Maga a szinkronizálás nem nehéz technikailag, egy jó miki kell hozzá meg egy hangszerkesztő progi amiel lehet szűrőket meg esetleg effekteket rápakolni a hangsávra ( persze egy AAA játékhoz már nem árt egy profi stúdió ). A dolog azon része nehéz, ami a művészi képességeket illetve a hangszínt illeti, ehhez meg kell találni a megfelelő emebreket, de ez sem lehetetlen. Csak azért hoztam fel, mert szvsz sokkal jobb megoldás a klasszikus RPG-s text dialógoknál. Egyrészt nem terheli a UI a képernyőt, és így a játékos arra tud figyelni ami történik +ha lehet non verbális kommunikációs elemeket belecsempészni az egyes karakterek viselkedésébe ( mimika, kéz-test mozgás ) az sokkal életszerűbbé szerethetőbbé teszi az egyes karaktereket. Ez nagy dobás lenne szerintem az eredti stalkerhez képest. Egyébként nem értem, h amikor van szinkron az eredeti játékban, akkor mi a francnak rakják ki ugyanazt szövegesen is, és kitakarják a screenről a tagot aki éppen beszél ( nem mindig de elég gyakori ). Ilyenkor simán le lehetne venni, semmi szükség rá, max amikor válaszolni kell, de akkor is elég lenne egy egy rövid sor a válaszlehetőségekre. A karbantartás is jelentősen egyszerűsödne, mivel egy hangsávot sokkal könnyebb előállítani, mint egy 10 ezer soros XML-t. Egyedüli hátrány, hogy minden nyelvre amire ki van adva fordítás szinkronizálni kell, és ez $-ban nem annyira jó, de jobbfajta játékoknál nem sajnálják erre a lét.