S.T.A.L.K.E.R. - The Lost Alpha (wip)

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
én mindig Veteránnal kezdem és második végig játszásnál már mester be nyomom ^^ Easy be csak akkor ha pályát nézek és relytekhelyek után kutatok

Zöldfülű, Elit, Veterán, Pokol...ilyen szintek vannak ha jól tudom. Elit helyett néhol S.T.A.L.K.E.R. szint van.

Nem tom én nerm éreztem nehéznek a gémet veteránon, egy két hibától eltekintve. Kell egy jó skuló meg egy ruci azt cső.

Érdekes dolog ez: Dezodor valami olyasmit írt anno, hogy a játékosok többsége KÖNNYED SZÓRAKOZÁST vár, ezért a sebzésrendszer marad a RÉGIBEN.
StotheG azt szeretné hogy legyen valamivel REÁLISABB. Mit mondanak erre a többiek?
Béna vagy, azért mert nem tudsz játszani, ne akard minden áron MEGKÖNNYÍTENI a dolgodat.
Nincs itt valami ellentmondás? Most akkor lesz könnyebb a játék ha minden marad ugyan úgy, vagy ha egy kicsivel valósághűbb lesz a sebzésrendszer?
Ebböl a következtetés:
Vagy a játékosok többsége mégsem vár olyan könnyed szórakozást, és akkor miért ne lehetne mondjuk egy OL szintű sebzés rendszer (ami nem fegyverszimulátor)?
Vagy a játékosok többsége igen is könnyed szórakozás vár, de akkor bizony az "annak terminátor aki nem tudja hogyan kell játszani..." elv értelmében megint csak reálisabbá lehetne tenni a játékot.

StotheG rávilágított arra amit én nem voltam képes érvként felhozni több oldallal ezelőtt: attól hogy egy jobb védőruhát viselő ellenfél nem egy tár acélköpenyes golyótól fekszik ki, hanem mondjuk 8 lövéstől, a játék még távolról sem válna fegyverszimulátorrá. Viszont sokat javítana a játékélményen.

Egyébként szerintem nem baj hogy a "kisóriás" közel sebezhetetlen. Elvégre egy óriási mutáns, amiről a játék megjelenése előtt néhány évvel is az lehetett tudni hogy nem fog rajta semmiféle fegyver.

Szerintem Dezo a "nem akarunk fegyverszimulátort" úgy értette hogy nem akarják telerakni a játékot 3421 fegyverrel, hogy a játékos csak 1-2-t használjon. A sebzésről meg annyit hogy az alapjátékban amikor játszottam vele (egyszer vittem át) nagyon el volt szúrva a sebzés mert alig haltam meg, ez lehet a nehézségi szint számlájára írható nem tudom. A játékot OL moddal felszerelve már többször (6-7) vittem végig több nehézségi szinten szinte az összesen, és nekem például nagyon tetszett az hogy a katonák megtámadták a zöldfölű tábort a Kordonban, és amíg én leskelődtem messziről olyan headshot-ot kaptam hogy magam is megröhögtem. Meg hogy ha eltalálnak akkor valóban megsebesülök nem csak egy picit, és hogy a vérzés is viszi az életem el rendesen. Bevallom volt olyan rész ahol küszködtem de még mindig sokkal jobb így mintha csak végigsétálnál az egészen és annyi. Legalább van benne valami kihívás is meg büszke leszek magadra ha végigtolod pokol szinten. Én az voltam :D
Én 8 lövést egy ellenfélbe nem szoktam beleereszteni igyekszem mindig fejre célozni, mutánsokat meg ahol érem úgy lövöm, de erre tartom én azt a 400 5.45-ös golyót. Emberekre meg 5.56os. Mást nem nagyon használok, csak mesterlövészpuskákat. Ahol sokan vannak oda dobj be gránátot. Garantált sikered lesz :D Még tapsolni is fognak :)

Remélem hogy tényleg így értette. Korábban felhoztam a fórumban ugyan ezt a témát és akkor úgy reagáltak rá hogy akkor játssz a Cod-dal meg stb. Dezodor úgy értelmezte a dolgot, hogy én bizony egy fegyó szimulátort akarok. Pedig erről szó sincs.
Ezek szerint minden esetre te sem vagy megelégedve az alapjáték ezen részével. Azok a védőruhák egyszerűen túl jól védenek. Ha az ellenfélen van exoskeleton (vagy beril) neki kell sok találat, ha a játékoson, akkor neki. És ennek kapcsán szeretném eloszlatni a félreértést, miszerint nem azért szeretném hogy egy kicsit reálisabb legyen a játéknak ez a része mert mert nem tudok fejre lőni és most verem a nyálam hogy jaj nekem. Egyszerűen azért, mert baromira illúzió romboló hogy csak azért kell állandóan fejre céloznom, mert a játéknak ezen része el lett szúrva. (A 8 találatos példát azért hoztam fel hogy eloszlassam azt a tévhitet miszerint nekem egy fegyver sz... kell.)
Én speciel a GP-37-est kedveltem a legjobban: elég precíz fejre és a mutánsok sem csípik.

Hát, hogy a mutánsoknak hány találat kelljen, az nehéz kérdés. Elvégre ki mondja meg hogy reális-e egy nemlétező lény golyókkal szembeni ellenállósága.
:bloodsucker:

megjöttek a kalendáriumok :)

calendar_august_eng.jpg

Teljes méretben és magyar nyelven:

4:3 http://img.gameru.net/?v=2f452.jpg
16:9 http://img.gameru.net/?v=7484b.jpg
16:10 http://img.gameru.net/?v=3bfba.jpg

meg még pár kép a moddb-n:
http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/im ... 2-screens4

Domesz az oldal amit linkeltél nekem nem tölti be egyáltalán, amúgy a mod-ot várom már nagyon! Melyik patch kellesz hozzá ? Meg majd járműveket lehet lesz találni is ? És a sima játékban meg ismert pályák is fognak változni ?

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul