Szeretem a sztrájk szót, mert ha a szerb híradóba meghallom, tudom, hogy holnap nem megyünk iskolába. :D
A szakszervezetet is szeretem, mert ők adták a télapócsomagot karácsonykor. :) Olyan fincsi kaják voltak benne.

Épp ez a poén. Hogy nem kell! Bár az utolsó pár éve volt. Szerencsére, amikor nálunk bezárták az iskolát egy hétre az kocaflu miatt, azt nekem nem kell pótolnom, mert én akkora elballagok.

Valaki nem tudja hogy az Opera Mini-ben (tehát a mobilos verzióban) le lehet-e valahogy tiltani a képek letöltését az oldalakról? Szerintem sokkal kisebb adatforgalmat produkálna ha csak a szöveget töltené le.

ha előfizetsz 1gb-s csomagra , ami mondjuk 1000-2000 ft körül mozog akkor akár egésznap fent lehetsz a neten telóval is .Akkor sem fog kifogyni a kereted :D

Annyit nekem nem ér meg, elég a 480 Ft-os is :D (főleg email-ezéshez használom). Tegnap este kipróbáltam a fórumot, rendesen ment rajta minden, kivéve az RSS csatornát (pedig az lenne a legjobb). Eddig hétköznapokon sajnos nagyrészt csak délután tudtam feljönni, innentől kezdve viszont nincs akadály :twisted: :D .
Közben rájöttem hogyan kell letiltani a képek betöltését.

nekem 1gb-s csomagom vót , de mivel van netbook le is mondtam , így egyszerűbb :D

Vissza
Top Alul