Ezt a szöveget az elenafilatova.com-on olvastam.Nem ismerős ez a jelenet nektek?
Vannak boldog pillanataid, amikor ott vagy? Mi volt a legrosszabb dolog, ami ott történt veled?
Nehéz boldog pillanatot felidézni, mert Csernobilnak nem sok köze van a boldogsághoz.
Nem tudom, mi volt a legrosszabb dolog, de a legfurcsább az volt, amikor az egyik utam alkalmával eltévedtem a vadonban. Mielőtt elmesélem ezt a történetet, hadd mondjam el, hogy nem szoktam dolgokat elvinni onnét; bármit is találok, sosem viszek haza semmit. Ezen az utazáson megérkeztem egy kihalt városba, a hely félelmetes volt, de nem volt erős a sugárzás, így aztán továbbmentem befelé a holt területre. Úgy gondoltam, ez egy megfelelő hely lesz arra, hogy megálljak harapni valamit, és benéztem néhány házba, hogy keressek sót, mivel azt elfelejtettem vinni magammal. Az egyik házban könyveket láttam, és az ott heverő orosz klasszikusok közül egyet magammal vittem. Ettem, azután elkezdtem olvasni a könyvet, amit nagyon érdekesnek találtam. Így hát úgy határoztam, ezúttal kivételt teszek, és ezt a könyvet hazaviszem. Mikor távolodtam a helytől, furcsa dolog történt: bármelyik utat is választottam, mindig ugyanebbe a félelmetes városba jutottam vissza. Kezdtem azt gondolni, hogy valami nem enged el innét. Csak körbe-körbe haladtam, mintha valami gonosz kör tartana fogva. Végül rádió hangját hallottam egy házból, odaszaladtam, hogy megkérdezzem, melyik úton tudok kijutni, de senki nem volt benn, csak hallucináció volt az egész. Ezután pihentem egy keveset, majd visszamentem ahhoz a házhoz, ahol a könyvet találtam, és pár órát olvasással és a szovjet időkből való folyóiratok böngészésével töltöttem. A könyvet, amit elvittem, visszatettem a helyére, majd elindultam. Ezúttal könnyen megtaláltam a kifelé vezető utat, és rádiót sem hallottam.