Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
a szektorhibás hardokat ki szokás vágni, de ha nem akkor van rá módszer hogy elkülönitse az ember fia a hibás részeket de az sem megoldás előbb utóbb tönkremegy manapság meg potom pénzért hozzávágnak az emberhez 150 GB s hardot.

Ebből is látható,miszerint az informatikában olyan,hogy "minőségbiztosítás",gyakorlatilag nem létezik.
Szomorú dolog ez egy olyan világban,amely folyton erről papol,okoskodva,púposkodva kéri számon a kétkezi munkásemberektől a műszaki értelmiség húzóképes elitjéig a dolgokat-legalábbis itt európában-s eközben a Kínai Népi Demokratikus Köztársaság magasszintű munkerőivel,és munkaerkölcsével dolgoztat napi egy marék rizsért!
Li az egyik dzsunkán jól,Jeng a másikon rosszul pakolja össze a cucost,mi meg őrüljünk meg közben!
Világos dolog ez,de mindeközben ki kell perkálni ezekért a rothadványokért egy halom pénzt. :x

Hát azért ez nem teljessen igy van, nem megy tönkre olyan könnyen az a bizonyos cucc csak akkor ha szériahibás itt már nem számít az emberi tényező mikor robotizálva van az egész.

zombimorzsi":11g0oykr mondta:
Ebből is látható,miszerint az informatikában olyan,hogy "minőségbiztosítás",gyakorlatilag nem létezik.
Szomorú dolog ez egy olyan világban,amely folyton erről papol,okoskodva,púposkodva kéri számon a kétkezi munkásemberektől a műszaki értelmiség húzóképes elitjéig a dolgokat-legalábbis itt európában-s eközben a Kínai Népi Demokratikus Köztársaság magasszintű munkerőivel,és munkaerkölcsével dolgoztat napi egy marék rizsért!
Li az egyik dzsunkán jól,Jeng a másikon rosszul pakolja össze a cucost,mi meg őrüljünk meg közben!
Világos dolog ez,de mindeközben ki kell perkálni ezekért a rothadványokért egy halom pénzt. :x

miről beszélsz ? miért ne lenne minőségbiztosítás nemtudom halottál -e arrol hogy van olyan hogy "örök garancia " (pl: merevlemezre , ram ) , az is biztos hogy nem gyerekekkel raktaják össze a cuccokat , a gyerek munkát inkább a nike használja ki .Az is le volt írva hogy egy aránylag régi mervlemezről van szó akkor meg nem kell csodálkozni xd

Bocsánat-bocsánat ez a lemez 6 éves (!). 2 éve van nálam, rengeteget ment, ami pedig a legoroszabb, hogy menet közben ráztam, vittem, hordtam, leejtettem a noit. És mégis ment. Megy most is, kifogástalanul fut, ha nem akarom teleírni... Szóval alapvetően jó, nem is dobom ki, hátha az "új" előbb fog tönkremenni.

Juteszembe új: ez egy 2003-as laptop, csak ATA-s lemez megy bele és állítólag 60 gigánál nagyobb nem... (ez persze természetes) Szóval elég nagy meló volt a vaterán bele valót találni (és még így sincs 4200RPM-es, csak 5400-as, remélem ettől még jó lesz...) Foltozni azért nem akarok, mert pár alig van pénzem de tényleg 6000 HUF-ba fáj csak és az mégiscsak szektorhibamentes... Bár inkább újítottam volna RAM-t benne, de ez van... Ahhoz képest, hogy ilyen öreg gép, ez az első dolog, ami elkezdett tönkremenni benne (jó, persze, ez egy ThinkPad, ezeket nem lehet tönkretenni)

Hispan: Próbáld meg a Hiren's Boot CD-n lévő HDD Regenerator progival javítani a vinyót, nekem bevált, a javíthatatlan szektorokat simán lezárta és igaz hogy csökkent a megható összterülete, de használható maradt. Ha a lemez állapotára vagy kíváncsi akkor pedig használd szerintem a HDSentinel nevű alkalmazást, ami a hőméréstől a vészmentésig mindenre képes.

A véleményem igazságtartalmához továbbra is ragaszkodom.Kár azt hinni,létezik minőségbiztosítás az elektronikában.
Amikor nekem egy gépházon belöl,három év leforgása alatt öt-5!-alaplapot,két darab komolyabbnak említett videokártyát kellett kicserélnem,akkor könyörgöm,miről beszélünk?
Már bocsánat,de az egész egy nagy svindli.
Amit ma megvettél,és kivitted a boltból,holnap a tört részét sem éri.Egy merevlemez kifutási ideje nevetségesen alacsony a magyar átlagfizetésből élők erre fordítható részjövedelmével összevetve.
Egyre rosszabb és hasznavehetetlenebb termékekkel állnak előa húzóágazatnak hívott autó és elektronikai-informatikai iparban!
Nagynevű gyártók termékei mennek tönkre olyan kifinomult felhasználás mellett,ami gyakorlatilag egyenértékű a vattába csomagolással!
(Erre a saját autóm a legjobb példa,hogy most mást ne említsek.)
Jó nevű gyártótól származó televíziók (2db.),hifi-kategóriájútermékek (5db.) fordultak meg a kezem közt,és azt nem tarthatom véletlennek,hogy szépen sorban tönkrementek.Egyik a másik után.Ja,és nem vonzom a bajt,nem török diót velük,nem öntök beléjük hideg sört....
A hiba nem bennem,hanem gyártásban keresendő.Én ezt így látom,és így hiszem.
Annak a matematikai valószínűsége pediglen igencsak alacsony,hogy ennyi véletlen nálam kummulálódva manifesztálódjon mindenféle tönkremenés képében.
Itt valaki nagyon "húnyik"!!!!

zombimorzsi":1f0rfnil mondta:
Amikor nekem egy gépházon belöl,három év leforgása alatt öt-5!-alaplapot,két darab komolyabbnak említett videokártyát kellett kicserélnem,akkor könyörgöm,miről beszélünk?
Akkor ott valamelyik másik alkatrésszel nagy baj van...

Nem tudom,most egy Albatron/ Intel 865PE Pro II alaplap ketyereg benne,már több mint egy éve,és semmi gebasz.Tápot nem cseréltem,az a régi.A videokártyát az előző katasztrófa magával vitte,az egy Ati X-800-as Pro volt,ha jól emlékszem,most egy Nvidia Geforce 7800 GS van benne,kicsit öregecske,kicsit megmosolyognivaló,de nekem elmegy,remélem egy darabig.
A mai világban nagyon örülök,hogy egyáltalán van egy ilyen komfigom,újabbról csak álmodozom.
Most szerettem volna beújítani valamit,de kiderült,megugrottak az árak,egy valamirevaló kb.200 pénz,s közben a kazánom is meghótt,s az is lesz vagy negyedmilla,mire bejön a házba szereléssel,emiatt új gépegység még vagy négy évig nuku!Úgyhogy technikára vigyázok,megbecsülöm,alázatosan viselkedem. :|

Nekem a négy és fél éves gépemben egyedül a CD/DVD olvasó mondta fel a szolgálatot 2 év múlva. Bár már nem minden hardver eredeti benne (VGA, RAM, tápegység) de azokat sem azért cseréltem újra mert elromlottak, egyszerűen kevésnek bizonyult a teljesítményük egy idő után.

az én régi konfigommal sem volt semmi baj ha csak az nem hogy elavult , viszont vga-t ha cseréltünk benne valahogy nem akart működni normálisan

Az én régi gépem(AbitIC7,2x512Mb,P4 2,4,GF5200,2 cd-dvd) már hét éves és idáig még nem kellet cserélni benne semmit.Igaz,most már kicsit hangos.Pedig gyűrve van,az MSN(egyszerre 6-7személlyel),You Tube,képszerkesztés,Windows média lejátszó szinte folyamatosan megy rajta(egyszerre).Előfordult nem egyszer hogy a szabad hely a C-n 0 mb volt :D és müködik

Nekem is csak HDD-k mennek tönkre, évente 1 kb, de rengeteget mennek... Szóval a következő lemezre mindig félre van téve...

nha Zombimorzsi nem biztos hogy magával a géppel van gond. arra gondolok hogy ha a táp simán hállózatra van kapcsolva és a trafó(transzformátor) (vagy nem tom arra hogy hívják), és annak a végén laksz akkor az áramellátás igen instabil ezért nem árt egy UPS igen hasznos kis ketyere, nekem 2 gépem ment tacsra ez ok miatt 1 éven belül utánna vattam egy UPS ot és azóta semmim sem ment tönkre
@ hispan: nincs szerencséd a HDD kel, nekem 1 sem ment tönkre az elmúlt 3 évben pedig van 4 db ebből 3 állandó használatban van, heti 7 nap, és napi 24 óra.

Már van UPS-em,amit mondasz,az bizony nagyon is lehetséges!Az elkok a betáplálási oldalon ,az alaplapon meghíztak egy kissé,olyan módon,mint a pattogatott kukorica.
Ja,és közben költöztünk,itt elég stabil az áram,az előző lakhelyünk a város szélén volt,egy valóban elektromos végpontban.
A ház hálózata alultervezett volt,olyan ugye,mint amit a hatvanas években használtak,amikor egy háztartásban volt hét darab negyvenes körte,egy telepes Szokol rádió,meg egy porszívó.
Itt az új lakhelyemen nem ugrál a feszültség egyáltalán,nincs is gondom.
Nagyon gyanús ez nekem,lehet ezért vesztettem ennyi elektronikát? :?: És ehhez még hozzáteszem a korábbi helyünkön volt olyan pofa is,aki légkondit telepíttetett. :evil:

zombimorzsi":2r4lvryh mondta:
A véleményem igazságtartalmához továbbra is ragaszkodom.Kár azt hinni,létezik minőségbiztosítás az elektronikában.
Jó nevű gyártótól származó televíziók (2db.),hifi-kategóriájútermékek (5db.) fordultak meg a kezem közt,és azt nem tarthatom véletlennek,hogy szépen sorban tönkrementek.

Azért ez tényleg sok.Főleg az alaplap.Lehet,hogy te kaptad meg azt az alaplapot,amit nekem kellet volna megkapnom,hogy nálam romoljon el. :D
Szóval engem hibáztathatsz :jajj:

És az a furi,hogy a kocsimmal detto ugyanígy jártam.Vagy vannak olyan emberek,akiknél kizárólag a lepukkant iparcikk csapódik le?És én is ezek közé tartozom? lol2

jarmuvekkel mi is erdekesen vagyunk, vhogy sikerul mindig oan autot vennunk amibe vmi zorog es nem lehet megtudni h mi, egyikre se tudtak mit mondani a szervizekbe.

Blackacehun külön köszönöm neked a tippet a HDD Regeneratorral kapcsolatban, az most úgy tűnik megmentette a lemezt. Miután fél nap alatt rendbetette, a HD Tune nem talál már hibás szektort rajta és terület is alig veszett el.

Vissza
Top Alul