Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
Arra viszontagság már rájöttem,hogy fura mód a használt cuccosokkal minden esetben szerencsém van.
Teljesen mindegy ,mit vásárolok,az ha jó,tökéletesen funkcionál még most is,s ha tudom ,hogy valami gebasz van vele-mert mondjuk így töredékáron juthatok hozzá,mint a motorjaimhoz tíz és tizenhétezer jó magyar Forintért-akkor javítás után tökéletesen szolgálnak.
Van nem egy használt-turkálós ruhám-,már bocs,de onnan öltözködöm 70%-ban,s tényleg tartanak,nem kopnak,nem szakadnak.
Vettem használtas mobilt,baj=NUKU!Immáron 2004 óta.(Nokia 3310-es ősrégi telo.)
Vettem használt Hitachi tunert,tudjátok azt a régi,nagy alugombos,deprez-műszeres,analóg skálás,buflák nyomógombos készüléket,egyszerűen csodálatos,precíz,semmi recsegés.
Lehet,hogy autót is így kellet volna választanom,s jobban jártam volna?
S,lehet,hogy a régi cuccosok jobbak lennének?

Abban van valami,hogy a régi cuccok jobbak.Nagyapám anno úgy mondta:Nem lopták ki belőle az anyagot.Én a 3. Ford Transitomat használom,de az elsőnek a legjobb a hangja még mindig.Nem könnyített motoros,benne van az anyag.

reggelt!

emberek ma majdnem irtam egy filmismertetot de nem talaltam nektek rola semmit se magyarul de meg angolul se, nekem megvan a film, oroszul sved felirattal. ha vki megis latna akkor vegye meg mindenkeppen mert nagyon jo film. a cime Russian Terror in Countdown, tomoren egy csecsenek es az oroszok kozotti konfliktusrol van szo amiben felakarjak robbantani a Moszkvai nagy cirkuszt + egy kis plutonium felhot bocsatani valameik orszagra. vmennyire igaz torteneten alapul. mindenkinek ajanlom!!!

A régi cuccok nem jobbak. Csupán van egy egyszerű összefüggés: az új cuccok közül a "rosszak" hamar kihullanak, tönkremennek. Statisztikailag azok, amik túlélik az első tulajdonost, valószínűleg a második vagy harmadik tulajdonos alatt sem fognak elromlani. Nem mellesleg emiatt virágzik a Vatera is és ezért veszek én is bizalommal ott vagy más aprós oldalakon bármit, ami nem túlontúl gyanús...

Nézd,Hispan.Én bizony komoly mérnök szakembertől tudom,hogy a 2000 után legyártott gépkocsik szinvonala enyhénszólva kérdéses nagyon sok esetben.
A mi családunkban két neves gyártótól származó,első autó van.Az egyikben hajtóművet ,a másikban pedig komplett szelepsort kellett cserélni.
Mindkettőt még a garanciaidő lejárta előtt.
Ez bizony gáz,és nagyon nagy szégyen! /VW Golf és Chevrolet,ugyan kérem...../
Az apámnak előtte három kocsija volt,egyikkel sem volt soha még csak a legkissebb probléma sem.

Persze nem lehet mindenre igaz a szabály, de a két említett kocsira is áll: egyrészt azok az autók már meghibásodtak az első tulaj alatt, másrészt (zárójelben) a Chevrolat az Daewoo... (vagy nem tudom hogy írják szóval az nem neves). Egyébként egyetértek: a nagy környezetvédelmi láz nagyjából annyit jelent, hogy "Kevesebb anyagot a kocsikba"... Meg minden másba is. De ettől a szabály még áll.

Viszont úgy tűnik,az ára nyomottabb.Tényleg,miben más ez így? lol2

Ja,igen,Hispan!
A szervízben annyira megriadtak,hogy ilyen hibát találtak,hogy az egyszerűen nem igaz.és el kell,hogy mondjam,nagyon jó és gyors munkát végeztek,szerintem kellemetlen dolog lehetett ez nekik is.Elmondásuk szerint nagyon ritka eset ez egy kikímélt és keveset futott,jól karbantartott autónál.Ennek okán mindenkinek,aki a környékünkön lakik,és ilyen márkájú kocsival bír,csak ajánlani tudom őket,mert nagyon becsületesek.Komolyan.
Persze az is röhej,hogy egy VW.....na,de mindegy.
Azóta semmi gond,de úgy gondoltam,ha meglesz a zsém,akkor jön a szoftveres tuning.Mármint a kocsiban.Azt mondják az okosok,hogy minden mostani átlag szériában van még kb.30-35 %-nyi erőtartalék a biztonságos tűrés-és a jóízlés?- határain belöl.Akkor meg miért ne?Neked/nektek mi a véleményetek?Kíváncsi vagyok! : :

csak az, hogy a cs-t nem szerették annyira mint a shoc-ot, viszont 1ben jobban kel majd :) meg ugye sokan 1iket se látták még, gondolom inkább megveszik 1 packba, divatos ez manapság... elég cask a half life packokra gondolni, vagy a diabló vagy battlefield... stb

ez nem pack ebben csak cs lessz semmi más ilyen gyémánt sorozatban vette meg haver anno a gears of war-t .

zombimorzsi: igazad van a szervizekben elég fura alakok dolgoznak multkor egy nyamvadt mp4 lejátszóra 1 hónapot kelett várnom és azt mondták nins baja ez működésével jár

Hú,Jim,az esemény nekem is nagyon ismerős!
Még 2003 nyarán vásároltam egy mp-3-as,de még cd-vel működő lejátszót,ami ráadásul még a leírása szerint valami video file-t is képes volt leolvasni.
A lényeg,hogy másnap utaztunk Korfura,és ott derült ki,hogy a kis édes kizárólag a gyári cd-ket hajlandó lejátszani.Megjegyzem,előtte otthon semmi baja nem volt.
A hazaérkezésünk után a MM áruház röhögve küldött el,mondván letelt a három nap.Hiába erősködtem,nagyon kötötték az ebet a karóhoz,hogy vigyem szervízbe.
No,el is mentem a megjelölt helyre,ott bevételezték,majd négy heti szorgalmas munka után-mikor már többször érdeklődtem-azt mondták,oké,kést,mehetek érte.Hozzáteszem,ehhez hatvan km-t kell utaznom a megyeközpontba.
El is mentem,de voltam oly alávaló,hogy vittem különböző gépek által írt cd-ket,teli mp-3-mal.
Kiderült,hogy nem működik,mire a szerelő elkezdett üvölteni,hogy biztosan rosszul vannak írva,és más gépeken más a formátum,ez nem is mp-3,meg hasonló badarság,de mindezt ÜVÖLTVE!
Én erre közöltem vele,hogy adjon egy olyan lemezt,amivel állítólag szól,s erre berakott egy gyári,legális zenei cd-t.Mondom,ez rendben van,ezt eddig én is tudtam,meg rendes zenei cd-vel ment is a dolog,én nem ezért hoztam ide,hanem mert a mp-3 formátumot nem olvassa be.
Erre tovább üvöltött,akkor már a főnöke is,hogy mit képzelek ,ez működik és kész.
Én erre közöltem velük,jó,akkor megyek a fogyasztóvédelemhez-három utcányira van onnét-s,így is tettem.
Ők is nagyon "kedvesek voltak",csak éppen a gyávaságuk nem nőtt ki a fejükön.Az előadónő csak mórikált,én meg akkor már tiszta ideg voltam.Annyit azonban sikerült végül is elérnem,hogy két hét múlva megengedték nagy kegyesen,hogy ugyanott levásároljam az akkor 19000Ft-ot,ami nem kevés pénz volt.Én meg vettem egy másik lejátszót,egy Samsungot,ami azóta is kiválóan működik.Hát ban ilyen.Ne csodálkozz.De a fogyasztóvédelemről azért nem gondoltam volna ezt.... :? Szomorú

hehehe, mi par eve vmeik "tesco" uzlethazba vasaroltunk(nem gyakran jartunk oda mert tudjuk h vacak meg stbi) es csak ugy bambulgatas kozbe talaltunk egy nagyon aranyos kb 1,5 meter hosszu 1 meter magas nagyon elethu barna medvet. neztuk az arcedulat ami ott volt a kornyeken de eggyiken se allt h a maci mennyi, a legmagasabb ar ami ott volt az vmi 7990 ft volt es vmi szammal volt jelolve h ebbe az osztalyba tartozik. gondoltuk ha annyiba kerul akkor elvisszuk mert nagyon megteccett nekunk (mar volt 1 hasonlo meretu oroszlanunk is) a penztarnal a kiderult h 23000 korul van az ara. erre mondtuk h az ar ami kivolt irva az 7990, erre mondtak h biztos nem a helyen volt. mi mar rohadt duhosek voltunk igy probalkoztunk vmivel: elkezdtuk mondani h ez a vasarlo atejtese ami megszegi a nemtom hanyadik paragrafust, furcsa mod olyan kussba lettek h az csak na es elvihettuk 7990-ert :D :D :D :D :D :D nemtudom mostansag bejonne-e de akkor meg nagyon feltek az ien dolgoktol.

Szia Tigris!

Igen,vannak állítólag ilyen urbánus legendák,aminek igencsak van reális alapjuk.,Én is hallottam olyat,hogy a tacskó áruházban hogyan vettek-persze csak a bennfentesek -mondjuk nevetséges árakon LCD-televíziót!
Az viszont tuti-merthogy a kollégám gyerekének vásároltunk-hogy egyes játékok pl.időnként gyanúsan olcsók.Ez momentán egy LEGO építőkészlet volt,nagy dobozban,sok sok alkotóelemmel,potom 1070 Ft-ért.Szertintem,egy nullát kihagytak.
A tacskó nem tartoz a kedvenceim közé,gyakran vettünk ott romlott élelmiszert,olyan büdi volt,hogy amnikor kibontottad,gázmaszkot kellett volna húzni,és silány minőségű,de azért nem olcsó műszaki árút.
Csak az a baj,hogy nálunk egyedül ők vannak jelen,Cora,Metro csak a megyeszékhelyen van!Sajnos.

Tibi!
A kenyérkéket ott sütik,onnan tolják ki,legalábbis nálunk.Kedvencem a bajor rozskenyér,aminek egy kis kereszt van a tetején,meg a sajtos kifli.

szerintem a Metro nah az is fos nem is kicsit még kb 3évvel ezelőtt kedves ismerősöm vett ott egy konfigot monitorral, nyomtatóval , nos maga a gép nem is volt olyan rossz de egy hét használat után úgy tönkrement hogy lehetett visszavinni , a szervíz vagy 4 hétig szivatta őket , a végén az lett hogy azt a gépet nem kapták meg ,de állítólag az ottani Metro vezetőjének megkapták a konfigját , ez nagyon szép meg minden de kb 2 hetenként járhattam ki hozzájuk vírustírtani meg xp-t újrarakni (mondjuk érdekes hogy eredeti xp ilyen fos volt ) . Mikor legutóbb voltam náluk akor már a monitor sem működött be sem lehetett kapcsolni (elképzelhető hogy a napi 345 órás géphasználat miatt :D ) . de a lényeg az hogy megszívták , a tanulság ebből az hogy Metro-ban és nagyobb áruházláncban NEM szabad venni számítástechnikai termékeket .

Melllesleg kinek hogy telt a húsvét ?? hmm

Vissza
Top Alul